17.06.05 Lover og låver fru blom...
Redaksjonen lovte i går at vi skulle komme med en utførlig reportasje fra festen i Arendal fredagskvelden på SC 05. Dette var dog betinget av at redaksjonens medarbeideere husket noe som helst fra fredagskvelden. De dette ikke ser ut til å være tilfelle trenger vi lenger tid på å memorere innholdet fra festen. Dette vil bli gjort i helgen og resultatet presentert mandag. Derimot kan vi komme med en liten gladnyhet i en ellers begredelig situasjon. Ramma på Sigmunds Multistrada fikk seg bokstavelig talt en knekk i helgen. rettere sagt, den røyk tvers av!!! Heldigvis bakerst, men både eksospotter, fastback og passasjersal var festet i den delen av ramma som var løs.
Planene var klare da saken ble utførlig diskutert i plenum på lørdagskvelden. Både forbrukermyndighetene, biltilsynet og ikke minst ei italiensk berte i Ducatisystemet skulle mobiliseres dersom ikke EuroBike umiddelbart ryddet opp i sakene. Sigmund var skeptisk - EuroBike har så langt ikke vært mye å skryte av. Da redaksjonen snakket med Sigmund mandag ettermiddag hadde firmaet tatt bilder av elendigheten og oversendt hele saken til skandinaviaimportøren for avgjørelse. Det hører med til saken at sykkelen til Sigmund var to år i mars og således uten garanti.
Torsdag ettermiddag kom gladmeldingen. Avgjørelsen var tatt. Ramma skal byttes på garantien og ny, forsterket ramme er bestilt. EuroBike håpet at den nye ramma er lik den gamle, slik at den passer. Det håper nok Sigmund og. Leveringstiden er oppgitt til omkring 14 dager på ramma. Det som nå gjenstår å se er om det tidsperspektivet holder og hvordan EuroBike følger opp saken. Redkasjonen vil komme tilbake til dette. God helg.
16.06.05 Southern Comfort 2005 - del 1 Sandnes - Tonstad - Evje - Atendal - Tromøya.
Både heldigvis og dessverre hadde forventningene til SC05 vært skyhøye i lang tid. Heldigvis fordi jeg visste arrangementet kom til å bli bra, mange var påmeldt og nesten ingen hadde meldt seg av. Tvert i mot - signalene var entydige: Vi kommer!!! På den andre siden - Sander hadde kommet til Sandnes på torsdag kveld (hyggelig), jeg måtte jobbe fredag. (ikke morsomt!) Heldigvis tok jærbu'n seg av Sander og kjørte noen sideveier med ham på dagen på fredag. Kl

. 14:10 logget jeg ut av jobben og dro sporenstreks hjem for å kaste i meg litt mat og få veskene på sykkelen. Laptopen skulle med, fint å ha muligheten til å lese andres minnekort, mer til denne spalten. Dagen før hadde jeg sette en annonse fra Japan Foto, de averterte nettopp minnekort på 1GB til kr. 999.- Men nytt EOS kamera ble fristelsen for stor. Rask tur ned til butikken i Stavanger sentrum i lunchen å kjøpe kort. Jeg var klar... Planen var å ta igjen Sigmund, Sander og Tor Harald på veikroa på Vikeså. Det rakk jeg også, og rett etter kl. 16:00 dro vi av sted i samlet flokk. En 1100GS "Dessie", en 1150GS Adventure "Wohnpanzer", en 1200GS "Seitenpanzer" og en fullblods, italiensk hingst kalt Multistrada. Den skulle få seg en skikkelig knekk i løpet av helgen, men det visste vi ikke da.

DESSIE
Ruta vi planla var litt på E39 (skrekk og gru) opp langs RV42 til Tonstad og videre til Evje. Der skulle vi se om vi fant gjengen fra Skybikers med MC-avisaskribent og medlem av redkatørstanden Petter Ness. Skybikers er en litt sær gjeng - den består av fallskjermhoppere (vel...eee...mest tidligere fallskjermhoppere, red.anm) som kjører mc. Både Trond, Petter og Oscar er med i forsamlingen.
