Modifiseringer og ekstrautstyr første sesong
Tankveske.
Vi ønsker oss jo alle litt utstyr på syklene våre, også jeg. Først kjøpte jeg en tankveske under Oslo Open på Bjerkebanen 2 juni 2002. Veska kostet kr 600.- og selv om det ikke er en originalveske (til en helt annen pris), så passer den fint på sykkelen. Den øvre delen er avtagbar og har skulderstropper som gjør den til en ryggsekk. Underdelen passer helt perfekt til en six-pack med halvlitersbokser, det er kartmappe både på overdelen og underdelen, og det fulgte med regntrekk som er gjennomsiktig på toppen slik at kartet syns. Vesken festes med en rem rundt styrekrona, og magneter på siden av tanken. Dette gjør at veska lett lar seg flytte på under tanking. utseendemessig er originalveska penere, men vesentlig dyrere.
Bilde av den nyinnkjøpte tankveska.
Se hvor egnet veska er for en motorsyklist på tur!!!
R 1100 GS med original tankveske, og min R 1150 GS med uoriginal tankveske.
Topboks.
Etter dette gikk ting litt lettere, og jeg slapp å ha alt i lommene på kjørejakka. Men, jeg savnet mer plass. Et annet allroad-mc medlem, Frode Negard hadde en topboks fra min brors gamle Yamaha XT 600 E. Den satt på hans Africa Twin, men passet ikke spesielt godt der. Jeg spurte om han ville selge den til meg, og vi ble enige om kr. 500.- Brettet var litt hakkete etter tidligere boring av festehull, noe jeg senere har tettet og jevnet ut, slik at bæreren nå ser bra ut. Topboksen passer perfekt på GS'n, og selv om den ikke er original så er den minst like pen. Dog er den litt tynn i plasten, så den er litt mer "lealaus" enn originalen. Den har mer runde kanter, hvilket gjør den noe vanskeligere å pakke i. Den skranglet litt i festene til å begynne med, men etter at jeg satte fast noen selvklebende gummiputer under den, er dette problemet borte. Topboksen har ryggstøtte for passasjeren og rommer 35 liter. Refleks bak har den og.
Bagasjebrettet slik det ser ut i dag.
Topboksen rett etter montering.
Vesker.
Nu gikk alt så meget bedre. Dog så jeg lumske skyer i horisonten, og jeg visste at dersom jeg skulle på en lengre ferie så måtte jeg ha mer bagasjeplass. Flere alternativer ble vurdert, og da jeg kom over to brukte, originale vesker for kr. 2500.- inklusive holdere slo jeg til. Veskene befant seg på Lena på Toten, og selgeren var Arvid Siemenstad. Han hadde kjøpt seg nye Touratech aluminiumskofferter. Det ble en fin tur til Lena for henting og montering 12 juni 2002. Veskene er på 25 og 35 liter, men føles mye mindre når man pakker i dem. Det er mye plass som er vanskelig tilgjengelig grunnet at der er mye "kriker og kroker" på veskenes bakside, samt at det er mange runde hjørner. Uforholdsmessig tunge er de også. Men, de ser bra ut, de har god passform, og de hadde en grei pris. Til å begynne med hadde jeg resevenøkkelen til Arvid, men etterhvert tok jeg ut sylindrene i låsene (takk til Andres Dihle for hjelp, det var litt kronglete å finne ut av) og fikk kodet dem om til tenningsnøkkelen. Dette ble gjort på Motozentrum, og de tok ikke noe for det.
Veskene montert på Lena. Selger Arvid Simenstad i bakgrunnen
Håndbeskyttere.
Siden sykkelen ikke hadde varmehåndtak ble mitt neste ønske beskyttelse av hendene. Jeg ringte til Motozentrum for å få mine bange anelser bekreftet om den astronomiske prisen på de originale, men der tok jeg feil. De kostet under 300.- kroner for begge sidene inklusive alt. Jeg bestillte og monterte dette, det fungerer veldig bra. Mye bedre enn på den gamle R 100 GS PD'n min. Tar lufta bedre, og beskytter bedre mot regn. En vellykket investering som ble foretatt i slutten av juni 2002.
Håndbeskytter på høyre side sett fra førerplass. Meget bra.
Ikke mer den sesongen...nesten
Etter dette begynte sykkelen å bli tålelig komplett slik jeg hadde utstyrt den gamle og var fornøyd med. Jeg manglet enda litt utstyr, men ikke noe prekært. Dog fant jeg ut at jeg hadde veldig god plass under tanken da jeg ikke har noen ABS sentral. Først hadde jeg tenkt å sette et ekstra batteri der, men da jeg fant ut at en luftmadrasskompressor passet perfekt var saken avgjort. Etter å ha kjøpt en kompressor til kr 250.- på en bilrekvisitasjappe, og handlet inn diverse slanger, klemmer og luftkoblinger for noen hundrelapper, monterte jeg kompressoren på plass under tanken. Jeg la opp slanger fra kompressoren til et trykklufttuak under salen. Meget imponerende når en blåser opp luftmadrassen totalt uten stress og anstrengelser. Det tar en halvliters tid, noe som er helt perfekt. Kompressoren var på plass i juli 2002.
Kompressoren montert under tanken. Løsningen med strips fungerer bra, annen løsning hadde utløst behov for omfattende ombygging for å få plass til braketter o.l.
Luftmadrasspumping med stil i Finland...
...og i Tyskland.
Takk til følgende personer for hjelp med modifiseringene:
- Bjørn Granås, Nord-Odal MCK for boring og dreiing av skruene til blinklysene.
- Rune Stensrud for produksjon av bakskjerm og mellomlegg til salen.
- Jan Røkland på MC-Tekno på Kongsvinger for plate til skiltet.
- Sander vt' Hul for utlån av bilder, ideen med pluggledninger og blinklysene.
- Hangaround Odd Einar for tålmodig å hjelpe meg med skruingen.
To be continued...