31.05.06 Hardangervidda aust

Holy shit! Er det snø, det hvite teppet som ligger over vegen der framme? Er det sånn det skal være på blomstringstur til Hardanger og Hardangervidda aust i midten av mai?

Av Boxerpower # 15

Vel, egentlig begynte turen perfekt. Avreise fredag formiddag. Godt vær, god tid, godt humør, penger på kontoen. MC’en var frisk etter et lengre sykeleie. Kona var i form. Hva mer kan man ønske seg? Morelltrær i blomst. Ei langhelg på to hjul med innlagt gourmetstopp på Hotell Ullensvang. Planen fredag var å kjøre Haugesund, Etne, langs fjorden til Skånevik, ferge til Matre, Rosendal, Odda og utover til Lofthus. Kanon. Ehh, det var bare det at enten var det ferja som gikk fem minutter for tidlig, eller så var det vi som var ditto seine. Uansett, det dreit vi i. Fyrte opp og dro på over Hålandsfjellet, inn på E 134 retning øst mot Skare. Neste ferge gikk om halvannen time. Så lenge orket ikke vi å vente. Kjedeligere vei, aber doch.

Ved Låtefoss var tyskerne og norske bobilpensjonister allerede på plass. Spøkelsesbyen Odda neste stopp. Vi spiste en pizzabuffet der Europas største trebygning en gang sto: Hotell Hardanger ble revet i 1977. Nå er det asfalt, rutebilstasjon og Peppes Pizza! Verden går framover.

Bensinstopp i Eidfjord. Før oppstigning Måbødalen og vidda. Polakken bak disken svarte ”very nice” på vårt spørsmål om hvordan vær og føre var der oppe. At det ikke var så veldig nice, antydet snøfillene som dalte ned fra det lavthengende, store grå teppet. Det lå hist og pist digre klumper av snø i vegen. Bilene som kom nedover hadde snø i grillen og på frontruta. Det var bare en ting å gjøre: Kjøre videre, oppover. Viden økte, jo høyere vi kom. Ei lett snøbyge ønsket oss velkommen til Maurset. Vi dro på videre, høyere, østover. Kunne ikke stoppe nå. 1200 moh bl det flatt landskap. Ba til høyere makter at det ikke ble flere snøbyger. Skyene i nord virket truende. Plutselig ble skyene en bagatell. Hva skuet mine øyne der framme på Riksveg 7? Et hvitt, langt teppe var slengt over riksvegen!

Holy shit, det var bare en ting å gjøre, gire ned og gi gass. Jeg festet blikket langt der framme hvor jeg så svart asfalt, og lot sykkelen gjøre jobben, og den lekte seg over snøen. Jeg satt med høy puls og tenkte; fy faen, dette er rått! Fire, fem ganger måtte vi forsere snødekte partier i tolvhundre meters høyde. Råere ble det da vi møtte brøytebilen som ga oss en kaskade av snø, slaps og saltsørpe.

På andre sida av vannskille, på veg ned mot Haugastøl snudde været til blå himmel, sol og velstand. Silkeføre til Geilo, ned over Imingfjell og ned Tessungdalen og vestover igjen. Vår er gøy!

Redaksjonen takker Terje S. for dette flotte innspillet til websidene. Ønsker du din mcopplevelse på trykk? Send oss en mail ved å trykke HER!
30.05.06 Nye medlemmer i klubben!
Medlemstilsrømmingen til klubben er av en eller annen grunn jevn og god. To medlemmer som har stått på "vent" en stund for å bli presentert på websidene. Først ut er Terje Paulsen. Terje skriver:
Hei!

Jeg er en heldig eier av en gul BMW 650 Gs. Dette er min første sykkel, denne har jeg skaffet meg med tanke på mindre ekspedisjoner, i først og fremst Norge. Jeg spurte etter litt hjelp på forumet, angående utstyr. Responsen var over all forventning! Og forstår det slik at man må være medlem for å gi reply til innlegget. Med dette vil jeg undersøke kriteriene for medlemskap og klubbavgift.

