Modifiseringer og ekstrautstyr sesongen 2003
Egentlig hadde jeg tenkt å kjøre hele sesongen uten å gjøre noe med sykkelen...Men, det ene etter det andre dukket opp, og behivene meldte seg...mener nå jeg da. Behovet for andre sidevesker, større tank og litt større topboks var der allerede. Bremsepedalen glapp litt innimellom, dette kan jo være farlig. Jeg lurte ofte på hvor mye klokka var, visste jo at i FID displayet sitter det klokke. Forlenget forskjerm ble bestilt i fjor, men kom ikke med fra Wunderlich. Høyt på ønskelisten. En drybag som kunne åpnes i lengden er vesentlig bedre enn en som en må åpne i enden, og hvor alt ligger i bånn. Ortlieb har løsningen. Lang i beina er jeg, og etter å ha prøvd en GS med senkede forhvilere, ville jeg selvfølgelig ha det. Jeg ønsket meg også en original tankveske. Når planene om å kjøre "Grusom" dukket opp, dukket osgå behovet for en roadbookholder opp. Turgass hadde jeg ønsket meg lenge. Her er utstyret jeg satte på i løpet av sesongen 2003. Litt om tingenes opprinnelse, samt mine erfaringer med det.
Touratech Zega aluminiumskasser FLYTTET OVER TIL NY ADVENTURE.
Jeg solgte mine originale BMW sidevesker for å kjøpe Touratechs Zega Aluminiumskofferter. De fins i tre versjoner: Symmetriske med festeramme, usymmetriske med festeramme, og "street version." Jeg valgte "street verison" på 2x41 liter. Dette er den typen som kan settes rett på de originale BMW koffertfestene. Det kan saktens diskuteres hva som er best. Det er bruksområdet og personlig smak som vil avgjøre dette. I mitt tilfelle kom jeg over et helt nytt sett til salgs i Norge, og saken var klar. Kassene er egnet til gatebruk. Skal jeg kjøre seriøs offroad vil jeg ha en to, tre drybager i stedet.
Touratech innervesker til Zega kassene FLYTTET OVER TIL NY ADVENTURE.
Farvel til svarte søplesekker og slitne REMA poser med disse innereveskene fra Touratech.De fulgte med Zega kassene og ser veldig bra ut. Til klær osv. er de trolig helt suverene, og hvis en er god til å pakke så klarer en seg med en veske når en går inn på gasthaus, hotell eller hva en nå bor på. Ikke blir ting møkkete, og veskene hoder seg finere inni. Litt plass tar selve veska, på den andre siden kan en stappe de fulle og så stappe de nedi kassa.
Tanktrekk
Sykkelen min er svart. Alle som har hatt et svart kjøretøy vet hva det betyr. Stygt med en gang. Min sykkel ble vasket og polert etter alle kunstens regler før 2003 sesongen. Det er montert tankpads fra Wunderlich, men allikevel er tanken på vei til å bli matt og ripete etter kun noen få hundre mil. ALT syns på svart, både møkk og riper. Jeg vurderte en stund seriøst å bytte farge på sykkelen til grå eller gul.
Men så dukket annonsen fra OTC opp. Tanktrekk fra Wunderlich. Atpåtil i svart!!! Ikke hull for BMW merkene som på Bagstertrekkene, men helt suverent ellers. Trekket skal tilpasses tankveska mi slik at den settes fast på trekket med lås i stedet for dagens magneter.
Original topboks
Denne topboksen byttet jeg mot min gamle. Han som hadde den hadde vraket sin GS, og skulle kjøpe seg litt lettere sykkel. Topboksen var litt skadet i bunnen, dette ble reparert. Rack på toppen fra H-D Electra Glide. Byttet medførte behov for innkjøp av originalt bagasjebrett, noe som ble handlet inn hos Motozentrum. Topboksen er en del større enn den gamle, den er ikke delt på midten, men har et lavt lokk. Fordelen med dette er at de tingene som ligger øverst i topboksen ikke faller ut når du åpner den! Ellers er det tragisk et ikke BMW kan lage en låsesylinder på topboksen slik at en kan bruke tenningsnøkkelen. Makan!!!
Bredder på bremsepedal FLYTTET OVER TIL NY ADVENTURE.
Det er lett å la seg rive med når det går unna innover skogsbilveiene. Det er lett å glippe på bremsepedalen på GS'n også. Og da kan en risikere å stifte bekjennskap med naturen på en måte en ikke ønsker. Med denne enkle bredderen fra Wunderlich er det problemet sterkt redusert, samt et den er behagelig å bruke til vanlig, pen bremsing også. Anbefales!
FID display
Min standard GS har ikke FID. Det jeg savnet mest var klokka, det hadde jeg på min gamle GS. Det dukket opp et vrak i Stavanger, og displayet ble mitt for en ok pris. Jeg setter også pris på gearindikatoren, den er grei å ha når en kjører litt friskt og girer opp og ned. Lettere å velge rett gir med denne. Samt at en ser når olja blir varm og kan planlegge varmkjøring av motoren bedre. For det gjør en jo.Bensinmåler er jo ok å ha, men jeg bruker konsekvent triptelleren.
Extenda-Fender FLYTTET OVER TIL NY ADVENTURE.
BMW har, av en eller annen idiotisk grunn latt det være et åpent område mellom slutten på forskjermen og toppen på bunnplata under motoren. Dette medfører at grus, stein, gørr, sauemøkk, ihjelkjørte ekorn og annet rask en kjører over etter veien sprutes direkte på motoren. Løsningen er både genial, enkel og billig. En skvettlapp. kan lages selv, eller kjøpes fra Wunderlich eller Touringbutukken.
Hvis du lurer på om den subber nedi og detter av når du kjører litt offroad, så gjør den ikke det. Trust me!
