29.11.04 Litt sladder om medlemmene...pluss litt til...
...er vel på sin plass på mandag morgen. Sigmund melder om + 9 grader og tur med Multistrada på fredag i lett regn. På lørdag melder jærbu'n om strålende sol og varmegrader. Ny tur med sykkelen. Dette står i grell kontrast til situasjonen utenfor redaksjonsvinduet der det fremdeles laver ned med snø. Roy melder at han har kjøpt seg brukte, store lokk til sine originale BMW kofferter til 1100GS'n sin til en grei pris. Ola sier at sesongen 2005 i all hovesak vil foregå på "Elektra Surprise", noe han selv mener er greit nok "bare det ikke blir for mange, kjappe svingkombinasjoner på grus." Rune sender MMS med Øhlins, baksving m.m. Han har fått tak i alle godbitene fra den gamle TDM'n. Rune har for øvrig en strøken Fazer 1000 til salgs. Tlf. på medlemssidene.
Redaksjonen kan også melde om at datoer for "Internasjonal Allroadtur 2005" og "Southern Comfort" er klare. Det planlegges også "Gravel Party" med enkel standard, samt at GS treffet vil bli flyttet noe frem for å unngå kollisjon med hara- og fuglejegere på Finnskogen. Vi har i tillegg faste plasser på danskenes strandtur for GS i pinsen. Alt vil bli lagt ut i januar.
Allroad-mc har fått invitasjon til å delta på den svenske BMW klubbens "Nårjeresa" i 2005. Redaksjonen har fått reiseruta til gjennomsyn i Garminformat med forespørsel om å komme med innspill til forbedringer og "ställen vi måste se!." Oscar er tildelt oppdraget som reisekonsulent, og har allerede allerede snakket på telefon med svenskene, samt gått løs med GPS programmet på den tilsendte ruten. Oscar opplyser umiddelbart at han ser "store utviklingsmuligheter ." Turen starter i Oslo og går via Vestlandet til Lofoten og Björkliden mellom Narvik og Kiruna. Dialogen med svenskene fortsetter, allroad-mc vil legge ut mer informasjon om dette etter hvert. Følg med, følg med...
26.11.04 Endelig fredag!!!
Dessverre med snø, mildvær, slaps og langt fra mcføre. I alle fall ikke utenfor redaksjonens lokaler. Vi får allikevel stadig vekk inn kommentarer og annet fra medlemmene. Are, som for øvrig ikke er den helt store fan av Internett fikk tilsendt "Reisebrev fra istanbul" i papirversjon. Reaksjonen lot ikke vente på seg. Følgende sms tikket inn til redaksjonen kl. 14:59:59 i går ettermiddag: "Har lest reiserapporten din. Må ha vært en bra tur. Men du burde jo ha snudd og strekt opp den purken som ikke gav Sigmund bot!! Trudde ikke du var feig..." Oscars knappe kommentar var at medlemskap i "Norwegishe Schweinefahrergruppe" er dyrt nok som det er i Norge om en ikke skal væøre med i den internasjonale avdelingen også!
Rune Sundt, mannen med Fazer, tracktoy, veteran mc og nå også TDM melder om at hans nyinnkjøpte 1998 modell er under modifisering og lakkering. Redaksjonen husker forrige gang Rune hadde TDM, da var det Øhlins, ny baksving, nytt eksosanlegg m.m. som gjaldt. Nok en gang klager han på at navnet hans ikke er med på bildeserien fra stavangerturen i 2002 der Oscar, Frode, Odd Einar og han var med til Sigmund. Redaksjonen beklager og skal rette opp feilen en eller annen gang: Se for øvrig bildene HER! P.S.: Hvordan var det over Skafsåheia Rune?
SISTE!!!
Nok en sms, denne gangen fra AR-redaktøren kl.20:02:30: "Er drekt. Lutefisk sammen med Anders... Huff..."
Redaksjonen har stor medlidenhet med Odd. dette er noe vi alle kjenner igjen. Her tar en seg omsider en liten tur ut og nyter god mat med ubetydelige mengder brunt til. Jammen blir en ikke matforgiftet, noe som sitter i et par dager!
SISTE - SISTE!!!
