25.04.06 Visste du at...?
...du kan finne delenummer til (nesten) alle BMW motorsykler og biler på nettet? På websiden RealOEM.com kan du lete deg frem til akkurat den delen og det delenummeret du trenger til din sykkel. Redaksjonen merker seg at de aller nyeste modellene er ikke er med enda, men hvem trenger vel deler til en ny mc? Redaksjonen tar heller ikke noe ansvar for om delenummerene faktisk stemmer, men layoutmessig ligner dette svært mye på BMW's eget system vi har testet ut en stund. (hysj, hysj.) Redakjsonen takker Anders Dihle for dette tipset. Dersom du har et tips om gode linker kan du sende den til oss ved å trykke på e-postlinken over.
I morgen handler det om en "gjøkaktig lyd." Følg med, følg med...
SISTE - SISTE: Det viser seg at 1200GS faktisk står på websiden! Redaksjonen er imponert...
24.04.06 BMW GS FORUM I NORGE
Elsket og hatet er GS'n, like fullt er den der og stikker, om ikke nesen, men i alle fall nebbet frem. Både titt og ofte. Et GS forum i Norge har vært etterspurt i gjesteboka lenge. Redaksjonen har vært noe nølende, ikke minst grunnet at det er mange, gode GS forum på nettet. Men, altså ingen i Norge. Ikke før Geir Viksmo Slettan tok saken. Geir Olav er 1200GS kjører og freelancejournalist i MC Avisa. Geir Olav og han kompis Tor Tolgersbakken har like godt tatt mål av seg til å "samle hele GS Norge til et rike" under klubbnavnet Schnellpanzer F.V. Klubben har en egen webside, www.schnellpanzer.de
Allroad-MC har inngått et formelt samarbeid men Schnellpanzer F.V. I første omgang dreier dette seg om profilering av GS forumet. Hvordan saker og ting utvikler seg videre er det ikke godt å si, dog er det ikke helt ueffent å ha noen GS bekjentskaper på Tynset. Mye grus der...
Allroad-MC ønsker Geir og Tor lykke til med prosjektet sitt og oppfordrer hele GS Norge til å benytte forumet flittig. Gå direkte til forumet ved å trykke HER! Forumet vil bli lagt inn under knappen "GS."
20.04.06 Nytt medlem.
Så kom den endelig, den første 1200 GS Adventuren i klubben. Selv om eieren har vært påmeldt til "Stella Alpina" tok han rett før påske steget helt ut og meldte seg inn i klubben. 7 april mottok redaksjonen følgende e-post:
Jeg kunne tenke meg å bli medlem, hva er forutsetninger for å komme i betraktning?  For øvrig er jeg påmeldt (og betalt) Stella Alpina, og har også blinket ut andre arrangementer i regi av klubben. Jeg har ved kjøp av GS'en konvertert fra Italiensk (dvs Multistrada). Dagens lille debut med Adventuren bekreftet at jeg har gjort et godt valg:)  PS. Jeg har tatt ut min nye Adventure 1200 i dag. 20 mil så langt, dette blir en bra sesong!  Håper på positiv tilbakemelding!
Geir Olaf Østebøvik
Selvfølgelig er nye medlemmer velkomne, og med en slik imponerende doning er det bare å bli med. Geir Olav er opprinnelig sørlening, men bor i dag i Asker. Geir Olav forteller videre at han kar kjørt mc i åtte år og rukket å runde 100.000 km på syklene sine. Merittlisten viser følgende sykler så langt: HD sportster -90 (1996-1997), Honda VFR -99 (1999-2001), Yamaha FJR 1300 -01 (2001-2003), Ducati Multistrada 1000 -04 (2004-2005). Som en liten kuriositet kan det nevnes at Geir hentet sykkelen sin samme dag som Sigmund hetnet sin nye Multistrada. Og at de møtte hverandre i Vestfold, Sigmund på vei til Jæren og Geir Olav på vei til Asker. Verden er ikke stor.
