19.05.08 Things to do when you are bored in Härnösand!

Det er ikke så mange ting en kan gjøre dersom en kjeder seg i Härnösand. Härnösand er en liten by på den svenske østkysten, omkring 42 mil nord for Stockholm, idyllisk beliggende mellom Timrå og Veda, rett før Höga Kusten. Det bor omkring 25.000 inbyggere i Härnösand, hvilket betyr at den er på størrelse med Hamar omtrent, litt mindre. Nu kan det vel saktens hevdes at Hamar ligger noe mer sentralt i Europa enn Härnösand, noe redaksjonen er enig i. Men, Härnösand har havn og de har "efyran" rett utenfor stuedøren. Og DET er det ingen norske by som kan skilte med! Uansett, Härnösand er en del av den svenske "gläsbygden", men er allikevel en greit nok fungerende by.

Nå lurer du kanskje på hva i all verden redaksjonen har begitt seg inn på i dag? Ja, det kan man saktens lure på, både i dag, i morgen og de kommende ukene og månedene for den sakens skyld. Det har seg nemlig slik at deler av redaksjonen har en fortid som yrkessjåfør innen grenen "spesialtransport." Med tunge, lange og høye lass ble bl.annet Härnøsand besøkt. Det er i et slikt øyeblikk, når en har lastet av en skogsmaskin på et industriområde en virkelig kan lure? Hva gjør de menneskene som bor her? Etter å ha kjørt en hel dag med skog, skog og atter skog kommen en til slutt frem til Härnösand. Og enda er det mer! Og her bor det folk? Det kan ikke bare være de nordsvenske "ladorna" som holder folk her? Det må være noe mer? Men hva? Redaksjonen lurte på dette i omkring 15 - 20 år. Så plutselig kom dukket svaret opp. Ikke helt uventet på YouTube!!!
Når ungdommen kjeder seg i Härnösand kan de f.eks. ta mopeden sin, finnet et litt stille industriområde og bedrive litt kreativ opplevelseskjøring. Eller, for de modige som ikke er så nøye på det, finne et "modent" publikum i byens hovedgate. Endelig. Nå har vi ro i sjelen. Både fordi vi vet hva de gjør i Härnösand når de kjeder seg, og fordi vi vet at det fremdeles fins håp for rekruttering til allroadmiljøene i inn- og utland. Endelig! Klikk HER for å se hva vi kom over.
Som en liten kuriositet kan dere jo klikke HER for å se hva vi kom over mens vi søkte på nettet for å få bakgrunnsopplysninger til dette innlegget. Det kommer flere innlegg denne uken, følg med, følg med...
16.05.08 Dagen før dagen?
Ja, i morgen, lørdag er det 17. mai, norges, trolig mest nasjonalistiske dag. En flott dag å dra på allroadtur, alle menneskene er jo enten fyllesjuke etter festen 16.mai, eller de går pliktskyldigst i tog sammen med barna under HSB's voktende blikk. Det ene utelukker forresten ikke det andre, uansett blir det bonuspoeng av det.
De som "arbeider" på redaksjonen har litt medlemsnytt å melde. Vi fikk inn en e-post 22. april, den var fra Vidar Holm og lød slik:

1d, 2d, 3c, 4c, 5d, 6d, 7d, 8d, 9d
Jeg heter Vidar Holm, veier ikke rart og kjører en 1998-modell Triumph Tiger
Håper jo at jeg blir funnet verdig medlemskap - og melder meg straks på Southern Comfort - treffet 2008.
Mvh Vidar Holm

