28.11.05 Sandnes Open! Historien om et alternativ julebord!
Det var i all hovedsak to årsaker til at tingene ble som de ble. Det ene var at Trond og Anne dessverre ikke kunne møte til det ordinære allroadjulebordet i år. Det andre var at en del av"rogalandsgruppa" heller ikke klarte å få til oppmøte i Oslo av forskjellige årsaker. Det hadde seg også slik at Trond ringte redaksjonen mandag for en uke siden og kunne opplyse at han "var på vei til Stavanger i min nye Toyota Avansis." "Flott bil" fortsatte han, "tar bare 0,4 på mila og greier!" Som om vi bryr oss? Det er en BIL Trond, og da kan det egentlig være det samme. Uansett, Trond skulle være i Stavangerområdet hele uka, og en liten ide vokste seg snart stor. Selvfølgelig måtte vi benytte anledningen til å tromme sammen til at alternativt julebord i Sandes. Eller et annet sted. Det viktige var at det ble en samling, et slags vekkelsesmøte for medlemmer i Rogaland!
Etter en rask ringerunde var det klart at onsdag var dagen. Eller rettere sagt kvelden, for arrangementet. Da gjenstod sted? Hmmm...med Purka, unnskyld "Burka" friskt i minnet mente arrangementskomiteen at et privat arrangement kunne være like greit. I passende omgivelser, og der en kunne parkere motorsyklene trygt utenfor. Det er nemlig full mcsesong i Rogaland for de som måtte lure på det. Valget falt til slutt på garasjen i Edv. Munchsgt. 7B i Sandnes. Etter at diverse gressklippere, sommerdekk og andre unødvendige rekvisitter var ryddet til side var det svært god plass. Hagemøbler med tynn, rutete og rosa voksduk ble prikken over ien. I tillegg kom løftebord til maten, for anledningen pyntet med en fillerye av ukjent opphav. Siden vi er i "bibelbeltet" og de fleste skulle på jobb dagen etter ble "noe alkoholfritt øl innkjøpt."
Ferdig pyntet bord!
Oppstart var satt til 18:30 som vanlig på allroadjulebordene. Trond kom først i bil. Tydelig stolt av sin nye Avensis som han, etter det ryktene forteller, har satt seg i bunnløs gjeld for å tilegne seg. Det var kun Sigmund og Helge Sverre som hadde sagt fra at de ikke kunne komme grunnet arbeid eller hva det nå var. Resten kom en etter en. Først kom vårt perifere, nå mindre perifere bekjentskap fra Ålgård, Tor. Tor har en strøken, gul 1150 GS som han kjøpte ny. Den har originalvesker og et Xenonlys som redaksjonen er grønn av misunnelse på! Ut over dette har Tor kjøpt nen brukte deler fra Terje G's gamle vrak på MC-huset Rovik, bl. annet ei Sebring potte som gir sykkelen litt mer lyd enn "en smygare undet teppet" som de sier i Sverige"

Med brukte deler?
Terje kom med ferga fra Haugesund og han hadde sågar med seg en flaske vin til vertskapet. Imponerende oppdragelse på den mannen! Terje kom selvølgelig også på GS, en blå 1200 som tidligere på dagen hadde vært på MC Huset Rovik og fått et nytt deksel i front, samt at den hadde fått ny software. At Terje og Oscar, i et tappert forsøk på å "kvalitetssikre" arbeidet, høflig men bestemt, hadde blitt bedt om å forlate verkstedet på Rovik er nå så sin sak. Før de måtte forlate området la de merke til at "mekanikeren" hadde laptop med BMW "Reprom" ved siden av seg. Terje fikk nytt frontdeksel, da det gamle flasset i lakken. Selv sier Terje at han ikke er helt fornøyd med softwareoppgraderingen, dvs. at han ikke merker spesielt stor forskjell fra tidligere. Og det skal de være. Redaksjonen følger med og ønsker seg prøvekjøring av Terjes GS.
Oppdatert?
Rett etterpå kom Åsmund glidende inn på tunet på sin R80GS med "1000 sats" fra et eller annet tysk firma. Sykkelen til Åsmund er preget av minimalisme og funksjonalitet, et valg deler av redaksjonen har stor sans for. Den andre delen av redaksjonen mumler om diverse "prylar" som kunne vært der, men det ble ikke tatt til følge denne gangen. Med solide aluminiumskofferter, enkel, rund og stor frontlykt med skikkelig reflektor i ekte metall, og med et moderne styre gir sykkelen en fantastisk utstråling. Åsmund hadde sendt Oscar melding tidligere på dagen at han "eg tege me eplekagå te dessert." Det viste seg ved nærmere undersøkelser at Åsmund hadde bakt kaka helt alene, vel i alle fall nesten. Åsmund kunne opplyse at det var det førtste kaka han hadde bakt på 50 år (!!!), og at sier videre at "eg trengde kun å ringja kånå tri gånge mens eg held på"
Første gang på 50 år?
Åsmund var med som gjest, da han enn så lenge ikke er medlem i klubben. Det viste seg at det var problemer med e-post som gjorde at Åsmund ikke sendte e-post fra seg, og etter noen kjappe kontrollspørsmål var han medlem ved akklamasjon! Redaksjonen gratulerer!
