23.03.06 Alene mot alle?
Etternølerne betaler inn til klubbkassa. Det er i dag 27 av 48 medlemmer som har betalt kontigenten. Redaksjonen antar at omkring 10 medlemmer ikke ønsker å være med, og at vi ender på omkring 35 medlemmer innen fristen går ut. Husk, 1. april er det definitivt slutt, da strykes du som medlem dersom du ikke har betalt.
Det som redaksjonen merker seg er at det er en person som kjemper alene mot alle. Vel, i alle fall nesten alle. Personen det er snakk om er hverdagshelten Kjell. Der andre trekker seg unna, viker til side og lar det skure og gå gir ikke Kjell opp. Hans utrettelige kamp er viden kjent, ikke minst i gjesteboka. Kjell er ikke konfliktsky og han er ikke redd for å stå alene. Ja, for det er nemlig det hverdagshelten Kjell gjør akkurat nå. Redaksjonens siste dukk inn på allroad-mcs konto viste at det KUN er Kjell Bencsik blant tigergutta som har betalt medlemskontingenten for 2006.
BRUBAKER?
"Dette må du få med på websidene" sier en oppglødd Kjell til redaksjonen. "Her står jeg opp mot GS mafiaen helt alene!" "Og syns jeg klarer meg godt i kampen" "Dessuten er det masse GS psykopater i klubben, de skal ikke få hvile et sekund i år!!!" "Dog savner jeg litt støtte fra de andre pinglene" fortsetter Kjell. "Uansett skal GS mafian'n få kjenne hva Tiger'n er god for , jeg prikker inn arrangementene og lader med skarpt" avslutter han før han går tilbake til pus og "kveldskosen."
Redaksjonen oppfordrer resten av tigergutta til og umiddelbart komme på banen, betale medlemskontingenten og prikke inn arrengementene de også. I morgen er det helg og redaksjonen drar på (fly) tur til Østlandet. Der blir vi værende til minst onsdag, hvilket betyr at det ikke blir noen oppdatering på websidene før tidligst torsdag neste uke. Til da, god helg, gå inn på nettbanken og betal lusne 150.- og få til gang til klubbens innerste hemmeligheter.
I faresonen akkurat nå: Warg, Skjefstedmoen, Bakken, Simonsen, Gjedrem, H. Larsen, Syrrist, Bolneset, Opseth, Sund, Ulrich, Myrlig Romstad, Terje Johansen, Lippestad. Snart er dere en saga blott - i alle fall på medlemslista... (Ulrich og Sverre får disp til å betale på et arrangement)
22.03.06 Ja de penga... Statusrapport, klubbøkonomi p.r. 21.03.06
25 medlemmer har betalt årsavgiften p.r. 21.03.06. Dette er en dag etter at fristen for å betale gikk ut, så vi regner med noen etterølere i dagene som kommer. 1.april (og dette er ingen tidlig aprilspøk folkens!!!) stryker redaksjonen nådeløst de som ikke har betalt kontingenten. Dersom du har glemt dette, eller nøler litt gjentar vi her kontonummer og beløp: Kontonummer: 9713.50.16326 og beløpet er kr. 150.- Den litt kjappe leser har trolig allerede regnet ut at det er kommet inn 3750.- på klubbens konto. Med renter osv. merker vi oss at det korrekte beløpet er 3750.50. Så har redaksjonen betalt webhotellet, det er kr. 2023.75 og andel av bredbåndslinje til frk. Gustavsen på kr. 698.-
Begge deler gjelder et helt år. Tilbake på kontoen står det p.r. 21.03.06 kr. 1028,75. Redaksjonens økonomiske konsulenter jobber med å utabeide et regneark som gir løpende oversikt over klubbens økonomi, og det vil bli opprettet egne medlemssider for betalende medlemer der det vil ligge et oppdatert regnskap Sidene vil være på lass før påske og linken vil ligge under underkategorien "medlemmer." Det vil bli annonsert i denne spalten når sidene er på plass, og du sender en mail til redaksjonen for å få tildelt brukernavn og passord.
Står DU i fare for å bli strøket av lista? Betal i dag! Oppdatert medlemsliste kommer etter 1. april.
SISTE - SISTE!
I natt gikk det inn 150.- til på kontoen, ny saldo er da: 1178,75

21.03.06 Camel Rally 2005 – en lang tur – bare på gøy!

Av Henning Bonnez, Stavanger.