Redaksjonen mottok mailen og ba Vidar om å innbetale, noe han gjorde både medlemskontingenten og SC innbetaling. Og det var det siste Vidar hørte om saken helt til den ikke helt ukjente "El Commandante" Geir Løkke tok affære! Geir henvendte seg til redkasjonskontorets forværelse der han ble lovet bot og bedring. Noe etterpå kom det mail fra Rabben & Rabben i Drammen som opplyser at de hadde glemt Vidar. Hallo Vidar, du er ikke glemt! Du er velkommen i klubben og vi syns det er svært hyggelig at du har meldt deg på SC. Det er altfor få tigergutter å mobbe på det treffet... Dessuten ønsker klubben å påspandere deg en gratis øl fra klubbkassa for tort å svie! (Hører du Gro?) Nei Geir, du får IKKE gratis øl for å ha sagt i fra. Basta!
"El Commandante"
I tillegg til dette har vi fått en innmelding fra Jan Petter Pettersen, vi vet ikke noe mer om deg Jan, kan du sende oss litt info? Og, vi har to nye medlemmer på gang, de er vissnok aktive allroadere på bl.annet Sicilia. Spennende! Deltagelse på IAT 2008 er også lovet. Litt småsladder om andre: Sølve har byttet ut sykkelen sin og stiller på IAT 2008 med en kliss ny 2008 modell Honda XL 700 Trans Alp! Grattis Sølve!
15.05.08 Ut på tur, aldri sur! Reisebrev del II fra redaksjones tur Hardangervidda rundt i pinsen 2008.
Det er vel først og fremst å bøye seg i støvet for værgudene som i pinsen viste seg fra sin aller beste side. Sol, sol og atter sol, tildels varmt og godt, intet GORE-TEX for i jakka og lufting åpen både titt og ofte. Det gjelder å passe på når anlednignen byr seg her i nord
Etter å ha forlatt Nærbø på Jæren i litt disig vær og fin sommertemperatur, la redaksjonen i vei mot Boknafjorden og ferge over til Haugalandet. E39 er ikke veldig spennende her, men naturen er imponerende på sin spesielle måte. Vi rakk en kort stopp innom sverdene i Hafrsfjord, et imponerende monument. Visste du forresten at slaget i i Hafrsfjord omkring år 872 står sentralt i norges historie? Kong Harald kjempet og vant mot småkongene på sørvestlandet, Agder og Telemark og la grunnlaget for at at han kunne få kontroll over det meste av landet. Du kan lese mer om denne historiske hendelsen ved å klikke HER!
Redaksjonen har også hatt en historisk hendelse i Hafrsfjord, da det på vinteren 1981 kom et formelt brev fra den norske forsvarsmakten der det i klartekst stod at de hadde besluttet at en ung gutt fra dypeste Finnskogen i Hedmark var svært så egnet for førstegangstjeneste i Marinen. For å understreke alvoret i sitt brev hadde en eller annen tekstforfatter funnet det for godt å tilføye: ”Dersom De ikke møter, vil De bli hentet.” Ja,ja, like godt å møte opp. Møtet ble forsjåvidt ok, og redaksjonen ble bl.annet beordret, sammen med flere andre, til å ro en eller annen merkelig båt, mer eller mindre i takt, på Hafrsfjorden. Trolig til naboenes store forlystelse! Noen bilder ble det også tid til, klikk HER for å se et av dem.
Den gangen eide redaksjonen en ganske ny Suzuki GSX 750, rød og fin og med tidsriktige "Krauser" vesker. Den ble avhendet i Stavanger de forsvarets "lønn" ikke kunne opprettholde behovet for et slikt staselig kjøretøy. Vi kjørte mange og fine mil med denne doningen, den var jo hypermoderne for sin tid med bl.annet doble, ventilerte skivebremser foran, skivebremser bak og et hav av krefter. Stor bensintank, høyt styre og en kledelig skvettlapp som stakk nesten helt ned til bakken. Fjernes ved litt kreativ bakhjulskjøring syns vi å enrindre. Og god komfort selvfølgelig i tillegg til japansk pålitelighet. En sykkel vi minnes som et godt bekjentskap. Bilde av sykkelen HER! (scannet fra et gammelt slides, red.anm.)
Etter fergeturen over Boknafjorden og litt halvkjedelig E 39 innover Haugalandet i flott natur kom første avstikker i Åkrafjorden. Her kan man selvfølgelig velge å kjøre tunellene, men Norge fra innsiden er vel egentlig ikke noe å stå etter? Klikk HER for å se veien, og klikk HER, HER og HER for å se bildene…Husk også å kjøre gamleveien via Rullestadjuvet. En avstikker verd å få med seg.
Fra Åkrafjorden er det ikke langt til veien svinger av ut mot Odda. Redaksjonen stanset selvfølgelig ved Låtefossen og tok noen bilder. Mens vi stod der og beundret denne flotte fossen, som for øvrig er svært stor på denne tiden av året, hørte vi plutselig et "ØYH!" Det var Espen med family som hadde tatt turen over Haukeli og skulle opp på Folgefonna og gå litt på is og sne. Verden er ikke stor... :-) Bilder ser du ved å trykke HER og HER. Ut Sørfjorden fra Odda var fruktblomstringen i fullgang, et flott syn. Synet blir ikke bedre om en har høysnue som redaksjonen, men vi berget da på et vis.
Opp Måbødalen er et eget kapittel. Her er det vel egentlig kun et alternativ for en ekte allroader: Gamleveien. Opp, eller ned gamleveien i Måbødalen krever litt fantasifull planlegging. Det har seg nemlig slik at en eller annen ubrukelig tosk har funnet ut at det kun er et latterlig tog, drevet av en Nissan diesel som skal få kjøre på denne veien. Dersom du er ute tidlig om morgenen, sent på kvelden eller utenfor sesongen går det allikevel fint. Veien var tørr og fin, men unntak en en tunnell ganske langt opp. Den var til gjengjeld full av speilblank is og rennende vann... Spennende opplevelse vi kom helskinnet gjennom!
På toppen kommer du opp til parkeringsplassen der du kan gå ut på kanten og se på Vøringsfossen. Vel, gå og gå...man har da allroader??? Etter en del "hump", "klank", "dunk" og "bump" stod vi, om ikke helt ute på kanten, så i alle fall sånn passe imponerende inne på fjellet mot fossen. Resten gikk vi. Pass på og ikke gjøre dette stuntet på en solrik søndag i august er du snill...det blir det bråk av... Bilder ble tatt selvfølgelig, klikk HER, HER, HER og HER for å se på de.
Over Hardangervidda var det + 3 grader, strålende som og høye brøytekanter. En fantastisk tur - dersom du ikke har tatt denne turen på våren i solskinn, ja da har du gått glipp av en mcopplevelse av de store! Ingen bilder, redaksjonen skulle nå en overnattingsvtale på God, hvilket vi gjorde med god margin. Takk for gjestfriheten Ole, det var veldig hyggelig. Resten av turen er ikke mye å skrive hjem om, RV7, over Gardermoen til Kongsvinger. Allikevel var dette en fantastisk tur, greit å ha en ekstra dag, men fullt mulig på unnagjøre på en kort helg. Det er flere avstikkere og grusveier, spesielt i Agderfylkene vi trolig skal teste ut i løpet av sommeren. Følg med, følg med...
