17.02.05 Ny aktivitet lagt til i kalenderen!
Å være performancekunstner forplikter. Allroad-mc har påtatt seg rollen som en viktig formidler av ekte "grasrotkultur" i mcnorge. Her er det ikke snakk om floss, opera og sherry i pausen (selv om vi ikke går av veien for det heller, red.anm.) men en rotekte, norsk "køntryartist" i sitt rette miljø. Nei, vi snakker ikke om Heidi Hauge, Bjøro Håland eller andre storheter. Neida, her snakker vi om selveste Arly Karlsen. Fra kristiansand. Arly, som for øvrig har gitt ut hele 10 LP plater har delt scene med andre fremragende artister og band som Joanne Cash Yates (Johnny Cash lillesøster, red.anm.)), Billy Yates, Bellamy Brothers, Dale Watson, Wanda Jackson, Bjøro Håland, Johnny Logan, Tamra Rosanes, Joy Adams, Erin Hay, Lucie Diamond, Billy Don Burns, Heidi Hauge, Arne Benoni, Tomboola Band, og tallrike andre mer eller mindre kjente artister.
Det er derfor en glede å presentere Arly som hovedartisten på årets kulturelle høydepunkt i klubben. Stedet er Ose i Setedal, helgen er 20 - 23 juli. Andre artister som skal opptre samme helg: Dwight Yoakaham, Ove Støylen, Mr Jack & The Daniels, Åsmund Åmli Band (her har du muligheten dersom du gikk glipp av ham i fjor, red.anm.) samt G.Thomas. Les mer om dette og de andre arrangementene i år ved å trykke HER! På siden for denne aktiviteten finner du, foruten link til festivalens webside, forslag til overnatting. Veiforslag til / fra treffet kommer etter hvert.
Til uka kommer (muligens) løsningen på Redaksjonens gåte (se gjesteboka , innlegg 21, red.anm.) Det kommer pikante deltaljer om enkeltmedlemmer, samt at vi kommer med mer turstoff. Følg med, følg med...
15.02.06 A man and his machine...
Dennis Lenart heter en svens GS kjører. Redaksjonen har kjent Dennis gjennom noen år, vi nevner i fleng: GS treff i Norge 2003, GS grus i Øje 2004 og Vesterhavsrally i Danmark 2005. Dennis er, etter redaksjones vurdering, ikke mannen med de største bokstavene. (kledelig diskret, red.anm.) Men, Dennis er mannen med det store talentet. I vinter har Dennis skrudd litt på en BMW R 100 GS. For å si det forsiktig. Dennis har sandblåst, forsterket og lakkert ramma. Han har byttet forgaffelen til "upside-down." Ok, det kan vel alle tenker du? Ja, vi vet nå ikke. Men, her kommer noe av det ikke alle kan! Hva sies om montering av Øhlins bakdemper med egenkonstruert lenkearmsystem? Eller montering av svingarm fra R 1100GS? Da Dennis fant ut at sykkelen ikke lenger sporet grunnet denne nye baksvingen må du ikke tro han satte seg ned og sa : "ja, ja, synd, det går nok!
Neida, Dennis eiket om den originale bakfelgen med 20 m.m offset!!!! I tillegg er sal, lakk og det meste i en klasse for seg!!! Dersom du ønsker å se mer, trykk HER!
14.02.06 Kjeder du deg i vintermøtket?
Får du noia ved tanken på Idol, vin og stearinlys? Er sykkelen nedpakket for vinteren? Har vinterdepresjonene og PMS (parkert motorsykkelsyndrom, red.anm.) tatt overhånd? Er kontoen like tom som sjelen? Ja, da kan kanskje denne lille leken hjelpe deg gjennom dagene og kveldene. dette handler ganske enkelt om tidtrøyte, få tankene vekk fra snø, is og kulde en stund og sette i gang hjernevinningene. Dersom du er matematiker eller på annen måte har innsikt i tallene og logikkens fantastiske verden vil du sikkert løse opp i floken umiddelbart og på en rask og effektiv måte. Vi andre (som spontankjøper mc uten tanke på tall, red.anm.) sliter oss gjennom forsøk på forsøk uten å riktig nå frem til løsningen. Dersom du finner den er gjesteboka stedet. Poeng til førstemann med riktig løsning! Selv sliter vi...
Reglene er enkle, froskene skal bytte plass. Trykk på bildet over for å komme til oppgaven...
13.02.06 Nytt medlem i Allroad-mc
Vårt nyeste medlem heter Frode Isaachsen og er fra Oslo. Frode begynte sin allroadkarriære på en Yamaha customsykkel med mønsterdybde som en tusjstrek og kjøreegenskaper på grus som bambi på isen. Frode deltok nemlig på "International allroadtur 2005" med denne sykkelen. Turgeneral Odd oppsummerer ferden over Bølia mellom Eidskog og Årnes på følgende måte: "Det var helt jævlig!" "Alt slang hit og dit i grovpukken, sykkelen styrte ikke i dag hele tatt!" "Heldig vistte ikke Frode om disse problemene, ei heller visste han nor om gruskjøring, så forventningene var vel ikke så høye?" Det er det redaksjonen alltid har sagt: Går det ikke på full gass, prøv med mer gass! Frode skriver følgende i sin mail til redaksjonen:
Herr redaktør / Webbmaster, jeg føler meg moden for å søke om opptak i Deres Ædle klubb. Jeg var som De kanskje vet deltaker på Allroad International i fjor ( 2005 ) med min Yamaha XV1000SE, Midnight Special. I 2006 er det Allroad International, full pakke og Suthern Comfort som er booket. Italia har eg ikkje pengar til. På sensommeren 2005 solgte jeg nevnte MC for så å kjøpe en BMW R1100GS 1995 modell med kun noen få kosmetiske lyter og en noe rastløs gange ved deffensiv kjøring. Grunnet denne motoradferd har jeg døpt vidunderet "Sturmpanzer". Den som haster av sted. I skrivende stund er deler av de kosmetiske deler under bearbeiding, hvordan dette går vet jeg ikke men kanskje det blir en forbedring. Jeg har foretatt testen som ga følgende svar:
1 b
2 d
3 a
4 d
5 a
6 d
7 a
8 c
9 b
Så var det dette med førervekt, oppfatter dette som et spørsmål om jeg er tung nok, og det håper jeg med mine 105 kg uten hjelm men med hangover fra vinterblote. Når det gjelder forslag av ymse slag har jeg bare dette:

1. "Kjøre MC, bli kjent med de infødte (pule) kaffepause, og Øl eller en skarping eller begge deler og mye juging før natten faller på.
2. Vinteren er som kjent et helvete for oss pyser (snakker om meg selv her). Et treffpunkt hvor vi kan ta en øl se på filmer og hoie litt sonn dann og vann hadde vært fint, men det blir til neste vinter nå er det vår. Håper søknaden er utfyldende nok, og imøteser Deres positive svar.

Forøvrig kan ikke bilde av MC fremskaffes før om ein stund, må monteres først, førarbilete jo da det kan vel fremskaffes etter hvert det også. Frode Isaachsen

Redaksjonens kommentar:
For Frode er det kjøringen og ikke konkurransen foran cafevinduet som er viktig. Way to go Frode, redaksjonen ønsker deg velkommen som medlem i allroad-mc. Vi håper å se mye til deg på arrangemntene våre i år.Bildet av Frode ved langbordet (får du se ved å trykke på bildet av Frode, red.anm.) er fra Skybikers årlige rundtur i sørnorge og et tatt av Papparazzi bak "Dølen Hotel" på Evje i Setesdal-
09.02.06 Rettelse, feil i innlegg av 03.02.06!!!
Redaksjonen har vært i kontakt med vårt nyeste medlem så langt, Thor fra Ålgård i Rogaland. Thor påpeker følgende overfor redaksjonen:

1. Hans svar på allroadtesten er ikke publisert. Her kommer de: 1c, 2b, 3c, 4a, 5b, 6a, 7a, 8a. Thor er tydeligvis på a-laget!
2. Thor skriver navnet sitt THOR, ikke Tor som redaksjonen kom i skade for å skrive.
3. Thor påpeker redaksjonens manglende geografikunnskaper, og sier at "dagsturen" han kjørte ikke var fra sørtyskland, men fra Gardasjøen i Italia til Hirshals i Danmark. En rask sjekk med Garmins "Map Source" viser at dette er omkring 170 mil. På en dag. Men 1150 GS. Redaksjonen er imponert. (og har lært litt goegrafi)
4. Thors 1150 GS er ikke en 2001 modell men en 200 modell kjøpt ny i juli 2000. (alle 1150 SG unntatt de aller første er like, red.anm.)
5. Thors mchistorie kan oppsummeres på følgende måte: (sakset fra Thors mail til redaksjonen, red.anm.)
- D et begynte i -73 med en MZ 125, 1970 mod ?( det siste året det gjekk an regestrere 125 cc som lett mc) til 1800 kr,
- Forsette med en Suzuki 100 cc 68? mod sommeren 74 til kr 700? det er den forste året den kom kom til Norge.
- Tidlikt i 75 byttet MZ i en Suzuki GT 250 med 350 cc sylindre
- Byttet inn Suzukien i Ny Suzuki GT 750 til kr 21300 september (min egen bursdags gave!!18 år den uka)
- Den blei byttet i bil våren 76.
- Ny Suzuki våren 81 en ny GSX 750 til kr 27400 + en Suzuki 250 kross.
- Til jul + - blei det det ny litt brukt (630km) 81 mod Suzuki GSX 1100 til kr 42000 ,den fekk litt gull og krom og 20 strøk med wett look klarlakk , det blei en utrolig dybde i lakken +++
- I 84 blei den byttet inn i en ny Honda VF 1000, til 57000 kr ???
- Den blei bytta i 85 i en Fj 1100 i 85 .
- April 86 blei Suzuki GSX 1100R inkjøpt kr 89600 den var så bra at den blei verande til sommeren 96 ,
- Då kjøpte eg en Ducati 851 91 mod med 5000km på telleren til kr 160000, den var der 2" rustfritt orginal### carbon annlegg uten innmat!!!
- Den blei byttet inn i ny BMW 1150 GS I JULI 2000, HAR FORSATT bmw"n

Oppsummert kommer redaksjonen frem til totalt 11 motorsykler + en tvilsom bil. (I dag er det Range Rover som gjelder) Thor har lovt oss en del retrobilder på disse kjøretøyene, men akkurat nå tror vi kan ratter ubåt på de store dyp i atlanteren. Redaksjonen har måttet redusere aktiviteten sin noe denne uken, dette skyldes diverse virus som herjer i kroppen til webmaster. Til uka har vi et nytt medlem, oppdatering på aktivitetsfonten, samt at "Stella Alpina" lista er klar. Følg med, følg med...
06.02.06 Trondomatic Mk II
Noen ganger strekker vi bare ikke til! Nei, jeg snakker ikke om kjøreferdigheter eller forståelse av mekaniske innretninger. Ei heller er det her snakk om erotiske kvaliteter blant medlemmene. Nei, vi snakker om basisversjonen av hardwaren "mann." Inne enhver mann er det nemlig en harddisk, noen vil kalle det hjernen, men ikke alle er enige at menn er utstyrt med hjerne. Vi kaller det heretter bare for "lagringsmediet." I "lagringsmediet" er det lagret mye rart, og informasjon derifra kan føre til mange rare reaksjoner og atferd som omgivelsenen undres over. Denne gangen kommer undringen fra egne rekker, dvs. fra et ikke navngitt medlem i allroad-mc. Redaksjonen setter kildebeskyttelse og anonymitet svært høyt, i vil derfor kun kalle ham "Odd" videre i innlegget.
"Odd" har observert flere av klubbens medlemmer i ulike settinger, ute og hjemme. Noen ganger undres "Odd" mer enn ellers, og "Odd" lurer på om det ikke noen ganger er klart for "format c: - enter" hos noen av medlemmene. (det er ikke bare du som lurer "Odd", redaksjonen vil inkludere de fleste medlemmene i en slik prosedyre, red.anm.) Bildene under illustrerer forandringen som skjer når "mann 1.0" oppgraderes flere ganger og til slutt ender opp med store sikkerhetshull og en kompatibilitet som overgår det meste. Den siste oppgraderingen ser ut til å ha skjedd mellom "Skybikers" sesongavslutning i november 2005 og "Uddeholm Swedish Rally 2006" i februar 2006. Bildene taler vel ellers for seg selv. ...
FØR OPPGRADERING
ETTER OPPGRADERING
Videre utover i uka kan vi by på mer informasjon om sommerens aktiviteter. Redaksjonen avslutter sitt arbeid onsdag denne uka grunnet tur til Østlandet. Følg med, følg med...
03.02.06 Nytt medlem i allroad-mc