Camel Rally er noe for sære personer, som ofte har følgende karakteristikk; hannkjønn (må alltid konkurrere om alt), har egen MC, liker å sitte på den i mange timer (trener gjerne etter samme prinsipp som på ergometersykkel, foran TV’n), har godt trent urinblære, liker å se mange nye steder (et glimt i hvert fall) hver dag, og tåler dårlig vær. Videre tror han, at han selv er en taktikker og strateg av dimensjoner, i forhold til rutevalg, og tidsforbruk. Det hele går ut på å samle så mange poeng som mulig, langs en valgt rute, i løpet av 24 timer. For å få sagt det med en gang, ikke kjøre lengst mulig, fortest mulig, eller kjøre i 24 timer i ett strekk. Soving gir poeng, og antall kilometer gir ingen poeng. Fartsbøter gir trekk i poeng, så sikkerheten er ivaretatt.

For min del startet det med avreise fra Stavanger på fredag 29. juli. Veien gikk opp til Sirdal, og via Suleskard til Setesdal. En kjent vei, som er utrolig morsom, med mange svinger og lite trafikk. Over til Dalen, og videre til Oslo, er det først litt mange humper, og tettere trafikk. Totalt sett noen timer livsnytelse. Tyrigrava er ”innsjekk”, og kilometerteller kontrolleres. Noe utstyr gir ekstra poeng, så som verktøy, dekkfiks, bensinkanne, ekstra par hansker og annet som er lurt å ha med på en slik tur. Dette kontrolleres ved ankomst. Overnatting ble på et billig hotell, for å sikre en god natt med søvn, og ikke minst en god frokost. Samvittigheten var litt rusten, ettersom jeg drepte en liten spurv på veien bort, men jeg sov likevel godt.

GENTLEMEN - LET'S RACE!

Året før var det papirkart som gjaldt, men i år hadde jeg fått meg en GPS. Under planleggingen av rute, er et godt kart over Sørnorge bra. Så legges planen for den optimale ruten, før alle nødvendige fakta legges inn på GPS’en. Det er viktig å huske på at Norge og GPS ikke fungerer 100% sammen, og at en må ha med kart og kjøre for egen navigator i tillegg. Selv finner jeg ofte kortere veier en GPS’en, og slike momenter er jo verdt å ta med seg i denne konkurransen.

For min del, så hadde jeg en strategi, om hvordan jeg skulle gå frem for å samle så mange poeng som mulig. Ruten ble lagt, og den startet gjennom Oslo tidlig lørdags morgen, der jeg fikk poeng for et bilde foran Sinnataggen. Deltagernummer var naturlig vis også med på bildet, slik at manipulasjon ikke er mulig. Vider gikk det i nydelig vær opp mot Hønefoss, i en ikke for treg trafikk. Det er poeng for fylkes-grenser, elgskilt og andre kjennemerker, samt steder som er oppgitt på forhånd. Hønefoss, var et sjekkpunkt, som en må ha fire av. Samtidig gav det 300 poeng. Videre til gruvene i Kongsberg, og nye poeng, foran et skilt.
Ved Åmot, fikk jeg dagens første store pause. Det hadde gått mange timer, på spennende nye veier, med solen fra oven, og ingen trafikk. Tanken min var full, sykkelen sin tank tom, og magen min like så. Det fulle ble tømt, og det tomme fylt. Så var det av gårde igjen. Slike stopp er som regel planlagt på forhånd. Neste stopp er jo ut i fra full tank igjen. Naturlig vis stemmer ikke alltid sykkel og eier sine hulrom helt, men da får en stoppe der det passer best for eieren.

Fra Åmot gikk turen til Dalen, og det flotte gamle hotellet. Et bilde ble knipset, og jeg fikk smilt til noen turister, før turen gikk til demningen i enden av Rosskrepfjorden. Dette var kjente veier, og dyr utgjorde en større fare enn møtende biler. Bildet av demningen ga mange poeng, siden den er langt borte fra starten, og der er også en fylkesgrense, som gir poeng. Flekkefjord er i denne sammenheng like rundt hjørnet, og Lindesnes er videre på veien. Lindesnes er jo langt unna startstedet, og gir også bra med poeng, men GPS’en sendte meg og min R1150RT ut på en lang grustur, som ”aldri” tok slutt. Valgte ruten, fordi den ikke var grusvei på GPS’en, og det kjente alternativet var litt lenger.

En liten bommert, som krevde mye energi, og tid. Men det var jo gøy å se hvor langt de hadde komt med den nye E39 langt inne i ingenmannsland.

