25.01.05 Endringer i oppsettet
Redaksjonen har fått følgende melding fra styreformannen:
"Redaksjonens utgifter er for høye. Vennligst finn steder dere kan kutte!" Etter at redaksjonen hadde summet seg ble store deler av de ansatte fristilt til andre, muligens til mer samfunnsnyttige oppgaver. Styringsgruppa v / prosjektleder anså fristillingen som svært beskjeden, og redaksjonen har, etter flere års grundig vurdering og utredningsarbeid, kommet frem til at dagens lokasjon er noe uhensiktsmessig. Dette har ført til at vi nå flytter redaksjonen til se ntrumsnære lokaler i Kongsvinger. Bredbåndslinje er bestilt, denne er ikke på plass før den 30. januar ifølge leverandøren Tiscali. Oppdateringene på sidene vil i en overgangsperiode derfor være svært sparsomme.
I tillegg har vi følgende melding fra arrangøren av Odalsenduro'n:
21.01.05 HARD TIMES IN THE LAND OF PLENTY (Omar and the Howlers)
Historien om et tappert forsøk på å ordne opp i familieøkonomien.
OK, la oss bare se realitetene i øynene: Det er magre tider i Kongeriket. Oljeprisen er skyhøy, lønnsoppgjørene er bedre enn noensinne; vi har fått halv årsavgift på motorsykler, svenskene truer med å sette ned alkoholavgiften og BMW satte prisene grundig ned på sine produkter i fjor. Som om ikke det var nok er verdikommisjonen, så vidt vi vet, nedlagt. Utsiktene er dystre.
Det er i slike brytningstider en skiller klinten fra hveten. En hver husholdning må ta sitt ansvar, alle unødvendige utgifter må skjæres ned til benet. Dette betyr at hver eneste liten stein må snus for å komme utgiftene til livs. Når en gjør det er det nærliggende, i alle fall for HSB, å se over gemalens mcbudsjett for muligens å frigjøre noe bundet kapital som kan inngå i driftsbudsjettet. Selvfølgelig, er dette svært kortsiktig og uheldig politikk. Dette fremstår som like lurt som når kommunene selger kraftverk for å bruke inntektene til å dekke underskuddet fra i fjor og til å dekke forventet underskudd de neste årene. Allikevel gjøres dette over det ganske land. Nei, slik kortsiktiktig politikk er vi ikke tilhengere av.
Redaksjonens økonomijournalister har laget en artikkel om en mann som tør å tenke nytt og kreativt, trosse alle farer og allikevel lande på bena. En som virkelig lever opp til allroad-mc's motto: "For deg som ikke er mainstream." Mannen, som for øvrig bor i en tungt belånt enebolig sør for Oslo, hvis stedsnavn får en til å tenke på Morgedal, ønsker å være anonym. Redaksjonen vil derfor i artikkelen kun kalle ham for "Odd."
"Odd" fikk muligheten til å gjenomgå sin personlige økonomi i detalj i vår som en direkte konsekvens av skatteetatens krav om innbetaling av en ikke helt ubetydelig sum av den personlige formuen til fellesskapskassa i Kongeriket. Det skal i ærlighetens navn sies at "Odd" sterkt bestred kravet fra nevnte etat. Alle som har hatt med etaten å gjøre vet jo at de ikke nødvendigvis kjøper alle argumenter innbyggerne fremfører, selv om de begynner med: "Jo, nå skal du høre her, jeg kan forklare.." Men, trusselen var svært reell, og planene ble lagt. Og det er her de kommunale rådmennene virkelig har noe å lære av "Odd."


FORUT FOR
SIN TID?

I stedet for panisk å selge den ene sykkelen han hadde og bære pengene til kemneren, la "Odd" en genial plan for hvordan husholdningsbudsjettet skulle styrkes på kort og lang sikt. "Odd" var jo ikke dummere enn at han skjønte at dersom han solgte det han hadde ville han bli mobbet av "kameratene" sine. Dette skjer jo hele tiden, men uten sykkel hadde sannsyligvis mobbingen blitt totalt uutholdelig. "Odd" er en handlingen mann. Først må det skaffes erstatningssykkel. Om dette innkjøpet ble finansiert via realisering av andre kapitalobjekter, via kasse eller låneopptak vites ikke. Det som ble resultatet var nok en motorsykkel med boxermotor på gårdsplassen.
