30.08.06 Det nærmer seg!
Nei, vi snakker ikke om at høsten er i annmars eller at Triumph ovegår salgtallene til BMW i Norge! Vi snakker derimot om GS treff på Finnskogen. Sett av helgen 7 - 10 september sammen med GS'n din, og du vil garantert få en fin mchelg på grusveiene i grensetraktene øst for Kongsvinger.
Videre kan redaksjonen opplyse at det var 14 stk på HSB tur i helga, kun to sykler med kjede - resten var ikke kjeldelig det heller... (utenom redaskjonen som er totalt ubrukelig på ordspill!) Og når vi er inne på dette med ord kan vi fortelle at de "eldre, forsiktige herrer" utvidet vokabularet sitt betraktelig i helgen - dog helt uten å vite hvordan dette skal omsettes i praksis. Dersom du lurer på hvordan det gikk i årets "Camel Rally" i Norge kan du trykke HER! Sikkert til glede for alle tigerfans!
Redaksjonen drar østover via de indre veiene på sørlandet torsdag og fredag. Det er planlagt "innledende SC 07" møte i Grimstad torsdag kveld, nye kataloger fra Wunderlich og Touratech skal gjennomgåes. Ikke glem å sende inn dine frslag til årets priskandidater. Du finner link øverst på siden. Redaksjonen er til bake uka etter GS treff med flere innlegg. God helg!
21.08.06 Hjemmebrenningen er i gang!
Nei, vi snakker ikke om at redaksjonen har begynt eget destilleri i konkurranse med Arcus hjemme på Trones i Sandnes. Ei heller snakker vi om lysskye aktiviteter i diverse kjellere i Selbu. Redaksjonen har allikevel dykket ned i sitt rikholdige arkiv og funnet fram et par linker som kanskje kan være av interesse i den samenhenhen. Du finner linkene ved å klikke her, her og her!
Der redaksjonen snakker om er derimot brenning av DVD fra sommerens allroadtur til Baronnecchia i Italia. DVD'n inneholder nermere 1,4 GB med bilder fra bidragsyterne, samt en redigert video fra Studio Byhaven v / Gro Rabben.
Redaksjonen er i full gang med å sortere bildene og DVD blir (trolig) sendt ut denne uken. Gled dere! Redaksjonen vil få takke Odd og Yngvar for god drahjelp, samt selvfølgelig de som møtte opp i Bardonecchia. Som eneste norske klubb har Allroad-MC nå hatt ikke mindre enn 11 medlemmer av samme klubb over 3000 m.o.h. På samme sted! I tillegg var det 4 ikkemedlemmer med, slik at det totale antallet på toppen i løpet av helgen ble 15! To av medlemmene kjørte med to på! Hard act to follow!
18.08.06 Motorsyklister er ikke som annet klister...
Og spesielt ikke allroadklisterne. Møkkete, humpete, støvete og ikke minst tunge som bly durer de avgårde mellom de tusen hjem! Sideveir og grus anses ikke som noe problem, mer som en utfordring. Er veien stengt eller ferje innstilt, ja da er det ikke et problem, men en mulighet.
Men, hvordan er det med kjøreferdighetene til en middels allroader? Redaksjonen merket seg en undersøkelse publisert i en eller annen tabloidavis i vinter der 80 % av norske bilførere regnet seg som bedre sjåfører enn gjennomsnittet. De siste 30% var trolig kvinner, og høyst sannsylig den delen av gruppen som i realiteten var bedre sjåfører enn gjennomsnittet!Uansett, praksit er en ting, teori en annen. En webside som kanskje kan hjelpe deg litt i gang dersom du er usikker er flamesonmytank. Litt enkel teori og grei forklaring på årsak/virkning forhold. Trykk på bildet for å komme til websiden.
16.08.06 Norges (nest) lengste turside?
Norges lengste turside tilhører Kawanor. Derom hersker uten tvil.
Men, det fins andre sider også. En tur som er i gang nå er turen til Toril og Andreas. Linken inn til allroad-mc og interessen for turen til Torill og Andreas går via tips fra Sigmund og broren Jonas. (TDM 850) Jonas, Andreas og Arthur og Anthon kjørte en lengre tur til Marokko sammen med Andreas for noen år siden. Turen var utførlig beskrevet i mcavisa. Du kan lese artikkelen i pdf format ved å trykke HER!
Denne gangen går turen stort sett i Europa og turen legges fortløpende ut på nettet på websiden longtrip.no. Fremkomstmiddelet er en gul BMW R 1200 GS og Torill og Andreas skal være på farten i tre måneder! Vi er misunnelige!
