30.01.08 Årets NDC er klart!
I alle fall datoene. Årets grustur til Langseth Hovedgård i Selbu i Trøndelag går av stabelen 15 - 17 august 2008! Arrangementskomiteen, bestående av Rune, Odd og "noen bokser med svensk bög-øl" er i full gang med planleggingen av dette fantastisk populære arrangementet. Odd forteller over telefonen sent en lørdagskveld at det i år satses på noen små, men ikke ubetydelige, endringer fra foregående år. I samråd med Rune fremfører de følgende internationale pressemelding: "NDC vil i år forsøke å leve enda mer opp til sitt utgangspunkt, nemlig at det skal være litt vondt å kjøre motorsykkel. Årets arrangement vil derfor inneholde mer grus, enda dårligere veier, mer usmaklig mat og, (om mulig, red.anm.) enda dårligere brennevin av lokal opprinnelse.
Videre i pressemeldingen heter det: "Årets tur vil gå lenger øst enn fjorårets og det er hentet inn ekstern kompetanse i forhold til veivalg. Elgen nord på Finnskogen skal ikke føle seg for trygg i høst, ei heller bærplukkere og eventuelle plagsomme turgåere. Med hensyn til været er det bestilt drittvær, slik at veiene antas å bli såpeglatte! Innkvarteringen holder samme, elendige standard som i fjor, muligens er taket noe (mer) lekk."
Redaksjonen bøyer seg i støvet og har allerede satt av datoen. Nye felger og dekk er på gang, og slaktekniver til å håndtere fallvilt er nyslipte. Vi vil igjen få takke Rune og Odd for et flott inititiativ. Mer info om påmelding og oppmøtested kommer etter hvert. I morgen vil det ikke bli noe innlegg her på siden da redaksjonen prioriterer barn. Torsdag er vi (trolig) tilbake med nok et medlem, følg med, følg med...
29.01.08 Nok et nytt medlem!
Og ikke hvilket som helst medlem! Håkon Hauan heter vårt nyeste, og redaksjonen lar seg imponere av Håkons "stayerevne." Dessverre har Håkon blitt utsatt for at redaksjonen venter på ITK utstyr, men ikke lenger Håkon! Håkon skriver: (eee...i e-post av9/10-07...sorry Håkon, sorry!!!)
Hola Oscar,
"Da tar jeg endelig skrittet ut og ønsker å bli medlem i Allroad-Mc. Etter at vi møttes for første på Sigernessjøen i en iskald Cessna 206 vinteren 1986, 3000` over bakken med fallskjerm på ryggen, etter å ha deltatt på flere turer med GSèn, deltatt på ett julebord og delt mange andre flotte opplevelser med Allroad medlemmer, må jeg bare melde meg inn. Du kan si at jeg har vært en hangaround i 20 år og kommet ut av skapet."
Jeg har kjørt MC siden jeg var 15 år, tok lappen på 100 kubikk, og de siste 8 årene har jeg puttet noen km på min R1100GS. Bor på Ski, mellom Odd og Trond. Legger med et bilde fra Sveits under en base tur for noen år tilbake med Allroad medlemmer Trond, Ebbe og Sølve.
Vi snakkes og sees.
Håkon H 
PS.
"Som en kuriositet, leste jeg at BMW eiere har bedre sex?????". Nysgjerrig? Trykk HER!
Som den gode leser har observert har Oscar, Trond og Håkon en forhistorie. Den strekker seg tilbake til en tid der de alle tre hoppet fallskjerm, og Trond og Håkon fortsatte inn i B.A.S.E verdenen noen år. Håkon har vært med oss som gjest på julebord noen år, og han og Trond har sågar kjørt moped i Colombia. (tror jeg det var.)
Vi ønsker Håkon velkommen i klubben - det blir vel International Allroadtur på deg i år Håkon?
I morgen skal vi se litt nærmere på aktivitetene til sommeren...følg med, følg med...
22.01.08 Nytt medlem i allroad-mc.
vel...ikke helt nytt. Sverre Romstad, nordmann bosatt i Stockholm, var medlem for noen år siden. Men, fordi han bare deltok på GS treff fant Sverre ut at det ikke var nødvendig å være medlem i allroad-mc kun for GS treffet på Finnskogen. Dette fungerte utmerket helt til redaksjonen la ut informasjonen om grusturen fra Bjørkelangen til Selbu i forbindelse med "Nothern Discomfort" i fjor. Sverre var da raskt på tråden, eller rettere sagt mailen. Dette ville han ikke gå glipp av! Grunnet tidligere nevnte IKT problematikk har det tatt litt tid å få Sverre tilbake i medlemsregisteret, for å si det forsiktig. Uansett, Sverre er med igjen og redaksjonen er svært glad for det. Det skulle ikke forundre redaksjonen om Sverre plutselig dukker opp i fint driv med sin gulaktige 1100GS og halvhjelm med solbriller. Velkommen tilbake Sverre!
