30.09.05 Ny BMW og litt mer Stella Alpina.
Allroad-mc kan, via sin lynraske paparazzifotograf i dag avsløre en helt ny BMW modell som kommer. Vi vet ingenting om den, kun at den (trolig) heter F 800 S. Da redeaksjonen fikk vite dette ble Oscar helt i fistel og utbrøy spontant: "Da blir det ny prøvekjøring hos Rovik da?" Mannen går for tiden rundt og klager på brukne ribben og hovne knær, samt hull i kjørebukse, Stakkar.. Eller er det to "etterslengere" til Stella Alpina som har vært i tenkeboksen helt til i går kveld. Vegar Myrlig og Lill Ida blir med. Vi er dermed ikke mindre enn 22 på meldte til turen. Blir dette verdensrekord? Har det noengang vært 22 nordmenn med mc på over 3000 meter samtidig? Guiness rekordbok neste!.
NY OG USKADD?
Redaksjonen skal ut på tur i helgen - derfor litt tidlig oppdatering.
29.09.05 Sluttstrek for "Stella Alpina" 2006
Redaksjonen satte i går kveld sluttstrek for påmeldingene til ovenstående arrangement. De påmeldte er:
Odd, Audhild, (kona til Odd), Yngvar, Oscar, Trude (Oscars personlige trener), Per, Sigmund, Tor Harald, Kari S., Sunniva S., Simen S., Knut, Roy, Rune, Anders, Gro og Olav Rabben og Sondre. Totalt 19. stykker. Pengene er overført til Yngvar som i morgen sender fax til Franchesco. Dersom italiensken til Yngvar holder får vi jammen en orderbekreftelse og. Alle deltakerne vil få mail fra redaksjonen så snart vi vet mer.Ut over dette vil redaksjonen oprette en egen side under linken "aktiviteter" etter nyttår. Der vil vi legge ut forslag til reiseruter og annet nytt om turen. Vi vil også legge ut kontaktinformasjon til de mest sentrale aktørene dersom noen ønsker å kjøre sammen nedover.. Nå er det løftebord, julebord og en tur til Tyskland for redaksjonen som står for tur.
HAR FULL KONTROLL?
28.09.05 En dag utenom det vanlige.
I september 1980 lanserte BMW sin første GS modell, BMW R 800 G/S. Mange lo av dette utspillet fra BMW. Var BMW ikke sære nok fra før kanskje? Selv kjørte jeg en Suzuki GSX 750 i -80. Den gikk som ei kule på grusvei, hva skulle en med en slik sykkel? Sikkert altfor tung, sløv og uhåndterlig. Til og med japsene lo. XT 500 var jo oppfunnet...
Ved utgangen av 1981 var det solgt 6631 G/S. I 1979 startet rallyet "Paris Dakar" opp. I 1985 hadde BMW vunnet rallyet tre ganger med GS. Ingen lo lenger. Alle satt ved tegnebordet og laget allroadere. Vi har senere fått sykler på løpende bånd, både en, to og tresylindrede fra nær sagt hele kloden. I dag har enhver motorsykkelfabrikant med respekt for seg selv en allroader på programmet. Om enn mer eller mindre vellykket. G/S opprettet ikke bare en egen klasse, eller segment om du vil innen motorsykkelindustrien, den har i mange år vært den sykkelen som har satt standarden i klassen og den sykkelen de andre sammenlignes med. Enten man innrømmer det eller ikke I tillegg har den vært en suksessmodell for BMW med et godt, jevnt salg hele tiden. At modellen opp gjennom tidene har hatt en del negative sider er underordnet i denne sammenhengen. Surfer man litt på nettet vil en raskt finne ut at det ikke er verken mer eller mindre enn på andre, sammenlignbare modeller. Les mer om GS ens 5 årige histore i en svært god og utfyllende reportasje i augustnummeret av MC-avisa. Her kan du også lese om GS treff i Norge her høst.
Det var denne arven BMW la til grunn når de i disse dager viser den hittill råeste GS modellen: HP2. Sykkelen er uten kompromisser, den er lettere og sterkere enn standard GS, den har ordinær "værstinggaffel" fra WP foran, med 21' hjul, smalere dekk bak, ikke forhvilere for passasjeren, samt en hel ny demper bak basert på luftbelg. Les mer om HP2 ved å trykke HER!

