31.03.04 V.R.O.M (Væpna Revolusjon Om Mulig) Part gud vet hva...
Siste dagen i mars. Våren er her enten den vil eller ikke. I går skrev redaksjonen om tretaktere, og reaksjonen fra tigerloungen i gjesteboka lot ikke vente på seg. Her haglet det inn med superlativer, og redaksjonen mottok sågar en rekke henvendelse p.r. e-post fra ivrige eiere av tresylindermotorer som ville vite hvordan også DE kunne skaffe seg noe å spikke videre på.
Redaksjonen mottok i tillegg et innspill fra en innsender som ønsker å være anonym, så vi kaller ham her bare for "Vidar." "Vidar " mener at det trengs litt selskapelig mobbing, og vedlegger spionbilde fra uttesting av en helt ny motor fra BMW. Motoren, som "Vidar" beskriver som "en skikkelig boxermotor" har et særdeles djervt design, og det antas at den føyer seg unn i rekken av "tredødare" fra Bayern. Klikk på V.R.O.M logoen for å se dette eksklusive bildet tatt av allroads-mc's egne paparazziforografer.

Som om dette ikke var nok har redaksjonen oppdaget et hittill nytt og ukjent fareskilt (???) langs norske veier. Skiltet, som først ble presentert i gjesteboka i går, har dog et underskilt som innsenderen så beleilig retusjerte. Redaksjonen i allroad-mc er ikke redd for konsekvensene, og med allmenhetens rett til, og interesse for samfunnets viderverdigheter publiserer vi, trolig som første nettredaksjon i universet, det originale pusurskiltet. Vi værer fare...
Og i morgen er det "Absolute Rubbish." Håper vi.
30.03.04 Tretaktere produsert lokalt
Redaksjonen har mottat et innlegg fra Ivar Evensen på Sørlandet. Ivar kjører en BMW R 1150 GS, og har nettopp kommet over en revolusjonerende ide. Vel å merke hvis du kjører limtre da...
Det går sterke rykter om at disse underlige konstruksjonene med tre-sylindre slett ikke er Britiske! Jeg har hele tiden hatt en mistanke ,men her kommer beviset! Se vedlagte bilder.
Jeg har fulgt med i diskusjonen angående det å tjene opp poeng hjemme før sesongen starter. Vaske opp? Vaske gulv og støvsuge?? Er det ingen som tenker på at det kan føre til alvorlige traumer ute i garasjene rundt omkring? Hvem skal ta på seg ansvaret der hvis alle allroadere flyr rundt ville i blikket av skrekk for kjerringa med swiffer og mikrofiberkluter i lomma på forkleet??
Nei mine venner - her er oppskriften som gir dere full frihet hele sesongen med full velsignelse fra familien: Hver kveld hele vinteren sånn ved barne-tv tiden, samler du kjerring og unger rundt bordet. Med alvor og patos og full taushet fra tilhørerne leser du et eller to kapitler fra instruksjonsboken til sykkelen din.Når boken er gjennomgått begynner man på kapittel 1 igjen. Da først vil de forstå hvilket ansvar vi har å ivareta! Når så våren endelig er der så ser de frem til å disponere sine kvelder selv og kanskje kose seg med barne-tv igjen og ingen spør etter far.Han har ved hjelp av denne geniale metode skaffet seg en masse tid sammen med sin beste venn.
Ivar skriver videre at han "et sted på kysten" har hatt følgende "nær naturenopplevelse": En trippel-pusesykkel med følgende inskripsjon: "Kjære Gud I Høyden,Denne har jeg laget på Sløyden" Jeg visste at det fantes en tilnærmet logisk forklaring på produksjonsmetode.

Hilsen Ivar. (p.s. hatmail som vanlig, tjenestevei gjennom Oscar)

LAGERDISPONENT FLEKSNES?
DELELAGER?
29.03.04 Påmeldingene strømmer på...
Våren gjorde et lite inntog på Østlandet i helgen. Oscar, Odd Einar, Geir, Trond, Anders og Odd L. avholdt spontant medlemsmøte i klubben i det nye huset til Trond på Langhus.