Dette er denne ukens siste oppdatering fra redaksjonen, vi skal til Sandnes på studietur for å studere vakkert, kupert landskap og prøvekjøre dertil egnet redskap. Mandag 28. kommer en oppsummering av turen, samt at det vil komme flere nye medlemmer utover i neste uke. Glemte vi å fortelle at redaksjonen har vært på GSA tur til Karlstad i EU på søndag? Riktignok på asfaltveier, men det ble da omkring tredve mil i fint solskinn og temperaturer mellom - 1,5 og + 5,5. Livet leker, snart er det påske... Følg med, følg med...
SISTE - SISTE!
Følgende mail tikket inn til redaksjonen kl. 19.05 i går kveld:
Hej Oscar,
Tänkte bara tala om att HP 1:an är såld idag för 50 000 SEK. Den gick till Stockholm och köparen hade sett den på Allroad-MC hemsidan. Synd att du inte tog chansen att provköra den när du ändå var här ! Den går grymt bra !
Hälsn//Hasse
Kjære Hasse. Tusen takk for at du lot allroad's lesere få tilgang til denne sykkelen før "almuen" fikk snusen i denne perlen av en sykkel. Vi vet vi har lesere i hele Skandinavia, samt i Tyskland, England og Holland/Belgia. De sistnevnte sier de faktisk forstår en del av det som skives her. Til og med i Malaysia får redaksjonen reglemessig mail / MSN kontakt med allroadere som ønsker oversettelse...fantastisk! Uansett, jeg vil angre resten av livet på at jeg ikke kjøpte HP1'n av deg. Sorry. Noen ganger leker ikke livet...
SISTE - SISTE - SISTE!
HP1:an har gått til kjentfolk av allroadmedlemmer, og vil ganske sikker bli å se i området Odalen i sommer... Følg med, følg med...
21.01.08 Ut på tur, aldri sur???
I så fall bør du ta en nærmere titt på "Southern Comfort 2008" som nå er klar. Datoer er 13 - 15 juni og stedet er Sokna på Ringerike. Gro, Per og Oscar deler på oppgavene, og vi har booket et fantastisk sted!
I sin "Soria Moria" erklæring om treffet lover arrangørene både flotte grus-og asfaltveier i alle hastigheter, komfortabel innkvartering, usjenert beliggenhet, stor veranda med grill rett ved siden av og fantastisk vær! Så får vi se om valgløftene holder, men minst fire av fem er da ikke så ille? les mer om arrangementet ved å trykke HER! Kun for betalende medlemmer selvfølgelig...
18.01.08 En unik mulighet!
Drømmer du om en sykkel til? Kanskje en litt eldre sykkel du kan skru litt på i vintermørket (mentalhygienisk tiltak i garasjen) og som du kan kose deg med om sommeren? En solosykkel kombinert med vintersykkel? I så fall har redaksjonen sporet opp et smykke av en R 80 G/S i Sverige som er vert å ta en titt på. Fra vårt omfattende GS nettverk i inn- og utland tikker det stadig vekk inn mailer til redaksjonen. I dette tilfellet kommer mailen fra "grannlandet" Sverige og vår gode venn Hans "hasse" Bengtsson. "Hasse" er en utrolig flink mekaniker og har i årevis deltatt på GS treff med sin unike R 80 G/S "HP1." Hasse skriver:
Hej Oscar !
Hoppas att allt är bra ute på västlandet. Ja, hur det är på Finnskogen vet du säkert...snö har vi i alla fall så det räcker och blir över.
Som du kanske minns så hade jag planer på att sälja min HP 1 när jag var på GS-treffen -07och nu blir det verklighet. Har under hela hösten varit hos ortopedkliniken och smärtkliniken på centralsjukhuset i Karlstad och min trasiga ländrygg går inte att operera/reparera. Problemet är egentligen inte ryggen utan det som kommer ut från denna i form av en kabelhärva där alla sladdarna är röda till färgen och där något sitter i kläm så jag tappar känseln i hela höger ben. Detta innebär att jag nu tvingas sälja dels HP 1:an och dels även min 1150 Adventure. Adventuren är i princip redan såld och HP 1 tänker jag lägga ut på "Blocket.se" i mars månad.