 Mvh
 Terje ;)

Terje har tydeligvis funnet ut at klubben falt i smak, medlemskontingen er mottat. Vi vil oppfordre Terje til å sende inn litt mer info, telefon adrersse m.m. kan være greit å ha. Pluss et bilde da. Det fins en allroadtest under bildet på forsiden Terje. Du kan jo legge ut svarene direkte i gjesteboka til kommentar...

Neste mann ut ser ut til å være anonym. Redaksjonen har en innbetaling på kr. 150.- den 12. mai uten at vi kan finne ut hvem som har betalt og for hva. I pg med at capsene og meldlemskontingenten er lik ble det fryktelig mange slike. Denne mengler dog all info, dersom det er DU som har innbetalt for et eller annet og savner meldlemspresentasjon eller caps, vennligs ta kontakt med redaksjonen slik at vi kan rette dette opp. Bankkontonummeret begynner på 6001.

Tredje mann ut er Ebbe-Biørn Lian III. Ebber er kjent for redaksjonen gjennom BP #1 og kjører BMW R 80 GS Basic. Deltaker på GS treff 2005 var han og. Misunnelsen sprer seg langt ut over redaksjonen for denne sykkelen. Ebbe er en habil fallskjermhopper som har reist land og strand rundt og hoppet B.A.S.E, en passe uredd fyr altså. Så får vi se da Ebbe om du er tøff nok til å legge ut resultatet av allroadtesten til allmen kommentar i gjesteboka... Uansett, vi ønsker de nye medlemmene velkommen i klubben og håper å se mye av dere på arrangementene våre.
I morgen kommer det (trolig) et reisebrev fra en fjelltur med nogo attåt... følg med, følg med...
26.05.06 SISTE - SISTE! Hjelp i nøden!
Det er ikke noe greit når ens eiendeler blir stjålet! Redaksjonen har mottatt en mail fra et medlem av "Club Scarver" som forteller at sønnen til et medlem der er frastjålet to MX sykler og en henger full med utstyr. Du kan lese mer og se bilder av utstyret ved å trykke HER! Redaksjonen håper at de som av en eller annen grunn skulle komme på sporet av dette umiddelbart melder i fra på tlf.: 99 56 99 56
God helg, pass på sykkelen din!

25.05.06 International Allroad-Tour 2006

Av Odd V. Larsen.

Jeg våknet av at regnet plasket mot ruta. Ikke bare var det dårlig vær, jeg var trøtt også. En liten mental kamp utspant seg: Kunne jeg bare holde senga og ta det for gitt at INGEN gadd å møte opp til den 6. Touren – som for sikkerhets skyld skulle gå over to dager – i et drittvær som dette? Men nei. Det ble som historien om Sodomma og Gomorra. Vis Herren een rettferdig og byene skal bli spart. Jeg visste at om en eneste, forvirret sjel møtte opp på Tyrigrava, uten at Touren gikk – så ville jeg også bli utslettet. Eller forvandlet til en saltstøtte. Ingen av mulighetene kunne anses som en lysende framtidsutsikt. Noe senere ankom jeg – noe mismodig – Tyrigrava. Det var ikke bare EN som hadde møtt opp. Det var 21. Hvor kommer alle gærningene fra?

I FARE FOR Å BLI UTSLETTET?
GODT OPPMØTE!
KLAR FOR TUR?
NOE FOR EN HVER SMAK
FURET, VÆRBITT?
Javel. Kl. 09:59 var vi i gang. Østfold har mye å by på i grus, søle og dritt. La meg si det sånn: Vi ble ikke akkurat plaget av støv...Det var akkurat passe sleipt og jævlig til å gjøre livet interessant. Dessverre var største delen av veien med mest rullegrus (OK. Pukk, da.) stengt, og vi fikk bare med oss et par hundre meter. Synd. Jeg lover her og nå at jeg skal finne mer til neste år.