Det var etter at Oscar hadde fått prøvd 1200 GS'n til Trond på fredag ettermiddag, og det tåpelige fliret etter turen har fremdeles ikke forsvunnet. Lørdag var det tur via Lillestrøm og Spydeberg til Rune, over Solbergfoss til Trøgstad, derfra til Bjørkelangen og Blaker, og så baksideveien av Glomma til Vidars smie på Skarnes. Her er det full aktivitet, Erling Foshaugs R 80 GS ble prøvestartet søndag, og Vidars R 80 G/S er snart klar... Sigmund kjørte Multistrada fra Jæren til Asker på søndag, og stikker til Danmark torsdag.
Selv om snøen ligger meterdyp og det er kuldegrader over deler av landet strømmer på meldingene til sommerens aktiviteter på til allroad-mc. Aktivitetene "International allroadtur", "conserttour" og "gravel party" er stort sett klare. Det er noen få plasser igjen, sjekk under aktiviteter.  
På "concertour" er følgende påmeldt: Oscar, Sigmund, Odd Einar, Yngvar og Roy S. Tvilere: Frode N. og Ola. Her er det i dag 3- tre ledige hytteplasser. Vær rask. Overnatting fre fredag til lørdai i Selbu er avlyst grunnet at Odd L.(AR-redaktøren, red.anm.) er tvangspåmeldt av HSB til et 50-årslag i Finnmark eller hvor det var. redaksjonen jobber med et alternativ ved Savalens bredder i Alvdal.
Til "GravelParty" er Vidar, Oscar, Ola, Frode N., Odd-Einar, Odd S. Flock (KTM LC4 Adv.)og Erling Foshaug påmeldt så langt. Tvilere er Roy S. Bøttevis med ledige plasser, men vær allikevel tidlig ute. Vi har hele kongressalen på hotellet på Otta til dispensasjon. Påmelding KUN mulig gjennom allroad-mc.
Detaljene rundt "Westbound" er ikke på plass enda, det skjer en gang utpå sommeren. Overnatting blir hos Sigmund. Helgen kan bli flyttet, dette er litt avhengig av Sigmunds turnus. Are og Oscar er selvskrevne, resten kommer nok til etter hvert. Her blir det "telemarkskjøyring" for alle penga!
Sjekk aktivitetssidene for mer informasjon om aktivitetene i sommer. Det vil bli lagt ut informasjon på sidene etter hvert som de er klare, så følg med hver uke.
26.03.04 Endelig fredag!!!
Selv om redaksjonen som vanlig ikke klarte å få publisert halvparten av det som var lovet denne uken heller, så ble det i alle fall tid til noe. Oscar kan fortelle at Brattberg-Svarten går som et olja lyn, ikke minst på grunn av lekkasjen rundt oljepåfyllingslokket. Oscar har forøvrig kjørt "Mjøsa rundt" i går tordag, og forteller ivrig videre at han skal til Oslo i dag fredag på kurs og selvfølgelig kjøre sykkel. Han forteller videre at han og Odd-Einar har planer om å kjøre sammen tilbake til Kongsvinger. Søtt...
Fra Are i Vestfold har vi fått følgende gåte å tygge på i helga: "Hva er 20 cm langt, smalt og har farge som rent metall?" Dersom du tror du klarer denne utrolig vanskelige gåten kan du sende en e-post til Oscar.
Som ikke dette var nok vil redaksjonen publisere en tankevekker før vi tar helga. Alle vet at AR-redaktører ikke er som alle andre redakører. Skippertaksprinsippet gjelder, og prinsippet om "I morgo skal eg bli eit nytt og betre menneskje, trur eg" lever i beste velgående. Redaksjonen har leid inn en ikke helt ukjent karikaturtegner for å illustrere hva vi mener.
Godt det er helg og snart vår...
25.03.04 Performance-kunst
"Dette er bare stort. Noen kunstnere får åpnet mitt hjerte og mitt sinn på en slik måte at jeg blir rørt til tårer", vi har AR-redaktøren på tråden. Han høres oppriktig ærbødig ut. Det er nye toner fra den kanten, og vi her på redaksjonen blir helt satt ut. "Jeg har bestandig vært svak for impresjonistene", Fortsetter han. "De har aldri hatt som mål å beskrive verden slik den ER, men slik de OPPFATTER den. Inntrykket som ligge lagret i sjelen." Å? Javel? Og ellers står det bra til? Vi forstår - som vanlig - ikke et kvekk av den mannen, og ordinerer et par flasker rødvin for å få ham sånn noenlunde tilregnelig igjen. Det rådet kommer et par promille for sent. Minst. Det blir klart når han begynner å bable om 'Zen' og 'The Heart of Darkness'. Vi unnskylder oss med presserende arbeidsoppgaver på redaksjonen og legger på. Hva det dreier seg om? Det kan du finne ut ved å trykke her.
24.03.04 Litt "hot gossip" fra fjern og nær...
Hot gossip nr. 1 Utsatt sesongstart
Ikke alle er klare med syklene sine, men noen er det. Trond fikk sin R 1200 GS i går og har prøvekjørt noen få mil. Geir, som for øvrig kjører tremotor, sier i en sms til redaksjonen at han er misunnelig på Oscars sesongstart, og at han sitat "må skru litt før tiger'n kan luftes." Geir opplyser ikke om det er tiger'n han skal "skru" på, men vi håper han er på veien snart. Eller må veden tørke mer først...??? Far out uansett.
Hot gossip nr. 2 Verdens verste konsert???
Redaksjonen dekket utførlig den 25. februar det vi mente var verdens verste film, "Sex lives of the potato men." Les mer om dette i arkivet. I dag kan redaksjonen presentere nok et høykulturelt innslag, nemlig det som trolig er verdens verste konsert! Nei, vi snakker ikke om D.D.E og konserten på kaia i Namsos 5 juni. Nei da, her er det snakk om artister med trøkk! Hva sies om Sputnik og Svein O. på samme scene??? Redaksjonen vurderer å leie inn den suksessfulle duoen til neste julebord, men som alltid er det valgets kvaler. Duoen "Asgeir & Kiss" har også levert anbud på underholdningen.
For sikkerhets skyld: Noen som har noen andre forslag?.....................................................................Les mer om konserten HER!
Hot gossip nr. 3 Selmers første sykkel er på gang. Moto Goose jr.

Ca. 2,5 - 3 cm lavere enn MotoGoose, men ellers like. MotoGoose jr. har 2 speil - dette er ikke avbildet.
Stylet med bensintank, skjermer, lykt og speil
Justerbart sete
Dobbeltkronet gaffel med aluminium fremspring
Custom flammelakkering
Plan bak
12" forhjul
Stålfelg
Luftfylte hjul