Ny sms fra Odd kl. 21:08:45: "Dette blir bare verre og verre..." og oppfølgeren når redaksjonen opplyser at de blir lagt ut fortløpende: "Det var som..." Trolig er det regningen som har kommet!
Vi kan ellers melde at det blir sparsomt med oppdateringer av siden neste uke. Årsaken er at mesteparten av staben tar ut avspasering og resterende ferie, samt at redaksjonens leder har presserende oppdrag for sin biarbeidsgiver i Konsvinger Kommune. Noe vil det allikevel bli. Vi kommer sterkere tilbake i uke 50, da er det oppkjøring til julebordet den 10. Følg med følg med!!! God helg.
25.11.04 Verdens korteste?
En gang var jorda flat. Det var enkelt å forholde seg til. En gang var også den korteste veien mellom to punkter en rett linje. Også svært enkelt å forstå. En gang lå til og med tingene dine der du la de fra deg. Sånn er det ikke lenger. Jorda er ikke bare rund, den er sannelig flattrykt ved polene også. Den korteste veien mellom to punkter på jordoverflaten er således ikke lenger en rett linje. Den enkleste måten å finne tingene dine på er og lete der du la de. Trodde du ja!!! Verden forandrer seg, og det som engang fremstod som svært enkelt blir svært komplisert. Les nok et glitrende innlegg i spalten "Absolute Rubbish." Denne gangen om fenomenet "Ikke Euklidisk Geometri." Les HER!
24.11.04 Verdens lengste?
Nei, vi sikter ikke til tiden det tar fra redaksjonen lover noe her i spalten til det faktisk blir presentert, men derimot til en performancekunstner som ofte opptrer i gjesteboka. "Kawanord" har en merittliste på mc som redaksjonen ikke kan unngå å kommentere. På sin hjemmeside presentere han bilder og historier som er verd å få med seg. "Kawanor" kjører som seg hør og bør GS, og han er ikke redd for verken vind, regn eller snø. I tillegg til at siden er renset for alskens dill og dall i form av rammer, flash og annet rask og konsentrerer seg om det viktigste, nemlig kjøringen, er den spekket med flotte bilder, bildemontasjer og morsom tekst.
Redaksjonen anbefaler en titt på siden som vil bli overført til GS sidene som en anbefalt link.
23.11.04 The big rush!!!
"Jeg er ganske ydmyk, men syns allikevel jeg fortjente jeg en pris for det stuntet" oppløyste Oscar over telefonen til redaksjonen i går. "I tillegg slapp jeg den jævla fyllesjuke hjemturen jeg opplevde i fjor" tillegger han mellom hyppige slurker fra Farrisflaska. Det har seg slik at Oscar har vært på sesongavslutning sammen med Trond i en forening som heter "Skybikers." Oscar har, sammen med nevnte Trond, en fortid som fallskjermhopper. Trond har omkring 2500 hopp og noen hundre B.A.S.E hopp, inkl. hopp fra Oslo Plaza.
I foreningen har de også gjeve priser, og Oscar var sågar nominert i ikke mindre enn to klasser!!! Klassen "Spaceman Zpiff" og klassen "Big Rush." Begge for stuntet 15, juni der en Toyota måtte gi tapt for en hard GS og dens særdeles strømlinjeformete sjåfør. "Godt jeg lærte meg landingsfall for TU-7" sier Oscar, og tillegger at han tilhører den kategorien fallskjermhoppere som måtte hoppe "100 runde før jeg fikk begynne med firkant." Ford de uinvidde betyr det...vel, drit i det, Oscar fikk prisen "Big Rush 2004" for innsatsen, noe som foruten heder og ære medførte overrekkelse av skybiker T - skjorte fra selveste Peter Ness. (skribent i MC - avisa, red.anm.)
Oscar sier at det beste med hele greia var at han fikk komme opp på scenen hele to ganger til heiarop og applaus, samt at eierene av lokalet, Midgard MC i Asker hadde svært godt, kaldt øl til lave priser. "I tillegg slo jeg jo Peter som også var nominert i Big Rush kun for en flau lowside på Rudskogen" gliser Oscar, og forteller videre at hans primære mål for sesongen 2005, foruten å ta bilde av GS'n på perrongen på Finse, er å "parkere Petter oppå en GS og kjøre fletta av ham på grus." Redaksjonen klargjør paparazziene og kan nesten ikke vente på våren... Vil du se et SKIKKELIG stunt? Klikk HER! (takk til Kjetil B.)
