Allroad-mc, "siste nytt" 2007

I og med at redaksjonen hadde et lengre sykefravær i 2007 er alle innlegg fra dette året lagret på en side.
24.11.07 Ikke helt jul enda...
Selv om redaksjonen offisielt har ferie skjer det litt. Hans Petter er lagt inn på medlemslista og den er oppdatert med deltakelse i 2007. Dersom det er noe som ikke stemmer, vennligst kontakt redaksjonen for oppdatering. Mailadresse over.
Dessuten er prosjektsidene til Oscar, Trude og Sigmund for afrikaturen oppdatert med landsinformasjon + litt annet. Link HER!
23.11.07 Snart er det jul...
og dermed også slutten på sesongen for de aller fleste. Men, ikke for alle! Redaksjonen er allerede i geng med neste års arrangementer, pluss et liten ekstratur i år. Hva sies til å delte på "vinteren vakreste eventyr" i Dalarne i Sverige 21 - 23 desember? Redaksjonen teller på knappene og har veldig lyst til å dra. Noen som skal være med? Ta kontakt med Oscar på telefon 90157360. Les mer om treffet HER! Medlemslista er oppdatert og de nye som står på vent (redaksjonen beklager dette) vil bli lagt inn i romjula.
For øvrig er julebordet gjennomført, denne gangen på restaurant. Bortsett fra en særdeles frekk kelner som la tipsen på regninga var arrangementet svært vellykket. Neste år er det redaksjonens forslag at vi bør prøve naborestauranten, en asiatisk bule med svært hyggelig og tolerant betjening.
Følgende priser ble delt ut under julebordet:
"Årets nykommer" Kennet Snarli Begrunnelse: Svært omfattende og allsidig allroadsesong i sitt første år i klubben. Både sør og nord i EU, samt en imponerende forestilling i øvelsen "skranke" med og uten mc. Redaksjonen er imponert!
"Juryens ærespris" Rune Langseth. Begrunnelse: Rune er primus motor for "Nothern Discomfort." Maken til gjestfrihet og oppvartning skal en lete lenge etter. Under slagordet "hele familien i arbeid" var det en fryd å få lov til å besøke Langset Hovedgård og grusveiene i Trøndelag i 2007. Redaksjonen takker nok en gang Rune (og Odd) for dette bidraget.
Redaksjonen tar nå en velfortjent juleferie der vi skal drømme oss vider langs veien og forhåpentligvis få en ordning på IT investeringene slik at sidene blir oppdatert noe hyppigere enn i høst. "Familien" Gro Rabben har sagt seg villig til å overta som ny økonomidirektør og begynner i jobben 1. januar.
God jul og godt nytt år. Dersom noen har forslag til nytt forsidebilde kan det sendes til redaksjonen ved å klikke HER! Bildet blir som vanlig byttet ut på nyttårsaften...
12.10.07 ÅRETS JULEBORD I ALLROAD MC.
Tid: Fredag 9. november kl. 19:00.
Sted: "La Guitarra" Fredensborgveien 42, Oslo. (GPS: N59 55.219 E10 44.954)
Info: I år, som i fjor, har vår utmerkede "Gruppenführer" Frode Isaachsen sagt seg villig til å lede troppene frem til målet. Oppmarsjområde blir derfor på "The Scotsman" pub, Karl Johansgt. 17. kl. 18:00. (GPS: N59 54.758 E10 44.592) Derfra blir det taktisk fremrykning mot målet i Fredensborgveien.
  Julebordet er kun for medlemmer i allroad-mc. Det er selvfølgelig anledning til å ta med seg følge, dvs. hustru, samboer, kjæreste eller annet. (Hund, katt, undulat el.lignende. regnes ikke som følge i denne sammenheng, red.anm.) Antrekk er fortrinnsvis galla eller mørk dress. Eller noe annet. Etter avtale med José Medinia ved "La Guitarra" må vi gi beskjed tre dager i forveien hvor mange vi blir og hva vi skal spise. José forteller i sin hyggelige mail til redaksjonen at stedet har "store soffer" i andre etasje vi kan flytte til etter middagen.
Påmelding: OK, jeg har veldig lyst til å være med på dette fantastiske arrangementet, hva gjør jeg nå?
  Jo, du sender en mail til Oscar ved å trykke HER eller til Kenneth ved å trykke HER. Det er ikke mulig å melde seg på på annen måte.
 

For at du skal være sikret en plass ved bordet betyr det at påmeldingfristen er satt til innen 2. november kl. 11:59. Når du melder deg på MÅ du oppgi føgende: Navn på deg selv, og opplysning om du skal ha med hustru/samboer/kjæreste/annet. (maks en hustru/kjæreste/samboer/annet pr. medlem) Du må også gå inn på websiden til "La Guitarra" og bestemme deg for om du vil spise juletallerken (195.- inkl. påfyll) eller ala carte. Vennligst oppgi dette i påmeldingen.

Program: .Antatt program:
  18:57 - 19:02 Ankomst "La Giutarra", virring rundt i lokalet til vi finner bordet vårt.
  19:03 - 19:13 Tullprat, desperat bestilling av øl, schnapps, akevitt, isvann, kaffe etc.
  19:14 - 19:15 Oscar ønsker velkommen og overlater ordet til kveldens toastmaster: Odd Larsen.
 
19:15
Odd er borte vekk. Blir mest sansynlig funnet igjen i baren der han trolig er i full sving med å instruere personalet om hvor han sitter og hans ønske om hele tiden å ha øyekontakt med en servitør.
  19:18 - 19:24 Odd blir, trolig ikke helt uten protester, brakt tilbake til bordet av sin hustru.
  19:25 - 19:26 Odd furter da akkevittglasset står igjen i baren.
  19:27 - 19:28 Akkevittglasset har blitt fraktet fra baren til Odd.
  19:29 Odd har tømt akkevittglasset.
  19:30 Odd åpner julebordet.
 
?????
Julebordet avsluttes et eller annet sted, trolig i Oslo.
  Etter dette er det fri spising og drekking en lang stund, kun avbrutt av taler og utdeling av årets priser. Redaksjonen kan avsløre at kandidatene er plukket ut og at pokaler er innkjøpt. Spenningen stiger...hvem vinner i år...?
  En liten ting helt til slutt...grunnet et visst rykte i Oslos restaurantverden, etter den uheldige episoden med "burka" for to år siden, har redaksjonen valgt en noe mer diskret linje i sin medieprofil i år. Arrangementet er således ikke booket inn på allroad-mc's navn, men under pseudonymet "Foreningen for Søndenfjeldsk Performancekunst." Like greit faktisk..
Lurer du på noe kan du kontakte Oscar på tlf. 90157360 eller Kenneth på tlf. 90930707. Velkommen!
15.09.2007
GRAVEL PARTY 2007 - 28 - 30.09.2007 Aurdal Valdres
Informasjon om Gravelparty 2007 er nå på plass under aktiviteter!
26.07.07 Litt "hot gossip" i ferien...
Redaksjonen har fremdeles ferie men allikevel tid til å legge ut litt informasjon.
1. Medlemssidene er oppdatert, dersom du finner noe feil i din informasjon, vennligst send oss en mail slik at vi kan få rettet opp dette.
2. Påmeldingslista til "Northern Discomfort" vokser, dersom du er påmeldt men ikke står på lista, send oss en mail slik at vi kan få rettet opp dette. Det er nå 10 (!!!) påmeldte, Rune, er du sikker på at du skal opprettholde tilbudet om prøvesmaking på lokal husflid fredag?
3. Årets program for GS treffet er klart og lagt ut på GS sidene - det er også påmeldingsmuligheten for årets enduroworkshops med Gjermund Frostad. De som er i staben for treffet trenger ikke melde seg på.
4. Oscars sykkel har Sigmund kjørt over til østlandet, den befinner seg nå i Oslo og hentes av Oscar mandag førstkommende. Be prepared...
13.07.06 Redaksjonen tar ferie.
Selv om uhell i mai har lagt en begrenser på redaksjonens aktiviteter på websidene har det ikke lagt begrensninger på andre aktiviteter. Sykkelen til Oscar er på bedringens vei og foreløpig prognose er 100% friskmelding i uke 30. Det betyr at "Northern Discomfort " kan gjennomføres. Redaksjonen vil for øvrig nå ta ei uke ferie. Vi snakkes.
SISTE - SISTE! : 5 påmeldinger allerede!
05.07.07 Neste arrangement i allroad-mc er klart!
"Northern Discomfort 2007" vil bli arrangert helgen 17 - 19 august. Det er avdelingen i Trøndelag v / Rune Langseth sammen med konsulentfirma Larsen & Langseth med kontoradresse Ski i Akershus som har kommet opp med ideen og utarbeidet prosjektbeskrivelse.Som de drivende dyktige forretningsmenn de er har de jammen vunnet anbudsrunden for praktisk gjennomføring og. Kick-off er fredag morgen, det allroadveier i fleng til Selbu, samt kulturelle innslag du neppe vil huske! Les mer og meld deg på ved å trykke HER!
Representant fra Larsen & Langseth travel consultancy services.
05.06.07 Det er "Southern Comfort" til helgen!

