29.02.08 OK, et innlegg til før helga!
Siden vi har hatt et innlegg hver dag denne uka vil vi ikke ødelegge den fine statistikken ved og ikke ha et innlegg også i dag. Innlegget er en liten test. Siden vi har hatt et jevnt tilsig av tidligere skybikere satser vi på en luftig konkurranse denne gangen. Dersom du har øynene med deg og sansen for detaljer tror vi dette er en test som vil passe for de aller fleste. Ta deg god tid og studer bildene, motivene og ikke minst detaljene inngående og nøye, det er viktig for å løse oppgaven. Spesielt er det formene, kurvene, samt din evne til å skille ut de viktige fra de uviktige tingene på bildene som er avgjørende. Om redaksjonen klarte testen? Nei, vi strøk med glans! Og er stolte av det! Kommentarer kan legges ut i gjesteboka. Trykk på bildet til høyre for å komme til testen. Lykke til. God helg! :-)
28.02.08 Ja, de penga!
Deadline nærmer seg. Ta en titt i det gule feltet over og se om du ikke finner skarve 100.- til medlemskontingenten for 2008 du også. Skal vi drive klubben med websider og dagens aktivitetsnivå er dette helt nødvendig. Redaksjonen vil fredag sende ut påminnelse på sms til de som ikke har betalt og som vi har telefonnummeret til. Deretter venter vi en uke og så setter vi deg til rødt i noen få dager. Kommer ingen kontingent da regner vi dette som at du ikke ønsker å være medlem lenger og sletter deg fra lista. Se for øvrig innlegg av 15.02.08. Mandag vil vi (trolig) komme med detaljert info om årets første allroadarrangement, International Allroadtur 2008 v / Odd Larsen. God helg og husk: følg med, følg med...
27.02.08 Noe som passer for meg?
Redaksjonen har tidliger nevnt den svenske kjøp og salgsiden Blocket som en av sine faviorittsider. Det er nesten ikke til å tro hva vi har kjøpt der opp gjennom årene, trimkit, brukte Öhlins, GPS og gud vet hva. Denne gangen er det annonsen fra Ove Hedlund i Sandviken som tiltrekker seg redaksjonens interesse. Ove Hedlund er svensk representant for Siebenrock og Wunderlich, samt at han har en god del Hepco & Becker vesker o.l. på lager. På blocket har Ove en annonse ute i disse dager med mange gode tilbud, bl.annet en helstøpt bakfelg til 1200GS. (forhjulet finner du på finn, vips, to sett hjul!) Trykk HER for å komme til annonsen.
For dere som var imponert over videoen på YouTube som det var linket til i gjesteboka...trykk HER! Snart er det vår... Et poeng til første mann som legger ut i gjesteboka hvem det er...
26.02.08 Nytt medlem i allroad-mc!
Her er en innmelding redaksjonen mottok i "dvaleperioden" i fjor:

Hei karer.

Jeg er mektig imponert over hva dere i all-road mc har fått til, altså en helt makaløst bra profil som ser ut til å være  midt i blinken for meg. Har egentlig aldri ramlet meg inn å bli med i en mc klubb... men dette virker vanvittig bra. Spørsmålene er nesten så jeg skulle ha laget de selv og min fasit er som følger: 1b, 2a, 3c, 4d, 5a/c, 6d, 7a, 8d, 9d
Snakker om rosa harley sykler... etter en ukes tid i bushen kom jeg til et veikryss med en pub og et par hus i outbacken i Australia. Heldigvis hadde jeg rukket å bli skikkelig kompis og møkk full sammen med en unormalt diger sauebonde når det etter hvert dukket opp et par jålete harley fyrer som mente GS min var stygg som f’.
Vel sa jeg, etter min mening er den noe av det vakreste som finnes på denne jord... men si meg... åssen har det seg at dere som har slike blankpussede homsesyker alltid ser ut som en dass. Jeg er jo i utgangspunktet en fredelig fyr uten kjennskap til noen form for kampsport og hadde det ikke vært for den digre sauebonden hadde jeg antagelig mistet noen tenner den kvelden.