Husk at på torsdag er det "Absolute Rubbish." Redaktør Odd er klar med nye, filosofiske betraktninger. Hvis han bare finner ut hvor manuskriptet tok veien...følg med, følg med...
22.11.04 Nytt medlem i allroad-mc.
Medllemstallet i klubben øker jevnt og trutt, og Vestlandet står sterkt for tiden. Redaksjonen kan i dag presentere enda et nytt medlem, denne gangen fra Haugesund. Redaksjonen håper vi unngår interne stridigheter over Boknafjorden. Terje skriver i sin mail til redaksjonen:
Søknad om medlemskap i allroad-mc:
"Etter å ha lusket rundt gjestebøker, siste nytt og annet absolutt rubbish, er det bare en sak som gjelder: Få formalitetene i orden. Jeg heter Terje Størksen, er 45 år gammel og bor fem kilometer sør for Haugesund ved Karmsundet. Terje farter rundt på en BMW 1200GS hele året , iallfall så lenge det er is/snøfrie veier. Og det er det stort sett alltid her vestpå kyststripa. Global oppvarming og fri eksos har noen fordeler?? TKC80 med pigger er ikke noe for meg og en 230 kilo tung sykkel. Minstemålet for 2005 er å få deltatt på GS-treffet.
Men det bør også være mulig å få til noe i Rogaland etter hvert :-) Når giroen for 2005-medlemskapet skal sendes ut, så er postadressa:
Terje Størksen
5545 Vormedal

ALLROADTESTEN:

1b
2a
3c
4c
5b
6a
7a
8 det er ikke rundkjøringer på grusvei! Irrelevant!
9d

Terje har her satt redaksjonen i et lite dillemma. Etter en rundspørring hos klubbens sentrale medlemmer konstaterer vi at Terje trolig har rett. Det er ikke rundkjøringer på grusvei! Til gjengjeld er det ikke radar, laser eller fotobokser heller. I alle fall ikke som vi har lagt merke til. Er det noen andre som har laget merke til en rundskjøring på gusvei? At det går rundt for en når en er ute og kjører gjelds ikke. Redaksjonen ønsker Terje velkommen i klubben.
19.11.04 Redaksjonen beklager
I går presentrete redaksjonen et nytt medlem. Reaksjonene lot ikke vente på seg. I en passe frisk mail til redaksjonen skriver Helge: "Hvem er Helge Larsen ???? (skal være Helge Sverre Strand!!) Helge Sverre bor på Klepp Stasjon!!!!!!"
Etter at redaksjonen hadde fått summet seg litt og underøkt problemet stod følgende klart: Helge Sverre har rett. Navnet er feil, ikke bare et, men to steder! Redaksjonen har etter dette hatt en grundig gjennomgang av egne, interne rutiner for kvalitetssikring, og det er avholdt et møte det alle redaksjosansatte var til stede. Redaksjonens leder redegjorde for konsekvensene overfor ansatte i form av disiplinære forføyninger dersom de ikke skjerper seg. Det er bare og legge seg helt flat for kritikken. Redaksjonen beklager så mye.Vi håper Helge Sverre, som for øvrig bor på Klepp Stasjon, er fornøyd med dette. Hvordan det gikk for seg skal vi ta ved leirbålet Helge.
Nå er det imidlertig snart helg. Oscar melder at han skal kjøre mc på et arrangement i Oslo i helgen med sin Adventure. Utenfor redaksjonsvinduet hos Steep Hill Website production er det 25 cm snø og - 12 grader. Snart er det jul. Da er det ikke så lenge til vi er ferdig med januar. Og så er det jo februar, den går fort. (???) I mars begynner det å lysne... Pass på så du rekker at du skal gjøre med sykkelen i vinter. God helg.
18.11.04 Nytt medlem i allroad-mc
Medlemstallet øker. Redaksjonen syns dette er svært gledelig, da vi planlegger innføring av medlemskontingent i 2005 som en del av finansieringen av klubbens aktiviteter.