Førstkommende helg braker det løs igjen. Arrangementet "Southern Comfort" går av stabelen, denne gangen med base i Henneseid mellom Skien og Drangedal. Arrangørene Ivar og Per lover flotte veier lørdag med kulturelle innslag. På fredag og lørdag kveld er det selvfølgelig sosialt samvær med grilling og "forfriskninger." Per forteller til redaksjonen at det er en båt tilgjengelig ved hytta for de som måtte ønske seg en maritim opplevelse. Dersom du lurer på noe kan de kontakte Per på telefon: 90994508. Du kan laste ned waypoint og ruter ved å trykke HER!

Redaksjonen kan dessverre ikke delta selv grunnet de rådende omstendighetene. Dette påvirker også mulighetene til å oppdatere klubbens websider. Vi beklager dette, men - det er nå engang slik situasjonen er.
Radaksjonen ønsker alle deltakerne en fin helg og håper at det blir lagt ut bilder i gjesteboka fra arrangementet.
11.05.07 Det er deilig å være norsk - i Danmark!
I alle fall når det er GS femkamp. Den norske kontingenten, som består av Oscar og Trond. De skal forsvare de norske fargene i vennlig kapplek med danskene og ikke minst svenskene. Forhåpentlig dukker det opp flere nordmenn også. Oscar tar MasterCat fra Kristiansand kl. 07:30 fredag morgen, Trond kommer fra Riga og lander på Gardermoen på morgenen og drar så raskt han kan via Helsingborg. Redaksjonen har, via hemmelige kilder, fått opplysninger om at vår gode venn og svenske "grussmiskare" Thomas Sahlin stiller på en nyrigget HP2 i år...vi håper han tar den til GS treffet i september også. Vi planlegger å ta masse bilder og skrive et reisebrev fra turen...følg med, følg med...
08.05.07 Så mange veier - så lite tid...
Noen websider er bedre enn andre. Enkelte er svært kreative med flash, java og gud vet hva. Andre er tekstbaserte der du etter kort tid begynner å gjespe og surfer videre ut i vedrensveven. Men, innimellom, innimellom alt dette dukker det opp noen perler. Virkelige perler.
Perlene er sidene du alltid vender tilbake til. Sidene som bare treffer deg midt i sjela, som gjør at du glemmer det meste rundt deg og hengir deg til den totale nytelse. Redaksjonen har en slik side som sin favoritt. Eieren av siden har nettopp kommet tilbake fra det som ser ut til å være en helt fantastisk vårtur til Bosnia, Serbia, Slovenia, Italia og Adriaterhavskysten på sin BMW R 1150 GS Adventure. Følgende sms tikket inn på redaksjonens mobiltelefon den 28. april: "Bossnia å Serbia-Montenegro, et ennu urørt Allroad Paradis. alle veier åpne, men dårlig med mob.l-net. Back in Sloveni i morgen. Das is alles ok."Nei, det er ikke arrangerte turer på hotel, ikke noen rik, tysk kirurg med ferdigbygd HPN eller endurokjørere med et par pickuper med utstyr på slep. Hvilken side snakker vi så om? Jo det redaksjonen mener er verdens mest imponerende webside for motorsyklister. Siden tilhører KAWANOR, alias Kai fra Glomfjord selvfølgelig. Kawanor har igjen dokumentert en av sine mange, lenge og imponerende mcturer på en glimrende måte.
Kawanor dokumenterer på en fantastisk måte, bildene gjør at en bare har lyst til å løpe ut i garasjen, sette seg på sykkelen og kjøre av gårde. Teksten er kort, treffende og overlater til fantasien din å benytte bildet til og surfe videre ut i allroadfantasihimmelen...
Kjære Kawanor - vær så snill - fortsett å produsere sider slik du gjør i dag, vi er svært imponert. Du kan besøke siden til Kai og lese om hans fantastiske tur til tidligere Jugoslavia ved å trykker HER!
07.05.07 How to be a complete idiot – and get away with it!
Eller: Hvordan la være å benytte rasjonalitet ved valg av mcveier - og like det!
Redaksjonen har igjen vært på en snartur over vannskillet. Den første strekningen gikk fra Sandnes via Helleland – Tonstad – Hornnes – RV 419 – FV 309 – FV 292 – FV 291 – RV 406 – RV 41 – FV 260 – RV 42 – FV 161 – FV 172 og til slutt FV 178 og RV 420 til Ivar. Du kan se ruta ved å klikke HER!
Det er noe helt eget ved å kjøre på smale asfaltveier i agder. Den som anklager veivesenet for ikke å strø nok om vinteren kan for eksempel forsøke seg på ”singletrack” veiene sør for Evje i april. De er nesten som å kjøre grusveier, bare mye glatter og mer uforutsigbare grunnet masse grus i veien. Av samme farge som asfalten må vite. At det regnet som bare F helt fra Sandnes til Arendal gjorde ikke saken bedre. Man må jo være (nesten) komplett idiot for å gi seg ut på noe slikt når en har fine asfaltveier tilgjenglig. Men, kjørte jeg E39 / E18? Nei! Selvfølgelig ikke – hallo! Ruta mi var på omkring 30 mil med en suveren mcopplevelse.
Etter å ha blitt fylt opp med velsmakende øl og pizza hos Ivar var jeg dagen etter på møte noen kilometer unna der Ivar bor. Deretter skulle jeg kjøre til en annen venn i Svelvik, helt nord i Vestfold.
Grusbus i Agder.
Det er ikke mange grusveier igjen i agderfylkene. I alle fall ikke som en kan sette sammen til ei lang rute uten å snu. Uansett, jeg tror jeg kjørte svært mange av de denne torsdagen. Enkelte steder er det tele, og det var svært glatt. Har du noen gang kjørt på en vår crossbane? Der den øverste centimeteren er helt såpeglatt? Det selv nye crossdekke sliter med å få feste? Ja, slik var grusveiene jeg kjørte på denne dagen. Flere steder måtte jeg stå på fothvilerne med haka godt foran styrekrona for å få nok feste til framhjulet. Å stanse for å slippe ut noen av de 40 punda jeg hadde fylt opp med for å kjøre autobane fra Amsterdam til Sandnes var helt uaktuelt. Det slang og skled, tilbudene om å bese floraen mer tydelig var mange. Men, moro var det! Du kan se den 28 mil lange ruta ved å klikke HER! Kompisen i Svelvik, en gammel allroader, var svært gjestfri, og hadde i tillegg en ledig seng.
Våren er kommet!
Dagen etter skulle jeg kjøre fra Svelvik til Raufoss, nærmere bestemt Eltonåsen. Jeg hadde laget en rute opp Lierdalen, her går den en fantastisk asfaltvei. Deretter var planen å kjøre over Jevnaker og langs Randsfjorden til Brandbu. Deretter ”Kjølveien” til vestsiden av Einafjorden, og så via Bøverbru til Elton. Ting gikk ikke helt som planlagt. I Sandnes har det vært vår lenge. Helt siden nyttårsaften om jeg ikke husker helt feil. Jeg tror at jeg 01.01.07 proklamerte at våren var kommet i Norge, selv om jeg var innstilt på at den kunne bli lang og hard. At den skulle bli så hard visste jeg dog ikke…
En luftig opplevelse
Det første jeg la merke til var at sykkelen var litt slengete i bakenden. Det hadde den vært dagen før og, men da trodde jeg det kom av grusveiene. Jeg justerte litt på demperen. Det hjelp ikke stort, så jeg kjente på bakdekket. Nesten tomt for luft. F**n!!! Punktering. Spikeren i dekke var tydelig. Inn på bensinstasjonen på Sundvollen og fylle i 40 pund. Deretter inn i Hønefoss på leting etter et dekkverksted. Det første jeg kom til var ”Ringerike dekk og felg”, gult og blankt om med undertittelen ”MC dekk.” Etter 20 minutter og 100 kroner var det en plugg i bakhjulet og sykkelen som ny. Takk for hjelpen, det var suveren service.
Kjølveien.
OK, la gå at jeg bommet på årstidene på vestlandet og østlandet. Men, jeg kunne jo tatt skiltet med advarselen gra Gran kommune alvorlig. Der stod det nemlig at ”Kjølveien” var vinterstengt. Men, pytt, pytt, hva har en GS til. At sykkelen var ganske tungt lastet med sidevesker og topboks betyr da ikke noe? Jeg trener vel til Afrika?
At sykkelen sank ned i den mye veien og at det til tider var svært sporete der jeg kjørte oppover i skogen mot en ukjent skjebne la heller ikke noen demper på iveren etter å kjøre mer grus. Til slutt var det ikke med grus. Det var snø og is. Mye snø og is faktisk. Men, det var egentlig ikke så farlig, det var jo nedoverbakke, og da går jo ofte tingene av seg sel for å si det slik. Delvis nede i bakken kom jeg på at dersom jeg ikke kom frem leger fremme so kom jeg i alle fall ikke tilbake opp denne bakken. Uten motoren i gang, med begge bena i bakken og uten (gott sei dank!!) ABS vinglet jeg meg fremover i stadig dypere snø.
Det gikk som det måtte gå, snøen sviktet og jeg lå så lang jeg var med drøyt 300 kilo GS i snøen. Det var nå en ting. Å reise den opp igjen på hjula var en helt annen. Men, jeg er fremdeles sterkere enn 1200GS Adventure, så det gikk helt fint!
Ved neste velt gikk det ikke fult så fint. Sykkelen velter på en slik måte at den lå med styret og vindskjermen nedover i en forholdsvis bratt bakke. Under den var det speilblank is med vann og noen barnåler på. Svarte! Til slutt fikk jeg snudd den rundt slik at styret og vindskjermen pekte oppover i bakken. Tror du det da er noe lettere å rette den opp? NEI! Jeg skled enten bakover, eller sykkelen skled nedover. Til slutt var jeg helt pumpa og sykkelen lå fremdeles på siden. OK, hvilepause, ta seg litt vann, få igjen pusten! Og så, fast og bestemt løftet jeg hele j***la GSA’n opp i vertikal stilling, holdt den fast, satte meg på og seilte videre. Helt til asfaltveien. Fantastisk! Du kan se ruta mi ved å klikke HER!
Enda en grusvei eller to…
Etter møtet på Elton skulle en tro at jeg valgte ”beineste” veien via Skreia? Men, det var nå engang slik at ruta mi viste seg å gå over totenåsen til Hurdal Torg. Her var det om mulig enda glattere enn i Agder. Det var rette og slett såpeglatt! Sykkelen seilte hit og dit, litt lett korrigering med gasshåndtaket for å endre fra understyrt til overstyrt i ny og ne. Takk og lov for at jeg ikke har ABS sier nå jeg. Ruta ser du ved å trykke HER!
Vel nede i Hurdal går det en kjempefin vei over til Minnesund. Derfra kjørte jeg over Gullverket til Nord Odal og derfra til Kongsvinger. Sykkelen fikk stå over helga mens jeg lånte huset til Roy i Branäs. Vel, i alle fall nesten. Roy kjørte en lang tur med den i løpet av helga og så vidt jeg forsto var dommen ”godkjent.”
Retur i sommersol!
Veien tilbake til Sandnes forgikk via Are i Andebu etter en kort stopp innom Karl Johan. Deretter den vanlige ruta over Siljan, Skien, Drangedal, Åmli og Evje / Tonstad. En fotostopp ved gruveien i Tveitsund kan man jo alltids koste på seg…
I morgen er det en annen historie som skal presenteres…mye mer imponerende og med mange flere bilder…følg med, følg med…
Chrome...won't get you home!
Endelig tilbake...
...i sitt rette element.
24.04.07 I'D Rather be a live hasbeen than a dead Wanabee....
Redaktøren har, av enkelte i gjesteboka, i gjesteboka blitt beskyldt for å være prkåt. Uten å ta stilling til sannhetsgehalten i dette presenterer vi i dag en video der ovenstående redaktør deltar på "enduroworkshop" på GS treffet i Holland. Klikk på bildet for å se videoen. Redacteoeren er med på flere steder... Til uka presenterer vi klubbens nyeste tilskudd på "2007 er året for å bytte til BMW 1200 GS Adventure" stammen. Deretter drar redaksjonen på turne på sørlandskysten, indre agder og Østlandet med Oslo. Pluss en snartur til Roy's hus i Branäs i Sverige. Reisebrev kommer trolig. Følg med, følg med...
19.04.07 Öhlins til din 1150?