Det är dock inget synd om mig för jag har två (2) sidovagnscyklar i garaget. En R100/7 med en EML GT vagn. Cykeln köpte jag ny 1977 och den har jag kört 170 000 km. Den andra är en R 69S med en BMW Spezial sidovagn (helt original och med alla tillbehör BMW gjorde för sidovagnsmontage). Dessa vagnar ser ut som en STEIB TR 500 och har också själva sidovagnsholken från Steib i Nürnberg men är en BMW originalsidovagn med ram, hjul och bromssystem tillverkat av BMW i München t.o.m 1962.

Vet du någon som är intresserad av min HP 1 så kan du/han/hon väl höra av sig via e-mail. Du vet redan mycket om cykeln och bilderna talar sitt tydliga språk. Den är bara körd 3000 km sedan motorn blev Siebenrock 1000 cc (komp 9.5:1) med en Dirk Scheffer asymetrisk kamaxel. Motorn har det mesta nytt i övrigt också t.ex lättade ventillyftare, lätta ventilfjädertallrikar, hårda stötstänger, hårda dubbla ventilfjädrar, ny kamkedja, nya vevstakslager, renoverade topplock o.s.v. Den har också nyrenoverad växellåda med hög femte växel (alla lager, fjädrar, packningar och packboxar är utbytta). Motorn i detta utförande går fantastiskt fint och drar från botten och genom hela varvtalsregistret utan någon svacka i vridmomentkurvan, effekten är cirka 75 hk. En R80G/S i originalutförande väger fulltankad 186 kilo och denna är givetvis betydligt lättare. En fantastisk cykel på grusvägar och även vid sidan av vägen. Som du vet så har cykeln en specialbyggd SHOVA framgaffel och också förlängd baksving och kardan (enligt samma modell som HPN förlängde sina första G/S-cyklar med enkelsving). Totalt är cykeln 100 mm längre i hjulbasen än originalet, 50 mm fram och 50 mm bak men utan att detta på något sätt verkar negativt på körförmågan. Ser man på en ren HPN-cykel från denna tiden så är de ytterligare 100 mm längre och då blir dom extremt kursstabila och lite svårkörda på vanliga asfaltsvägar (var ju egentligen byggda för att gå i sand).
Som du ser på bilderna så ingår också i princip alla originaldelar för att bygga tillbaka till en R 80 G/S. Jag skickar också med alla originaltillbehör som finns såsom BMW´s klocka, varvräknare, värmehandtag, framgaffelstabilisator, motorbågar, sidostöd o.s.v. Det finns också med nya fotskydd från Siebenrock. I affären ingår också två uppsättningar däck enl. bild.
Priset är satt till 50 000 svenska skitpengar (prutat och klart).
Lev väl !
Hasse Bengtsson hans.h.bengtsson@telia.com
Redaksjonen har selv sett på detaljene på denne sykkelen og har vel egentlig bare en kommentar: LØP OG KJØP!!! Denne muligheten er unik. Hasse sendte med en del bilder av sykkelen og redaksjonen dykket ned i sitt rikholdige arkiv og fant frem til noen fler. Klikk på bildet over for å se bilder av sykkelen.
Den som var en rikmann... Mandag kommer mer fra Sverige...følg med, følg med...
17.01.08 Noch einz!
Nei, vi snakker ikke om at redaksjonen har vært på tur til "Das Vaterland", men nok et nytt medlem i allroad-mc. Vårt nyeste medlem kommer fra Nord-Odal og heter Hans Øyvind Knapper. Hans Øyvind skriver i sin mail til redaksjonen:

"Etter råd frå gale Vestli på Togstad tillater je mæ å søke om medlemskap i Allroad MC. Je ærber i Televerket, med hovedansvar førr IT-løsninger rundt nødnummer. Kann væræ nittugt hvis nåån skulle kjøre ta vægen. Har en 1996-mod R1100GS som je har vørti fært glad i, åsså har je en Norton International 500 1949-modell med racing spesifikasjoner. Itte go på grusvæg…. Kjørt sikkel offisielt sia 1983 (1975 uoffisielt), hatt mange rare sikler. Legger ve et par billeder i tellfelle dætta skulle gå bra :o)""

Redaksjonen har, fra personer vi ikke vil navngi, vi kaller ham derfor "Jonny" hørt at Hans Øyvind har en utrolig sans for humor. Under en grustur "Jonny" og Hans Øyvind hadde i fjor sommer hadde, etter det ryktene forteller, Hans Øyvind topboks på sykkelen sin. Plutselig forsvant Hans Øyvind i speilet for "Jonny" og etter en stunds venting ble "Jonny" litt nervøs. Kanskje hadde hans Øyvind kjørt av veien og skadet seg? Farten under turen var iflg. "Jonny" "moderat, men utfordrene." Da Hans Øyvind endelig kom pekte han på topboksen sin (som for øvrig inneholdt laptop m.m.) og utbrøt: "Je vart litt førsinke. Vart færbikjørt ta denne her oppi bakka her ser du..."