Ved Lindesnes, ble det litt inn og ut av kroppen. Mer klær var også blitt nødvendig, siden temperaturen nå var på vei ned. Solen var på god vei nedover i horisonten, og litt overskyet var det blitt. Men jeg krysset fingrene og kjørte videre. Evje var neste kontrollpunkt, før jeg tok av gårde i retning fergen Horten-Moss. Siste avgang var omring midnatt, og det var nå ikke så mange timer igjen. Arendal var et alternativ på veien, som ville gitt noen poeng, men det var ikke tid til overs. Naturlig vis kom regnet, og farten gikk ned inne på de mørke, trange og våte veiene, som det er en del av på Sørlandet. Noe grus ble det også her, og etter hvert ganske så kaldt. Når det sluttet å regne, og jeg tørket litt, steg heldigvis temperaturen i kroppen.
Fergen nådde jeg med god margin, vel 20 minutter før avgang. Godt beregnet, med tanke på at jeg hadde kjørt siden åtte om morgenen. Viktig å ha noen steder en kan kutte av ruten, slik at ikke alt går rett vest, på grunn av klokken. Hastigheten på den kan som kjent ikke reguleres, og da må vi regulere på noe annet.

På andre siden av fjorden var det ny vurdering; opp eller ned? Søvn ga 1000 poeng per time, og mitt snitt ville være under 500 poeng per time. For alt i verden måtte jeg ikke gå glipp av fem timer med søvn! Tok nedover, mot Fredrikstad, og torget med statuen der – nye verdifulle poeng. Så at det var tid til en tur ut mot Hvaler, som ville gi mange poeng, og kjørte ut. Regnet var på ny over meg, men det var ikke så kraftig nedbør. Etter en del fotografering i området, vendte jeg hesten om, og tok tilbake mot Tyrigrava. Ikke langt unna, sov jeg under et halvtak. Vekking ble satt på mobilen, og endelig fikk jeg noen timer uten hjelm.

Fikk en stopp på fem timer, før jeg tok ned til det som vi må kalle målområdet. Det var da 12 minutter igjen, før det hadde gått 24 timer, og jeg var fornøyd med mine disposisjoner av tid. Men alle damene som skulle stått der lettkledde manglet, trolig på grunn av det dårlige været
Rallyet sin leder, skulle hjem og se over alle bilder og annen dokumentasjon fra deltagerene, før en verdig vinner kunne kåres. Jeg for min del, hadde nå kvilt så lenge under taket, at hjemturen stod for døren. Nå regnet det ganske bra, og verre skulle det bli. Byttet hansker på vei ut av Oslo, og var kald. Måtte legge en plan for hjemturen. Det ble tynne hansker til Telemark, der jeg stoppet for å fylle bensin. Tok på tørre, tykke hansker, og kjørte hjem til Stavanger. Hadde bare et lite stopp på Evje, siden det nå regnet noe mindre. Hjemme ventet det varme og mat, og det var virkelig noe jeg hadde savnet etter godt 2000 kilometer med Norsk klima, på norske veier
HER ER JEG I ÅM!
I 2006, da stiller jeg igjen! Og jeg oppfordrer alle lesere til å ta utfordringen. Se også på nettsiden http://www.camelrally.no/ Kvinner var i fjor helt i teten, og jeg håper noen av dem er med også i år! En fin tur, som er som en lager det til selv – en nytelse, eller en jobb
