26.07.04 The long and winding road...
Selv om redaksjonen offisielt har ferie, har vi fått inn e-post og sms som fortjener å bli publisert mens de er ferske.
Sigmund forteller om at han og en annen jærbu er på folkemusikkfestival på Fagernes. Veien gikk via Rjukan og overnatting på vandrehjem til kr. 290.- / pers/ natt inkl. frokost. Sigmund vil advare mot å betale frokost samtidig med overnattingen, da det ser ut til at frokosten på overnattingsetablissementer i Norge og utlandet serveres leeenge før allroadere står opp. Sigmund henviser til hans og Oscars hotellovernatting i Szezecin (Stettin, red.anm.) i Polen under "Eastern Tour 2002." Der ringte telefonen febrilsk, og Oscar spurte den ellers så høflige og korrekte resepsjonsdamen om det snart var forkost. Svaret kom umioddelbart: "Frokost???!!!" "Klokken er over 14:00, og vi lurte på om renholdspersonalet kunne få tilgang til rommer, eller om dere skal ha det et døgn til." Sigmunds frokost på lørdag, for øvrig fortært i Tinn (Austbygd), kjenner ikke redaksjonen detaljene i, men regner med at det som vanlig var "lettspydd."
Odd kan melde om at Yngvars form er litt opp og ned på krankenhaus i Freiburg. Dette er visstnok normalt etter en operasjon som han har vært gjennom. (Yngvar altså.) Yngvar kommer hjem så raskt det er mulig.
Sykkelen til Yngvar står igjen i sør-Tyskland, og Odd har velvilligst tilbudt seg å ofre seg ved å hente den for reiseforsikringsselskapet. Etter flere telefoner frem og tilbake og uttalelser fra ansvarlig saksbehandler som "jeg blir helt matt jeg" og "ok, da ordner vi flybilett, så er alt i orden" fikk Odd forhandlet seg frem til en kostnadsramme som gir ham fly ned, to overnattinger, kost etter statens regulativ for et ukjent antall dager, bensinpenger, samt fergeutgifter fra Kiel. Odd kunne via sms fortelle at han lørdag kveld satt på "kneipe" i Frankfurt sammen med et ukjent antall menn i "lederhosen." Odd takker redaksjonen for kurset i fritysk som ble avholdt i vinter. Helt på slutten legger Odd til at han "tror han kjører via Moseldalen hjem" og at han på en måte er glad han får kjøre Aprillia kostnadsfritt hjem midt i ferien.
Redaksjonen vil selvfølgelig ikke oppfordre til uærligheter, men dersom vi fikk flere som ble sendt hjem på denne måten villle jo utgiftene til ferie halveres. Minst! En reiser ut, ferierer til en ikke gidder lenger, faker hjerneblødning eller hjerteattakk, svartedauen eller noe annet og blir sporenstreks sendt hjem i fly. Neste mann tar fly ned med lomma full av forsikringspenger og ferierer til han ikke gidder lenger eller pengene er slutt. Gjett hva som kommer først?
Tronds sms fra Scotland som vi gjengir i sin helhet: "Vi er nå iGlasgow. En fin tur i dag selv om det regnet litt. Faan som jag digger 1200en. Et unikt redskap." Redaksjonen kan ikke annet enn å si at vi er grønne av misunnelse og ønsker Trond og Anne god tur videre.
Thomas Sahlin fra Skåne, Sverige har sendt redaksjonen en mail der han opplyser at hans tre uker lange reise i Polen, Kroatia, Transylvania og Romanina er over. Thomas forteller videre at han etter reisen skal hylle det svenske vägverket for utmerkede veier og superb vedlikehold. Thomas mener en får litt annet perspektiv på dette når en reiser i Øst Europa, spesielt i Romania. Oscar og Sigmund kjenner dette godt igjen fra turen rundt Østersjøen via Russland i 2002.
Thomas vedlegger noen bilder som redaksjonen takker for.
Besøk hos Dracula i Transylvania
Veg i Transylvania
Natur i Transylvania
Adriaterhavet
Krigens herjinger i Mostar
1200 GS tar deg trygt verden rundt
23.07.04 Ferietid.
For de som lurer på hvor oppdateringen i går ble av kan redaksjonen opplyse at den forsant i støvskya på grusveiene mellom Eidskog, Mangen, Bjørkelangen og Indre Østfold. det gjelder å passe på når sommeren er her.
Oscar forteller at bunnpluggen hans var løs på den nye Adventuren hans, og at det bare var flaks at han oppdaget det før all oljen lekket ut. Det fant han ut på Tyrigrava, og tilfeldigvis var ansvarlig mekaniker der, slik at overhøvlig kunne gjøres unna der og da med bevisene tilgjengelig. Selvfølgelig i en høflig, men bestemt tone.
Trond melder om at GS'n er suveren på Shetland, og at han har vært på tur på stranda og kjørt seg fast. Torsdag ettermiddag tok han ferga til England og ferierer videre sammen med Anne der.
