29.07.05 Litt smått og godt.
Redaksjonen vil være noe opptatt mot helgen, dette medfører (om mulig, red.anm) enda sjeldnere oppdateringer av siden. Allikevel har vi litt småplukk å komme med.
Trond og Anne er på ferie med 1200GS'n i Kroatia. De kan fortelle at de nå, etter en reell fyllekule, anser seg for å være "kongen og dronninga" av GS, og at vi andre kan sloss om prinsesse og prinsetitlene. Tronds GS går for øvrig upåklagelig i år.
Terje Størksen og Eva har vært på GS tur, denne gangen til Morseldalen. Terje forteller oppskjørtet i telefonen til redaksjonen at "hvitvin er oppskrytt, men ølet var godt!" Kjære Terje, dette visste vi fra før, men takk for opplysningen!
Oscars nye nabo i Sandnes, Terje Garpestad har handlet sykkel - XTZ660 ble for trangt for han og dama - nå er det en brukt Kawasaki "torque" Vulcan 1500 som gjelder. Oscar kan fortelle om et hyggelig nabosamarbeid med Terje, og forteller videre at han "hører'n hver gang han er ute å kjører." Dragpipes...dragpipes...
Samme Oscar har for øvrig kjøpt seg ny 1200GS, dagen før AR-Redaktør Odd Larsen gjorde det samme. Begge gule må vite. Begge har fått oppgradert softwaren, går nå silkemykt på kattepoter...(hva nå i all verden DET skal bety, red.anm!!!)
Odd Einar har hatt en dag på Finnskogens bakveier med Oscars 1200GS - han hadde problemer med å snakke etterpå p.g.a. gliset. Det mest fornuftige redaksjonen fikk ut av ham etter opplevelsen var: "En slik skal jeg ha meg en dag!"
"Nothern Discomfort" arrangeres i Selbu i helga. Det er fremdeles mulig å melde seg på til Rune på 970 14242 eller til Odd på 91394865. Arrangementet er en reaksjon på kapitalistenes komfortable boltring blant lokalbefolkningen på Sørlandet, og NDC bevegelsens leder sier til redaksjonen at han "vil tilbake til minimalisme, bærekrafitg utvikling, solidaritet og fyllesjuke av god, gammeldags årgang." I tillegg, sier han videre: "noe av intensjonen å komme tilbake til røttene." Det er for redaksjonen noe uklart hva som menes med dette, men vi tolker det dithen at det er røttene på de forhenværende trærne i Selbuområdet (Rune har fjernet resten over stubbeavskjær for å delfinansiere 1200GS, red.anm.) arrangementet vil til livs. Har du lyst på en harrytur til trønderdialektens høyborg? Ring Odd eller Rune i dag!!!
Ellers nærmer klubbens kulturarrangement "Concert Tour" seg. I år er det (trolig) Åsmund Åmli Band vi ikke skal høre på. Sjekk under "Aktiviteter." P.S Hyttene er fulle - kun telt!
28.07.05 Svaret på rebusen i gjesteboka, innlegg 375, hvor er dette?
Rett svar er langs RV 13 på Vikafjellet retning Viksøyri. Ingen premie utdeles, Kawanor får trøstepremie, hedelig omtale. Redaksjonen gratuerer!
27.07.05 Back in business!!!
Ducati er fine greier. Ialle fall når veien er mellom 2,5 og 4 km lang og ender opp på samme sted,mener unde tunger. Sigmunds Ducatiramme på Multistrada'n tok som kjent kvelden på "Southern Comfort." (se innlegg av 17.06.05, red.anm.) Sykkelen ble innlevert til Euro Bike på Hillevåg utenfor Stavanger to uker etter at 2-års garantien var utgått.. Et firma som for øvrig ikke har imponert redaksjonen så langt. Det var derfor med stor interesse vi fukgte med på hva som nå ville skje. Selv om Euro Bike riktignok har hatt sine svin på skogen i forhold til Sigmund viste de seg fra en bedre side nå. Bilder ble tatt og saken ble overlatt til den Scandinaviske Ducatiimportøren i Sverige. Etter et par dager kom svaret, ny ramme på garantien.