Vår nyeste skudd på stammen heter Helge Sverre Strand og bor på Klepp stasjon. (øyner vi en Rogalandsmafia i NSB med Sigmund som "Gruppenführer her, red.anm.?) Helge har svart med alle bokstavene på allroadtesten, og han mener sågar hele testen bidrar til seriøs personlighetsspalting, da svaralternativene spriker i alle retninger. Helge håper han får anledning til å forklare dette nærmere rundt bålet en gang. OK Helge, bare lag bål og kom inn i baren og hent oss når bålet er stort og varmt. Vi kommer IKKE ut hvis det regner!!!! Oscar likte for øvrig svaret på spm. 4 best.
4. Du kjører friskt langs en svingete asfaltvei og blir tatt igjen av en Ford Mondeo som vil forbi. Hva er best å gjøre?
a) Vike til siden, om nødvendig stanse for ikke å hindre den øvrige ferdsel.
b) Bråbremse, rive fyren ut av bilen og lese ham teksten.
c) Bli tatt igjen av en Ford Mondeo?
d) Tatt igjen???
Uansett; den virkelige rosinen i pølsa er Helges valg av sykkel. Helge opplyser at han har solgt sine BMW R 80 GS OG sin BMW F 650 GS for å kjøpe inn en splitter ny BMW R 1200 GS. Way to go!!!
Dersom du vil ha e-post og webområde, kontakt redaksjonens underbemannede IKT avdeling v / leder på e-post ved å trykke HER!
17.11.04 Ikke på listen...
...nei, vi snakker ikke om redaktørstandens "10 på topp" svartelisten hos lokale kemnere, da hadde trolig allroad-mc's medlemmer vært godt representert. Nei, vi snakker om vinterveden, eller Triumph som de kalles i lysskye subkulturer.

Redaksjonen i allroad-mc er svært opptatt av å følge med på hva som skjer, og hva som foregår ute i mc verdene. Hvem husker vel ikke bladet "MC - nytt" som ble les om og om igjen i stedet for klassisk litteratur og lekser til foreldrenes store fortvilelse. I dag benytter redaksjonen et nytt, svært flott redskap: Intenett. Der fins også MC - nytt, "alive and kickin'" som det heter på nynorsk. MC - nytt har mange interessante ting på sin webside. Ikke minst imponerer de mange avstemningene websiden inneholder.

Alt fra spørsmål om hvilket treff som suger til hvilket mcmerke som er best. Problemet er bare at uansett hvor mye redaksjonen leter, så er det et merke som mangler. En gratis vedsekk til den som først sender redaksjonen et postkort med informasjon om hvilket mcmerke som ikke får være med på "best of" listen. I gjesteboka kan selvfølgelig også observasjonene legges ut. Se testresultatene HER!
16.11.04 MC profilen Ola Widegren

Den svenske mcbutikken Touringbutikken er trolig kjent for de fleste norske motorsyklister. Butikken ligger i Djurmo, omkring 20 km vest for Borlänge i Dalarna. Fra Oslo er det omkring 40 mil. En passelig dagstur for de fleste altså. Touringbutikken har masse fine produkter, også de litt spesielle du ikke finner andre steder. Redaksjonen har med hell betilt varer der for avhenting på lørdager. Teltet har da blitt slått opp foran butikken på fredags kveld, og heldigvis har betjeningen rukket å vekke oss før butikken stenger på lørdag. Om ikke annet for å rydde opp i tomme ølbokser, engangsgriller og annet rask.

Det som kanskje ikke er så kjent for de fleste er at Touringbutiken på sin webside hver måned fra og med april 2003 har presentert en mcprofil, dvs. en eller annen motorsyklist som de mener fortjener en ekstra omtale. Utvalget spenner fra Ola Widegren til Christer "Cralle" Lindholm, et svært så bredt utvalg altså.
Du kan lese alle profilene, samt besøke touringbutikken på nett ved å trykke HER!
15.11.04 Prosjekt allroader 04 / 04, del I
Av og med Vidar "Gruser'n Gullerud, Skærnes.
