28.10.05
Løp og kjøp! (klikk på bildet først!)
For de som lurte på det: Kl. 18:45 var det + 15 grader, tørt og oppholdsvær i Sandnes og redaksjonen var ute og kjørte mc!
13.10.05 Revolverintervju med Allroad-mc
Nedfor? Har høstdepresjonene tatt taket i deg? Sykkelen skrot eller rett og slett bare lei? Da er kanskjesiste nummer av MC-avise noe for deg. Avisens faste skribent Petter Ness, som for øvrig er en av Oscars gode "venner" har laget et revolverintervju med allroad-mc. Du kan ikke bli værre... Det ryktes at mc-avisa gikk i trykken i går og at den distribueres i dag. Løp og kjøp...

For øvrig melder Oscar at "Tysk høstutflukt" starter med en tur over Suleskard til Kongsvinger om en times tid. Ferge fra Oslo til Kiel på lørdag. Deretter strake veien til Ingolstadt og Max. Det ryktes om at ompaorkester, ledehosen og biersubebesøk er på programmet. Retur den 23. Reisebrev vil komme... Følg med, følg med...

Dersom du ikke har meldt deg på julebordet kan du gjøre det ved å trykke på linken over dette innlegget. Same procedure osv...
11.10.02 En dag utenom det vanlig - del II
Jeg våknet i god tid før klokka ringte. Litt rart tenkte jeg, siden siste gangen jeg var ute i garasjen og prøvesatt HP2'n var omkring midnatt. Kanskje senere. Det må nok ha vært i drømmene jeg kjørt gjennom ukjente kontinenter på den, for hittil hadde jeg kun vært på de svært lite eksotiske stedet Hommersåk. Uansett så jeg på klokken på nattbordet. 08:40. Hmmmmm...når var det jeg hadde avtalt å møte Åsmund tro? 9? eller 10? Jeg husket ikke nøyaktig der jeg lå. Jeg snudde meg rundt å forøkte å sovne igjen. Han ringer nok på tenkte jeg. Det å sove en morgen med sol og varme, samt med en spiller ny BMW HP2 i garasjen viste seg å være et heller vanskelig prosjekt. Riktignok hadde "ungdyret" selskap av Pers erfarne, svarte 1200GS. Jeg stod opp og gikk ut i gangen. Was in schwart!!??? Per var jo allerede oppe! Du skal jammen se han har vært ute i garasjen før med og hilst på HP'n!!! HMF!! Utenfra lød en velkjent boxerlyd. Jeg så på klokken. Den var 08:59:45. Åsmund kom på slaget 9 som avtalt. Hva folk husker!
Etter kaffe og litt tomprat bar det av sted med HP2, en R80 GS og en R1200GS. Samt kiloviIs med mat, kaffe, fotourstyr, stativer, videokamera osv. osv. Her skulle alt dokumenteres og vi skulle klippe det inn i en i en lengre allroadvideo i løpet av vinteren. Det var dette med planer da...
Første turen gikk ut over Jæren langs RV 44. Litt bensin på Bryne. Ikke verdens mest utfordrende vei kanskje, men du verden for en natur. HP2'n kommuniserte hele tiden til oss: "why are you doing this to me?" eller som vi sier på originalspråket. "Warum ist hier nicht Kiesdecke ?" Allievel er HP2 svært snill mot føreren også på asfalt. Selv om det ikke er dens favorittunderlag er den helt grei å kjøre langs vanlig landevei.
Når en kommer fra en mc med telelever forgaffel tar det en stund å venne seg til dykkingen en tradisjonell forgaffel har. For å si det rett ut, HP2'n føles til begynne med som en pram i hløe bølger. Dette var litt uvant, men det tok ikke lang tid før jeg ble vant til den suverene, lange fjæringen foran og den myke luftfjæringen bak. Når det var gjort var alt bare fryd og gammen. HP2 trives i alle hastigheter. Den kan fint kjøres på svært lave hastigheter på høygir og den responderer bra på gassen på alle turtall helt ned mot 1500 rpm. Personlig syns jeg motoren var litt skuffende. Riktignok er det fler hester på papiret og en skal fylle 98 oktan grunnet "den høykomprimerte motoren" som Owe på Rovik sa, men jeg syns forskjellen på denne og vanlig GS er marginal.
DEN GAMLE MANNEN OG HAVET?