Odd forteller om naive forsikringsselskaper som "blir helt matte" når han forteller dem at det ikke bare er flybilletten som de trenger å dekke for at han skal blåse soten ut av Cagiva'n til Yngvar dersom han skal hente den.
Yngvar er forresten fremdeles på krankenhaus i Freiburg. Hvor lenge han blir der vites ikke, men Odd er i daglig kontakt med pasienten som er på bedringens vei.
Ryktene går også om at Tiger'n til Geir trenger en større operasjon når den kommer hjem. Kammer og ventiler er ord som blir nevnt...
Sigmund forteller om suveren service hos Løvaas Motor i Holmestrand. Multistrada'n er nå oppgradert med trimchip, nytt Corse luftfilter og eksosanlegg. Lyden er mmmmmm!!!!! og draget deretter.
"Westbound" blir erstattet av "Southern Comfort" siste helgen i august. (27 - 29) Overnatting hos Ivar som har plass til en hel haug i hagen og under noen blikktak. Har du lyst på en mcopplevelse på sideveier siste helgen i august? Ring Oscar på 90157360 for å melde deg på. Påmelding KUN på denne måten.
Redaksjonen tar ferie, trolig ut neste uke. Ingen oppdateringer før i uke 32 altså, så sant det ikke skjer noe helt spesielt. Ha en god helg, kjør mye motorsykkel.
21.07.04 Pain is temporary...
Det var en helt vanlig søndagstur. Vel, vanlig og vanlig. Oscar var turoperatør, og da var vel begrepet "vanlig" allerede uaktuelt. Til å begynne med var det seks stykker som skulle benytte søndagen til annet enn å se på sporten på TV eller drive med hagearbeid.
Odd feiget ut allerede på lørdag kveld. Han skyldte på værutsiktene og det uomtvistelige faktum at han hadde "drukket seg fast" på sin egen terrasse. Imponerende!! Odd Einar sa at han ikke hadde råd, noe som sporenstreks førte til tilbud om dekking av bensinutgifter fra den mer velstående delen av turdeltakerne. Men, dette til tross, Odd Einar foretrakk nok morrasknu#"§&&%¤...eee...unnskyld, den late søndagsmorgenen sammen med dama enn timesvis i regnvær langs glatte veier på mc med trege førtiåringer. Forstå det den som kan!!!
På oppmøtestedet kom det fire: Oscar (turoperatør), Kjetil, Morten og Frode N. Presis kl. 07:02 rullet de avgårde som planlagt med mål Kalhovd inne på Hardangervidda.
Etter 8 mil møtte de regnet. I bøtter og spann. Febrilsk aktivitet langs gamleveien fra Maura til Roa i noen minutter. Regntøy på og turen fortsatte. På Jevnaker var det ny stopp. Frode klaget på at bakdekket slapp hele tiden, noe som ble bekreftet av Kjetil som kjørte bak. Punktering ble konstatert, og vips var ekspedisjonen redusert til tre.
Videre bar det via småveier til Blaafarveverket, oppover en eller annen sidedal, og grusveier over til Prestfoss i Sigdal. Her ble Kjetils Tiger justert noe i forpotene. Han veltet da overtrekkstøvelen satte seg fast i forhvileren. Redaksjonen vil umiddelbart advare mot disse livsfarlige innretningene!!! (overtrekksstøvlene altså, red.anm.) Oscar opplyser at det er ren skjær flaks at han ikke har veltet ved flere anledninger av samme årsak. På spørsmål fra Oscar om noen trengte bensin, svarte alle et bestemt nei. Noen har større tanker om seg selv og utstyret sitt enn andre. Andre har bare større tanker.
Den lokale kroa ble besøkt, og egg og bacon fortært, servert av dagens sureste servitører. Muligens grunnet de ca. 40 liter vann (p.r. pers, red.anm.) som vi la igjen på gulvet.
Opp på Vegglifjell og over til Tinn, Austbygd. Litt videre mot Rjukan, og det står skiltet "Kalhovd" opp til høyre. Etter tre mil og utallige klissvåte syklister, samt en Volvo i full panikkbrems rundt en sving, kom vi frem til Kalhovd. Her var betjeningen riktig så blide, og de hadde sågar skjenkebevilling. Etter to kjappe kaffe kom Morten på tanken. Bokstavelig talt. Den var jo ikke så stor som han hadde trodd. Faktisk var den så liten at han angret stygt på at han ikke hadde fylt den opp når han hadde anledning. Men nå var det for sent, og rådyra gode. Ingen mulighet til å nå frem til skråningen ut mot Rjukan og tilbake til Austbygd der nermeste bensinstasjon var. Litt totaktsbensin ble kjøpt av en lokal kremmer, og videre avsted innover vidda bar det.
