28.03.08 Noen kommer og noen går...
Dersom du er gul på medlemssidene er sjansen stor for at du blir støket av lista ganske snart. Du kan forebygge dette ved å innbetale medlemskontingenten kr. 150.- for nye medlemmer og kr. 100.- for fornyelse, til klubbkassa. Kontonummeret står øverst på denne siden og det er økonomikonsulentfirmaet Rabben & Rabben i Drammen som står for oppfølgingen og kontrollen på klubbens økonomi. Sist redaksjonen var i kontakt med økonomidirektør Rabben mumlet hun noe om manglende innbetalinger og at hun skulle hat nytt wc på hytta. Ikke vet vi hvordan disse to tingene henger sammen...det eneste vi vet er at betalende medlemmer kan få til sendt klubbregnskapet ved å henvende seg til Gro.
OK, noen blir borte i år, det er derfor gledelig å se at noen nye kommer til. Allroad-mc er en dynamisk klubb. Heldigvis. Vårt nyeste medlem heter Jann Karsten Holan og bor i Drøbak. Jann sier i mailen til redaksjonen:
"Tredje forsøk på å få e-posten frem. Under forutsetning om at dette kan gå i boks. Jeg lover å delta på minst et arrangement hvert år i regi av allroad-mc. Jeg forplikter meg også til å kjøre på grusvei minst en gang i uka i sesongen, med det forbehold at det ikke finnes grusveier på norske installasjoner utaskjærs. Jeg har høy moral ( ;-) og forplikter meg dessuten til å veilede andre som i sin villfarelse har kjøpt maskiner som ikke er egnet for norske landeveier. Bortsett fra et par bilder, hvordan forholder jeg meg for å oppnå eventuell tilhørighet i dette opplyste eneveldet ?"
Jann Karsten Holan
1979 Yamaha XS750 i "tusen deler" rundt i huset og garagen
2007 KTM 990Adventure (äntlich!!!, red.anm.)
Det har Jann fått svar på, han har betalt kontingenten og sågar meldt seg på og innbetalt til årets "Southern Comfort." Vi ønsker Jann velkommen i klubben og gleder oss til å se KTM'n på SC i år. Helst før... Redaksjonen har også vært svært nær ved å eie en XS 750 en gang i tiden,. en fin klassiker vi håper Jann finner igjen hjemme og får på veien...
27.03.08 Noe som passer for meg? Del II