Veien etter Brusand er helt suveren. Strekningen Brusand - Farsund er kanskje norges fineste mcvei? Ved Sokndal svingte vi av nordover. Her går den en svært fin lokalvei over til Moi ved E39. Først asfalt og fine svinger, deretter "tredimensjonal" grusvei et langt stykke og så asfalt igjen. Vi byttet litt på å kjøre HP2. Et stykke oppe langs veien har Titania et nedlagt grus- og sanddeponi. Fristelsen ble for stor. Etter å ha konstatert at det ikke var mulig å kjøre rundt bommen de så ubeleilig hadde satt opp, fant vi en tvilsom, gammel trebro over elva. Hvordan det gikk å krysse den han du se ved å trykke på bildet til venstre... Etter å ha hatt det veeeeldig morsom i grustaket en lang stund, drukket litt vann og kaffe ville vi videre. Vi skulle jo ta noen fine bilder og lage video og billedreportasje...
Selskapsresan?
Up we go...
2,5 cm forhjulsløft...
Steady, steady...
Tøft!

Vi stanset i Moi på E39 og fylte bensin. Deretter en kort asfaltstrekning til Tronåsen. Her var bommens stengt for sesongen, alle tre gled lett forbi den i fint driv. Vegen over Tronåsen stod ferdig i 1844 og fungerte som hovedferdselsåre i 100 år fram til 1945. I sin tid ble denne strekningen regnet for å være den vanskeligste på den sørlandske hovedveg med en stigning helt opp mot 1:3 og med 11 skarpe svinger. I dag er den en envegskjørt "veteranveg" fra Rogalandssida mot Vest-Agder. Når du endelig kommer ned på vestsiden av Tronåsen kommer du til den svært vakre Bakke Bru. Dog var det ikke nasjonal vernaeplan og bruer vi var mest interssert i, men grusveier .

Veien fra Bakke bru til Tonstad er verd et besøk. Den blir ikke mindre interssant av at vi hadde med en HP2. Åsmund var først ut, jeg fikk kjøre hans R80/100 GS. Innover bar det. Krok og sving, oppover og nedover. Nesten som å være på Finnskogen igjen. Kun at grusveiene i denne delen av Norge er altfor korte. Og for få.
Vi kjørte et langt stykke innover. HP2 kom til sin rett. Som den hadde gjort mellom Sokndal og Moi. Uansett humper i veibanen, dype hull, krappe svinger og dype, slengete hjulspor, HP2 er fjellstø og svært morsom å kjøre. Undertegnede vil skyte inn at HP2 er en svært "smal" sykkel. Med dette mener jeg at BMW ikke har gått løs på de helt store kopromissene på denne sykkelen som de har gjort på den regulære 12GS. Resultatet er at dersom du entrer HP2 og tror at du har fått en allround gatesykkel må du tro om igjen. Med smal sal der du kommer helt opp på tanken er komforten ikke satt i høysetet. Åsmund følte seg allikevel svært godt til rette på den smale salen. Sittestillingen derimot er helt suveren. Grunnet at sykkelen er høy kan forhvilerne være lave, noe som medfører at knevinkelen er bedre enn på min regulære 12GS som har 3 cm senkede fothvilere! Stjerne i boka til BMW for å ha utnyttet dette. Sykkelen er svært oversiktlig og lettmanøvrert i den forstand at alt "dill dall" foran tanken er redusert til et lite instrumenpanel og litt forskjerm. Selv savner jeg turteller. Dersom en skal kjøre litt fort på grus syns jeg den er fin å ha, det er lett å bli lurt av en svært sterk boxermotor. (eller triple eller V-twin for den sakens skyld) Plutselig havner du i en situasjon du virkelig trenger fart på bakhjulet for å komme deg ut av. Da hjelper ikke dreiemoment, du må ligge på et turtall omkring midt mellom maks effekt og maks dreiemoment om du skal redde deg ut av, eller rettere sagt inn i svingen. Gi så gass, sykkelen spinner seg innover i svingen og du kan glise videre der du legger opp til en svak overstyring inn mot neste sving! Herlig!!! Til slutt fant vi et fint sted vi skulle ta litt video og bilder. Vi stanset, rigget til stativ og kamera og tok noen sekvenser forfra. Planen var så å snu kameravinkelen og filme bakfra for så å klippe dette sammen senere. Slik gikk det ikke. I et forsøk på å snu sykkelen fikk Oscar en frisk "hisider" på 2.gear som medførte en 360 graders roll for HP'n.