Av en ren tilfeldighet kjøpte jeg en 1990 mod Transalp i juni i år (04). Tidligere eier hadde hatt et lite uhell med havarert framgaffel, hjul og plast. Så når jeg fikk den i hus ble det satt i gang jakt på deler, det vil si gaffel og framhjul. Etter en del jakting rundt på nettet fikk jeg tak i det som trengtes. Monterte dette sammen med en Acerbis frontlykt type cross, laget samtidig noen sidedeksler i plast for og dekke radiatorene. Et bilde av årets moped ser du her. Det ble mange herlige mil på den i år og mye tid ble brukt for å få framgaffelen/fjæring slik jeg ville ha den. Gaffelen ble faktisk demontert fem ganger før jeg ”traff” med kombinasjonen fjærens stivhet, oljeviskositet og mengde olje. Sammen med en Øhlins demper bak har den fått fine kjøreegenskaper der ”veien” er som verst .
Transalpens motor har jeg alltid likt, fint mellomregister og et ”enormt” turtallsområde. Den går som en turbin når du jager den litt ekstra. Men sesongen kom jo på hell og med det lysta til og skape om Transalpen litt. Så siste helga i oktober ble den plukket ned i ”atomer”. Motoren har fått en skikkelig storservice med blant annet nye kamkjeder. Den er nå ferdig montert og venter på sitt nye ”hjem”.
Ramma har fått nye fester for egenbygd eksosanlegg og ny hekk fra KTM 525. Nye fester for bagasjebærer fra KTM 640 Adventure er også sveist på plass. Alt av stål som skal lakkeres er blitt sandblåst, grunnet og lakkert. Så, følg med videre utover høsten/vinter’n. I neste avsnitt får du se litt mer av ”kreasjonen”.
MOTOR
FAMME, FØR
RAMME, ETTER
- Redaksjonen venter spent på neste rapport om dette prosejektet. denne uken skal vi publisere noen linker og har planer om et innspill i forhold til personlig økonomi.
12.11.04 Før var jeg i tvil, men nå er jeg ikke så sikker lenger.
...nei, vi snakker ikke om redaktørstanden og antall Jägermeister etter kl. 24:00 på bakgårdshoteller i Høigermania, vi snakker om at BMW har valgt og legge ned Motozentrum i Oslo som hovedstadens forhandler. Takk til innskriver i gjesteboka for dette tipset. Hva i all verden som var galt med den gamle kan man saktens spørre seg, redaksjonen har i all hovedsak kun gode erfaringer med denne forhandleren. Som erstatter har BMW valgt MC Oslo. I gjesteboka er den kommentert som "en drittbutikk med ansatte som heller burde jobbe i en pølsebu i Kabul." Redaksjonen har selv ingen erfaring med denne butikken. Ei heller har vi erfaringer med pølsebuer i Kabul.
Grisene lever i det store og det hele en forholdsvis trygg tilværelse i de områdene av verden. Men vi har erfaring fra motorsykkelbutikker.Vårt råd er: Gi MC Oslo en sjanse selv om det er grunn til sunn skepsis. Les mer HER!
Mandag kommer første del av framhaldssoga "Prosjekt allroader 2004 / 2005." Performancekunstner er Vidar "Gruser'n" Gullerud og prosjektet er...vel, følg med, følg med...
11.11.04 Fyllesjuke er verdens lønn!!!
Som lovet presenterer redaksjonen i dag stolt sesongens første "absolute rubbish." Innlegget handler om hensyn, medmenneskelighet, lidelser og offer vi mennesker går gjennom for å hjelpe andre i nød. Redaktøren fremstår, ikke bare som den gode samaritan i denne sammenhengen. Nei, det er mer enn som så. Odd fremstår nærmest som selve frelseren som kun vil forsikringsselskapene godt når han påtar seg et særdeles farlig og halsbrekkende oppdrag mot dårlig betaling og med grusomme konsekvenser for egen helse og sikkerhet. Les mer...
09.11.04 Lastenes sum er konstant.
Gjesteboka har allerede fått med seg at Oscar har funnet det som trolig er nord europas eneste brukte, strøkne og ikke minst Touratech ZEGA sondersystem til sin Adventure. Settet fantes i Oslo, og årsaken til salget var ombygging til REVAMP på eierens 1100GS. Redaksjonen arbeider med å få til en fyldigere reportasje om dette prosjektet, samt et eksklusivt intervju med eieren.
Salgssuksessen "Julebordet" utsettes stadig vekk for press og påmeldinger. Sorry folkens, det er fullt, eller rettere sagt: Overfyllt!!! Geir har sågar måttet vært i dialog med ledelsen på "Asylet" og forklart at redaksjonen har overbooket noe. Dette var så langt greit, men signalene sier at det nå er totalt stopp.
