30.04.04 Et avansert system part III: Timing er det viktigste av alt
Hei til alle vårkåte allroadere. Nå som snøen endelig har slippi taket rundt husvegga i Lia har jeg børsta støvet av "den deilige svarte dama mi". På tross av trusler fra forrige innlegg våger jeg meg igjen med noen tanker fra dagliglivet i Lia i Kongsvinger. Jeg skal være enig i noe av kritikken, spesiellt dette at enkelte kunne komme over våre betraktninger men det er da moro å leve litt farlig. Det er på sin plass å sitere en god venn; "utroskap styker forholdet". (David Beckham? red.anm.)Vel nok om det, tilbake til ei sann historie fra virkeligheten;
Jeg gikk rundt BMW'n for 73 gang en ettermiddag forrige uke, blank i øya og med en "halv kram en" (en blir jo litt yr av å se på svarte damer med nydlie former) og uttrykte med stor tilfredshet til BMW'n at nå gleder vi oss virkelig til BMW treffet i Sverige. Da fra lengst oppå tomta hvor heimeværnet sliter med å fjerne restene av noen bjørker vi har felt (jeg er jo opptatt med viktig vedlikehold) svares det kjapt; BMW treff?
Jeg later som om jeg ikke hører noe fra den kanten og fortsetter dialogen med den andre dama mi (altså den på to hjul) og gjentar litt høyere denne gangen at det skal bli fint å dra på tur sammen til Sverige i slutten av mai. Nå har den første dama (den på to bein) alle sanser rettet mot meg og BMW'n. Hu kan minne litt om sånn katta ser ut rett før hu prøver fange ei mus, voldsomt fokusert på oss to der nede. Hva er det du sier, skal du til Sverige på BMW treff?
Der og da går det opp for meg at den geniale fremgangsmåten i "Et avansert system part II" ikke er så genialt lenger. Jeg har rett og slett feilbedømt tidspunket totalt!!! Hu har glømt alt jeg ofret for å få velsignelse til BMW treffet. Likevel er det nok lagret et eller annet sted i lillehjernen til hu med to bein at det er nevnt noe om detta før så jeg svarer med en største selvsikkerhet at dette er klarert for leeeeeenge sia. Problemet mitt nå er at det var for leeenge sia. Alle de skarpe kvinnelige hjernecellene jobber på høygir nå for det er nok litt nederlag å måtte inndrømme at hu også kan glemme ting som blir sagt. Det blir nemlig brukt mot meg daglig at jeg ikke hører hva som blir sagt eller glemmer det. Samtidig granskes jeg fortsatt like volsomt (katt og
mus) for å se om kroppsspråket mitt kan avsløre om jeg bløffer.
Men jeg er rolig som skjæra på tunet mens jeg kjærtegner dama på to hjul og småplystrer litt. Denne overdrevent iskalde holdningen samt at hu nok svakt kan erindre noe fra "Et avansert system part II" gjør hu motvillig mumler at det er rart hu ikke kan huske noe om dette men har jeg sagt i fra for leeeenge sia så stemmer vel det. Jeg topper det hele med å hente litt iskaldt vann til hu som svetter og sliter med greiner og kvist og foreslår å la hage være hage og heller ta en tur på BMW'n i det fine været så kan jeg spandere en kebab eller no. Forslaget mottas med takk og et stort smil og jeg kan triumferende notere at jeg rodde meg greit i land denne gangen også.
Nå gjenstår det bare å finne en passende anledning til å fortelle at husbonden må reise bort noen helger i mai og juni for å kjøre rally og bruke opp tusenvis av kroner på startavgifter og fyll og morro. Jeg får si som Blostrutmoen; "time will show" og prøve og time det bedre denne gangen.
Vegard Myrli, Salgskonsulent

Microtec AS
Sidevegen 9A
Postboks 824
2205 KONGSVINGER

Tlf 62 88 82 50 Fax 62 81 42 07 Mob 905 19 482

29.04.04 The missing link uke 18
Har du for dårlige bremser? Syns du din nåværende leverandør pusher deg dritt? Trenger du bremseslanger, luftfiltre, silikonslanger, batterier eller gud vet hva til din MC? (eller bil) Da kan EBC Brakes Norge as være løsningen for deg. Firmaet startet opp i 2000, så de er ganske ferske i bransjen. På sin webside lover de "Kvalitet - Service - kunnskap." Ingen i redaksjonen har så langt forsøkt firmaet, men de var representert under mcmessa på Lillestrøm og ga et godt inntrykk.
Dersom noen har, eller får erfaringer med firmaet, del dem gjerne med oss. Dersom det ikke dukker opp noen sensasjonelle innlegg som redaksjonen mener MÅ ha spalteplasse i morgen skal Vegard Myrli få plass til sitt betimelige innlegg om timing. Timing, eller "tajming" (må ikke forveksles med den kinesiske stuntpoeten Taj Ming, red.anm.) som det korrekt uttales, er særdeles viktig, spesielt overfor HSB. Mang en fin tur har gått i vasken grunnet dårlig timing. Vegard viser deg fellene - og hvordan du unngår dem...
28.04.04 I FEEL SO LONESOME IN MY SADDLE SINCE MY HORSE DIED...
Vyrde Bladstyrar!
Med tanke på hvilken virkelighet vi lever i og hvilke farer som truer hvor man enn snur seg har jeg fått det for meg at jeg muligens må offentliggjøre en unnskyldning.
Veiene er nå bare og fremkommeligheten er bedre sånn at avstander ikke lenger er til hinder for hevnaksjoner eller besøk av torpedoer o.l innleid av folk som kanskje føler at enkelte av innleggene i spaltene har vært en smule injurierende. (ja jeg mener de som kjører trehjulinger)
Det har ikke vært lett å treffe den rette beslutning, men følgende kompromiss dukket opp en natt jeg våknet med ull på tungen etter å ha drømt at noen tvang meg til å ete en tiger??? :
Jeg vurderer nå å be om tilgivelse for sleivkjeften min og at unnskyldningen skal gjelde frem til neste snøfall dekker allroadveiene og tryggheten igjen senker seg over sørlandet. Jeg håper å kunne nyte sesongen uten å måtte leve i frykt for ufine metoder. Dette blir å betrakte som en utstrakt hånd og er selvfølgelig absolute rubbish skrevet i villfarelse. Ber om orsak. Nyt sesongen GRUSomt og vg.se bort fra det ovenstående.
Med vennlig hilsen
Ivar Evensen
SISTE - SISTE - SISTE
"De første 20 milene i salen i dag var i beste fall direkte depressive" opplyser AR-redkatør Odd via firmabetalt mobiltelefon fra Tynset. "Det sprutet ned, temperaturen var + 2 grader og jeg angret bittert på at jeg ikke tok bilen" fortsetter han "Men så kom jeg på noe!" "Jeg kjører rundt på Solan II (BMW R 1150 GS red. anm.) midt i beste arbeidstid, jeg håver inn en par - tre tusen i kilometergodtgjørelse OG det kunne jo vært værre!!!" "Sykkelen kunne jo stått i kjelleren i påvente av deler!!!" "Etter dette opplysende faktum var dagen reddet, og jeg takket skaperen (og feriepengene fra i fjor) for at jeg hadde kjøpt med nok plast til å beskytte meg i de neste 20 milene i plaskregn" "Nå sitter jeg her på hotellet med en kald øl, i morgen skal jeg besøke assisterende rådmann i en eller annen grisgendt kommune og trolig gjøre en kjempehandel som skal sikre meg langt inn i en 1200 GS" fortsetter han ivrig. Redaksjonen, som er lettere blasert etter mange år i salen, forstår ham godt. Odd har klart det mange skulle ønske de kunne få til - han får betalt for å kjøre mc. Det skal i ærlilgheten navn sies at dette er omtrent som å drive med traverhester: hvis man elegant ignorerer ALLE utgifter de siste 20 - 30 åra, og kun legger til grunn en og annen tilfeldig trøstepremie som er innkassert opp gjennom åra blir det jo litt overskudd av det. I alle fall når tallene skal presenteres for HSB!