Speil, hendler og diverst utstikkende plast ble skrellet av. Forskjermen satt litt skakt etterpå. Potta var bøyd litt inn, samt at sykkelen var ripete både her og der. Et svært trist og nedslående syn. Stemningen var laber der vi tuslet slukøret tilbake til Tonstad etter å ha stripset og tapet HP2'n etter beste evne. Da vi kom dit fant vi oljelekkasjen på det ene toppdekselet. Sykkelen var ikke lenger kjørbar. Stemningen sank til nullpunktet. Og litt til. Med tungt sinn ble Owe på Motorhuset oppringt og orientert om tilstanden. Han tok det svært profesjonellt og sa at slikt skjer. Dessuten tilføyde han, "det viktigste er at du er hel og uskadd!" Redaksjonen beklager på det sterkeste det som skjedde og påpeker samtidig at alle kan være uheldige.

LIKE BLID?
Bilden over er IKKE morsomme, de er svært triste. (bortsett fra et!) Vi velger allikevel og ta dem med, selv om vi vet at det kanskje vil avstedkomme negative kommentarer som vi har sett i gjesteboka. Slår man en som ligger nede sier det kansje mest om personene som kommenterer?
Uansett. Redaksjonen drar nå til "Das Vaterland", Tyskland for en ukes tid eller så med rekreasjon, ompaorkester og "bierstube." Oscar klager over brukne ribbein og ødelagt GORE-TEX bukse. Vi er tilbake fra den 24. med mer moro. Følg med, følg med!
07.10.05 Har du liggi med en GS?
Riiiiiiing, riiiiiiing, riiiiiiing, riiiiiiing, riiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing!!!! (en +46 samtale vekker en av redaksjonsmedlemmene ved 15-tiden en dag, det er to dager etter GS-treffen og lørdagskvelden sitter fortsatt i kroppen, egentlig er det for sent på dagen å svare, men det kan være absolute rubbish redaktøren på en av sine utenlandsturer som lurer på hva vi slavedrivere i redaksjonen skal ha på systemet...)
Hej, har ni fått några klagomål från skogägaren? Vil han ha elgmøkka, barken og gørra tilbaks? Slik låter det på en krystallklar telefonlinje fra Sverige et par dager etter GS-treffen siste helgen i august. (Innringeren virker ikke så klar, heller litt bös. Pokker at jeg svarte...)
Fy @£@$!! for et träff!! Det startade på värsta möjliga vis. (Innringeren snakker svorsk, flyttet fra Vålerenga for 25 år siden).( Kan forklares med at den gangen var kronekursen omvendt, Red. anm..) Jag ankom allerede på onsdag til campingen med nesten ny 1200 GS og nytt telt. Det regnet som et h£$@%e og det nye teltet ble satt på prov innan det var satt uddpp! (Allroad-mc tar intet ansvar for været og følgeskader av dett, Red. anm.) Det var ju ingen på träffplatsen, trodde jag hadde kommit fel! Bortsett från en tysk som också var lite tidigt ute. Det blev til at jag måtte väksla några ord på min hemlagade engelska. Men vart i granskogen var välkomstkomiteen? Är inte det här en internationell träff?
Ok, forstår at det ble litt dårlig start på treffet! Velkomstkomiteen var forøvrig opptatt med å skaffe ved til treffen. Hvordan ble kjøringen på lørdag da? (Et litt taktisk spørsmål for å dreie fokusen over på noe av større interesse.)