Coming soon, to a neighbourhood near you...hilsen Rune
Hot gossip nr. 4 Din neste sykkel?
Vidars verksted på Skærnes leverer mye rart. Blant kvalitetsproduktene i det rikholdige sortimentet fins det en modell i scala 1 : 24 (10 cm lang) av BMW's suksessmodell R 1150 GS Adventure. Modellen er meget naturtro, og anbefales som terapi i mørke vinternetter. Og regnfulle sommernetter. Prisen er latterlige 250.-, + noe ubetydelig frakt, og du kan sende din bestilling til Vidar på e-post.
Hot gossip nr. 5. Enda mer høykultur...
Redaksjonen har alltid vært sterk tilhenger av kulturelle innslag i en ellers grå verden. Innen bil, mc og motor er det få gode, kulturelle sider. Men, det fins unntak. Siden bilrim.no er en side der lyrikken og sakprosa settes i høysetet. Hør bare på dette: "Som Barry Gibb med balla i klem, slik piper vifta i min Ford 17M." Eller: "Et alternativ til speed og amfetamin, kjøre på grusvei i en sliten AMC Javelin." Dette og mere til får du ved å klikke på bildet.
Og i morgen er det absolute rubbish...
23.03.04 Så det er dette vi har gått glipp av fram til nå...
Høvding Selmer er kommet hjem, og første søvnløse natt er avviklet. Elin mistet melken på kjøreturen fra Fredrikstad og hjem. Ved Moss anslår vi. Viraken og spenningen ble for mye for "brøstan hennes Elin..." Følgelig fikk ikke høvdingen mat etter avreisen fra sykehuset, og utpå natta var det hørbart i store deler av indre Østfold.
Mange har sagt at Selmer bare likner på meg, men det er feil. Han er òg høyrøstet og forbanna mye av tida. Når han ikke sover eller spiser. Elin har dessuten vært uten søvn så lenge nå at hun er ganske morsom. Mye av tiden går hun rundt i truse og åpen BH med brøstan ute - og er full. Hun sjangler og ser med ett øye for å fokusere. Står ofte i et rom og roper til meg og spør hva hun skulle der. Når så jeg begynner å bli like trøtt, og de diplomatiske forståelsesfulle svarene uteblir, er denne leiligheten i minste laget.
Det er trolig årsaken til at jeg traff naboen kl 07 i dag tidlig når jeg var på bygda etter morsmelkerstatning. Det var nok satan til tur. Jeg ble jagd på dør av en hylende unge og ei full mor - desperat og søvnløs i øyan. Volvofaen var den eneste jeg våget å ta alt ut på. Gassen godt i bunn før nøkkelen i det hele tatt dreies rundt, og siden holdt jeg den der og regulerte farten med girene
Jeg hadde jammen mer på lager når jeg kom til første bensinstasjon og jenta bak disken - som forøvrig ikke var i kjønnsmoden alder ennå - ikke visste hva Nan var. Jeg hadde visst det siden i natt, og var for en ekspert å regne. "Nan for fan - den for de minste ungene... Hvor er sjefen her... ? Åsså ei tåteflaske med en smokk som ikke slipper alt igjennom på en gang. Har dere slike til kvinner på snart 30 så ta med en slik og... " Hun stammet i brøkdelen av et sekund, og det var invitasjonen jeg trengte til å klemme på igjen. "Jeg skal banne på at du vet hvor kondomene henger (henger...???) men ansvar og konsekvenser har du ikke en tanke om - men mat ska`rem ha... og det skal min sønn og .... NÅ ! "
Det begynte å bli så usammenhengende og høyrøstet at selv jeg hørte at dette bar galt av sted. "Hva faen er det dere glor på ???" Hele køen av trøtte pendlere har takknemlig grinete, med måpende fraværende fiskeblikk, fått et avbrekk i den uendelige daglige morgenrutinen - de har også noe som skal ut... Heisan - hele køen koker....
Jeg fikk både Nan og flaske på bensinstasjonen - heiv penger på disken, greip flaska og melka og gikk demonstrativt foruretta ut døra... Bråkjekk og høyrøstet med melk og flaske - jeg fikk ikke følelsen av å ha satt skapet helt på plass...
Er det ikke merkelig rart at telefonen også går helt amokk på slike dager. Alle skal ha hjelp til ett eller annet - eller lurer på noe som de vel for helvete kan spørre resten av verden om. Men neida - dette er dagen verden skal gjenreises og Gud ser ut til å ha bestemt at alle beskjeder skal gå via meg. Om han brukte 6 dager sist gang tror jeg jaggu han slår rekorden nå etter beskjedene å dømme... Har de ikke fødselspermisjon for jomfrufødsler så skal karn vite at jeg har gjort jobben sjøl og har fri...
Nå er det nok førdøyd her ute hører jeg, så freden er over..
Godt vi er hjemme i grunnen...
Hilsen Rune, stasjonsgata i Spydeberg
22.03.04 Murphys lov.
"Alle ting som kan gå galt vil før eller siden gå galt, og det på det verst tenkelige tidspunkt." Slik lyder Murphys lov sterkt forenklet.
Går vi dypere inn i emnet viser følgende seg:
1. Alt som kan gå galt, går galt
2. Ingenting er så enkelt som det ser ut til.
3. Fikler du for lenge med noe, går det i stykker.
4. Prøver du å gjøre alle til lags, er det alltid noen som ikke liker det.
5. Ingenting blir akkurat slik du hadde regnet med.
6. Uansett hva du vil gjøre, er det alltid noe annet du må gjøre først.
7. Selv om du forklarer noe som det ikke er mulig å misforstå, er det alltid noen som gjør det.
8. Hvis alt går etter opplegget, er det et tegn på at noe kommer til å gå galt.
9. Det eneste forutsigelige ved arbeidsdagen din, er at det vil skje noe totalt uventet.
OK, hva så? Jo, Oscar fikk til fulle demonstrert Murphys lov på lørdag. Etter å ha kjøpt en skadet BMW Adventuretank til latterlige 1000.- og restaurter den inkl. nye klistremerker for 5000.- var en skjønnehet klar til montering av den stolte eier. Den hadde da ligget en uke hos lakkereren til herding av alle klarlakklagene. En uke i gjestesengen til oppretteren, noen dager hos Are i Vestfold, og forsiktig blitt transportert til Brattberget der den hadde fått omsorgsfull behandling. Intill lørdag. Vel, dagen startet bra, Oscar tok forsiktig tanken med seg i forsetet på bilen ned til Kongsvinger. Bensin ble påfyllt, og tanken var helt strøken, halvfull med bensin og klar til montering. Trodde Oscar.
Det er da Murphy slår til. En lekk slange medfører at bensin renner ut i setet. Dette medfører at tanken blir løftet forsiktig ut av bilen og det blir hentet en skrutrekker i verktøykassen bak i bilen. Etter at lekkasjen er tettet blir tanken plassert baki bilen den også, for sikkerhets skyld dersom det skulle lekke ut noe mer bensin. Alt ser bra ut. Men, Murphy har mer på lur. I all viraken glemmer Oscar å stenge verktøykassa som er av typen "skuffer på kulelager." Ut av bensinstasjonen, inn i rundkjøringa. Midt i rundkjøringa tar tyngdekraften over, skuffene glir ut, verktøykassa kommer ut av balanse og tipper over. Rett ned på tanken. Skuffer, tyngre verktøy, hammere, Vise-Griptenger m.m. raser utover tanken. Oscar sitter som paralysert og ser på. Han forteller senere til redaksjonen at han ikke trodde det var sant, at det var en vond drøm. Men det var det ikke. "Jeg hadde mest lyst til å grine" forteller en deprimert Oscar til redaksjonen over telefon. "Jeg stoppet midt i veien og fikk ryddet frem tanken mellom 32 mm fastnøkler og 2 kilos slagere" sier han gråtkvalt videre.
Oscar kan fortelle at tanken tross alt har klart brasene ganske bra. En lang, dyp ripe på 15 - 20 cm og to, tre mindre riper. "Allikevel var dagen, våren og sesongen rasert på det tidspunktet" sier Oscar og slenger på røret i frustrasjon.
Da redaksjonen får tak i ham på telefon noen timer etterpå er han litt blidere. "Vel, riktignok er tanken litt ripete" sier han, men tilllegger at "det er den første ripa som er verst." Sykkelen er nå prøvestartet med det nye eksosanlegget og chipen fra Laser-Jama og går helt perfekt.
Av annet gossip i helgen har Odd-Einar og Sigmund vært på Liertoppen og brukt et middels statsbudsjett på kjøreklær og hjelmer. Roy har startet opp vårforberedelsene ved å skru ut bunnpluggen på sin 1100GS, og det var 15 cm snø på Finnskogen lørdag morgen. Hvor er hullet i ozonlaget når du trenger det!!! Kom sommer...Fra landsbygutten Trond i meldes det via sms at han på lørdag "sitter i stua, det brenner lystig på peisen, tar en øl..Leverte nøklene til Greverud i dag. Ny mc til uka. Livet leker..." Pass på Trond, Murphy lever.