Geir Olav forteller videre at han nå har fått kjørt en del med sykkelen og at førsteintrykket lover bra. Geir skriver:
Innledningsvis: sykkelen er helt fantastisk, jeg kjørte 20 mil i dag, (07.04.06, red.anm.) og gleder meg til resten av påsken.  God følelse å sitte høyt med god utsikt, og med en god følelse av kontroll! Førsteinntrykket av Adventure'n er positivt. Kjørte stort sett på 'rett frem' veier i dag så jeg har ikke fått lekt meg med den ennå.  Vindbeskyttelsen er fabelaktig. Jeg har noe lett 'napping' i toppen av hjelmen, ellers er jeg godt beskyttet fra fartsvind. Langt mindre turbulens enn 1150 GSA som jeg prøvekjørte for et par år siden.  Jeg kjører med setet i nedre posisjon, i øverste har jeg problemer med å manøvrere sykkelen når jeg skal 'rygge'. Jeg 182 cm høy. Sittestillingen er meget bra og setet er passe mykt. Mye mykere enn Multistradaen jeg byttet inn :)  Jeg har ikke fått kjørt motoren noe særlig hardt, men jeg kjenner den trekker bra. Noe vibrasjoner i fothvilerne på noen turtallsområder, GSA'en har andre fothvilere (uten gummi) enn standard GS. Sykkelen er tung å få opp fra sidestøtta når tanken er full, men når du kommer i gang er følelsen fantastisk. Hyggelig å gjenoppdage fordelen med speil.  Har ikke sett stort bak meg i de 2 sesongene jeg kjørte Multi :)
Redaksjonen ønsker Geir Olav velkommen i klubben.
19.04.06 Tørst i fjellheimen - En uoppdaget perle del II
Etter denne fantastiske bragden bekrevet i gårsdagens innlegg, samt etter høydeoppholdet i tynn luft fant vi ut at vi egentlig var ganske tørste. GPS’n ble satt opp til å finne raskeste veien dit vi skulle overnatte. Prosjektet ”overnatting på hytte i fjellheimen” var i sin helhet overlatt til Jærbu’n som skrøt av billig og bra overnatting hos ”Lizzi.” Hvor ”Lizzis” beliggenhet var visste han ikke, bare at han hadde snakket med en fyr i Norge som hadde anbefalt stedet. Dessuten lå etablissementet kun 400 meter unna MC Touringcamp hvor vi tydeligvis skulle tilbringe en del tid. Alt i følge Jærbu’n. De danske fjellveiene er av en grei standard, så omkring kl. 14:00 ankom vi campen.
Etter litt hit og dit fant vi jammen ”Lizzi.". ”Lizzi” viste seg å være en svært hyggelig dame godt oppe i årene. I andre etasje av huset sitt hadde hun innredet fire rom som hadde felles minikjøkken og et helt greit bad/wc. Vi tok det største rommet, der var det dobbeltseng, et spisebord, samt en sofagruppe og et stuebord. I tillegg var det en praktisk garderobe. Stedet anbefales på det varmeste, prisen var kr. 150.- pr. pers/ natt, samt at Lizzi kunne ordne frokost dersom vi ønsket det. Vel inne i losjiet meldte ovenstående tørste seg med full tyngde igjen. Jærbu’n og jeg hadde selvfølgelig sørget for å forsyne oss godt i taxfree’n på ferga på vei nedover man er da ikke amatør!!!, En kasse pils fra CB i Kristiansand 119.- norske. En uimotståelig fristelse...
I tillegg til pils hadde jærbu’n kjøpt med ”noe Jäger”, samt at en del Grappa kom på bordet. Etter en times tid med tørsteslukking i friskt driv gikk vi opp på campen. Der fikk vi kjøpt oss noe tiloversbleven Carlsberg ”påskebrygg” og tok en runde på plassen. Alle som har gått noen runder på slike plasser vet vel omtrent hvordan det ser ut. Mye japansk custom, en del japanske sporttouringsykler, en og annen allroader, noen gåstoler (sykkel med sidevogn, red.anm.) og en og annen Gold Wing. I et lite hjørne av campen, langt unna de andre var det mest interessante vi fant, en 2 takts MZ med sidevog, og en BMW med sidevogn. Samt masse lavvu, primuser og stæsj.