Motorhuset Rovik i Savanger hadde visning på sykkelen lørdag 24.09.05. Den hadde da vært en tur på Østlandet, bl. annet hadde Vidar "Gruser'n" Gullerud prøvd den, samt vårt klubbmedlem Are i Vestfold hadde lagt sine hender på dem. Begge var imponert. Oscar hadde så langt opparbeidet seg en slags tillit hos Motorhuset. Han hadde kjøpt n ny 1200GS der, og salget av hans "gamle" Adventure hadde gått forholdsvis raskt videre. Etter et par, tre runder med Owe var dealen klar. Oscar oargumenterte med at "en tur på asfalt rundt husene på Lura" ville være en hån mot sykkelen, og Owe sa at "for spesielt interesserte kunder vil vi kunne sette på prøveskilt også." Enden på forhandlingene ble at Allroad-MC, trolig som den første mcklubben i Norge fikk avtale om at HP2'n kunne henes etter stengetid lørdag og restene innleveres søndag ettermiddag. Owe ble gjort oppmerksom på at "prøvekjøringen" ville foregå på grusvei, og at det ville bli tatt masse bilder, samt at det ville bli laget en reportasjoe på allroad-mc's websider. Motorhuset var fremdeles interessert.

Motorhuset har for øvrig vist seg å være en seriøs leverandør av varer og tjenester til sine kunder . Butikken har en god webside, de har et godt verksted, samt at de har mye kjøreklær og "ting&tang" i butikken. Oscar har testet ut delelageret ved å gi de et par "spesialbestillinger" noe de har taklet bra. Erik på verkstedet er en fyr det går an å ta en prat med ut over det vanlige "forhandlerpjattet" og standardfrasene og det generelle inntrykket av butikken er godt. Owe på salg har vi kun erfaring med via Oscars innbytte, det gikk svært smertefritt, alt var i sin skjønneste orden til rett tid. Kort tid etter kjøpet forlangte Oscar oppgradering av sin software på 1200'n. Erik på verkstedet undersøkte, og verkstedtime ble satt opp. Sykkelen ble smertefritt oppgradert og fungerte perfekt etterpå. Det er ikke ved alle BMW forhandlere det har vært slik. I tillegg har de tatt alle reklamasjoner som Oscar har hatt svært seriøst.Montering av "anti-squiik" kit på forbrems, bytte av bremseskive bak, lagere i bakhjulsoppheng, samt ikke minst den velkjente "verktøysaken" er noe Motorhuset Rovik har stått på for å få til. Motorhuset Rovik ligger på Forus omtrent midt mellom Stavanger og Sandnes i krysset mellom Løwenstasse og RV44. Legg merke til at Motorhuset rovik trolig er eneste norske BMW forhandler som kan skilte med å ligge i en gate på "originalspråket", selv om kommunalt byråkrati hea gitt dem adressen Luramyrsveien 75. trykk på bildet over for å komme til Motorhusets webside.  
Allroad-mc vil takke Motorhuset Rovik for den velviljen de har vist ved å la oss få prøvekjøre sykkelen på denne måten. Et eksempel for resten av bransjen. Motorhuset sender over hele landet, av interessante produkter har de bl.annet forskjermforlengere til GS og en rekke andre modeller. Dette har Oscar kjørt med i flere år, og han forsikrer at "den detter f*** ikke av ,selv ved heavy endurokjøring, trust me!" Redaksjonen har ingen grunn til å trekke denne uttalelsen i tvil. I tillegg kan Motorhuset hjelpe deg dersom du ønsker bistand med produkter fra f.eks. Wunderlich eller Touratech. De tar seg da av all håndtering av toll, frakt osv. Alt utstyr til Oscars 1200 er levert gjennom Motorhuset. Om de er like velvillige til å låne ut sykler til oss en annen gang får i heller komme tilbake til...
LIKE BLID?
Etter at avtalen var klar ble forsterkningner kalt inn. Kameraer, video og utstyr ble klargjort, og ikke minst ble disktriktet saumfart for egnede grusveier. Rogaland ikke er helt på høyde Østlandet når det gjelder grusveier. Men de fins. Vår anbefaling er strekningen hauge i Dalane - Moi og strekningen Bakke Bru - Tonstad. Litt asfalt i hver ende, ellers "tredimensjonal" grusvei for alle penga.