13.05.08 Ut på tur, aldri sur! Reisebrev del I fra redaksjones tur Hardangervidda rundt i pinsen 2008.
MC sesongen har for alvor tatt av. Været har i mange dager vært upåklagelig, og det er mange som omsider har fått fart på syklene sine. Redaksjonen har våget seg en snartur rund Hardagervidda i pinsehelgen. Fredag bar det av sted etter jobb. Da arbeid er fryktelig tidkrevende og tar mesteparten av dagen, ble avreise fra Kongsvinger satt til kl. 17:00. Målet var Grenland, nærmere bestemt Eidanger, en strekning på omkring 25 mil på E veier. Nuvel, nå er det bare slik at redaksjonen, i likhet med mange andre allroadere, kun har en begrenset kvote med E veier en kan benytte hver dag , hviket betyr at planen var å ta av E18 ved Sande og kjøre noen indre veier derfra.
Ved Liertoppen begynte det å tette seg til. Was i schwart? KØ!!!??? Åja, det er visst pinse i Drammen og i år. Svarte! Til slutt gikk det hele i gangfart. Hva gjør man? Jo, man benytter selvfølgelig høyre felt. At ingen av de andre oppdaget det??? Helt til høyre for alle bilene gikk det en egen vei uten antydning til kø. Helt tom for både biler, gående, syklister og mc, Med unntak av redaksjonen naturligvis. Riktignok var det noe smalt gjennom Liertunellen, men en kan da ikke forlange alt! Nesten nede ved Lierkroa hadde en eller annen tosk funnet det for godt å parkere bilen sin midt i veien. Han skulle vært tilsnakka mener nå vi!!! Over drammensbrua gikk det ikke så verst, og så bar det endelig ut på litt effektiv E vei. Når en først kjører E vei kan en jo like godt få unna noen mil.
Ved nordre avkjøring til Sande la vi merke til en tilhenger med en svær plaket der det stod: ”Hagan bluesfestival!” Med gener fra, og mange ungdomsår i Svelvik (med og uten Honda CB 100 og Commer Cob), og som gamle travere i området på den heller tvilsomme Bøplassen, visste vi at festiviteter i området Sande og Klevjerhagan ikke er til å spøke med. Lurer du på hvor Klevjerhagan er? Ja, det er området vest for E 18 sør for Skoger. Et googelsøk avslørte ikke mye om stedet ut over at velforeningen var nedlagt i januar 2007.
OK, det var bluesfestivalen. Festivalen var nystartet i fjor, hvordan det gikk kan du lese om ved å trykke HER! I år kan festivalen skilte med Vidar Busk, Texas Twisters, Red Hot, Vidar Letho, Marit Bakken Greasy Gravy, samt J.T Lauritsen & the buckshot hunters. Ikke ille for en nystartet festival! (kan noen opplyse oss om hvem i all vedren disse artistene er???)
Vel, vel. Ved neste avkjørsel bar det over Hanekleiva. I dette området har redaksjonen arbeidet på et kolletiv en gang i verden og utforsket områdets utallige sideveier. Det går bl.annet en fantastisk grusvei fra Svarstad til Siljan over Grorud der Mille Marie og hennes stakkarslige, lutfattige ektemann, Stein Erik Hagen har en enkel hytte de vissnok frekventerer når de synes synd på seg selv. Denne gangen valgte vi imidlertid ”hovedveien” via Hvittingfoss nedover Lardal til Styrvoll. Derfra over Siljan og videre mot Skien. Målet var Eidanger, nesten ute ved E 18. I bakkene nedover mot Børsesjø svingte vi av sørover og kjørte småveier via Sneltvedt til Porsgrunn. Vel fremme hos Espen ble vi vel tatt i mot som alltid. Espen kjører ikke lenger mc, men det er vel ikke så mange som har vært på småveitur til Paris med en halvsliten XT 550? Vel, Espen og redaksjonen har. Klikk HER og HER for å se bilder av hvordan det gikk.
Dagen etter bar det av gårde til Jæren og Sigmund residence på Nærbø. Siden Sigmund ikke var hjemme var det ingen tider å forholde seg til, og redaksjonen valgte noen friske veier gjennom Vest Agder vi ikke før har prøvd. Som vanlig gikk turen via Drangedal, over Gautefall og grusveien ved Treungen. Veien sørover mot Åmli er effektiv, men kjedelig. Redaksjonen bøtet på dette ved å svinge inn på en bakvei av grus som tar av vestover fra RV 41 omkring 4 km nord for Åmli. Veien går sørover på vestsiden av Nidelva. Og hvilken vei det var i år!!! Først måtte vi passere og riste av oss en gjenstridig Audi Quattro som yppet seg. Det var ikke noe problem i grunnen. Men, da vi igjen fikk fokus på veien, oppdaget vi at vi kjørte på nygruset vei, at det var masse hjulspor fra lastebil og at vi sank godt nedi. Svinge framhjulet frem og tilbake var like effektivt som på en slarkete spark, så vi måtte ty til andre måter å bevare kontrollen på. Det ble Grusern’s gamle ordtak som igjen kom oss til unnsetning: ”Går det ikke på full gass så prøv med mer gass!” Etter ei snau mil kom vi igjen inn på asfalt. Dessverre, men strekningen er absolutt å anbefale! Trykk HER for å se hvor du finner denne perlen av en grusvei. (det går en nedlagt jernbane paralellt med RV 41 fra Treungen... red.anm.)
Anyway, ved Hornes sør for Evje var det kaffepause. Redaksjonen parkerte på nøyaktig samme sted der ringantenna pajet for en tid tilbake, denne gangen gikk det bedre. Trolig mest grunnet at vi denne gangen hadde med oss ei flunkende ny antenne i bagasjen! Etter Hornes starter redaksjonens favorittvei! Strekningen Evje – Tonstad er bare rett og slett en fantastisk mcvei! Dersom du er på jakt etter en vei som har serpentiner, bakker, raske strekninger, hårnålsssvinger, lange svinger og opp-og-ned hele tiden, ja da er det bare å sette kursen for RV 42. Pass på sonene, førekortene henger løst i år…
Men, denne gangen kjørte vi ikke helt til Tonstad som tidligere. En grusvei sørover mot Flekkefjord måtte prøves. Omkring 3 km etter der FV 904 tar av, går det inn en liten, nesten usynlig grusvei. (waypiont N58 28.136 E6 49.706) Strekningen med grus er på omkring 3 km , og en kommer så in på asfalten igjen. Denne strekningen byr på alt du måtte ønske av en grusvei, er du (liv) redd for plasten din, ikke ta denne veien. Dersom du derimot er klar for en ørliten utfordring…ja, da er du i himmelriket! Ikke lenge etter at du igjen er kommet inn på asfalten, nermere bestemt bare 4 nye kilometer sørover bærer det igjen inn på grus. Denne gangen en litt mer ”sivilisert” grusvei. Her finner du den ene perlen av et sted etter det andre. Klikk HER for å finne veiene. Etter denne fantastiske turen var det nesten godt å komme ned noen kilometer på E 18 og stoppe i Flekkefjord for litt kaffe, bensin og mat. Vi kjørte i strålende sol. Varmt og fint. En kan noen ganger lure på hva det er som får folk til å klage her i landet!

