30.12.05 Årets siste innlegg.
Redaksjonen vil med dette innlegget få ønske alle allroader i inn- og utland et riktig godt nytt år. Hold begge bena på styret og du vil trolig komme deg trygt gjennom feiringen. Dersom du føler deg litt "fysen" første nyttårsdag, slapp av, tenk på Kjetil Bolnesets kloke ord under "Southern Comfort 2005": "Jeg skjønner ikke hvordan avholdsfolk holder ut!" "Våkne på søndagsmårran' og vite at du ikke blir noe bedre ut over dagen!!!"
Dersom du tenker (som deler av redaksjonen) at "førstedagen" er en ypperlig dag for en tur på mc'n i nærområdet, legg gjerne inn et bilde eller to i gjesteboka. Og aprospos gjesteboka vil det bli ny, nullstilt gjestebok fra nyttår. Så får vi håpe at spamgjengen klarer å holde fingrene av fatet!
Men vi venter på alt dette venter dere kanskje spent på hvilket bilde som blir nytt forsidebilde? Det har kommet inn noe stemmer til redaksjonen, Ventingen kan kortes ned med bilder av et knippe B-kjendiser som tidlig ble stemt ut og ikke nådde helt opp. Se bildene ved å klikke HER!
21.12.05 SISTE - SISTE - SISTE
Redaksjonen har mottatt en sms fra et opprørt medlem på Kongsvinger. Det er Frode som sende følgende melding til oss: "Tosk!" Etter å ha fått fatt i Frode på telefonen viser det seg at bakgrunnen for denne kraftsalven er en beklagelig forveksling på medlemssidene. Redaksjonen fikk i forrige uke tips om at vi burde bytte ut bildet av Frodes moped med et bilde av en hest. Innringeren mente sågar at Frode nå både var uten mc,at han var eier av et selvgående pølseemne, samt at han var medlem i "pennyklubben." Etter inngående research viste det seg at Frode: 1) er uten mc, 2) eier en hest og 3) trolig er prospect i "pennyklubben." Det som opprører Frode mest, utenom de nye opplysningene på medlemssidene kommenterer han på følgende måte:
"Det er ikke til å tro!!!" "Her kjøper jeg en søt, liten hest som kona og jeg kan ha felles glede av, samles om og sverme rundt" "og" fortsetter han, "så skriver fordundre meg redaksjonen at det er en dølahest!!!" "Det er en skandale!!!" "Alle vet jo at det er en islandshest vi har kjøpt for å gjøre familieidyllen komplett!!!"
Redaksjonen kan igjen bare legge seg flat og beklage. En slik fornærmelse går trolig sterkt inn på dyret. (hesten, ikke Frode, red.anm.) Ellers er det slik at midtvinters, spesielt julen kan være tung for mange. Har du vinterdepresjoner? Plager mangelen på lys deg? Tungt på jobben? Kjørt lite mc i det siste? Fortvil ikke!!! Når du våkner om morgenen åpner du øynene forsiktig og tenker: Jeg er verdens lykkeligste menneske: JEG EIER INGEN HEST!!! Smilet brer seg da på leppene, resten av livets plager og sorger fremstår som bagatellmessige...
GOD JUL!
19.12.05 GOD JUL!
Med dette bildet av Oscars 1200GS ved Runaskaret på Jæren (275 m.o.h) på vei tilbake fra Per i Grimstad lørdag ønsker redaksjonen alle allroadere i inn- og utland god jul. Turen var for øvrig på 65,9 mil t/r kan Oscar fortelle, og han sier videre at han hadde et snitt på 80,7 km/t (i kjøretiden) og en topphastighet på 127 km/t. Alt i følge en GARMIN GPS III. Redaksjonen vil komme til bake i rom(h)jula med noe mer stoff, bl.annet bildene som ikke nådde helt opp i konkurransen om å få bli forsidebilde i 2006. Følg med, følg med...
14.12.05 Den er min!!!
Nei, vi snakker ikke om rushet utenfor BMW butikkenen når den nye 1200GSA kommer til Norge, men derimot om en sms som tikket inn til redaksjonen omkring klokken 18:00 i ettermiddag. Nærmere undersøkelser viste at Are E. har kjøpt en flunkende ny Ducati Multistrada 1000SDS! Som om ikke dette var nok er det bestilt "noe trimmingsgreier" som redaksjonen antar er et "stage I" kit. Så vidt vi har brakt på det rene består dette av ny elektronikk, nye kammer og ny, katalysatorfri potte. Effekten øker "betydelig" og det samme gjør gliset når en drar på ut av svingene. Eller ut av lyskryssene. Eller bortover grusveien etter å ha ligget i en fet sladd som startet litt før forrige sving og som gled pent over i en kontrollert "sideveiskjøring" ut på neste rettstrekke... I et øyeblikk var redaksjonens fantasi tilbake til sommeren og sideveiene.