Redaksjonen her kjøpt mange brukte deler fra Sverige opp gjennom årene. Trimkit til 1150, Öhlins, GPS m.m. er av de tingene vi gjerne har fått til omkring halv pris. Mesteparten er kjøpt gjennom annonsen på websiden til den svenske BMW klubben. Dessverre har ikke klubben kjøp og salgannonser lenger. Men, fortvil ikke! Websiden blocket.se tilsvarer omtrent norske finn.no, selv om det er langt til brukervennligheten til finn. I dag har vi et tips om et sett med pent brukte Öhlins til 1150. På kjøpet risikerer du å få ei Sebring slip-on potte til kr. 1200.- Løp og kjøp, eller klikk på bildet til venstre for å komme til annonsen

Et lite søketips på blocket: Velg først hvor du vil søke fra områdene til høyre. Disse er merket fra 1 - 23. Velg så "Hele Sverige" fra drop-down menyen. Deretter velger du kategori, her er "MC-delar & tilbehør" ikke helt feil. Skriv inn "BMW" i fritekstfeltet og vips har du en lang liste med "stæsj" du kan bruke opp familiens husholdningspenger på! Lykke til...
Til slutt endte vi opp i Amserdam etter å ha kjørt dikene på kryss og tvers. Et imponerende byggverk som er verd en tur alene. Og, ja, Nederland ER flatt!!! Onsdag var det Amsterdam for alle pengene, buss inn til byen, syklene fikk stå. Her var det sol og varme, T-skjorte på fortausrestaurtantene. Sigmund gikk inn i en sjappe for å kjøpe en øl, det er viktig og ikke bli dehydrert mente vi. Kort etter kom han molefunken ut igjen. "Dei he bærre hasj!!!" sa jærbu'n og sukket tungt. "Le oss gå viare og se om de kjeme ein skikkelege pub!" Det fant vi, og lettere "salongberuset" satte vi oss ombord på en av byens utallige kanalferger.
Gutten som solgte peanutter og annet snscks ombord så litt forskremt ut når han nærmet seg Sigmund, men det var ingenting i mot ansiktsuttrykket hans når jærbu'n resolutt bestilte "TEQUILA!" på flytende jærsk. Han fikk nøye seg med en Heineken...
Etter kanalturen kom turen til "bli ny" seansen til Sigmund. Han hadde anlagt en skjegg som kunne vunnet enhver "bad hair and beard day" konkurranse. Men, som den sindige jærbu'n han er fant Sigmund frem til dagens høydepunkt: "Sebastian Professional Image saloon." Som Oscar sa det: "Det er et dårlig tegn når en pastellkledd homse kommer bort og håndhilser på deg før han går igang." Men, Sigmund ble veldig fin, du kan se bildene "før" og "etter" ved å trykke HER!
På onsdag kjørte vi ned til GS treffet og etaberte "basecamp" på et hotell noen kilometer unna og turens desiderte fyllekule ble unnagjort. Vi sovne før 20:30 alle sammen... Dagen etter var det GS treff, både på dagen og kvelden. Bra organisert og en svært fin plass. Vi tok taxi frem og tilbae på kvelden, og Oscar møtte opp kl. 08:00 til frokost lørdag og deltok deretter på "enduroworkshop." Et svært bra kosept som vi jobber med for GS treffet på Finnskogen.
Du kan se bilder og videoer fra treffet på det nederlandske GS forumet ved å trykke HER!
Deretter satte vi kursen nordover der Terje Størksen og Eva ventet i Ålborg. De reserverte hotell til oss, samt bord på en restaurant i nærheten. Vi rakk akkurat å dusje og skifte til aftenantrekk før middagen kl. 21:00.
Søndag var det hurtigfergetur til Kristiansand og 23 mil i regn og snøslaps tilbake til Nærbø, Sandnes og Haugesund. GORE-TEX er oppskrytt!
Vi har flere nyheter etter hvert. En ny 1200 Adventure i klubben, samt noen svært gode linker. Følg med, følg med...
31.03.07 Påsketur
Redaksjonen setter kursen sørover i påsken. Hamburg, Amsterdam og GS treff i Valburg står på programmet. Samt masse småveier langs den tyske og nederlandske nordsjøyksten. Det er meldt om at flere melder sin ankomst, siste mann som har antydet at han kommer er Johnny. Pluss adventuregjengen som tar snarveien om Scotland da. Vi har, i et forsøk på å komme i vårstemning, gjort et dypdykk i vårt rikholdige bildearkiv. Det er svært vanskelig å motstå fristelsen til å publisere dette bildet av Trond fra Vesterhavsrally i Danmark i 2005. Sommeren er nær...Heldigvis. Halleluja! God påske.
29.03.06 Nytt medlem i Allroad - MC
Ole het han, og hva han gjorde da han ble født i 1968 har vi ikke den ringeste anelse om. Skulle vi tippe skrek han av sine fulle lungers kraft, da det skulle bli hele 39 år til han ble eier av en flunkende ny BMW R 1200 GS Adventure levert av MC Huset Nydal på Hamar. Vi vet derimot hva Ole gjorde onsdag 7. mars klokken 19:24. Da sendte han nemlig redaksjonen følgende mail:

Etter innstendige oppfordringer / trusler fra unge lovende Snarli, ser jeg meg nødt til å søke om opptak i denne edle losje. Jeg er jo den egentlige årsak til at han kjøpte seg R1200GS i fjor. To runder med min splitter nye R1200GS, så hadde jeg brått en kjørekompis. Som hevn, fikk han meg til å kjøpe ny Adventure i år. Bruk penger, opp med inflasjonen. På sikt er jo da en ny sykkel nesten gratis! (Odd, du har fått en konkurrent, red.anm.) Kenneth: Vil de ha meg som medlem, skylder du meg en øl i Scotland! Er jeg en allroader: 1b, 2d, 3c, 4c, 5c, 6a, 7c, 8d, 9d?