Siste mann inn på tunet med mc var Tor Harald. Også han kom seilende med ferge over en eller annen fjord i Stavangerområdet. Tor Harald kjører, som Åsmund, Oscar og Terje på jobben med GS'n sin hele vinteren dersom det ikke er for ille forhold, dvs. for mye salt på veiene bl.annet. Tor Harald kan skilte med både helstøpte- og eikehjul til sin 12GS, og han har vært på endurokurs i Hechlingen i BMW regi. Dagens oppsette var "stollenreifen mit eichefelge" eller noe deromkring! Tor Harald kan også skilte med å ha veltet i kjeglebanen da han skulle gi sin kone en leksjon i hvordan man "virkelig" skal kjørte mc. Kona har for øvrig tatt "lappen" i år og kjøpt seg en 650 GS. Gul som Tor Haralds selfølgelig. Som om alt dette ikke var nok hadde Thor Harald med hjemmeskutt hjortekjøtt som alle som ville fikk smake på. Imponerende, imponerende!
Furet, værbitt?
Sist, men ikke minst har vi et medlem som har konvertert til customvarianten siste år. Men, han er allroader god som noen og går ikke av veien for å kjøre både grus og stier med "Xerox'en" sin. (japansk kopimaskin, red.anm.) Det er noe med ha god tid og kort vei, det ser ut til at tiden det tar å komme seg til julebordet er omvendt proposjonal med avstanden til et julebord , dvs. bor du nærmest kommer du sist! Sånn er det bare. Terje har vel gjort Norges friskeste stunt med GS og kommet nogenlunde unna med det. Hans 1150 GS fikk topp og sylinder revet av, samt at enkeltsvingen bak knakk tvers av i et ublidt møte med en bil i en sving på Jæren. Med dama bakpå. Heldigvis gikk det, forholdene tatt i betraktning, godt med begge. Terje fikk kompliser benbrudd i samtlige knokler, kona gikk det greit med. Stå på Terje, vi gir ikk opp så lett gjør vi vel?
Slapp med skrekken!
Vi spiste og drakk en lang stund, praten dreide seg i all hovedsak om tekniske innretninger av forskjellig slag, først og fremst om de med to hjul så vidt redaksjonen husker. Litt jaktprat, samt at Åsmund fant ut at han hadde gått på samme jordbruksskole som datteren til vertinnen går på i dag, Øksnevad. Lidelsesfeller vil kanskje noen kalle det. Grillen var for anledningen plassert utenfor bakdøren inn til garasjen. Siden det var midt i november og sånn passe dårlig vær var det en viss viss aktigvitet fra naboens side for å brine på det rene hva denne liflige duften i hagen hennes skyldes. Det hører med til historien at naboen tidliger har klagd til kommunen for å få stanset lignende grilling hos naboene med begrunnelsen "Det blir pølselukt i hagen min!" Er det rart det blir krig i verden sier nå vi...
Vi var på det tidspunktet nesten fulltallig. Men bare nesten. Til julebordet i Oslo var en representant fra BMW Norge invitert. Vi skal ikke nevne navn, nen la oss kalle han "Karsten." Det hører til historien at "Karsten" ikke kom, og han ga jheller ikke lyd fra seg. Siden vi ikke kunne være noe dårligere i Rogaland var den lokale forhandleren, MC Huset Rovik invitert ved Owe Rovik. Spenningen var til å ta og føle på. Ville representanten ta seg bryet og finne veien til arrangementet? Plutselig ringte telefonen! Det var Owe som lurte p hvordan i sv***e han kom inn i garagen, da han stod utenfor. Med sag hadde han sønnen sin, da han opplyste at kona "var på møte" og han var "alene hjemme." Da benytter man jo anledningen...
Deretter var det bare å spise, drikke og kose seg en lang stund. Selskapet løste seg sakte, men sikkert opp etter hvert, alle skulle jo på jobb dagen etter. Vel, i alle fall nesten alle. Terje S. hadde ferie og skulle videre til London i helgen. Redaksjonen har allerede fått slibrige sms og MMS fra den turen! Ikke for barn på den turen ser det ut til!
Sterk og klar?
Lidelsesfeller?
Hjort er hjort!
Like blid?
Treffmerke!!!
Redaksjonen vil få takke for det imponerende oppmøte og for bidragene. At folk møter opp bidrar til inspirasjon og motivering til videre aktiviteter. Redaksjonen er god i gang med å sette datoer for neste års arrangementer. Vi samarbeider med Tigerklubben sllik at arrangementene ikke skal kollidere. Allerede nå kan vi avsløre at det blir International Allroadtur i mai, "Southern Comfort" i juni, i juli er det "Stella Alpina" , og Tigerklubben har treff i august, slik at Allroad-mc har ikke noe arrangement da. I september er det GS treff på Finnskogen som vanlig! Nok å være med på altså for de som ønsker det. Når datoene er endelige vil de bli lagt ut på siden for "Aktiviteter"Følg med, følg med!
25.11.05 Julebord del III - Aslutningen  
Innimellom spisingen ble det tid til kveldens kulturelle innslag. Redaksjonen var redd for gjentakelse av fjorårets "frie" synging og benyttet anledningen til å organisere litt. Snart var det tid for de hvite sangene! Sangen "Tiger er for kjipt" med melodi fra Lars Kilevolds "Livet er for kjipt" og "GS sangen" tuftet på "Jenter" med Di Derre ljomet mellom veggene på isolatet. Redaksjonen takker Knut Unneberg for tilretteleggelse, hjelp med teksten, samt for å medbringe gitar på julebordet. Deretter var det tid for å dele ut årets priser. Det var knyttet stor spenning til prisene i år, signalene var at det vil bli jevnt, svært jevnt.