Ette utallige oppfordringer, mange tårer og tenners gnissel kan redaksjonen i dag stolt meddele at Absolute Rubbish redaktøren Odd V. Larsen rir igjen!!! Denne gangen ikke i salen på en av sine utallige GSer, men i form av et nytt innlegg i AR - serien. Meningen er å ha et innlegg annenhver torsdag. Det er vel ikke å ta i når redaksjonen konkluderer med at nettopp den serien holder en oppe gjennom en lang vinter. Første innlegg kommer torsdag 11.12, og inneholder noen betraktninger fra sommerens vakreste eventyr. I tillegg til dette har vi fått inn første del i en strålende reportasje om et byggeprosjekt som et av våre medlemmer driver med. Første del i serien "Ekstrem Forvandling" kommer på mandag og avslører selve grunnrisset, eller rammeverket i prosjektet om man kalle det det. Følg med, følg med...
AR - redaktøren
08.11.04 "Ryktene om min død er sterkt overdrevet..."
...har et eller annet lyst hode en gang sagt. (hederlig omtalt for den som først finner ut hvem, Yassir Arafat gjelder ikke) Redaksjonens sentrale medarbeider, Oscar har vært syk, noe som medførte at resten av den ellers så flittige staben så sitt snitt til å ta et par dager ureglementert fri med lønn. Dette avviket fra redaksjonens interne reglement vil selvfølgelig få grusomme konsekvenser i form av ubetalt overtid og færre frynsegoder utover vinteren. Selv om redaksjonen delvis har vært ute av drift grunnet omgangssyke, har det allikevel blitt gjort noe i løpet av forrige uke.
Det er ingen hemmelighet at allroad-mc har en forkjærlighet for BMW GS. Det tidligere i år ble annonsert på forsiden at klubben kun ville være kun for denne typen motorsykler. Dette blir nå ettertrykkelig dementert, klubben er for alle som kjører STOR allroader, eksempelvis BMW GS, Aprillia Capo Nord, Honda Trans Alp/AfricaTwin/Varadero, Suzuki V-Strom. Ducati Multistrada m.fl. Redaksjonen forbeholder seg som vanlig retten til å refusere enhver søknad. Allroad-mc ønsker ikke å konkurrere med f.eks. OTC
For å dempe mulighetene for at depresjonene vil velte inn over oss i for stort grad nå som mørketiden som står foran oss har redaksjonens utallige medarbeidere, i beste arbeidstid selvfølgelig, funnet et bilde på nettet vi falt for, og som vi velger å publisere. Når får vi se noen av allroad-ms's medlemmer i samme situasjon? Eller tigergutter? Ved flyter jo, det kan bli interessant?! Søkktømmer?
Den største nyheten på allroads webside denneganmgen en kraftig oppdatering av sidene du finner under linken "GS." Her ønsker vi å samle stoff som er av interesse for eiere og brukere av denne typen allroader. Den nye siden er kategorisert i "Norwegian GS meeting" - GS treffet vårt, "Treff og tur" - andre GS arrangementer, "Forbedringer for din GS" - en side med tips for din GS, samt "GS World" - en lenkesamling for GS. Alle bidrag til siden mottas med takk. Redaksjonen jobber kontinuerlig med oppdatering.
I tillegg har redaksjonen endelig fått inn Knut Unneberg på medlemsoversikten. Redaksjonen beklager forsinkelsen. Vi sees på julebordet Knut. Ut over dette tar redaksjonen to dager fri for å ha planleggingsdager. Virksomhetsplan og budsjettet skal for 2005 skal settes opp. I tillegg er det meningen å finne en måte å nedbetale årets driftsunderskudd på, helst over de par, tre kommende generasjoner av slekta. Det blir ikke noe innlegg på onsdag grunnet dette. I morgen avslører vi noen av planene for vinterens aktiviteter. Følg med, følg med...
03.11.04 Jurymøte i allroad-mc
Som seg hør og bør har det vært avholdt jurymøte i allroad-mc. Denne årlige tradisjonen er svært seriøs, og det har vært arbeidet med forberedelsene over lang tid. I år har redaksjonen valgt, delvis grunnet økonomiske årsaker, delvis ønsket om kvalitetssikring, å gjøre mesteparten av arbeidet selv.