Etter Flekkefjord er det RV 44 som gjelder. Også en fantastisk vei! Første dramatiske veistubb der en kan gjøre en liten avstikker er veien opp på vestsiden av Jøssingfjorden. Der går den nemlig an å kjøre gamleveien på utsiden av tunellen et lite stykke. Tar man så en avstikker om Rekefjord med avkjøring fra Sokndal kan en oppleve å få bilder som de du ser ved å klikke HER, HER og HER. Som en bonus får du et godt stykke med "singletrack" vei. Delvis grus. Snakk om mcopplevelse!

Etter en kort stopp ute ved havet ved Hårr langs RV 44 bar det avsted til Sigmund. Siden vi ikke hadde fått med oss at butikkene stengte noe tidligere pinseaften, måtte vi kjøre litt på kryss og tvers for å sanke mat. Alladin Oil (Statoil) på Nærbø ble redningen. Øl var å finne i kjøleskapet og IP telefonen var til fri avbenyttelse til fasttelefoner i vesteuropa og USA. Vi har sagt det før og sier det igjen: Fler mennesker på jorden som Sigmund, da blir den et (vesentlig) bedre sted å leve. Takk for gjestfriheten Sigmund, redaksjonen håper å få lov til å gjengjelde den en gang.
I morgen kan du (kanskje) lese om hvordan ferden videre til Gol gikk via Boknafjorden, Åkrafjorden og Måbødalen og Hardangervidda. Du får en smakebit ved å klikke HER! Følg med, følg med.
09.05.08 So many bikes - so little time???