Sangfugler?
Den gjeveste prisen av dem alle, allroadnorges høyeste utmerkelse "Årets allroader" deles ikke ut i år. Redaksjonen minner om at denne prisen kun kan deles ut til medlemmer av allroad-mc som har gjort seg ekstraordinært bemerket i året som gikk, og at den skal henge svært høyt. En pris en virkelig må strekke seg etter. Redaksjonen legger til at det ikke er nok å ha kjørt langt eller være en grei kar, det er alle medlemmer i allroad-mc, samt mange andre allroadere i inn- og utland. Nei, her må det sterkere lut til. For at prisen ikke skal utvannes ved at kravene senkes velgte redaksjonen at prisen ikke deles ut i år. Vi håper at det er verdige kandidater til neste år slik at prisen kan deles ut da!
Derimot ble den første av årets priser delt ut til en deltaker som hadde fått den, men ikke fått den for å si det slik. Vi snakker om "Juryens ærespris 2003" og vi snakker om Gro rabben, eller "moder Gro" som hun selv har døpt seg. Juryens enstemmige innstilling inneholdt informasjon om ei dame som kjører fletta av de fleste gutta, og ei blid og trivelig dame som stiller opp på treff med veskene fulle av vaffelrøre og vaffeljern, samt ei jente som setter ektemannen, sller "sponsor'n" som Gro kaller ham, bakpå og har planer om å kjøre til topps på Stella Alpina til neste år. Redaksjonen er glad for å ha Gro med seg og gratulerer nok en gang med prisen "Juryens ærespris 2003."
I sitt rette element?
Som alltid kommer det noen nye til i klubben. Så også i år. Dette er ikke så spesielt i seg selv, dog er det noen ganger stil og innhold som imponerer. Årets vinner av "Årets nykommer 2005" er Rune Langseth fra Selbu. Rune kjøpte en velbrukt og ferdigbøyd Honda XL 600 av Yngvar i fjor. Deretter vinglet han til Selbu med den og returnerte kort tid etter til MC- Huset på Hamar og kjøpte en brukt BMW R 850 GS. Den vinglet han en kort vår på, og deretter bar det til nærmeste forhandler for innbytte. At Rune ikke er redd for å be eldre, mer erfarne allroadere om hjelp i handlingen an ny sykkel viser han ved å ringe Odd fra butikken med det betimelige spørsmålet: "Ska æ ta rau iller blå?" Derette var det hjem og pakke og av sted til rundtur i alpene! I tillegg tilrettela Rune for arrangementer "Norther discomfort" i Selbu i sommer. Hard act to follow. Redaksjonen gratulerer!
Hoppende glad?
Neste pris var "Juryens ærespris 2005." Dette er en pris juryen kan dele ut etter eget forgodtbefinnende til mennesker som har tjenst allroadsaken og klubben i året som gikk. Eller tidligere. Eller gjort noe annet relatert til allroadvirksomhet som tjener allroadsaken. Det kom inn mage forslag til juryen. Et av forslagene var Erna Solberg. Begunnelsen var at hun har sørget for så dårlig kommuneøkonomi at veivedlikeholdet skranter og det blir mindre asfalt i Norge. Ikke noe dårlig argument, men, det ble ikke Erna i år. Det ble derimot dødt løp mellom to svært godt kvalifiserte kandidater. Kandidatene har på hver sitt vis både deltatt og aktivt utviklet allroad-mc på en glimrende måte.
Den ene av kandidatene er arrangementet "Southern Comforts" far, dvs. initiativtaker. Den andre en verdig oppfølger og utvikler, bl. annet han han sørget for svært billig og god innkvartering samt er kjentmann lagt ut over det vanlige i agderfylkenen og Telemark. Begge har gjort dette uten vederlag og utført masse gratisarbeid slik at andre kan komme til dekket bord. Bokstavelig talt! Arrangementet er avholdt tre år på rad, og samler svært mange av medlemmene i allroad-mc fra alle kanter av landet.Ivar Evensen for æresprisen for å ha tatt initiativ til "Southern Comfort." Per Barstad deler prisen med Ivar. Per har sørget for innkvartering til en svært billig penge, noe han vil fortsette med. Redaksjonen er svært ydmyk overfor den slags oppofring til glede for andre og vi gleder oss til neste års SC sammen med våre venner fra Sørlandet! Gratulerer med prisene!
Gründer?
Utvikler?
Etter at det var drukket og spist en lang stund kom "Purka," unnskyld "Burka" tilbake med en diger mugge hun ønsket at deltakerne skulle fylle opp med driks til henne. Da hun gikk var den nesten dekket med noen lusne kronestykker på bunnen. Hvorfor denne gjerrigheten blant deltakerne overfor "Purka," unnskyld "Burka" Vel, først og fremst or hennes utrolige frekkhet. En ting er å være en kul servitør, en annen ting er å gå langt over streken. Det mener redaksjonen "Purka," unnskyld "Burka" gjorde. Oscar var svært fornøyd med at han fikk en ekstra ribbebit, Are var ikke så fornøyd da han oppdaget at han kun hadde fått en bit ribbe. Snakk om fordelingspolitikk… Noe for heisemontørene?
