Modifiseringer og ekstrautstyr sesongen 2004

Først vil jeg si at jeg nå er veldig fornøyd med sykkelen. Den blir mer og mer slik jeg vil ha den for å fungere godt for meg. En skulle således kanskje tro at jeg nå muligens var ferdig med å modifisere sykkelen. Men, dengang ei. Ikke nødvendigvis fordi ting blir bedre, heller fordi de blir slik jeg ønsker de skal være.

Nytt bakhjulslager + simmiring
Bakhjulslageret og ytre kronhjulslager er felles på BMW med monosving. Dette mefører at dersom bakhjulslageret går i stykker kan kronhjul/piniong følge med i "raset." I mitt tilfelle var det holderne til kulene som røyk først, og som dyttet simmiringen ut av stilling. Ved et skjebnens sammentreff stanset jeg nøyaktig samtidig med at simmiringen falt ut og at oljen rant ut. Nytt lager + ny simmiring ble innjøpt og montert, og alt var som nytt!
MRA vindskjerm
Alle vet at BMW aldri har fått til vindskjermen til 1100/1150 GS. Jeg forsøkte flere sykler med uoriginale vindskjermer av forskjellige fabrikat. (Ermax, GIVI m. fl.) Ingen gir noe spesielt bedre luftstrøm enn original. Selv en sykkel med Adventureskjerm montert var ikke spesielt imponerende. Denne MRA Varioscreen vindskjermen kjøpte jeg brukt av en hyggelig svenske som hadde kjøpt seg ny 1200 GS. Om den virker? Tja, som de fleste andre, uoriginale vindskjermer til GS er den i alle fall annerledes. Den reduserer turbulensbråket noe, virker veldig OK i 130. Skjermen er trolig ikke verdt pengene (€ 149 + frakt m.m.) du må betale for den ny.
GARMIN Street Pilot III GPS FLYTTET OVER TIL NY ADVENTURE.
Alle som har forsøkt å finne frem på et kart i tett bytrafikk vet det. De som har kjørt forbi avkjøringen på Autobahn vet det. Alle som har forsøkt å se på kartet på tankveska mens en kjører vet det. Løsningen kan være en GPS. For min del bla jeg overbevist av to grunner: 1) Jeg trengte å finne et sted i en by jeg aldri hadde vært. GPS'n gjorde jobben. 2) På grusvei kan en kjøre vesentlig fortere, da GPS'n viser deg om det er noen skarpe svinger. Mitt valg falt på en et år gammel, brukt Garmin. En av årsakene til dette var selfølgelig prisen, samt at den hadde 2x128 MB minnekort.
Touratech GPS feste (på gang) FLYTTET OVER TIL NY ADVENTURE.
Etter først å ha laget verdens styggeste (men godt fungerende) hjemmelagde feste, ble jeg enig med meg selv at festet til Touratech var det tøffeste og trolig det sterkeste. Prisen var rundt 700.- i Tyskland. Ikke så ille, selv om BMW's feste (som benytter Garmis egne plastfeste) koster kun 200.- I tillegg skal det kjøpes inn strømkabel med lighterplugg. Denne skal bort og strømtilførselen til GPS'n skal gå direkte fra batteriet via sikring. Se GPS'n i holderen
The end.
Tilbake
Jeg har ingen bilder rundt kanten