Igjen er det "rogalandsgruppa" som vokser mest i klubben. Vårt siste skudd på stammen (så langt, red.anm.) heter Tor Ånesen kommer opprinnelig fra Oltedal, men bor i dag på Ålgård. Som mange andre i distriktet arbeider også Tor i "oljå." Siden Tor er svært fingernem her hans oppgave å styre miniubåter som utfører alle mulige typer oppdrag på flere tusen meters dyp. Til daglig styrer tor en 2001 modell BMW R 1150 GS som han kjøpte ny hos Motorhuset Rovik i Stavanger. Sykkelen er utstyrt med ei effektpotte, samt originale BMW sidevesker. I tillegg har Tor original BMW toppboks på sykkelen. Planene videre for sykkelen er å skifte ut katalysatoren med er vanlig Y-rør, samt å investere i GPS.

Tor har et miniverksted i garasjen Ålgård, her er både sveis, kompressor og diverse utstyr til alt mulig slags reparasjoner og modifiseringer. Bilene får stå utenfor. At Tor har dreisen på sveis og metall viste han bl.annet ved å lage en antennebrakett i rustfritt stål til montering på speilet til Oscars 1200GS. Mer om denne modifiseringen ved en senere anledning.Tor deltok på GS treff i 2005, og han har, som så mange andre i klubben, en lang mchistorie bak seg.Hva sies om GSX med forgylte deler eller direktekjøring fra sørtyskalnd til nord i Danmark "på straken?" Redaksjonen ønsker Tor veølkommen i klubben og håper vi får se mye til ham på klubbens arrangementer i 2006.
01.02.06 Tilbake til snø og kulde?
Baard Meldahl-Johnsen heter en svært aktiv allroader fra Akershus. Sommer, høst, vinter og vår, ingenting hindrer Baard i å kjøre sin BMW F650GS Dakar land og strand rundt i inn- og utland. Denne vinteren har Baard, foruten å pendle til og fra jobb og runde 100.000km på sin GS (se gjesteboka innlegg nr. 13, red.anm.) Denne gangen had Baard vært en tur på Elefanttreffet i Tyskland. Her er innlegget Baard ikke fikk lagt inn i gjesteboka:
"Ser at Oscar skal på Påsketur. Jeg var på omtrent samme turen i påsken for to uker siden. Traff Kawanor der også, men bortsett fra oss var det ingen flere skandinaver som var der. Hadde denne gjesteboka latt meg få lov å linke til hjemmesiden min kunne dere sett turen vi hadde for to år siden, men det går ikke :mad: . Det blir ingen påsketur på meg i år, det blir litt for sent i sesongen. I morgen derimot er jeg ombord når "Kronprins Harald" legger fra kai. I følge med BMWen blir det en KTM LC4 og en LC8. I Kiel har vi 85-90 mil før vi entrer det 50. Elefanttreffet :D :D :D Tror det kan bli en spennende tur. Ikke får vi lov å kjøre med piggdekk i Tyskland heller, så vi får se hvor langt vi kommer med piggfritt. " Rapport kommer nok til en webbside nær deg ;-)
Dersom du lurer på hvrdan turen gikk kan du jo surfe litt på Baards egen side ved å trykke HER!