På veien til bake gikk vi innom campens hytteområde. Der, blant custom og Gold Wing befant nordmenne seg. Som vanlig med masse skrik og skrål, Jäger, og greier. Om de ikke vant prisen for lengst kjørte distanse denne gangen var de, i god, gammel norsk tradisjon, i alle fall i godt gang med å vinne drekkinga!! Nordmennen var fra Grenlandsområdet, nærmene bestemt Brevik MC. Etter et par haglebyger og litt mer påskebrygg på trappa hos Brevikgjengen var det på tide å få seg litt middag. MC Touringcamp har bra mat og greie priser. Middag kr. 85.- og frokost til kr. 35.- Ølet var ”latterlig billig” og betjeningen hyggelig.
VANT "DREKKINGA?"
Etter middag fortalte brevikgjengen at i Tønder helt sørvest i Danmark var det MC samling på torget dagen etter. Hovedgaten skulle stenges av i dagens anledning. Sigmund og jeg fant ut at det var en passe kjøretur til Tønder, omkring 25 mil hver vei. Selv om det ikke er helt opplagt ved første øyekast er Tønder også en del av den danske fjellheimen. Dog ikke med høye bjerg, området rundt Tønder er mer preget av ”de store vidder” enn andre steder vi besøkte. Siden vi (som vanlig) var litt sent ute tok vi raskeste veien, dvs. E45 alt det remmer og tøy kunne holde. Sigmunds nye Multistrada er giret ned for norske forhold og er farlig rask, selv om motoren enn så lenge er original.
Oscar 1200GS ble testet litt på toppfart og den nye videkjermen fikk vise om den var verdt pengene. Etter noen mil ble det klart at den sluret på clutchen over omkring 5000 - 6000 omdreininger på 6. gir. Vel og merke i ”noe motvind”, men læll da gut. Etter det ble det kjørt litt saktere, men vi lå mellom 160 og 180 hele veien. Til slutt bar det inn på bygdeveien til Tønder, og akkurat som brevikgjengen sa så var hovedgaten og torget sperret av. Vi slapp selvfølgelig inn på mc, været var stålende med sol og over 20 grader!!! Flott vær for en fjelltur på MC!!! Brevikgjengen skulle også til Tønder, vi trodde vi så snurten av de på en eller annen bensinstasjon langs veien, men til Tønder kom de aldri. Det viste seg senere at de dro til Flensburg for å bunkre…I Tønder var også mcparken dominert at japanske sportstourere, men en og annen japansk og engelsk klassiker, samt en H-D med turbo, ble notert. Samt en gammel Kawasaki Z 650, maken til den Sigmund hadde en gang. Jærbu'n ble nostalgisk og snakket om damer og Jæren og gud vet hva.
HVA ER VEL DANSKEN UTEN "BAYER?"
HEFTIG OG BEGEISTERT?
GREVLING I TAKET?