En annen ting ved "Purka," unnskyld "Burka" var at hun etter hvert ga svært varierende signaler i forhold til vår videre eksistens på "Asylet." "Purka," unnskyld "Burka" sa til noen at de ikke fikk kjøpt mer å drikke. Til andre at vi fikk kjøpe en og en. Til slutt ble Ivar nektet servering. Av kaffe!!! Det samme ble Gro! Muligens hadde "Purka," unnskyld "Burka" fattet mistanke om at det ble nytt noen få dråper med medbrakt "Grappa" i lokalet og var livredd for at en overivrig skjenkekontrollør skulle inndra en hver form for mulighet til å servere alkohol på stedet?
Uansett, vi løste opp selskapet og dro videre til Geirs stampub "Two Dogs." Geir fortalte ivrig om tariffavtaler, ordnede ansettelsesforhold og andre trekk ved stedet som skulle være svært viktige. Selv var vi mest opptatt av om de hadde godt øl og hyggelig betjening, noe de hadde. Sigmund gikk over til kaffe, hadde han kanskje lært av i fjor? Neppe! Ut fra opplysninger redaksjonen sitter med varte kalaset til kl. 02:00, muligens lenger. Ryktene sier også at det var Geir og Per som holdt ut lengst
Oppsummert syns redaksjonen julebordet var svært så vellykket med deltakelse fra øst, vest og EU. Vi gjentar seansen neste år. Redaksjonen jobber med muligheter for andre lokaler dersom "Purka," unnskyld "Burka" er like vrang og nesevis neste år. For de uinvidde er det avholdt et "garasjelag" i Rogaland, et slags "oppsamlingheat" for de som ikke kunne delta i Oslo. Redaksjonen kommer tilbake til uka med et reportasje fra dette arrangementet. God helg osv.
Holdt glødende apell!
Tilnærming til EU?
Colombian connection?
Pussig skrue?
Schåll!!!
21.11.05 Julebord del II - Årets aktiviteter!
Odd var utpekt til toastmaster i kraft av assosiert medlem av redaksjonen. Det naturlig å oppsummerte hovedlinjene i allroad-mc's aktiviteter i 2005. Odd legger ut om International allroadur som ble gjennomført 22. mai. Det var 25 deltakere på denne turen og noen flere sluttet seg til underveis. Odd kunne også fortelle at det også neste år blir en tilsvarende tur,. Turen vil bli todelt neste år: Del en vil gå på grusveier i indre Østfold. Del to vil gå videre inn i Sverige der det vil bli overnatting etter nærmere avtale. Redaksjonen kommer tilbake med mer informajson om dette arrangementet under "Aktiviteter" etter nyttår. Odd påpekte spesielt arrengementets stramme tidsskjema, der presise klokkelsett er viktig. Dersom det står 09:29 sier Oddså betyr det 09:29, ikke "nitia" som noen later til å tro. Redaksjonen er imponert over denne mannens presisjon, og ikke minst han fantastiske optimisme!
Performancekunstner?
Deretter tok vi for oss "Southern Comfort." Dette arrangementer hadde 13 deltakere og det var ikke mindre enn 4 tigergutter tilstede!! Uten å overdrive vil redaksjonen si at dette arrangementer så langt er årets høydepunkt. Alt var tilrettelagt av Ivar og Per, og det var bare og komme kjørende til dekket bord. Bokstavelig talt. Etter en kort, men heftig diskusjon der det ble foreslått at "SC" skulle få et "hvileår" grunnet turen til Stella Alpina ble det bestemt at det også i 2006 blir "Southern Comfort." Denne gangen i mai. Vi gleder oss! Arrangementet "Northern Discomfort" som samlet hele to deltakere ble også profilert. Odd mente at det var årets nedtur, da den lovede hjemmebrenten var bytte ut med "kjøpbrænnvin", at taket var tett og at sengene var komfortable. I tillegg var veiene fine! Arrangøren lover bot og bedring til neste år!
Det skal nevnes at det ikke blare ble snakket, men også drukket "en del" under årests seriøse (???) del av julebordet. Telefonen ringte plutselig. Det var Vidar i Uralveien som leende kunne fortelle at han og "noen kompiser"hadde " drekki seg fast i skuggen av kønnsilo'n mellom alle urala"
Betjeningen holdt unna så godt de kunne, vi måtte kjøpe øl og dram i baren inne i hovedhuset. Dette medførte en del gåing frem og tilbake, noen benyttet anledningen til få seg litt frisk luft, noe til å røyke. Men, så, plutselig, som haren opp av hatten dukket Ulrich opp! Han la ut om "jækla nårmenn" og deres selskap "Norwegian" som hadde overbookst og latt ham i stikken på Arlanda! Som kompensasjon hadde Ulrich med ei flaske med "KORN", et brennevinslag redaksjonen er forholdsvis ukjent med. Heldigvis vil en kanskje kunne hevde. For de som lurer på hvor brennevinet ble av kan redaksjonen fortlle at det befinner seg i lokalene i Sandnes og vil ble tatt med på et av neste års arrengementer og fordelt mellm deltakerne.
Søta bror?
Det er også fint at Asylet har satt frem telys i noen små lysestaker. Dersom man blåser ut lyset, venter til stearinen har stivnet og deretter tar ut lyset har man et utrolig fint drammeglass. Dette visste deltakerne å benytte seg av, og da Oscars godt skjulte grappaflaske ble funnet frem steg stemningen til uante høyder. …eee…vel, de vil si for de som ikke har drukket Grappa før. For oss andre sank stemningen, da vi vet hva dette brennevinet kan gjøre med oss. Innvendig og utvendig! Aktivitetene under bordet var for øvrig upåklagelige. Så vidt redaskjonens medarbeodere kunne bedømme var det ingen teng til amper stemning, og reglene for atferd "down under" ble fulgt til punkt og prikke. Dog hadde vi en magefølelse at betjeningen ikke var halt av samme oppfatning. Dette kommer vi tilbake til i sn senere del av årets julebordoppsummering...