Veien via Tonstad til Evje er en suveren mcvei. den har det meste unntatt grus, dvs. dersom du ikke regner med det som ligger svingene da. Oppover, nedover, serpentiner, smalt, bredt, svingetet og rett. Det gjaldt bare å passe seg i 50- og 60 sonene, det er jo fredag ettermiddag. Bortsett fra en lokal lensmannsbil som fikk klemt seg mellom Oscar og resten av gjengen var det ingen problemer av det slaget. Heldivis svingte han av etter noen hundre meter.
Som en liten digresjon kan det nevnes at turen var "Dessies" siste tur i Sanders eie. Sykkelen er byttet inn i en ny R 1150 GS Adventure - svart selfølgelig. Redaksjonen gratulerer Sander med ny sykkel, når dette skrives er den nok på plass i Hjørring.
Vel fremme på Evje var det kaffepause på radisjonsrike hotel "Dølen." Oscar mumlet noe om at han og Tom (se medlemslista, red.anm.) var utvist fra stedet for "samtlig kommende generasjoner av slekta" etter avslutningsfesten som ble avholdt der for elever ved skogskolen i Bygland våren 1979, men heldigvis var det ingen som kjente ham igjen. For øvrig en skole Per også har gått på. Sigmund fant skybikers på baksiden i fint driv mellom halvlitersglassene. Vi ble ikke så lenge, men vi sakset bl.annet at skybikers Ducatimann, Johan Aglen og jærbu'n fant hverandre, og Johan lot følgende repikk falle: "Jeg vurderer seriøst å skru av carbondekselet over tørrkløtsjen slik at den skramler enda mer!" Dette meførte spontan applaus fra Sigmund. Redaksjonen er glad at de fleste bruker ørepropper...
HENGER IKKE ETTER...
ØL, ØL OG MERE ØL...
PONY PETE?
RRRRRRRRRRRRRRRR!
I WANT YOU TO SCREAM LIKE A PIG...
Derfra dro vi i vei "grade aus" retning Arendal. Oscar og Sigmund satte opp farten litt og hadde svært morsom i svingene etter Evje. Det hadde helt sikker Sander og Tor Harald og, da vi slakket litt av var de der med en gang. Da vi kom til Arendal stoppet vi for å fylle bensin, og da vi kjørte over tromøybrua ble vi tatt igjen av tigerguttene og Trond som tilfeldigvis kom samtidig. Litt av et sammentreff! Dette medførte at vi kjørte i samlet tropp inn på tunet til Ivar og Per som var klar til å ta oss i mot. Oscar påstår hårdnakket av det er løgn det Geir sa at vi kom til å bli tatt igjen uansett, og påstår hårdnakket at vi kjørte svært, svært sakte. Nærmest lusekjørte poengterer han overfor redaksjonen i en opphisset tone! Roy ankom i ensom majestet litt senere - han måtte jobbe litt lenger enn heismontørene den dagen. (og)
Dermed var alt klart for kveldens sosiale samling - terapigruppen "AA" (anonyme allroadere, red.anm) der kjemiske, sentralisimulerende midler har en sentral plass. Dersom redaksjonens medarbeidere husker noe fra dette vil det komme mer i morgen. Følg med, følg med...
15.06.05 Vel overstått gutter!
Redaksjonen og dens paparazziforografer har hatt en fantastisk helg i Arendal under "Southern Comfort." Vi vil først og fremst få rette en stor takk til Ivar og Per som stod for mesteparten (for ikke å si all, red.anm) organisering og gjennomføring av arrangementet. Ekstra hyggelig var det også at så mange medlemmer hadde funnet veien til arrangementet. Selv om tigerguttene og Trond fant det betimelig å sove i telt hadde alle det hyggelig. Redaksjonen kommer tilbake i morgen med første reisebrev samt noen bilder. Vi starter med turen til Arendal og festen fredag...
CLEVER & SMART?
13.06.05 Short delay...
Grunnet sterkt arbeidspress blir reportasjen fra SC 05 litt forsinket.
Red.
10.06.05 SISTE - SISTE!!!
Meterologisk institutt meldte i dag at Kristiansand var varmest i fedrelandet med 21 grader kl. 16:00. I dag, i morgen og søndag er det "Southern Comfort 2005."
Trond, Sander, Oscar, Ivar, Per, Kjell B., Kjetil B., Geir, Morten O., Roy S., Ola Ø., Sigmund og Tor Harald.