Sykkelen ble hentet til avtalt tid kl. 14:00 lørdag ettermiddag. Hos Motorhuset Rovik var det travelt som alltid. Mange hadde tatt turen for å ta en till på HP2. Allroad-mc var representert ved Oscar, Per og Helge Sverre. I tillegg var Helge Sverres gode venn Leif B. Sømme der. Om ikke Leif gjør så mye ut av seg, er sykkelen hans desto mer imponerende. En vaskekte BMW R 100 GS HPN! Leif er etter sigende kompis med tyskeren Possi, dersom noen skulle gjenkjenne det navnet. Turer i Afrika og andre eksotiske steder er stikkord når Leif er på tur. Redaksjonen vurderer å be om en "audiens" senere på høsten for å gjøre en bredere reportasje om mannen og sykkelen.
SCOOTER?
Per, Helge Sverre og Leif
RALLYSPORT!
WP SNADDER!
HPN BAKSVING
CRANK IT UP!
BREATH!
Siden været var stålende valgte vi å ta med sykkelen til Lifjell helt ytters på nordsiden av Gansfjorden rett ved Hommersåk. Veien opp er en kort, men fantastisk grusvei med serpentiner, rettstrekker og ikke minstfantastisk utsikt mot Tau, Jørpeland og Ryfylkeheiene for øvrig. Et område som anbefales i tursammenhegn. En kan bl.annet kjøre helt inn til Blåsjø, en av Nord- Europes største, kunstige sjøer. Når du kommer opp på toppen kan du beskue hele så og si hele Jæren, Sandnes og Stavanger. Du ser helt over Boknafjorden til Karmøy, samt alle øyene i Rennfast. Derson du ikke ønsker å skremme turgåere og kuer langs veien kan du ta med familien og gå en tur opp. Anbefales! Selv hadde vi store problemer med å forlate området etter fotograferingen. Et fantastisk sted.
ORD BLIR FATTIGE...
ON THE EDGE?
HUG ME!
HPSTVGR?
TOWER OF POWER?
ORD BLIR FATTIGE II
Etter denne storslåtte natur- og mcopplevelsen var det ikke annet å gjøre enn å kjøre tilbake hjem og fordøye inntrykkene. Sette seg rolig ned, ta en øl. Tenke. Filosofere. Ingen av oss snakket med store ord etter dette. Til det var opplevelsen for sterk. Her gjaldt det bare å få lagt seg. Slappe av, tenke på hva morgendagen skulle bringe av opplevelser på en HP2. Det skulle vise seg at morgendagen skulle bli vel spennende og innholdrik, selv for garvede allroadere... Følg med, følg med...
22.09.05 Dundrende suksess!!!
Neste års tur med Allroad-MC, "Stella Alpina" er i ferd med å bli full. Så langt er det påmeldt og innbetalt for 17 stykker!!! Hotellet har sagt at de nærmer seg smertegrensen for hva de har av ledige rom. Dette betyr at vi nå setter strek for videre påmelding til denne turen. Dersom det skulle bli noen ledige plasser vil de bli annonsert på sidene.
Påmeldingene til Julebordet strømmer inn. Sted: "Asylet", Grønland, Oslo. Tid: 18. november kl. 19:00. Meny: Juletallerken. Lett underholdning. Utdeling av årets priser. Melde deg på? Trykk HER! Påmeldingen er bindende!
Løftebordene er i rute. Bordene ventes ankomme Kongsvinger i begynnelsen av neste uke. De som har bestilt bord og innbetalt pengene vil umiddelbart får beskjed. Til dere som har innbetalt kr. 3000.- har vi en hyggelig melding: Dere vil få tilbakebetalt kr. 500.- grunnet at DuAB ikke kunne levere ønsket bord. Pengene vil bli sendt uoppfordret.
20.09.05 Oppdatert medlemsinfo.
Innimellom skjer det litt nytt på medlemsfronten. Siden det er lenge siden det har vært en oppdatering velger redaksjonen å gå ut med "noe informasjon" som de selv velger å kalle denne grove deadlineoverskridelsen for.
Sigmund har kjøpt seg en sykkel nr. 2. Etter å ha vært innom KTM Duke, LC4 og DR 400S falt valget på en 1998 modell Suzuki DR 650. Sykkelen er et komplement til Sigmunds Multistrada, en sykkel Sigmund med tungt hjerte har levert i kommisjon til Løvås Motor i Holmestrand. Dersom du ønsker å kjøpe en svært velholdt Ducati Multistrada med carbonpotter og trimchip til en gunstig pris har du muligheten nå. Sigmund sikler nemlig på en 2006 Multistrada S. Sykkelen har fler hester, og ikke minst, Øhlins foran og bak.
