30.06.06 GOD SOMMER!
Redaksjonen tar nå en velfortjent ferie til Bardonecchia og diverse andre steder i Alpene. Vi kan nås på sms, 90157360. E-post blir ikke lest før i uke 30.
SISTE - SISTE:
Er du, som enkelte av medlemmene i Allroad-MC (vi skal ikke nevne navn, la oss kalle ham "Odd.") plaget at du sender slibrige og upassende meldinger fra din mobiltelefon når du er pussa? Fortvil ikke! Løsningen finner du HER! (sjekk spesielt kommentarene, red.anm.)
27.06.06 Oppdatering på (medlems)sidene.
Redaksjonen har i den siste tiden mottatt er rekke sinte mailer fra et medlem som føler seg svært urettferdig behandlet av redaksjonen. Vi skal ikke her ta stilling eller realitetsdiskutere dette, bare fastslå at sjansen for dette definitivt er til stede. Uansett, redaksjonen har flyttet Vegard Myrli opp OVER streken etter han for lenge siden betalte kontingenten. Vegard og Lill Ida er for øvrig "Stella Alpina" deltaker 7 - 9 juli i Bardonecchia, Italia. I tillegg har redaksjonen oppdatert medlemssidene med de som har deltatt på div. arrangementer i år.
Redaksjonen har dessuten tatt en skikkelig opprenskning på GS linkesiden og luket ut all røkkel - dvs. importører og merkeklubber. (Gjelder ikke schnellpanzer.de)
26.06.06 Nytt forum for GPS!
Allroad-MC samarbeider med nettstedet schnellpanzer.de om et norsk GS forum på internett. I forumet kan du dele dine tips og problemer vedrørende BMW GS med andre, samt at du kan diskutere det meste som gjelder alle typer BMW GS modeller. Etter oppfordring fra redaksjonen i Allroad-MC har forumet nå fått egne forum for GPS. Det er delet inn i Garmin - TOM TOM og "røkla." "Pastoren" har allerde vært inne og lagt ut link til nettstedet der du kan laste ned alle BMW forhandlerne i Europa til din Garmin 2610.
Selv om det er mange, gode GPS forum på nettet er de fleste på engelsk. Redaksjonen vil oppfordre til aktivt bruk av forumet slik at vi kan etablere et helnorsk GPS forum for de mest brukte merkene. Du kommer til forumet ved å klikke på bildet til høyre, eller ved å gå inn på knappen "GS" øverst på siden.
23.06.06 Er redaktørene til å stole på?
Nei, vi snakker ikke om at det har vært en intern oppvask i redaksjonen. Ei heller snakker vi om en ytre gransking av sannehtsgehalten i redaksjonens innlegg. Heldigvis vil kanskje noen si! OK, hva snakker vi om da? Jo, internett selvfølgelig. Nettavisene. Dagbladet.no. Redaksjonen bruker mye av sin tid til å surfe ( i hytt og gevær?) på nettsider. Ved en sjelden gang finner vi fram til noe av interesse. Mellom vitenskapelige avhandlinger, hovedfagsoppgaver og de svært interessante tallene som presenteres på websidene til Statistisk Sentralbyrå. Hva sies for eksempel om dette: Av småvilt i Norge felles det mest ryper? Eller at kun 4% av elgjegerne i Norge er kvinner? For ikke å snakke om de utrolig interssante tallene innenfor finansielle sektorbalenser i årene 1993 - 1997 men spesielt fokus på de økte nettofordringene for husholdningene.
Men, det var ikke dette innlegget skulle handle om, men emner av interesse for allroadere. Vår performancekunst foregår i alle hovedak på "vei" av varierende kvalitet. Noen vil nok hevde at begrepet "vei" er relativt. Allikevel ser det ut til at de fleste allroadere redaksjonen kjenner til har en forkjærlighjet for smale, svingete veier, gjerne grus. Humper, hull, spor o.l. er ikke til hinder for en allroader, tvert i mot er det bare en utfordring. Og det er her redaktøransvaret kommer inn. På dagbladet websider i går stor en artikkel med overskriften: "Norges dårligste veier!"
