¨28.05.04 Back in business...
Etter noen ubetydelige problemer i GS leiren er nå alle tilbake i sporet i bedre form enn noensinne. Oscar melder om at "Brattbergsvarten" er "raskere enn noensinne" med nytt fordekk og nytt kronhjulslager samt noen nye pakninger. For øvrig vil han rette en stor takk til verkstedet ved Glåmdal Bilsenter på Kongsvinger som hjalp til med å ta av en gjenstridig lagerskål på sparket.
I helgen er det GS treff i Øje i Sverige. For de som ønsker å være med på fellestur dit drar vi fra Shellstasjonen ved Vinger Hotell i Kongsvinger i dag kl. 18:00. Det er middag fra 18:30 på vandrehjemmet i Øje (18 mil) så det burte vi rekke uten problemer.
Mer informasjon på GS sidene. Redaksjonen tar ferie til tirsdag. Minst!
27.05.04 Hard times in the land of plenty...
Slik beskrev Omar & the Howlars situasjonen en gang på 80-tallet. Det er også blitt fortalt at Omar hadde en gedigen tøff konsert på Rockefeller, Cruise Cafe eller hvor det nå var. Uansett er det harde tider, selv i et land der det til og med går til helvete på første klasse.
Oscar melder om at kronhjul og piniong er uskadd og "som nytt" som han selv uttaler. Litt trøbbel med å få av indre lagerbane, men dette er nå overlatt til tyngre ekspertise. Trond melder om at nytt LAN (ledningsnett) snart er på plass, vissnok inkludert ny server, hub, switch og router.
BLEK, MEN FATTET
HARD TIMES...
HARDWARE...
Mens dette skrives ringer Thomas Sahlin, den svenske GS koordinatoren for GS treffet i Dalarna i helgen. Han opplyser at alt er klart og at vi er hjertlig velkomne. Thomas føler opp med en e-post der det er lagt ut kart og litt diverse informasjon.
For øvrig kan redaksjonen meddele at det er samling ved Shellstasjonen ved Vinger Hotell i Kongsvinger kl. 18:00 på fredag for de som skal være med på GS weekend til Sverige i helga og som ønsker å kjøre sammen. Det betyr de som har GS som virker. Dere andre kan ta bilen til Øje direkte og være med på drekkinga! Altså: fredag 28 mai kl. 18:00, Shell v/ Vinger Hotell i Kongsvinger. Spørsmål rettes til Oscar på tlf. 9015 7360.
26.05.04 Hjelpetrengende mennesker...
Det har i gjesteboka den senere tid dukket opp en del ubekreftede rykter om AR-redaktør Odd Larsens private sfære. Sterke ord som "handletur til Sverige", samt "pledd", "te" og "sofakroken" har blitt brukt. Alle forstår at dette ikke kan gå upassert hen. Redaksjonen har i utgangspunktet stor respekt for at mennesker ønsker skjerming av sitt privatliv. Dette gjelder særlig offentlige personer som, Sputnik, Svein O., kongehuset, Odd V. Larsen m.fl..
Men, når Odd selv markerer dette i all offentlighet ved å dra på harrytur til Sverige, hvor han til alt overmål drar med seg og bederver deler av norges ungdom, ja da syns redaksjonen det er betimelig med litt research med forankring i allenhetens krav på informasjon om makthaverne i samfunnet.
Ikke overraskende dukker det opp pikante deltaljer rundt redaktørens liv. Den gravende jounalistikken avslører ikke bare at Odd vurderer å selge sin nyinnkjøpte R 80 GS, men også hans forsøk på å skape seg et "machoimage" får en alvorlig knekk. Redaksjonens innleide fjortishacker har vært inne på mannens datamaskin i et ubevoktet øyeblikk. Vi kan i dag avsløre et håndplukket utvalg av AR-redaktørens linker under "Favoritter" i hans nettleser. Som for øvrig er Microsoft Internet Explorer. Fra en gammel erkesosialist kunne man kanskje forventet en eller annen freewareleser, men nei da. Sosialismens høyborg på Ski står for fall...
Her er de avslørende linkene: Link 1 Link 2 Link 3
HJELPETRENGENDE?
25.05.04 Først i sporet så lenge det varte...
Murphys lov har vi snakket om tidligere i denne spalten. Denne gangen har Murphy virkelig lagt BMW's GS modeller for hat.