Torsdag til uken er det signingsferd. Da skal det hentes en ny Adventure.

Grushilsen fra
Ole Stake
(68 årgang Oslo)
Redaksjonen har brakt på det rene at det er Ole som er Kennet Snarlis reisefølge på den lille "snarturen" til Skottland, England og trolig GS treff i Nederland i påsken. (se innlegg av 23.02.07, red.anm.) Vi ønsker Ole velkommen i klubben og gratulerer med ny GS. Til Kenneth: Det vanker vervepremie på julebordet i år! Hilsen Redaksjonen.
21.03.07 SISTE - SISTE MC24.no STUNT!
Ivar Kvadsheim, tidligere journalist i mcavisa har etablert et nytt, foreløpig internettbasert nyhetsmagasin kalt mc24. Redaksjonen er "tungt" involvert, bl.annet har Sigmund og Oscars tur til Afrika fått sin plass. Redaksjonen anbefaler alle som er interessert i en ny, norsk mcportal til å besøke siden. www.mc24.no. I helgen arrangerer mc24 et av norgeshistoriens mest vågale mcstunt. Mcjounalist Tor Sagen og Paris Dakar deltaker Gjermund Frostad skal gjenskape et mcstunt det er lenge siden du så maken til. 26 år siden for å være helt nøyaktig. I filmen "For your eyes only" jages James Bond på en XT 500 i et forrykende tempo av noen skurker i en italiensk bobbane. Lørdag skal det skje igjen, men denne gangen i bobbanen på Lillehammer!
Redaksjonen vil oppfordre alle som kan til å tipse vennene sine om dette og å stille opp på Lillehammer dersom du har mulighet. Les mer om dette, og andre mcnyheter, på mc24.no Klikker du på bildet av vår dristige venn James får du se Dagbladets oppslag om saken.
20.03.07 International allroadtur 2007!
Redaksjonen har fått oppmøtested og tid for årets utgave av "International Allroadtur 2007" fra Odd. Årets oppmøtested blir, i år som i fjor, TYRIGRAVA KRO langs gamle mossevei utenfor Oslo.Du kan lese mer om årets arrangement ved å trykke HER! Se bilder fra 2006 ...
19.03.07 Nye medlemmer.
Redaksjonen er svært glad for at våre tidliger medlemmer Christian og Tonje Warg ønsker å stå på medlemslista vår igjen. Wargene har deltatt på diverse grusarrangementer tidligere, bl.annet "Rondane Jamboree 2004" og på et svensk grusarrangement i 2005 sammen med Oscar, Roy, Ulrich, Trond og Gunnar. Så vidt vi vet er Christian Warg leder at OTC. Christian Warg skriver:
Hei Oscar. Takk for sist. Gratulerer med ny mc.

Det har seg slik at Odd og jeg (med fruer, altså) satt ved samme bord i festlig lag for litt siden. Pussig nok datt konversasjonen innom motorsykkel et kort øyeblikk. Tiden går fort når man prater om slikt. Allroad-mc ble nevnt. Om vi ikke rekker å være altfor aktive, så hadde det likevel vært fint å få medlemskapet i gjenge igjen. Men nå er det jo 4.mars allerede. Så da spørs det, er vi da nye eller eksisterende medlemmer, finnes det familiemeldemskap?  Skylder deg fortsatt penger for gs-treffet 2006. Du sendte meg aldri kontonummer.

Kikket forresten på bildet av den blå motorsykkelen i garasjen (din?). Er det dette som er den fantastiske 1200 GS’en? Skal bli spennende å se om den blir med i enduro-løypa. Jeg synes i hvert fall det er hensynsfullt å montere støvsuger. Da er det så mye behageligere å ligge bak.

Hilsen Christian og Tonje
I morgen kommer det en arrangementsoppdatering vi vet mange har ventet på. Følg med, følg med...
14.03.07 STJÅLET!!!
Nei, det er ingen som har rappet medlemmer fra allroad-mc. Derimot har Are, en av våre Multistradakjørende medlemmer, ringt oss med følgende beskjed:
En helt ny Ducati 1098 ble stjålet fra en låst kassebil i Nykirke (Horten) natt til mandag etter MC messa på Lillestrøm. Tyveriet så ut til å være profesjonelt utført. Are og redaksjonen oppfordrer alle som skulle få vite noe om dette om å ringe til Løvaas Motor i Holmestrand, tlf.: 3306 6099. Hele Ducatisystemet "world wide" er alarmert slik at det ikke er mulig å få kjøpt nøkler eller elektroniske komponenter til sykkelen. Are sier han tror at sykkelen for langst har forlatt landet og at noen deler kanskje vil dukke opp til salgs på nettet. Hører du noe, ring Løvaas!
13.03.07 Nye medlemmer i allroad-mc.
Det drypper stadig inn nye medlemmer i klubben. Redaksjonen har ikke mindre enn 5 medlemmer vi vil presentere i de kommende dagene. I dag er det nok en gammel "skybiker" som kommer inn, Sølve Stubberud. Sølve skriver: (29.01.07)
Hei på deg!
Godt nytt år og alt det der. Var på Trysil i helgen og sto på ski i 16 minus. Nesten like galskap som MC sesongen din.Ser stadig mørkere ut for Skybikers, nå går vel siden snart ned. Utrolig kjedelig at det blir sånn, når det er 50 gamle kjente som har noe felles. Og så bvlir det bare borte.Så da er det vel bare å komme seg over på listen din isteden, tok jo testen for flere år siden så er vel klargjort. Hva trenger du, bilde av sykkel og sjåfør? Når starte sesongen, er klar for sosiale lag på sykkelen iår. Snakkast!
Redaksjonen vet at Sølve kjører en V-strom, og at han tidligere har eid en R 80 GS han etter eget utsagn "ikke helt ble venner med." Redakjsonen kan opplyse deg Sølve at sesongen egentlig aldri slutter, det er opp til hver enkelt. Vi håper du får en fin allroadsesong i 2007.
I morgen har vi et gledelig gjensyn med to tidliger medlemmer....følg med, følg med...
09.03.07 Nye medlemmer i allroad-mc.
Det er svært gledelig at flere melder seg inn i klubben. Redaksjonen har nå tre, fine medlemmer som skal legges ut til uka. I helga erd et mcmesse på Lillestrøm, men det har vel de fleste fått med seg. Messa har egen webside du kan se på ved å klikke HER!
06.03.07 Nytt medlem i Allroad - MC
Redaksjonen kan i dag presentere nok et nytt medlem i allroad-mc, Christian Fylkesnes fra Oslo. Vi har fått følgende mailer fra Christian:
Mail 1
Hei.

Hvordan registrerer jeg meg for medlemskap hos Allroad-MC?
Jeg har nylig kjøpt en R1150GS -04  :)

Christian Fylkesnes
Mail 2

Takk for raskt svar!

Jeg elsker skog og natur, men synes det mangler litt når jeg har kjørt
sykkel tidligere. På tide med en offroad slik at jeg kan komme meg ut på et
skikkelig eventyr. En annen ting er at jeg tidligere ikke har hatt pålitlig
nok sykkel, eller at aksjonsradiusen / bagasjemuligheten har vært for liten.
Når jeg nå fyller 30 er jeg en mer fornuftig sjåfør, noe som gjenspeiler seg
i forsikringspremien :)  Jeg fyller for så vidt rundt 100 kg også (noe som
må feires)... Jeg er vestlending, men jobber i Oslo brann- og redningsetat.
Det kan hende brannstasjonene rundt om i landet tar oss imot med åpne armer.
Der er det kanskje overnattingsmuligheter, og iallefall lokalkjennskap.

Testen;
1d (får ikke lov å se på andres pupper...)
2b (så lenge folk har en lidenskap og trives med det de gjør, så kan de få
lov å drite seg ut)
3c (gøy)
4c (bil?)
5d (YES)
6e "Jeg rekna med at du venta på meg, så jeg kom så fort jeg kunne"
7d (da har du kjørt like langt på begge hjulene, og politiet kan ikke ta
deg?)
8a (bilister er like dumme som sauer)
9a (jeg er medlem for å lære også...)