ODD WINNER...
Husk: A BAD DAY ON THE ROAD STILL BEATS A GOOD DAY AT WORK!!! (unknown H-D owner)
27.04.04 "Fryd ligger og venter på deg, rundt neste sving..." (Anne Grethe Preus)
Denne uken har redaksjonen så langt presentert noen av medlemmenes aktiviteter i april. Dvs., deler av ståa hos tigerguttene. Vi hviler ikke på laubærene, og vil videre i uka komme med et betimelig innlegg om timing signert Vegard Myrli. Vi har en beklagelse fra et av klubbens BMW kjørende medlemmer i forhold til TTT gruppa (ja, det er helt sant) OG vi skal presente nok en minnsing link her i spalten "siste nytt." Dette er i alle fall planen så langt. Følg med, følg med..

Redaksjonen venter på medlemmenes innlegg og bilder fra seseongstart i nord og sør. Send inn så mye dere kan, både nå og utover i sesongen. Alt loves publisert i nogenlunde uredigert form. Dersom du har mange bilder er sneglepost å foretrekke, da rekasjonens bredbåndsforbindelse ser ut til å ta "noe lenger tid enn ventet" som Oscar så dipolmatisk forklarer redaksjonens geografiske plassering milevis fra folk. Noen har allerede kjørt en del i år. Oscar melder om at GS'n fungerer perfekt og at nytt luftfilter fra BMC er montert. Dette filteret tilsvarer K&N. Motozentrum i Oslo (BMW i Oslo) var leveringsdyktige på filteret på to dager. Honnør til dem for det.

9. april var Trond, Oscar og Roy på tur. Veien gikk fra Kongsvinger via indre Østfolds småveier til Langhus der Trond bor. Tilbake kjørte Roy og Oscar bakveien på østsiden av Glomma. Her går det for øvrig småveier på begge sider oppover hvis en finleser litt på kartet. 3 generasjoner fireventilGS var med på turen, 1100 GS, 1150 GS og 1200 GS. Alle like spenstige og potente som alltid. Det ble ikke bevisst målt krefter innad, men etter litt byttekjøring er det ganske åpenbart at det er klare forskjeller på disse tre syklene. Om den nye 1200 GS kan mye sies, men at BMW igjen har vist hvor lista skal ligge er hevet over enhver tvil.
KRAFTSTASJONER
11. april var Oscar og Roy på tur til Arve, Gunnar og Are i Vestfold. Turen gikk fra Kongsvinger via Vormsund, Dal, Maura til Roa. Derfra til Jevnaker og via gamleveien langs østsiden av Tyrifjorden til Sylling. Derfra kjøret de veien som går langs den søndre delen av Tyrifjorden til Vikersund, og så vestsiden av Drammesvassdraget til Hokksund. Videre via Eidsfoss og sideveier til Vivestad og Andebu. Tilbake gikk ruta via sideveier til Horten, frege til Moss og sideveier gjennom Akershus og Hedmark til Kongsvinger. Drøyt 70 mil totalt.
PAUSE VED TYRIFJORDEN
Lørdag 24. april ved det på'n igjen for Frode N.; Odd Einar, Odd L. og Trond. Oscar og Trond er med i en annen klubb som heter Skybikers og som er for falskjemhoppere med mc. Klubben avholder diverse aktiviterer i løpet av sesongen, og en av de er en vårtur som tar utganspunkt i Eidsfoss i Vestfold. Skybikers har et tyngdepunkt i BMW som er største gruppering, men mange i klubben kjører R-sykler som Ducati 996, Kawa ZX10R, GSX, Fireblade m.m. Det skal dog bemerkes at GS'n gjør godt fra seg på svingete sideveier med dype sprekker, humper og diverse andre uidentifiserbare asfaltskader.
Odd Einar og Oscar passet på å utvide turen litt, og kjørte fra Eidsfoss via Eggedal - Haglebu - Halingdal - Golsfjellet - Leira - Dokka - Gjøvik - Minnesund og Nord Odal tilbake til Kongsvinger. Sykkelen til Oscar (ny 31.mai 2002 red.anm.) passerte 50.000 km. på turen. Kaffepause på fjellstue, pølse på Gjøvik, samt litt "fint driv" over Golsfjellet og på diverse sideveier var ingredienser som gir inspirasjon utover i sesongen.
SAMLING I EIDSFOSS
KAFFE PÅ HAGLEBU
SNØ - KALDT - SUVERENT
DIT VIL JEG!!!
GOLSFJELLET
26.04.04 Sent, men godt!