På bakgrunn av fjorårets vellykkede arrangement hos juryformannen var lista lagt høyt. Tre retters middag, korrekt antrekk og stor grad av skikk og bruk. Odd - Einar hadde meldt forfall. Han ville heller dra på besøk til kjæresten i Lofthus enn å sitte sammen med halvfulle, slibrige, tilåskomne menn i redaksjonen. Ungdommen nå til dags!!! Sigmund hadde også meldt forfall. Begge var kontaktet og hadde fått anledning til å uttale seg om kandidatene. Juryen bestod da av en representant fra redaksjonen (Oscar), juryformann Odd og sekretær, sjåfør og altmuligmann Roy.
Forberedelsene hadde startet allerede tidlig på ettervinteren i vår. Redaksjonens utallige medarbeidere har reist land og strand rundt i sin søken etter verdige kandidater til de prestisjetunge prisene "Årets nykommer", "Årets allroader", og ikke minst: "Juryens ærespris."
Under dette arbeidet har det blitt tilbakelagt mange mil og ikke minst mange forfriskninger har blitt inntatt. Når vi nå allikevel er inne på temaet forfriskninger, kan vi like godt fastslå at jurymøtet ikke var uten slike innslag.
Juryformannen, den alltid sindige Odd "absolute rubbish" Larsen fra forstedene utenfor tigerstaden hadde signalisert at han ønsket å ta toget til redaksjonen. Dette medførte behov for transport fra Jernbanestasjonen og til redaksjonens lokaler rett utenfor Kongsvinger. En representativ limousine i diskret, mørk farge ble bestilt. En vil jo ikke fremstå som vulgær og brautende, nei det overlater vi til tømmerhuggere. (eller vedsankere, red.anm.)
Sjåføren, Roy, for øvrig ulastelig antrukket, stilte opp på stasjonen slik at han var tilgjengelig da toget rullet inn på stasjonen kl. 17:01 presis. Som den snartenkte og kreative person han er, hadde Roy utstyrt seg med et diskret skilt det stod "absolute rubbish" på, slik at den reisende ikke skulle føle seg forkommen og utilpass på perrongen. Skiltet utløste lattermild respons og kommentarer fra andre reisende, men det er som svenskene sider: "det är smällar man får ta."
Etter at mottakelsesseremonien og høflighetsfrasene var unnagjort, ble juryformannen geleidet bort til den ventende limousinen. Etter først, mot hans høflige protester, å ha forsøkt å plassere ham i baksetet som er tradisjonen , ble det enighet om at det var i forsetet en juryformann hører hjemme. Som seg hør og bør hadde sjåføren på seg hvite hansker med knudrete gummipolstring på innsiden, nyinnkjøpt hos Østlandske Engrosservice til den nette sum av NOK 7,50.-
Når døren var forsvarlig lukket, sikkerhetsbeltet montert og sjåføren på plass, ble det servert forfriskninger i halvlitersboks på veien opp til redaksjonslokalene. Vel fremme tok redaktøren personlig i mot følget, og etter en kort urineringspause på hjørnet av bilen fortsatte seansen. Først var det den tradisjonelle velkomstdrinken på trappa. Oscar demonstrerte korrekt stilling etter "utfallsmetoden" for inntak av fludium i forbindelse med arrangementet. Utviklingen og foredeling av modellen tilskrives hr. HV - korporal Vegard Myrli, Kongsvinger. (BMW R 1100 GS)
Etter dette bar det inn til litt bullshit før vi satte oss til bords. Det er har betimelig å nevne deltakernes kostymer. Odd var ikledd en bredstripet, mosegrønn cordfølyelsbukse, en matchende t-skjorte, og en V - genset i brunt eller hva det var. På bena hadde juryformannen solide, hengete, grå raggsokker av typen "WISTEX." Kveldens antrekk for Roy var sort skjorte med tilhørende sort belte og stilig, blå dongeribukse.
Oscar var iført "BMW Mottorrad GS t-skjorte i marineblått med hvit besetning, en altfor stor dongeribukse med stramt belte, samt ECCO sandaler. Ingen bemerkningen til kleskoden altså.