Hilsen
Christian Fylkesnes

Redaksjonen ønsker Christian velkommen i klubben og minner om at medlemslista vil bli "justert" i løpet av uken dersom ikke innbetalinger kommer. Ny medlemsoversikt vil også bli lagt ut da. Dersom du forsvinner ut av lista og ønsker å komme tilbake kan du bare ta kontakt med redaksjonen. No problemo.
01.03.07 Snart er det...
Nei, det er ikke våren vi snakker om - er den ikke kommet dit du bor? Utenfor redaksjonvinduet i Sandnes er det i dag overskyet oppholdsvær, 5,5 varmegrader kl. 08:00, veiene er delvis tørre uten salt og i garasjen står en ny Adventure. Dessverre skal den ikke kjøres i dag. Den har forøvrig Terje Garpestads customiserte 1200 GS å snakke med. Redaksjonen kommer tilbake med en utførlig reportasje om denne sykkelen etter at kronen på verket blir montert, trolig i løpet av kort tid.
Det vi derimot snakker om er betaling av medlemskontingenten. Redaksjonen har "gulet ut" de som vi ikke har mottatt betaling fra innen fristen i dag - nå lar vi det gå ut neste uka grunnet postgan og så strykes dere av lista. Så enkelt er det. Velkommen tilbake når dere har betalt.
På mandag blir vårt nyeste medlem presentert. Redaksjonen beklager forsinkelsen.

28.02.07 Redaksjonen syk!
Redaksjonen er slått ut av sykdom. Det var ikke noe vikarbyrå som kunne tilby de tjenestene vi etterspurte (i alle fall ikke til de prisene vi ønsket å betale). Vi kommer sterkere tilbake. Hang in there, snart er det vår!
26.02.07 Noch einz!
Redaksjonen kan i dag presentere nok et medlem, det er svært gledelig at medlemstilgangen er god. Uten betalende medlemmer er det ikke mulig å drive en klubb dessverre. (eller kanskje heldigvis?)I dag er det enda en skybiker som vil prøve seg i allroadløypa. Ronny Skjellum skriver:
Resultatet fra testen blir som følger:
1b, 2d, 3c, 4c, 5c, 6d, 7c, 8c, 9c
Ettersom Skybikers legges ned, er det vel på sin plass og selge XX'en og konvertere til noe som fungerer bedre på grus. Har derfor kjøpt et prøveprosjekt - en BMW F650 - så får vi se hva sesongen byr på. Kontrakten på BMW'en er nettopp signert, så den står fremdeles i butikken (får se om det blir noen bedre bilder i løpet av sesongen).
150,- spenn er på vei til konto 9713.50.16326
Redaksjonen drar kjensel på Ronnys 650, vi tror det er den gamle til Tom. Vi håper du finner deg til rette hos oss Ronny, det er ledig plass på GS femkampen i Danmark... Ronny bor for øvrig på Sofiemyr utenfor Oslo. (heter det på Sofiemyr? red.anm.)
I morgen har vi nok et medlem...
23.02.07 Nytt medlem i allroad-mc
Det er svært gledelig at innmeldingene i klubben strømmer på. I sin enfoldhet tolker redaksjonen dette som at vi gjør noe riktig. Redaksjonen har to nye medlemmer som skal presenteres, den ene har meldt seg på til "Southen Comfort." Vi har sortert etter dato for mottatt e-post, og først ut er Kenneth Snarli fra Stabekk. Kenneth skriver:
Hei. Har etter nære studier på nett fått lyst til å stifte bekjentskap med Allroad-MC. Søker herved medlemskap i klubben. Kort om meg:

Ble etter 15 år uten MC den stolte eier av en 2005 BMW R 1200 GS i fjor. Innkjøpet ble foretatt etter svært kort betenkningstid med bakgrunn i at en kompis stakk innom på sin splitter nye GS påsken 2006. Jeg ble bevilget en prøvetur. Da var mye gjort... En kjapp titt på Finn frembrakte et strøkent eksemplar som kun hadde gått 2900KM. Noen korte mailvekslinger og handelen var i boks. Avreise hjemmefra, fly til Ålesund, bytte penger/sykkel, kjøre hjem. 10 timer totalt. Jeg hadde verdens største glis når jeg kom hjem til kona (som av en eller annen grunn ikke hadde så stort glis…). Hadde flere flotte turer sesongen 2006 i fjelltraktene i sør Norge og på Vestlandet. Golfkøllene ble førtidspensjonerte - den befriende følelsen av GS kjøring er altoverskyggende

(Og nå kommer det tøffeste, red.anm!!!)

Starter 2007 sesongen friskt med påsketur. Kjører til Gøteborg, båt til Kiel, kjøre Kiel - Amsterdam, båt Amsterdam-Newcastle, deretter "The Highlands" i Scotland. Nesten samme vei hjem. Innom GS treff i Nederland? Har sett at noen skal dit, kanskje vi sees. Tiden går sakte om dagen, er sjeldent reiseklar og overtent :) Turen gjennomføres av GS kompis og meg, familien er ivaretatt på annet hold.

Er klar for å delta på noen Allroad-MC turer i sommer. Testen? Jeg krysser fingrene og gjør et forsøk: 1B, 2D, 3C, 4D, 5A, 6A, 7D, 8D, 9D

Allroad hilsen fra
Kenneth Snarli
(67 årgang fra Stabekk)

Det er ikke ofte redaksjonen blir sånn bortimot målløs, men dette er definitivt et av tilfellene. Ikke bare bruker Kenneth svært kort betenkningstid når han kjøper mc (kalles "gjennomføringsevne"), han flyr opp og kjører GS'n hjem. Way to go Kenneth! MEN, det er ikke bare det redaksjonen er imponert over. Det er mer, mye mer... Kennet har tatt et valg i livet sitt. Han har forkastet golfen til fordel for BMW. Dessverre er det ikke alle som klarer det, men redaksjonen har observert følgende klistremerke bakpå en svensk bil: "Våga vägra golfa!" Her er Kenneth et eksempel til etterfølgelse.
Allikevel er det sesongstarten som fanger redaksjonens interesse mest. Her er det bare å bøye seg i støvet for Kenneth. Rundturen er en treukers sommerferie verd og gjennomføres nesten før sesongen i Norge har startet. Jøje meg!
Redaksjonen ønsker Kenneth velkommen i klubben og kanskje sees vi på GS treffet i Nederland? Vi håper uansett å se mer til deg i sommer.
22.02.07 Påsken nærmer seg!
Fra den hollandske arrangøren har redaksjonen fått til sendt årets "flyer." Den har vært tilgjengelig på arrangørens webside en stund. Arrangøren i Holland skriver:
Hallo GSer,

Met pasen 2007 houden wij het al weer 5e internationale GS treffen!
Deze keer op het Watergoed te Valburg.
Op de flyer is te zien wat daar allemaal te doen is.

Meer informatie op http://www.bmwgsclub.nl/forum/viewtopic.php?t=15840
En direct naar het inschrijfformulier: http://www.bmwgsclub.nl/easter/inschrijven.php

Heb je je nog niet ingeschreven? Geen probleem, Watergoed is groot en er zijn nog voldoende plaatsen beschikbaar.
Redaksjonens hurtigarbeidende oversettelseskomité har, etter modell fra NRK, oversatt dette til følgende:
Hei gutter og jenter. I påsken er det et sabla fint GS treff utenfor byen Valburg i Holland. Her er noen linker du kan klikke på for å skaffe deg mer unyttig informasjon, men det viktigste er at du tar med penger og godt humør! Pluss en GS da, det er en fordel! Har du ikke meldt deg på enda sier du? Geen probleem, Watergoed is groot en er zijn nog voldoende plaatsen beschikbaar. (Det siste var så åpenbart at det gadd vi ikke oversette, red.anm.) Du kan se flyeren ved å klikke HER!
Redaksjonen, som for øvrig er påmeldt på "eduroworkshop" på lørdag, stiller med Oscar. (og Trude) Vi vet det er noen på vent, bl.annet et nytt medlem som vi legger ut om litt. Følg med, følg med...
21.02.07 To nye medlemmer i allroad-mc

Heisann,har tenkt på det lenge å sende inn en søknad om medlemskap i allroad-mc. Men prøver nå.(om vi kommer med,så vet jeg ikkje enda vilken vei vi tar) Har tatt allroad testen tidligere,og den har kanskje du oscar arkivert.:-)

(ja det har vi, den lyder: 1.b  eller denne må undesøkes nermere , 2.d eller helst svarer at han må nok ta feil av meg og blomsterfinn, og annbefaler gubben å ta en synstest, 3.c , 4c, 5.c, 6 d, 7.b eller: "heisann gutter ute og titter på ungdommen?", 8.b, 9.b, ev. videre til c

Litt om meg selv: Jeg er fra Austevoll ute ved havet (litt sør/vest av bergen) er gift og har 4.banditter,som nå begynner å bli voksne Er snart 40år, (tyvstarta på 40års krisen for 5.år siden og kjøpte meg mc igjen,etter en del år uten. Tok mclappen som 18 - åring,og kjørte noen år før eg stifta familie. Har hatt mange mc’r før eg tok til fornuft og ble en tilhenger av sykler med høy forskjerm.og grovere dekk. Begynte med en Honda XL 600R, gikk over til Trans Alp før jeg sprengte sparegrisen og endelig fikk tak i drømmesykkelen, BMR R 1150  2000 modell.