Redaksjonen er dypt imopnert og grønn av misunnelse over denne bragden. Dersom du lurer på hvem som vant rallyet i fjor kan du trykke HER! I morgen kommer en oversikt over klubbens økonomiske situasjon...følg med, føg med...
20.03.06 Årets andre og tredje tur for redaksjonen! (se innlegg av 02.01.06, red.anm)
Redaksjonen vet at det er flere som kjører hele vinteren (Kawanor og Bård f.eks.) men vi vet også at de fleste enda ikke har tatt frem sykkelen. Redaksjonens andre tur i år var på imponerende 8.6 km og gjennomsnittshastigheten var på måtelige 23 km/t. Ikke imponerende kanskje, men til gjengjeld ble den gjennomført uten hansker og i dongeribukse! (se kart og info) Oppglødd av Terje Størksens imponerende rundtur i Ryfylke lørdag (Haugesund - Ølen - Sand - Hjemleland - Tau - Jørpeland - Oanes -Sandnes -Stavanger - Haugesund), og med 1200GS'n klar i garagen måtte vi jo bare ut og kjøre søndag. En kort research viste at Sigmund befant seg i Flekkefjord. Dit er det en 11 - 12 mil fra Sandnes langs RV 44 (kanskje norges fineste mcvei?, red anm.) også kan en ta E39 tilbake. Akkurat en passende tur på en søndag i Rogaland når en ikke er ivrig bedehusgjenger.
Allerede kl. 09.00 viste gradestokken pene + 3,4 grader, og selv om himmelen var dekket av et lett skydekke var det meldt greit vær uten nedbør ut over dagen. GPS'n ble hentet fra Touratechholderen på sykkelen og klargjort med oppgraderte kart fra Garmin over Norge, Sverige og Danmark, samt Tyskland til og med Hamburg. Etter at dagens rute var laget ble det gjort forsøk på finne resten av kjøreutstyret fra i fjor...hmmm...la meg nå se...la jeg ikke hanskene på kommoden etter siste tur tro? Og buksa, jeg mener bestemt at den ble sparkt bort i hjørnet sammen med støvlene? Jakka ble da vitterlig hengt på stolen i stua sammen med diverse undertøy? Mon tro hvorfor en ikke kan reversere denne prosedyren og fortsette der en slapp på en måte? Men, som vi alle vet, er det ikke slik det virker! Etter at utstyret var gjenfunnet på de underligste steder i huset, (skapet og sånn) var det bare å sette seg ved pc'n og skrive del en av innlegget. Det er nå gjort og resten gikk på følgende måte:
De som har kjørt RV 44 vet at den fra Stavanger til Sandnes er en vanlig kystvei. Ikke spesielt spennende, 60 soner, lyskryss, rundkjøringer m.m., og slik fortsetter det et godt stykke ut over Jæren. Det blir litt bedre etter Skjævelandsbrua. Landskapet åpner seg, en kan se havet og de karakteristiske steinjærene på Jæren. Fredeles er det 70-soner som dominerer, men en kjenner pulsen går roligere og en begynner å nyte turen. Ved siden av veien dukker det opp et og annet nedlagt fyr,og skilt med "dit og datt brygge" kommer på løpende bånd. Inni hodet mitt lød "Jag trivs best i öppna landskap..." og det var tid for en fotosession ved rasteplassen på Hårr. Her går veien helt ut i havgapet og jeg så for meg noen supre bilder.
Dessverre hadde en idiot av en turist plassert en ubrukelig campingbil midt i beste skuddlinje, men et bilde ble det da.