Utenfor redaksjonsviduet er det riktignok mange plussgrader og mcføre, men det blir lksom ikke det samme... Redaksjonen gratulerer Are med ny sykkel og håper den blir brukt flittig på allroadarrangementene til neste år. Hvem blir neste mann ut til å kjøpe sykkelen som ble kåret til " the best Sport-Touring bike of 2005" av Cycle World Magazine? (se innlegg av 05.12.05 red. anm.)
13.12.05 Valgets kvaler?
Først og fremst: Redaksjonen har gitt opp å få noe fornuftig ut av disse "antifyllesjukegreiene" som er avertert på nettet. Til det har formen vært for dårlig grunnet nettopp - fyllesejuke!!! Det eneste vi kan komme på i farta er totalavhold. Og det er jo egentlig ikke noe reelt alternativ?
Uansett - hvert år får websiden til allroad-mc nytt forsidebilde. Så også på nyttårsaften i år! Nøyaktig kl. 24:00:00 eller noe ca deromkring skjer det: Nytt bilde legges ut. Utvelgelsesprosessen har hittil vært foretatt av en jury bestående av internationale fotografer, samt et kobbel med dyktige konsulenter med nese for markedsføring og profilering. Dette var også plan A i år. Helt til en (svært) rask gjennomgang av redaksjonens økonomiske "tilstand" viste at det var rom for omfattende innsparinger på nettopp det området. En hurtigarbeidende komite ble nedsatt, den arbeidet hurtig i mange måneder og leverte til slutt sin konklusjon: Benytt websidens potensiale, medlemmene (og andres) kompetanse! Legg ut et antall bilder og la folk stemme på hvilket som skal bli neste års forsidebilde!
MAINSTREAM?
Redaksjonen tente umiddelbart på ideen og kan i dag stolt presentere 10 stk. bilder som kan stemmes på. Dersom du er medlem i allroad-mc kan du stemme uten begrunnelse. Dersom du IKKE er medlem i klubben kan du også stemme, da må du begrunne hva som er årsaken til at du syns at nettopp ditt forslag bør komme på forsiden i 2006. Redaksjonen oppfordrer mange til å si sin mening om bildene, og oppfordrer selvfølgelig også medlemmer til å begrunne sitt valg. Dersom du har et helt spesielt bilde om du syns fortjener denne hedersplassen kan du også sende inn det. Vennligst IKKE resize eller på annen måte manipuler bildet. Du kommer til siden med bildene ved å trykke HER!
07.12.05 Med sverd og ekeløv!!!
"Åsmund er fortvilt over ikke å ha blitt opptatt som medlem :-) th"
Slik lød sms'n som tikket inn til redaksjonen mandag omkring kl. 15:56:13. Ved nærmere undersøkelse viste det seg at det var Thor Harald som satt på ferga mellom Stavanger og Tau sammen med an dypt fortvilet Åsmund. Åsmund hadde et...eee...vel, det er kanskje litt på kanten å si et sterkt, men i alle fall et uttrykt ønske om å bli medlem i allroad-mc. Det var bare et problem: Åsmund sender ikke mail. Redaksjonen er av den oppfatning at det ligger prisippielle årsaker bak avgjørelsen, men er ikke helt sikre. Uansett, når Åsmund ikke sender mail kan han heller ikke sende resultatet av allroadtesten han gjerne skulle tatt. Dermed ble det slik at dette ble (av) gjort under det alternative julebordet i Rogaland (se innlegg av 28.11.05, red.anm.)
Med sverd og ekeløv?
Åsmund ble opptatt som medlem ved akklalmasjon. Han smilte fra øre til øre og forlot Sandnes stolt som en hane for å dra direkte hjem og logge seg på internet og sjekke om han var på medlemslista. Stor var Åsmunds skuffelse da han ikke var kommet inn på lista ved hjemkomst. Dagen etter ble det både en og to og tre turer inn på siden (i timen, red.anm.) men ingenting skjedde. Til slutt klarte ikke Åsmund å holde følelsene tilbake og han klaget sin nød til Thor Harald. Tort Harald var jo med på innlemmelsen under julebordet, og han tok sporenstreks kontakt med redaksjonen med en forsiktig korreks til redaktøren via ovenstående sms.
Resultatet er at Åsmund er, som første mann i allroad-mc opptatt som medlem med sverd og ekeløv! Denne hederstittelen gis som en kompensasjon for redaksjonens manglende, ja nettopp! Re(d)aksjon! Velkommen skal du være Åsmund. Vi håper vi ser mye til deg på arrangementene våre til sommeren! Åsmund kjører foressten en BMW R 80 GS med "tusensats" fra et eller annet tysk aftermarketfirma. I tillegg er sykkelen bygget om etter det redaksjonen tror er prinsippep "less is more" og Åsmund kjører den til og fra jobb strekningen Jørpeland - Hillevåg stort sett året rundt. Mange ganger med kona bakpå! Vi er imponert!