Innlegget i dag skulle egentlig ha handlet om vårturene til noen av de medlemmene i allroad-mc som har motorsykler som kan kjøres rundt på veien for egen maskin. Alle har nemlig ikke det. Da redaksjonen er forholdvis human (med noen få unntak red.anm.) skal vi ikke belyse hvilke merker og modeller som går og ikke går om dagen, men begrense oss til at det ble skrevet noen innlegg med tilhørende kommentarer i gjesteboken som førte til umiddelbar respons fra tigergutt Geir. Geir har sendt oss det vi oppfatter som en forebyggende garasjerapport.


I RISIKOSONEN?
Redaksjonen bemerker at det fins flere nivåer av forebygging; primær-, sekundær- og tertiærforebygging. Redaksjonens sosialfaglige kompetanse hevder at sterkt forenklet og grovt sett er primærforebygging å hindre av at problemer oppstår, samt rettet mot hele befolkningen eller utsnitt av den (f.eks. GS kjørere). Sekundærforebygging er hindring av videre uønsket utvikling av et allerede oppstått problem, rettet mot riskikogrupper (f.eks. GS kjørere). Tertiærforebygging er tiltak overfor enkeltindivider for å hindre tilbakefall / forverring. Tertiærforebygging handler også om oppfølging og vern med sikte på å opprettholde / forbedre livskvaliteten hos mennesker som i utgangspunktet har det vanskelig. (f.eks. GS kjørere) (Reinås i Håndbok for alkohol- og narkotikafeltet 1998). Eksemplene står for redaksjonens regning.
På fagspråket kalles dette Geir nå gjør altså "sekundærforebygging."
Geir har send oss følgende mail:
Til redaksjonen.
"Sender her en Garasjerapport som må inn under "siste nytt" fort som faen, før Oscar får hatt det for mye morsomt på min bekostning. Sender også med bilde av Performance-kunst -objektet, meg selv i et fortvilt øyeblikk, som det var mange av og et bilde av min x-leverandør."
PERFORMANCKUNSTOBJEKT
FORTVILET TIGERGUTT
XLEVERANDØR
ADVARSEL
Garasjerapport fra Panthera Tigris i Maridalen.
Siden Oscar nå veit at Tiger`n min ennå ikke er på veien, ser jeg det som en stor nødvendighet å komme med en garasjerapport for å klargjøre, dekke over og unnskylde dete faktum, før Oscar får velta seg for mye i min missære.
Lite visste jeg da jeg begynte å gjøre forberedelsene til årets sesong for et par måneder siden at muligheten for at det samfunnsomspennende fenomenet ”just-in-time” –levering ikke gjaldt meg! For en stund sida bestilte jeg nye bremseskiver til Tiger`n + noe annet smått til bremsene for en overhaling av kalipera. Det skulle ta 3-4 dager. Det tok 2 uker. Men det var ingen fare, da det var tross alt ikke var langt ut i våren ennå.
Under overhalinga av kalipera, fant jeg ut at jeg trengte nye stempler. Disse ble bestilt, og lovet levering i løp av 3-4 dager. Etter 2 uker med masing fant min x-leverandør ut at Triumph i Sverige ikke hadde videresendt bestillingen til England. (Min x-leverandør tror visst at ting kommer lettere til Norge ved å sende det via et ekstra ledd i Sverige) Delene skulle nå komme til meg innen…. ja, akkurat: ”2-3 dager”. Det tok en uke.
Nå satte en lettere irritert Løkke seg i sin Suzuki tripple og kjørte til Panthera Tigris som satt innesperret i Maridalen, for å montere bremseskiver på de nyskodde (TKC 80) felgene. Jeg hadde fått feil bremseskiver!!! Oscar, den etterpåkloke $*%#, forklarte meg med stor skadefryd over telefonen at ”..delene skulle du ha bestilt for lenge siden…”, hvorpå han sa han måtte legge på, da han måtte kjøre videre på GS`n sin. Takk Oscar. Din medfølelse varmet!
Jeg velger og se på det og fremdeles ha en sykkel strippa i garasjen som et eksempel på Performance-kunst! Og det var et kunststykke som egentlig er barnslig enkelt. Vent med å bestill deler til du skal skru, og vent med å skru til du skal ha ut sykkelen. ....og tro på folk når de sier ”…2-3 dager…”. Værre er det ikke.
Nå har jeg levert inn bremseskivene, fått igjen pengene og bestilt skiver fra min nye leverandør, som bestiller direkte fra Triumph i England. Delene kommer om 2-3 dager...
Noen som kjenner seg igjen kanskje...
23.04.04 Endelig fredag!!!
Redaksjonen er endelig ferdig med enda en hard arbeidsuke med korte frister og nådeløse deadlines. Oscar melder om at han har vært en mcur på Gjøvik på møte denne uka, en strekning han tilbakela på 88 minutter ifølge ham selv. Oscar presiserer at dette gjelder EN vei. Lørdag skal han hente luftilter som han selv mener blir "prikken over ien."
Det har ikke gått redaksjonen hus forbi at lyrikken har gjort sitt definitive inntog i gjesteboka. For å klargjøre hvor BMW, og da spesielt GS kjørere ("Schnellpanzer, red.anm) legger lista, gjengir vi her eposet "Schnellpanzer los" av Håkon Hauan. Håkon, som for tiden bor i Danmark, kjører 1100 GS og giftet seg i Colombia med Trond som forlover i januar, er en kløpper på fritysk. Eposet gjengis med tillatelse av forfatteren. Dog uten at vi har spurt redaktøren av humorsiden Skybikers , Petter Ness der eposet først ble publisert om lov. Litt dristig skal man jo være om våren...
Scnellpanzer Los!
Panseren er løs!
Et epos (hyllest)
av Håkon Hauan
Hoch über strasse ob tief unter ziel
vorwärts in ständigem Panzer unterher.
So wie der Boxer da seihen die Blut,
suchen wir auch die Feiendliche Blut
Nichts kann uns halten wir trotzen Gewalten
Grus unserm Land mit Schnellpanzer
Høyt over veien, dypt under målet,
bestandig fremover med panseren herunder.