Er for øvrig 43 år, tok lappen i voksen alder, og hadde en kort karriere på R1 før jeg skjønte hva mc virkelig handlet om på en GS 1150 adv. (2002) som jeg aldri skulle solgt. Kjøpte deretter en GS adv. (2003) i Melbourne som jeg duret rundt i Australia på i et år (skulle aldri ha solg den heller). Under sterk tvil ble det en GS 1200 i 2005 når jeg kom hjem fra Australia, og til min elleville begeistring kunne jeg etter noen måneder i konstant villrede (og ofte tendenser til panikk) konstatere at den kanskje på noen områder var et ørlite hakk bedre enn mine kjære 1150'er. Den nye sykelen ble forøvrig levert halvfabrikat fra BMW men begynner nå å komme i orden med god hjelp fra Touratech.
Jeg er opprinnelig en utvandra Fredrikstad kæll men har for det meste bodd i Stavanger de siste 8 åra der jeg kjører sykkel hele året. Så hvis de bare kunne slutte å salte veiene så jævelig og slutte å legge ny asfalt overalt så tror jeg nesten jeg ville kunne kalle meg komplett lykkelig. Kjører grus og drittveier så fort jeg får sjansen... er nok ikke så god på grus som jeg i enkelte øyeblikk kan finne på å innbille meg... og tryner stort sett hver sesong... men begynner å få inn litt av teknikken selv om det er jævlig langt igjen. Er ikke god til å skru, men det må jeg få gjort noe med, og håper noen i klubben kan lære bort litt på dette området. Med jobb på universitetet er fleksibiliteten total og har så smått begynt å planlegge en Alaska/Canada på tvers tur i 2009.
Bilde av min kjære GS i solnedgang 1 nyttårsdag 2006 er vedlagt. (link fra medlemssiden, red.anm.) Har putta på en del stæsj siden den gang men har ikke tid til å ta nytt bilde... her haster det helt klart med å komme seg om bord i klubben før det blir fullt. Da håper jeg søknaden går i boks og at jeg etter hvert kan skryte vilt og hemningsløst av medlemskapet i allroad mc... men jeg kjører ikke rundt med noe emblem-dritt smørt utover ryggen. Så hvis dere driver med sånt jåleri så kjører jeg heller for meg sjæl.

Mvh
Lasse

Redaksjonen har også mottatt Lasses plan for "forsiktig optimalisering" av sin GS til Canadaturen, for husfredens skyld publiserer vi ikke denne. Vi ønsker Lasse velkommen i klubben.
25.02.08 Potensielt medlem i farta!
Det var en gang...en skogskole som het Sønsterud. Der gikk det, vinteren 1977 - 1978, tre kjekke karer som het Tom, Oscar og Are. Tom kjøpte seg en Yamaha XT 500 våren 1978. Oscar, som på den tiden hadde flere sesonger på Honda CB 100 kljøpte seg en gammel Commer, den ble byttet ut med en Honda CB 500 F på høsten. Gud vet hva Are kjørte, trolig noe gammelt engelsk som han arvet etter broren sin. Alle tre pleier fremdeles vennskapet som ble inngått i Solør på slutten 70-tallet, alle tre kjører mer mc enn noengang før og alle tre er medlem av allroad-mc.
Uansett - lørdag var et potensielt medlem i i klubben i farta. Oscar mottok sms fra Tom om at det var enduroløp på Bjørkelangen, og etter å ha laster mat og barn inn i "singaporetaxi'n" bar det crossbanen. Toms sønn, Martin, stilte med en KTM 125 totakter med noen jævlige piggehjul og blårøyk nok til hele Akershus. Etter å ha pratet litt tull, fått overlevert et par Gerbing varmesokker og et Gerbing varmenyrebelte gikk starten
Martin forsvarte seg bra, da alle kom i mål og rundene var telt opp viste deg seg at han havnet på en 3 plass i klasse B. for de uinvidde er klasse B klassen under eliteserien der de "store gutta" kjører. Redaksjonen har bestemt at Martin innvilges et gratis prøvemedlemskap i klubben i 2008 dersom han svarer godt på allroadtesten. Og deltar på minst et av klubbens arrangementer i år. OG ikke minst, ikke tar for mye etter eldre, tvilsomme medlemmer i klubben.