09.06.05 ALLROAD - MC ARRANGEMENTET "SOUTHERN COMFORT" 2005.
Først og fremst vil redaksjonen rette en stor takk for initiativet til dette arrangementet fra Arendals store sønn, Ivar Evensen. Ivar har vært en pådriver for å arrangere et treff som kan samle klubbens medlemmer geografisk. Arrangmentet erstatter turen "Westbound" som Oscar og en til en årrekke holdt liv i. Dernest vil vi nevne Ivars svært gode støttespiller og veiekspert, Per Barstad. Per hadde tidligere en V-Strom, i år har han tatt steget opp i øverste divisjonen og sadler nå en BMW R 1200GS "Besonder."
Både Per og Ivar har nedlagt et betydelig arbeid i å tilrettelegge for treffet. I fjor sørget de for fergetur med "Det gode liv" på ett eller annet vann (se innlegg av 30.08.04 i arkivet, red.anm.) Og det er nettopp det dette arrangementet handler om. Treffe gode venner, drikke "litt" (HA HA) øl, og ikke minst; kjøre MC på lokalveinettet.
I år blir det hytte på Tromøya utenfor Arendal etter oppfordring fra "VTR'n". Det er kun 200 m ned til sjøen dersom noen skulle føle seg kallet til å bade i den norske tropevarmen. (Hører du Geir, red.anm.) Som om dette omfattende arbeidet ikke var nok, har Per og Ivar satt fokus på økonomi. Grunnet Ivar og Pers innsats og kontakter har vi kunnet tilby medlemmene et arrangement med overnatting, mat OG øl for latterlige kr. 250.- / pers. I tillegg er det mulig å kjøpe mer øl på treffet for en svært billig penge. På vegne av medlemmene sender redaksjonen en stor takk til Per og Ivar for denne innsatsen, uten dere ville arrangementet ikke vært mulig å gjennomføre.
Selve innholdet på treffet har, ut over tid og sted, vært en vel bevart hemmelighet kun få, invidde har hatt innsyn i. Til og med redaksjonens, ellers så munnrappe Oscar har vært svært sparsom med å utgi opplysninger, noe som trolig skyldes den totale uvitenhet om arrangementet. Men, det er håp. Som dere alle vet har redaksjonen en og annen paparazzifotograf på lur. De dro, sammen med en passe tvilsom skribent i samlet flokk til Arendal, tok inn på et altfor dyrt hotell der de sørget for en alt for stor barregning og leverte følgende rapport og bilder etter flere dager med reseach og taxi til og fra lokalveinettet:

"Det kan se ut som at hovedingrediensene til arangementet Southern Comfort 2005 er på plass. Dessverre lykkes det oss ikke å få noen av de ansvarlige (anvarlige??? red.anm!!!) arrangørene til å stille opp, så vi valgte en mer diskret snikfotografering i buskene. Det vi fant ut var at arrangøren, helt etter planen, har fokusert på de riktige tingene og på ingen måte har hatt den erkenorske nisselua tredd ned over ørene. Her snakker vi om importert øl, international deltakelse og sterk satsing på lokal kultur, alt smeltet sammen i en todelt hytte der fraksjonene kan være hver for seg uten at det oppstår håndgemeng."

Redaksjonen har forgjeves forsøk å få en forklaring fra de utsendte hva i all verden dette skal bety, dog har mesteparten av tiden frem til i dag gått til å berolige hotelleiere i Arendalsområdet om at vi ikke skal bo på deres hotell (eller i nærheten).
Bildene som fotografene tok fra buskaset er svært avslørende! Det blir ikke fler innlegg denne uken, til dere som er påmeldt: Gled dere - veiene er klare! Les mer om arrangementet og se deltakerlisten HER!
NISSEN PÅ LASSET?
TRAPPED?`
BE...
...SONDER
08.06.05 Tur til Hovden.
Helt øverst oppe i Setesdalen, 21 mil rett nord for Kristiansand og omkring 3 mil sør for Haukeligrend ligger Hovden. Dersom du ikke vet hva Hovden er kjent for kan vi jo sitere finansmannen Trygve Hegnar da hotellet (eller hva det nå var) åpnet en gang på slutten av 80 - tallet, eller begynnelsen på 90 - tallet: "Det billigste for investorene hadde vært at hotellet på Hovden stengte den dagen det åpnet." For oss andre dødelige som benytter tjenestene hadde det billigste vært om sportsforretningen stengte for godt, den går for å være norges nest dyreste sportsforretning. (Den dyreste er den på Geilo, red.anm.)