Slik som bokseren filtrerer sitt blod,

søker vi også etter fiendens blod.
Intet kan stoppe oss, vi trosser alle makter,
Og landet vårt hilser vår panzer.

Wir zeigen uns würdig dem neuen Panzer
kennen den Weg unser verdamte Recht
Der Heimat zum Schutze vor Sturm und Orkan
Der Glaube an Boxer erhellt unsre AutoBahn
Reist es empor uns mit starker cylinder
wir krankeln nicht Ducati, Harley und plastic-schwein.

Vi viser oss verdige de nyeste pansere,
kjenner veien med vår fordømte rett.
Vårt hjem og vårt ly for storm og orkan
Troen på bokseren bevarer vår motorvei
Den reiser seg til opprør med sterke sylindre,
vi hangler ikke etter Ducati, Harley og plastikksvin
Und wenn du gehst ans lebenende mit dein Beemer
wird dir von uns dein Boxer verstellt.
Die Menschheit betrügt damit ist es vorbei,
wir liebe dem Boxer die Bayern entzwei!
Nun hört in den weiten der Ruf ist so groß
wenn der Ruf erschallt: Schnellpanzer Los!

Og når du går mot livets slutt med din Beemer,
blir fremfor deg din bokser oppstilt
Menneskehetens bedrageri er herved forbi
vi elsker den bayerske bokser!
Nå høres over viddene et rop så stort,
Og ropet det gjaller: Panseren er løs!
Vi bøyer oss i støver og venter spent på utspillet fra Tigerguttene...
22.04.04 The missing link uke 17
Triumph Tiger Club Scandinavia - For deg med en Tiger mellom beina!
"Lastenes sum er konstant" har en eller annen klok mann sagt en gang. Dette gjelder i høyeste grad allroadere. I dagens postmoderne samfunn der moral og verdier endres raskere enn japanske bilmodeller er det greit med litt nostalgi. MC produsenten Triumph er et eksempel på hvordan det kan gjøres: Man tager en gammel, utslitt og konkurs mcfabrikk og blåser støvet av den. Deretter konstruerer en ny og fabelaktig motor av...eee...med tre sylindre og vips! Så har man gjenopprettet et yndet mobbeobjekt.
I og med at til og med Harley - Davisdson innså at deres V-tvin fra tidlig forrige årtusen kanskje er gått ut på dato og trengte en avløser, måtte det jo være engelskmenn som tok over rollen som sjefsmobbeobjekt. Triumph har i de siste årene for øvrig vist at de kan konstruere, produsere og tjene penger på motorsykler. Det var for øvrig lenge siden sist en engelsek motorsykkelfabrikant gjorde det. . Blant flere allroadmodeller peker Tiger seg ut som Triumphs svar på GS, CapoNord og gud vet hva de heter alle sammen. Tresylindret, sterk og god motor, stor tank, god comfort. You name it.( Noen som kjenner igjen salgsarumentene fra forrige gang Triumph hadde en trippel?)
I Norge og Skandinavia har Tigerguttene flere websider de kan velge mellom. Den ene er Triumph Tiger Club Scandinavia med det velklingende slagordet: "For deg som har en Tiger mellom bena" som leder og iniativtaker Geir Løkke sier det i e-posten til redaksjonen. I tillegg fins det en ressursside, + noen andre greier. Sidene finner du ved å klikke på bildene over.
Alle gode ting er (av) tre...
21.04.04 REVAMP!
Frode Gjedrem hadde en nesten helt strøken BMW R 1100 GS før MC-avisas offroadsafari i fjor. Redaksjonen presenterte 23.02.04 Frode som nytt medlem i klubben, og restene av GS'n etter litt "forsiktig optimalisering" i enduroløypa. Iflg. Vidar på Skarnes steg humøret litt utover kvelden i takt med at nivået i halvlitersglassene sank. Det var der og da at ideen kom som lyn fra klar himmel: REVAMP! Hvem som kom på det er litt uklart både for deltakerne og redaksjonen, men resultatet ble en omhyggelig plan for restaurering og ombygging til en virkelig "killer!"
UTGANGSPUNKTET
Dersom du ikke har hørt om REVAMP kan du bare gå inn på websidene til Touratech og lese mer. Delene som er brukt kan i utgangspunktet kjøpes over disk derfra, og en lang vinters arbeid har gitt resultater. Sykkelen fremstår som en helt annen, og ser jævlig tøff ut. Frode skriver i en e-post til Vidar at han, i tillegg til REVAMP deler, har forsterket gearkasefestene og fått nye Øhlins støtdempere. Og så håper han det blir offroadsafari i år og...
GRÅ / SVART SKJØNNHET
CLOSEUP
HEKKEN..HEKKEN...
Frode har meldt seg på "Gravel Party..."
20.04.04 Dragshowet er over...for denne gang.
I gjesteboken er det ikke gått upassert hen at det var dragshow i Solør i helgen. Selv om enkelte tok litt feil av typen dragsow var tilstedeværelsen av tilskuere ganske formidabel.
Av medlemmer fra allroad-mc hadde AR-redaktør Odd og webmaster Oscar funnet veien til møteplassen på Kongsvinger. Der dukket også Kjetil Bolneset opp, samt en "wannabeallroader" ved navn Sondre fra Nord-Odal med TransAlp. TTT ligaen representert ved @sgeir dukket også opp. Litt senere kom Roy med sønnnen sin bakpå. Kjøreturen til og fra arrangementet foregikk selvfølgelig på allroadveier på Finnskogen for de aller fleste. Oscar og Roy la veien om Sverige tilbake, en rundtur som gjerne kan tas hver kveld.
Blant alle bildene paparazzifotografene tok har redaksjonen plukket ut et knippe med ikke alt for avslørende motiver.
THE TRACK...
THE GIRLS...
THE MACHINES...
THE JOURNEY...
For de som ønsker å se mer av dette har N.M.D.R.A (Norwegian Moped Drag Racing Assosiation) egne websider der terminlista, samt resultater står. Sjekk innlegget av 16.04.04 eller trykk HER for å komme til siden.
19.04.04 Nye medlemmer