Tronds nye 1200 GS tok kvelden forrige uke. Vil ikke starte. Nytt ledningsnett er bestillt. Så får vi håpe det hjelper. Oscars 1150 GS "Brattbergsvarten" fikk en oljelekkasje på kardangen i går kveld. Ved nærmere ettersyn viste det seg at lageret til kronhjulet har gått. Om dette har medført at kronhjul / piniong er skrot vites i skrivende stund ikke. Uansett må alle lagere byttes og alt sammen settes opp på nytt. Både Trond og Oscar melder at de jobber som besatt for å få tingene på plass før helgens GS Weekend i Dalarna.
24.05.04 Allroad-mc, først i sporet!!!
Nei, vi snakker ikke om at fornuften (???) har tatt medlemmene og at de har begynt å gå på ski eller noe annet idrettslig, men om at allroad-mc ledet grusturen på Finnskogtreffet som gikk av stabelen i helga.
Det var mange deltakere på treffet med sykler fra Suzuki 125 "enstånka" via Transalp/AfricaTwin til rene endurosykler ala KTM 525 og DRZ 400. I tillegg Varadero, GS m. fl.
Grusturen lørdag var omkring 27 mil lang og inkluderte alle typer veier, fra fine, harde grusveier med høy fart til gjengrodde stier. Bortsett fra en del snø / haglbyger i løpet av turen var det sol og fint. Vi endte som vanlig opp på vertshuset Tvällen på svensk side av grensa. Der ble det servert "villsvin på planke" til forrett. Noen hovedrett kom aldri. Redaksjonen har i ettertid lurt på om plankebiffen kanskje var hovedretten.
Fra allroad-mc stilte Christian og Tonje, som for øvrig lå over i telt, Oscar, Roy, Vidar (på nyinkjøpt Moto Guzzi 650 off-roader, en sykkel som raskt fikk klengenavnet "Iveco'n), Odd-Einar, Odd Larsen, med sin nyinnkjøpte R 80 GS og Vegard på 1100 GS. 7 stykker altså. Ikke ille.
BRATTBERGSVARTEN KLAR TIL DYST
ODD EINAR
WARGFROKOST
TREFFPLASS M / MC BUTIKK
21.05.04 Grustreff på Finnskogen
I helga er det grustreff hos Oscars bror Christian på Finnskogen. Muligheten til seriøs offroad, samt stille turer på fine grus- og asfaltveier er tilstede, kort sagt noe for enhver smak. Frllesgrusturen på lørdag kl. 11:00 ledes av Oscar, og blir etter hans eget utsagn "nor å fortelle om til barnebarna."
Spøk til side, Oscar melder om at turen vil passe alle typer mc og gå på alle typer veier. Mer informasjon: OTC
18.05.04 Ferien avlyst.
Ikke helt, men redaksjonen tar seg tid til å publisere en link til et grusarrangement som går av stabelen 24. - 27. juni i år. Arrangør er MC-avisa. Redaksjonen har fått link til arrangementet tilsend fra allroad-mc medlem og MC-avismedarbeider på Skarnes, Vidar "Grusern" Gullerud. iflg. reklamer er arrangementet for "store offroadere" og knastedekk "et must." Tja, sier nå vi...en kan komme utrolig langt ut i myra med slitte Tourance og... Trykk på bildet til høyre for å lese mer om dette arrangementet.
17.05.04
G R A T U L E R E R..... M E D..... D A G E N .
Fra foreningen FTFADVIN (Foreningen Til Fremme Av Dårligere Veier i Norge) har redaksjonen fått tilsendt en liten sang i anledning dagen. Foreningens leder, Armand Telehivet opplyser at hymnen synges hvert år samtidig som en bit asfalt destrueres. Foreningen ser med stor skepsis på muligheten for at det innføres en EU-standard på veier i Norge, hvilket etter foreningens oppfatning vil heve veistandarden betraktelig.
Vår umiddelbare reaksjonen er at Telehivet har rett i dette, og tenker med redsel på at alle veiene blir som E6
Mel.: "Ja vi elsker."
Ja vi elsker grus og humper, telehiv og støv,
Dårlig asfalt, skeive svinger, flust med digre høl!
Elsker, elsker den og tenker,
på en hovedvei,
Der belegget er som gulvet
i et husbank hus,
Der belegget er som gulvet
i et husbank hus.