Etter å ha skremt vettet (i den grad det finnes) av en hest og dens kusk (det samme gjelder her), så jeg meg nødt til å la ungene rase fra seg i et sandtak. At det går an å bli så barnslig! Herregud, en skulle ikke tro at vi representerte ledende stillinger i norsk næringsliv, offentlig forvaltning og almen åndselite sånn som det ble gasset og kjørt. Dersom noen gjør noe slikt en annen gang så får ALLE med seg brev hjem til de foresatte.

ÅSMUND
HENNING
TOM
HENNING II

I korte trekk gikk Touren ned til Halden, derfra nordover fra Asak kirke, Aremark og så over grensa til Sverige. Som dessert kom noen fine kilometer fram til Holmedal. Noen påsto at den veien var dekket av rullegrus. OK, noen grove sandkorn var det her og der, men rullegrus opplevelsen skyldes nok ujustert væskebalanse. Det skulle vi gjøre noe med.

IN THE MIDDLE OF NOWHERE?
FORSKJELLIGE BEHOV?
MAT SKA'REM HA!
FULL TANK!
DEN ER HELT VIBRASJONSFRI!!!

Pingler og ’tøsedrenge’ (som danskene sier) sa farvel i Holmedal, mens den hårde kjerne på 10 satte kursen for campingplassen i Kil. Der fant vi ikke bare hyttene våre, men også en gjeng fra Kongsvinger som allerede hadde installert seg. Etter et kvarters tid med hyggelig småprat og forfriskninger, gikk alle glade og fornøyde til sengs. Unntatt Trond. Som gammel feltkriger, gikk han til gulvs. Utendørs.

ADVENTURE OWNER!!!
NYFRELST?
GAMLE KRIGERE?
ENDESTASJON?

Dagen etter gikk i ånden til Alice in Wonderland: ”If you don’t know where you’re going, any road will take you there”. ”Any Road” viste seg å være Fryksåsen – pluss en masse rart i svensk glesbygd før vi rota oss ut på E18 sånn omtrent ved Årjãng. Vi tok sjansen på utsette kroppen for fast føde, og var rimelig godt fornøyd. Eller hva skal man si om voksne (sic!) mannfolk som smiler lykkelig over at en kliss ny GS er totalt nedgrisa av søle?