Da vi kom frem til Gvepseborg stod det helt klart. Alle hadde store tanker om seg selv. Men med lite innhold. Dette gjaldt selvfølgelig ikke Oscar som fornøyd konstaterte at han hadde drivstoff igjen "hele veien til Dakar" som han selv sier det. Men slik var det ikke med alle. Gode råd var dyre. Hva nå? Strandet på Hardangervidda med kun turoperatøren som eneste drivstoffleverandør? Utsiktene til en formidabel utgiftspost på søndagsbudsjettet var åpenbart tilstede. Og å ta gondaolbanen ned i sentrum for å kjøpe bensin levner ingen ære...
Men, når nøden er størst er hjelpen nærmest. I luftlinje var det jo ikke mer enn snaue 800 - 900 meter til Shell i Rjukan. Oscar hadde hørt rykter om at det var en "vei" ned skråningen. Etter et krigsråd som varte i omkring 2 sekunder la vi i vei. Forbi kafeen full av folk. Forbi "innkjøring forbudt for bil og motorsykkel" skiltet, og definitivt forbi all sunn fornuft!!!
Og nedover bar det. Bokstavelig og billedlig. "Veien" under gondolbanen "Krossobanen" er vanskelig å forestille seg, den er enda vanskeligere å gå, og den er umenneskelig på mc som veier over 250 kilo. Etter 200 meter og 8 serpentiner fulle av grovstein, vann, grus og bergskaft var det for sent. Vi måtte ned. Med et bredt glis om munnen forsvant Oscar i fint driv nedover lia. Ekorn, vandrefalk, reisdyr og lemen gikk i dekning. Brattbergsvarten hoppet som en råbukk over hindringene og virkelig stortrivdes i omgivelsene.

Omgivelsene besto for øvrig i en smal sti på fra 40 til 110 cm, rett opp på ene siden, skrått i kjørebanen og fritt fall på omkring 10 til 40 meter på andre siden. Deretter omkring 89 grader helling videre nedover de neste 200 meter. Kun avgbrutt av kubikkgraner og kampesteiner. Høydeforkjellen i 180 graderssvingene var på mellom 5 og 8 meter, og ved flere svinger var ikke styreutslaget stort nok, en måte bremse bakenden rundt. (heldigvis kunne Oscar slå av ABS'n på GS'n) Dersom du ikke tror på denne beskrivelsen, eller tror den er overdrevet: Vennligst ta turen selv!!! Høydeforskjellen til Rjukan sentrum er over 500 meter.

Kjetil var uheldigst, og Tigerpotene skled på en sten. Sykkelen la seg pent og kattemykt over på siden sammen med eieren. Og lot seg ikke rikke. Når Kjetil endelig fikk tak i Oscar og Morten var de langt nedover i lia. Å gå opp igjen var utenkelig. Men, det heter ikke "Schnellpanzer" for ikke noe. Oscar kjørte nesten ned til Rjukan, snudde germaneren og dro på oppover. Forbi tiger nr. 1 så værhårene lå langflate. Rundt svinger i fart som ville gjort en leopardstridsvogn misunnelig. Over glatte stubber, rør, gjenglemte jernbaneskinner og tvilsomme berg. Oppover bar det. Restene av overmodige dyr har antageligvis forlatt skråningen og søkt tilflukt i sikrere støk i en annen dal. Til slutt møtte han ei klissvåt katte i en sving. Inn med bremsene. Tigern hadde reist seg og Kjetil var på tur nedover. Etter litt om og men og snuing bar det avsted ned til Morten.
Under en kort pause kom Oscar til å tenke på hvordan dette skulle ende. Rent fysisk. Mulighetene var flere: Veien kunne ende i en bom eller i en bekk med dyp ravine og kun en stokk å balansere over på. Eller så hadde Vest-Telemark lensmannskontor mobilisert troppene og stod klare med ferdig utfylte bøtelapper i fleng. Redselen stod å lese i øynene på turdeltakerne. Men, dengang ei. Det var bare å rulle ut på asfalten, liste seg forbi vinsjehuset på nevnte gondolbane og trille ned i sentrum. Nesten litt skuffende.
Vel nede forsøkte vi å være så diskret som det overhode er mulig å være på 3 x 270 kilo møkkete mc, klissvåte, på vei ut av en skog som heller ca. 50 grader oppover, og med gørr og granbar over det hele. Men jøss da, dette gikk greit. Ned på bensinstajsonen fylte vi tankene og ga oss selv litt mentalt og fysisk påfyll. Ingen så ut til å ta den ringeste notis av oss her. Enda mer skuffende. Vel, vel, det ble i alle fall billigere enn vi hadde trodd.
Deretter bar det av sted over Bolkesjøveien til Kongsberg og deretter "straka vegen" hjem. Vel, i alle fall nesten Kaffen hos Vidar på Skarnes ble avlyst. Han var i Mysen og kjøpte mer TransAlp. Ved kontroll av GPS'n til Oscar hos Kjetil viste den en total kjøretur på 65,8 mil, en netto kjøretid på 9 timer, 22 minutter og 13 sekunder. Den viste en netto gjennomsnittshastighet på 48,1 km/t og en maks hastighet på 185 km/t. Stopptiden var på 4 timer, 41 minutter og 29 sekunder. Deltakerne anslår ventetiden i ura til omkring 1 time, 36 minutter og 12 sekunder. Sånn omtrent.