Noen ganger er det ålright. Men ikke alltid. Redaksjonen kryr av "wannavegentlemen" som ikke nøler med å ile til når de syns de værer en jomfu i nød. Denne gange er det vårt forholdsvis aktive medlem Gro som trenger hjelp. Ikke vet vi om Gro verken er jomfru eller på annen måte i nød, men at hun trenger en eller annen form for seriøs hjelp er åpenbart! Redaksjonen vil først og fremst gratulere Gro med sin splitter nye BMW R 1200 GS 2008 modell. Ved vår inspeksjon i et tvilsomt nabolag på Ski i onsdag, femkom det at Gro ikke bare hadde tanker om å kjøpe nye mc. Neida! Damen kunne fortelle at hun hadde noen planer om å selge unna diverse motorsykler hun møysommelig hadde skaffet seg opp gjennom årene. Så vidt redaksjonen har brakt på det rene består Gros garasje i "downtown" Drammen av ikke mindre enn 4 motorsykler under siste vareopptelling. Alt fra Husquarna TE 610 E via HP2 og R 1150 GS til en helt ny, skinnense blank BMW R 1200 GS! Og det er her Gro åpenbart trenger hjelp! Hvem i huleste vil finne på å selge noe fra en slik samlig? Neppe noen, men det er mange hensyn å ta her i verden.