Fremdeles langt til en eventuell litteraturpris sier nå vi...Redaksjonen tar ferie til 24 mai grunnet "presserende oppdrag."
14.05.04 Endelig fredag!!!
Redaksjonen runder av uken med et innlegg som først ble publisert i Classic Honda klubben for 9 år siden. Artikkelen er signert Ole Kristian Såhaim (kiss) , nåværende trippeleier, Honda CB 750 eier og en ellers trivelig kar. Kiss har flere langturer nedover i Europa bak seg. I dette reisebrevet skildrer han hvordan det er å forlate en rekkefirer langs veien og sitte på med en XT 600 videre. Kiss oppgir at "det er nok endel som tyder på at jeg allerede for 9 år siden hadde et horn i siden til BMW."
678kB
Du må ha Acrobat Reader for å lese artikkelen. Hvis du ikke har den må du laste den ned og installere den først. (kjekt å ha)
13.04.05 Special price for you my friend...
Vårt AfricaTwin kjørende medlem Frode har atter åpnet mcverksted. Frode har tidligere drevet denne geskjeften litt her og der. Denne gangen er det i samarbeid med innehaveren av Falken på Kongsvinger der Frode er ansatt. Lokalene ligger greit til rett utenfor sentrumskjernen i Kongsvinger, og Frode har i dag det eneste, godkjente mcverksted i Kongsvingerregionen. Nærmeste, godkjente mcverksted er Jessheim, Hamar eller Oslo.

Frode har fagbrev både som bil- og mcmekaniker og har bred og lang erfaring innen bransjen. Frode utfører alle typer reparasjoner og service / vedlikehold på alle typer motorsykler. I tillegg til service og reparasjoner skaffer Frode det meste i deler og utstyr til gunstige priser. "Special price for you my friend" for medlemmer av allroad-mc.

Dersom du ønsker et godt tilbud kan Frode kontaktes på 951 83235 eller e-post
12.05.04 Noen bilder fra "International Allroadtur 2004"
Trond Holter (BMW R 1200GS) har sendt oss tre bilder fra turen, og vi har mottatt mail fra "grannlandet" Sverige. Det er vår imponerende venn Ulrich Trogisch som har sendt oss seks bilder. Uten at webmaster var med selv, (ja da, jeg vet det var noe dritt, ingen å mobbe!!!) så fremgår det tydelig av bildene at alle så ut til å ha en kjempedag i salen. Igjen takk til Odd for gjennomføring og til alle dere som var med. De tre øverste bildene er tatt av Trond, de seks neste av Ulrich.
 
Dog ser det ut for redaksjonen at turen i all hovedsak var et ete- og vaffelgilde uten sidestykke i norsk mchistorie??? "S.A.T.S perioden som vanligvis varer fra nyttårsaften og frem mot begynnelsen av februar er forlatt til fordel for hurtigmat på bensinstasjoner og vaffelpressa hos redaktørstanden. Dette borger ikke bra for fjæringskomponentene og skinndressene i sommer gutter!!!
11.05.04 Litt smått og godt...
Redaksjonen får innimellom litt smått og godt tilsendt på e-post. De siste dagene og timene har det kommet inn en del vi velger å publisere samlet.
"Kiss", alias Ole Kristian Såheim i Nord-Odal MCK takker for linken til Nord-Odal MCK i forbindelse med deres treff siste helgen i mai, "Kuk i Odal'n." Treffet trekker mange hyggelige personer fra både øst og vest. Redaksjonen anbefaler spesielt festen på kvelden som vi husker som...eee...har blitt fortalt er jævlig bra. I år har klubben slått på stortromma med en rekke gode band. Tidliger har Notodden Bluesband m.fl. spilt på "Skytterhuset" som klubbhuset heter. "Kiss" kan sikkert oppdatere oss glemske på dette.
Frode Negård og et nytt, ubeskrever blad som heter Christian Hovde (Suzuki DR 800 BIG) har meldt seg på "Gravel Party" og gleder seg voldsomt. Som resten av oss andre. Vi kan liksom bare ikke helt vente til at det blir juli for å få dratt opp i fjellheimen...
Ann Kristin Gullerud (kona til Vidar på Skarnes) nevnes med heder og ære fordi hun har vært så vennlig å oversette den franske delen av teksten til GS treffet i september. Tusen takk skal du ha.