Om det var verd det? Herregud for et spørsmål!!!
FOR LIVETS GLADE GUTTER...
GRUNNSTILLING!!!
MENS ALT ENDA VAR IDYLL..
JEG VET OM EN SNARVEI SKJØNNER DU...
SLITEN TIGER
NESTEN NEDE...
HOLDT AKKURAT DETTE JO...
PRØV SELV!!!
TRACKLOGG
Alle foto:Kjetil Bolneset. (unntatt "nesten nede" tatt av Oscar)
20.07.04 Yngvar på bedringens vei.
For ikke så lenge siden dro Yngvar, Geir og Anne ("mora" til Geir, red.anm.) nedover for å bestige noen fjelltopper i Alpene. Desverre følte Yngvar seg litt uvel etter å ha besteget Colle Del Sommeiler. Litt kvalme, oppkast, hodepine o.l. som en raskt kan tolke som vanlige "ferieplager" i et litt ukjent, kulinarisk miljø. Geir og Anne skulle sørover, og Yngvar bestemte seg for å dra nordover til kompisen Volker som bor helt sør i Tyskland.
Utpå kvelden forrige søndag ble Yngvar dårligere, og Volker ble så bekymret at han tilkalte lege. Legen sendte umiddelbart Yngvar på krankenhaus, og etter en rask konsultasjon bar det av sted i ambulansehelikopter til universitetssykehuset i Freiburg.
Der kunne de konstatere hjerneblødning. Sykehuset i Freiburg har, etter det redaksjonen har brakt på det rene, Tysklands fremste spisskompetanse, nettopp på dette fagområdet. Yngvar ble lagt i respirator som en del av behandllingen. Odd Larsen ble kontaktet av Volker, og via Oscars tilgang til diverse offentlige registrere på jobben ble familien funnet og varslet. Bekymringen i redaksjonen var stor, og det ble besluttet å være forsiktig i forhold til opplysninger da situasjonen fredag kveld var uavklart mht. Yngvars tilstand.
I går mandag kom imidlertid gladmeldingen fra Tyskland: Yngvar var operert og vekket opp fra respiratortilværelsen. Formen er etter forholdene bra, og Yngvar har snakket med legene, og så vidt vi vet, har han forstått hva som har skjedd og at han er operert. Redaksjonen har også opplysninger om at Yngvars prognose er så god at han vil kunne bli helt frisk igjen.
Geir og Anne, som reiste sørover etter fjellklartingen, var på plass i Freiburg søndag kveld og har etter sigende besøkt Yngvar på sykehuset.
Hva som videre vil skje har ikke redaksjonen informasjon om, men det er grunn til å tro at Yngvar vil bli fraktet til Norge så snart det er medisinsk forsvarlig.
SISTE - SISTE.
Geir og Anne har besøkt Yngvar på sykehuset og kan fortelle via SMS til redaksjonen at han er den samme, gode gamle. Geir mener sågar at hele hjerneoperasjonen således er bortkastet, men det er en annen historie. Redaksjonen ønsker Yngvar en god bedring, og foreslår umiddelbart en allroadtur til Tua i Hobøl. Tidspunktet kommer vi tilbake til.
16.07.04 Endelig (h)elg.
I går var redaksjonen opptatt med å være på kveldstreff på Vormsund, prøvesmake elgpizza på Kongsvinger og å drikke øl. Ikke rart at produksjonen av materiale til websiden blir litt forsinket. Redaksjonen vedlegger et illustrerende bilde som kan sees HER!
I dag ryktes det at Oscar i går kjørte Tiger og likte det. Oscar benekter bestem dette, men ryktene går om at begivenheten er foreviget av en snarrådig fotograf. Vi kommer tilbake over helgen med mer om denne sensasjonelle vendingen i Oscars mchistorie.
Oscar påberoper seg for øvrig en haug med bonuspoeng etter at han har stått vakt for det lokale idrettslagets fotballgruppe som arrangerer trekspilltreff på Austmarka. Disse er tenkt oppbrukt på søndag. Reportasje følger til uka.
14.07.04 Less is more - eller historien om "Loveland"
Som vi alle har fått med oss bygger Vidar Gullerud på Skarnes seg en og annen sykkel innimellom. I vinter har en R 80 G / S "Sturmpanzer" tatt mye av tiden. Etter et kort mellomspill på en Moto - Guzzi endurogreie, (eller "IVECO'n" blant venner red.anm.) fikk Vidar fatt i ikke mindre enn to sykler for en billig penge på Vestlandet. En ganske...eee...fin, grønn KTM "Gazastripen." Sykkelen ser ut som om den har overlevd et par midtøstenkriger, men er egentlig så tøff at den ikke er stygg lenger. redaksjonen kommer tilbake til en mer utførlig reportasje om de lekre detaljene på denne sykkelen ved en senere andlening.