FRAMED?

Ramma ble bestilt og torsdag i forrige uke kunne Sigmund hente ut sykkelen sin med ny, etter sigende, forsterket ramme. Redaksjonens rammtekniske ansvarlig var dog ikke i stand til å se noen forandring på ramma sammenlignet med den forrige, ei heller kunne Sigmund det.
Redaksjonen vil allikevel sende en takk til Euro Bike, dette var proffesjonelt og greit håndtert. Gratulerer med å være "back in the saddle" Sigmund!
25.07.05 BOXERPOWERLISTA!
I gjesteboka opptrer det rett som det er folk under "nicket" "Boxerpower" og et eller annet nummer. Grunnleggeren av Boxerpowerlista er Trond Holter, nå R 1200GS og R 100 GS. Trond har lang farstid både på GS og andre sykler, og redaksjonen har mottatt en informativ mail fra Trond.Han skriver:

Litt info om Boxerpower medlemskapet.
Med mottoet "at ingenting er for drøyt for en BMW boxer" håper jeg at dere vil være med på å spre sanne/usanne - positive historier om BMW boxeren.

...we call you...
Hvem kan være med!
1) Det eneste kriteriet som gjelder er at man må eie en BMW boxer. Det være seg den gamle eller den nye motoren.
2) Medlemskapet bortfaller umiddelbart hvis man selger BMW boxeren og går over til en annen konkurerende motorsykkel. Selges BMW boxeren og man har seriøse planer om å kjøpe ny BMW boxer beholder man medlemskapet.
Medlemsliste
Nedenfor er det en oversikt over medlemmene pr 01.06.2005, jeg tar jobben med å holde medlemslisten a jour på livstid. Skulle jeg av en eller annen grunn falle fra, er det et sterkt ønske om at dere holder liv i klubben. Hilsen Trond Holter. Grunnlegger.
Nr Navn Medl. fra år
1 Trond Holter 1998
2 Håkon Hauan 1999
3 Ebbe II Lian 2000
4 Oscar Fr. Egeberg 2000
5 Magne Bergerud 2002
6 Egil Søgnen 2003
7 Anders Dihle 2003
8 Per Gunnar Skramo 2003
9 Roy Steinbråten 2003
10 Odd Larsen 2003
11 Vidar Gullerud 2005
12 Sondre Dagfinnrud 2005
13 Per Barstad 2005
14 Ivar Evensen 2005
15 Terje Størksen 2005
16 Ulrich Trogish (S) 2005
Listen vil bli lagt ut på allroadsidene et eller annet sted etter hvert, oppdateringer vil skje etter avtale med Trond. Ønsker du medlemskap? Don't call us - we call you!
Redkasjonen merker seg for øvrig at Kawanord er den eneste som (trolig) har funnet ut hvor bildet i innlegg nr.375 i gjesteboka er tatt. Er dere andere aldri på tur dere da?
21.07.05 Southern Comfort 2005. The Tour. (noe forsinket...)

Daget etter partyet var som alle andre dager etter et party - alle var friske og raske. Eller som Kjetil Bolneset uttrykte det: "Jeg skjønner ikke hvordan avholdsfolk overlever. Våkne på morgenen og vite at du ikke blir noe bedre ut over dagen! Etter en gedigen frokost og litt lett opprydding bar det av sted etter Per på sin nye BMW R 1200 GS, svart med eikefelger og Touratech "Besondersystem" må vite.