Redaksjonen klikket seg umiddelbart inn på artikkelen og håpet kanskje at våre myndigheter skulle ta tak i de virkelig dårlige veistrekningene i Norge, eksempelvis Oslo - Drammen. Oslo - Moss, Oslo - Lillehammer og E18 Nordre Vestfold. For ikke å snakke om katastrofeveien fra Holmestrand til Kristiansand. For å få litt "schwung" over sakene, man kunne for eksempel begynne med å høvle vekk asfalten på disse strekningene, det hadde vært en god start. Men hvor lenge var Adam i paradis? Stor var vår skuffelse da vi kunne konstatere at det Dagbladet.no presenterte som "norges dårligste vei" viste seg å være en perfekt allroadvei. Videre nedover i artikkelen ble det værre og værre da det gikk opp for redaksjonen at de dårlige veiene i artikkelen var de beste i våre øyne!
Videre i artikkelen påpeker direktør i KNA, Rune Gaustad følgende: "Med dagens bevilgninger til vedlikehold vil det ta over 60 år å løfte veikvaliteten opp til det nivået som Stortinget faktisk har bestemt."
Det er enda håp folkens, det er enda håp..Heia Jens og Kristin!. Les hele artikkelen ved å trykke HER!
22.06.06 Nytt medlem i allroad-MC!
Selv om redaksjonen er i feriekoma har vi dårlig samvittighet overfor vårt nyeste medlem. Samvittgheten blir ikke beder av at redaksjonen helg etter helg har passert Hønefoss uten å gi lyd fra oss. Vi skal skjerpe oss! Uansett, klubbens nyeste medlem heter Gudbrand Brandrud og er fra Hønefoss. Gudbrand gir følgende beskrivelse av seg selv i en e-post til redaksjonen:
God dag.
Jeg er inne i mitt siste år før 50, bor på Hønefoss og synes dere ser ut som en passe ung og gæern gjeng! Kjørt sykkel i 20 år og hvert innom mye forskjellig. Begynte offroad med Honda XL600LM og er nå tilbake der med min andre GS – en 2003 Adventure. Er en mellomting mellom selvstendig næringsdrivende og pensjonist; gift – far til fire og bestefar til én. Kona tok lappen i fjor og jeg hentet en mini-GS i Tromsø for da var det lengst å hente!! Hjemveien gikk i to etapper – med 125 mil siste dag. (Da var det godt å komme på store-GS’n neste dag…….) Kjører med glede på grus selv om jeg ikke er av de villeste i terreng med Adventuren. Da nyter jeg heller dvd’n Long Way Round med to andre amatører og så kjører jeg heller i skauen med min Husaberg 400 (chicken….). Bl.a. 7 dager i Marocco som er BARE grus.
Har studert bildene fra Kongsvinger-treffene i flere år og synes det ser trivelig ut. Er for øvrig ikke noen stor treff-stjerne. Liker meg normalt bedre i mindre grupper. Av andre kvalifikasjoner kan jeg jo nevne at jeg hoppa på ski med Anders Dihle i ungdommen og slo han, men han slår meg på GS………

Gudbrand Brandrud
Anna Colbjørnsdattersgate 19
3510 HØNEFOSS
NORGE
Tlf. +47 9524 9224
Fax. +47 32 12 67 21
e-mail: gudbrand@brandrud.no

Ja, ja, her kommer det frem. Siden Anders slår deg på GS regner redaksjonen med at du slo Anders grundig på ski? Uansett, velkommen skal du være. Redaksjonen skal ikke forbi Hønefoss på en stund, men har en mistanke om at en del av klubbens medlemmer i Osloområdet benytter veien i Sigdal / Numedal og omegn ganske flittig. Redaksjonen blir ikke spesielt overrasket om Gudbrand kjenner til en og annen veistubb egnet for seriøs allroading i Hønefosskanten.
Dersom du ønsker å melde deg inn minner redaksjonen om at donasjonen for tiden er kr. 150.-, og at klubbens kontonummer er 9713.50.16326
21.06.06 I feriemodus!!!
Redaksjonen har så smått begynt å komme i feriemodus - selv om omgivelsene mener planleggingen har vart vesentlig lenger tid. Utallige GPS ruter er laget, endeløse telefonsamtaler til fjern og nær, samt at ens nærmeste har måttet utstå utgreiinger om alpesvinger og tidnebestigninger til de har gått. Bokstavelig talt. Men, nå nærmer det seg! Stella Alpina sidene er oppdatert med bl.annet GPS koordinater til møtepunktet i St. Anton Am Arlberg og Hotel Sommeiller i Bardonecchia. I tillegg er det lagt ut Garmin Map Source kart i versjon 1, dette tror redaksjonen er nødvendig for å overføre veipunktene til Quest.
Deltakerlisten er også oppdatert, den kan være grei å skive ut og ha med seg. Er det noe du lurer på kan du kontakte redaksjonen på e-post ved å trykke HER! Les mer om arrangementet ved å trykke HER!