Den unge, lovende Vidar fikk med på kjøpet av østerrikeren også tak i drømmesykkelen: En eldgammal Honda XL 600 V, eller "Transalp" som den heter. Sykkelen ble ribber for unødvendig rask (styre, plastdeksler, speil, forskjerm, lykt m.m) Deretter ble det laget noen passe erstatningsdeler av tomme, vrengte "FINA" jerrykanner av plast. Disse kjennetegnes spesielt ved sin slitestyrke, billige å erstatte, og ikke minst ved å være eksklusive for nettopp deg!!! Hondafantast og AfricaTwinkjører, den minst like unge Hr. Larsen fra "Hallen" var ikke snauere enn han tok en tur fra nabolandet og opp til Skarnes for en lettere runde i nærområdet forrige søndag.
Etter en stunds kjøring fant de to fantastene ut at de skulle byttelåne sykler for å forsøke noe nytt, og for å få bekreftet Honda's V-tvins gode rykte som en uslitelig milsluker av rang. Alt var bare fryd og gammen. Trodde de. For, når idyllen er størst, er katastrofen nærmest!!!
Bare noen få mil etter byttingen slo selvfølgelig katrastrofen til. En litt rar lyd, over til en større lyd og vips; en kjempe oljelekkasje under Transalpen. Den gikk også litt rart, for å si det pent. En litt næremere inspeksjon påviste et skrekkelig irriterende hull der det skulle vært bunnpanne. Veivakslingen gikk rund i løse lufta, og det var fritt innsyn i veivhuset. Hondan'n hadde konvertert seg sev til tørrsump. Etter denne oppdagelsen falt delene i puslespillet ikke nødvendigvis på plass, men diagnosen var klar: Henger hjem.
Den påfølgende obduksjonen påviste at dødsårsaken var at fremre råde var tvers av. Men, Hondan var seilivet som en gammel bakgårdskatt. Dersom du klikker på bildet under vil du, bokstavelig talt, få innsyn i en Transapls edlere deler, uten olje, men den går på en sylinder med et stempel sittende bom fast og restene av den fremre råden hengende og slenge. Hard act to follow!!! Her kunne historien ha sluttet, men det gjør den ikke.

AVI format, 3710 kB
Vidar sendte jo som dere forstår video sporenstreks til redaksjonen, og han fulgte opp med en telefonsamtale. Etter mye latter og morsomheter ble redaksjonen sittende sammen med Vidar og filosofere litt over den stanhaftige tinnsoldat avdeling Skarnes. Det fins jo en tvilsom mc bygget i Sverige, hvis likhet med denne Transalpen er at den har en tvilsom V-motor. den heter Highland. Sør-Odal er jo er lavlands jordbruksdistrikt, så hva er mer naturlig enn å kalle Transaplen "Lowland?"
(Det tidligere navnet "Gudrun" ble forkastet mot Vidars stemme, red.anm.) Men, siden noen av oss har et nermest religiøst forhold til våre mtorsykler ble det vedtatt med akklamasjon at hondan's nye navn er: "Loveland."
Transalpen er i følge ryktene delt opp ned på atomnivå og skal gjennomgå en tyngre gjennoppplivings-, og foryngelseskur. Vi gleder oss... Sammenligningen med "Sigurd" er nærliggende... Sigurd?
13.07.04 "Back in business"
Oscar melder at han er friskmeldt, i alle fall på det somatiske området. Litt etterdønninger i form av vondt i hånleddet + kneet, men ellers bra.
Trond melder om innkjøp av GPS, levering selfølgelig ETTER ferien. Han låner Oscars Street Pilot III så lenge på ferie med sin nye BMW R 1200 GS sammen med Anne. Turen går til bl.annet Scotland, England, Nederland, Belgia, Danmark m.m.
Sigmund melder om at Ducati har kommet med en helt ny type infodisplay til Multistrada'n. Denne gangen trolig vanntett. Vi er imponert!!! Ta med øl for sikkerhets skyld sier nå vi.
Ellers er det litt "snacks" til GS til salgs fra linken under bildet på forsiden. Oscar har (merkelig nok) allerede planene klare for Adventuren.
- Redaksjonen vil forøvrig minne deltakerne på at det også i år deles ut priser i kategoriene "Årets allroader", "Årets nykommer" og "Juryens ærespris." Det er innsatsen DIN som er avgjørende...
I morgen har redaksjonen sensasjonelt nytt om en ensylidret tvinmotor...følg med, følg med... (nei, den er ikke spikket, mer splittet...)
12.07.04 Mere "hot gossip"
Det er alltid morsomt å grave frem tvilsom informasjon om medlemmenes aktiviteter i og utenfor sengen...eee...OOOPSSS! Her mener vi selvfølgelig på og ved siden av motorsykkelen. Selvfølgelig!!!
I helgen har det som vanlig foregått tvilsomme aktiviteter blant medlemmene i allroad-mc. Odd og Trond melder fra badstua i Siljan i Dalarna ( HSB er vissnok hjemme...) lørdag at ølet er kaldt og det samme er motorene på respektive GS'r. Dog skal det gjøres et nytt forsøk på å bli såpass i form at de skal kjøre noen mil søndag ettermiddag. Eller en annen dag.