Etter denne rette opplevelsen var det tid for svinger. Ved Brusand endrer terrenget seg dramatisk, her ligner naturen ikke noe annet i Norge. Svaberg, skog, skjærgård og hav om hverandre. Og midt inne i alt sammen en fantastisk mcvei som er "tredimensjonal"! Selv om sola skinte hadde jeg som utgangspunkt at alt som lå i skyggen, var vått eller på annen måte så mistenkelig ut var glatt som bare f! Dette fungerte greit, det er helt utrolig at man kan kjøre en mc rundt svingene helt oppreist, eller kanskje litt hellende utover når man tror det er glatt. Alt gikk fint, og ved tunnellene i Jøssingfjorden var det tid for en ny fotosession. Det var da jeg oppdaget at det var noe dritt på linsa, men av en eller annen grunn, trolig lyst til å kjøre, droppet jeg å gjøre den rent og fotograferte i vei. Det angret jeg på når jeg kom hjem, dersom bildene er litt grå på midten er det grunnet dette.

JØSSINGFJORDEN
HOLE IN ONE?
THE ROAD TO HELL?
Gjennom tunellen og ned bakkene gikk det kjempefint. Jeg bare gliste, asfalten var tørr og sykkelen gikk som aldri før. Rart med det der gitt, sykkelen har alltid en 20 - 30 hester mer om våren enn om høsten! Langs kaia, en båt laster eller losset et eller annet, sola skinte livet le...WWWWWWOOOOOOOOOOOPPPPPPSSSSSSS!!!!!!!!!! Plutselig sa framhulsfriksjonen takk for seg!!! Sånn helt uten forvarsel lissom! Armer og ben, febrilsk aktivitet for å holde sykkelen på hjula, den var nemlig på vei til å "lowside" skikkelig. Som om det ikke var nok forsvant festet for bakhjulet og gitt! Det er i en slik situasjon en reagerer instinktivt, og det var nok det jeg gjorde. Sykkelen var virkelig på vei ned!!! Plutselig fant forhjulet ut at det skulle styre litt igjen, og øyeblikket etter fant bakhjulet ut det samme. Dette medførte at fra å være godt inne i en "lowsider" gjaldt det nå å unngå en "highsider" for enhver pris. Igjen armer og bein i alle retinger, styret slang hit og dit og pluselig var alt under kontroll igjen like fort som det oppstod. I en slik situajson er det kun en ting som gjelder: FLAKS! Det hadde jeg i dag, ingen skrammer, litt vondt i ene leggen, den spratt opp fra asfalten og inn på ramma bak et eller annet sted.
Derfra til Flekkefjord var det glatt som F! Sakte og pent, rett rundt svingene og frem uten flere incidenter kom jeg. En liten sladd i en bakke, ellers ok. Vel fremme ble jeg møtt av Sigmund og vi fikk oss kaffe og litt mat. Tilbake var det E39, kjeldelig men effektiv. Middag og så en tur på kino for å se "Walk the line" om deler av livet til Johnny Cash. Anbefales!
I morgen kommer en reiseskildring av en mctur det er klasse over foretatt i fjor sommer. Men, ikke med GS den gangen... Følg med, følg med...
17.03.06 SISTE SISTE!!!
Det er kommet redaksjonen for øret at det, foruten Wunderlich og Biltemakataloger var et "VI MENN" som ble gjennomgått på årets SC møte i Arendal onsdag. Spesielt sidene rundt midten av blaet ble gransket. God helg!
17.03.06 "Southern Comfort" i boks.
"Vi må tromme sammen til et SC møte sammen med Per og Ivar før påske, hva syns du?" "Eg vet'kje - det kjæme så lite ud av dei der møtane i klubben" "Fint, dersom det hadde kommet noe ut av møtene, arbeid og slikt, hadde vi unmiddelbart avsluttet dem!" Omtrent slik lød dialogen mellom redaksjonen og jærbu'n i januar i år. Årsaken var en unnskylding til å stikke til sørlandet på mc, drikke litt øl og karre seg tilbake. Slik ble det ikke, jærbu'n måtte på arbeid for NSB og redaksjonens leder i embeds medfør til Arendal i går. Men, møte ble det allikevel tordag kveld. uten jærbu'n, men med Oscar, Per og Ivar. Tema for møtet var Southern Comfort 2006.
Skeptisk jærbu? (Foto: Terje Størksen)
Møtet startet sent og etter en lang velkomsttale, godkjenning av fremmøtte representanter og godkjenning av saksliste startet første post på programmet: Gjennomgang av den nyeste "Wunderlich 20 Jahre" jubileumskatalog. Dette tok selvfølgelig noe tid, og litt peanutter av merket "Polly" kom på bordet i to skåler av gjennomsiktig, klart glass. Katalogen ble behørig gjennomlest og kommentert, de forskjellige "gadgetene" nøye studert. Etter et par timer var vi ferdig med dette viktige arbeidet, og etter en rask gjennomgang av katalogen "Biltema 2006", samt den obligatoriske klagingen på motorsykkelforhandlerne og BMW i særdeleshet gikk vi over på selve SC delen av møtet. Forresten, nå var det kommet "en del" øl på bordet. I forskriftsmessige glass naturligvis.
I arbeid for deg? (Foto:paparazzi)
Det var en kveld for de store diskusjonene. Flammende appeller ble avløst av dype prisipielle diskusjoner og stående applaus. Den ene taleren avløste den andre, det ble krasse replikkvekslinger og friske diskusjoner. Som i alle seriøse forsamliger var diskusjoneneharde, men saklige. Personangrep ble unngått og til slutt kunne forsamlingen enes om en felles uttalelse: Det blir "Southern Comfort" 9 - 11 juni. Stedet blir vegvesenets nedlagte brøytestasjon på Moisund, omkring en mil sør for Evje i Setesdal. Fra programmet kan vi asløre følgende: Allroadtur på omkring 20 mil i svært historiske omgivelser, samt "enduro surprise" for de som ønsker det. Det er syv sengeplasser i hytta, på gulvet og i sofaer og på gulvet er det plass til mange, mange fler. Utenfor er det god plass til telting for de som ønsker det. Følg med på aktivitetssidene for mer informasjon om dette arrangemntet etter påske.
"El Comanddante" på SC i 2005. (Foto: paparazzi)
15.03.06 Ønsker du en tidlig sesongstart?
Da er kanskje Touratech Nords Frühlingstreff 8. april noe for deg? I mailen redaksjonen har mottat fra innehaveren Jorg står det:
Frühlingstreff bei TOURATECH - NORD
am 08.April 2006 von 10:00-18:00 Uhr