"Nu går jo alt så mye bedre lød" det fra regjeringshold på 80 - tallet. Alle vet jo hvordan akkurat det gikk med bankkrise, gjeldsloven (gott sei dank!!! red.anm.) og et turbulent boligmarked. Hos "Odd" var fremdeles ikke faren over. For at nyinnkjøpet skulle innvirke positivt på kassabeholdningen var det jo meningen å realisere den dyreste motorsykkelen. Midt oppe i dette fikk "Odd" gjennomslag hos kemneren for sine argumenter, og den umiddelbare faren for tvangsrealisering av eiendeler var midlertidig over. Når så omregistreringsavgifter, årsavgifter og forsikring var betalt for begge syklene så jo husholdningsbudsjettet svært så pent ut. I alle fall på overflaten...Den dyreste sykkelen ble allikevel avertert. Dyrt selvfølgelig. Og solgt. Først en gang. Kjøperen trakk seg på målstreken og "Odd" kunne puste lettet ut. Overfor HSB ble de vanlige argumentene fremført, trolig uten spesielt bedre effekt enn tidligere.
Ny kjøper på banen, og denne gangen så det ut til å bli napp. Avtalen var nesten i boks, og "Odd" holdt gravøl i garasjen. Denne gangen var det ikke "bøgøl" fra Sverige, men ekte, tungt avgiftsbelagt norsk pils fra REMA som stod på menyen. Bak en lukket dør, i halvmørket på en krakk i garasjen der kun spesielt inviterte hadde agdgang, satt "Odd." Tankene gikk rundt i den store verden dit sykkelen hadde tatt ham med. Gøteborg, Kongsvinger, Sotaseter, Sigdal, Trøndelag, you name it.
Enda flere tanker gikk dit sykkelen IKKE hadde tatt "Odd." Colle del Sommeiler (et par ganger), "Schnellfahrerløypa på GS treffet", "Southern Comfort 2004" "GS treffet 2002 og 2003" osv., osv.. osv. Tårene satt løst i øyekroken etter den 14. halvlitersboksen når sms'n tikket inn på firmatelefonen. "Jeg skulle hatt alkolås på telefonen" sier "Odd" i en kommentar til det som videre skjedde. "Da hadde jeg kanskje fått solgt sykkelen en gang og ." Etter at "Odd" høflig, svært bestemt og med diverse superlativer som ikke egner seg for offentlig fremføring, hadde avvist kjøperens pruteforsøk, ble gravølet umiddelbart endret til en heidundrende velkomstfest. Faren er over! For denne gang. I alle fall for sykkelen.
Moralen må være: Det er dyrt å være fattig. På den andre siden, det er neimen ikke billig å være rik heller. Nå er det helg, drive fast osv.
19.01.05 Det fins ikke dårlig vær...
I går medlte vi at Terje Størksen fra Rogalandsmafiaen hadde meldt seg på SC 2005. Terje kvitterte med et fint bilde av GS'n sin med snø på i gjesteboka. Men, det er ikke bare Terje & co i Rogaland som kjører mc på snø. Telefonen ringte hos redaksjonen noe etter kl. 17:30 i dag, og i andre enden var Odd Einar med det forholdsvis frekke spørsmålet: "Hvorfor var ikke du på Vormsund i dag?" For de uinvidde er Vormsund et gudsforlatt sted mellom E6 ved Kløfta og Skarnes i Sør - Odal. Unntatt på onsdager. De myldrer det med mc i alle varianter der. Eeee...vel, i alle fall om sommeren. Odd Einar var ikke spesielt imponert over oppmøtet en januardag...
I WAS BORN REALLY, REALLY READY!!!
PAIN IS TEMPORARY...GLORY IS FOREVER!!!
18.01.05 Gjesteboka i orden igjen.
Redaksjonen har strammet opp webhotellet, og dermed skulle bildeopplasting i gjesteboka være i orden. Til glede og fortvilelse...
Dersom noen syns det er litt stille på sidene for tiden har det sammenheng med intern omorganisering på redaksjonen. Vi kommer tilbake med urførlig rapport om dette arbeidet senere. Enn så lenge...hold ut, snart er det februar...og da er det ikke lenge til mars. Påsken er tidlig i år, og da er det jo vår...er det ikke? For øvrig har vi noke en påmelding til "Southern Comfort 2005." Det er Terje Størksen fra Haugesund som meldte seg på i går.
I WAS BORN READY!!!
17.01.05 Ut på tur, aldri sur...
OK, redaksjonen har fått med seg at det er lite snø i lavlandet østafjells. Allikevel er det vinter. Bård legger ut ekle bilder fra vinterkjøringen sin i gjesteboka. Redaksjonen er grønn av misunnelse på de som kjører mc hele året. Som om det ikke var nok sender Ivar på Sørlandet noen bilder fra sin tur den 15. januar. Ivar skriver:
Vyrde redaktør!
Det er 14 januar og gradestokken vippet mellom 5 og 8 grader. Solskinn og fint vær. Det får da være måte på fristelser. Klarte ikke å la være så jeg hentet fram GS'n og la i vei. Tørre veier, ikke glatt. Tok noen bilder til albumet. Ble 16 mil utav det inkludert en stubb med grusvei. Håper dette var sesongstart. Er på tide. Hadde ikke rørt sykkelen siden 17.12. Altfor lenge siden.
mvh.Ivar
location:Southern Comfort-land.