Redaksjonen har mottatt en rekke søknader om medlemskap i allroad-mc. Siden redaksjonens enkelte medarbeidere er litt trege, har vi valgt å presentere alle søknadene vi har fått på en gang. Her er de, med de eldste først: (tror vi)

1) Harald Larsen fra Halden ( Honda AfricaTwin)
Etter sterkt påtrykk fra Gruser'n har jeg endelig forfattet min søknad om medlemskap i deres eminente MC-sammensluttning.
Om meg selv kan det vel sies at jeg er en selvlysende fyr fra Halden. Blir av mine uvenner kalt Hondabøg, noe som kanskje har noe i seg, men da jeg er en inkluderende type har jeg et stort og vått øye til all-road motorsykler med hengepupper. Trives best sammen med Gruser'n i fri utfoldelse i guds frie natur, helst Finnskogen, som for min del kunne strekt seg opp til Nordkapp. Har kjørt MC siden 1990, for tiden rir jeg en AT 97 mod, som skal få bli i min eie til døden skiller oss ad. For at ikke AT'n skal føle seg ensom i garasjen, håper jeg på med tiden å få investert i ei fleskete dame med "hengetitten" til'n. Serlvom AT'n og jeg elsker grusen, tar vi innimellom en tur på Rudskogen for å stresse plastikkinnpakka turtallskonstruksjoner. De venner seg aldrig til å ha en all-roader bak seg som vil forbi. At en all-road motorsykkel kan brukes til det meste har jeg med stor glede erfart. Et sauedrap og direkte årsak til et dobblet selvmord innen arten er fasit så langt. (resten av historien får du en annen gang) Ellers leser jeg ALLROAD-MC's hjemmeside med stor fornøylighet.
Så tilbake til søknaden om medlemskap. Har jeg noen gode argumenter for å få godkjent søknaden ......NEI......... men jeg kan kanskje bidra noe til det gode selskap og fungerer som støttekontakt for Gruser'n i trengende situasjoner.
Melder meg på her og nå til INTERNASJONAL ALLROADTUR 9 mai. Og satser sterkt på å stille i Jotunheimen 9-11 juli, hvis skiftplan tillater det.
Mitt resultat av allroad-testen: 1c, 2d, 3c, 4c, 5d, 6d, 7c, 8 Funderer på om det går å kjøre tvers over. 9d.
Ha en fortsatt fin vintersesong.
M.v.h.
Harald Larsen 96% GRUS http://www.africatwin@c2i.net
QUI VIVRA VERRA PS. Bilde kommer når du trenger det.

2) Finn T. Simonsen, Oslo (tror vi) (BMW R 1150 GS)
1b, 2b, 3b, 4c, 5b, 6d, 7b, 8a, 9b
BMW R 1150 GS 2002-modell
75 kg. (tørr)

Vennlig hilsen
Finn T. Simonsen
Norges forskningsråd


3) Kjell Bencsik, Brummunddal (Triumph Tiger)
God kveld i stugu!

Ramlet tilfeldigvis over siden deres her på nettet etter et spark ifra Geir Løkke. Kikka litt på’n og tenkte den klubben der kan passe meg….Jeg bor jo langt oppi flatbygdene på Hedemarken, men så har jeg som kompensasjon hele Ringsaker fjellet og ta av når det gjelder grusveier….Disse veiene har jeg tenkt skal få lov å slites litt av meg og min Tiger…tenkte bare jeg skulle få satt på veltebøylene først……Plastikk er dyyyyyyyyyyyyyyyyyyyrt! Har ikke akkurat noe grus-dekk på, men mer moro blir det lell.

En tungtveiende grunn for at jeg skulle beæret med medlemsskap i deres eminente klubb, er jo at på fjellveiene her i RIngssaker kryr det av sauer og andre firbeinte vesen i veiene, slik at her kan man glatt teste ut et av spørsmålene i testen deres.
En annen grunn er jo at jeg synes det er for j…….. at Geir er den eneste med rekke 3’er i klubben, og for å avlaste ham med litt, så fortjener jeg og min Tiger, som for øvrig kalles Kermit the Frog, et medlemsskap eller en hangaround status….

Svar på test: 1b, 2c, 3c, 4c, 5a, 6a, 7c, 8d og 9d.

HVIS jeg skulle være så heldig å bli tatt opp i klubben, håper jeg noen av treffene legges til PAR-TALLS helger for jeg har to herlige unger som jeg må passe på i oddetalls-helger/uker. En all-roader tar jo som kjent ansvar, for hva det enn måtte være.

Bilder av meg og sykkel kan jeg sende etter hvert, ellers finnes de på Triumph Tiger Club of Scandinavian, riktig nok ikke med hvit bakgrunn, jo forresten snøen ligger i bakgrunnen og den er hvit
Mvh
Kjell Bencsik
Midtgjerdinga 6
2380 Brumunddal

4) Kjetil Bolneset, Kongsvinger (Triumph Tiger)
Kjetil Bolneset har vært en av europas beste rallycrosskjørere i mege år. Han har lang erfaring fra motorbransjen, og redaksjonen ønsker han velkommen til klubben. Dersom du pnsker en motorprat eller svar på dine tekniske spørsmål er Kjetil mannen. Han har en rekke utmerkede kontakter i bil- og mcbransjen, og driver i dag sin egen gesjeft med kjøreopplæring av et eller annet slag.