Ortlieb drybag
Det er mulig at det fins ting en trenger som ligger øverst i drybagen, men ikke i mine. Jeg hadde i flere år irritert meg over å måtte tømme ut ALT i drybagen for å finne det jeg skulle ha nederst. Løsningen ble en drybag fra Ortlieb. Denne har åpning i siden, langs hele bagen, og fungerer utmerket. Fins i flere størrelser og farger. Min er på 89 liter.
Men, den kan strammes inn fra alle kanter, så det gjør ikke noe. Anbefales.
Senkede fothvilere
Senkede fothvilere fåes fra Wunderlich i forskjellige utgaver. Mine er laget fra et sett men originalfothvilere som er kappet til pg sveist om. Fjæra må også modifiseres noe. Sykkelen blir vesentlig mer komfortabel, da knevinkelen endres. Dog blir bakkeklaringen i svinger redusert noe. Dette opplever jeg som et problem, men det er ikke sikkert alle vil gjøre det.
Bremespedalen går det greit med, gearpedalen blir litt fiklete. Løses trolig med en forlenger fra Wunderlich. Før jeg kom så langt ble det snø...og...det er ikke sikkert denne gadgeten overlever vinteren.
Original tankveske FLYTTET OVER TIL NY ADVENTURE.
Ikke et vondt ord om den gamle tankveska mi, tvert i mot. Men, den originale sitter litt bedre og ser litt penere ut. Min kom fra Malmø i posten for kr. 400.- svenske. Det er den gamle typen, uten avtakbar og vendbar kartmappe, samt at finishen er litt annerledes enn de nye. Men ellers er den stort sett lik. Sitter veldig bra, det merkes i all hovedak ikke at den er der.
Roadbook holder FLYTTET OVER TIL NY ADVENTURE.
Når planene om å kjøre roadbookrallyet "Grusom" dukket opp meldte også behovet for en roadbookholder seg. Etter en kjapp sjekk på nettet og noen telefoner falt valget på holderen fra Vidar Gullerud på Skarnes. Jeg byttet til meg holderen for noen deler, og den fungerer fint. 100% vantett og ikke spesielt i veien. Litt konflikt med tankveska, men ikke verre enn at det går.
Turgass FLYTTET OVER TIL NY ADVENTURE.
Denne turgassen fra Wunderlich har jeg hørt litt negativt om. Det viste seg, at ved ritig bruk, fungerer den kjempefint. den er ikke egnet der veien er svingete eller bakkete, da skrur den seg opp. Den må skrus litt hard til, og når du først har satt den fast kan du strekke litt på armene og rette litt på fingrene. Noe som kommer godt med når en kjører langt og mye .
Beskyttelse foran lyktene FLYTTET OVER TIL NY ADVENTURE.
En 1150 GS jeg så på i fjor før jeg kjøpte min hadde fått knust forlykta av steinsprut. Selgeren slo av på prisen for dette, og jeg undersøkte prisen på forlykta hos Motozentrum. Det var da jeg fant ut at jeg skulle finne på noe for å beskytte lyktene. Løsningen ble en enkel plastbeskyttelse fra Wunderlich.
Adventure bensintank
BMW profilerer sin GS som en "eventyrssykkel" og leverer den med 18 liter + 5 liter reserve som standerd. 30 liters bensintank kan får mot pristillegg. Dersom du skal ha større tank etter at sykkelen er kjøpt kan dette bli dyrt. En originaltank koster snaut 15.000.-, og en Touratech plasttank snaut 1000 € over disk i Tyskland.
Jeg kom over en litt bulkete, søvgrå Adventuretank på sørlandet, og etter en kjapp telefon til forsikringsselskapet var den min. Den var ikke verre bulket enn at den kunne tas i bruk umiddelbart, og fungerte utmerket hele sesongen.
BMW GS hansker
Mine gamle Halvarssons sommerhansker sang på siste verset, og etter en kjapp runde for å finne noen nye falt valget på et par GS hansker fra BMW. De har god passform og er solide og sikre. De er ikke vanntette, så et par nye overtrekkehansker fra Touringbutiken ble innkjøpt i samme slengen. Detter er en ren sommerhanske for varme dager og ikke noe for vår og høstkjøring.
BMW Savanna støvler
Jeg har i en årrekke kjørt med vanlig vernestøvler. Lette å ta av og på, men absolutt ikke vantette. Lite sikre dersom en skulle velte også. BMW Savanna støvlene ble anbefalt både av BMW kjørere og andre. De er høye, solide og har god passform. I tillegg er de store i størrelsene, og passer således oss nordmenn godt. Tykt skinn, GoreTex og solide spenner, samt god sikkerhet kjennetegner støvlene. Litt stive var de, men det går seg trolig til. Så får vi se hvor vantette de er, det får tiden vise.
BMW Tourgard jakke
Først var det ei skikkelig boblejakke. Det var på Honda CB 100. Så ble det stor sykkel og Belstaff oilskin. Senere flere Belstaff silikonimpregnerte nylondresser. Vanntette og varme, men ikke særlig sikre. En ny jakke ble innkjøpt i restekurven til Touringbutikken for kr. 350.-, denne har nå gårr drøyt 110.000 km og er like tett og fin. Men litt slitt... Denne BMW Tourgardjakka hang hos Speed Motorsenter i Sandefjord uten innefor. Litt lett vinterprutning og jakka var min.
Denne jakka har GoreTex vevd inn i ytterstoffet, og avviser derfor vann ytterst. Den har videre Armacor, dvs. kevlarforsterket stoff på utsatte steder, 2 vanntette ytterlommer, samt vanntett lufting under armene. Så får vi se om GoreTex lever opp til sitt rykte...
|
Tilbake
Jeg har ingen rammer undt kanten