Ivar på tur i januar utenfor Arendal.
13.01.05 MMS Uploader - ditt favorittbilde på telefonen!!!

Vinteren er lang i fedrelandet. I de fleste av landets deler er det mye snø og sykkelen parkeret av den grunn. Noen hederlige unntak finnes, redaksjonen er grønn av misunnelse, men økonomien tillater ikke innkjøp av egnet vintersykkel. Stønn!!! Dersom du har en moderne MMS telefon av et eller annet slag, går det an å pynte på situasjonen ved å ha et bilde som bakgrunn. Kanskje kan det hjelpe en gjennom tunge vintermåneder uten favorittaktiviteten mellom bena. (hvem i h***te skrev denne teksten, red.anm.) Men, hvordan få favorittbildet fra i sommer inn på telefonen? Fortvil ikke. Løsningen fins i form av en såkalt "MMS Uploader" på nettet. Dette går i all enkelhet ut på at du, via en nettside, laster opp ditt eget favorittbilde til telefonen din.

Det fins sikkert mange forskjellige, redaksjonen har forsøkt en, den fungerte bra.Dersom du trykker på bildet til høyre vil du komme inn på siden der du kan starte Uploaderen. Gå helt nederst på siden og trykk på linken "MMS Uploader." Følg instruksjonene i pop-up viduet som kommer opp, og vips så har du noe se på på "yuppinallen" din. Pass på at bildet ikke er for detaljert. Tjenesten er selvfølgelig ikke gratis, kapitalisthaiene tar kr. 15.- pr. melding du sender.
11.01.04 Burn baby, burn!!!
Takk til tigergutt Kjetil Bolneset for denne videosnutten. (WMV format, 2,87 MB) Husk å ha på lyden!
10.05.04 Trenger du orakeltjenester?
Redaksjonen kan tilby mye rart. Noen ganger tilbyr den en og annen godbit her på sidene, men det fleste gangene tilbyr den kreditorene noe under halvparten av det de opprinnelig skulle ha. Men, fortvil ikke. Innimellom den endeløse rekken av urealiserte prosjekter surfer vi også på internett på leting etter ting som kan være nyttig å ha (tekniske sider, billige deler og utstyr, tilbud fra diverse vedleverandører m.m.) Så, noen ganger kommer vi over sider eller artikler som hever øynenbrynene. Denne gangen gjelder det påstander om at Oscar skulle være et Orakel.
Vi kontaket Oscar som kan bekrefte at han har orakeltittel og har synlig bevis på dette i form av en gedigen krystallklump montert på plate av edeltre med inngraveringen: "Glåmdalsorakelet 2004".
Oscar påstår videre at han egentli har visst dette hele tiden, og at dette kun var en bekreftelse på det han allerede visste. Redaksjonen stiller seg sterkt tvilende til denne påstanden, men velger, av hensyn til publikums rett til informasjon, å publisere storyen. Vi stiller oss også SVÆRT tvilende til Oscars opplysninger om at han "ser for seg at dette virkelig kan ta av." At det har tatt av for mannen er vi enig i, men vil med dette fåp utstede en advarsel til sarte sjeler om at mannen noen ganger har bena solid plantet 30 cm over bakken!
Trykk på bildet for mer informasjon.
07.01.05 Enorm respons!!!
Ikke vet vi om det er trusler, selvinnsikt eller redsel for at en ikke får delta som har gjort det, men responsen etter gårsdagens innlegg her i spalten har vært formindabel. Tor Harald (fra Rogaland) har, etter der redaksjonen kjennër til, vært i harde forhandlinger med HSB og meldt seg på. Dette er svært gledelig!
Det er minst like gledelig er det at ikke mindre enn 2 - to - tigergutter er klar til å få grus under potene. Det er Kjetil Bencsik (Brummunddal) og Morten Opseth (Kongsvinger) Hører du Geir, kavaleriet er på vei!!!
Redaksjonen har snakket med styreformannen i arbeidsgruppa for arrangementet, og vi er enige om at det kan mottas flere påmeldinger. Det vil dog presiseres at det da enten må ligges i telt, eller på egen liggeunderlag / luftmadrass e.l. på gulvet inne i hytta. Deltakerne er selvfølgelig ansvarlige for å ta dette med selv. I følge samme formann er det plenty av plass på gulvene. Redaksjonen har av eget tiltak bestemt at plass på arrangementet uten køyeplass koster kr. 200.-
KAVALERIET
Vanlig pris er 250.- Som dere vet er dette latterlig billig, da det inkluderer både overnatting ,mat OG drikke!!! En kan derfor ikke booke om fra sengeplass til uten. Sånn er det bare.