5) Morten Opseth, Kongsvinger (Triumph Tiger)
Hallo.
Med nyinnkjøpt Triump Tiger 98mod
ønsker jeg medlemskap i Deres eminente klubb.
Location:2-hus nedenfor Vegard Myrli

6) Arve Johnsen, Vivestad (BMW R 1150 GS)
Arve er en glad gutt fra Vivestad omtrent midt i Vestfold. Området er i nærheten av Are, og det er et eldorado for allroadere. Are har kjørt en XT 600 for han tok steget opp i den tunge klassen. Arva ble ikke etter med XT'n, og det er ingen grunn til å tro at han blir etter med GS'n heller. Arve er påmeldt til GS weekend i Dalarna i slutten av mai.

7) Gunnar Lakstjønn, Andebu (BMW R 1150 GS)
Gunnar er en, om mulig, enda gladere gutt, også fra Vestfold. Gunnar er en habil musiker, og spiller og lager stemning hvor han enn kommer. Siste vi så Gunnar i aksjon på spillefronten var på bordet under julebordet i allroad-mc i fjor. Gunnar var med på deler av "Deutsche Ausflug 2003", og er, foruten Sigmund og Anders den som har GPS i klubben. Gunnar truer med å bli med på flere av klubbens arrangementer i år.
Alle inn under streken. Husk, delta eller...eee...dø? Nei, bli slettet til nyttår...
Hvis jeg har glemt noen nå, send meg en e-post
16.04.04 N.M.D.R.A
Vet du ikke hva disse bokstavene står for? Da bør du umiddelbart spikre opp en lapp på dodøra: Norwegian Moped Drag Racing Assosiation, forkortet N.M.D.R.A.

Prersentasjon av nye medlemmer får vente til mandag. Du bør allerede nå sette av tid på lørdag til et av "vårens vakreste eventyr" i Solør. Det har seg nemlig slik at hos Dozer MC, på Arneberg rett før Flisa i Solør, er det årets første mopeddragracingkonkurranse i morgen lørdag den 17. april. Noen vil selvfølgelig mene at dette er det reneste vås og tull. Redaksjonen er av den oppfatning at dette er av stor interesse, om ikke annet i et sosiologisk perspektiv.

