24.01.06 Lei av snø, kulde og is?
Nei, vi snakker ikke om at snøen i Sandnes forsvant like fort som den kom eller om skikkelig PMS (parkert motorsykkel syndrom, red.anm.), men om redningen i påsken. Mens noen av oss går på ski med kvikklunch og appelsiner i skjønn forening med snøblindhet og neglesprett er det noen som har vettet i behold! Heldigvis. Dersom du ønsker deg en påske garantert fri for snø, is og dritt kanskje dette arrangementet kan være noe for deg. Finn ut mer ved å trykke HER! Dersom du ønsker å være med i "schnellfahrergruppa" til allroad-mc med Oscar som "gruppenführer" kan vi dra i samlet tropp. Arrangøren ønsker å vite sånn nogenlunde hvor mange som kommer - du kan melde deg på ved å trykke HER!
Redaksjonen skal ut på tjenesteoppdrag resten av uka og i helgen. Oscar skal være "spiker" på Odalsenduro'n som går av stabelen lørdag. Til uka kommer det nye sprell og merkelige innlegg. Følg med, følg med...
23.01.06 Nytt medlem i allroad-mc
2006 starter godt. Ikke bare har redaksjonen kjørt mctur første januar, restplassene til "Stella Alpina" er på plass. Til dere som har meldt dere på, følg med på sidene, det vil komme info fortløpende. Dog var det ikke det det skulle handle om i dag, det er et nytt medlem som har redaksjonens fokus.
Dagens nykommer i allroad-mc heter Henning Bonnez, og er bosatt i Stavanger, sånn omtrent midt i byen. Som så mange andre jobber han i "oljå." Det er når han ikke kjøre mc. Her er hva Henning skriver om seg selv i sin imponerende "orientering" til redaksjonen:
Hei

Her er mine svar, på inntaksprøven til opptaksprøven:

1-b
2-d
3-d
4-d
5-c
6-d
7-b
8-a
9-b
Om svarene stiller til kravene, vites ikke. Men jeg gjør herved et forsøk på å argumentere og krangle meg til et medlemskap i denne eksklusive klubben. For å starte på den måten en CV skal startes - det viktigste, og den nyeste info først.
Har endelig kjøpt GS. En 1980 modell R100G/S, som er litt modifisert i løpet av årene. Den ble kjøpt i Trondheim i oktober, og kjørt hjem til Stavanger. Litt kjølig, spesielt på hendene, så varmehåndtak skal monteres... En nydelig sykkel, som trenger litt pleie i løpet av vinteren, før den er klar for masse moro rundt omkring. Har også en R1150RT fra 2003 (med etthjulshenger), men den selges trolig til sommeren. Sjekker muligheten for en Nordkapp-Gibraltar tur, og så er den klar for salg når jeg kommer hjem. Passasjer kjører nå selv, og da er GS'en mer enn nok. Fra før har jeg hatt to Honda ST1100 og Yamaha XJ600. Hvorfor store tursykler? Som sagt har noen sittet bak, og det har da vært greit med komfortable sykler som alle trives med, mil etter mil i Norge og Europa. Hvorfor overgang? Det har trolig skjedd noe i hodet og kroppen over tid, trolig tre-fire år. Det ble oftere og oftere til at jeg valgte grusveier, og litt utenfor grusen også (men på hjulene!). Med RT'en gikk det greit, men den er jo litt tung, spesielt med bagasje og fru. Så GS av nyere dato ble lenge vurdert, men nå ble det altså en gammel.
Er født i '78, og kan bidra med image til klubben, og senke snittalderen, om det er ønskelig. Alder er jo uvesentlig, både for mennesker og sykler. Derfor gikk jeg til innkjøp av en gammel GS. En sykkel som jeg kan lære å skru litt på, og som jeg ikke trenger å være redd for. Den ble annonsert med diverse tilbehør, og endringer. Den er 200ccm større enn som nyfødt, har rå lyd i forhold til RT'en, godt sete for mange mil, får frem smilet ved oppstart, svinger og akslerasjon/retardasjon, og ved et blikk inn i garasjen. Noen oljelekkasjer er det, og noen lager må byttes, men til sommeren håper jeg den er 100% klar. Er selv uten jobb per nå, og kan dessverre ikke planlegge sommeren enda. Men Stella Alpina leste jeg om for flere år siden, og i år skulle vi vært der på RT'en, om det ikke var for fruen som ikke kunne ta seg en til ferie. Kanskje jeg dukker opp uanmeldt 2006? Håper det selv. Da på GS, ikke RT...