Sigmund melder om at han er på vei over fjellet onsdag, og at vi sees på Tyrigrava hvis han rekker det. dette vites midt på dagen på onsdag. Redaksjonen er noe skeptisk, da Sigmund oppgir at han "ska testa ut den nye GPS'n min." DET prosjektet trenger ikke nødvendigvis å bli vellykket...Husk at du IKKE trenger kart med deg når du har GPS!!! (viktig - viktig)
Nye medlemmer som deltok på "International Allroadtur" og som er verifisert av redaksjonens buskmenn er flyttet opp på lista. Dersom noen er glemt, vennligst gi beskjed til redaksjonen slik at nødvendig korreks til ledelsen av tellemannskapene kan gis straks.
Og sist, men ikke minst i dag sender redaksjonen sine varme tanker og takk til vår utmerkede konsulent i "fritysk" Natalie Klaeger Østby i Nord-Odal som har oversatt alle sidene til GS treffet til perfekt tysk. Natalie har, så vidt redaksjonen kjenner til, minst mellomfag i tysk i tilleg til at det er hennes morsmål, og er således en virkelig fagkvinne på området. Da redaksjonen snakket med Natalie på tlf. i ettermiddag oppfordret vi henne til å knabbe gemalens KTM DUKE og komme seg på dette treffet, selv om hun da stiller med "feil" sykkel. Natalie opplyser at hun sterkt vurderer å gjøre alvor av dette, noe vi inderlig håper. Hører du Ola, forbered deg på barnevakting mesteparten av den helgen.
HARD ACT TO FOLLOW...
10.05.04 Well done!
Nei, vi snakker ikke om hvordan kjøkkensjefen i allroad-mc (ja vi har nemlig det!!) nekter å steke biffen din, men om gårsdagens arrangement "International allroadtur 2004."
Redaksjonen har ikke fått tilsendt noen bilder fra turen enda, men kan meddele at det møtte opp i overkant av 20 sykler på Vormsund denne solfylte og varme søndagen. Bilder kommer senere. Har du noen gode, send dem til oss.
Blandt GS'r, KTM, AT og diverse andre sykler stod Ulrich. Kjent for redaksjonen fra GS treffet i fjor. Ulrich kom enkom fra Stockholm for å delta på International Allroadtur, som han etter eget utsagn "syns så allright ut." (!!!) Ulrich hadde kjørt fra Stockholm dagen før og overnattet i Torsby til søndag for å delta. Etter at turen var over ble Ulrich med Odd og noen flere hjem til Odd på litt kaffe og vafler før turen gikk tilbake til Stockholm. Ulrich: Du er en helt og et eksempel til etterfølgelse!!! Du får redaksjonens ærespris for mai. Velkommen på GS treff i september. Allroad-mc byr på treffavgiften for deg i år!!!
ULRICH, MEST IMPONERENDE I HITTIL I ÅR!!!
Ut over dette melder Odd om god stemning og gode allroadveier, runden i år var på omtrent 40 mil. Arrangementet gjentas neste år, og blir et fast innslag på våren heretter. Well done Odd, well done!
De av medlemmene som står under streken vil bli flyttet opp i løpet av uka som kommer når redaksjonen mottar "godkjent verifisering" fra tellemannskapet som stod diskret utplassert i kamuflasjeutstyr langs løypa.
07.05.05 En liten påminnelse...
INTERNATIONAL ALLROADTUR SØNDAG 9. MAI 2004
OPPMØTE: ESSO, VORMSUND KL. 09:29
ANSVARLIG GUIDE: ODD V. LARSEN
ARRANGØR: ALLROAD-MC.
BE THERE...
Les om den første internationale allroadturen HER!
Les mer om turen under "Aktiviteter"
Vormsund ligger ca. 2 mil langs RV2 fra Kløfta mot Kongsvinger
06.05.04 Missing link uke 19
Har du trøbbel med dieselpumpa di? Virker ikke airconditionen? Lurer du på noe om insprøytning eller andre typer "vanskelige" spørsmål? Da kan firmaet Sand-Tec i Nord Odal være løsningen.
Firmaet har spesialisert seg på diesel, bilelektrisk og A/C, samt at de har måle- og kalibreringsutstyr for det aller meste. En av mekanikerne har vært verksmester hos et større bil/dieselverksed før han og noen til startet dette firmaet. Firmaet er Solør-Odals eneste godkjente diesel / bilelektriske spesialverksted.