Kveldens eksotiske meny bestod av finnskogspesialiteter: Sprøstekt abbor med ristet loff, tomat og tilhørende hitvin. Hovedretten var margben av elg ala Audhild, også med ristet loff, salt og pepper. Som tilbehør ble det servert kokt elgelever, revet på råkostjern. Det ble servert rødvin til hoverretten. Desserten bestod av frisk melon. Innimellom vinen ble der fortært øl og akkevitt av forskjellig slag. Etter middagen ble det avholdt en kort luftepause på trappa, og møtet ble satt i salongen. Det ble servert kaffe og "hurtigmodnet kånjakk" i rikelige mengder.
Når trofeene skulle godkjennes, påpekte juryformannen faktumet at trofeene var utstyrt med kun en sylinder. Etter en kort diskusjon ble juryformannen påhelt mer "hurtigmodnet kånkakk" og trofeene ble deretter godkjent ved akklamasjon. Kandidatene ble grundig vurdert. Konvoluttene med navn og begrunnelse vil høytidelig bli åpnet på julebordet og prisene tildelt. Hvem som får de forskjellige prisene vil forbli en vel bevart hemmelighet til da. Dersom prismottakeren ikke er tilstede vil prisen og begrunnelsen bli ettersendt.
Oppsummert var kvelden svært vellykket. Juryformannen ble hentet av sin kone og hjulpet ut i bilen av assistent Roy som også benyttet anledningen til å haike med ekvipasjen hjem. Redaksjonen utfordring nå blir å bevare taushet om hvem som har fått prisene og gjennomføre seremonien på juleborder den 10. desember på Asylet i Oslo. Et arrangement som for øvrig for lengst er overbooket.
02.11.04 I feel so lonely in my saddle since the horse died.
I en tid da de fleste, men ikke alle klatrer ut av salen, rir allroad-mc's statistikkavdeling igjen. Denne gangen er det fersk statistikk fra websidene som opptar de svært overbetalte konsulentene. Redaksjonen mottok for øvrig en definisjon på begrepet "konsulent" her om dagen: En som vet hvordan det gjøres, men som ikke får det til selv.

For at en skal kunne tolke statistikk, er det en del grunnleggende teori en må ha klart for seg. For det første må en ha formålet med statistikken for øyet. Dersom materialet er innsamlet etter visse kriterier eller mål, vil det selvfølgelig påvirke resultatet. For eksempel, i en undersøkelse, er svaralternativene gitt på forhånd (ved avkryssing) eller er det rom for å svare fritt via å skrive inn tekst? For det andre må en ha eget ståsted klart for seg. Eksempel på dette er om glasset er halvfullt eller halvtomt vil avhenge av tørsten og tilgangen til mer påfyll i glasset. Er en på "fårchpill" eller "nachspill?" I tillegg er det hvilket bilde en ser for seg når en får resultatene presentert. Eksempel: En gruppe mennesker består av fire barn på 2, 4, 6 og 8, samt ei oldemor på 97. Gjennomsnittet her vil bli 23,5 år, noe som overhode ikke gjenspeiler gruppens alderssammensetning når en får tallet presentert. Men det ikke et galt tall. Dersom en velger å tolke tallene via median, dvs. sette tallene etterhverandre i stigende rekkefølge og velge det midterste, vil gruppens uttrykk bli 6, noe som ikke er så ille. Man tar da også høyde for større avvik fra gruppens aldersmessige tyngdepunkt. Vel, vel, nok om dette, statistikk og dens tolking er et eget, svært omdiskutert fagområde.

Websidene til allroad-mc er godt besøkt. Redaksjonen presenterer nedenfor bilder av statistisk materiale hentet ut fra webhotellets statisktikkfunksjon. Av de tingene redaksjonen legger seg på minnet utover at siden er jevnt og trutt besøkt, er søkeordene som blir brukt for å komme inn på siden. Vi merker oss ord som "cb 500", "yamaha xt 550", "ktm duke" og "christian warg." Av de mer oppsiktsvekkende søkeord som har ført til treff på siden er "ford excursion", "sosiologoske forklaringsmodeller" og ikke minst "onanera."
ANALOG
ANALOG + SØYLER
SØYLER
SØKEORD
01.11.04 Reisebrev fra Istanbul del X.
Les hele reisebrevet ved å trykke HER!