At GS'en ble av gamle typen, og kjøpt nå, mens jeg har en til sykkel, er naturlig vis av taktiske årsaker. I min alder, vet en aldri når det blir flere enn to i familien, og når jeg da "ofrer" RT'en, er det en selvfølge at GS får bli (ferdigforhandlet). Med andre ord vil all krangel være 110% utelukket med denne løsningen! Prisen er jo også lavere, enn en nyere mc.
I sommer kjørte jeg og min fru (på RT'en) en vei jeg ikke tar en gang til, men som jeg kan anbefale Allroadere. Fra Gardasjøen, tok vi opp mot Pieve og Vesio (små steder, men de er å finne på GPS'en). Fra der tok vi over passet som heter Tremalzo (veien er ikke lett å finne på GPS'en, men den er der, og folk sykler over), og ned til/mot Storo. En rå opplevelse, men OBS: veien er egentlig stengt (farlig), og må kjøres samme vei! Anbefales likevel - kunne vi to på RT, kan dere på skikkelige sykler. Og dere vil ha noe å snakke om siden. Har ikke gode bilder, men om du ønsker, kan jeg kanskje sende noen. Se forøvrig i boken "The Alps", av John Hermann. Det var der jeg leste om turen, og ikke fikk med meg annet enn at det var en spennende vei...
Ellers så er jeg med i NMCU og to andre klubber. Den morsomste heter Camel Riders. Sjekk www.camelriders.no Har naturlig vis kjørt 1600km på 24 timer flere ganger. Iron Butt utsteder skrytemerker m.m. Håper på en ekstremtur før høsten setter inn. Har konkrete planer, men de er ikke offisielle. BMW-klubben har jeg aldri hatt noe forhold til, men om det skjer noe i Rogaland/Stavanger, så hadde jo det vært kjekt.
Fullt navn er Henning Bonnez, og jeg bor i Stavanger. Om ikke lenge, kommer sykkelen inn i min fars garasje for service og god pleie. Da kan dere få bilder av både sykkel og eier.

Brummende hilsen
Henning
XJ 600 i -78
MED RT I APLENE
MAT SKA'REM HA...
PÅ NEW ZEELAND
MOT LYSEBOTN
GS'N!
Redaksjonen er imponert over Hennings kjørerefaring og spesielt hans forhold til "Iron Butt." Kanskje noe for flere i klubben? Oscar påstår han har konkrete planer om tresmak til sommeren... Uansett, Henning senker gjenomsnittalderen betraktelig, og han øker GSn posisjon i klubben. Siden de andre GS eierne i klubben har et, til tider, frynsete rykte vil nok dette medlemmet bidra til forbedring på dette området. Redaksjonen ønsker Henning velkommen i klubben, vi håper vi får se deg på arrangementene våre, og vi presenterer noen bilder Henning har vedlagt.
19.01.06 Last call!
Fredag er siste mulighet for påmelding til "Stella Alpina 2006."
Dersom DU ønsker å bli med på en fantastisk tur til Piemontområdet i den vestlige delen av Alpene må du melde deg på ved å trykke på linken over. Helst i kveld. Så langt er det tre etteranmeldinger, to fra oslokanten og en fra Førde. Vær kjapp, eller vær...hjemme? Mer informasjon finner du ved å trykke på den oransje linken øverst på siden.
16.01.06 Gyteferdige Gerda und die fünf Gladlaksen!!
Ungkarslivet kan være så mangt. De fleste av oss setter pris på en pause innimellom, det være seg fra jobben (yesss!!!), motorsykkelen, (HÆ!!!??? red.anm!!!) eller andre besnærende ting i dagliglivet. Dersom du er riktig "heldig" reiser din kjære HSB bort og du har hele huset for deg selv! Kompiser, øl, pizza, sure sokker i sofa'n, samt fritt leide til å prompe så mye du vil!!! (hører du Trond?) Hvordan dette kan utarte seg kan du se i tegneserien vi har klippet fra nettet ved å trykke HER. Redaksjonen har tillatt seg å kommentere serien i et sosiologisk perspektiv...