Et av hensynene er den personlig intergitet og retten til å velge sitt eget liv. Og sine egne motorsykler. Gro sier at hun etter siste ryddasjau har regnet ut (dama er da økonomidirektør, sdet er grunn til å ta henne på alvor, red.anm.) at hun kun trenger to motorsykler. Enn så lenge skynder hun seg å tillegge da hun oppdager at redaksjonen er i ferd med å trekke pusten for å legge ut på en lengre tirade om nødvendigheten av å ha minst et halv snes motorsykler til fri disposisjon.Nuvel, gro sier hun trenger en mc til å kjøre rundt med sponsor'n på, rundt i europa og på tur i EU, en annen til å kjøre med på grus og til å ha det moro med på GS treff, IAT, SC osv., osv., osv. Hva i all verden hun skal kjøre på mellom disse to ytterlighetene er ubegripelig for redaksjonen.
Vi vil med dette be alle som har tenkt å kjøpe seg mc i år om å trå støttende til. Dersom du har lyst på en fin Husquarne TE 620 E, klikk HER! En flott grussykkel med masse krefter og stort potensiale som vintersykkel, eller sykkel nr. 2. Dersom du har lyst på en fin BMW R 1150 GS Adventure fra 2002 (redaksjonens favoritt og garantert en klassiker i fremtiden!!!) klikk HER! Gros GSA har bl.annet Touratechvesker og styrestoppere / styrehevere. Dette betyr at du ikke får den vanlige "adventurebulken" i tanken dersom du skulle være uheldig å legge sykkelen på siden en gang. Løp og kjøp sier nå vi...
I helgen blir det masse mckjøring på redaksjonen og sikker en hel haug med andre og. Kanskje kommer det noen bilder til uka? Følg med, følg med...
07.05.08 So many roads - so little time.
De fleste allroadere vil kunne gjenkjenne seg i ovenstående, mer eller mindre helnorske utsagn. Her sitter vi, proletarets aller laveste lakeier, på våre varme og dårlig ventilerte kontorer. Arbeidet tårner seg opp rundt en, og minner til forveksling mest trusselen fra en velvoksen tsunami som har samlet krefter helt frra Bermudatriangelet. Uten hemninger av noe slag velter den inn over Norge og arbeidsplassen sånn en gang i mai, perfekt timet til den førtste sommervarmen og vårklargjøringen av sykkelen. "Og jeg som hadde tenkt å kjøre en liten kveldstur på grus " tenker du kanskje? Ja, dream om baby, her er det avslutning av både det ene og det andre, deadlines som mest minner om lengden på en elektronisk blitz, og krav til dokumentasjon av eget arbeid som ville gjort selv den mest tyske germaner grønn av misunnelse!!
Nei vennen min, ingen mckjøring i dag - husk møtet kl. 08:47 i morgen ute hos kunden!! Det er i slike situasjoner en innser at fast arbeid er svært oppskrytt. Og ikke minst utrolig tidkrevende!!! Dessuten kaster det noe av seg innimellom, og det er vel nettopp derfor de aller fleste velger denne formen for dagtidstilbud fremfor mc på heltid. Vel, vel, uansett, det fins unntak. Hederlige unntak vil vi si her på redaksjonen. Vi får heller leve med at noen kjører mc mens vi slilter r(piip)a av oss for minst halvparten av det vi er verdt, i alle fall i egne øyne.
Tre av terroristene redaksjonen har stiftet bekjenskap med i de siste dagene heter Kjell, Kenneth og Ole Gunnar. Det var en til også som het Hans Petter (tror han heter det fremdeles, red.anm.), men han valgte å stå solidarisk med de svakeste i samfunnet og ble hjemme, samt betale en ikke helt ubetydelig sum til fellesskapet for tort og svie. IKKE et eksempel til etterfølgelse, bare så det er sagt. Nå er det ikke slik at vi ikke unner trioen en velfortjent ferie, nei bevares, den har de helt sikker fortjent og vel så det. Det er heller ikke slik at vi ikke ønsker at de skal ha noen ferieminner de kan forsøke å imponere barnebarna med (barna er det trolig for sent å imponere, red.anm.) Det vi derimot reagere svært sterkt på er den utilbørlige spredningen av propaganda "banden" bedriver.
Redaksjonens mobiltelefon har mer eller mindre gått varm en ukes tid mens det frekke trekløveret har gjort veiene i nord-europa og Scotland utrygge. Mengder av mms, bilder av motorsykler i alskens tvilsomme positurer ledsaget av kraftuttrykk som "fantastiske veier", "ølet er for kaldt" og andre slibrigheter. Dette har gjort livet surt en ukes tid for hardt arbeidende redaktører og andre hedersmennesker! Da "banden" endelig kom hjem og minst to av dem ble ledsaget gjennom agderfylkene av redaksjonen skulle en tro det ble stille en stund. Men, nei da, det ble (om mulig, red.anm.) enda værre!!! Da gikk terroristene nemlig over til e-post og ENDA STØRRE bilder!!! Overfor slike grupperinger har vi intet å stille opp. Det er bare å publisere bildene til skrekk og advarsel. Hvor er satsningen på psykiatrien når en trenger den?
En annen, tvilsom fyr, hva vet vi som kjører rundt for tiden kommer fra Glomfjord og benytter pseudonymet "Kawanor." "Kawanor" er for tiden ute på en fantastisk reise i Slovenia, Slovakia, Østerrike og gud vet hvor. Som vanlig godt dokumentert på hans fantastiske webside du kommer til ved å trykke HER! April måned var bra. Mai enda bedre. Vi er grønne av misunnelse og takker for sms som kommer fra den kanten og. Sett av litt tid til å surfe gjennom sidene. Du vil ikke angre!
Redaksjonen skal på tur i morgen og hele helgen. vi fpr se om det blir noen bilder...følg med, følg med...
30.04.08 Life is an endless vacation?
Vel, for noen kanskje, men ikke for redaksjonen. Mellom defekte forskjermer fra wunderlich og nytilsendte ringantenner finner vi tid til å motta mail fra vårt utmerkede økonomikonsulentfirma i Drammen, Rabben & Rabben Økonomiconsulting AS. Innbetalingene strømmer på og redaksjonen er svært glad for at Ebbe har valgt å komme tilbake i klubben etter noen uker i villfarelse uten et ordentlig "hjem." Velkommen tilbake Ebbe! Det er en ledig plass på Int. Allroadtur..., hint, hint...
Uansett, det er kommet nye medlemmer og. Ut fra det redaksjonen har brakt på det rene driver frode på kongsvinger en selvoppnevnt vervekampanje, noe redaksjonen setter stor pris på. Som en liten kuriositet har vi talt opp medlemmene, vi er nå 60 stk medlemmer! ikke ille for norges mest harrye mcklubb som reklamerer med dårligere og dårligere tilbud hvert år!
18. april mottok redaksjonen følgende mail:
Hei Oscar.
Trives i vann og på land og i lufta med (bare ikke så høyt), har kjørt Motocross i mange år. Kjenner derfor alt for godt Frode (var også nabo med ham i Lia i noen år). Håper dette ikke trekker min søknad om medlemskap alt for mye ned. Kort oppsummering av min tohjuls historie så langt:
Plukket blåbær og dro inn 100,- som gikk til å kjøpe Zundapp (1969 modell C50 Sport) som 11 åring og har deretter vært hekta på tohjulinger. Første crossykkel som 15 åring (74 mod. Husqvarna 125 det var moro det!), deretter Husqvarna 390, Honda 250, Suzuki 250, Honda 250 og til slutt en Suzuki 250 før jeg la støvla på loftet i 2004. Etter et år i "sølibat" ble valget en sykkel som også gikk an å kjøre på asfalt, en BMW F650ST (98 mod.). Liker svært godt denne typen sykkel og er av den klare oppfatning at i Norge er det denne typen sykkel som gjelder (Vi har Norge et veinett som består av ca. 1/3 asfalt og 2/3 grus/skogsbilveier). Jeg bor på 2210 og kjører derfor på grusvei hver dag. Håper jeg kvalifiserer. BMW hilsen: Per Hamletsen 2210 Granli

Til dette er det vel egentlig bare en ting å si: Vedtatt ved akklamasjon - velkommen i klubben Per! (kan du sende oss noen bilder av syklene du har hatt? dette så morsom ut - skulle gjerne publisert de. red.anm.)