15.08.06 DVD fra Bardonnecchia og Stella Alpina snart klar!
Det mangler nå kun et par etternølere før vi kan starte brenning og utsending av gratis DVD til alle som var med på turen. Andre som ønsker DVD'n kan selvfølgelig få kjøpt den. Redkasjonen vil få takke alle som har bidratt til at så mange bilder har blitt tilgjengelige. Spesielt vil vi takke Studio Byhaven v / Gro Rabben som har bidratt med en redigert video på DVD'n. Det vil ikke ble så mange oppdateringer denne uken, redaksjonen er opptatt med "presserende oppdrag" i Fylkesnemnda for Sosiale saker i Rogaland for biarbeidsgiveren Stavanger kommune. Neste uke har vi noen interessante links, samt flere nyheter.
Bildet til høyre er av Oscar med 1200GS i ura på vei ned fra Coll del Sommeiller, når du trykker på det får du opp et bildet av norges ukronte Sommeilerkonge iført italias VM drakt! Foto: Pål A. Dahl.
11.08.06 Er vårt eksistensgrgunnlag truet?
I vårt dataassisterte samfunn er det godt å se at noen fremdeles tviholder på analog kunst. Det er slik med all stor kunst, i dette tilfellet performancekunst, at det må forefinnes en arena å utøve kunsten på. Vår primære arena er (i all hovedak) offentlig vei, en arena vi deler med andre medtrafikanter av ymse slag. Den sekundære arenaen er privat vei, og tertiære er utenfor veien. De to sistnevnte deler vi bl.annet med bønder, kuer, hester, geiter, villsau, jærbuer, gravemaskiner og andre hyggelige vesener og redskaper.

En del mennesker vil rokke ved dette. På nettsiden dagbladet.no har det i den senere tid pågått en kampanje for å forbedre veistandarden i Norge. Redaksjonen har fulgt nøye med denne kampanjen helt fra starten, og mener nå at tiden er inne til å ta bladet fra munnen. Kampanjen er drevet fram av tungvektere i norsk samfedsel, bl.annet Norges Lastebileierforbund og KNA.Ikke bare påstår de at politikerne har forsømt seg i årevis, de ønsker sågar at en skal bruke ikke mindre enn 700 (syvtusenmillioner) milliarder kroner de neste 15 - 20 årene for å avhjelpe problemet. I en av artiklene sammenligner direktør i KNA, Rune Gaustad veistandarden i Norge med et besøk hos tannlegen, og han mener at det er flaut for Norge at veiene er slik de er.
Redaksjonen, som for øvrig sliter med å finne veier som ligner noe vi har sett hos tannlegen, har finlest artikkelen og ser til sin forskrekkelse at de veiene sluggerne mener må vekk - eller rustes opp - er noen av de beste allroadveiene i kongeriket. Her er noen eksemplar på hvilke veier svinepelsene ønsker å gjøre noe med:.
RV 37 mellom Orremyr og Gransherad
Fylkesveien på Løten (Kjell, hva er dette?)
Fylkesveien mellom Osåsen og Oppstad bru i Sør-Odal ( Hører du Vidar!)
Fylkesvei 281 i Våler i Østfold (Noe for Tom og hans nye KTM 950 SuperEnduro R?)
Fylkesveien mellom Nesbyen og Svenkerud i Hallingdal. (Rune - hører du?)
Riksvei 319 mellom Sande og Hof i Vestfold (Are - hvor skal dette ende???)
+ en del veier i Nord-Norge.
OK, hva gjør vi nå? Jo, vi sier selvfølgelig i fra til myndighetene og til kampanjens ledelse om hvilke veier VI ønsker det skal gjøres noe med. Redaksjonen vil med dette oppfordre medlemmene i allroad-mc, samt andre som følger seg kallet, til å ta bilder av E6, E18, E39 osv. og sende inn. Spesielt ille er strekningen Lillehammer - Oslo, samt strekningen Oslo - Moss. Oslo - Drammen - Horten er like ille, og jammen har det ikke lurt seg inn noen strekninger på sørlandet de siste åra og! Vårt umiddelbare forslag er å fjerne asfalten på alle firefelts motorveier, samt å kutte allt veivedlikehold på fylkes- og riksveier med umiddelbar virkning. Pengene en sparer kan en bruke til å bygge ut og gjøre offentlig kommunikasjon gratis. Trafikken blir således kraftig redusert og bilistene sparer masse penger. Genialt ikke sant? Les artikkelen og finn ut hvordan du kan bidra ved å trykke HER!
I en senere artikkel kommer vi (kanskje) tilbake til hvor mye Tullatech utstyr du kan kjøpe til din GS for sjutusenmilloner.
10.08.06 En solskinnshistorie!
Nei, vi snakker ikke om at Oscars 1200GS har passert 41.000km uten "nevneverdige problemer" som han selv uttrykker det, eller at han har lagt ut oversikt over alt "Tullatech" utstyret sykkelen er belemret med på webområdet sitt. Nei, det vi snakker om er Geir "Stirling Moss" Løkke.