Down under?

Stor spenning var det knyttet til oppsummeringen av prosjekter knyttet til Oscars personlige trener. Prosjekt og aktivitetsleder Trude oppsummerte prosjektet, og redaksjonen merket seg følgende hovedpunkter innledningsvis::
- Det har vært vanskelig å gjennomføre prosjektet grunnet åpen og skjult motstand fra objektet (Oscar)
- Rådataene dvs. utgangsvekten har vært umulig å få tak i, dette har gjort målingen av resultatet vanskeligere.
- Objektet har vært lite tilgjengelig i perioder, da han har fartet rundt på motorsykkel alene med påfølgende treningsavbrudd grunnet skader. (for eksempel brukne ribbein etter HP2 episoden)
Objektet har vært mer opptatt av planlegging enn av praktisk gjennomføring i prosjektperioden.
Yter skjult motstand?
Det har i løpet av prosjektperioden vært gjennomført en sykkeltur med blomster og øl i forntkurven i Skagen i Danmark og det har vært gjennomført en gåtur med ryggsekk og niste til Prekestolen. I tillegg er det gjennomført en 30 minutters svømmetur i kloret basseng kl. 06:30, samt et mindre antall gåturer i nærområdet på Trones samt på Solastranda.Prosjektlederen mente allikevel, veid mot prognosen på + 20 kilo opp i vekt, at på tross all motstand i organisasjonen og fra objektet at prosjektet hadde vært vellykket og at det burdte videreføres. Prosjektlederen oppluser at hun, dersom prosjektet blir vedtatt forlanget, vil sette inn "sterkere lut" for neste planperiode. Prosjektlederen nevner gulerøtter (i bokstavelig forstand) og ris (i både bokstavelig og billedlig) som virkemidler i neste periode. Forlenging av prosjektet ble vedtatt ved akklamasjon.
Går for hardere lut?
I tillegg er det gjennomført et BMW GS treff på Finnskogen og medlemmer i klubben har deltatt på diverse aktiviteter i inn- og utland. De mest kjente er Isle of Man, GS Vesterhavsrally,"På toppen" treffet, samt at Sigmund har vært en tur i Italia og tittet ned i hullet på vulkanen Etna! Per har vært på Nordkapp med GS, og Oscar har plaget beboerne langs veiene mellom øst- og vestlandet med utallige turer frem og tilbake. Som om dette ikke var nok har det vært en tur til Hovden, det har vært en tur til Haukeliseter med overnatting på en brøytestasjon, samt at det har vært gjennomført en HSB tur til Sota Seter ved foten av Strynefjellet. Oppsummert kan vi være svært stolte av de mange aktivitetene våre i en så liten klubb. Kjørelengdene i klubben varierer sterkt, fra noen få hundre mil til over 30000km for de mest aktive. Og sesongen er ikke over for alle...
Fra "HSB" tur til Sota Seter
I neste innlegg kan du lese om utelingen av årets priser og hvem som vant hva. Kommer fortere enn du aner
19.11.05 Julebordet er over! Del I Forberedelsene
Årets julebord er gjennomført i sedvanlig allroad-mc stil. Stedet var det samme, Cafe "Asylet" og "Isloatat" et rom litt utenfor allfar vei for å si det slikt. I år virket ikke peisen, den var stengt av kommunen. Til gjengjeld hadde Asylet sett inn en whiteboard og lagret en del annet skrot der. i tillegg stod det en del stoler i peisen. Vel, vel, det er slikt en kan velge å overse, noe vi gjorde. Kveldens herskerinne, ei svært hyggelig dame fra Persia hadde tidlig på dagen vært i kontakt med Oscar på telefonen for å undersøke om vi virkelig kom. Om dette var for å selge rommet til noen andre eller hva det egentlig gjaldt er ukjent for redaksjonen. Uansett, vi skulle definitivt få se og høre mer til denne bestemte, frigjorte og burkaløse damen ut over kvelden.
Forberedelsene i de forskjellige landsdelene var omfattende. Til og med i EU, nærmere bestemt i Stockholm var forberedelsene i full gang. Fly, tog og med bil, det var så vidt redaksjonen kan se kun MC som ikke ble brukt so fremkomstmiddel for å delta på arrangementet.Til slutt møttes Oscar, Sigmund og Trude Oslo på dagen og påbegynte "fårsjpillet" på kinarestauranten "Chi" ved tretiden. Deretter bar det innom MENY butikk for bunkring av "forfriskninger" og deretter opp på rommet. Siden både dansk ginseng med 13,4 % alkohol og Grappa var medbrakt gikk de videre forberedelsene stålende og etter planen. Etter en stund kom Vidar M oppom, og til slutt kom Knut U. Etter at vi hadde forfrisket oss en lang stund var det plutselig var det tid for å gå bort på "Asylet"
En liten digresjon her: Knut hadde med seg en gitar. Den bar han i en kasse og så svært så kunstnrisk og musikalsk ut. "Hmmm" tenkte Sigmund, kanskje et nytt sjekketriks? Enden på visa var at Sigmund bar gitarkassa, og han påstod "eg he alltid hatt lyst til å se ud som ein musikar." Selvtilliten hos Sigmund i forhold til å ta kontakt med fremmede damer langs veien er "røffly" anslått til å ha steget med 820% etter at gitarkassa var på plass, og det var ikke få damer som fikk tilbud om å være med på "visakvell me någe attåt" på veien mellom hotellet til "Asylet." De fleste takket høflig, men bestemt nei til dette fabelaktige tilbudet fra Jærens ukronede Don Juan.