I enhver seriøs fjellheim fins det varmestuer. Så også i Tønder. Og siden man blir tørst og sulten av å vandre rundt i påskefjellet oppsøkte vi etter en stund stedets fjellstue. Jaha, tenker du kanskje, fjellstue og fjellstue fru blom! Men, som bildet over viser var det et sett med ekte ski i taket på den lokale, brune cafeen. Så brun var cafeen at de ikke serverte noe mat vi kunne tenke oss, men serveringsdamen var hyggelig og anbefalte et sted borte i gågata. Eller lysløypa om du vil, vi var jo på fjellet. Litt borti gata fant vi restauranten og la det være sagt med en gang: Det er dårlig butikk å invitere to skrubbsultne nordmenn på fjelltur på ”spis så mye du vil for kr. 99.-” Etter at vi rullet ut fra stedet bar det via "lokalveier" til bake til mc campen og Lizzis losji. Igjen var det vannbaserte forfriskninger som stod på programmet. Gjengen fra Brevik kom litt etter hvert. Vi tok det allikevel rolig den kvelden, ferga vår fra Hirtshals skulle gå 12:30 og det var drøyt 20 mil dit…
Dagen etter opprant med strålende sol, og det gikk i fint driv til Hirtshals. Etter bensinfylling og en rask kopp kaffe på kaia bar det om bord i ”MF Spypilen” til Kristiansand. Etter et par timer eller så var vi definitivt i Norge igjen. Regn, regn og regn. Tåka over Kvineheia gjorde sikten til omtrent null og farten deretter. Første stopp var Feda rett etter Kvinesdal, det er omtrent halvveis. Esso’n der har for øvrig gratis kaffe og et helt greit gatekjøkken. Mens vi stod der tittet sola fram og livet ble rett så trivelig. Derfra og til Sandnes og Nærbø var det stort sett opphold og jammen var det ikke en og annen tørr bit på E39 og.
Skal du på påsketur til neste år? Forsøk den danske fjellheimen – en uoppdaget perle!!!
"MARKEDSTILPASSEDE" ÅPNINGSTIDER
PÅ VEI NEDOVER?
Rekker vi det er det et par nye medlemmer i morgen...og så har klubben inngått et samarbeid om et GS forum. Nysgjerrig? Følg med, følg med...
18.04.06 En uoppdaget perle!!!
Alle vet at nordmenn er født med ski på bena. Alle vet også at nordmenn er et folkeslag som elsker å plage seg selv, og derfor må oppsøke snø, is og kulde så snart anledningen byr seg. Det er i alle fall slik vi ønsker å fremstå, et barskt folkeslag som ikke går av veien for en utfordring og som tygger pinglete euborgere til frokost og spytter dem ut igjen som utslitte vrak til lunch! Men, er det sånn at Norge er et folkeslag med ski, ryggsekk, appelsiner og mengder av Kvikk Lunch innabords i påsken? Som så ofte ellers er sannheten, også på dette området ganske annen enn virkeligheten.
Det viser seg nemlig at kun et fåtall av oss reiser på påskeferie, nærmere bestemt 15 prosent. Klide: Dagbladet.no Hvordan det er med ”prosenten” i allroad-mc skal være usagt, men ryktene forteller at i alle fall Trond, Odd, Rune, Odd Einar og Terje S trives svært godt i is og snø. (-helvete, red. anm) Alle har de vært på fjellet, dvs. det norske påskefjellet som de er så inderlig glade i. Det er der lek i snøen som står i fokus, og laging av engler, lange skiturer, oppfostrende snømåking og annen karakterbyggende moro på programmet. En og annen Yatzy og noe kortspill er andre eksempler på det ovenstående personer finner det betimelig å benytte fritiden til.
MED SKI UNDER BENA?
Ikke alle deler denne oppfatningen av moro i påsken. Om en setter seg på en ferge eller to kommer en til et ikke helt ukjent kontinent sør for Norge som heter Danmark. Nå er ikke Danmark noe spesielt tenker du kanskje, men, der tar du feil! Alle kjenner vi oss vel igjen der vi satt i geografitimene og pugget hovedsteder og innbyggertall. For ikke å snakke om hvem som grenser mot hva og hvilket fjell som er høyest i respektive land. Dette med fjell bringer oss direkte over på reisemålet for to av medlemmene i klubben, Oscar og Sigmund. Siden Russland, Tyrkia og størsteparten av de baltiske landene og gamle østblokken allerede var utforsket av de to på mc gjenstod et til nå uoppdaget perle: Den danske fjellheimen!!!