FINNSKOGEN LØRDAG
På søndag var humøret til Oscar litt bedre og han sendt redaksjonen noen bilder fra sesongstart. Turen gikk rundt Storsjøen med innlagt stopp hos Vidar på Skarnes. Men Vidar, skaff deg en kaffemaskin!!!
GS BY OSCAR
TO RUSTNE HERRER?
RRRRRRRRRRRR...
19.03.04 Uken er over...og det er snart vinteren også.
Odd Einar tok i bruk den nye TransAlpen i går. Andre ligger i startgropa. Men, som alle vintere har den alltids noe ulumskheter på lur som kommer når en minst aner det. Slik er det også i allroadredaksjonen. Denne uken ble det lovet et nytt medlem, samt sensasjonelle opplysninger om deletilgangen for trippeleiere. Slik ble det ikke. Innleggene ligger klare, vi forsøker igjen neste uke. Det meldes for åvrig om at Oscar skal prøvestarte GS'n med det nye "trimsettet" på lørdag. Det er i så fall ikke organisert terror en vil høre i Kongsvinger lørdag, mer særdeles uorganisert.


GUTTA PÅ TUR

Medllemmene oppfordres til å ta en titt på aktivitetssidene. De er kraftig oppdatert denne uken. Påmeldingene strømmer inn til redaksjonen, ikke glem innbetalingene!!! Redaksjonen er tilbake neste uke med mer "hot gossip." Vi oppfordrer trippelpusene til å sende inn sine innlegg...
18.03.04 ORGANISERT TERROR!!!
Nei, vi snakker ikke om Al-Quida, Mulla Krekar, forsikringsbransjen eller George W. Bush denne gangen. Neida, det er fra sine egne en skal ha det. Ikke bare er vi lojale, kjøper samme merke gang på gang, dyre originaldeler og tar i mot all slags dritt fra selgere og deleekspeditører. Nei da. Når vi endelig har fått vent oss til all dritten og begynner å føle oss litt ovenpå så skjer det!
Som lyn fra klar himmel kommer nyheten. Det du hadde, som du trodde var utrolig bra og formålstjenelig, er plutselig gammeldags i forhold til de nye tingene som lanseres på det verst tenkelige tidspunkt.All tidligere rasjonalitet er som blåst bort. Følelsene tar overhånd! Du kjenner tvilen komme sigende, selvsikkerheten svinne henn...og så må du bare finne en måte å hanskes med den nye situasjonen på. Les mer om denne strategien HER!
17.03.04 Den lille forskjellen...
Etter AR-redkatørens skrå blikk på myndigheter og annet rask som vil tre begrensninger ned over hodet på oss er det lett å forledes til å tro at det blir farligere og farligere å være trafikant i Norge. Media kan noen ganger gi oss dette inntrykket, men det er altså fullstendig feil. Snarere tvert i mot, det har aldri vært sikrere å være trafikant i Norge enn i dag. Unntaket er syklister.
Trafikkøkonomisk Institutt (TØI) ved forsker Torkel Bjørnskau slår i en rykende fersk rapport om trafikken i Norge ettertrykkelig fast at "Trafikkrisikoen er sterkt redusert i Norge de siste tiårene. I 1973 var det drøyt 0,6 alvorlige ulykker i trafikken per million kjørte kilometer. I 2002 var dette redusert til rundt 0,25." TØI oppgir bl.annet bedre veier og økt bruk av bilbelter som noen av forklaringene. TØI fastslår videre at det er de yngste og de eldste som løper størst risiko, og at syklistene har det alle verst. Alle som har kjørt EN tur gjennom Oslos sentrumsgater vil kunne bekrefte dette.
Det mest gledelige i rapporten er at Bjørnskau fastslår at risikoen for tunge motorsykler er "betydelig redusert fra 4,2 ulykker p.r. million kjørte kilometer i 1985 til 0,91" (!!!) nå. I tillegg fastslår TØI at risikoen for å komme ut for ulykker er større på veier med lave fartsgrense enn på veier med høyere fartsgrense. Dette har trolig sammenheng med at de veiene som har høyest fartsgrense er motorveier. Redaksjonen anbefaler dog at en holder høy fart på alle veier for sikkerhets skyld.
At menn er bedre sjåfører enn kvinner etter fyllte 25 år visste jo alle fra før, så det er jo ingenting å legge vekt på. Dersom kvinner føler seg provosert av dette, be my guest, men det er faktisk slik. Menn er til gjengjeld vesentlig dårligere sjåfører enn kvinner før fyllte 25 år. Dette er ikke overraskende, da det er stort sett er da en kjører som f*** og tror en er verdensmester. For å understreke hva vi mener vedlegger redaksjonen en del bilder av en kvinne i en trafikal situasjon, et tydelig og greit opplysningsskilt, et noe mer ullent opplysningsskilt, samt noen bilder av de siste resultatene ved scanning av menns og kvinners hjerner.Du kan lese Dagbladets artikkel HER , eller hele rapporten hos TØI
HEY, HEY HEY...
RIGHT!
WRONG!
FEMALE BRAIN
MALE BRAIN
"Drive fast and take chances" Og i morgen er det "absolute rubbish" Hei, har noen sett AR-redaktøren?
16.03.04 Garagerapport fra Duke of Odaln
Langt inne i landet, ved enden av ei stor sjø, ligg det ei bygd. Ho er ikkje stor, og menneska som bur der er kjent med at verda bortafor sjøen e voldsomt stor. Noen har sågar freista lykka i denne store verda.
En av disse heter Ola, og om han gråt da han ble født vites ikke. Dog tror jeg at både hans mor, far, to søstre og en yngre bror felte en tåre innimellom når Ola bygde den ene merkelige kjøredoningen etter den andre. Verken lokking eller truing hjalp, og Ola bygger fremdeles merkelige kjøredoninger i bygda bortenfor sjøen. Heldigvis har han en KTM Duke som brukkssykkel. Ola har levert følgende garagerapport:
Da det aldri er noe galt med Duke`n annet en det jeg påfører den, som en følge av utragerende kjøring, tenkte jeg at jeg skulle bygge litt H-D i vinter, MEN... TTT (ting tar tid) delvis på grunn av økonomi, men mest på grunn av paranoide amerikanere.
Når en handler på nettet, enten på nett butikk eller på Ebay er det blitt mer og mer vanlig med sære amerikanske betalings former, eller US funds only, Money order, cashiers check, shipping in 48 us states only, no foreign credit cards, do not deliver to po. Boxes, or hotell adresses.