Ellers er det fredag og helg. Dersom noen skulle kjøre mc i helga, legg det gjerne inn i gjesteboka eller send det til redaksjonen. God helg.
06.01.05 Reserverte plasser.
Selv om vi kun er en uke ute i januar har fler tegnet seg på aktivitetene våre. Spesielt "Southern Comfort" begynner å bli fulltegnet. Det er i dag 3 ledige plasser på dette arrengementet. Redaksjonen har i dag bestemt at de gjenværende tre plassene er reserverte. En kan KUN melde seg på dersom en A: Bor i Rogaland. B: Er svensk eller C: Kjører tiger. (eller Ur-AL)
Årsaken til dette er at redaksjonen ønsker at arrangementet skal trekke deltakere både fra øst og vest, samt at vi på generelt grunnlag ønsker flere av tigerguttene med på arrangementene våre. Når de er med slår de godt i fra seg., men vi syns at Geir holder fortet vel mye alene noen ganger. Plassene er reservert ut april.
05.01.05 Årets første "Absolute Rubbish."
Året var 2004. Vår emninente redaktør skrev årets siste "Absolute Rubbish" i uke 50. Den handlet om "The complete idiot's guide to gravel travel." Reaksjonen lot ikke vente på seg. Fra inn- og utland (i dette tilfellet Trøndelag) kom det skarpe mailer. Testobjektet, Rune Langseth presenterer her sin versjon av hva som skjedde. Les innleggene og døm selv. Det merkelige, eller kanskje ikke så merkelige allikevel, er at begge skribentene konkluderer med kald pils. Noe redaksjonen bifaller. Les ukens innlegg HER!
04.01.05 Oppdatert informasjon om International Allroadtur
Vår suksess "International allroadtur" fortsetter. For mange er dette sesongstart, for noen det første møtet med grusveier av noen betydning. Arrangementet er et åpent arrangement med hovedvekt på eldre, forsiktige herrer. For å fjerne enhver prestasjonsangst knyttet opp mot underlaget grus, er redaktør Odd "Absolute Rubbish" Larsen guide.
Dersom du har lyst på en fin sesongstart med gode veier, god lunch og en fin tur i naturskjønne omgivelser, kan du lese mer ved å klikke HER!
03.01.05 Lei av full innboks og treg mail? Prøv Gmail!
Verdens største søkemotor på intenet, Google, lanserer sin egen e-posttjeneste. Redaksjonen har skaffet seg en konto på betaversjonen. I god allroadånd er det betaversjoner som gjelder. Du kan få opptil 1 GB (!!!) med plass til mailene dine, noe som står i sterk kontrast til hotmails 5 MB. Man skal allikevel ikke glemme at aktive medlemmer i allroad-mc får sin egen allroad-mc e-postadresse og webområde.
Takk til Terje Størksen i Haugesund for tips om dette.
01.01.05 Forandring fryder.
Etter at dønningene av nyttårsfeiringen har lagt seg er redaksjonen atter på banen. På bakgrunn av tilbakemeldinger skal vi foreta en del endringer på sidene.
Spalten "siste nytt" vil komme opp som starside når en går inn på websidene. Dette medfører at det som i dag er hovedsiden vil komme til å bli noe sånt som "Om allroad-mc" eller tilsvarende. Årsaken er at en da får opp ny informasjone med en gang, og at det er gitt tilbakemeldinger om at en del surfere mister informasjonen under dagens "Siste nytt"
Det vil også bli noen endringer i gjesteboka. Redaksjonen har gitt klare tilbakemeldinger til webhotellet om hva vi mener om at sidene så lett kan gjøres utilgjengelige via scripts i gjesteboka. Muligheten for scripts og html i gjesteboka vil bli slått av.
Vi har også reagert på telleren vår, den fikk plutselig fnatt her og det var ikke mulig å redigere den fra kontrollpanelet. Deretter kom den gode, gamle tilbake, dog i nullstilt versjon. OK, se det positive i det, nå ble den nullstilt omtrent på nyttårsaften.
Redaksjonen vil igjen oppfordre medlemmer (og andre) til å sende inn stoff til sidene. Vi vil også minne om at arrangementene faller på plass. Spesielt vil vi få invitere våre nye medlemmer i Rogaland velkommen på "Southern Comfort" da det ligger midt i mellom øst og vest. Det å arrangere ting omtrent "midt på" er noe vi tenker seriøst på.
I tillegg vil det bli medlemskontingent fra og med i år. Den er satt til kr. 250.- / år. Nærmere informasjon om dette vil komme, og regnskapet vil bli lagt ut her på sidene i sin helhet. Fullt innsyn kan man si. Redaksjonen vil oppfordre alle medlemmer til å komme med oppdatert informasjon om telefonnummere, adresser osv til redaksjonen.