Dersom du nå muligens stusser en smule, fortvil ikke! Danmark har en svært tiltalende fjellheim! Og tro ikke at Himmelbjerget er Danmarks høyeste fjelltopp!!! Neida, det er Ejer Baunehøy!!! Dersom den gamle geografilæreren din enda lever, let ham opp og be om en foklaring på dette. Ingen, jeg gjentar ingen redaksjoen har snakket med hadde ringeste anelse om denne vranglæren vi i årevis har blitt foret med!!! Vel, vel. For å komme til den danske fjellheimen startet reisen i Rogaland. Oscar hadde nettopp kommet til bake etter en kjapp tur til Bergen tirsdag og onsdag, en tur der han rakk en kjapp tur innom Baroniet i Rosendal. Avtalen var at vi møttes på Vikeså kl. 13:00.
Hurtigferga til Color Line fra Kristiansand hadde avgang kl. 17:00 så vi hadde god tid. Og det trengte vi! Regnet bøtten ned og temperaturen lå på mellom 5 og 7 grader hele veien. Sigmund hadde helt ny DUCATI Multistrada 1000S. Denne gangen utstyrt med beskyttelse foran hendlene og varmehåndtak. Og det trengtes på turen. En rask kaffepause i Feda var ulidelig kaldt, og det føltes varmere på sykkelen enn mens vi stoppet. Oscar tapte veddemålet om at det var snøslaps over Kvineheia, men det var på nære nippet. Etter tankstopp i kristiansand bar det om bord i ferga og over til EU. Ingen problemer og ”grade aus” retning kveldens mål: Sander og Eva i Ejstrupsholm. Vel fremme ble det både tørking av klær og mat, samt en del ”bayer.”
Dagen etter bar det ut i fjellheimen. Den danske fjellheimen er svært forskjellig fra den norske. For det første er det svært lite snø. Poeng til den danske. Dernest er alle de høyeste toppene tilgjengelige på motorsykkel! Nok et poeng til Danmark. I tillegg er det grønt og med blomster, i alle fall på den toppen vi var på. 3-0 til den Danske fjellheimen så langt. Som om ikke dette var nok ligger ”afterski” stedene, her nede kalt ”kroer” svært tett, og prisene er vesentlig lavere enn de norske. Igjen full pott til Danmark. Til slutt vil vi nevne at veiene, i alle fall på denne tiden av året, er noe bedre enn de norske, og at en kan rekke over hele fjellheimen på en snau dag. Perfekt for en innholdsrik påskeferie på mc! Her snakker vi vel om ren utklassing!
UNDERVURDERT FJELLHEIM!!!
Sigmund hadde fått det for seg at Oscar var ødelagt av de kulturelle utskeielsene på Vestlandet, men ble allikevel, dog svært skeptisk med på en tindebestigning. Litt sikk sakk kjøring på småveier som GPS’n fant til oss, masse grus og faktisk en hel skog måtte vi gjennom. Men, hvor var fjellene? En ny runde på GPS’n med Sanders waypoint brakte oss ut på et nypløyd jorde. Hmmm…ikke helt det vi hadde ventet oss…men, hadde vi ikke sett et skilt med noen Ejer greier lenger nede i veien? Vi kjørte videre og til slutt fant vi frem til Danmarks høyeste punkt! Vi gjentar: Himmelbjerget er IKKE Danmarks høyeste fjell. Eller punkt om du vil. Det er det nemlig Ejer Baunehøj som er! Og hvilken høyde!!! Heler 170, 95 m.o.h kan stedet skilte med.
Sigmund fant ut at han nå for en gangs skyld har besteget et lands høyeste punkt måtte det foreviges! ”Tæge du bilde a' meg?” låt det fra Jærbu’n, som raskt tilføyde: ”Og pass på å få med steinen med høgda øve havet på!” Dette medførte en del friidrett i form av magekryping for å forevige Sigmund sammen med en stein med inskripsjonen: ”De har nu nået Danmarks højeste punkt Ejer Baunehøj 170,95 m. over havet.” Et lite steg for Jærbu'n osv! :-)
Etter denne fantastiske bragden fant vi ut at vi egentlig var ganske tørste. Hvordan DET gikk kan du trolig lese om i morgen. Følg med, følg med...