TIDLIGERE BONDEGUTT?
BLEK, MEN SLITEN!
HAR SKJULT TALENT?
NATURLIG TALENT?
05.12.05 Nogen he greie på sykkel!!
Ja, slik lyder overskriften på en e-post redaksjonen fikk inn fra Jærens store sønn og lokal don juan, Sigmund. Sigmund er også kjent som norges kanskje mest aktive Multistradakjører. Hva sies om Sicilia inkl. alpene, (uten togtur!), Istanbul via de tdligere østbokklandene, rundtur Scotland, England og nordre deler av kontinentet. Pluss til og fra Østlandet, Vestlandet og Trøndelag på jobb. Og strekningen Namsos - Nærbø (over 1110 mil !!! red.anm) på en dag? Alt i alt fikk han kjørt på Multstrada'n sin snaut 70.000km perioden våren 2003 ti l høsten 2005 uten nevneverdige problemer. Ønsker du deg en Multistrada i god stand (bl.annet ny ramme, red.anm.) er den til salgs via Løvås Motor i Holmestrand. Men hva har så dette med overskrften å gjøre?
En kjenner?
Jo, dersom en kjøper seg en sykkel og kjører så mye og tillegg ønsker seg en ny, maken kan det være slik at sykkelen innehar egenskaper som matcher føreren godt. Det kan også være slik at sykkelen innehar egenskaper som matcher mange mennesker, og som er særklasse forhold til konkurrentene i klassen. Ducati skriver følgende på websiden sin ducati.com
"The editors of Cycle World recognise the Multistrada 1000S as one of the ten best bikes of 2005."
Cycle World Magazine, the world’s largest circulating monthly motorcycle publication, awarded the Ducati Multistrada 1000S with one of their prestigious “Ten Best Bikes” awards this month. The editors voted the Multistrada the best Sport-Touring bike of 2005, citing it as the perfect combination of high-performance sport riding with the comfort and accessories of a capable distance bike. The Cycle World “Ten Best” awards have been a staple in the motorcycle industry for the past 30 years and Ducati is honored to have the Multistrada included with such landmark motorcycles as the Ducati 916, Supersport 900, and Monster 900, all previous “Ten Best” award winners. Considering that for 2005 there are over 500 competing motorcycles from 36 manufacturers, this award is coveted among OEMs.
The improvements made on the 2005 Multistrada line, including the award winning 1000S version, impressed the Cycle World editors. “While revisiting the drawing board, Ducati created the 1000S, an even sportier Multistrada with race-quality Ohlins suspension, carbon-fiber front fender, and an attractive tapered handlebar,” said Cycle World editors.
"Being awarded a Cycle World 10 Best award is a fitting tribute to the Multistrada,” says Ducati North America CEO Michael Lock. “This motorcycle is a real mouldbreaker. With it’s race derived twin engine and Superbike suspension the Multistrada S can hang with the Superbikes and yet it’s comfortable enough to outlast them at the end of a long day in the saddle. We are delighted that this has been recognized and rewarded by Cycle World.”
Ryktene forteller at allroad-mc stiller med ikke mindre enn TO stk. Ducati Multistrada DS 1000 S blant medlemmene til sommeren. Redaksjonen merker seg at DUCATI har fått vekk "mopedstyret" og fått på et skikkelig "tapered" styre, (velkommen etter, red.anm.) I tillegg har sykkelen fått flere hester, forbedret vindskjerm, lekre, svarte felger, samt en del carbondeler både her og der. Dog er det de eksklusive Øhlins fjæringskomponentene foran og bak som er den skikkelige rosinen pølsa. Snadder!!!
Har du "hangover" etter julebordet? Fortvil ikke, redaksjonen vil komme med løsnngen senere i uka! Følg med, følg med...
De fleste drar vel kjensel på denne formelen, ingen poeng for å vite hva den beskriver. Det som mange ikke kjenner til, men som redaksjonen antar mange både skulle ønske de kjente til, sannsynligvis på et mye tidligere tidspunkt er at det fins en formel for hvorfor ei dame er myyyye penere kvelden før enn dagen etter for å si det slik. Det fins nemlig en vitenskapelig forklaring på fenomenet. (pluss en hel del uvitenskapelige, red.anm.) Forskere ved Manchester University har brukt tiden i høst til å forske på "ølbrillefenomenet" og fastslått det vi andre visste for veldig, veldig lenge siden, nemlig at det er alkoholinntaket som er den viktigste variabelen i fomelen. Det er mange andre ting som påvirker også, dersom du er interesset i å få et vitenskapelig perspektiv på noen av dine smertelige "oppvåkninger" kan du klikke HER!
God julebordhelg, husk kjørereglene under bordet - og...dersom du må ha sex under bordet, sørg for at det et et bord der ingen politi dukker opp!