15.06.06 Southern Comfort gjennomført med stil!
En ting er nå at oppmøtet var svært godt, innlosjeringen perfekt, været kun sol og at veiene var perfekte! En annen ting var at stemningen var på topp hele helgen. Selv om vi kan oppsummere tre velt, to sykler, vel, i alle fall en og en halv, i avgang var det kun blide fjes å se.
Redaksjonen vil få takke Per og Ivar for et perfekt gjennomført arrangement. Hvem skulle trodd at det i triangelen Evje - Kvinesdal - Kristiansen skulle være så mange fantastisk fine veier? Redaksjonen er spesielt imponert over grusveiene i området. Vest for Numedalslågen er en jo ikke bortskjemt med grusveier av en viss allroadkvalitet, men selv en blasert finnskoging må bare bøye seg i støvet og innrømme at dette var svært, svært bra. Lange, mange og "tredimensjonale" er oppsummeringen av grusveiutvalget i området. Samt at en kan kjøre grus i 360 graders retninger, ikke bare en grusstubb i ny og ne. Imponerende!
Hovedgruppa, anført av Ivar og Per kjørte småveier og holdt seg innenfor "rimelighetens grenser" hva veilvelget angår. "Schnellfahregruppe" anført av Pastoren gjorde ikke det. "Jeg har funnet en liten bakvei oppover til Evje" uttaler Oscar med en røst som var en dreven forkynners verdig. Og bakvei ble det. En ting er nå at veien var bommet, det hindrer ikke en allroader nevneverdig. Etter en stubb møtte vi på to vedhuggere, de gliste og mente at "vegen blir nok litt dårlig innover!" En annen ting er all trærne som lå over veien. Her var første utfordring - passering av vindfall med stilkarakter. Mange måter ble prøvd men vekslende hell, Terge G fikk tatt dyden på sin 1200GS med dagens første velt over ei bjørk. Terje uttalte senere: "Det var ille nok å få familiens forståelse på an jeg skulle bruke borti en kvart million på en ny mc." "Nå er jeg alvorlig bekymret for hvordan jeg skal forklare at jeg har tatt med med sykkelen i en skog i Setesdal og ripet den opp!" "Og gliser av det!!!" Vel Terje, du må bare gjøre som alle vi andre - godta at du blir oppfattet som fullstendig, komplett idiot! Jo før jo bedre...
Det tredje vi kom til var en lang oppovebakke, mer en skrent som noen hadde bestemt at veien skulle gå oppover i. Utvasket elveleie er en mer dekkende benevnelse, dette var et svært krevende parti. Pastoren og Trond kom seg lett opp, det samme gjorde Johnny på 1150. Terge G var ikke skremt av velten og oppover gikk det. Geir Olaf med 12GSA fikk stopp midt i bakken. I sola og med noen hundre kilo mc er det tungt. Svært tungt! Det vet alle som har forsøkt. Med litt hjelp kom han opp han også. Etter kort pause var det på'n igjen, veien var litt bedre men fremdeles svært krevende. Etter 6 kilometer var vi på Esso sør for Evje. Vi hadde da brukt 1,5 timer, noe som gir en snitthastighet på 4 km/t. Imponerende!
Deretter bar det avgårde til Terjes 12GS sa takk for seg i Åseral. Han dro tilbake til campen med hakkende motor og sykkelen fikk tilnavnet "pilssykkel." Kun brukbar til å sitte ved siden av og drikke pils og se på. Vi andre kjørte på kryss og tvers på suverene veier helt til dagens andre GS sa takk for seg. Dette er vel beskrevet i gjesteboka og trenger ikke ytterligere kommentar. Tilbake på campen var det grilling og øl. Det er vel bare å si som Arve Johnsen knusktørt formulerte det på en gasthausveranda i Østerrike for noen år tilbake: "Å kjøre mc om dagen og drikke øl om kvelden er en jobb jeg tror jeg skulle klart å holde på!"
Redaksjonen vil takke de fremmøtte: Oscar, Per, Ivar, Geir, Geir Olaf, Trond, Terje G., Terje S., Frode I., Johnny, Thor og gjesten Johhny Braut.
Redaksjonen har to nye medlemmer - de kommer neste uke. Forhåpentligvis bilder fra treffet og. Har du noen gode bilder? Send dem til redaksjonen, helst på CD!
SISTE - SISTE!! Hvor lenge var Adam i paradiset?