Vil du værra med meg hjem i kveld?
"Asylet" var nesten alt klart. Ola og Sondre var på plass. I tillegg hadde Vestfoldgruppa besående av Are, Arve og Gro var allerede benket seg da redaksjonen ankom lokalet bærende på gitarer, riser og annet "snacks" til bruk under julebordet. Hva dette består av kommer vi tilbake til. Stemningen var høy og en etter en kom ramlende inn. Anders med frue, Roy, Geir, Per og Ivar. Praten gikk lett og ølet gikk unna. Sjefen på bruket, heretter kalt "Burka" (omskriving av et norsk ord, red.anm.) hadde forlangt at vi betalte samlet for alle middagene. Da vi kloke av erfaring vet at dette blir bare surr gikk vi i forhandlinger med "Burka" om dette og kom frem til at hver og en gikk i baren og betalte middagen. Vi fikk så utlevert bestikk og det var kun de med bestikk som fikk middag. Svært elegtant og smidig løsning. "Burka" kunne by på både pinnekjøtt og juletallerken.
Etter at "Burka" hadde talt opp en tre, fire, eller var det fem ganger med tilhølrende banning og kommentarer i øst og vest fant hun ut at det var omkring 19 stk som skulle ha middag. Vel, vel, kl. 19:30 var det klart for middag og spisingen av antimuslimsk mat i gang. Allroadskålen, samt en hel rekke andre skåler ble avholdt. Til slutt var mesteparten av svina fortætr og vi kunne begynne på kveldens kulturelle innslag, samt utdeling av årets prestisjetunge priser. I tillegg skulle klubbens aktivitet i året som gikk oppsummeres og neste års aktiviteter fremlegges. Sist men ikke minst var det nyttet stor interesse til årest "fitnessprosjekt" der Oscar var en sentral aktør. Har redaksjonen fått valuta for pengene? er vekta gått ned eller opp? Og, hvor var Ulrich??? Hvordan ting gikk videre kan du lese i del II som kommer fortere enn du tror...
Borte vekk?
18.11.05 Kun timer igjen!
Julebordet nærmer seg med stormskritt! Ønsker du et faglig råd? Trykk HER!
17.11.05 Dagen før dagen!
Nei, julaften er ikke flyttet, derimot er allroad julebord i morgen. Husker du ikke tid og sted sier du? Da repeterer vi: Fredag 18. november på "Cafe Asylet", Grønland 28, Oslo. Redaksjonen vil oppfordre til et visst måtehold med det sterke, dersom dette ikke lykkes, vennligst spis lettspydd mat. Husk høyreregelen under bordet slik at ubehangeligheter unngås.
Sigmund kommer med "firmatog" fra Sørlandet, Oscar med fly, Per p.r. bil, noen med buss, samt noen gående. Ring Oscar på 90157360 etter kl. 13:00 fredag dersom du ønsker å være med på "fårspill"
Redaksjonen er for øvrig "stort sett klar" med taler, sanger og annen underholdning. Orkesteret er flydd inn fra utlandet, resten av utstyret de trenger kommer med trailere i løpet av fredagen. Det sies at en må være en ekte MANN for å overleve julebordet i allroad-mc. Kvinner er sterkere enn menn, de er direktekvalifisert til deltakelse. Dersom du lurer på om du er en ekte mann og kan motstå de fleste fristelser kan du finne det ut ved å trykke HER!
Vel møtt i morgen folkens!
16.11.05 En tur mellom øst og vest.
Kjøre mc mellom Stavanger og Oslo 12. november? En umulighet vil nok noen si. En utfordring vil kanskje andre si. "Itt'no problem" vil nok allroaderen si, og legge til: "Bare du har rett sykkel, rett utstyr og god nok tid." Til orientering: Suleskard var stengt. En rask samtale med klubbens veitekniske konsulent Per avslørte at veistenger'n som bodde i Setesdal. Veistenger'n kunne opplyse at det på rogalandsiden var lett og komme rundt bommen da han selv hadde kjørt rundt den med firehjuling. Dessverre stod bommen i andre enden på ei bru og elva gikk full med vann. Vi fikk videre opplyst at bommen var av den typen som går nesten helt ned til bakken, og selv om 1200GS er lettere enn sin forgjenger valgte vi og ikke forsøke å løfte den over. Andrevalget ble veien gjennom Agder og sørlige deler av Telemark samt sideveier i Vestfold. Ikke noe dårlig allroadalternativ.
Oscar og Sigmund har, om ikke nødvendigvis all verdens med tid, så i alle fall greit nok utstyr: 1200GS og DR650. Dette er grei redskap på bløt asfalt full av sand, løv og barnåler i i tillegg til dieselsøl, saltrester, sauer og diverse ukjent "roadkill." Årsaken bak turen er sesongavslutning i en liten forening kalt "Skybikers" som består av fallskjermhoppere som kjører mc. Siden Oscar har hundrevis av hopp, deriblant fra DC-3, Boeing 737, varmluftballong og forsvarets Hercules er saken biff. Men hva med Sigmund? Kunne han kvalifisere til deltakelse i forsamlingen være med på turen? Et dykk i redaksjonens omfattende arkiv avslørte at Sigmund også har en fallskjermkarriære bak seg. Bokstavelig talt, Sigmund hang nemlig på magen til en tandempilot på Sola for noen år siden og gjennomførte et vellykket tandemhopp!