10.04.06 Last call
Motorhuset Rovik i Stavanger har noen forskjermforlengere til GS til halv pris, dvs omkring 250 kr. Forlengeren dekker åpningen mellom skjermen og plata under motoren, og hindre stein, grus, sauemøkk, ekorn, kuer og syklister m.m. å treffe motoren din. Har brukt dem selv på 1150 og 1200, fungerer greit. (så langt har ingen kuer truffet motoren min, en Toyota glapp gjennom i 2004, men det er slikt som skjer.)Vil du at jeg skal ta med noen over til Østlandet til påske? Ja, da må du ringe meg FORT!!! Kan hente med mandag. Så et per, tre stykker i farta. Først til mølla... Jeg treffes på 90157360 stort sett hele mandag...
07.04.06 Er DU en av de heldige???
BMW er et merke som gir assosiasjoner til begrepene kvalitet, god kundeservice og bunnsolid tillit. Har du kjøpt deg er BMW kan du være sikker på at de stiller opp dersom noe, mot formodning, skulle gå galt. I alle fall har det vært slik før. I den siste tiden, spesielt fra i fjor, ser det ut til at noe har skjedd hos BMW. Først reduserte BMW verktøysettet på syklene sine. Verktøyet hos BMW har vært svært bra og "state of the art" i mcverdenen. Til i fjor var det. Da gjorde BMW det svært smålige trikset å redusere verktøysettet til et minimum. Dette gikk ikke alle kundene hus forbi, og Karsten på BMW Norge lå i fosterstilling i flere dager etter at allroad-mc i denne spalten gjorde mc Norge oppmerksom på dette og ba folk om å kreve å få stort verktøysett! Flere fikk dette etter de tilbakemeldingene redaksjonen har fått. Men, ikke alle. Shame on you BMW. Som om ikke dette var nok kuttet BMW ned til en nøkkel på sykkelen. Til dette er det bare å si: HERREJEMINI!!! Hvor dypt kan en synke???
Hengemyra til BMW ser ikke ut til å slutte der! Dersom du f.eks. har en liten raklelyd i 1200GS'n motoren din kan du kanskje spørre om de kan være så snill å installere den oppdaterte kamkjedestrammeren for deg? I fjor sommer var medlemmer i allroad-mc i kontakt med en tysker som kun kom seg fra München til Corsica før registrert sa takk for seg. Andre i Norge redaksjonen har vært i kontakt med har tatt sykkelen sin ut av vinterdvalen i år og opplevd det samme.
Men, dette er jo bagateller i forhold til den snuoperasjonen BMW driver med nå. I følge det tyske magasinet "Der Spiegel" kaller bMW tilbake ikke mindre enn 80.000 (!!!) motorsykler for å bygge om det "supre" delintegral ABS systemet som BMW så flott kaller "EVO" brems. Det var tyske ADAC som varslet BMW om dette problemet i fjor sommer etter å ha mistet bremse under en test. Etter måneder med benektning og unnskyldninger kryper nå BMW til korset og kaller inn rubbel og bit av sykler med dette systemet. Redaksjonen regner med at med den fantastiske profesjonaliteten vi har opplevd at BMW har håndtert kundene i Norge med blir BMW i Norge sannsynligvis de siste i Europa (muligens med unntak av lokale provinser i Albania) som retter opp dette problemet. Vi oppfordrer med dette ALLE som leser dette, og som har en BMW med det fantastiske "EVO" bremsesystemet om sporenstreks å ringe sin BMW motorsykkelforhandler og forelegge dem problemet og forlange time til retting av feilen. Har den lokale forhandler'n din ikke hørt om problemet sier du? Bombe!