Av turerfaring har jeg bare fartet rundt i Norge, pluss en fast tur til Gøteborg / Lysekil,for å feire midsommer i Sverige (de siste 4årene). Trives godt på øde landeveier og grusveier, og må innom slike når disse dukker opp. Har litt skrive krampe,og kløe etter å komme meg ut å jobbe nå(ekstra jobb) da det er mye snadder som kan kjøpes når våren kommer. Hilsen Olav Jarnes.

Sender over noen bilder av Arne (og sykkel) Elholm, 5392 Storebø (GPS: N60 05.437 E5 14.287, red anm.) Han ønsker også å bli medlem. Det er som oftes eg og Arne som er på tur sammen og som trives godt på grus av kompis gjengen. Arne fekk eg lokka til å ta mc lappen for 5 år siden og etter det er han en ihuga mc gutt (tiger gutt) Arne har alltid hatt grus maskin, 3 år med BMW F 650 og dei 2siste med tiger, 02.mod Eg får lokka han til å ta allroad testen ,he he. Eg setter inn 300.- på konto for oss begge.

Redaksjonen har også mottat påmelding til "Southern Comfort" fra Olav og Arne. Arrengementet begynner å bli fulltegnet, det er inegen flere køyer igjen så dersom du vil være med må du bo i telt. OG vi har mottatt kr. 300.- fra Olav og Arne. Vi håper å se dere på arrangementene våre - spesielt gledelig er det at en tigergutt muligens finner veien til SC!
Dessverre mangler vi en del innbetalinger av medlemskontingenten fra andre i klubben - dersom du vil være medlem i 2007 bør du snarest ta en titt på innholdet i den gule ramme øverst på siden. 1. mars (det er torsdag til uka) + noen bankdager er fristen.
Redaksjonen har for øvrig nok et nytt medlem på blokka - han blir presentert til uka.
20.03.07 Endring av International Allroadtur!
International allroadtur er flyttet en uke frem til 19 - 20 mai. Odd er som vanlig "führer" for dette arrangementet. Vi kommer tilbake med info om oppmøtested og "program for dagen" så fort vi har fått beskjed fra Odd.
19.02.07 Manda' mårra blues?
Vel, om ikke mandag, så i alle fall søndag. En lystig herre i "Skriket 3" i Sandnes (Edv. Munchsgt., red.anm) tok plutselig turen innom redaksjonsgarasjen i går. Da redaksjonen oppglødd fortalte om de pikante detaljene på den nye Adventuren som stod der ble vi bryskt avbrutt. "Den helvedes gjesteboga får e ikkje lagd ud bilde i!!!" "Ka i helvede ska e gjørr, her he e nydelie bilde a den einaste rette fargen før ein GS, nemlig BLÅ, å så he någen blokkert meg så eg ikke fe lagd dei ud!!!" "E de fargesensur hos redaksjonen?" Kraftsalvene kom fra Terje Garpestad som en reaksjone på at han ikke får lagt ut bilder i gjesteboka.
Terje har i hele vinter bedrevet "forsiktig optimalisering" av sin 1200 GS. Foruten xenonlys og en del snacks fra Wunderlich og Touratech er det lakkeringen som Terje har brukt mest tid på. Terjes sykkel er i utgangspunktet blå, en omstridt GS farge. Allikevel er redaksjonen imponert over lakkeringen som Terje har fått til, en lysere, men samtidig dypere, blåfarge, samt lakk på forskjerm, div. deksler og bakstussen. Resultatet er "Bærre lækkert!" Klikk på bildet for å se på det foreløpige resultatet.
Begrensningene i gjesteboka har redaksjonen tatt opp med leverandøren - dessverre ser det ut til at det ikke er noe å gjøre med dette, og redaksjonen minner samtidig at det heldigvis ikke er alle som har dette problemet.
15.02.07 Redaksjonen er rammet av terrorister!
Nei, vi snakker ikke om at allkajda har kommet på besøk, men en e-post som dukket opp. Riktig nok ga avsenderen (som ønsker å være anonym, vi vil derfor kalle henne "Trude" klar beskjed om at innlegget skull ut i går, noe redaksjonen tok med knusende ro. Etter et angrep med diverse oljer og andre tvilsomme væsker i går kveld velger redaksjonen, i frykt for nye angrep, å publisere innlegget i sin helhet. Vi syns ikke det er spesielt morsomt, men noen vil nok kjenne seg igjen...
Er det noen av dere som er i tvil om hvem som er det smarteste kjønnet? Og lureste, mest praktiske og økonomiske? Og det peneste? Her er en historie om oljeskift:

KVINNER:

1. Kjører inn på den lokale bensinstasjonen når det er 5000 km
siden forrige oljeskift
2. Tar en kopp kaffe
3. 15 minutter senere betal og kjør
Utgifter:
kr. 300,- oljeskift
kr. 20,- kaffe
----------------

kr.   320,- totalt

MENN:

1. Drar til Biltema, betaler 350,- for olje, oljefilter, håndrens, skiftnøkkel og kattesand for å ta opp søl.
2. Finner ut at bøtta med brukt olje er full, tømmer den i bakgården isteden for å resirkulere
3. Tar en øl
4. Jekker opp bilen, bruker 30 minutter for å finne støttebukker.
5. Finner ut att støttebukkene er under den andre bilen som står i garasjen.
6. I frustrasjon, tar en øl til.
7. Plasserer bøtte under bunnpanna.
8. Ser etter riktig nøkkel for bunnpluggen.
9. Gir opp og bruker skiftenøkkelen.
10. Skrur ut bunnpluggen.
11. Mister bunnpluggen i oljebøtta, søler masse varm olje på seg samtidig.
12. Tørker opp oljesølet.
13. Tar en øl til mens han venter på at oljen skal renne av.
14. Leter etter oljefiltertang.
15. Gir opp letinga, stikker ett skrujern gjennom filteret og skrur det ut.
16. Øl.
17. En kompis kommer. Drikker resten av ølet og utsetter oljeskiftet til i morra.
18. Neste dag. Drar bøtta med kald olje fra under bilen.
19. Bruker kattesand på det han søler i punkt 18.
20. Øl, nei han drakk alt i går.
21. GÅr til Rema. Kjøper øl.
22. Skrur inn nytt oljefilter, er sikker på å smøre ett tynt lag olje på pakningen.
23. Tømmer den første literen med olje på motoren.
24. Husker bunnpluggen fra punkt 11.
25. Er rask til å finne bunnpluggen i oljebøtta.
26. Skynder seg å sette på plass bunnpluggen før hele literen med ny olje renner ut på gulvet.
27. Glipper med skiftenøkkelen og slår knokene i ramma på bilen.
28. Slår hodet i karrosseriet av smerten.
29. Forbanner at det er så trangt.
30. Kaster skiftenøkkelen.
31. Banner i nye 10 minutter fordi skiftenøkkelen ødela bildet av miss desember på Pirellikalenderen for -92
32. Tørker opp sølet. Tar bandasje på knokene.
33. Øl.
34. Øl.
35. Fyller opp motoren med olje.
36. Øl.
37. Jekker bilen ned fra støttebukkene
38. Senker den på den ene støttebukken og ødelegger denne.
39. Flytter bilen for å ha mere kattesand på oljen han sølte i punkt 23.
40. Tar bilen for å kjøpe oljen han trenger for å fylle motoren ( punkt 23 til 29).
41. Blir stoppet i promillekontroll, blåser gult på grensen til rødt
(pga punkt 33, 34 og 36).
42. Han må sette igjen bilen.
43. Får Viking eller Falken til å hente bilen. Tidsforbruk ???
Utgifter:
kr.      350,- i deler
kr.      300,- i øl
kr.      200,- i nye støttebukker
kr.   10.000,- i bot for fyllekjøring
kr.    1.500,- for tauinga av bilen hjem
-----------------------------------------
kr.    12.350,- totalt