Horn i panna før start?
Starten går!
I fint driv!
Up, up and away!
IIIIIIIIIIIIIK!!!!!
Alle foto: Oscar Egeberg
I morgen skal vi, dersom vi får anledning, presentere nok et medlem. Følg med, følg med...
22.02.08 Hva med et nummer???
Nei, vi hentyder ikke til at deltakerne skal få en litt hyggeligere helg enn ellers, ei heller ønsker vi å appellere til medlemmenes skitne fantasi. (dersom du lønsker å klage på dette, vennligst fyll ut standard klageskjema i 7 - syv - eksemplarer, hvorav de fem første umiddelbart kastes. Klagebehandlingen antas å påbegynnes neste år en gang.) Nei, vi forsøker (om mulig, red. anm.) å gjøre hverdagen BMW MC eiere enda enklere. Vi vet fra før at BMW eiere allerede har bedre sex enn andre eiere, dette kan du se ved å trykke HER!
Uansett, tro det eller ei, BMW trenger også noe nye deler i ny og ne. Dersom du ikke har tilgang til den lokale pusheren rett rundt hjørnet, er telefonen en god måte å oppnå kontakt på. Og det er der misforståelsene fort kan komme til å inntreffe.
Dersom du hadde hatt skjermen til BMW forhandleren foran deg kunne du jo kontrollert at han eller hun bestilte rett del. Innimellom blir det feil, til ergrelse for deg selv, familien (som selvfølgelig er ivrig deltakende i din optimalisering av BMW'n) og ikke minst forhandleren. Det er her MAX BMW Motorcycles kommer inn. Her finner du alle BMW MC modeller på nett, alle delenummer o.l. Praktisk og enkelt, redaksjonen har selv kontrollert funksjonen i går, MC Huset Nydal på lelefonlinja og ovenstående webside på skermen. Alt rett med en gang.
En liten advarsel: På enkelte deler, trolig knyttet opp mot innsprøytning og eksosanlegg, samt "rensekomponenter" som amerikanerne er glad i, kan det forekomme avvik mellom europeiske delenummer og amerikanske delenummer. Pass på dette. En liten ting helt til slutt: IKKE bestill kun på delenummer. Dersom du lar forhandleren foreslå delenummer og bestille er det forhandleren som er ansvarlig dersom delen er feil. Hvis du derimot f.eks. mailer over delenummerene, kan du neppe forlage å få returnert delene dersom de er feil. Benytt tjenesten til å kontrollere at det forhandleren gjør blir riktig.
Klikk på bildet over for å komme til delesidene. God delebestilling og god helg. Her er en liten link å kose seg med...rart det ikke er noen tigere som stiller der? Klikk HER! Snart er det vår..