Das TOURATECH - NORD Team lädt zum Saisonstart ein
* Information und Spaß mit vielen gleichgesinnten Motorradfahrern
* Es gibt zahlreiche Neuheiten und Verbesserungen unserer schon ausgezeichneten Zubehörteile
* Unsere Produktpalette steht zum Testen und Begutachten zur Verfügung.
* Die neue Desierto 3 steht als Komplettumbau zum bestaunen bereit
* Alle gängigen GPS Navigationsgeräte können getestet und vorgeführt werden
* Es wird Frühlingsangebote geben ( nur in der Geschäftsstelle Hamburg )
* Natürlich sorgen wir - wie immer - zu moderaten Preisen für Euer leibliches Wohl.
Schrauben - Wissen - Handeln / 50 Euro pro Person inkl. Kaffee und kleiner Stärkung
Unter kompetenter Anleitung an kompetenten Ort:
In kleinen Gruppen in der Werkstatt und den Schulungsräumen des TÜV Nord in Norderstedt werden wir Grundwissen über Motorradtechnik erfahrbar machen. Wir zeigen und erklären einfache Einstell-, Prüf- und Wartungsarbeiten an Bremsen, Elektrik, Federung, Kette, Kardan, Lagern und Reifen. Wir weisen auf typische Mängel bei der Hauptuntersuchung von Motorrädern nach § 29 (TÜV) hin und zeigen, wie sie vermeidbar sind. Es werden keine Vorkenntnisse vorausgesetzt. Das eigene Motorrad kann mitgebracht werden, andere Maschinen stehen zur Verfügung.
Außerdem möchten wir folgende Themen ansprechen:
. Erhaltungsarbeiten während der Winterpause
. Tipps zur Vorbereitung, Fahrsicherheit und Ergonomie des Fahrens
. Vorbereitungen zum Saisonstart
. Werkzeugkunde
. Zuordnen von Technikbegriffen
. theoretische und praktische Übungen zum Durchführen von Wartungsarbeiten
- und als besonderes Angebot -
. Hauptuntersuchung des eigenen Motorrades nach § 29 (TÜV) ist gegen Gebühr möglich.
Treffpunkt:9.00 Uhr TÜV Nord, Hans-Böckler-Ring 10, 22851 Norderstedt. Ende der Veranstaltung ca. 13.30 Uhr
ANMELDUNG unter www.touratech-nord.de

Mit bestem Bikergruß,
euer Touratech-Nord Team
13.03.06 I feel so lonesome in my saddle since my horse died... part II
Redaksjonen har i lengre tid vært bekymret for rekrutteringen til mcnorge. Ikke bare er nye (og brukte, red.anm.) mc svært dyre, dette gjelder også mopeder og lett mc, nei det er også lagt andre hindringer. Forsikringspremier, lettvektsklasse m.m. gjør at det ikke er lett å være balt dem som skal ta mcarven videre for oss inn i årene som kommer. En dag må vi desverre legge mchanskene på hylla og bli en del av den gamle, grinete og misfornøyde eldrebølgen. Redaksjonen ser frem til umiddelbart å bli svært åreforkalket og å få "hjemmekinoen" i gang. Der kan vi gjenppleve "Southern Comfort", tur til Istanbul, gjørmete myrhøl på Finnskogen og ikke minst prøvekjøring av HP2.
En av de som bærer arven videre etter oss gamlegutta videre er Odd Einar. Hans karriære på Tempo Panter er velkjent i klubben og godt beskrevet i MC-avisa i fjor. Odd Einar har, på tross av sin unge alder, eid en rekke tunge motorsykler, til i går var det en Africa twin som gjaldt. Odd Einar er også "Årets nykommer 2003" i allroad-mc i
Odd Einar har solgt AT'n og kjøpt seg helt ny Honda XL 1000 V Varadero!!!! "Livet i krabbefeltet med Panter, XT, TA og AT er over folkens, nå er det venstrefila som gjelder" sier en oppglødd Odd Einar over telefonen til redaksjonen. "Og så må du oppdatere medlemssidene asså" tilllegger han og opplyser at han "gleder seg til å kunne uttale strofen: "Objects in mirror are loosing"" til kompisene før han drar varaderon i en lett sladd innover grusveiene på Finnskogen eller i cruisinghastigheter på Auobahn nedover i Europa.
Odd Einar er påmeldt til "Stella Alpina" i år. Dersom du stiller der og kjører "dero'n" opp på den toppen på første forsøket bøyer vi oss i støvet Odd Einar. vi er imponert allerede! Gratulerer med ny sykkel!!! (men, hva er det i den sprayflaska det står "chain lube" på da???)
10.03.06 I feel so lonesome in my saddle since my horse died...
Frode Negard på Kongsvinger driver med mye rart. Mellom montering av alarmer, kjøring av bergningsbil for Falken, salg av biler og mc, samt familiehygge på "blakken" har Frode tatt seg til til å finne seg en mc igjen. Back in the saddle på en måte. Offeret denne gangen er, som tidligere, en Honda "Africa Twin" "Adventure Sport" som det står på siden av den. Frode skriver i mailen til redaksjonen: "Min nye venn!" Det er en -97 mod. som er kjørt i benk , dysa opp og K&N filter + 5HK på bakhjulet. Har i dag sittet i -3 grader og kost meg med no diverse små justeringer, den har topp boks og så har jeg tankveske med sidelommer fra Touratech . Let the summer begin , I can`t wait. Frode
I tillegg til ovenstående merker redaksjonen seg ei uoriginal potte, samt "tapered" styre. Siden det er lenge siden redaksjonen så noe til Frode håper vi at dette bidrar til at han blir med på noen av klubbens utallige arrangementer til sommeren. Siden det har gått i hest i det siste ar redkaksjonen i sin halhet lagdt årets kulturelle arrangement til et sted Frode kan føle seg hjemme - vi skal høre på hestejazz!. Sjekk aktivitetssiden folkens, sett av datoer ellerede NÅ!
Ellers er det helg - snøen i Sandnes er nede på 1 cm eller to, sykkelen skal ut av garagen og til uka skal redaksjonen på testtur til Arendal. hvis været holder da. Reportasje kommer, følg med, følg med...
09.03.06 Dubbla fustasjopphengsforkoplinger!!!
Her er et innlegg vi har fått på mail fra den ikke helt ukjente "Kiss" alias Ole Kr. Såheim fra Nord - Odal.