Ja, da var PD'n som ble avertert 17.03 her i spalten solgt. Det er noen som kjenner sin besøkelsestid. Redaksjoenen kommer trolig tibake med reportasje om sykkelen og eieren, det er kjentfolk som har kjøpt den har vi fått mail om. Søknad om medlemskap og. Redaksjonen legger ut nye medlemmer etter hvert, vi har en liste som skal ut, dersom du står på den...venlligs ha tålmodighet...du kommer med.
OK, uansett - det er flerer sykler til salgs. Hva med en lettere modifisert, damekjørt HP2? Det er muligens nødvendig med en debatt rundt temaet "damekjøring", men den skal vi la ligge denne gangen.
I Drammen, nærmere bestemt i området rundt jernbanestasjonen fins det en damekjørt HP2 til salgs. Sykkelen har en haug med ekstrautstyr, herunder tankveske, depotstøtte, lav sal, SM hjulsett, brakesnake, Wilbers gaffelfjærer, NRP gaffelbru og en hel haug til. Selgeren er Gro Rabben, og hun nås på tlf.: 958 24426. Du kan se fler bilder av sykkelen og få mer informasjon ved å trykke HER!
Dersom redaksjonen ikke bruker for mye tid i garasjen i morgen vil vi legge ut et nytt medlem. Følg med, følg med...
17.03.08 Noe som passer for meg? Del I
Det er snart påske. etter den kommer (forhåpentligvis) våren. Og, om våren skjer det ting. Fuglene synger og sevjen stiger både her og der og gir seg utslag i de mest utrolige ting. Uansett, temperaturen på redaksjonskontoret steg noe da det kom en mail fra Sondre om en strøken BMW R 100 GS PD til salgs. Sykkelen har iflg. selger en kilometerstand på kun drøyt 36.000 km og den er strøken!
Dersom du er i markedet for en GS PD bør du kjenne din besøkelsestid. Sykkelen står i Nord-Odal og er leveringsklar. Klikk på bildet til høyre for å få mer info om sykkelen og for fler bilder. Først til mølla...
10.03.08 Foredrag med Pål Anders Ullevålseter
Lite å gjøre onsdag kveld? Da kan en tur til Rakkestad i Østfold være tingen. I selveste Rakkestad Kulturhus slår NAF MC til med foredrag med ovenstående allroader. De fleste kjenner vel til Pål Anders Ullevålseter, noen nærmere presentasjon skulle være unødvendig? Allikevel, dersom du er usikker på hvem denne fyren er kan du trykke HER! For deg som vet hvem PAU er, trykk på bildet til venstre for mer informasjon. God tur. Snart er det vår... (takk til Frode Isaachsen for tipset)
Det blir ikke så mange oppdateringer denne uka, redaksjone er opptatt i Fylkesnemnda for barnevern- og sosiale saker i Oppand og Hedmark. men noe kommer det nok. Følg med, følg med...
07.03.08 Vår mann på Ski!
Nei, vi snakker ikke om at det har utviklet seg en subkultur der tvilsomme innretninger i flotte farger dominerer. Ei heller snakker vi om hendelsen der Oddvar brå brakk staven. (Hva nå i all verden akkurat DEN hendelsen har her å gjøre, red.anm!!!)
Nei, vi snakker om et av de sikreste vårtegene på Ski, nemlig Sølve på mc. Sølve skriver:
Vinterferien er over - MC sesongen har startet! I går var siste dag av skolens vinterferie med stengte fjelloverganger over hele sørlandet. I dag var det blue sky og tørre veier på Langhus. En perfekt dag å starte våren med årets første MC-tur. De første milene i 2008 er dermed unnagjort!
Langhus 25.02.08
Sølve Stubberud
Redaksjonens sykkel står enda i "tusen deler." Hvordan skal dette gå? Følg med, følg med...
06.03.08 Et luftig forslag
Redaksjonen dumper borti mye rart på sin vei gjennom allroadjungelen der ute. i vår søken etter gode produkter som kan gjøre hverdagen lettere ( i alle fall mer spennende, red anm.) dumpet vi for en tid tilbake borti et interessant produkt. Utgangspunktet var en evig diskusjon om slage- eller slangeløse dekk. Som vi alle vet er slangeløse dekk på f.eks. BMW GS modeller, mens f.eks. Triump Tiger har eikefelger med slanger. Mange av de andre mindre allroaderne, slik som den nye BMW F 800 GS har såkalte "trådeiefelger", dvs. feger som krever slanger. Redaksjonen er ikke imponert. Vi skal kort repetere noen fordeler og ulemper med slanger kontra slangeløst.
Uansett - dersom du kjører slangeløst er det omtrent kul umulig å få av dekkene langs veien dersom du skulle ha behov for det. (for ikke å snakke om når du skal ha dekkene ut igjen på felgen!) På den annen side, du kan enkelt reparere dekke fra utsiden med f.eks. BMWs punkteringssett. Har du slanger får du lettere av dekkene og kan lappe eller skifte slangen. Veldig lettvint og greit med enkle verktøy.Dette var det praktiske.
På den sikkerhetsmessige arenaen er det mer å innvende mot slanger. Dersom du får en spiker eller annet fremmedlegeme inn i dekket er sjansen for en rask punktering og at dekkene slipper felgen vesentlig større med slanger enn med slangeløse dekk. Dette grunnet et når spikeren lager hull i slangen slipper lufta ut gjennom lekkasjer ved så og si alle eikene. Konsekvensene av dette i høy hastighet eller i en sving kan bli fatale. Med et slangeløst dekk forsvinner lufta kun ut gjennom der spikeren sitter, noe som gjør at lufta siger saktere ut og en unngår at dekket plutselig er tomt for luft. Redaksjone har selv opplevd å finne spiker som har sittet i dekket i lang tid før vi har oppdaget det.
Uansett - dersom du har en sykkel med eikefelger og dekk med slanger, må du leve med dette resten av livet? Svaret er nei. Det fins flere løsninger på dette, redaksjonen skal i dag presentere en, nemlig løsningen med et lufttett felgbånd fra Nuetech.
Nuetechs løsning er svært enkel, de tetter ganske enkelt lekkasjen fra alle eikene, og vips! Du har en felg du kan montere slangeløse dekk på! Systemet er veldig enkelt. Redaksjonen har ikke testet systemet selv, men vi er ikke helt fremmed for tanken når våre nye hjul fra Woodys enkommer gamlelandet en gang i månedsskiftet mars / april. Inntli da...følg med, følg med...
04.03.08 International Allroad-tour 2008

For 8. gang arrangeres den tradisjonelle vårturen i grensestraktene mellom Norge og Sverige, helgen 24.-25. Mai. De to siste årene har vi kjørt dette som et to-dagers evenement med overnatting i Kil. Så også i år, men overnattingen er flyttet til Trösta Gästgiveri som ligger langs ’45an’, ca 10 km nord for Kil. Ruten legges litt lenger nord i forhold til fjorårets, slik at start blir på Fetsund. Vi på Redaksjonen inviterte Odd Larsen, primus motor og arrangør for IA, til et dybdeintervju i forbindelse med årets tur. Han forsikrer om at IA vil foregå i tradisjonelle former: ”International Allroad-tour er, og skal være, et tilbud til eldre forsiktige herrer som har lyst til teste egne ferdigheter på grus.” Han legger til: ”Kjøringen vil være preget av sedat tempo og hyppige stopp for vannlating.”