Are i Vestfold har solgt alt han har av mcbeholdning. Elefanten ble "i familien", da det er vårt nye medlem fra Sandefjord som solgte den. Are sikler og på en Ducati Multistrada S.

Yngvar har foretatt en rask opptelling i garagen og oppgir i en sms tilo redaksjonen at siste telling viser følgende lagerbeholdning på mcsiden:
1 stk. 2002 modell Aprillia Capo Nord m / utstyr
1 stk 2002 modell KTM LC 4
1 stk. Suzuki GS100G

Tor Haralds kone har kjøpt seg en kliss ny BMW 650 GS, hun er ikke medlem, men "læll da gut" som de sier i Brummunddal.
Ut over dette ønsker Ola å avhende sitt VTR allroadprosjekt. Ein zylinderplanen muss iverksetten sind ganz snart!
14.09.05 Nytt medlem i allroad-mc
Med dyp respekt for alle andre medlemmer i klubben: redaksjonen er svært stolt når vi i dag presenterer vårt nyeste medlem: Gro Rabben. Gro har vært kjent for redaksjonen en rekke år, hun har vært en ivrig deltaker hos OTC, og ikke minst er hun kjent for hyppige besøk på Theatercafeen med en ikke helt ukjent redaktør.

Når du møter Gro og ikke kjenner henne i mcsammenheng er det lett å undervurdere henne. Med sitt blide oppsyn og omgjengelige tone er hun lett å bli glad i og hun sprer glede og munterhet rundt seg der hun ferdes. På årets GS treff (for øvrig hennes første allroad arrengement, red.anm.) hadde hun sågar med vaffeljern, syltetøy og røre!!! Etter endt kjøring om dagen stekte hun vafler til alle sammen. Om de var gode? Ja, helt suverene. Det er ingrediensene i vaflene, den hemmelige oppskriften, som bare de mest innvidde kjenner til som gjør dette. Vi skal ikke avsløre dette, bare registrere at den hemmelige tilsatsen er svært så oppsiktsvekkende i vaffelsammenheng og smaker fortreffelig. Ingrediensen er dog ikke ukjent i allroadammenheng...

Og så var det mcferdighetene da?
Gro har (minst) to motorsykler. En Husquarna et eller annet og en - ja, du gjettet riktig: BMW GS. Og ikke hvilken som helst GS. En R 1150 GS Adventure må vite! En lekker liten doning med salhøyde som en barkrakk og vekt som en middels småbil fra japan. Itillegg er den helt på grensen til å måtte ha "Bred last" skilt både foran og bak, og det uten vesker.!!! Det er denne motorsykkelen Gro kjører. eller rettere sagt trakterer. for det er det hun gjør. Gro er en fantastisk sjåfør uansett underlag. Til og med redaksjonens ellers så blaserte leder hever øyenbrynene når Gro kommer på tvers gjennom en eller anne sving så grusen og annet spruter til alle kanter.
"Det er helt utrolig"sier Oscar i et kort, men hektisk intervju over telefonen fra GS treffet. "Etter av vi kom til Varalddammen dro jeg på litt bortover mot campen, og tror du ikke dama hang tett på hele veien enda jeg kjørte som en gr...eee...kjørte friskt og fint." "Å se noen i speilet nesten HELE TIDEN på den veien var lenge siden sist" fortsetter han. De som har forøkt å henge på Oscar på disse veiene vet at det kan gå rimelig friskt.
Gro fikk allroad-mc's utmerkelse "Juryens ærespris" i 2002, det første året den ble delt ut. Da denne prisen ikke enda er overrekket vinneren satser redaksjonen på å gjøre dette på julebordet. Som for øvrig er 18. novemer kl. 19:00 på "Asylet" i Oslo. Gro er allerede påmeldt.
Når Gro ikke kjører grus i hjemtraktene rundt Drammen kjører hun kanskje med mannen, eller "sponsor'n" som hun ynder å kalle ektemannen Olav R. bakpå. I Norge. eller Alpene. Eller et annet sted. Hele tiden med Adventure. Gro skriver i sin mail til redaksjonen:
"........må du sende en velbegrunnet søknad til webmaster."
Hei Oscar, og takk for sist!
Hmmm??????