Jeg ser noen antydninger om en påstått utvidelse av min motorsykkelsamling herunder på dette fora? I og for seg så stemmer det at jeg har blitt eier av en 3 hjulet (har det ikke 3 sylindrer – da får vi sørge for at et har 3 hjul, TRIPLE  TERROR!) av sovjetisk herkomst. Grunnen til dette plutselig oppståtte eierskapet - er at jeg nylig ble konfrontert med uttalelser jeg begikk for en del år tilbake - og under påvirkning av berusende midler, den tiden jeg studerte på Kongsberg. Jeg har kjent mange – som igjen har kjent mange – noen kanskje også med litt ”ustabile” tendenser, og dette har ført til at jeg nå har måttet ta konsekvensene av uttalelser som:

… før je kjøper mæ en Ural, da vil je hæller bli søgin ta en feit, svett skjeggete kær…. ” eller ” …. Ural vil je faen itte ha om je får’n  kaste etter mæ …!”
Min egen uttalelse nummer en fantes det bare en utvei på, og uttalelse nummer to førte også til dette eierskapet i ren og skjær medfølelse med muskelfestene til den som skulle kaste Uralen. Videre ser jeg hentydninger om at jeg har sett lyset og kjøpt meg boxer?? Dette er jo det reneste skjære vrøvl og vås. For det første så er denne Uralen belemret med såpass elektriske feil så noe lys overhode ikke er å se - og som Uraler flest (?), så går den da heller ikke. For det andre – så har ikke denne Uralen boxermotor! Det ble lagd noen med en motorkonstruksjon som heter doublestroked flat single, og min er nettopp en slik. En annen produksjonsserie hadde en tverrstilt 180° V twin.

For øvrig ser jeg noen mener jeg burde tatt skrittet fullt ut og kjøpt meg BMW???? Hvorfor? Tyskerne har tapt 2 kriger, de oppfant VW K70 og de flyr rundt i lærshortser og spiller tuba å spiser surkål. Dessuten – ”ta skrittet”? Altså fjerne det som henger i skrittet??? Det forklarer jo en del: når det som har hengt der er borte – da er man klar for en BMW, eller? Når det gjelder Ural – så må jeg si meg enig med Hr. Gullerud som sier at det her tross alt dreier seg om et høyteknologisk (av noe varierende grad kanskje?) fremkomstmiddel fra en stor romfartsnasjon.

ON TOP!
FARGERIKT FELLESSKAP?
LUFT INN, LUFT UT...