På kurs. Dypt konsentrert

Uheldigvis ble det siste utsagnet snappet opp av en ung kjekkas her på Redaksjonen. Han var frekk nok til å spørre om den såkalte lekkasjen i hr. Larsens relativt nyinnkjøpte BMW-støvler muligens kunne skyldes inkontinens. Odd – som er et følelsesmenneske og innhaver av Holmenkollskien – ble rasende og styrtet på dør. Etter det har han vært utilgjengelig. Vi som har kjent mannen en stund, er vant til den slags emosjonelle utbrudd, og tar saken med ro. Høyst sannsynlig er han å finne på Theatercafeén, lettere tilsjasket av forfriskninger. (Ledelsen ved Hotel Continental har, naivt nok, valgt å sette en strek over en litt uheldig episode for noen år tilbake, og åpnet sine dører for ham igjen. For de som husker episoden, kan vi rapportere at Hovmesteren nå er på bedringen vei, og at han i all hovedsak fungerer som forventet, mentalt og sosialt). Eventuelt ligger Larsen i fosterstilling i garasjen. Om han skulle påtreffes her så vet vi at et par klunker med Gammel Dansk virker svært tillitsskapende og oppmuntrende til sosial interaksjon.

Nuvel. La oss gå over til noen praktiske detaljer. Da Larsen stormet ut av redaksjonen, krøllet han sammen et papirark som han kylte i fleisen på den unge kjekkasen. En av stabens mer erfarne medarbeidere tok heldigvis vare på arket. Det viste seg å inneholde et håndskrevet notat med viktig informasjon om IA som vi publiserer her. Vi gjør for ordens skyld oppmerksom på at Redaktøren er sitt publiseringsansvar bevisst, og vi har derfor fjernet obskøniteter og bannord.

På toppen av karriæren?
International allroadtur 2008:

Dato: 24. og 25. mai

Oppmøtested: Hydro-Texaco stasjonen ved Fetsund, riksvei 120 på østsiden av Glomma – rett etter brua. (GPS: N59 55.354 E11 10.221)

Starttid: Som vanlig – lørdag kl 09:59. (Vi minner om at det betyr at hjulene begynner å rulle ett minutt på 10 – ikke at det er oppmøte ’sånn ca kl 1000’). (kl. 10:01 er det inge der, da har alle kjørt, red.anm.)

Lunsj: Vi har ikke planlagt noe lunsjstopp ved kafe eller andre spisesteder. Ta med matpakke og noe å drikke!

Overnatting: På Trösta Gästgiveri (www.trosta.se). 2-4 manns rom med sengeklær oa. (Du trenger ikke sovepose). Vi kan ha med "ei på lomma." Under middagen må vi kjøpe drikke.

Pris: NOK 400 som inkluderer middag på lørdag kveld, overnatting og frokost på søndag.

Påmelding: Ved å betale inn kr. 400 til 1503.02.70808. innen 1. mai. Det vil IKKE være mulig med ’siste liten’ påmeldinger! (Du MÅ merke innbetalingen med navn og IAT08, red.anm.)

Rutebeskrivelse:

Lørdag: Fetsund – Trösta, ca. 27 mil. Fra Fetsund via Brautesæter, Bjørknes og Børlia til Vestmarka. Deretter over Vangen og inn i Sverige. Her er veiene av variert karakter og går over i… (Her blir håndskriften svært utydelig og skjelven. Noen på Redaksjonen mener å kunne lese ord som …løsgrus…pukk….myrhøl. Redaktøren tør ikke å bekrefte riktigheten av dette).

Søndag: Trösta – Ski, ca. 22 mil. Fra Trösta via Fagerås, Klaxås, Borgvik og Finntorp til Årjäng. Derfra etter innfallsmetoden.

Velkommen til en uforglemmelig helg i grenseland...
SISTE - SISTE:
19:46 Geir Olaf har betalt. Og det FØR vi fikk lagt dette ut på nettet... Imponerende!
SISTTE - SISTE - SISTE
22:39 Hans Petter, Kenneth og Ole Gunnar har betalt! Minst like imponerende...