Hele greia er signert "smart kvinne." God helg!
13.02.07 Nytt medlem i allroad-mc
Etter at skybikers avgikk ved en stille død i vinter har det dryppet et og annet medlem over til allroad-mc. Såvidt redaksjonen kan se er det de som ikke kjører reinspikka r-sykkel som av en eller annen grunn vil være medlem. (redaksjonen slutter aldri å undre seg over at noen vil være medlem i det hele tatt, red.anm.) Vårt nyeste tilskudd heter Roy Låmfjell og bor i Oslo. Roy kjører en Suzuki DL 650 V-Strom, en sykkel som stiller i klassen Multistrada og kanskje også sammen med den nye tigeren. I alle fall i 1000 versjonen. Roy var med på International Allroadtur i fjor, og han har om ikke annet bevist at han er en jævel til å spise pølser, en øvelse som er svært prestisjefylt. Roy skriver til redaksjonen:
Hei Oscar.
Det kan med stolthet meldes at en sekk med fjelldollar er avsendt i Deres retning via Nordeas eminente nettbank. 150 slike fjelldollars bør følgelig ankomme Deres portmoné snarlig. Og da er det vel egentlig bare å vente på sesong (for oss som venter).
Vennlig grus-sprut fra
Roy Låmfjell
Suki Virvelstrøm 650
I tillegg skriver Roy om allroadtesten:
Ha ha, det var en morsom test. Siden jeg er helt grønn som allroadmotorsykkelkjører var noen av disse av lett ukjent karakter. Men, jeg har iallefall svart ærlig.
And the results of the Norwegian jury, are:
1B, 2D, 3C, 4C, 5C, 6A, 7D, 8B og 9D
Hilsen ROY (M.O.B.B.S)
PS:  
Når det gjelder spørsmål 2:
Det som passet minst dårlig for meg var alt D.
A - Ville ikke ha slått stakkaren, men skreket.
B - Har aldri eid. Ingen grunn til nostalgi.
C - Sykkel SKAL være svart, lakk ER viktig.
     Å snakke om hastighet i samme setning som softshopper
     faller vel på sin egen urimelighet?
D - Har råd til ordentlig drikke. Drikker ikke penselrens.
Velkommen skal du være Roy - ta en kikk på aktivitetskalenderen. Og til dere andre: Ta en kikk på den gule ramma øverst på siden...
12.02.07 R 80 G/S til salgs.
Redaksjonen har fått e-post fra Odd, han skal selge sin R 80 G/S. Les annonsen ved å trykke HER!
09.01.07 Påmeldingene strømmer inn!
Redaksjones reklame for "Southern Comfort" ser ut til å være vellykket! Hittil er det ikke mindre enn 10 (!!!) stykker påmeldt, inkludert en svenske. Det er to som har valgt å ligge i telt (Trong og Kjell), det er derfor fremdeles 5 sengeplasser ledige i hytta. Redaksjonen har også oppdatert GARMIN databasen til treffet med ruteforslag fra Oslo, Stavanger og Skotterud, samt et fint grusalternativ forbi hytta til Hagen & Trescow. Bilde fra den ruta kan du se ved å trykke HER! Vi minner igjen om innholdet i den gule firkanten øverst på siden. For øvrig oppfodrer vi til mobilisering i tigerleiren!!! ØYH! Hvor er dere??? (du)
PÅ PLASS!!!
07.02.07 Innkvarteringen for årets "Southern Comfort" er klar!
Arrangementskomiteen for "SC07" har arbeidet dag og natt i uker og måneder og kan i dag stolt prensentere innkvarteringen for arrangementet 8 - 10 juni. Stedet ligger nærmere bestemt i sørenden på Henneseidvannet ikke så langt unna Kilebygda langs RV 350 mellom Skien og Drangedal. Det er 13 sengeplasser i hytta og plenty av teltmuligheter utenfor. Det følger båt med som seg hør og bør når turistene innvaderer Sørlandet på sommeren. Prisen i år er satt til kr. 250.- som inkluderer overnatting og grillkull. Matog drikke tar den enkelte med selv.
Du kan lese mer om arrangementet og finne ut hvordan du melder deg på ved å trykke HER! Det er p.r. 07.02.07 8 plasser igjen på arrangementet. Redaksjonen vil for øvrig benytte anledningen til å minne om at innbetalingsdatoen for kontingenten i 2007 er satt til 1. mars. Så langt er det 20 stk som har betalt.
04.02.07 Helicopter battle gunship coming your way?
Det ryktes at en ny, sølvfaget R 1200 GS Adventure har funnet veien til "skriket" 7b i Sandnes. Oscar oppgir til redaksjonen at "jeg kommer til å modifisere den såpass at jeg like godt kunne kjøpe den i deler" og fortsetter: "Motorhuset klarte å skaffe meg en sykkel i grunnversjon, dvs. så og si helt uten utstyr, resten monterer jeg selv fra andre leverandører enn BMW" Redaksjonen tok turen ut i garasjen til Oscar og, ja rett nok var en helt ny GS ankommet og det var stabler av esker og bokser fra diverse leverandører. Redaksjonen merket seg navnene "Touratech", "Wunderlich" og "Garmin." Nyingen stod sammen med den "gamle" gule, dvs. en 2005 modell med drøyt 51000km på telleren. Denne sykkelen, med alt ekstrautstyret, er nå solgt til en heldig kjøper i Vestfold som vi håper vi får se mer til i løpet av sommeren. Onde tunger har påstått at Oscars nye GS er levert som et "mekanobyggesett." Dette kan redaksjonen nå avkrefte, og vedlegger at illustrasjonsbilde av Oscars nye GS. Vi kommer tilbake med en lengre artikkel om det ferdige produktet, samt med bilder og tekst fra nok en GSA levert til et klubbmedlem i Brummundal, nærmere bestemt Kjell. Du kan se bildet av Oscars nye R 1200 GS Adventure i basisversjon ved å trykke HER!
23.01.07 Et bilde sier mer enn tusen ord?
Det fins mange ganske ok sider med kart på nettet. Google Earth, svenske Eniro er eksempler på dette. Du kan også forsøke norgeibilder.no Ikke så ille bilder, de skiller på der det er bebtggelsea v noen betydning og andre områder. Utenfor detaljkartene er de svært grumsete. Du kan søke på fylke, kommune, gateadresse, stedenavn og koordinater. Men kjære norgeibilder: Hva er årsaken til at Oslo ikke har detaljkart? Sjekk ut tjenesten ved å trykke HER!
Og en liten ting til...Geir Olaf er utelatt på oversikten over betalte medlemmer redaksjonen la ut i går. Vi beklager! Og skylder deg en øl til sommeren...
22.01.07 Penger og påmeldinger strømmer inn!
12 - 13 mai er det GS 5 kamp i Danmark. I utganspunktet er påmeldingsfristen til arrangementet, inklusiv frist for betaling av treffavgiften på kr. 220 .- d.kr. allerede gått ut. Men, Allroad-mc har fått forhåndstildelt 5 plasser av den danske arrangøren, samt at vi har forhandlet frem en avtale om betaling "on spot." 4 av fem plasser er nå fylt opp. Hvis du ønsker å lese mer om arrangementet, samt se hvem som har meldt seg på, kan du klikke HER! Det er selvfølgelig fremdeles mulig å melde seg på, redaksjonen har kontinuerlig dialog med Peter i Danmark. Hvis du ønsker en sikker plass bør du snarest kontakte redaksjonen. Det er selvfølgelig mulig å melde seg på utenom Allroad-mc. Etter 1. februar må du selv kontakte arrangøren for å melde deg på. Du kan klikke HER for å å se på innkvarteringen. Vi skal bo i "Høbjerg."
Det er slik her i verden at alt koster penger, og det ser ut til at jo morsommere det er, jo mer koster det. (ja, vi vet det fins unntak, red.anm.) Fristen for betaling av medlemskontingenten i allroad-mc er satt til 1. mars. Det betyr "et hav av tid", men dersom du betaler nå slipper du å glemme det. Følgende har betalt p.r. 22.01.07: Are, Eskil, Frode I., Gro, Ivar, Jonny, Kine, Knut Sigvart, Ola, Oscar, Per, Rune, Sondre, Terje G. og Tor Harald. Way to go folkens. Blir DU den neste? Informasjon om betaling står i det gule feltet øverst på siden.
17.01.07 Adventurebestanden øker dramatisk!
Siste skudd på stammen i klassen "Belgisk Blå" avd. allroad-mc er Trond. Trond sier til redaksjonen over MSN fra Riga at "det var godt å få det unnagjort!" Redaksjonen sier seg helt enig. Utallige søvnløse netter og dager på jobben der hemmelig surfing på BMW Motorrads sider er over - kontrakten er skrevet og i løpet av mars kan Trond hente ut en ny Adventure fra MC Huset Nydal på Hamar! Ikke mindre ann tre av allroad-mc's medlemmer har kjøpt ny 1200 GSA i løpet av januar. Way to go! Så får vi se om noen fler følger etter... Tronds sykkel er for øverig kledelig grå...og ikke kjedelig blå som den forrige.
Redaksjonen har mer stoff på lur til i morgen...følg med, følg med...
10.01.06 Til Tyskland i juni?
Da kan det kanskje være en ide å legge turen innom Augustusburg nær grensen til Tsjekkia. Hvorfor? Jo, da er det et nyopprettet GS treff der - i tillegg er det gamle DDR svært billig. Dersom du går inn på linken "GS" og "Treff og tur" øverst på siden finner du mer informasjon om arrangementet, samt link til websiden.
09.01.07 Årets første tur til EU unnagjort!
Ja, da var redaksjonens første internationale tur i 2007 unnagjort. Selv om turen startet i Sandnes og første strekning gikk til Stavanger og fergekaia er det allikevel vedt å merke seg at det var første helgen i januar. Dessverre har redaksjonens kamera funnet det for godt å ta kvelden slik at vi ikke har noen bilder av seansen. Etter en god natts søvn på luksuslugar hos Color Line kjørte Oscar og Trude til redaksjonens gode venner Sander og Eva i Danmark. Hos Sander lastet vi opp "stæsj" fra Touratech for et par, tre månedslønner og returnerte til fergekaia i Hirtshals. Nok en natt på ferga og så hjem via E 39. En fantastisk måte å starte sesongen på og å avslutte redaksjonens kapittel med gul 1200 GS. Sykkelen er solgt til en heldig eier i Vestfold og redaksjonens nye "moppe" blir levert mot slutten av februar. Dit er det langt...
Uansett - innbetalingene av årets medlemskontingent strømmer på, p.r. 09.01.07 har Oscar, Terge G., Geir Olaf, Are, Eskil, Gro, Ola, Tro Harald, og Ivar innbetalt. Way to go folkens! Husk at fristen er 1. mars. De som ikke har betalt innen det blir ikke mast på, men strøket av lista. Sånn er det bare.
Det er også sånn at folk begynner å melde seg på årets arrangementer. Trond meldte seg i dag på via allroad-mc og er, som den gode soldat han er, klar for å gjøre en innsats for kongen (GS) og fedreland (Vaterland) i Danmark. Husk at målet selvfølgelig er å slå svenskene! (Hører du Thomas???) Tre av fem reserverte plasser for allroad-mc er oppfylt...blir den neste din?
Redaksjonen skal på tur i helgen og, men kun over til Østlandet med fly. TT stæsj til en nyfrelst GSA freak i Brummunddal er med på lasset over fjellet....
05.01.06 Nytt medlem i allroad MC
Redaksjonen har mottat følgende e-post:
Først og fremst: Godt Nytt Allroad-År!
Sitter her på nattevakt og syns det nye året bør brukes til noe bra. Søker herved om medlemskap i Allroad MC for å unngå prematur Alzheimer, slark i tilværelsen og ikke minst for å unngå tiltakende abstinenser fra ett aldeles glimrende grusomant MC-miljø. Dette er for moro til å gå glipp av!
Etter 28 år med kun MC-lappen i sertifikatporteføljen tror jeg bestemt at fritiden best bør benyttes til utstrakt mentalhygiene på flest mulig grusveier med andre tilsvarende ikke-mainstream motormennesker. Er helårsmotorsyklist med 2 operative MC (russern står i opplag pga. salt-oppløst ledningsnett) - hvorav BMW F650 Dakarn blir mest benyttet. Dette har sammenheng med at glis-faktoren er vedvarende på den ekvipasjen, mens asfalt-trafikkering mest er ett nødvendig onde osv. bla bla.... I tillegg er jeg mildt sagt dritt lei av konvensjonelle MC-treff og flatfylla der ( for å si det forsiktig ), og syns allroad-resepten med timesvis kjøring og sosialt samvær blant mer eller mindre tilsvarende slitne allroadere i etterkant er langt bedre mentalhygiene! Nuff said, jeg storkosa meg på GS-Meeting i fjor og anser røket korsbånd som en interessant lærepenge og styrket entusiasme. Faktum var at gliset satt fra øre til øre i flere dager og uker etterpå. Alldeles glimrende arrangementskonsept.
Jobber døgnskift i Avinor og annenhver helg hele året og da blir all fritid plutselig gull verdt. Er fra før medlem i Ryk & Reis MC og OTC, men ser av kalenderen at aktivitetene ikke krysser hverandre der så det skulle ikke bli konflikt mellom Frank Rotors to treff i mai og sept. eller Bukkerittet for den del vis a vis GS Meeting.Hva jeg kan bidra med? Som ihuga datafreak kan jeg bistå Allroad MC med ett stk. (halvdiger) vanntett dataryggsekk inneholdende laptop PC, scanner, prosjektor og bærbar printer hvis man trenger noe å presentere treffets ruter, program, GPS-info og evt. roadbook-utskrifter osv. Kort sagt, har dere/vi tilgang til 220volt oppi skauen har jeg ett lite mobilt kontor vi kan ta med på MC'en om det trengs. ( Eneste jeg ikke gidder ta med er i så fall lerret for prosjektorn, men ett hvitt laken burde duge på Dragonmoen osv. ) Noen elementære data: http://www.bike.no/community/visa.php?id=2608
Hilsen
Eskil Brandvik
med abstinenser fra forrige GSMeeting :-)