Eastwater Garages.
Kiss

07.03.06 Etter den søte kløe...
De fleste har vel fått sms eller e-post fra redaksjonen om medlemsavgiften og flere medlemmer har alerede betalt. Medlemsfordelene i klubben er i dag egen e-post adresse, eget webområde, tilgang til klubbens arrangementer, samt tilgang til klubbens rabattavtaler. Betalende medlemmer får tilsendt dette på e-post på forespørsel. Vi kan i farten nevne at vi har svært gunstige avtaler på dekk, samt arbeider med en eksklusiv avtale på GPS. Ønsker DU å få tilgang til disse godene kan du betale inn årets medlemsavgift på kt. nr.: 9713.50.16326 innen 20 . mars. Regnskapet legges ut i sin helhet på websidene. Det første klubbenskal betale er webhotellet som alene koster litt over kr. 2000.- / år, MVA inkludert.
06.03.06 Back in business!!!
Redaksjonens PC er på nett igjen. Ingen filer har gått tapt, backupløsningene fungerte. Takk til Sigmund for mellomlagring av en 80 - 90 GB med musikkfiler . Uansett, det har vært vinterferie i gamlelandet, kanskje ikke så stort savn (da heller, red.anm) at siden ikke har vært oppdatert.
I nyeste nummer av MC - Avsia står det en artikkel om Ducati Multistrada og et intervju av Sigmund. Intervjuet er ledsaget av et bilde fra allroad-mcs rikholdige arkiv. Denne gangen med referanse og, så vidt vi kan se, umanipulert. Uansett, det er skruing på gang i "de tusen garasjer."
Her er del II av Vidar Gulleruds "Prosjekt BMW K 75 "GS""
Etter at K75’n kom i hus har det blitt en del fine kommentarer. Humoren rundt prosjektet har vært stor. Jeg har en kamerat i Nederland som heter Leo, han er engasjert i allroadmiljøet der ned på ”flatbygda”. Jeg sendte han et par bilder av innkjøpet og noen ord om hva som skulle gjøres. Det kom rask svar: Vidar, hvorfor har du kjøpt deg verdens styggeste motorsykkel! Vi kaller dem blokkfløyter her nede på grunn av den rare motorlyden. Dagen etter kom det en mail fra samme kar: I dag på vei til jobben ble stående og vente på grønt lys da en K75 kom opp på siden. Jeg tenkte på deg og kjørte hoderystende videre. Det er hyggelig med mail fra utlandet og Leo og jeg er like ”gode” i engelsk. ”Engelsken” vår har ført til en del humor opp igjennom årene.
Så var det prosjektet da. Siden sist er det meste kommet på plass. Tanken har fått sin nye form og jeg håper den rommer ca 30liter. Tanken på prosjektet hadde hatt et ublidt møte med en lyktestolpe og var av typen paddeflat. Toppen ble sagd av etter å ha fjernet bensinpumpa. Tanken er ganske innholdsrik med sine rør for, lufting, bensintrykk, retur og bensinfilter. Tanken er i aluminium, et materiale som jeg ikke sveiser selv. Så etter mange timers arbeid med tilpassing bar det til sveiser’n Lars Erik Sagen. Lars Erik som driver Saco verktøy er utrolig dyktig til å sveise. Her er det ingen ting som er umulig. Hovedgeskjeften er produksjon av helautomatiske spesial maskiner for produksjon av alt fra automatisk steking av fiskekaker til produksjon av flydeler.
TANKEN FØR ANGREP
ETTER BRUK AV "BOKSEÅPNER"
HER SVEISES DET ALUMINIUM

Etter at tanken kom på plass var det dags for produksjon av bakramme og sal. Orginalsalen er kuttet til monovariant og bygd opp med fastere materiale og tilpasset min bakende. Bagasjebærer er laget av standard rør kjøpt som metersvare. Bakskjermer er en Acerbis Baja kjøpt hos Crosscenteret Snellingen i Oslo. De har et stort utvalg av Acerbisplast. Framskjermen kommer også fra samme produsent. Gaffelen er tilpasset BMW’n sin styrekrone og det skal produseres en styrekåpe med holder for K’ns originalinstrument. Dette er kompakt og inneholder den info en trenger. Eksosanlegget er egenprodusert fram til lydempern som er en gammel Husqvarna variant. Demperen har fått nytt liv etter en omgang med glassblåsing og litt varmebestandig lakk.

Sånn ser det da ut så langt. Nå er det jo ”bare” igjen sying av saltrekk, ”litt” grunnarbeid og lakk.  Ved påsketider skal den være ferdig og det vil bli arrangert en avdukings seremoni. Her vil Pastor Ekeberg foreta selve avduking. Så om noen uker så kommer del tre i forvandlingen.

Lurer du på hvordan del en har blitt av? Den finner du i arkivet under januar 2006, datoen er 10.01.06. Vi gleder oss til fortsettelsen Vidar...