Deltakerne på denne turen var mest opptatt av ølprisene, for sikkerhets skyld ble det nydt medbrakt på den leide hytta oppe i det gamle hytteonrådet på nordsiden av Hovden. fin ettermiddagssol på lørdag satte en ekstra spiss på turen.
Trond og Anne samt Odd og Audhild kom fra regnvær i Oslo på lørdag. Oscar, Trude og Sigmund dro opp fredag ettermiddag. Veien fra Sandnes og Jæren gikk selvfølgelig via Suleskard. det var dragrace i Valle samme helgen, en og annen trimmet amerikaner ble observert på veien. Det som også ble observert var laserkontrollen i 50 sonen på Sinnes. Oscar uttalte etterpå at "jeg hadde en magefølelse på at de stod der så jeg slakket av." Dermed ble UP snytt for utdeling av førerkortprikker, samt at feriepengene er sikret en bedre skjebne enn statskassen. (jeg lurer litt på om de ikke havner der allikevel, red.anm.)
Veien opp til hytta var et kapittel for seg, Oscar tok snarveien over ei myr, det var på nære nippet til total fastkjøring. Trolig ble han reddet av snarrådighet, full gass og TKC 80. Trond tok en bedre trase, resten (Odd og Sigmund) valgte "fegisplassen" 100 meter unna.
Tilbake til Sandnes kjørte Sigmund via Suleskard igjen, Oscar og Trude valgte Haukelifjell, Røldal og RV 13 til Tau der de var innom på kaffe hos Tor Harald. Deretter tok de ferga til Stavanger. Odd & co kjørte via Dalen, Seljord, Bø og Notodden tilbake til Oslo. En suveren helg på alle måter!
MS?
PARTY PARTY I
LYSET GÅR?
THE ROAD TO...
HVA SLAGS KATT SA DU???
NO GUTS, NO GLORY!
I morgen kommer ukens siste innlegg - de kompromitterende lekkasjene fra "Southern Comfort."
07.06.05 Uren, luren...nesten himmelturen?
Selv om det ikke kommer til avtalt tid er det allikevel verd å ta med seg. Hva snakker vi om? Jo, gamleveien til den lille bygda Frafjord i Rogaland. Ikke vet vi når tunellen ble boret og klargjort, det vi vet er at gamleveien samtidig ble stengt. Nesten. Men, en allroader lar seg ikke stoppe at en bom og noen kampesteiner i veibanen. Vi lot oss heller ikke stoppe av sauer, flere steiner og til slutt et ekte ras midt nede i "løypa." Selve Frafjord er en liten perle, pass bare på så du får med deg gamleveien og "Månåfossen" som ligger lengst opp i dalen. På veien fant vi en liten bro vi også syns fortjente hederlig omtale. Den ligger mellom Oltedal og Gilja langs RV 45 i krysset der du svinger av til Oltesvik. God tur...
BYGG BROER - IKKE MURER
RASFARE?
GRÅSTEIN?
GAMMELT OG NYTT!
ALLROADVEI
PROTECTION!
I morgen har vi flere innsendte bilder fra "International Allroadtur." Onsdag har vi en liten sensasjon. Arrangementet "Southern Comfort" til helgen lekker som en sil...Redaksjonen sitter på svært kompromitterende og avslørende bilder. Som tigergutt Kjetil Bolneset sa det: "Det blir så moro så jeg gruer meg allerede!" "Her gjelder det å ha med nok paralgin..."
03.06.05 Se de hittil upubliserte bildene fra Danmark!!!
Redaksjonen har, gjennom sitt omfattende nettverk av mer eller mindre pålitelige papparazzifotografer, lykkes i kunststykket å få tak i enda fler bilder fra Danmark! Denne gangen er det en ikke helt ukjent fotograf fra Jæren som er på banen med noen avslørende bilder...
DONNERWETTER!!!
KA I HELSIGE???
ALKOHOLMISBRUK!
INGEN KOMMENTAR!