Det er slike gullkorn en kun hører fra en ekte allroadere. Iflg. samme kilde, den anonyme "Jonny" har Hans Øyvind tatt seg opp fælt på gruskjøringa og fremstod høsten 2007 som en fryktløs gruskjører med stort potensiale. Dersom Hans Øyvind tillater det kommer redaksjonen tilbake med en "garasjerapport" fra lagringsplassen i Knapper senere i vinter. Send gjerne inn din garasjerapport til redaksjonen slik at den, samt bilder, kan publiseres her i spalten.
Redaksjonen syns vi ser antydning til mye moro med denne karen til sommeren og ønsker Hans Øyvind velkommen i klubben. I morgen kommer (muligens) mer nytt...følg med, følg med...
16.01.08 Klubbens første 2008 GS Adventure.
Ryktene har gått i gjesteboka, og nå er det endelig bekreftet. Hans Petter Tønnesen blir, så vidt redaksjonen kjenner til, den første i Allroad-MC til å eie en slik doning. Så vidt vi kan skjønne er det snakk om spesielt en oppgradering som virkelig er til hjelp, nemlig at den nye 1200GSA'n har lavt 1. og 6. gear, akkurat som på 1150 GSA. Redaksjonen har eid 1150 GSA med begge gearalternativene, lavere gearing er perfekt for norske veier, off-roadkjøring og krypekjøring. Vår erfaring er at det også er mer egnet til autobanekjøring. Sykkelen oppleves vesentlig mer sprek og bensinforbruket øker ikke. Over 170 - 180 km/t vil det økte turtallet føre til litt mer motorstøy. Til dette er det vel kun to ting å si: 1. Vindsuset overdøver motorstøyen. 2. Hvis du svært ofte ferdes i hastigheter over 170 - 180 km/t har du kanskje feil sykkel?
Uansett, Hans Petter sier han har solgt den "gamle" -05 GS'n sin til broren sin som han tror vil sikre ytterligere rekruttering til Allroad-MC i år. Vi gleder oss til å se sykkelen i levende live til "våren." Medlemssidene er oppdatert i dag med nytt bilde. Mer nytt i morgen (tror vi.) Følg med, følg med... I mellomtiden kan vi jo håpe at sommeren 2008 blir bedre enn i 2007. Trykk HER for å se en oppsummering av sommeren 2007. (Takk til Sølve stubberud.)
15.01.08 Nytt medlem i Allroad-MC
Redaksjonen har begynt det møysommelige arbeidet det er å få inn de medlemmene som meldte sin interesse tidlig i fjor høst på medlemslista. Grunnet redaksjonens flytting, samt mangel på IKT remedier har dette arbeidet blitt noe forsinket for å si det forsiktig. Redaksjonen beklager som vanlig, og vil som kompensasjon spandere en øl på alle de vi legger ut nå, forutsatt at de møter opp på et arrangement der redaksjonen deltar. (Nei Geir, du er ikke forulempet, kjøp øl sjæl!!)
Uansett - første man ut er Thor Hammer. Den observante leser har kanskje fått med seg at Thor er den som har lagt ut de fantastiske bildene i gjesteboka fra sine turer rundt omkring i Texas. Thor har bodd og kjørt rundt i USA en stund, han bor i skrivende stund i Oslo. Thor dukket opp på GS treff med sin gule 650 GS i fjor og er et svært hyggelig bekjentskap. Thor skriver i sin mail til redaksjonen :
Jeg legger denne turen forsiktig inn i planene også, (NDC 2007, red.anm.) så får vi se om jobb og familie tillater full eller delvis deltakelse. Mulig jeg forsøker å kombinere med Bukkerittet også.