Klever...
....og Smart?
Fra Bardonecchia (det store fjellet på 3002 m. i alpene Odd ikke har vært på, red.anm.) melder Geir at Yngvar er grei å ha med på tur så langt. Turen har gått gjennom Tyskland med diverse stopp. Det meldes om service på Tiger'n underveis. I tillegg er det er gjort prøvetur opp mot fjelltoppen lørdag, 3 GS'r observert gå i bakken den dagen. Geir melder videre at det er i morgen, søndag, det gjelder. Redaksjonen venter spent på hvordan det gikk og eventuelle bilder.
På vei mot toppen?
Snill og grei?
Odd Einar, Oscar , Tommy (enda en av Odd Einars onkler, red.anm.) og Sigmund har også beveget seg litt i helgen. Oscar for å teste beinet, Det ser ut til å holde "gatelangs" som Oscar sier det. Tommy hadde kjøpt seg en brukt Yamaha TDM fra Euro-Bike i Stavanger, og hva var vel mer naturlig enn å kombinere henting av den med et besøk hos Sigmund. Turen gikk fra Kongsvinger torsdag ettermiddag via den raskeste veien. (Kongsberg, Bø, Selvjord, Dalen, Valle, Suleskard, Ålgård, Undheim, Nærbø)

At Sigmund ikke var hjemme la ingen demper på reiselysten. Sigmund, som den gjestfrie jærbu han er, hadde redd opp senger og sørget for at det var øl i kjøleskapet. Odd Einar og Tommy hentet sykkelen og dro tilbake fredag formiddag. Sigmund kom tilbake fra jobb på fredag morgen, og han og Oscar dro tilbake til Østlandet lørdag.

Siden Sigmund er en ihuga jernebanemann, var det ikke til på unngå at vi havnet på en aller annen tvilsom jernbanestasjon nå også, denne gangen nedlagte Rollag i Numedal. Der holdt til og med på å bli langvarig stopp, ikke ulikt NSB's vanlige program. Multistada'n nektet nemlig plutselig å starte. Tydeligvis ville den at Oscar og Sigmund skulle overnatte på perrongen. Og det sågar UTEN øl. Dette kunne vi naturligvis ikke finne oss i, og etter diverse bønner og trusler startet den illrøde pizzaexprezzen til slutt. Sigmund mumlet noe om "startsperredritten" og "displayet er ikke vantett." Strada'n fikk et tilbakefall på en eller annen grusvei, men ser nå ut til å fungere.Derimot vil redaksjonen sette fokus på plan B. Man drar jo ikke på tur og strander "in the middle of nowhere" uten ØL!!! Redaksjonen kan heller ikke se at Sigmunds dårlige forsøk på bortforklaring via uttalelsen: "eg hadde jo i adle fall me telt å sovapåse" overhode avhjelper fadesen. Skjerp dere Sigmund og Oscar!
Ruta gikk ellers fra Jæren, via Ryfylke, Sauda, Røldal, Haukeli, Rjukan, Veggli, Prestfoss (Sigdal), Tyristrand og Jevnaker. Der skilte Oscar og Sigmund lag. Sigmund skulle på Outbreakerstreff, og Oscar dro hjem.

...unity under the sun...
(satt sammen av flere bilder, 533kB)

Tower of power
(satt sammen av flere bilder, 408kB)
Alle foto: Oscar / HP 735 3.2 MP digitalkamera (unntatt av Geir)
SISTE:
Søndag 11.07.04 kl. 15:26:36 tikket følgende SMS inn til redaksjonen fra Geir:
"Sommeiller er herved besteget av Yngvar, Anne & meg." Redaksjonen gratulerer og venter spent på bildene. Lurer du på hvordan det ser ut på Sommeiller i juli kan du trykke HER og HER. (Bilder tilsendt fra Thomas Sahlin i Sverige.)
SISTE - SISTE:
Ny SMS fra Geir, etter at redaksjonen oppfodret til en kommentar: (hvordan føltes det?)
"Litt krevende, men veldig gøy. Anne holdt på å sprette av baksetet et par genger. Aller siste biten var sperret av snø. (ca 2953 m.o.h.) Sol, tørt og ikke for varmt. Sitter og renser strupen for støv på jernbanerestauranteen med Heineken. Kjører snart tilbake til hotellet. Vil takke fabrikken i Hinkley. som har gjort dette mulig. Og turoperatøren Yngvar."
- Redaksjonen gratuerer igjen, og bemerker igjen fenomenet med dragning til jernbane.
08.07.04 Litt hot gossip om medlemmenes aktiviteter
Det har vært mistankelig stille på redaksjonens hotline den siste tiden. At meldlemmene har ferie og kjører mc kan være en forklaring. Dog har det lekket ut (eller kanskje inn, red.anm.) noen opplysninger som redaksjonen finner grunn til å publisere.