Ukens link for intellektuelle (Geir og sånn)
Tankens proletariat!
Hvor har det blitt av de intellektuelle? De som gjennom offentlig debatt var med på å påvirke og forandre verden? Dette (og mere til) får du svar på ved å trykke HER!
05.05.05. Påmeldinger til årets aktiviteter
Påmeldingene til aktivitetene i år strømmer på til redaksjonen. Responsen er god, og det er tydelig at "turistsjefen" har funnet løsninger som de fleste syns er gode. Spesielt hyggelig er det at Sigmund kommer helt fra Stavanger for å delta på "Concert Tour" og at Frode Gjedrem og Gard Bjering også kommer derfra for å delta på "Gravel Party." Redaksjonen har sendt e-post til "de fleste med GS i Europa" etter eget utsagn, og det har kommet tilbakemeldinger fra flere interesserte. Så langt er dansker, tyskere og nederlendere de som har gitt lyd fra seg i tillegg til svenskene.
"International Allroadtur 1004" går til helgen, nærmere bestemt søndag 9. mai kl. 09:29. Oppmøte er på Esso stasjonen på Vormsund. Det er på "Oslosiden" av Vorma ved rundkjøringa. Påminnelse om dette kommer fredag.
Her er listen over påmeldte:

"Concert Tour" 4 - 6 juni
Sigmund
Oscar
Odd-Einar
Yngvar
Roy S.
Geir Løkke
Anne (mora til Geir, red.anm.)
Kjell Bencsik

"Gravel Party" 9 - 11. juli
Oscar Egeberg
Vidar Gullerud
Odd Einar Egeberg
Ola Østby
Erling Foshaug
Odd S. Flock
Harald Larsen
Frode Gjedrem
Til "International Allroadtur" 9. mai er det ikke påmelding, men bare å møte opp. "Westbound" kommer vi tilbake til med påmeldingsfrist, men dersom du ønsker å delta, gi gjerne beskjed allerede nå grunnet overnatting på Jæren.
I tillegg er følgende påmeldt til "GS weekend" i Dalarna i Sverige: Oscar, Odd-Einar, Roy, Arve, Tonje & Christian, Ivar, Vegard og Odd V. Larsen og Trond Holter.
04.05.04 Jekktest
Redaksjonen har mottat et eksemplar av en liten mcjekk fra Ola og Trix - Import. Jekken er av en tradisjonell type, og den er ikke mer enn 10 cm høy sammenslått. Løftehøyden er oppgitt til 40 cm. Det var derfor med stor interesse vi pakket ut og monterte jekken. Ville den klare å få noe høyde på GS'n som jo er jo høy under fra før? Hvor stabil er konstruksjonen? Mange spørsmål ble besvart etter hvert som testingen skred frem. Oppdraget var å justere ventiler på GS'n til Oscar, og vi drev ute hjemme hos Oscar. Ren hobbyvirksomhet altså.
Jekken leveres delvis montert i en diger pappeske. Den er ganske tung, men det borger jo for skikkelig godstykkelse og kvalitet. Å sette sammen jekken er en grei affære, helt på høyde med ting fra IKEA. Det tok ikke lang tid å sette den sammen, du trenger å dra til et par, tre skruer. Vi klarte oss med to middels skiftenøkler. Når jekken så var omhyggelig sammenskrudd, oppdaget vi at den har et langt håndtak til å dra den bortover "gulvet" med. Vi trodde først denne stanga var til å åpne skruen på jekken for å senke mc'n slik at vi slapp å bøye oss ned hver gang vi skulle gjøre det, men nei.
Jekken ble plassert under der vi trodde sykkelens balansepunkt var, og opp i lufta bar det. Jekken er utstyrt med pedal og er lett å jekke opp. Etter litt flytting frem og tilbake fant vi balansepunktet, og sykkelen stod trygt plassert med begge hjula omtrent 20 - 30 cm over bakken.Vel, trygt og trygt. denne jekken har ingen låsemekanismer som holder fast sykkelen. Dog har den løkker der du kan tre spennbånd eller lignende gjennom, og disse fungerte bra. Det er flere stykker, så det var ikke noe problem å få satt fast GS'n slik at den stod godt å stødig på jekken. Spennbåndene må du dog skaffe deg selv.