Høyt og lavt?
Vel, etter at avgjørelsen var tatt ble tidsskjema fastlagt. Vi valgte å forsøke og utnytte dagslyset fult ut, dvs. at vi ville starte tidlig og avslutte nogenlunde før det ble for mørkt. Vi ble enige om å møtes på Vikeså, omkring 5 mil sørøst for Stavanger langs E39. Målet var at vi skulle forlate Vikeså fulltanket senest kl. 08:30 lørdag morgen, noe vi klarte. Etter ytterligere omkring 2 mil på denne forferdelige veien svingte vi av nordover ved Helleland. Her er det en flott, svingete asfaltvei til Tonstad. I fint friv på våt asfalt full av løv la vi i vei oppover. Ikke fort, ikke sakte, men i akkurat passe hastighet til at vi opprettholdt sikkerheten og hadde en viss effektivitet i kjøringen. Kort stans mellom Evje og Tonstad i Kvinlog, her sendte vi melding til Per, han møtte oss med kaffe og kaker i Vegusdal et par mil etter Evje. Det var faktisk kaldereå stå rolig enn å kjøre, så etter at turmaten var fortært la vi i vei videre alle tre.
Fint driv til Åmli der vi fylte bensin. Vi gjenkjente hyttene på Haugsjåsund fra årets "consert tour" og fikk med oss grusveien ved Tveitsund. Oppover bakkene mot Gautefall er det fint å "dra på" litt og sola hadde begynt å titte fram. Ved Drangedal var det lasekontroll sist gang vi passerte, det var dte ikke nå, vi tok det pent i alle fall. Ved Straumekrysset takket Per for turen og kjørte hjem til Grimstad. Vi fortsatte via Svanviksvingen til Skien og fylte nok en gang bensin. Da vi kom over haugen ved Siljan og ned igjen i Lardal fant vi ut at vi hadde så god tid at vi kunne ringe Are og høre om han var hjemme. Det gikk rykter om at han hadde en ny dame i stua med rød kledning og lange, gul ben. Dessverre tok han ikke telefonen, men siden RV 306 alltid er like fristende la vi veien om Andebu åkke som. Etter en frisk tur over skogen møtte vi Are og en kompis på tunet der de køyvde ved. Kompisen er forresten eier av en BMW6 50 Scarver "cafelatte."
Vel innenfor i stua åpenbarte hun seg. Damen i rød kjole. Overarmene var den nye, "tapered" versjonen. De lange bena var kledd i gult og det korte skjørtet foran var i ekte carbon. I tillegg hadde hun for anledningen svarte sko ot tidligere grå. En klar forbedring. Som om dette ikke var nok har hun også fått litt mer "futt" i de nedre delene. Til sammen kvalifiserer alt dette til betgnelsen "S." Hva jeg snakker om? Jo, den nye Ducati Multistrada selvfølgelig. Løvås Motor ser ut til å ha funnet ut av dette med aggressiv makedsføring, de plasserte like godt en MSS i stua hos Are for å friste ham litt. Det var for øvrig ikke vanskelig, og da Are Legård fra Løvås kom innom på besøk, og det ble en time med "MSS fetisjisme" i forsamlingen før vi kom oss avgårde videre.
Grov benbygning?
Etter det var det bare å kjøre til hotellet i Asker der Oscar skulle bo. Han skulle plukke opp Trude som var der på konferanse. Ved avkjølringen til Dikemark mellom Asker og Lier forsvant Sigmund i speilet. Da han ikke dukket opp etter noen minutter kjørte jeg til Asker og snudde. Ingen Sigmund langs veien. Fa**n! Hva nå da? Ved bensinstasjonen på Lier sjekket jeg telefonen og der lå det en melding fra Simung som lød: "Alt ok." Bånn gass tilbake til Asker. Der var trude og Sigmund, han hadde kjørt tom for bensin og bare rullet inn på gamleveien til nærmeste bensinstasjon. Etter det tok en liten hvil på hotellet, og deretter dro vo avsted til Sandvika og "Skybikers" sesongavslutning. Allroader Trond var allerede kommet, og vår kjære redaktørkollega og fast spaltist i MC-avisa Petter Ness var klar med film. Pizza ble fortært og Sigmund fikk tildelt rom på klubbhuset. Alt var bare fryd og gammen. Oscar ble sågar tildelt prisen "Spaceman Zpiff" for "stilsikker" oppfølging av fjorårets kræsj, et nytt stunt, denne gang på HP2,
Med standmessig kjøretøy...
Varm velkomst!
Frihet, likhet...
Hmmm...
Allroadleiren...
Dagen etter var det avreise 09:00 fra Asker. En bekjent med VFR 800 skulle være med, han hadde ikke kjørt mc på en 20 - 30 år og skulle kjøre sin nyerværvede mc tilbake til Stavanger. Da han åpenbart hadde problemer med å få sykkelen over en 80 - 90 i 100- sonen på motorveien mot Drammen vlgte vi å sende ham langs E18. Det var han enig i.