Vi starter i Vestfold, der Arve Johnsen har foretatt det han kaller en "skikkelig oppgradering" av sin BMW R 1150 GS. Den enes kræsj den andres stæsj på en måte. Arve har overtatt Oscars Øhlinsdempere, høykapasitet gelebatteri inkl. ledningsnett, samt en lasteplate til å sette der baksetet er. Pluss en støttebredder i bonus. Mesteparten er allerede montert, og så vidt redaksjonen kjenner til var en elgsteik en del av handelen. Ikke ille.

ARVE

REDAKTØREN
Litt lenger nord, på andre siden av Oslofjorden bor den ikke helt ukjente AR-redaktøren, Odd V. Larsen. Odd, som for øvrig hadde en ikke helt ubetydelig uoverensstemmelse med våre ligningsmyndigheter i vår, har funnet ut at han må tilfredsstille HSB's krav om bedre husholdningsøkonomi. Sagt rett ut: "Solan II" er for dyr, og må ut av husholdningen. Med tungt hjerte skrider Odd til verket. Først kjøper han selvfølgelig inn en billigere brukt GS. Man kan da ikke være uten MC. Dette sjakktrekket tilfredsstilte trolig ikke HSB's krav til budsjettbalanse, tvert i mot. Annonse ble satt inn, og "Solan II" ble beskuet og avtale ble gjort.
Heldigvis for Odd trakk kjøperen seg i siste minutt, og situasjonen var reddet. En stakket stund. Nye kjøpere banket på døra, men når nøden er størst er hjelpen nærmest!!! Det ble enighet mellom våre ansvarlige finansielle forvaltere av statens økonomi og en stakkars proletar. "Solan II" er reddet enn så lenge.
Ellers har Odd Einar kjøpt seg brukt Garmin GPS V fra Sverige gjennom en av Oscars kontakter. Dette er en litt eldre modell fra Garmin, uten fargeskjerm, men ellers mer enn god nok for de fleste. Med full kartpakke selvfølgelig, og Touratech gummiopphengt styremoteringssett. Kun det beste er godt nok. TransAlpen er ut over dette påmontert gummipolstret benstøtte i rustfritt stål for Oscar, da Odd Einar skal "låne Adventuren litt for litt seriøs touring med to på." Vi sier ikke mer... men mannen er 21 år og fri som fuglen...hmmmmm...???

BLÅ RESEPT?


HEY, HEY, HEY!!!

Videre vestover ryktes det om at Sigmund er på vei til treff hos Outbreakers MC på Brandbu med Multistrada og telt. Redaksjonen foretok uanmeldt inspeksjon i 2002 for å kartlegge forholdene på treffet. Vi ville jo ikke at en sart sjel skulle få varige, uoprettelige skader etter en kort, hektisk helg. Det viste det seg at våre bange anelser holdt stikk, og at moralen innen allroad-mc trolig nådde et foreløpig nullpunkt den helgen!!! Men, hjelpen er på vei Sigmund. I september skal du få følge med Oscar i ukesvis gjennom østeuropa på mc. Da vil du få god tid til å snakke ut om dine personlige problemer, og å lytte til noen gode råd. Hold ut, hold ut!!!
Vidar Gullerud på Skarnes forteller i en mail til redaksjonen at "Alt på denne BMW R 80 G/S (untatt ramme) er til salgs. Selges i deler eller samlet kr 20000,- " Vidar kan kotaktes på tlf.: 90159328 eller e-post: vgulleru@online.no Sykkelen skal selges for å finansiere nye prosjekter. Dersom du ikke har sett denne sykkelen før er den verd en ettermiddagstur til Skarnes. Løp og kjøp!!!
Ellers oppfordres medlemmene til "knulling for grusveier," ikke ulikt stuntet som ble utført på Qartfestivalen i helga. Der ga stuntet bot, pålydende kr. 10.000.- titusen - til hver av deltakerne + bandet. Får håpe pengene blir øremerket andre ting enn veivedlikehold...
- Redaksjonen går nå av nett til mandag grunnet "presserende gjøremål." God helg osv. Dont' call us, we call you!
07.07.04 "Brattbergsvarten" prøvekjørt rundt Mjøsa.
"Egentlig var planen å prøvekjøre "Mjøsa Rundt - The hard way", sier Oscar til redaksjonen, "men etter noen mil stod det klart at verken kneet eller andre deler av kroppen min er klar for den type påkjenninger enda." Redaksjonen får videre opplyst at turen allikevel ble gjennomført, dog en litt amputert runde med hovedvekt på fine veier og slake svinger der bena kan holdes på veltebøylen. Ellers har sykkelen vært på service og er klar for det meste...ikke ulikt eieren...
Stuntområde
Veien er målet...
Mat ska'rem ha...
Passe pris.