10.01.06 Prosjekt allroader 2006
Tekst og foto: Vidar Gullerud.
Del I Vinkelslipertrimming.
Tidlig i sommer bestemte jeg meg for at det skulle bli et prosjekt til vinteren igjen. Merke spilte ingen rolle, det eneste som skulle være på plass var: Minst 750 ccm og litt ”pulver” slik at ikke motortrimming var nødvendig. Side opp og side ned på ”alle” tilsalgs sider på nettet. Vurderte lenge en Suzuki GSXR 1100. Den hadde riktig pris men eier klarte ikke å finne salgsmeldinga fra tidligere eier så jeg slo fra meg det prosjektet. (Kanskje best for helsa i lengen)
Men, i romjula tok jeg turen til Askim for å se på en BMW R 65 GS. Jeg liker jo å file og skru så tanken på å få fart på lille GS’n skulle vel være et greit prosjekt. Men vel framme i garasjen hos eieren så jeg fort at denne var for fin til å ”ødelegges” av meg. Men det er alltid lys i tunnelen, for rett bak GS’n sto det en litt ”modifisert” BMW K 75. Modifiseringen besto i en trynings med knekt øvre gaffelbro og en bensintank av typen flat. Det ble noen sekunders tenking, og et par minutter med prisforhandling og jeg var plutselig eier av en K75.
TIL SKÆRNES MED SLAKT?
Merkelig egentlig for jeg har i et par år gått og tenkt på et K75 G/S prosjekt. Den har bensin innsprøytning som gir mange mil på tanken. Motoren er kjent som en evighetsmaskin, den har ”nok” hester og med et åpnere eksosanlegg en fin lyd. På veien hjem begynte prosjektet å ta form oppe i hue. Fjerne alt unødvendig, litt større tank, og ikke minst en skikkelig framgaffel med 21 toms hjul. Modifisering av fjæringsvei med en skikkelig demper bak. Vel hjemme så var det bare og sette i gang med punkt 1. Det er i grunn en imponerende mengde unødvendige deler som BMW har send med. Haugen med unødvendige deler ble bare større og større etter hvert som vi skred fram
VINKELSLIPERTRIMMING!
Nabo’n, han Finn kommer innom og passer på og prøvesitte før vinkelsliperen virkelig begynner å utfolde seg. Finn liker låge rare tohjulinger som produseres i et krigersk land der langt i vest. Jaja, bare vent tenker jeg og drømmer om knastehjul og laaang fjæringsvei. Så mye skal brukes som det er. I neste kapittel er framgaffel med hjul og en bedre bakfjæring på plass. Bensintanken har også kommet i lykkelige omstendigheter.
DEN JÆVLA NABO'N?
08.01.06 Restpåmeldingene strømmer inn til redaksjonen.
Interessen for arrangementet "Stella Alpina" i Piemontområdet I Italia, nærmere bestemt Bardonecchia og Colle Sommeiler er fremdeles på topp. Redaksjonen har mottatt restpåmelding fra Geir Olaf Østebøvik, en fyr fra sørlandet som kjenner Ivar og Per. For tiden bor han i Bærrum. På telefon med redaksjonen opplyser vedkommende at han: "har kjørt MC i 8 år (ca 100.000 km), og har vært på flere turer nedover i Europa. Har bestilt en 1200GS Adventure, som forhåpentlig leveres før våren setter inn for fullt..... Har tidligere kjørt VFR, FJR1300, Multistrada (ikke like mange km som Sigmund, men ikke langt unna....)." I tillegg har en fyr ved navn Gustav Sletta meldt sin interesse. Gustav er tildligere arbeidskollega med Roy, og han kjøpte Oscars gamle R100GS PD.
EG E ME!!!
Redaksjonen minner om at deadlline for påmelding til restplass er torsdag 31. januar. De som da har meldt seg på vil få tilsendt informasjon om hvordan betale. I morgen vil redaksjonen legge ut bilder og del I av framhaldssoga "Prosjekt Allroader 2006." Følg med, følg med...