I en tåredryppende tekstmelding snus glede til fortvilelse! Selv om Motorhuset i Stavanger tok bensinpumpa fra en ny sykkel for å hjelpe Terje G til å få sykkelen på veien igjen var dette forgjeves. Etter en kveldstur til Oltedal (Rogalands svar på Tyrigrava) dro Terje ut over Jæren. Der begynte hel***te på nytt! På'an igjen. Fusking og skyting i potta! Hvordan dette går? (eller ikke går...) Følg med, følg med.
08.06.06 SOUTHERN COMFORT 2006
SOUTHERN COMFORT 9 - 11 juni 2006
EVJE - SETESDSDAL
Møtepunkt i Rogaland:
Sted: ESSO, Vikeså, omkring 51 km. sørover angs E39 fra Stavanger. (N58 37.790 E6 04.878)
Tid: Fredag 09.06.06, avreise 16:59.
Påmeldt så langt:
Per, Ivar og Oscar. (arrangører), Trond H., Terje G., Terje S., Tor Harald, Thor Ånesen, kompisen til Thor Å., Frode I., Geir Olaf og Sander. (DK)
I tenkeboksen:
Are, Arve, Tom, Johnny (nytt medlem på gang)
Ingredienser: Pent vær, positive allroader, suverene omgivelser, grilling på kvelden, overnatting i dobbeltrom for de fleste, elv 10 meter fra hytta, teltplasser, fiskemulighter, en mil til Evje der en kan kjøpe øl og grillmat, suveren fellestur på omkring 30 mil lørdag, avreise 09:59.
I tillegg nevner vi noen nedlagte jernbanetuneller vi skal kjøre gjennom, samt en aldri så liten himmelsk overraskelse! Dersom du ikke har meldt deg på via websidene ligger du dårlig an i forhold til sengeplass, dog er det plass innendørt til alle. Klubbmedlemmer prioriteres i påmeldingsrekkefølge ved tildeling av sengeplass. Alle må ha med seg det de ønmsker å spise / drikke, det fins dyner og puter, sovepose er helt ok. Mer info og veiforslag...
01.06.06 Anonymt medlem ikke så anonymt likevel...
Redaksjonen skrev i innlegg av 30.05.06 at vårt nyeste medlem, Terje Paulsen ikke hadde sendt oss så mye informasjon. Dette er helt feil! Terje sendte oss 24.04.06 en wordfil med en hel masse informasjon. Dessverre druknet den i annen post. Men, Terje er ikke tapt bak en vogn, han sendte oss like godt heløe greia på nytt med en velplassert korreks! Terje skriver:

Hei!
Her er den formelle søknaden om medlemskap til Allroad Mc. Jeg heter Terje Paulsen, og kommer fra Modum i Buskerud, selv er jeg en 80 modell.

For et par år tilbake tok jeg lappen på tung mc, mest pga at det er kjekt og ha. Selv har jeg ikke noe spesielt forhold til motorsykler, annet en gode minner fra mopedtiden frem billappen. Etter avtjent verneplikt, med en stor dose norsk natur, har jeg bestemt meg for å komme meg opp i skauen eller fjellet med den antikke fluestanga jeg aldri får fisk på. Våren 2006 bestemte jeg meg for å kjøpe meg sykkel, R-sykkel var uaktuelt, soft-chopper likedan, Harley – for dyrt og for mye skruing, Super Motard – tøft, men for mye skruing. Hmm, det måtte bli en BMW.BMW F650 GS 03/04, blei løsningen som førstegangssykkel.
Nå har jeg putra rundt på den gule fare med en ”gjøkaktig” lyd, 35 mil er fortært, med et glis om munnvikene. Nærmere 15 av mila kom ved en ufrivillig tur til Sandefjord rett etter påske, med en konklusjon - Jeg hater E18, og vil gjøre alt for finne grusveier og krøtterstier for å komme dit jeg skal. For øvrig kommer jeg til å bruke sykkelen frem og tilbake til jobb. Jobben min består av og tegne streker i 3d, Gs’n kommer til å få noen modifikasjoner i nær fremtid, med egenkonstruert kjedekasse og bremseskivedeksel i rustfritt stål. (de originale plastgreiene ser for j…… ut) ..

Håper med dette å bli godtatt som medlem i den eksklusive Allroad-mc klubben! Trenger klubben noe mer informasjon omkring meg eller ”gjøken” - ta kontakt ;)
Terje

Som sagt Terje, du er hjertelig velkommen. Etter den siste tids "kjetting" diskusjon i gjesteboka trengs en til fra the "chain gang!"