For Oscar og Sigmund ble det en kanontur tilbake til Stavanger. Sol, varme og flotte veier. Nesten som i august. Ved Øvre Laurak tok Sigmund en æresrunde ut i naturen og konstaterte rakt at "Eg må dreva han om, går for fort i terrenget!" Vi møtte litt regn fra Tonsted, men det var helt ubetydelig. En sau rett før Helleland ønsket å sette en stopper for Oscars videre ferd med et stunt midt i veien, heldigvis valgte den å sprette til siden og ut i naturen rett før impact!
Ut over dette taler bildene for seg selv. En verdig sesongavslutning i år. Turen tilbake tok ganske nøyaktig 8 timer. GPS'n viste 106,9 mil, en gjennomsnittsfart på 84,5 km/t i kjøretiden,samt en toppfart på 170km/t. (hysj, hysj) En liten digresjon: 1200 GS'n til Oscar passerte 19500 problemfrie kilometer på turen.
Borte vekk?
Sol, sol, sol!
Hurtigruta?
Ord blir fattige...
Ut på tur...
Fredag er det julebord i Oslo for de som har meldt seg på! Blir det DU som får en av de gjeve prisene i år? Hvordan går evalueringen av prosjektene i år? Hvilke overraskelser har redaksjonen på lur? Følg med, følg med,,,
10.11.05 Julebordet nærmer deg faretruende. del II
Først og fremst: Julebordet (som er på Cafe Asylet på grønland i Oslo fredag 18. november) er klokken 18:30.
Redaksjonen har i dag fått to nye påmeldinger. Det er Anders Dihle og Liv Marit. Dessverre kan Gunnar fra Vestfold ikke komme, han er på jobb i Nordsjøen den kvelden.
Ellers er årets pokaler og statuer i posten - utdelingen av disse vil skje under middagen. Fortinnsvis forholdsvis tidlig under middagen. Ledernes pompøse taler til folket, samt arbeiderklassens kampsanger er på plass, og det vil bli foretatt evaluering at årets prosjekter i allroad-mc. Spesielt er det knyttet spenning til Oscars "fitnessprosjekt" som ble innvilget av redaksjonens forretningsledelse under fjorårets julebord. Da redaksjonen i dag hadde kontakt med Oscar i Sandnes omkring kl 17:00 sa han heseblesende at "jeg har ikke tid til å snakke med dere nå, er beordret ut for å jogge!" "Prosjektlederen har fått panikk" fortsetter han og legger til: "hvorfor er det alltid oss svake og vergeløse som får svi for storkapitalens nådeløse prosjekter???" der han tungpustet fosvinner i retning av et treningsstudio i Sandnes med navnet "Megleren."
Tatt i dopingkontrollen?
Da redaksjonen forsøker å få en kommentar fra fitnessinstruktøren blir vi bryskt avfeid med kommentaren: "prosjektrapport vil bli fremlagt på julebordet!" Redaksjonen finner det noe merkelig at et såpass omfattende og krevende prosjekt ikke er evaluert før nå, men gleder seg til fremleggelsen i plenum på julebordet.
Følg med, følg med...
SISTE - SISTE!!
Feil i heading i går, korrekt sted/tid for julebordet er: FREDAG 18. november kl. 18:30 på "Cafe Asylet" , Grønland 28, Oslo!
08.11.05 Julebordet nærmer seg faretruende.
Det begynner å nærme seg det årlige julebordet i Allroad-MC. Det storslåtte arrangementet finner sted omkring midten av november. I år er det fredag 18 november. Tradisjonen tro er det på cafe "Asylet" på Grønland i Oslo haraballet finner sted. Det er fremdeles ledige plasser, dersom du ikke har meldt deg på enda kan du gjøre det ved å trykke HER! Påmeldingene har strømmet inn til redaksjonen, og vi kan i dag presentere deltakerne på årets julebord så langt.
Fra "tigerstaden" m/omegn:
Odd
Audhild
Yngvar
Knut
Geir
Anne
Anders
Liv Marit
Hedmark:
Sondre
Ola
Roy
Odd Einar
Vegard
Kjetil Bolneset
Morten Opseth
Frode N.
Vestfoldgruppa:
Are
Arve
Gunnar
Gro Rabben
Rogalandsmafiaen:
Oscar
Trude
Sigmund
Sørlandet:
Ivar
Per
Ikke nok med at det skal spises og drikkes på julebordet, årets priser skal også deles ut. Spenningen er til å ta og føle på, blir det nettopp DU som får en av de gjeve prisene i år? Usikker på klassene: Her er de: "Årets allroader" (gjevest) "Årets nykommer", samt "j'Juryens ærespris" Jurymøte er avholdt, over telefonen denne gang. Hvem som vinner hva er en vel bevart hemmelighet frem til fredag den 18.
EU:
Ulrich (S)
Gjester:
Håkon Hauan (1100GS - Oscars gjest)
Dersom du har sendt inn en søknad med påfølgende "Er jeg en allroader" kan du bare melde deg på. Dette gjelder Trond Egil, Sølve, Vebjørn, Ebbe, Olav og Truls. Meld dere på om dere har lyst, velkommen skal dere være!
Ryktene går for øvrig om en mctur tvers over Norge til helga. En mc med kjede og en uten. Dersom redaksjonens papparazzier får neoen gode bilder vil vi publisere dem til uka. Drive fast osv.
01.11.05 BMW R 1200 GS Adventure del II
Dersom du ønsker å lese BMW's pressemelding vedr. 1200GSA kan du trykke HER! Dersom du i stedet ønsker å se et bilde av den kan du trykke HER! i stedet.