Redaksjones kommentar:
Årets International Allroadtur ble en ubetinget suksess. På tross av suverent kjørevær møtte det like mange som i fjor og det var bare bllide fjes å se. Spesielt gledelig var det å se at mange nye fjes dukket opp, samt at de gamle "traverne" var på plass. Spesielt er det imponerende at Ulrich fra Stockholm stiller opp år etter år! Sykkelen hans går nå mere under navnet "æljen" etter at beiteforsøk på ei furu... Fra Rogaland kom Oscar, Henning og Åsmund. Thor Harald skulle vært med, men bensinpumpa på 12GS'n sa takk for seg torsdag før turen. Etter at selve touren var over dro Oscar, Sondre, Jonny, Frode I., Henning, Per og Are sammen med Roy til Branäs i Sverige, omkring 10 mil sør for Trysil langs Trysilelva/Klaraälven.
Her har Roy et rosa hus vi overnattet i etter å ha doblet omsetningen på den lokale pizzeria'n i Sysslebäck på en halvtimes tid. Årsaken til denne overnattingen var utsiktene til å våkne opp edru med 70 mil foran seg på et SPA i Sverige? Neppe... Dagen etter var det avreise for de morgenfriske kl. 07:59. Oscar, Henning, Jonny og Sondre la avgårde over Branäsåsen. Etter en kort stund pløyde Sondre gjennom en elgefamilie med minste mulige margin, rett etterpå kom ei diger "æljku" over veien foran Oscar. Videre bar det i fint driv forbi Vermundsjøen til Flisa, og over skogen til Nord-Odal. Her sa Sondre og Jonny takk for seg. For Henning og Oscar gikk veien videre over til Eidsvoll, samt over Minneåsen til Hurdal Torg. Derfra til Lygnaseter og så grusveier over Grindvoll til Jenvnaker. Her var det sykkelløp og det gikk smått!
Videre på vestsiden av Tyrifjorden via Vikersund til Hokksund, deretter til Konsberg og Notodden der Åsmund og Laila ventet. Over flyplassen i Notodden og nesten til Bø. Vi svingte av omtrent ved Sommarland og kjørte en grusvei mot Seljord på sørsiden av Seljordsvannet. Den svinger over fjellet til Kilen, deretter tok vi opp til Fjågesund. Så fine serpentinsvinger ved Kviteseid og deretter den suverene allroadveien på sørsiden av Vråvatn. Som om dette ikke var nok humper og grus tok vi bakveien via Åmlivatn til Skafså. Så er det ikke mange valg, over til Setesdal og en kort stopp i Valle. Til Skafså var det kaldt og regn, etter det klarnet det opp, sola kom frem og det ble godt og varmt. Veien over Suleskard er helt fantastisk som vanlig, vesentlig mindre snø enn i fjor.
Redaksjonen vil takke Odd og Yngvar for dette flotte initiativet og håper vi kan gjenta turen neste år! Vi vil også takke Jonny Vestli for hjelp til fotograferingen. Dersom du har noen fine foto fra turen vil vi gjerne ha de tilsendt.
Neste arrangement er "Southern Comfort" på Evje om en måned. Får vi se en Tiger i farta da? (ja, jeg vet du kom til Kil Kjell, way to go!)
24.05.06 ÅRETS FØRSTE ARRANGEMENT GJENNOMFØRT!!!
INTERNATIONAL ALLROADTUR 2006
For redaksjonen begynte turen allerede mandag 15. mai. Turen gikk fra Stavanger via Stord og til Bergen i jobbsammenheng. Selv om ruta i all hovedsak fulgte E 39 var det sol, varmt og fint. 12GS’n gikk upåklagelig som alltid. Ikke merket vi noe spesielt til den varslede fergestreiken heller. Bagasjen var pakket i en drybag som var plassert på sykkelens fine bagasjebrett, dette kommer til syne når du tar av passasjersalen og har gummipolstringer og er helt flatt. Flere sykler burte ha dette. I tillegg hadde vi kamera og diverse ”greier” i tankveska. Tankveska på !” GS er det litt ”2 rom og kjøkken” stuk over, men den er nogenlunde vanntett og passer perfekt på tanken. Ser du bort fra at du tuter litt på hornet når du svinger mye til venstre er den helt perfekt!
Fra Bergen til Voss langs E 16 er det mange tunneler. (!!!) Ellers er veien sånn passe kjedelig, men naturen rundt er ganske fin. Bratte, grønne fjell, noe fosser, samt en mengde trailere. På Voss ble noen rundstykker, skinke og ost, litt leverpostei og en tube makrell i tomat handlet inn på den lokale KIVI butikken i sentrum. En MORA kniv til 39.90 i ekte plast ble innkjøpt på den lokale Jernia forretningen på motsatt side av veien. Etter det bar det av gårde mot Lærdal. Ved Stalheim svingte bare sykkelen seg inn på gamleveien av seg selv (er det mulig å kjøre utenom denne perlen tro?) og luchen ble inntatt i strålende sol midt i bakken. Livet lekte...