For meg som har forstått nødvendigheten av å ha minst en par H-D`r (Harley-Davidson. Amerikansk motorsykkel som stort sett er ubrukelig til det meste, men som er uslålig når det gjelder "ballhetsfaktor") gjør dette at TTT. Jeg gjør mitt beste til at den blir brukt minst mulig, det viktigste er å bare ha den i stallen, samt å kunne gå rundt i Chaps å kvælehansker. I vinter hadde jeg planlagt å bygge en Electra Suprise, men på grunn av TTT har jeg ikke kommet lenger enn dette.
I November kjøpte jeg en gearkasse på Ebay for en rimelig penge, på Money Order som jeg etter diverse styr fikk ordnet via en bekjent i USA. Dialogen med selger gikk helt fint inntil pengene ble sendt, etter det ble det stille. Etter 2 mnd og en mengde ubesvarte email, innrapporterte jeg vedkommende for svindel, både til Ebay, og FBI.
Det gjorde susen, ikke att jeg fikk noen gearkasse, men da fikk jeg svar fra vedkommende. Her er svaret: "what the fuck is the matter with you?I never cashed anything of yours and you know it. Don't push your luck. You have no clue who you are fucking with,don't make me put more time into this,asshole", så nå er prossessen i gang med å "trace" money order, å få refundert denne.
Det er mye fint å billig på Ebay, men du bør sjekke rereranser fra selger før du sender penger, det beste er å bruke PayPal: There R a lot of hustlers out there. Dette betyr at MM (mors moped) får gå en par turer til. Men nå er det slutt på at sære amerikanere skal få forpurret mine planer, jeg har nå skaffet meg fast USA adresse, og konto i Bank of America med masse deilige plastkort i fine farger, så nå skal det shoppes på nettet.
Så sjekk ut www.trix-import.com der vil det ettervert bli masse fin high dollar shit.
Brgds Duke of Odal`n Ola
Redaksjonen kan tillegge at Ola har sin egen variant av verktøytavle. Den er basert på "karusellprinsippet", ikke helt ulikt tilstanden under julebordet til allroad-mc. Ola opplyser at verktøytavla er "opplagret i timken dobbelsporete kulelagere for raske verktøyskifter." Selv foretrekker vi hurtigtrekkshylster ala Morgan Kane. For øvrig selger Ola dekk til ok priser, og en mcløfter som ser veldig bra ut. Redaksjonen kommer tilbake til en test av denne når vi får den inn til test en gang etter påske. Ola treffes på 40066563
15.03.04 Our Thai Connection, part III
Redaksjonens alltid så gode paparazzifotografer har gjort det igjen!!! Nei, vi snakker ikke om å bringe redaksjonen på konkursens rand på grunn av overdrevent pengeforbruk, men tatt avslørende bilder av en medlem i allroad-mc.
Alle husker vel innleggene av 12.01.04 og 03.02.04 i arkivet om Sigmunds imponerende sesongåpning i Thailand i januar. Begreper som "Samurai MC", "motorsykkel" og "turer" svevet i luften. De fleste på redaksjonen var grønne av misunnelse der de satt i gamlelandet med bil som ikke startet i minus 20 og en meter snø.
Men...sannheten kommer (uheldigvis for noen red.anm.) alltid for en dag! Det viser seg at vår kjære Sigmund mildt sagt har "pyntet litt" på sannheten denne gangen. Bildene som redaksjonen fikk tilsendt rett før helgen er forholdsvis avslørende. Via telefon til redaksjonen hevder Sigmund bestemt at "desse bildå må ver manipulera." Så vidt han husker sier han.
Redaksjonen er ikke så sikker på det, og kan uansett gratulerere Sigmund med ny hjelm. Og et fåret smil. Redaksjonen minner for øvrig om en setning som Oscar mener å ha lest i et eller annet kristent blad på 70-tallet: "Alkoholen gir en usammenhengende, usunn søvn." (Dette krever en forklaring, red.anm!!!)
Redaksjonen er i alle tilfelle rimelig imponert over både Sigmund og den jærske naturen og vedlegger et bonusbilde av Jæren. Samt et bilde fra "Westbound 2003" Snart er det vår, selv om det snør utenfor redaksjonens vinduer i dag. Hold ut, hold ut!!!
RAR I ANSIKTET OG SNAKKET USAMMENHENGENDE...
EN MANN OG HANS MOPED...
JÆDEREN...
KOM SOMMER...
Takk til Ole Erik Haugstad for god paparazzivirksomhet
12.03.04 Gratulerer med dagen!
Nei, det er ikke redaksjonen som har kommet ut av telling allerede i år, men Oscars samboer Audhild som blir...eee...fyller år i dag. Grunnet dette er Oscar opptatt med virkelig å samle bonuspoeng, og således (enda) mer utilgjengelig.
Neste uke har vi en sensasjonell nyhet om deletilgangen for trippeleiere, vi har nok en garagerapport og vi skal presentere et nytt medlem. Dette er i allefall redaksjonens foreløpige ukeplan. Ting kan dukke opp innimellom, vi tar forbehold om alle tenkelige og utenkelige endringer. For de som måtte ønske det: BMW presenterer R 1200 GS lørdag. Omtrent over hele landet tror vi. Be there!
God helg! Hvis du har tatt ut sykkelen allerede: Drive fast and take chances!
11.03.04 V.R.O.M
Nei, vi snakker ikke om lydene fra nyinnkjøpte carbonpotter eller lydene som gjør at svenskene må ha vindusviskere på innsiden av frontruta.
Derimot snakker vi om begrepet "Væpna Revolusjon Om Mulig" for letthets skyld forkortet V.R.O.M. Så, hvorfor denne aggressive innledningen? Jo, i dag satt Oscar på jobben og skrev alvorlige saker om familer, barn og omsorgssvikt. Dette skulle sendes til Fylkesnemnda, og tidsrammene er strenge. Og hva skjer da? Jo, selvfølgelig: en katastrofe! Alt krascher og forsvinner, verken backup eller tempfiler klarer ikke å gjenopprette noe, og alt er bare helvete!
Og det kommer det til å være for motorsykler i 2010 og dersom ikke V.R O.M iverksetter omfattende tiltak mot maktmenneskene, "dogooders", byråkrater og andre som ønsker oss dit pepper'n gror. I alle fall syklene våre. Redaktøren deltok på en demonstrasjon utenfor Veidirektoratet på Helsfyr i Oslo i 1978. Han husker ikke helt hva de demonstrerte i mot, men er gangske sikker på at vi fikk ha hobbyen vår i fred en stund grunnet dette.
Oppsummert handler dagens "Absolute Rubbish" om motstand mot intervensjon i våre liv av personer og myndigheter. Hører dere: Vi har rett til å kræsje og å kjøre oss ihjel. I 50 eller 300!!! Det er vårt liv, våre motorsykler. Og vi vil IKKE gjøre som dere sier!!! Uansett!!! Så det så!!! Les mer HER!
10.03.04 Garasjerapport fra Finnskogen.