Vel, uansett er det ikke helt riktig at det var ADAC som først varslet BMW om dette problemet. Oscar opplevde dette på sin BMW R 1150 GSA i fjor sommer og ga sporenstreks beskjed til MC Huset Nydal om at han mistet bremsene. Men, ble han tatt på alvor? Nei! Det han opplevde var liten forståelse for problemet og en stor porsjon skepsis fra BMW. Dog skal det tillegges at MC Huset tok tak i problemet, bl.annet hadde de sykkelen til testing i to dager. Uten å finne feilen.
Redaksjonen har tidligere stilt seg svært skeptiske til dette systemet. ABS kan nok være bra i en eller annen situasjon, dog viser det seg at ei totalt unødvendig bremsepumpe på en mc er direkte farlig. Hvordan? Jo, dersom det legger seg en stein eller et eller annet slik at bremsepumpa starter når du kjører skjer, etter det redaksjonen kjenner til følgende: Bremsepumpa sterter. (selvfølgelig) Den er derimot sikret med en innretning som gjør at den ikke skal overopphetes. Dermed går pumpa et minutt eller to, deretter stanser den og du har KUN restbremsekraft igjen. Dette UTEN at du få noe beskjed om det på dashbordet. Tenk på det neste gang du er ute å kjører - har jeg bremser neste gang jeg trenger det? Eller har jeg ikke? Det finner du kun ut ved å bremse vet du... Trolig har du bremser, men Murphy ligger på lur. Oscar har for øvrig en 1200 GS uten EVO systemet, den bremser perfekt!
Nok drittprat om GS'n. Redaksjonen mener fremdeles at BMW R 1200 GS er den desidert beste allroadern som er å få kjøpt i dag når bredden i bruksområdet og fordelene med boxermotoren og kardangen legges til. I påsken skal vi på tur, dog blir det blir ikke Belgia og GS treff, en rask kikk på kontoen satte en effektiv stopper for det. Dog er steder som Bergen, Filefjell, Valdres og Ski (stedet, ikke turinnretningene, red.anm) aktuelle destinasjoner. Redaksjonen går med dette av nett, vi legger oss lagelig til for høgg for "De tallrike tigrene", men det får vi tåle. Vi ønsker alle en god påske og en god start på sesonen. Neste stopp er International allroadtur i mai...følg med, følg med!
06.04.06 Pengegeloppen del gud vet hva!!!
OK, du har betalt kontingenten for i år, kjøpt deg GPS, betalt klubbcapsen og enda har du flust med penger til overs. Ingen ubetalte regninger eller tikkende, økonomiske bomber som ligger og venter.Til og med HSB har fått sitt. (økonomisk altså, red.anm.) Du lurer rett og slett på hva du skal gjøre med alle pengene du har til overs??? Vel, fortvil ikke, redaksjonens økonomiavdelig, i tett samarbeid med klubbens mest erfarne økonomiklovner har redningen for deg! Løsningen heter rett og slett BILTEMA! Det er vel kjent at BILTEMA er en godtebutikk for allroadentusiaster. Det er også godt kjent at samme butikk har noe varierende kvalitet på godsakene sine.
Redaksjonen har imidlertid falt for et produkt vi har testet ut i noen tid. Vår versjon (som du kan se bilde av ved å trykke HER) er ikke helt lik den BILTEMA selger, men det vil overraske redaskjonen dersom kvaliteten er særlig forskjellig. Hva snakker vi om? Jo, en latterlig billig, liten mcløfter som ikke tar mye plass i garasjen. Vår modell var noe lav, den var beregnet på å stikkes under lave customsykler. Dette løses elegant ved å bruke noe "tofire." Prisen? Latterlige 899.- kroner! Løp og kjøp!!!
05.04.06 For mye penger til overs???
Ja, da kan en GPS være noe for deg. Via en ikke helt ukjent rallycrosskjører har klubbens betalende medlemmer fått en tilbud på TOM TOM Rider. Tilbudet forutsetter en samlet bestilling på et ukjent antall GPS'r. Dersom du er interessert i å få vite mer om tilbudet kan Kjetil kontaktes på e-post ved å trykke HER!