Veien fra Stalheim via Flåm til Lærdal gikk gjennom verdens lengste veitunnel. Og la det være sagt med en gang: Lærdalstunellen er oppskrytt! Selv med noen hvitmalte rom med blå lys hver 5 km. Etter tunellen er veien fin oppover mot Borlaug der en kan velge mellom å kjøre via Hemsedal, Gol og Hallingdal eller en kan kjøre videre over Filefjell. Vi valgte det siste da vi har en kompis på Fagernes. Før var han en ganske vanlig ok fyr med en sliten Suzuki GS 650 med kardang. En forferdelig sykkel på alle måter han har måttet tåle mye mobbing for. Men, ikke nok med at Jens Moberg driver et lokalt firma innen lokalmatbransjen, ”Smak av Valdres” han er jammen frekk nok til å kjøpe seg en GS til.
Og ikke hvilken som helst. Morten Oskarsens R 80 GS ”Basic” med Touratech ZEGA system må vite. Jens var ikke hjemme, men ”basicen” stod på tunet til allmenn beskuelse. Redaksjonen er grønn av misunnelse og håper å få med oss Jens på en tur eller to i løpet av sommeren. Dersom du ikke visste det arrangeres det rakfiskfestival på Fagernes hvert år...
Vel fremme på Kongsvinger fikk sykkelen stå noen dager mens 17. mai ble feiret sammen med barna. Det var klart for international allroadtur. Etter diverse telefoner ble det klart at kontingenten fra denne kanten i år bestod av Oscar (på utlån fra vest), Roy, Johnny og Sondre. Hvordan det gikk og bilder fra turen, samt mer tekst kan du (forhåpentlilgvis) lese om i morgen…følg med, følg med…
12.05.06 INTERNATIONAL ALLROADTUR!!!
TYRIGRAVA UTENFOR OSLO 20.05.06
AVREISE (IKKE OPPMØTE!!!!!) KL. 09:59
Redaksjonen går av nett for helga og hele neste uke. En tur fra Stavanger via Hardanger, Bergen Filefjell, Dokka, Totenåsen, Gullverket, samt veien mellom Kuggerud og Brandval er noe av ruta. Sjefen for International Allroadtur 2006 har latt høre fra seg og skriver følgende i en mail til redaksjonen:
SISTE!
Årets Int. Allroad-tour går som planlagt – lørdag 20/5.
Start fra Tyrigrava kl 09:59 (og jeg kødder ikke....).
Dag 1 avsluttes i Töcksfors ca kl 1600.
Pga. Diverse omstendigheter har vi ikke hatt mulighet for å legge opp rute for dag 2. Det betyr at de som er med på dag 2, må være med på aktiv leting etter passende grusveier! Overnatting vil skje på Frykenbaden Camping i Kil. Der vil det også foregå inntak av lettere forfriskninger samt seriøs planlegging på lørdagskvelden. De som ønsker hytte, må selv ta kontakt hos med Frykenbaden. (http://www.frykenbaden.com/) Ytterligere påmelding, administrasjon, informasjon, rettledning og annet vil foregå etter sedvanlige Allroad-prinsipper – dvs. ingen! Vel møtt lørdag 20. med full tank, lite luft, matpakke og godt humør! Vi drar altså kl. 09:59. Drar - ikke møter opp!!! Les mer...
Med vennlig hilsen
Odd V. Larsen
Mobil: 913 94 865
MENER ALVOR?
11.05.06 En skikkelig oppgradering!!!
Nei, vi snakker ikke om at redaksjonen har tatt seg selv i nakken og laget nye innlegg til siste nytt. Derimot er det redaksjonens nermeste nabo Terje Garpestad som har oppgradert seg. Eller rettere sagt sykkelen sin. De som har fulgt med i spalten vet at Terje hadde et stygt uhell med sin BMW R 1150 GS. Blant de mindre skadene på sykkelen nevner vi i farten at den ene sylinderen revet av og at kardanghylsa knakk i to. Pluss at det ble en del større skader. Terje fikk seg en skikkelig smell, men han er i sammenlappet igjen og klar for utfordringer i salen!
Grunnet problemer med å håndtere en så stor sykkel ble en Yamaha xtz 600 (eller hva det var) inkjøpt. Den syns dama var for liten å sitte bakpå, og en Kawasaki Vulcan på størrelse med et eller annet fra NSB eller noe ble innkjøpt i fjor. De som kjenner Terje vet at han lett benytter denne sykkelen som en skikkelig allroader. Det var dog etter en helgs prøvetur på Motorhusets BMW R 1200 GS at Terje fikk skikkelig "fot!" Kontrakt ble skrevet og Terje er eier av en kliss ny, blå BMW R 1200 GS. "Pimp my bike" og vips var alarm, topboks, vesker og litt annet snacks montert! Gratulerer Terje, sjekk ut aktivitetssiden og bli med!
Back in business?