21.02.08 Nytt medlem i allroad-mc
Vel, om enn ikke akkurat nytt så i alle fall ny på medlemslista. Ragnhild meldte seg også inn rett før NDC i 2007. Ragnhild "ratter" en BMW R 1200 GS Adventure, en sykkel det begynner å bli en del av i klubben. Ragnhild var med på grusturen i trøndelag på lørdag, og på banketten på Langseth Hovedgård senere på kvelden. Noen av NDC deltakerne kjørte via Røros og Idre/Trysil på sin tilbake fra NDC, Ragnhild var med store deler av turen. Ragnhild skriver i sin mail til redaksjonen:
Ragnhild er som de fleste andre jenter, i sin beste alder. 29 år og noen måneder. Dvs. at hun etter mye om og men har klart å oppnå alderen som kreves for medlemsskap i Senior MC, hvor hun er beordret som leder for festkomiteen i avd. Trøndelag. Selv sier hun at Senior MC er for oss som er på rett side av femogtredve… Sin karriere på MC begynte hun i relativt voksen alder med en –74 CB100 som nesten var veteran. Hennes varemerke gjennom sine første år på tung MC var en ”pent” brukt rosa Kawasaki Z650. Etter hvert ble det mer skruing enn kjøring. og som en Kawaentustiast sa det etter at Pink Panther ble pensjonist, ”Den var ikke slitt, men utslitt”. Likevel ble det 4.000 mil på de tre årene de var på veien sammen. Første uka av mai –07, etter at årets påsketur til Sørlandet var avlyst pga dårlig vær, og 200 mil inn i sesongen. streiker Panthern’s tredje coil på et halvt år. Da var ny sykkel allerede bestilt, mulig at det var det som gjorde at Panther’n valgte å pensjonere seg, men det er litt usikkert siden kildene fra den tiden er litt usikre Ragnhild fikk tak i en ny kinesisk lettvekter, en Keeway 125, døpt Keewi’n, sånn for å døyve abstinensene etter Panthern’s alt for tidlige overgang til pensjonistenes rekker. Keewi’n rakk faktisk å kjøre 25 mil før en vennlig sjel skjønte at her måtte noe gjøres.
Ragnhild ble derfor tiltrodd nøklene til en nytrimma –03 Triumph Bonneville. Mest fordi den var veldig lik Panther’n i oppførsel. ”Tilbudet” om lån av Triumphen kom etter at hun kom på klubbmøte på lettvekter. Først ble det sjekka om hu var helt på nett. Var ikke alle som var med på at dama fremdeles hadde alt på stell og mente at nå hadde hu tørna, helt. Men det ble et kort mellomspill med lettvekter og Triumph før ny sykkel kom i hus. En splunke ny BMW R1200 GS Adventure ble henta i Oslo 1. juni og første turen gikk direkte til Älvdalen og Monztabanen. Etter den helga tok det 2 uker å kjøre inn Kamelen, på tross av eksamenslesing, arbeid og anna tidheft. Selv om Ragnhild trives dårlig på grus, ble det 2100 + mil sesongen -07. Etter deltagelse på Northern Discomfort -07 ble Kamelen omskodd med Metzeler Tourance, uten at det ble gitt noen fornuftig forklaring utover et noe kryptisk ”Fikk dem for 2/3 av nypris…” Ragnhild er MC-Ravn og var med på den første offisielle turen med MC-Ravn Trondheim høsten -07. Ragnhild har ikke og skrur ikke bil, ” Biler, dèt kan KGB (Kara Gutta
Boyz) ta seg av, blikkbokser har vi nok av, både med og uten fire hjul”. I det sivile liv er Ragnhild Ergoterapeut, arbeider i hjemmesykepleien og kjører vanligvis ikke MC i jobben.
Henger på bilder fra i fjor høst.
Var no snakk om bilder til NMCU-bladet angående MC-Ravn prosjektet, men de må først taes... Ligger også bilder her http://www.net-blast.com/Webdesk/netblast/pages/index.html?id=399335
:) Ragnhild
Redaksjonen kan forsjåvidt si seg enig i at Ragnhild ikke trives noe særlig på grus, dette så ikke ut til å være noe hinder, NDC lørdagsturen på grus ble gjennomført med stil. Til og med opp på Forbordfjellet Redaksjonen ønsker Ragnhild velkommen i klubben.
16.02.08 Vil du bli en bedre fotograf?
De fleste av oss har vel skaffet seg et digitalt kamera av et eller annet slag de har med seg på mcturen i inn- og utland, samt i lokalområdet. Digitale bilder er blitt allemannseie, prisen på gode digitalkameraer synker og kvaliteten øker. Det har nepper vært bedre muligheter til å ta bilder enn nå. Men, hvordan er det med fotografens kunnskaper? Det skal ikke så veldig mye til for å bli en bedre fotograf og derigjennom utnytte det avanserte kameraet sitt på en bedre måte til glede for deg selv og andre.