Velbegrunnet?
Kan det virkelig være nødvendig???
Går det egentlig an å begrunne det????
Enten vil klubben ha meg som medlem, eller så vil'em ikke, tenker nå jeg.
Det er da bare å godta eller avslå på direkten.
Jeg har da alltid tatt nei for ett nei!!! (Mer enn hva gutta gjør og har gjort;-)
De eneste gode begrunnelsene jeg kan komme på, i farten, for å bli tatt inn i varmen i denne exlusive club er at:
I denne bunn seriøse klubben, trengs det noen bunn seriøse damer! (Det oser testosteron av hjemmesiden til Allroad MC. Dette må nøytraliseres med flere østrogener!)
Som godt kamuflert blondine, svært sexy og quindelig kan jeg ikke konkludere med annet enn: Because I'm worth it!
Min søknad er herved sendt!
Gro Rabben
Avslaget mottas helst på rødt papir!
Avslag??? Redaksjonen ser ingen som helst grunn til å gjøre noe annet enn å takke og bukke for at du har lyst til å være med oss andre "performancekunstnere" i allroad-mc. Velkommen skal du være Gro. Vi håper og se mye til deg på arrangementene våre.
Til fjells.
Veifels ar gudd!
Hmmmmm....
i godt selskap?
Hemmelig ingrediens?
Det vil ikke komme fler innlegg denne uken. Redaksjonen skal ut og kjøre noen hundre mil på MC igjen. Suleskard, Setesdal, Vest Telemark, Finnskogen osv. osv. osv. Ha en god helg!
13.09.05 Evig eies kun et dårlig rykte... (Henning Kvitnes)
Helge Sverre Strand har sendt nedenforstående brev til BMW Norge via e-postadressen: mcinfo@bmw.no Det er sendt kopi til Motorhuset Rovik i Stavanger, MC-Oslo og til "vaktbikkja", redaksjonen i Allroad-mc. Redaksjonen har fått tillatelse av Helge Sverre til å trykke brevet og vedleggene, da vi syns dette er av allmen interesse. Håpet er at BMW vil ta kundene sine på alvor. To be continued...
REKLAMASJON PÅ BMW R1200GS - REG.NR. RT1478
God dag,
"En BMW er tross alt en BMW", dette står å lese i BMW's nye produktoversikt.
Dersom min BMWR1200GS er representativ for hva som er >forventet standard< for BMW ut fra denne reklamen så er disse produktene dessverre svært skuffende- og jeg kommer i så tilfelle aldri mer til å kjøpe BMW- eller anbefale andre å kjøpe dette produktet, som jeg allerede har hatt så uendelig mange problemer og mye skuffelser med. Jeg kjøpte en flunk ny BMWR1200GS fordi BMW er beryktet for sin kvalitet og sin driftssikkerhet, det var kvalitet og driftssikkerhet jeg trengte- og det var det jeg trodde at jeg kjøpte.
For, dessverre, utsagnet i reklamen passer overhodet ikke for min BMWR1200GS (nå kjørt 9000km).
Denne sykkelen har vært på verksted i tilsammen 5 hele uker, og jeg har knapt fått kjørt den mellom hvert verkstedopphold- før nye problemer til stadighet har dukket opp. Jeg har fått stopp langs veien, også når jeg har vært langt hjemmefra. Alle servicer er, for ordens skyld, fulgt til punkt og prikke i henhold til BMW's retningslinjer.
Konkrete avdekkede problemer har, etter gjenntatte feilsøkinger på BMW autorisert verksted, (Motorhuset Rovik Sandnes)så langt ført til:
- Nytt komplett elektrisk system
- Ny elektronisk "hjerne"
- 1 gang Nytt batteri
- Nye bremseskiver/klosser bak (utslitt etter 7000km)
- Ny tankmåler
- Ny lysbryter
- 2 gang Nytt batteri
- Ny bensinpumpe
- Flere innlastninger av ny software
Det må nå i tillegg også avtales ny tid for skifte av korrodert motordeksel foran.. samt justering av "napping" i motorgangen..
Dette ser ikke ut til å ha noen ende for mitt vedkommende, og det er svært fortvilende. Jeg har betalt for et kostbart kvalitetsprodukt fra BMW, og så har jeg mottatt et produkt med en så dårlig kvalitet at jeg ikke forstår at det kan være forsvarlig av BMW å slippe et så dårlig produkt gjennom kvalitetskontrollen som det min mc har vist seg å være.