 
Dette arr betinger jo medlemsskap, så da må jeg endelig få ut fingern. Nå vet jeg at det finnes en slags tippekupong et eller annet sted på websidene, men det er litt for sent på natta til å lete etter den og komme på lesverdige svar på utfordringene. Kort oppsummert, så kjører jeg som en kjerring på en liten, treg sykkel. Og så var jeg med på intl allroad-tur i -05, og noe grusgreier rundt på Østlandet som endte opp med vafler hos Odd. Holder det? Har vært litt "geografisk handicappet" et par år nå, derfor må jeg bare beklage at det ikke har vært mer oppmøte siden. Men jeg lover å komme sterkt tilbake!
 
Jeg legger ved et par bilder av sykkelen og meg til medlemslista for sikkerhets skyld, jeg...
 
Thor
 
'01 BMW F650GS
Thor dukket opp på årsmøte i heldagsklubben 1. januar på Universitetsplassen i Oslo også. Du kan se bilde av Thor og en ikke helt ukjent URAL kjører ved å trykke HER! Nok et bilde av Thors mckarriere kan du se ved å trykke HER! Redaksjonen ønsker Thor velkommen i klubben. Det kommer flere medlemmer ut over i uka...følg med, følg med...
14.01.08 SISTE - SISTE
Da har redaksjonen fått melding om at første medlemmet betalt kontingenten. Vi dykket litt nedover i redaksjonens rikholdige arkiv og fant dette bildet av Sondre fra "Consert Tour" 2005" som gikk til Treungenfestivalen og Åsmund Åmli Band. (Tveitsund) Bildet er tatt på Haugsjåsund Camping der vi leide hytter. Som det fremgår av bildet er Sondre i ferd med å fortære primærføden til en ekte Performancekunstner på tur: Pølse i lompe + øl. Og han er tydelig stolt av det! Rette glimtet i øyet...la oss håpe det blir mange fine mil til sommeren folkens, redaksjonen skal gjøre sitt for at det blir flere slike turer som den. Andre deltaktere var Are, Arve J., Sigmund, Yngvar, Tor Harald, Odd, Sigmund, Trond, Ivar og Terje Størksen. Følg med, følg med...
13.01.08 Omsider på nett!!!
Redaksjonen har omsider kommet på nett etter flyttingen til Østlandet. Nytt IKT utstyr er på plass og webredigeringsprogrammene er installert! Finner vi nå bare igjen opplåsningsnøkkelen vil vi være på nett noe ut over de 28 dagene som gjenstår på "trial" perioden.
Uansett blir det mange oppdateringer i ukene fremover. Datoen for International Allroadtur med Odd Larsen er klar, det blir 24. - 25 mai. Sett av datoen allerede nå, mer info kommer etter påske. Følg med på aktivitetssidene for mer informasjon om dette arrangementet.
OG - ikke minst, årets medlemskontongen skal betales. Etter at klubbens økonomi er outsourcet til Rabben & Rabben i Drammen er vårt nye kontonummer: 1503.02.70808 Medlemskontingenten er kr. 100.- og kan innbetales umiddelbart. Fristen for innbetaling av kontingenten er satt til 1. mars. De som ikke betaler innen fristen blir strøket av lista. Hvis du er nytt medlem er innmeldingskontingenten kr. 150.-, og deretter 100.- / år. De som har sendt mail til redaksjonen før nyttår kan innbnetale kr. 150.- som dekker innmelding og kontingent i 2008. Husk at du MÅ skrive navn på innbetalingen, ellers vet vi ikke hvem som sender pengene.
For øvrig har redaksjonen, i samarbeid med Gro og Per stort sett"Southern Comfort" klar. Vi kan love hytte med høy standard, en svært idyllisk beliggenhet og Gro som grusguide. Området i år blir Buskerud. Hytta ligger på Sokna mellom Hønefoss og Norefjell. (Foreløpig waypoint: N60 17.614 E9 54.369) Gro ligger i skrivende stund i harde forhandlinger med hytteeierene, da første forsøk på å booke hytte under pseudonymet "Foreningen for Søndendfjelds Performancekunst" ble gjennomskuet.
Vi kan også fortelle at arrangementet vil bli gjennomført i første halvdel av juni, sannsynligvis helgen 13. - 15. juni. Nøyaktig dato kommer når forhandlingene med hytteutleier er sluttført. Helt til sist om dette: Hytta og stedet er helt unikt, svært idyllisk og naturskjønt (enn så lenge). Med Gro som lokalkjent guide på grusveiene i Sigdal og Numedal er dette et arrangement du ikke bør gå glipp av!!! Vi har massevis av plass, her kan vi huse hele klubben om nødvendig.
Følg med, følg med...