DRIDE EG I!
I morgen komme en reportasje fra N58 50.600 E6 17.252 og gamleveien dit...
Mandag kommer siste del av reisebrevet fra Danmark. Neste helg er det "Southern Comfort" i Arendal.Arrangementet er på skinner. Er DU påmeldt? Det skjer litt på mcfronten i helga og. Reportasje til uka.
01.06.05 Sand og atter sand...
Reisebrev fra GS Team DK, Vesterhavsrally 2005
Av: Oscar Egeberg.
Foto: Paparazzi m.fl.
Del 4 Life is a beach...
Noen innledende tanker...
I dag var det søndag. Solen stekte. Himmelen var blå. Kunn en liten bris fra havet kjentes ute. Den var egentlig akkurat passe, de fleste av oss vet omtrent hvordan det er å kjøre mc i stekende sol. Uansett, i dag var det verken sol, regn eller vind jeg tenkte på, men en svært fristende strand. Den lå bare en kort kilometer unna, milevis med strand der vi kunne kjøre så mye vi ville. Ingen restriksjoner. Ingen sinte oppsynsmenn eller naturvernere. Ingen bommer som måte passeres tidlig på mornenen og definitivt ingen sinte grunneiere! Kunne livet bli bedre?
Sander informerte litt om stranden. Bortsett fra at det var fridag og at vi måtte regne med, og aller helst ta hensyn til andre som gikk på tur, hadde Sander bare en ting å si: Forsiktig med bekkene som renner ut mot havet fra land. Disse er ferskvann, men kan være vriene å se selv om en står på fothvilerne. Dersom en får øye på et slikt utløp i 130 - 140 km/t kan det bli vel spennende mente Sander. Vel, vel tenkte nå jeg, vi får vel se...
Begrepsdefinisjon.
Slik jeg har lært å skirive oppgaver, rapporter og avhandlinger (HÆ???, red. anm.!!!) er det nyttig med en begrepsavkaring innledningsvis. Ikke fordi berepene nødvendigvis er spesielt vanskelige eller kompliserte, men for at leserne skal ha en felles forståelse av hvordan begrepene er brukt i denne sammenhengen. Vel, vi begynner med nedlegg av sykkelen, det kan fort være aktuelt på stranden.
"Kontrollert, ønsker nedlegging." (her forkortet KØN)
KØN er det en gjør når må forlate sykkelen og ikke har mulighet til å sørge for at den blir stående i oppreist stillng. Årsakene til dette er f.eks. at støtta siger ned i sanden.KØN brukes når en kompis har gått på trynet og situasjonen krever rask handling. En kan f.eks. risikiere at brennevin renner ut av en lekk flaske, en svært alvorlig sak!
"Kontrollert, uønsket nedlegging." (her forkortet KUN)
KUN er når en faktisk IKKE ønsker at sykkelen skal legge seg på siden, men en klarer ikke motvirke dette ved muskelkraft eller på annen måte. KUN oppstår f.eks. når en tråkker litt feil, tråkker i et hull, eller rett og slett driter seg ut når en skal stoppe i en litt kinkig situasjon. Uansett er KUN svært pinlig, det er ikke uvanlig at det fremkaller applaus og muntre tilrop fra omgivelsene. Ved KUN må du være forberedt på at det kan gå noe tid før noen hjelper deg...hvis noen i det hele tatt gjør det.
"Ukontrollert, uønsket nedlegging." (Her forkortet UUN, eller bare "velt.")
UUN er ganske enkelt en god, gammeldags velt. Du driter deg rett og slett skikkelig ut. Noen ganger med publikum, andre ganger uten. Hva som er mest forsmedelig skal være usakt, dog kjennes det innerst i sjela når du deiser i bakken så søla, eller hva det nå er, spruter og du vet smertelig godt at de få, syltynne unnskyldningene du har vil bli flirt grundig i hjel av kompisenen dine. Pluss at de vil mobbe deg i årevis etterpå. Hvem har vel ikke fått strofer som "Ja dette tangerer velten til den og den i -77" osv. osv. Svært, svært pinlig.