Etter siste hendelse på Finnskogen, fikk dette "begeret til å renne over". Jeg hadde allerede vært gjennom mange problemer med motorsykkelen, men nå hadde den nylig igjen vært på BMW-verksted og alle problemene skulle være fikset. Her var vi samlet på et "GS-treff", hvor det var samlet 25 BMW GS sykler fra inn/utland. Det ble kjørt fine turer på grusveier i Norge / Sverige. Jeg ble sittende igjen..... Til spott og spe for resten av forsamlingen fra inn-og utland ville ikke min mc starte, igjen fikk jeg en nedtur, og skuffelsen var enorm.
Måtte levere mc'en fra meg, den ble fraktet til MC Oslo, og jeg måtte ta drosje- samt skaffe leiebil for å komme meg hjem fra østlandet til vestlandet. Her fikk jeg en samlet ekstra utgift på 7021.-, og alt besværet med å komme meg hjem. Måtte ta fri fra jobben for å hente sykkelen tilbake fra MC Oslo og hjem igjen. Fikk beskjed fra MC Oslo om at alt var OK og la i vei hjemmover (50 mil). Men. Stoppet igjen etter kun 2 mil og måtte ta kontakt med verksted MC Oslo igjen og ble tauet inn igjen (!), nå for å skifte bensinpumpe ( dette tok hele fredagen, hjemme på natten.helgens planer måtte kanselleres. Her retter jeg stor takk til Karsten (Vedlikehold sjef) hos dere, som fant feilen, etter mye arbeid med PC problemer hos MC-Oslo.
Legger ved kopi av utgifter:
Taxi fra Finnskogen til Kongsvinger (620.-)
Leiebil hjem (måtte betale for retur) (3140.-)
Nattog (900.-)
Verkstedsregning MC Oslo i garanitiden?? (2361.-)
Gleden ved å kjøre motorsykkel er nå kraftig redusert, når jeg nå bare sitter og venter på neste feil. Hvor langt tør jeg kjøre?? Europa??!!
Jeg vil derfor med dette brev i det minste be om å få refundert for utlagte utgifter, og en kompensasjon for medbrukt tid/frustrasjon . Fokus Bank: 8508 XX XXXXX (sladdet av redaksjonen, red.anm.)
Lever i håpet om at sykkelen etter neste service vil bli i henhold til de forutsetninger produktet omtales med.
Men jeg ber med dette vennligst BMW samtidig vurdere om kvaliteten på min BMWR1200GS er i henhold til hva kunden må forvente som BMW-standard. Dersom BMW kommer til at min R1200GS er slik som kunden kan forvente, så tar jeg det til etterretning. Dersom BMW på den annen side skulle konkludere med at min R1200GS ikke holder mål i henhold til satte krav til BMW-standard, ber jeg om kostnadsfritt å få byttet ut min mc med en ny tilsvarende modell.
Ser frem til et raskt og positivt svar.
Med vennlig, men svært frustrert, hilsen
Helge Sverre Strand (sign)
3 vedlegg
Redaksjonen har fått Helge Sverres vedlegg i PDF format. Du kan lese vedleggene ved å trykke HER!
Redaksjonen bedømmer at Helge Sverre her ikke stiller ublue krav til BMW. Vi venter spent på fortsettelsen. (og vet at vi legger oss lagelig til for hugg for tigergruppa!) Kanskje tiger'n får sin renessanse i Norge grunnet alle problemene med GS 1200? Husk på det BMW - derer KAN rydde opp i dette. Det er opp til dere om dere skal ha andreplassen over solgte motorsykkelmodeller til neste år også. Ringer det noen bjeller når ordet "forbrukermakt" uttales?
SISTE! Linker til informasjon om Stella Alpina lagt ut i kveld på Stella Alpina siden. Trykk på den orange linken øverst på siden.
12.09.05 Ny allroader på markedet del II (er vi den første som skriver om denne sykkelen i Norge?)
En ikke ukjent mann ved navn Vidar Gullerud, på folkemunne kalt "Gruser'n" har prøvekjørt BMW's nye "killer" allroadsegmentet, HP2. Sykkelen er basert på R1200 GS, den er slanket, trimmet og tunet etter alle kunstens regler. Her er hva Vidar skriver på OTCs mailingliste: "Har prøvekjørt HP2 i dag. Glem Highland, glem Ktm 950. HP2 er KONGE!!