En noe mer kortfattet søknad om medlemsap kommer fra Gjermund Haakerud, "nock" muddy Hawkaer etter sin forkjærlighet for bluesmusikk (Gjermund spiller også i band, red.anm.) også han bosatt i kongsvingerområdet og grusfantast på sin hals.
Åssen får je mællt mæ inn i dænna klubben?? ...ser jo både tøft å trivvli ut på einn gang dætta!! Grov grushilsen fra Muddy Hawkers
Nok et akklamasjonsvedtak fra en fulltallig redaksjon. Velkommen iklubben Gjermund. Dersom du, av en eller annen årsak, ønsker å se nærmere på Per og Gjermund er medlemssidene stedet.
Redaksjonen tar langhelg med barn og uten mc, den er på "forsiktig optimalisering" og omfattende testkjøring hos en ikke ukjent grusfantast på Skarnes...- neste helg er det ut på tur dit forhjulet peker - ikke umulig at det kommer noen bilder etter hvert... følg med, følg med...
29.04.08 Noen er ute å kjører mc...
Sågar helt til Scotland, dit er det Kjell, Ole og kenneth som er på vei. Redaksjonen får inn slibrige bilder og kommentarer, siden sidene er utsatt for mild sensur og mulgens har mindreårige lesere skal vi la være å publisere bilder av motorsykler på ferge, øl i solsteken og middelaldrense menn i behagelig positur. Dersom de ikke blir rammet av den pågående bensinstreikern (!!!) i Scoktland får vi nok noen bilder i gjesteboka etter hvert.
En annen fyr som er ute på vårtur og som har valgt en litt mer sørlig rute er redaksjonens favorittmotorsykkelkjører, Kawanor fra Glomfjord. Kawanor har "rikelig" med fritid siden han arbeider offshore, og legger for tiden ut både kart, bilder og kommentarer på sin fantastiske hjemmeside. Du kan følg med på turen ved å klikke HER eller ved å klikke på ikonet i margen til venstre.
Neon fler er også ute på tur. En av våre nyere medlemmer, Jann Karsten holan skriver:
Hei.
Da er årets første Trondhjæmstur unnagjort for min del. Stort sett en snau halvmeter med snø der hvor grusen skulle vært på fjellet. Om redaksjonen kunne gå bredt ut, og anbefale fjellbøndene å brøyte grusveiene om vinteren. Da ble sesongen lengre. Ellers fantastisk fint.  Tviler på at sola ser slik ut for de som kjører på mere enn to hjul  ! !
Jann vedlegger er flott bilde du kan se ved å klikke på miniatyren til høyre.
Redaksjonens gamle R 100 GS Paris Dakar har også være ute på tur i helga. Den har sitt hjem i Oslo, men blir, til tidligere eiers store glede, fremdeles aktivt brukt til allroading. Den nye eieren, Gustav Sletta skriver:
Har våre på grustur denne helga. "Glumtur". Vi har kjøyrt 60 mill med 45 på grus. Mange strekningar med snø og djup gjørme. 11 mann var på tur med føljebil.

Helsing Gustav

Gustav vedlegger følgende bilder:
Det er bare å sende inn bilder, sesongen er i gang...
25.04.08 Det begynner å bli trangt om plassene...

Nei, vi snakker ikke om at redaksjonen har lagt sine ukentlige møter til trange kafeer eller at Hovmester Texnes igjen har inntatt barkrakkene på Theaterkafeen. Nei, vi snakker derimot om plassene på vårt første arrangement, International Allroadtur 2008. Etter lange, konstruktive samtaler med primus motor Odd larsen ble det besluttet å sende ut en fortropp for å finne ut hvordan forholdene var på de mest kritiske, høyereliggende, strekningene. Forpatruljens detaljerte rapport forelå samme kveld og kunne blant annet opplyser at det "ikke var mulig å finne is eller snø i vegbanen", samt at det var satt ny standard i klassen "funfaktor på rullegrus." Perfekte forhold altså. Turen vil som vanlig bli tilrettelagt for at alle kan delta, også de som ikke er vant med underlaget grus. Hvordan vi får dette til vil bli opplyst før start. Møt opp tidlig, kl. 09:59 drar guiden, du må da være ferdig tømt (på do) og fylt (bensin, mat m.m.). Husk å ta med matpakke, det er IKKE lagt inn noen matstopp langs veien. Det er ikke noen veikro der vi ferdes...

Uansett - arrangementet er snart fulltegnet. Så vidt redaksjonen kan se er det kun to plasser igjen av de tyve vi har, dette gjelder overnattingsplasser på Trösta Gjästgiveri. Selvfølgelig kan du delta på turen, men det er i skrivende stund KUN to overnattingsplasser igjen. Først til mølla prinsippet gjelder...
SISTE - SISTE
Det er nå kun EN - 1- plass igejn på IAT 2008.
21.04.08 Litt smågodt II
Redaksjonen har mottatt innbetalinger fra nye medlemmer. Kun EN har vedlagt bilde og INGEN (!!!) har oppgitt førervekt...svært skuffende! Etter at redaksjonen har avholdt krisemøte på bakrommet ble det vedtatt ved akklamasjon å ta med badevekt på vårt første arrangement for å kontrollere slaktevekta personlig...så, dersom redaksjonen ikke mottar bilde og sånn nogenlunde troverdig vektopplysninger vet dere hva som er i vente. Det er dessuten greit å ha et bilde til medlemssidene...dersom du heter Arne eller Boye er det bare å sende inn...dersom vi skulle ha mottatt dette, og vi ved en beklagelig feiltakelse skulle ha oversett dette gir vi hele IT avdelingen kollektivt sparken og ber dere instendig om at dere sender inn på nytt. Når det er mottatt legger vi ut infomasjon på siden
En som har sendt inn bilder er fra Kongsvinger...han legges ut i løpet av uka. Tror vi.
Det er ikke så veldig lenge til vårt første arrangement, International Allroadtur 2008. Primus motor er Odd larsen, ved sin side i år har han Gro Rabben som assisterende løypelegger. Det er p.r. skrivende stund KUN 3 plasser igjen på arrangementet, så dersom du ønsker å overnatte på Trösta Gjästgiveri rett utenfor kil i naturskjønne Värmland 24 - 25 mai bør du sette av dagene og innbetale ihht. opplysninger på websidene. Arrangementet er for øvrig åpent for alle og det er fullt mulig å være med kun lørdag for så å kjøre hjem etter endt grustur. Trykk HER for å komme til arrangementets webside.
Redaksjonen har vært på en snartur til Touringbutiken i Djurmo og handlet inn "stæsj" til sesongen, her er noen bilder dere kan kose dere med.
SISTE:
Ove Jonkås har sendt oss følgende mail:

En velbegrunnet søknad:
Gammal crosskjører
Blitt svær og feit
Måtte slutte med cross
Kjøpte Africa Twin
Har det like moro med kjøring på grus vei som på crossbane
Kunne vært moro å kjøre med likesinnede
Holder dette?
Legger ved ett fint bilde av sykkelen, og ett fjollete av føreren

MVH Ove (90 kg +)

Ja nå begynner det å ligne noe her...redaksjonen beklager forsinkelsen Ove. Du er inne på medlemssidene!
10.04.08 Litt smågodt?
Nei, redaksjonen har ikke vært på "harrytur" til Thailand eller andre land og latt seg friste av snacbarene der... Nei, vi mener selvfølgelig smågodt til sykkelen. Svenske "Blocket" er en kjøp og selg webside redaksjonen har lagt igjen mange penger hos...vel, om ikke direkte på websiden, så i alle fall hos noen av selgerne der. Alt fra GPS, trimkit, Öhlinsdempere, vesker og gud vet hva har funnet veien til Posten eller Bussgods i Charlottenberg for transport over grensen til Norge og en noe mer uviss skjebne i de dype skoger....
Vi legger i dag ut link til noen av de mest interessante annonsene vi fant i farta...klikk på bildene for å komme til annonsene. God helg.
By the way...dersom du skulle være interessert i en svært strøken BMW R 80 GS Basic med kalaharitank og touratechvesker, samt med lav kilometerstand...følg med, følg med...
08.04.07 Nytt medlem i allroad-mc!
GS'n i Nord - Odal ble solgt til en fyr som Heter Dennis. Dennis skriver i en mail til redaksjonen:
Test:
1. Med det same jeg punger ut for dekk, undress jeg om det går ann  å få skjermen enda høyere.
2. Bælmer rett fra krana, og veit at det er metanol….
3. Gliser tilbake i det jeg tenker at den siste prikken i førerkortet hans går i løpet av uken…
4. Tenker at han ligger der bak og dagdrømmer. Men sykkelen min får han aldri kjøpt…
5. Helt opplagt svar D… Der blir det breisladd i morra.
6. Er ikke sikker på hvordan jeg får det til, men jeg har snodd meg unna slike hendelser før… Håper jeg gjør det i all tid fremover også.
7. B…. svaret er B

8. Om ”lokket” er flatt nok, tar jeg og legger meg rett over. Dempere skal brukes.

9. Må svare B igjen… Hater hår i munn…
Dennis, som bor i nærgeten ac Trond eller noe, (Langhus, Oppegård, Ski eller noe deromkring...) har betalt innmeldingskontingenten iflg. Rabben & Rabben, og legges derfor ut på medlemssidene...eee...Dennis, du har vel ikke et "representativt" bilde av deg selv til medlemssidene vel? Hvis du ikke har det duger det med et vanlig bilde... :-)
Dersom du heter Ove, Jan Petter, Arne eller Boye kan du bare betale inn kontingenten og du kommer med på lista umiddelbart. Hvem blir først? følg med, følg med...
04.04.08 Vil DU på harrytur?
Nei, redaksjonen har ikke begynt i reiselivsbransjen for husmødre eller "yngre pensjonister." Derimot vil vi promotere Allroad-MC's første arrangement i 2008, International Allroadtur v / Odd Larsen. Turen, som er et en, eller todagers arrangement, går av stabelen 24 - 25 mai. Starten er som vanlig kl. 09:59 og i år drar vi fra Hydro Texaco på Fetsund. (som vanlig DRAR VI 09:59, du må selv sørge for å være klar til da!) Endestasjon er utenfor Kil i Sverige der vi har leid et helt gjestgiveri for anledningen. Du kan lese mer om arrangementet og finne ut hvordan du melder deg på ved å trykke HER!
Redaksjonen skal på tur i dag...indre vei via Gautefall, Evje og Tonstad til Sandnes...hvordan det går kan du (muligens) lese om til uka... Følg med, følg med...