Den første delen av turen gikk på sørlandske småveier omkranset at fjellskrenter, små, hvitmalte sørlandsbyer og utallige 50, 60 og 70 soner. Pent, søvndyssende og langsomt. Endelig kom vi til Fiane og litt mer avsidesliggende veier stod på programmet. Plutselig var ikke sonene så skremmende lenger, veiene var enda smalere, småstedene enda mindre og gjennomsnittshastigheten økte noe...(les: dramatisk, red.anm.)
Etter noe svinger kom vi til dagens føsrte farsetappe, grusveien mellom Vegårdshei og Gjerstad. Veien, som er en del av "Den sørlandske hovedvei" er en flott grusvei, dog med noe møtende trafikk. Kjetil og Oscar stakk umiddelbart avgårde i friskt driv innover veien. Etter en sund løftet Oscar hånda - STOPP!!! Han stanset motorenog fiklet med noe på styret. "Jeg måtte bare slå av ABS'n, dvs. slå på bremsen" kommentrete han til Kjetil, som umiddelbart repiserte: "Ja, jeg lurte på når vi skulle få opp farten." De andre var ikke å se...
Midt på fartsetappen var det fotosession, Oscar ble hengende noe etter da han måtte pakke ned kameraet. Ved enden av veien var han igjen på plass i teten...mer bestemt i et grustak i veikanten der han fant det betimelig å teste fjæringen på Adventuren.
IVAR, THOR HARALD, GEIR
THOR HARALD, GEIR, MORTEN OG TROND
GEIR, MORTEN, TROND OG ROY
MORTEN, TROND OG ROY
MR. GRAVEL - KJELL BENCIK
SIGMUND, SANDER, IVAR OG TROND
ROY OG MR. GRAVEL.
VED ET VEISKILLE...
Etter denne fartsetappen kjørte vi noen fine asfaltsvinger til neste etappe med grus, en smal, svingete etappe fra Kveim til Ausland. Her kjørte vi i smale jernbaneunderganger og opp og nedoverbakker. Synd strekningen er forholdsvis kort. Ny asfaltstrekning førte oss til neste SS, denne gangen fra Auslandhaugen til Vevstad. Også her typisk agdergrusvei, smal, svingete, blinde bakketopper, rullegrus, alt som skal til for at en allroader føler seg hjemme altså. Vi stoppet for en kort rast mellom Vevstad og Felle ved et lite vann. Tømming av tank m. m. Rask avgjørelse. Videre til Felle! ASAP!!
Ved Felle var det klart for dagens føste stopp foruten en kort bensinfylling rett etter Arendal. Kjetils spådommer slo ikke helt til, deler av gjengen var tydelig deformert etter gårsdagen. Men, friskt mot; litt mat og kaffe gjør underverker i en sliten ungdom! Heldigvis hadde den lokale butikken også et medisinutsalg, noe som var svært betimelig.
STANS ENDA...REDHEAD?
NOKRE AV DEI LOKALE PØNKARANE?
SAMLING I FELLE
BEDRE UT OVER DAGEN!
Diskusjonen om veivalget videre gikk høyt. Grusveien fra felle over Trollheia til Treungen var avgiftsbelagt, og sakens moralske side ble behørllig diskutert. Betale? Ikke betale? En annen rute? Mange gode forslag ble lagt på bordet til diskusjon. Moralen i gruppa var...eee...vekslende vil jeg vel si. Dog var det til slutt lokal ekspertise som avgjorde saken. De mente vi bare MÅTTE kjøre den veien, dersom det skulle være noen bommer "va dei vel ikkje umogelege å kjøyra roundt!" Vi valgte å følge ekspertenes råd. Inn på grusveien med Ivar som guide. Suveren vei, masse bommer - alle åpne. Besparelsen var på omkring en tusenlapp, vi møtte ingen pengeinnkrever på veien. Halvveis var det en fotosession som vanlig... Veien var et eldorado for en grusentusiast, dessverre måtte en velge mellom å beskue naturen eller å ha det litt ekstra moro langs strekningen... Etter sporene å dømme var fordelingen omkring 50/50 i gruppa!
MÅNESTRÅLE...
RED BULL...
RØDØYE...
LETTPÅTÅ???
SPEIDER I
SPEIDER II
JEG HAR GYLDIG P-BILETT FOR SVARTE...
!
Etter denne flotte stekningen bar det av sted til nordover langs Nissetvatn til fergestedet ved Fjone . Her går en av norges siste vajerfeger over Nisservatn. På andre siden stanset vi på nytt, lett regnvær gjorde sitt til at noen lokale vafler og litt kaffe var på sin plass.
A RACE TO THE CLOUDS...
I SITT RETTE ELEMENT?
KØ, ATTER KØ...
MASKINENE MOT NATUREN...
NOT EXACTLY DOVER CALAIS...
JEG HAR GYLDIG BILETT FOR SVARTE...
EN SJØMANN ELSKER...
FURET, VÆRBITT...