Det er lottotrekning igjen i morgen......"
Redaksjonen har fulgt Vidasr råd og brukt den siste delen av redaksjonens altfor trange kassakreditt til lottouponger!!! Som om dette ikke var nok...det ryktes at Are i vestfold er neste mann til å prøvekjøre...han er ikke fremmed for GS. Følg med, følg med...
Left hand side
This is the most common
part you'll ever see...
I'll give up my bike...
when they prey...
the handlebars...
from my cold, dead,
gripping
fingers!!!
Love is...
in the air?
White (and blue)
Power!!!
Beauty and the beast?
Les mer om HP2 ved å trykke HER! Følg også med i MC-Avisa!
09.09.05 Løftebordene er bestilt!
DuAB har bekreftet at de igjen har bord på lager. Klikk på linken over for mer info. Det er KUN de som har bestilt som får bord denne gangen, dersom det skulle bli noen bord "til overs" vil redaksjonen legge de ut for salg her.
07.09.05 Ny allroader på markedet!
For "et par dager siden" lovte redaksjonen at den skulle presentere en ny allroader den hadde fått kjennskap til. Nærheten til Hå ølutsal, et GS treff, samt noen hundre mil i salen gjør at innlegget kommer først i dag.
Denne gangen er det den amerikanske produsenten Buell som kommer med sitt bidrag til allroadsegmentet. Fra Buells innholdsrike webside merker vi oss at Buellen, som for øvrig lyser navnet "Ulysses XB12X" fås i gul og svart, den har en motor som er sakset fra H-D, nærmere bestemt Sportstermodellene, og den har en rekke finesser en allroader vil sette pris på. Samt noen du kanskje ikke vil sette pris på.
Tørrvekten er oppgitt til 193 kilo, motoren er oppgitt til å yte rundt 100hk ved 6600rpm, ikke så ille. Dreiemomentet er på imponerende 110Nm ved 6000 rpm. Dersom dette stemmer vil Buellen være en gangske frisk og sterk allroader. Tørrsumpsmøring, olje og bensintank i ramma på tradisjonell Buellmaner, samt injection selvfølgelig. Fjæringsvei resp. f/b: 165/163. Vi merker oss paradokset helstøpte felger på 17" foran og bak. Diger, felgmontert skive foran. Muligens noe dårlig beskyttet mot stein o.l. ved passering av bommer og i sporete vei? Vel, vel, utseendemessig, med sine doble lykter og høy "schnabel" ligger Buellen etter vår mening midt mellom BMW GS og Ducati Mulitstrada. Ikke noe dårlig sted å være.
Ingen nedre skjerm er det, noe som indikerer at Buelle enten satser på å ligge nærmere en crosser enn en gatesykkel, eller at de faktisk ikke har forstått en stein og grus noen ganger trenger hjelp til å komme seg ned på bakken igjen, ikke fyke opp til føreren. Av andre pikante detaljer merker vi oss en durabellig, buellsk eksospotte midt under motoren. Jada, jada Buell, vi forstår at det gir lavt tyngdepunkt og at det er pent uten eksospotter i hytt og pine på sykkelen, men hva tenker dere om denne (mal-?) plasseringen til allroadbruk?
Sykkelen er drevet av en omtrent vedlikeholdfri belt, noe som kanskje ikke er like heldig ved mye grusvei og gørr og klin. Mye landevei her altså. I tillegg merker redaksjonen seg den forholdvis lange avstanden fra bunnen av motoren til bakken, dette borger ikke for lavt tyngdepunkt. Buell har tidligere blitt karakterisert i motorpressen som en "kjørbar motor", dette er nok ikke mindre tilfelle med den nye allroaderen. Dersom du ønsker en allroader med høy fun-faktor, mye kjøreglede, "coolt" useende (svært subjektivt, red.anm.) og som vekker oppsikt etter veien, ja da kan du saktens velge en Buell Ulysses XB12X.Eller en GS. Eller en Multistrada. Eller en Tiger.
Uten verken å ha sett eller prøvd sykkelen kan ikke redaksjonen se at de nye XB12X bringer noe nytt eller spesielt interssant til torgs på allroadarenaen. Men tøff er den! Les mer om sykkelen ved å trykke HER!
SISTE - SISTE!!!
Påmeldingene til Stella Alpina 2006 er i gang!!! Først mann utenfor "kjernegruppa" har betalt...