Men, alt er ikke helsvart selv om du tar en UUN (velt) med kompisene på orkesterplass. Dersom du gjøre det grundig nok vil de nok komme strømende til. Tro endelig ikke det er for å hjelpe til eller for være humane. Nei da, tvert i mot! Straks de forstår at du er bortimot like hel, eller de har utført akutt førstehjelp, vil de umiddelbart starte et mobbekor en skal lete lenge etter. Det er her betimelig å sette søkelyset på "forhåndsmobbing" eller "poengmobbing" som det også kalles i noen områder av landet. Dette består ganske enkelt i at en regner med at en før eller siden kommer i en situasjon der en regner med å være det perfekte mobbeofferet i noen måneder etterpå. Årsaken kan godt være en KUN/UUN (velt).
Downsiden er at de ser sitt snitt til å ta igjen. Med renter. Dog har sentralbanskjefen bestemt at renta vil holde seg lav også i overskuelig fremtid. Redaksjonen anbefaler allikevel sterkt "formobbing." Vel, vel, nok om det.
Vesterhavsrally
Sander sendte oss av gårde i grupper av 3 - 5 sykler. Han hadde en tanke om at syklene skulle spre seg litt og ikke være til for stor sjenanse for øvrige brukere av stranden. Etter omrking 15 minutter og to kilometer var heldigvis alle samlet igjen og kappkjøringen osv. kunne begynne.
Sand et et merkelig undelag å kjøre på. Noen ganger er grepet fantastisk, jeg noterte meg 147 km/t på gps'n. Lange sanddyner, lange forhjulsløft og bare moro i midten av stranden der det var nogenlunde hardt. Inn mot klittene var det tørrere og løsere sand. Her kunne en ikke kjøre så fort, andre eller tredje gir med godt pådrag var kjempefint. Var en skikkelig tøff kunne en slakke av mer og mer og finne ut hvor smertegrensen for fastkjøring lå. Noen av sanddynene var svært dype - dersom du ikke har prøvd å kjøre GS med TKC80 kilometer etter kilometer i dype sanddyner, tredje gir, 6500 prm og full gass, bli med neste år. Må bare oppleves.
Den første som fikk en KUN var Oscar. Selv hevder han hådnakket at "jeg har aldri kjørt meg fast eller veltet fordi jag har gitt full gass, det er kun når jeg feiger ut det går til helvete" Deretter forsvarer han seg med at han "skulle ta det pent en liten stund" og derfor kjørte så sakte at framhjulet sank ned og tverret og sykkelen bråstoppet. Veldig troverdig Oscar, veldig troverdig. Adventuren fikk ingen skader, ikke ei ripe en gang. Sand er som oftest mykt... Litt senere tok Trond en UUN. (velt) Han landet påskulderen og klaget litt på den. Men, som det standhaftige soldat han er kom Trond plutselig på uttrykket "Pain is temporary, glory is forever" og kjørte av gårde videre som om ingenting hadde hendt. Sykkelen var like hel.

Det var stor progresjon på de forskjellige i løpet av dagen. Turen var svært lang og det var alle typer utfordringen. Knut hadde nesten ikke kjørt på verken grus eller sand før, han var litt skeptisk, men slang seg med på grus og strand allikevel. Etter noen minutter med Oscars lynkurs i kornet underlag, det såkalte: "The complete idiots guide to gravel travel" ble han noe tryggere, og til slutt kan vi vel si nesten dristig. Tøft gjort Knut! Stranden forandret seg etterhvert som vi kom noen mil lenger sørover. Vi hadde både dype og grunne utløp fra land med mer eller mindre vann i, det var på slutten noe stenete og til tider svært utfordrende. Hvordan det er å stå en måneds tid på full gass gjennom Afrika på denne måten kan en jo bare tenke seg. Så vidt meg bekjent kom de fleste velberget til lunchplassen og derifra tilbake til campen.

LIFE IS A BEACH...
NaCl
MAKE MAYDAY!
MINE TOO!!!
NO COMMENT!!!
Dette er det nest siste reisebrevet fra pinseturen til Danmark. Det siste handler om turen tilbake gjennom Sverige til Kongsvinger, men aller mest om turen fra Kongsvinger tilbake til Sandnes. Det handler om tanker jeg har gjort meg under turen, svinger og atter svinger, samt og en snøstorm over heia mot Suleskard.
Jeg har plukket noen fler bilder fra turen dere kan se ved å trykke HER! Kos dere!