06.01.06 The adventures of BOZ!

Det er + 5, tørre veier og lettskyet, pent vær utenfor redaksjonsvinduet i dag. Motorsykkelen står i "tusen bitar" på løftebordet for en "forsiktig optimalisering."Redaksjonen er sånn nogenlunde i gang etter nyttår, og i vår søken etter websider av interesse kom vi over en reiseside der en engelskmann beskriver en kjøretur i sør-amerika på "vinteren" i fjor. Ruten gikk gjennom Argentina og Chile på en 1200GS. Mannen bak "nicket" "BOZ" heter egentlig Nik Boseley og oppsummerer sitt liv på denne måten på websiden sin: "Was born, went to school, college, university, loved, lost, worked, quit and now travelling."

Det gjør jo forsjåvidt ikke den norske vinteren noe bedre,....hvor i svarte ¤%&/##!!! er hullet i ozonlaget når du trenger det??? Les mer og se de flotte bildene ved å trykke HER!
04.01.06 Restplasser til "Stella Alpina" 2006
Redaksjonen har noen få restplasser til ovenstående arrengement ledige. Dersom du er interessert i en av disse må du sende en e-post til redaksjonen snarest, og SENEST innen utgangen av måneden. Vennligst IKKE innbetal penger, vi vil først se hvor mange som etteranmelder seg. Du kan lese om arrangementet ved å trykke HER!
02.01.06 SESONGSTART!!!
"Det er ikke til å tro!!!" "Her begynner sannelig mcsesongen før fylleesjuken er helt ute av kroppen første januar!!!" jamrer Oscar til redaksjonen. "Det blir jo aldri blir vinter her, hvordan skal jeg nå få foretatt en "forsiktig optimalisering" av GS'n min i vinter???"
Oscar sikter til at han så langt har kjørt mc til og fra jobben og en tur til Per i Grimstad og tilbake i desember. Han kunne ikke motstå + 2,5 grader og sol første januar og tok en svipptur i nærområder opp på fjellet "Lifjell" ved Hommersåk utenfor Sandnes. "Suverene forhold" fortsetter Oscar. "Etter en kort tur langs en lokal tursti rett bak huset var det litt asfalt før den flotte grusveien opp på fjellet." "At bommen var stengt er ingen hindring" "Nå skal jeg vaske av sykkelen skitt og dritt og sette den oppå løftebordet." "Av skal diverse plast og så skal det føyes til litt ekstrautstyr som svært få har på sykkelen sin" fortsetter han med et bredt glis. "Sa tenker jeg kompisene blir imponert!!!"
Redaksjonen slutter seg til konklusjonen om at enkelte vil bli imponert, vi er bare ikke helt sikre på av hva? Uansett, redaksjonen har plukket ut et knippe bilder Oscar tok på turen slik at dere kan vinterdeppe januar mens vi venter på sol og sommer. Men, fortvil ikke, sola har snudd, det er lys i enden av tunellen! Det planlegges en tildlig sesongstart med "Deutsche Ausflug" i mars i god tid før påske.
I mellomtiden vil redaksjonen kjøre en ny runde med "garasjerapporter" og oppfordrer alle til å sende inn sine bidrag og bilder. Spesielt Geirs garage er av interesse: Vil han få sykkelen klar før St. Hans i år? Vi vil forsøke å legge ut en litt sær link hver uke, og kommer med oppdateringer på aktivitetssidene regelmessid. Datoer for arrangementene vil bli satt i løpet av januar. Stella Alpina går din gang, også her kommer vi tilbake med oppdateringer.
Ellers merker vi oss at Odd har fått sin egen allroadspalte i mc-avisa. Det ser ut til at redaksjones "Absolute Rubbish" spalte er flyttet over dit, denne er nå nedlagt i allroad-mc. Redaksjonen ønsker Odd lykke til med sine innlegg, og gleder oss stort til nye betraktninger om ikke eukllidisk geometri og mctilnærming i General Ripleys ånd!
PÅ GJENGRODDE STIER?
GÅTUR?
THE WORLD IS YOURS!!!
TOWER OF POWER?
HAVE YOU SEEN THE LIGHT?