06.07.04 How to crahsj your bike with a smile on your face...part I
Etter utallige oppfordringer har redaksjonen så smått begynt arbeidet med å utarbeide heftet "Hao tu cræsj jår bajke vitt a smajl ånn jår fæis" Siden heftet trolig vil vekke international oppmerksomhet og ikke alle leserne er engelskkyndige (kun enkelte redaktører, red. anm.) vil mesteparten av tekstingen foregå på lydskrift. Dette er en tilnærming til skriftspråk som de fleste burte kunne dra nytte av. I alle fall om en legger godviljen til.
Siden det ikke fins nok kompetanse i egne rekker har redaksjonen startet opp med å teste ut noen av de eksterne konsulentene vi vurderer å benytte. Så langt har arbeidet resultert i et utall ubetalte egenandeler (fint at en kan få med giro), samt ikke ubetydelige utgifter til sentralstimulerende, smertestillende midler. Apoteket gir dessverre ikke kreditt.
Uansett, vi gir her våre trofaste (???) lesere en smakebit på hva vi har opplevd så langt.
PERFEKSJONISME
OOOOPS....
SHIIIIIT!!!
#§&&%!!!@@!!!!
"The best winter games ever!!!"
05.07.04 Åpent brev til Hr. Oscar Fr. Egeberg, Brattberget
Vil bare aller først gjøre Dem oppmerksom på at man enten bør velge skrivemåten "krasj" eller "crash". Å bruke skrivemåten "krash" er ikke norsk rettskrivning verdig. Dette til orientering.
For øvrig har De sikkert sett reportasjen på skybikers.com (se 28.06.04) om bodysurfing på asfalt. På grunn av at sykkelens retardasjonskraft var betydelig mindre i mitt tilfelle, samt det faktum at selve startposisjonen, eller avsprangsvinkelen om man heller vil, var forskjellig, fikk jeg således ikke luft under buken i særlig grad, og opplevde ikke den samme frie og høye flukt som Dem. Ei heller var det mulig å logge treslag, da min sykkel i liggende posisjon er designet som en litt forstørret spade, eller skuffe om man heller vil, og følgelig ble alt på innsiden av kåpen skuffet full av sand. Lenge før skogen.


Still # one?
Det interessante er at mens mine skader ved å forlate min sykkel i 110 kilometer per time har kommet opp i kr 948,- og i særs liten grad har hatt korporlige konsekvenser (da ikke medregnet lapping av et mindre hull på skinndressen), medførte Deres krasj i (merk skrivemåte) i 50 skader for 89.768,- pluss sønderrevne benklær og et vondt kne.
Og hva kan man lære av dette? Slutningen må være at avsprangsvinkelen er helt avgjørende for utfallet. Mitt råd er at De merker dem dette, Hr. Egeberg, nå da De har fått ny sykkel og kanskje ikke ønsker å bytte igjen nå med det aller første.
Når det gjelder valg av "HSB metode" så valgte jeg metode nummer 1: Å tie. Det gikk aldeles utmerket. Hun ser ikke inn i garasjen likevel.
mvh
Peter Ness
Skybiker #1
- Redaksjonen har bedt om en kommentar fra Oscar som svarer følgende:
"Selvfølgelig vet jeg at avspranget er viktig, det er noe alle skybikere vet." "Dog kan det hende jeg slapp taket i styret (eller døra om du vil) litt sent." "Trolig er det sånn", sier Oscar videre "at i mitt tilfelle er krashen min mer å anse som et B.A.S.E hopp utført fra MC." "Dog uten fallskjerm." "Den skal jeg huske neste gang, da går nok nedslaget litt mer smertefritt." Dessuten: "Jeg var ikke HM, det var det en forbanna bilist som var. Ikke rart det ble utelanding i skogen da."
Videre mumler han noe uforståelig om at "han driter i stavemåter uansett, da han ikke kan gå tur lenger. Verken med eller uten staver."
- Redaksjonen vil til slutt få tilføye, at dersom noen syns overstående er litt rart (mer enn ellers, red.anm.) så er det fordi innlegget er fullt av faguttrykk fra fallskjermfaget. Og der juges det MINST like mye som i allroadmiljøer...
02.07.04 null - to - null - sju - null - fire
Midt på sommeren omtrent. Alt for lite mckjøring er unnagjort. Alt for mange krash er gjennomført. Og ikke minst: alt for mye husarbeid er gjort på bekostning av mckjøring! Redaksjonen har bare en ting å si: Kom dere ut på sykkelen fort som f***!!! Redaksjonen vil i tillegg få opplyse ar den umiddelbart påstarter arbeidet med utarbeiding av opplegget for hvordqan en skal komme helskinnet gjennom en krash og få ny sykkel (lett) og hvordan en skal komme helskinnet gjennom møtet med HSB etterpå. (vanskelig) Muligens er det her snakk om en kulturkollisjon. Uansett vil en nok bruke sosiologiske teorier i er fåfengt forsøk på å analysere og knytte situasjonene opp mot kjent teori. Kanskje et konfliktperspektiv er veien å gå?
Hvor er det blitt av de gamle innleggene da???
Ting du helst ikke vil skal følge etter deg hjem