Eskil svarer følgende på redaksjonens uhøytidelige allroadtest:

Hva jeg veier har ikke dere noe med! J (svært mistenkelig svar, red.anm.)
1b – har allerede grussykkel!
2 – Chopper? Utspekulerte løgner!!!
3c – haha! Ondt glis!
4c – humf!
5a – alternativt 5c! Fet sladd i rundkjøring m/oljesøl er ikke intelligent! Sånt ser/vet man intuitivt etter 28 år på veien!
6d – haha!
7 – Wheelie foran _ungt_ publikum? Hvem pokker er så umoden?
8b – vi snakker rundkjøring – ikke gøy på grus med sladd.

9d – alternativt 9b eller 9c hvis jeg ikke rekker det J Jeg HAR prøvd å gasse gjennom saueflokk før og det gikk ikke så bra. Dessuten kommer kanskje en allroader bak som risikerer å kjøre inn i ett pinnekjøtt-party som løper i alle retninger.

Redaksjonen takker for tilbakemeldingen og syns det er fint at konseptet vårt med "Der Weg ist das Ziel" slår an. Vi har på ingen måte tenkt å ligge på latsiden dette året heller. Vi ønsker Eskil velkommen i klubben og håper å se mye til ham på arrangementene våre i 2007. Redaksjonen går med dette av nett for helgen og kommer tilbake mandag (trolig) med en skildring av vårens første tur til utlandet.
04.01.07 Rettelser og rettelser fru blom...

Feilenes sum er konstant! Det slår i alle fall redaskjonen fast etter at problemene i gjesteboka ser ut til å ha blitt løst. De andre sidene derimot ble litt rotete - dette er nå (trolig) rettet opp. Først ut av redaksjonens planer for GS i år er GS treff i Nederland. Du kan lese mer om treffet ved å trykke HER!

To medlemmer har allerede betalt kontingenten for 2007, det er Terje Garpestad og Oscar. For at klubben skal overleve og at du skal få benytte klubbfordelene i 2007 ber vi deg lese teksten i de gule feltene øverst på siden og kaste deg over nettbanken etterpå. Husk å merke med navn!
SISTE - SISTE :
Betalingene av medlemskontingenten stømmer på! Geir Olaf har sendt oss en sms med informasjon om at han har ordnet dette i nettbanken sin i kveld! Et eksempel til etterfølgelse! Hvem blir den neste?
03.01.07 Gjesteboka tilbake i normaltilstand
Redaksjonens bestrebelser på å redusere spammen i gjesteboka ser ut til å ha lykkes, i alle fall for en stund. Så får vi se hva Google gjør om en måneds tid... Redaksjonen vil takke vår innleide universalkonsulent Jonny Vestli for god hjelp.
I det skjulte har redaksjonen og andre medhjelpere jobbet med neste års arrangementer. Det første som kommer opp er BMW GS treff i Nederland i påsken. Oscar har allerede booket seg inn 2. april på 09:00 ferga fra Kristiansand til Hirtshals med retur kl. 20:30 søndag 8. april. Mellom det opplyser han at han skal "kjøre GS på dikene og drikke genever, samt lukte på tulipaner." De som ønsker å delta kan henvende seg til redaksjonen via mail, eller melde seg direkte på til GS Team DK. Betalingsfristen for arrangementet er satt til 20 januar - det er ingen grunn til å nøle - bestem deg for å være med å slå svenskene i Danmark i dag!!!
Ellers vil den observante leser se at fjorårets innlegg i sin helhet er overført til arkivet.
SISTE- SISTE:
Gjesteboka hos redaksjonen er borte! Noen som har sett den???