VG har en artikkelserie med det treffende navnet "Fotoskolen." Her gjennomgås grunnleggende kunnskap som er godt å ha med seg inn i den digitale verdenen slik at forståelsen øker og bildene blir bedre. Serien er svært så enkel, og det er linker i artikkelen til andre artikler om samme emne. Kanskje noe å lese om mens du venter på at våren skal komme?
Fotoskolen del I Fotoskolen del II Fotoskolen del III Fotoskolen del IV
15.02.08 Rødt, gult og grønt!

Nei, vi snakker ikke om flagget til Bolivia. Derimot snakker vi om utviklingen på medlemslista til allroad-mc. Redaksjonen har satt betalingsfrist til 1. mars, kontonummer finner du over. Fra i dag vil redaksjonen "gule ut" de som ikke har betalt. Dersom du betaler vil du få "grønn" status, dvs at gulfargen vil bli fjernet. Etter 1. mars venter vi noen dager, så fjerner vi deg fra medlemslista. Du kommer inn igjen ved å betale medlemskontingenten. Enkelt og greit for alle parter, ikke sant?

Redaksjonen kan for øvrig melde at klubben p.r. 14.02.08 kl. 18:11 hadde 27 betalende medlemmer, og at klubbens økonomi er oversiktlig og god. Samarbeidet med Rabben & Rabben Consultans AS i Drammen fungerer utmerket. Redaksjonen har oppdaget at det innen regnskapsfaget finnes en rekke morsomme begreper vi aldri hadde hørt om før. Blant kryptiske ord som "Debet, kredit", m.fl. dukker skumle ord som "balanse", "bilagsnummer" og ikke minst det uhyre spennende "fordringer" opp! Redaksjonen gleder seg stort til julebordet der vi skal få lære mer om dette, samt få en lengre faglig redegjørelse for hva alt dette betyr.
I trygge hender?
Ut over dette kan vi fortelle at hytta til SC er betalt, webhotellet er betalt og at forberedelsene til klubbens forskjellige aktiviteter er i full gang. Redaksjonen har bl.annet nedsatt en hurtigarbeidende komite som skal se på de miljømessige konsekvensene av dekkslitasje dersom det forekommer avvik mellom motorturtall og bakhjulsgrep, samt et forprosjekt som skal føre til et mandat som igjen kan benyttes når en skal viderutvikle klubbens forhold til forlatt grus. Hva forlatt grus er? Jo, det er der sykkelen forlater grusen til fordel for stripetynning i yngre barskog. Forlatt grus er ikke bra, den fører bl.annet til et altfor høyt plasterforbruk.
Nok om dette, vi har et par, tre medlemmer til vi skal presentere til uka, redaksjonens sykkel står fremdeles uten hjul for tiden, ingen reisebrev enda altså. Men, i påsken (bare en måned til folkens!!!) er det "kick off", følg med, følg med...
11.02.08 Vinterens første "Garasjerapport."
Det skrus og fikses og foretas "forsiktige optimaliseringer" rundt om i mørke garasjer i det ganske land. Ut fra det redaksjonen har kjennskap til spenner oppgraderingene fra overhaling av gearkasse via lakkering og utskifting av slitte deler til rene kosmetiske oppgraderinger. (På syklene, red.anm.)
Redaksjonen har vært så heldig å bli bedt med på ondsagskaffe "et sted på østlandet", nærmere bestemt i Knapper i Nord-Odal. Bortover en islagt vei, til høyre oppover veien over jordet, mellom noen vedlunner (der kom vi på at vi skulle skrevet litt om den nye tigeren) og til høyre rundt en sving fant vi til slutt garasjen. Vel, garasje og garasje fru blom! Mer et komplett verksted med takhøyde til skurtresker og inventar som både et mekanisk verksted og mange mcverksteder ville blitt grønne av misunnelse over! Samt en kaffetrakter av ukjent opprinnelse.