Det foregår mye i de tusen garager i vinterhalvåret. I denne reportasjen skal vi ta for oss et hjørne i en tvilsom, liten garage øst for Glomma. For å finne garagen må en være rimelig lokalkjent, og kjøre en laaang stund nord-østover fra Kongsvinger innover på Finnskogen. Og der, i en liten lysning i skogen, langs en tvilsom grusvei åpenbarer det seg noen røde bygninger. En gammel låve, noen våningshus, et nyrestaurert lokalt sagbruk, og ikke minst: Garagen!

Garagen er egentlig et kombinert snekkerverksted, elgslaktehus og redskapsskjul. I dag blir et lite hjørne av snekkerverkstedet, mellom "totommfire" og gjerdesager, benyttet av Oscar til reparasjoner, service og vedligehold, samt mer eller mindre vellykkede ombygging av hans BMW R 1150 GS "Schnellpanzer."
Oscar viser gjerne frem det demonterte eee...vindunderet..... Han snakker med imponerende hastighet om planene for vinteren og sesongen 2004. Oscar viser frem en mengde deler han, etter eget utsagn, skal skru fast på forskjellige steder på sykkelen. Ord som "Wundelich", "Touratech", "Motozentrum", "trimmingschip", "Laserpotte", samt "K&N" og "Øhlins" flyr gjennom lufta sammen med en imponerende rekke innskutte bisetninger. Da fyren endelig må stoppe for å trekke pusten klarer redaksjonen og skyte inn et lite spørsmål: Hvordan skal du få plass til alt dette på sykkelen da?
Oscar er rask med svaret: "Hallo? Forstår du ikke dette? Jeg fjernet originale deler og setter dit nye, bedre fra andre produsenter!"
På spørsmål fra redaksjonen om de originale delene ikke virker, rister Oscar bare oppgitt på hodet og stønner. Han forteller videre, ivrig som alltid, om de nye delenes overlegne egenskaper i forhold til de originale. For eksempel trekker Oscar frem sin nye Wunderlich comfortsal som er 4 cm høyere enn original. Samt bredere. Store fordeler på langtur. Da kan han fjerne de ombygde, senkede fothvilerne, og kurvetakingen skal gå enda fortere forsikrer han. (Dette, sammen med de nye førerkortprikkene borger for en morsom sommer, red.anm.)
Trimming av Motronicen med Laserchip, samt et eksosanlegg ala takrenner, fri flyt på en måte, vil nok komme godt med under kjøring i Turisforeningens vandrestier på Finnskogen. Diskresjon har aldri vært Oscars varemerke. For å få kreftene ned på bakken er det innkjøpt Øhlins dempere foran og bak. Oscar sier at han legger ut informasjon om hva han driver med på sitt hjemmeområde på allroad-mc, så de som er nysgjerring kan følge med der.
Som om ikke dette var nok, viser Oscar frem en stor kartong med ting innpakket i plast som han skal sette på. Da redaksjonen forlater lokalet etter nok en runde med ekstrautstyrets fortreffelighet, snakker mannen enda, og han drar opp den ene delen etter den andre fra esken. Nesten som en tryllekunstner som henter frem den ene kaninen etter den andre fra hatten. Totalt ubrukelig, men ganske morsom. Akkurat som Oscar. Vi gleder oss til å se resultatet en gang før påske... Les mer HER!
I mellomtiden presenterer vi noen bilder fra visitten...
GARAGEN
INNBLIKK
DEMONTERT
DEN NYE TANKEN
HMM...
Og i morgen er det "Absolute Rubbish..."
09.03.04 Mer fra statistikkavdelingen.
- Redaksjonen har tidligere advart mot statistikk- og regnskapsavdelingen i allroad-mc. I helgen har avdeligen hatt firmafest, og de har i den forbindelse kokt sammen den rene smørje som de ønsker publisert her i spalten. Redaksjonen har klart å skåne medlemmene og andre fra denne slags innlegg, men selv ikke innlegget om hjelp fra høyere makter hjalp oss denne gangen
Denne gangen overgår avdelingen seg selv, og presenterer utrolig spennende informasjon om hvor fort du stuper. Avdelingen har fått god hjelp av hovedfagsstudent Steinar Orre fra Jæren til sitt innlegg. Allroad-mc's tilknytning til Jæren og Orre er forøvrig ikke til å kimse av utover denne hjelpen. Sigmund er jo fullblods jærbu, og Oscar ble tvangsplassert ved marinens rekruttskole på Haakonsvern i Stavanger tidlig på 80-tallet.