SISTE - SISTE:
Kjetil har betalt medlemkontingenten OG bestilt caps...
04.05.06 SUPPORT YOUR LOCAL ALLROAD UNIFICATION - BUY A CAP!!!
Redaksjonen har planer om å bestille noen capser med påskriften "allroad-mc.com" Dersom DU ønsker deg en slik caps må du umiddelbart sende en mail til redaksjonen ved å trykke HER! I første omgang tenker vi å bestille omkring 15 stk. Capsene vil koste kr. 150.- / stk. (+ frakt, men de kan sikkert tas med til deg en gang det passer...) Overskuddet går selvfølgelig til klubbkassa. Capsene er svarte med hvit påskrift. Capsen vil avvike litt fra vårt testeksemplar, bl.annet vil teksten stå litt lenger ned. Husk å skrive på hvem du er og hvor mange capser du ønsker. Først til mølla...
N.B Capsene kan KUN bestilles av betalende medlemmer...
03.04.06 Hjelp fra uventet hold!
I Moss bor det en fyr som heter Vidar Bjørnli. Vidar skrivet til oss:
Medlem's søknad!!!!!
Prøver meg med en velbegrunnet søknad for om mulig bli tatt opp i den gode selskap. Jeg har kjøpt meg en 2000 mod Triumph Tiger etter noen år uten mc. Den siste var en Yamaha FJ 1200, men har sett på Tigere'n flere år. Ser at dette er klubben for meg. LiKer å kjøre på asfalt noen ganger, men veier som er litt dårligerE og jeg ikke møter motorsykler med mange RRRRR i navnet hele tiden. I år er det planlagt flere småturer, men neste år vil jeg gjerne ut på en laaaang tur. Er ennå på planlegging stadiet så kan komme tilbake til det. Legger med et bilde av MC og et bilde av meg selv. Klipp gjerne bilde til slik at de passer. (om jeg kommer gjennom nåløyet og blir tatt opp som medlem) Ha en god dag. Vidar Bjørnli, Moss.
KLAR FOR KRINGVERN?
Vidar sier ingenting om hva vi kan gjøre med bildene dersom han IKKE slipper gjennom nåløyet, så vi antar at de er til fri avbenyttelse. Nå har det seg slik at nåløyet i allroad-mc er ganske stort. Faktisk svært romslig når vi ser nærmere på det. Dette har overhode ikke noe med at Vidar trenger et stor nåløye for å bli medlem, det er snarer slik at det er visse andre medlemmer som trenger en direkte romslig døråpning for å komme inn.
Vidar, som for øvrig allerede har betalt medlemskontingenten, ønskes velkommen i klubben. Vi håper vi får se mye av deg på arrangementene våre. nå mangler det bare at Geir og Kjetil betaler medlemskapet slik at du ikke blir alene sammen med Kjell i dyrebeskyttelsen. (i motsetning til GS kjørere som sorterer under kategNrien "flat og lat", red.anm.)
I morgen tror vi på redaksjonen at vi vil ta på oss en annen hatt, eller caps om man vil...følg med, følg med...
SISTE - SISTE:
Vidar er eier av et annet dyr, nemlig en tysk jaktterrier - noen som husker "Oliver Twist", eller "Tore Hund" blant "venner"???
01.04.06 Ikke noen aprilspøk!
Redaksjonens nådeløse opprydding har ført til følgende:

- Klubben har i dag 32 betalende medlemmer.
- 10 personer er flyttet under streken, disse vil komme tilbake på lista ved å betale medlemkontingenten.
- 5 personer er ute av listen, dvs. at de må be om å komme inn på listen igjen. Forutsetning: betale medlemskontingent OG delta på arrengement.

Vel, tallet 32 over er ikke helt korrekt, det korrekte tallet er 33. Det er nemlig slik at Kjell får drahjelp fra uventet hold. På hvilken måte får du vite mandag...følg med, følg ,med...