Denne konkurransen går i korte trekk ut på å kjøre en moped så raskt som mulig over en gitt distanse. (100,5 meter) Kravet til kjøretøyet er at det skal være moped. Og de har vi jo sett mange av i alle fasonger og utgaver. Mors Moped som du kan lese om på Olas sider via linken "Medlemmer" er et eksempel på en utmerket moped.
I reglene (ja, for det fins faktisk noen regler) opplyses det at en i utgangspunktet kan stille med hva en vil i konkurransen, men at de som skal kjøre finaleomgangene må tilfredsstille de offisielle kriteriene for konkurransen. På websiden til N.M.D.R.A har vi sakset følgende: "Ellers så er alle velkommen til å komme å kjøre med hva de vil av egne kreasjoner uten å regne med å komme med i finaleløpene hvis sykkelen ikke tilfredstiller reglene over."
Tøft! Du kan også stemme på hvem du tror vinner årets første løp ved å trykke på bildet til venstre.
Siden redaksjonen ikke finner igjen den tilsendte informasjonsfolderen som klubben har sendt ut, nøyer vi oss med å si at det blir "guided tur" fra Shell stasjonen ved Vinger Hotell på Kongsvinger kl. 13:30. Arrangementet starter 15:00 synes vi å huske.
Redaksjonen har kjapt sakset noen bilder fra websiden til N.M.D.R.A som en liten forsmak på hva vi har i vente...
MASKINENE...
BØRNOUTENE...
FØRERNE...
Be there...
15.04.04 The missing link
Siden "Absolute Rubbish" redaktøren prioriterer mckjøring før tulball og skriverier her på siden har redaksjonen hatt krisemøte og grundig analysert og gjennomgått situasjonen. Vi har kommet til at Odds valg er helt rett og håper vi ser mye til ham der han kjører frem og tilbake foran redaksjonsviduet for å "vise seg."
Siden konsulentregningen fra kåringen av "Årets allroader" i fjor ikke enda er betalt i sin helhet, valgte redaksjonen selv å finne løsninger for torsdagsinnleggene her i spalten. Det minnes for øvrig om at det også i år skal kåres "Årets allroader", "Årets nykommer" og "Redaksjonens ærespris" dersom det finnes verdige kandidater til titlene. Hvis DU ønsker å være med i konkurransen bør du legge deg i selen, (eller kanskje sette deg i salen, red.anm.) allerede nå! Send gjerne inn dokumentasjon på dine allroadaktiviteter til redaksjonen fortløpende. Redaksjonen minner om at Sigmund på Multistrada vant det gjeve trofeet i fjor, Odd Einar ble "Årets nykommer" og Gro Rabben i OTC fikk tildelt "Juryens ærespris." Les mer om kriteriene fra i fjor HER!
Men, det var ikke allroadpriser det skulle handle om i dag, men hva som vil komme fast på torsdagene utover sommeren. Redaksjonen har besluttet å opprette den ukentlige spalten "The missing link." Tittelen henspeiler på linker, og vi vil hver torsdag presentere en ny link med mengder av interessant informasjon. Linkene vil fortløpende bli overført til linkearkivet.
Siden redaksjonen er forholdsvis eneveldig, hadde vi først og fremst konsentrere oss om erotiske og litt vågale linker. Etter en kort, men het, telefonkonsultasjon med et av våre utallige bekjentskaper i mediabransjen ble det bestemt at linkene skal være motorsykkelrelatert. I alle fall begrunnelsen som brukes når linkene presenteres.
I den grad rekken av linker blir brutt er det fordi AR-redaktør Odd V. Larsen har sendt oss innlegg vi ikke har hjerte til å la forbli upubliserte. Følg med, følg med.
Ukens link er fra universalfirmaet som Ola driver sammen noen kompiser, nemlig Trix-Import. Ola er selv over i U.S.A og henter morsomme ting, og av utvalget merker vi oss mcdekk til særdeles gunstige priser, samt en mcløfter som helt klart er konkurransedyktig både på pris og kvalitet. Vi kommer tilbake med en rikt illustrert test av denne innretningen neste uke da vi regner med å få inn et testeksemplar mot slutten av uken.
Les mer om Trix Import på deres HJEMMESIDE!
14.04.04 6 før påske
Nei, overskriften henspeiler ikke på nattelige aktiviteter under dyna, men på antall land som ble besøkt før påske i år. Oscar, Odd Einar og Sigmund stolte ikke på den norske påskeværet. De savnet heller ikke skiføre, og la i vei nedover Europa på mc. Sigmund, som kom fra Stavanger, tok ferga til Danmark torsdag 1. april. Oscar og Odd Einar tok ferga fra Oslo til Kiel i Tyskland lørdag 3. april, og når de ankom Norwegenkai i Kiel på søndag morgen stod Sigmund med sin Ducati Multistrada og ventet. Han hadde hatt et par netter på hotell i Kiel, og var kjempeklar for en tur nedover. Odd Einar var førstereisgutt på 21 år og nyinnkjøpt, brukt Transalp. Dette medførte at vi marsjet ca 130 på Autobahn. Odd Einar klarte overgangen til Autobahn bra, og Transaplen klagde ikke en eneste gang på turen. Oscars lettere modifiserte BMW R 1150 GS fungerte også som vanlig upåklagelig under hele turen. Ved avreise fra Kongsvinger var det isluft, men ikke så ille vær ellers. Værmeldingen for Tyskland dagene fremover var sånn omtrent "bob-bob", noe som overhode ikke skremte oss.
Målet for reisen var et lite sted som heter Revigny sur Ormain i Frankrike, det er omtrent rett sør for Verdun. Nærmeste større by heter Bar-Le-Duc. Årsaken til dette er at Odd Einar jobber som påbygger og mekaniker i et firma som heter SAFEREC, og de importerer bergningsbiler herfra. Vi hadde avtalt å hente to flatvogner. Motorsykkel ned og lastebil tilbake altså. Denne turen hadde Oscar gjort mange genger før, senest i fjor. Oscar har jobbet for dette firmaet før, og er god venn med innehaveren.
Den første strekningen vi kjørte var på Autobahn og med et stopp ble det 36 - 37 mil omtrent. Dette er en strekning vi forbigår i stillhet. Det skal bemerkes at når vi tanket syklene våre på ARAL fikk vi, helt uoppfordret, en liten pakke av betjeningen. Denne inneholdt en våtserviett og til alt overmål en tørr serviett. Alt til å tørke visiret med. Et eksempel til etterfølgelse. Etter Bielefeldt svingte vi av fra A2 og inn på B55 sørover mot Olpe. Videre kan man kjøre litt forskjellige veier gjennom området Sauerland og Westewald, nedover mot Koblenz der Moselelva møter elva Rein. Landskapet er kupert, og veien god.
Vi valgte å stanse rett utenfor Altenkirchen første natten. Her fant vi et gasthaus som tok € 76 for tre stykker inkl. frokost. Ølet kostet latterlige summer, og standarden var god.
Mandag morgen spiste vi en gedigen frokost og la av sted. Vi tok sideveier gjennom Westerwald, og endte opp i Koblenz. Her tok vi veien gjennom Moseldalen til Trier. Mosel er et fint sted, vi hadde hagl og stedvis snø gjennom dalen denne gangen. I Trier skulle vi hente prøveskilt til lastebilen, men dette var ikke klart før dagen etter. Det var jo forsjåvidt helt greit, og vi tok turen til Luxemburg og Belgia. Deretter kjørte vi til Bitburg og et lite sted som heter Oberweis. Her var det nytt gasthaus, denne gangen skulle de ha € 80 for tre stykker inkl. frokost. Samme ølpris omtrent, vi satt en stund på tilhørende "kneipe" før vi la oss. Dagen ettervar det frokost kl. 8, og a gårde halv ni. I Trier fikk vi prøveskiltene, og så bar det av sted til Frankrike.
Vi la veien via Luxemburg og meningen var å stanse i Verdun en lengre stund. Men, alt går ikke alltid som en planlegger. Odd Einar var litt uerfaren, og klarte å kjøre tom for bensin 10 km før Verdun. Etter en lengre skjenneprenken om amatørmessighet osv. ble han lastet opp bakpå Sigmunds Multistrada, og så dro de av sted for å hente bensin i Verdun. Oscar stod igjen for å passe på syklene og bagasjen. Etter en stund begynte det å snø, og Oscars humør sank ned mot utetemperaturen. Men, når Multistradalyden atter hørtes etter omtrent 45 minutter var alt glemt. Vi tanket alle tre i Verdun, og tok noen bilder av krigsmonumentene der. Vi mistet en god time på dette, og siden tollen i Bar-Le-Duc stengte 17:30, måtte vi få opp farten videre. Dette medførte en tur, hvis hastighetsnivå kunne fått selv herdede, råkjørende franske bilister og motorsyklister til å bli grønne av misunnelse. Full fart i autobanehastigheter på den franske lansdbygda. I Bar-Le-Duc endte det med trafikkontroll, men når de fant ut at vi var norske fikk vi kjøre videre med en gang. Det skal tillegges at vi ikke kjørte verken fort eller tok noen sjanser inne i byene. I alle fall ikke noe av betydning.
På fabrikken til Jige Lohr fikk vi lastet opp syklene på bergingsbilene, og hjemreisen startet. Odd-Einar hadde glemt mobiltelefonen sin på siste stoppested, så vi tenkte vi fikk dra dit og hente den. Det lå langs ruten på hjemveien. Etter en snau mil ble vi nok en gang stoppet av det franske politiet, denne gangen fordi vi ikke hadde skilt foran på den ene bilen. Etter masse om og men fikk vi satt fast skiltet med strips fra Sigmund. Det er tydeligvis vanlig at man har med rikelig med strips når men kjører Ducati. Vi rakk tollen med fem minutters margin, og la i vei hjemover. Telefonen fikk vi, og Sigmund overnattet på gasthauset mens vi andre to sov i bilene. Når vi dagen etter nærmet oss Kiel lastet vi av Sigmund og sykkelen hans. Han skulle kjøre opp Danmark og ta ferga til Kristiansand og derifra til Stavanger. Odd Einar og Oscar dro til Kiel, parkerte den ene bilen der og kjørte den andre direkte til Norge.
Hele turen var det kaldt og blåste. Hadde vi ikke hatt skikkelig med klær på oss så hadde det blitt en kald fornøyelse. Det var både sol, regn, snø, hagl og masse vind på turen. Alle hadde dog nytt og skikkelig utstyr, så bortsett fra en liten lekkasje på Sigmunds ene støvel var alt ok.
FØR AVREISE
NO COMMENT
MOSELTALBRÜCKE
BENSINTOM
VERDUN
HJEMREISE
Om turen frister til gjentakelse til neste år? Planleggingen er allerede i gang…
Se flere bilder HER!
11.04.04 Webmasters ISDN linje er død...
Redaksjonen i allroad-mc vil opplyse at telefonlinjen til webmaster i går (09.04.04) tok kvelden. Siden det er midt i påsken ser det ut til at reparasjonen ikke vil starte opp før tirsdag 13. april. Innlegg etter påsken kan derfor bli litt forsinket, avhengig av når redaksjonens telefonlinje blir operativ. Dette er i skrivende stund uklart.
Den delen av redaksjonen som ikke sløser bort pengene på forbrukslån til ferie i alpene kan allerede nå avsløre noe av innholdet til uka: Utførlig reportasje om de pikante detaljene under "Deutche Ausflug 2004", en haug med nye medlemmer som har ligget litt på vent og som skal presenteres, (ja, nå SKAL vi publisere de...), samt mer "hot gossip" om medlemmene og annet tulball vi ramler over. Redaksjonen presenterer her et bilde som illustrerer hva vi har i vente...
HVILEPAUSE HOS HERTHA...
Fortsatt god påske så lenge. (takk til Frode Negård for lån av bredbåndslinje)
02.04.04 Deutsche und Französische Ausflug 2004
"Egentlig var hele greia avlyst" opplyser en opphisset Oscar til redaksjonen over telefon, "Men, nå er alt pålyst igjen." "Kielfrerga lørdag morgen, og så hente bil i Revigny i Frankrike på tirsag. Muligens ha med en 1200 GS hjem" fortsetter han. "Hvem da" spør vi på redaksjonen, "og hvem har økonomi til å kjøpe seg ny 1200 GS"
Oscar kan opplyse at han og Odd Einar drar på lørdag. Sigmund tok ferga til Danmark i går torsdag, og skal møte dem på kaia i Kiel. Deretter går turen gjennom Tyskland og Luxemburg til Bar-Le-Duc og Revigny i Frankrike. Så, som vanllig, to bergningsbiler hjem. Odd Einar har fått seg jobb i Saferec, en jobb som Oscar tildigere hadde. Praktisk med ting som skal hentes i Tyskland. Oscar mener bestemt han skal få testet om sykkelen har fått høyere toppfart etter at den har fått ny elektronikk i vinter.
Dette betyr at redaksjonen tar ferie til over påske, da detn vil komme tilbake med en utførlig reportasje fra noe som fremstår som "vårens kanskje ikke helt vakreste eventyr." hver sin lyst, noen drar på mc tur sørvoer til varmen, andre oppsøker mer snø med svigermor på fjellet. Ja, ja...
SISTE - SISTE
Mens disse linjene skrives tikker det inn med sms'r fra Sigmund som er på vei med ferga til Danmark. Den ene lyder:"jegermeisteren ombord æ fin :-D" og den andre, en kort time etter: "Drita full før Ferder." Melding nr. tre er mer dristig: "Skål :-D Dfortsat god dag. Big party ?" Melding nr. 4 er uleselig.