Geir er som kjent på mcferie i nordnorge sammen med store deler av tigerbestanden på den skandinaviske halvøy. Som om det ikke var nok at de melder om både avisoppslag og havblikk på årets hvalsafari sender den frekke Løkke den ene sms etter den andre til redaksjonen. Noen mms også forresten, der er det sol, sol og atter sol som gjelder. Skrekkelig irriterende når det høljer ned på utsiden av redaksjonslokalene i Sandnes.
Det er ikke bare vær og vind som går Geirs vei i sommer. Etter den forsmedelige fjorårssesongen der klassepurken fratok unge, lovende Løkke (nesten) enhver mulighet for å lufte kjeledyret, sitt stiller Geir i år med ny tiger og ...eee...vel...eee...fornyet respekt for lovens lange arm. Han vet i alle fall forskjellen på veinummer og fartsgrtensene, dette ble forklart ham i detalj av en ivrig politimann fra Ytre Enebakk i fjor.
Geir kom etter eget utsagn i "fint driv" nedover en eller annen vei i nordnorge. 120 er en grei hastighet, og når en møter mc etter veien pleier de å varsle dersom det skulle være noe muffens. Men ikke denne gangen. Geir fikk kun et blink i lysene fra en lastebil, dette tolket han som en reaksjon på at han nå kjører med fultlys på dagen for at tigeren skal syns bedre. Men nei da! På en rett strekning stod lovens lange arm, denne gangen forlenget med en rød og hvit slikkepinne det stod "STOP" på. Klassepurk I kunne opplyse unge Løkke om at han (nok en gang) hadde forbrutt seg på det groveste mot de norske reglene for hastighet i på offentlig vei.
WATCHING YOU?
Klassepurk I ropte på klassepurk II som hadde foretatt målingen, og sammen skulle de kose seg i ettermiddagssola med å plage Løkke med måleresultatene en stund. Men så, som et ved et mirakel kommer det tørt fra klassepurk II: "Du er jævlig heldig i dag." "Dritten er tom for strøm, vi har ikke noen måling på deg" Geir tar en titt på laserjævelen, og akkurat som klassepurk II sa: Der det skulle stått "tthundreogførtiognoemumlemulme" står det bare: BATTERY LOW!!!
Tomhendte, men like blide må de to klassepurken bare la den notoriske fartssynderen kjøre videre med følgende kommentar i bagasjen: "La dette være et eksempel på den nordnorske gjerstfriheten." For den som måtte lure på det: Historien er helt sann og utspant seg i går formiddag!
SISTE - SISTE:
SMS fra Geir til redaksjonen 09.08.06 kl. 16:06: "Kjørte forresten forbi to snut som dreiv å pakka ned laser'n i 60 - sone"
08.08.06 Tigere på tur!
SMS meldingene tikker inn til rekdaksjonen i jevnt tempo. Nei, det er ikke betalingspåminnelser fra NetCom eller purringer fra strømleverandøren, men derimot tigergutta som i disse dager gjennomfører "Pain is temporary, glory is forever" tour 2006. Som de fløeste har fått med seg er det lagt ut noen bilder i gjesteboka, og redaksjonen har mottatt meldinger om hvalsafari på havblikk, samt at Geir har nådd Nordkapp. Og at de har fått oppslag i lokalpressen. Artikkelen kan du se ved å trykke HER!
01.08.06 Et bilde sier mer enn tusen ord...
Redaksjonen lovet en konkurranse denne uken, og til alt overmål blir det en også. Det er Vegard fra kongsvinger som forårsaker konkurransen. Vegard er for øvrig medlem av den ekslklusive subkulturgruppa "To på mc over 3000 meter." Så lamgt er det to medlemmer i akkurat den klubben...
Og det er nettopp klubben sopm Vegard er opptatt av. Vel, rettere sagt er han opptatt seg selv og hvordan han fremtrer for omvedenen. "Nå er det slutt på det glattslikkede "næringslivimaget" sier Vegard over telefonen til redkaksjonen og fortsetter: "Kan du ikke se om du finner et kulere bilde av meg til medlemssidene?" Redaksjonen fant flere bilder av Vegard i forskjellige situasjoner. Siden vi hadde litt vanskelig for å bestemme oss lar vi medlemmene (og andre) gi oss råd. Hvilket av bildene under syns du Vegard skal få bruke på medlemssidene? Legg ut ditt svar med begrunnelse i gjesteboka eller sende det til redaksjonen ved å trykke HER! Redaksjonen forbeholder seg retten til å forkaste ethvert forslag, men er åpen for bestikkelser!
Bildene er klikkbare slik at du kan få med deg alle de pikante detaljene...
BEFORE IMPACT
NATO EDITION
SELGEREN
COOL AND GROOVY
LAID BACK
DETTA GÅR TIL HE***TE...