Vi justerte ventiler og gjorde en del annet småtteri på sykkelen men vi nå engang drev på. Og inntrykket? Det er vanskelig å si noe om jekkens kvalitet og levetid. Den ser solid ut, men vi har ikke så mye å sammenligne med. Hvor lenge du har denne jekken vil trolig variere med bruk og håndtering som med det meste annet vi har rundt oss. Totalt sett sitter vi igjen med et meget godt inntrykk av jekken. Den er enkel og solid, og er et meget godt hjelpemiddel for den som ikke trenger et komplett løftebord til disposisjon. Dersom du kun trenger litt høyde på sykkelen en gang i blant anbefaler vi varmt en slik jekk. Du får akkurat den høyden som gjør at skruingen blir litt lettere, og kostnaden er overkommelig.
Det fins en dyrere modell med diverse festeanordninger og støtteben. Vi følte ikke at dette var nødvendig på den sykkelen vi testet på. (BMW R 1150 GS). Ola treffer du på 40066563 og prisen er drøyt 1500.- Det er den utvilsomt verd.
SISTE
Rett før dette innlegget skulle på nettet opplyste Natalie (Olas kone og redaksjonens konsulent i fritysk red.anm.) at Ola er i Houston og henter mer "gadgets." SMS så lenge altså. Redaksjonen vil gi beskjed når Ola er tilbake.
03.05.04 Det er mai, og sesongen er i gang for alvor
I alle fall for de med sykler som går. Enkelte medlemmer melder om at et oljeskift allerede er unnagjort, og at de er godt innpå det andre. Fra Skarnes meldes det at svarten der står i startgropa, ment grunnet at det tok litt tid å finne en tenningsdel. Vidar har i løpet av helgen blitt eier til nok en R 80 G/S, så dette blir spennende.
Odd melder at støttekontakten hans (som fra før kun har Aprillia CapoNord, DRZ400, en strøken Suzuki GS 100 G, en Honda XL 600 R samt noen andre, ukjente sykler) nå har fått enda et tilskudd til sykkelparken. Yngvar har kjøpt en 2000 modell KTM LC4, rød og svaer. Odd foreller ivrig på telefonen at dette løste hans problem med en sykkel nr. 2, slik at han nå er selvoppnevnt XL pilot. Testturen gikk innover i Himdalen(tvilsomt sted i Akershus), men at de der fikk stopp grunnet snø.
Oscar melder om at "rusten begynner å løsne og farten på grusveiene stiger." Hjelpe og trøste sier nå vi. Han tilegger at Øhlinsdemperne bidrar til at sykkelen sitter godt på veien, og at sikkerhetsmarginene av den grunn er "vesentlig bedre enn i fjor" i følge ham selv. Vi tviler ikke...
Odd Einar forteller at han har brukt helgen til å sove ut etter uker med overtid og skruing om natten på sykkelen for bytte av drev, kjede o.l. Men han lover å kommer sterkere tilbake.
Ola er i Houston og henter "prylar" han skal selge til uskyldige, intetanende kunder, ikke ulikt det Odd bedriver. Trolig har Ola med seg flere mcjekker tilbake. Det kommer flere bilder av den, samt en minitest denne uka.
Fra Stavanger melder Sigmund at han har vært på tur i nærområdet og funnet flere fine mcveier, samt skryter på seg at "han har kjørt vettet av" en eller annen kvinnelig slektning på 16 år. Imponerende Sigmund, imponerende!
Det drypper inn med påmeldinger til de forskjellige aktivitetene. Den siste til "Gravel Party" kom fra Stavanger i går søndag. Vi legger trolig ut en liten liste over deltakere på de forskjellige aktivitetene senere i uka. Redaksjonen minner om kåringen av "Årets allroader" og "Årets nykommer" også skal gjennomføres i forbindelse med julebordet. Hva tenker DU at du skal gjøre for å fremme ditt kandidatur? Kjøre sykkelen ut i myra? Bidra med opplysningsvirksomhet til denne spalten? Delta på alle arrangementene? Sette ny rekord i UP's arkiver? Vel, som dere forstår er mulighetene mange. (kontanter godtas også, red.anm) Redaksjonen er uansett i gang med å planlegge kåringen og følger medlemmenes aktiviteter med argusøyne. Sladder (saklig og usaklig) mottas med takk,
Husk at mai er den måneden det blir drept flest mckjørere. Kjør som f... for å komme deg unna bilene...