Ansatt i statistikkavdelingen som ønsker å være anonym etter firmafesten i helgen.
Mye av tiden der ble bruk på fallskjermhopping på ei lokal stripe i nettopp Orre. Nok om det: Dersom du stuper ut i vannet, noe mange gjør om sommeren, er du sikkert veeeldig usikker på hastigheten din når du treffer vannflaten. Tenker man seg at denne usikkerheten ikke får utløp, kan den utvikle seg til seriøse sosiale problemer over tid. Og det er her Steinar Orre kommer inn! I et innlegg i Dagbladet sørger den ivrige hovedfagstuden en gang for alle at dette er en saga blott.
Hør bare på dette:Dersom du stuper fra 28 meters høyde, vil du ha en hastighet på rett over 80 km/t når du treffer vannflaten. Orre viser til at han unnlater å ta høyde for luftmotstand, og setter opp følgende flotte tabell:
Orre, som forøvrig opplyser at han til daglig arbeider med hovedfagsoppgave om fluidmekanikk i tidevann, sier han i fjor hadde sommerjobb ved matematisk institutt ved Universitetet i Oslo. Videre sier den ivrige Jærbu at han "satte av en fem minutters tid" til å regne ut dette. Vekten på stuperen er oppgitt til 60 kilo.
- Redaksjonen har følgende kommentar til disse uunnværlige opplysningene: Flere medlemmer i allroad-mc passer rett og slett ikke inn i tabellen. Noen har vesentlig større luftmotstand enn andre, og andre er å anse som direkte strømlinjeformet med stooor masse. Dette vil uten tvil påvirke tabellen. Redaksjonen utlyser med dette en stupekonkurranse i norske fjellvann, der vannhøyden ved landing er det en bedømmes etter.
- Redaksjonen vil også oppfordre Orre til å komme med en tabell som viser høyder og hastigheter for mer uerfarne "stupere". Redaksjonen ser for seg en tabell som starter omtrent der man kaster seg på magen i vannet for og ikke utsette sine nedre regioner for seigpining, altså omtrent midt på låret. Øvelser som "hopp fra lavt svaberg" og "dukke fort fra knedybde", samt vinneren " gå sakte til du ikke har følelse i bena" bør også være med. Og da blir nok tallene helt annerledes. Les mer om dette utrolig interessante temaet HER!:
08.03.04 GS Bergepanzer
BMW R 1150 GS har tidligere blitt kalt "Schnellpanzer." Navnet henspeiler på både det geografiske opphavet, tyngde, smidighet og hurtighet. Særdeles gode egenskaper beskrives altså.
Men, intet tre vokser inn i himmelen, og det er slik at selv med disse overlegne egenskapene, kan en bli sittende fast med en GS. Årsaken til dette er jo selvfølgelig at en har kommet vesentlig lenger ut i grisgrendte strøk (les ut i myra, red.anm.) enn konkurrentene. Når en gjør det blir det fort ensomt, og faren for at maskinens tyngde blir særdeles merkbar er overhengende.
Men, hva gjør du når du står med et eller flere av hjula nedi myra og du er milevis fra folk? Hadde du hatt en annen type allroadsykkel ville dette normalt fremkalt tårer og fortvilelse, eventuelt hysterisk latter som til slutt hadde overgått i desperat utagering mot faunaen som fortvilet forsøker å komme seg i dekning. (bokfink, lemen, rev, ulv og bjørn m.m., red.anm.) Men, nei da! Den godt forberedte GS kjører åpner selvfølgelig galant sin innholdsrike pakning og fisker, med den største selvfølgelighet, frem VINSJEN!
Har du ikke hørt om vinsj til mc før sier du? Da var det jammen på tide! Vinsjen, som enkelt festes til bakhjulet, har vajergjennomføring ved framhjulet, og kan således brukes både forover og bakover uten fare for føreren. Drivkraften er bakhjulet. Enklere kan det ikke bli!!!
Redaksjonen ser umiddelbart flere bruksområder for denne nye oppfinnelsen. Her ser vi store inntjeningsmuligheter i å berge "treslag" i veikanten. ("treslag" henspeiler her på pussige motorkonstruksjoner, red.anm.) Vi vurderer også å ta kontakt med Igland for å se om det går an å få tak i lunnepanne, stålbuk og frontskjær, samt om det er mulig å benytte trommelen med balatarem for drift av lokalt sagbruk, spinnerimaskiner eller lignende. Om støtteben, kasteblokk og fjernkontroll er tilgjengelig vites ikke i skrivende stund. Vinsjen koster den latterlige sum av 295 € + frakt, og leveres i blank aluminium eller rødeloksert. Snadder!
Les mer om produktet HER!
05.03.04 Gratulerer med et år med "siste nytt!"