Deretter bar det av gårde sørover på vestsiden av Nissevatn, opp en bratt stigning og grusvei over Vaddefjellsheia til Momrak sør for Fyresdal. I krysset der vi kom ned erindret Oscar at han hadde snudd en Scania 144 med 20 meter Vang henger en gang i verden. Tvangsstyring bakerst på hengeren er godt å ha... Vi tanket på bensistasjonen i Fyresdal, Oscar husker også at han en gang i verden hoppet NM i falsskjermhopping i nettopp denne bygda. Så vidt han husker deltok han i klassene "individuell og lagprsisjon." 4. plass i lag var beste plassering. Med U.S. PAP og medvindslanding i piten. Heldigvis er de tidene over. Vi kjørte deretter litt sørover før vi tok fatt på strekningen langs vestsiden av Fyresvatn. Etter en oppstignig med innlagt medbakke midt i, kom vi over heia langs RV 355 langs Nesvatn. Dette er en fantastisk strekning - anbefales på det sterkeste til alle allroadere. En liten beklagelse til dagens bonde hvis kuer fløy tvers gjennom alle oppsatte gjerder da en gjeng bråkete motosyklister pløyde gjennom kuflokken med åpne potter, vinking, skrik og skrål. Vi føler med deg, føler med deg. Dessverre hadde vi ikke tid til å stoppe og hjelpe deg å hente inn flokken, dessuten er det ikke lett å fange kuer med latterkrampe!

Dagens transportetappe gikk fra Åmli til Mosberg og til Flaten. Der svingte vi nok en gang inn på en flott grusvei som slynget seg sørover via Flatefoss og Bøylefoss. Kjetil og Oscar forsvant som vanlig i en støvsky foran de andre. Denne gangen trakk Tiger'n det lengste stået på en av de få rettstrekkene som var over 100 meter. Det måtte Adventuren bite i gresset. Ingen sjanse til å følge Tiger'n fra 150 km/t og opp med 1150'n. Kjetil benyttet jo selvfølgelig anledningen til å kommtere det ved flere anedninger på kvelden, Oscar kvitterte med å lure på hvorfor veien alltid måtte være rett hver gang Kjetil kjørte fobi. En suveren stemning! Vi endte opp på Blakstad der det var en kjeldelig asfaltvei tilbake til Tromøya.

Deretter var det en rolig kveld med øl, juging og historier som vanlig. Litt sang tror vi også hørte med. Oscar og Thor Harald tok veien vestover, de andre østover. Bare Ivar og Per ble igjen for å rydde og sørge for at stedet så ut som det var da vi kom.
Allroad-mc vil atter takke Ivar og Per for en strålende og fremragende innsats for allroadsaken. Uten dere - intet treff. Tusen takk skal dere ha gutter. Vi kommer igjen neste år! Her er et lite knippe bilder dere kan kose dere med...
READY TO ROCK!
MAJESTETIX!
OG DA VAR DET JEG SA...
JA, SELV SATSER JEG NU PÅ AKSJER...
ALLROAD-MC!
NÅR ENDEN ER GOD...
06.07.05 Southern Comfort 2005. The Party!!!
Siden redaksjonens medarbeider selv ikke husker noe av kvelden, og heller ikke har lykkes i å finne noen andre som gjøre det lar vi bildene fra festen på "Southern Comfort" tale for seg selv.
YO'MAN!
EL COMMANDANTE!
VI KLAPPER I HENDENE...
IF YOU FUCK WITH ME...
GUTTABOYZ!
FOGGY?
HVEM? JEG?
1200 GS...
...YOU FUCK WITH MY WHOLE FAMILY!
FOR LIVETS GLADE GUTTER...
DK
BURN, BABY, BURN!!!
SISTE: Se video av festen. (NB NB NB: KUN for bredbånd- 24,5 MB!!!)