Mellom reoler av vinterdekk, kasser med brukte deler og en nyinnkjøpt, tosøylet løftebukk for bil, fant redaksjonen en blid gjeng som samlet seg rundt et par, tre mcløftebord og ei demontert 1100 GS girkasse. Det ble pusser og gnudd, demontert og diskutert. Kveldens hovedtema var "Reparasjon eller utskifting av gearkasse på VW Synchro?" med tillegget "Hvor interressant er innsiden av girkassa på min 1100GS?"
Redaksjonen, som denne gangen stilte med verge, ble svært godt mottatt, kaffen var utmerket og vi fikk en grundig onvisning i lokalene av et av våre nyeste medlemmer, Hans Øyvind Knapper. Hans Øyvind kunne fortelle at de videre planene for etablissementet var et lite kontor, selve rommet stod klart allerede. Her skulle det installerer bord, stoler og PC med internet. Vi er imponert! Det var mer enn GS i garasjen, bl.annet observerte vi en engelsk "caferacer" og et to, tre japser i forskjellige flotte farger.
Redaksjonen fikk også med seg en velplassert og solid dreibenk, noen velfylte hyller med "accesories", et antikt trebord, en to, tre store, for redaksjonen ukjente maskiner, samt en forholdsvis ny oppvaskmaskin eller to! Vi er imponert! Redaksjonen takker for seg og håper at vi kan få komme igjen ved en senere anledning, med eller uten sykkel.
Har DU en "garasjerapport" du ønsker å glede leserne av siden med? Send den til redaksjonen slik at vi kan få publisert den i vår framhaldssoge "Mentalhygieniske tiltak i vintermørket." Følg med, følg med...
The boss!
Doble fustasjopphengsforkoplinger???
"Forsiktig optimalisering"
Mentalhygiene!
08.02.08 Får du ikke ting til å gå rundt?
En klok mann har en gang sagt: "You only need two tools, WD40 and duct tape!" "If it should move, but doesn't, use WD40, if it moves, but sholdn't, use duct tape!" Nøyaktig hvor klokt dette er skal vi ikke gå inn på her, kun forholde oss til at det enkle er ofte det beste. Og dyreste vil man snart finne ut!
Etter å ha blitt "satt på sporet" av en bekjent som ønsker å være anonym, la oss kalle ham "Kenneth fra Stabekk" for å gjøre ham helt ugjenkjennelig, tok redaksjonen steget helt ut og inngikk en avtale om levering av nye hjul til redaksjonens firmasykkel, en BMW R 1200 GS Adventure. Uten ABS.

For å gjøre en lang historie kort, dersom du er ute etter det beste av det beste når sykkelen din ruller av gårde bortover hva den nå enn måtte ruller over på sin veg, er Woodys Wheel Works stedet å handle. Woodys lager i grunnen det meste du kan komme på av hjulkobinasjoner til din GS. Du kan benytte dine gamle nav og få sterkere eiker, eller du kan benytte egne nav og få sterkere eiker og EXCEL felgbaner. Farge på navet og felgbanen bestemmer du selv.

Dersom dette ikke skulle være nok tilbyr Woody egne "billet" GS nav, monzterspokes i "superlaced" mønster med eller uten EXCEL felgbaner i all verdens farger. Dersom du vil ta den helt ut på din GS kan du jo bestille et sett med 18/21 toms hjul.
Begynner det å gå rundt for deg nå? Vel, for oss også. Vi anbefaler derfor å gå inn på nettsiden til Woodys og kikke litt på hva han har å tilby. ADVARSEL: Redaksjonen tar ikke under noen omstendighet ansvaret for eventuelle økonomiske problemer du kommer opp i etter å ha besøkt siden! Dette er virkelig for "feinschmeckere!" Klikk HER for å besøke websiden. Dersom du ringer, spør etter Chris, han er en hyggelig fyr med høy kompetanse. Bl.annet kan han fortelle at monteringsdetaljene til "verstingshjulene" til 1200 Adventure kommer fra KTM...
I helgen skal redaksjonen demontere litt mer GSA, mandag kommer vi (trolig) med en liten "garasjerapport" fra "et sted på østlandet." Følg med, følg med...