Jäklar i min snuslåda, jag blev med i schnellfahrer-gruppen! Den borde hellre heta cross og vält-gruppen, tycker jag. Det bar av sted över stokkar, sten og älvar med den nya Gs'en. Stølleprov ville Emils far ha sagt! Jag har aldrig sladdet, vältat og lyft så mycket mc! Glad jag hadde en 1200:a, den er ju tross alt en del lättare enn for eksempel en 1100:a. Vältbågen och huvudet gikk i bakken. Jeg låg under sykkelen, över sykkelen, ved sidan om sykkelen. Har inte varierat med så många ställningar sen jag var nygift! Jag vart nog svettare änn när jag var nygift också... (Hvor er papparazziene når man trenger dem?) (De hadde infiltrert Tiger-leiren som satt hjemme og kjedet seg, Red. anm.) Hørte nån fråga om jag "klinte" med sykkelen! Klin var det i hvert fall. Gørr og vatten överallt!.
Jag satt bom fast i møkka midt i en bakke. Två skumle karer kom och sa at jag "manglet driv i hjula" og så slapp dom ut luft fra begge dekka. Vadå driv? Drev? Det är väl kardan på den här sykkelen?Jag som hadde tysk original-luft också!.
Allroad-mc beklager hvis omtalen av Schnellfahrer ikke stemmer helt med opplevelsen. Da kan vi anbefale Easy Rider til neste år. Den går stille og pent i lovlige hastigheter på fine veier. (Et forsøk på å anbefale et annet alternativ, men med fare for å fornærme innringeren.)
Beklage og beklage! Det här är inget att beklage eller klaga över! Det här var den roligaste mc-upplevelsen jag har haft på många år. All utrustning har blivit rejält utprövat och nu är det 2 dagar mindre igjen til nästa träff og jag glädjer mig allerede til att smaka på Gro's härliga nystekta våfflor!
COLGATE!
DEEP FOREST.
GØRR!!!
GUARANTEED TO KEEP YOU DRY!
PAIN IS...
Redaksjonen har fåt dette materialet fra BP # 9, og det stammer fra en av våre svenske venner! (HØR du mej?) Mer bilder fra GS treffet kommer på treffsiden etter hvert. Har DU noen? Send dem gjerne inn til webmaster snarest ved å trykke HER! Til dere som venter på treffmerke: Ha tålmodighet...
04.10.05 Litt av hvert...
Touratech, lager, som dere kanskje vet "optimaliseringsdeler" til diverse allroadmotorsykler inkl. BMW GS og Triumph Tiger. Touratech har kommen med en ny Desierto kåpe til 1200GS. Redaksjonen takker vår venn og nybakte far i Danmark Sander van't Hul for tipset. Sander har for øvrig en fin webside du kommer til dersom du trykker HER!
Fra den danske GS team mailinglisten tikket følgende mail inn til redaksjonen 30. september:
"35 næsten nye BMW F 650 GS motorcykler er blevet overflødige og sælges den 5. oktober hos Materielkommandoen i Hjørring, og den 11. oktober i Brødeskov via auktion."
Du kan lese mer om dette på GS team DK hvis du trykker HER!
Redaksjonen har akkurat kommet tilbake fra en flytur til Østlandet. Nå planlegges årets "sommerferie" som blir en uke på mc i Tyskland. Fra 16. oktober og utover. Vi kommer tilbake med reisebrev fra denne turen som i all hovedsak vil foregå i Bavarie, nærmere bestemt Inglstadt og München. Dette forutsetter at MC Huset Rovik bli klar med å bytte lagere i baksvingen på oscars 1200 GS først. Erik (verksmester, red.anm.) har ryddet plass i timeboka og sykkelen ble levert inn i går kveld. Rekker vi det skal vi også fortelle HP del 2 denne uken og. Vi har mange innlegge liggende og vente. Både fra en svenske som var på GS treff og andre. Følg med, følg med...