SISTE - SISTE - SISTE
Som tidligere nevnt i denne spalten har Sigmund mobil med kamera. Denne gangen er motivet vesentlig bedre ennn søplesekker og jernbanevogner, nemlig fra baren på Danskeferga. Dog langt igjen til forsiden på Sports Illustrated.

Redaksjonen vil passe på å minne om teknikken igjen: Rett ombort, rett i baren, bælme øl og jeger til du sovner sånn ved 7 - 8 tiden på kvelden. Da får du med deg fylla, du slipper de polske dansebandene, samt de tragiske Pondusdamene i baren. I tillegg får du nok søvn og våkner sånn omtrent som menneske, klar til en lang dag på Autobahn dagen etter.
01.04.04 Gratulerer med dagen
Ikke alle vet det, men Oscar har faktisk bursdag i dag. Redaksjonen snakket med jubilanten sent i går kveld, og han nekter å uttale seg om hvor gammel han er utover at han startet på Kongsvinger Sentralskole "sånn godt utpå 70-tallet" som han selv sier det. Ut over det opplyser Oscar at "Siden jeg er konstant blakk kan fødselsdagsdonasjoner innbetales på samme kontonummer som påmeldingene til Gravelparty, Conscerttour osv." Redaksjonen vil mane til en viss forsiktighet her, da vi tidligere har sett resultatet av raus bankkonto hos Oscar. Sist gang var det store deler av floraen i Sør-Norge som fikk gjennomgå, gud vet hva han vil finne på neste gang. Oscar forteller videre, denne gangen lett opphisset at han har vært på Smia as på Kongsvinger og prøvekjørt Highland 950 V2 Super Motard, en mcopplevelse han beskriver som "over gjennomsnittet." Sykkelen hadde gått 4 kilometer, så Oscar opplyser at han "tok det litt med ro" hvordan vi nå skal tolke det.

UNG, LOVENDE???
Vel, vel, var dette årets aprilspøk eller ikke? En kan aldri vite. Når vi først er inne på det at man aldri kan vite, så bringer det oss direkte inn på noe av det AR redaktøren tar opp i dagens utgave av "Absolute Rubbish." Redaktøren har vært med i mange år, og redaksjonen trøster seg med at det ikke bare er vi som opplever å ha et ambivalent forhold til våren. På den ene siden mcføre og mange fine turer, på den andre siden...vel, vel, for de nervesterke...les mer HER!