 

1 3 4 3 5 (p.r. 04.03.05 kl. 21:36)
Antall besøkende på allroadsidene siden starten 5. mars i fjor.


Ha en god helg folkens!

04.03.04 Sesongforbereding.
Ukens artikkel i spalten "Absolute Rubbish" handler om overlevelsesstrategier. Hvordan menn blir myke og føyelige som smør, dersom de ser lyset i enden av tunnellen. Først må HSB få sitt, deretter oss gutta. Med hverandre. På MC, dersom noen skulle misforstå.
Les ukens innlegg.
03.03.04 Avslørende bilder fra et medlems garage!!!
Allroad-mc er en tolerant klubb med høye moralske standarder og et humanistisk verdigrunnlag. Noen vil sågar gå så langt som å kalle hele klubben en stor selvhjelpsgruppe. Dersom dette inneholder et snev av sannhet er det helt greit for redaksjonen.
Dog er det slik at alle mennesker har sine nykker, og vi gjør alle rare ting for å få våre liv i balanse hvis de av en eller annen grunn skulle komme ut av likevekt. Noen tyr til flaska eller enda sterkere stoffer. Andre hopper B.A.S.E. Noen blir voldelige og slår kona og bikkja (fy fy!!!), mens atter andre blir bitre, innesluttede og tilbringer tiden på diverse kafeer der de må vaske opp for regninga. Som vi ser er mulighetene mange.
Det som vekket redaksjonens nysgjerrighet denne gangen var allikevel et par anonymt tilsendte bilder på e-post. Avsenderen må ha vært datakyndig, for det har ikke lykkes redaksjonen å oppspore avsenderen, på tross av flere forsøk. Han / hun er således anonym!
I sin iver etter å rette opp sin vektstang går vårt scooterbørnende medlem Vidar på Skarnes (se medlemssidene) nye veier. Før han landet på et G/S prosjekt vurderte Vidar seriøst å bli "biker." Da dette er veeldig dyrt og krever innkjøp av tyngre jordbruksredskap (les H-D red.anm) fant Vidar ut at alle typer jordbruksredskap kunne brukes til dette formålet. Etter en rask tur i en nabolaget (også ifølge anonyme kilder, red.anm.) fikk Vidar fatt i en ubetydelig brukt "NORLETT SNOWBLAZER."
Etter lengre tids prøving og feiling i garagen fant endelig Vidar ut hvordan ting skulle være, og kjørestilingen ble etablert som "campingstolkroppstillingen". Dog ser Vidar litt skeptisk ut på et av bildene. Men Vidar: fortvil ikke. Ekte "bikere" kjører i all hovedsak bil. Eller buss. Eller fly. Eller seng. Eller noe annet. Men sjelden en mc som går langt, fort og sikkert. Ingen fare med at du ikke vil henge med i svingene altså. Redaksjonen, som ikke er spesielt mekanisk kyndige, foreslår hjul av typen "remahandlevogn" på krakken.
Ut over dette noterer redaksjonen flere feil på konstruksjonen. Bare en sylider...vanskelig tilgjengelige manøverhendler, og ikke minst en gyselig farge. Men, vi ønsker Vidar lykke til på sin nye farkost, og anbefaler å ta av kjettingene før piggdekkforbudet trer i kraft. Ellers blir det bot! Eller avskilting. Eller fengsel. Noe som kanskje er like greit.
02.03.04 Nytt medlem i allroad-mc
Redaksjonen har i dag gleden av å presentere et nytt medlem. Mannen (for det er enda en mann, kom igjen jenter) heter Anders Dihle og er tidligere formann i BMW-klubben i Norge. Anders er kjent for redaksjonen gjennom deltakelse på GS treff, samt store og små arrangementer de siste to åra. Anders er kjent som en tusenkunstner med BMW, har restaurert flere sykler til "show condition."
Anders sier i sin e-post til redaksjonen at han "har funnet det veldig vanskelig å stå utenfor allroad-mc." Anders sier videre at han er "ydmyk i forhold til å titulere seg som allroader."
Og så følger det uungåelige: ALLROADTESTEN! Anders skriver: Med hjelmen i hånda har jeg forsøkt – etter beste evne – å svare så ærlig som mulig på opptaksspørsmålene:
1d, 2c, 3c, 4c, 5a, 6d, 7d, 8b, 9d
Sykkel; ’95 BMW R100GS PD Classic Svart som faen. Vekt fører; 32 kg (har ikke veid meg etter barneskolen)
Argumenter; tja: Jeg er veldig sosial og tålmodig. Selv om jeg egentlig ikke hadde tid var jeg i fjor vår hensynsfull og ventet på Webmaster, alias Trollet fra Finnskogen, på en liten kjøretur til Orsa i Sverige. Normalt burde tur’n vært gjort på 8 timer, men trollet på ”slep” brukte vi hele 6 timer inkludert minst 1 time med MC prat og fortæring av daue høner. Håper svarene min tilsier at jeg kan tas inn i varmen. Da dette betyr veldig mye for meg ber jeg om rask saksbehandling slik at jeg slipper å gå i uvisshet over lang tid.

På forhånd takk!

Mvh
Reder’n
X-prsident

- Redaksjonen er imponert over Anders opplysninger om at han ikke har veid seg siden barneskolen!!! I en verden av kroppsfiksering og materialisme fins det altså hederlige unntak som driter i utseende og vekt og konsentrer seg om de mer myke, viktige verdiene i livet. Som performancekunst på MC!
Etter at redaksjonen hadde gjennomgått de tilsendte svarene, bredte deg seg en lun tilfredshet på redaksjonen. Anders fremstår som uredd (spm9), laidback (spm5), og passe sleip.(spm8). Dog savner redaksjonen noe mer fokus på bertene. Men, som gift familiefar er det vel ikke annet å vente.
Redaksjonen ønsker Anders velkommen i klubben, og har ingen problemer med å plassere han direkte over streken. Deltar du ikke på et av arrangementene i år Anders, rykker du ned igjen.
PÅ VENT?
32 KG?
R 100 GS PD
PÅ BEFARING
BLEK, MEN FATTET
01.03.04 De er små, myke og trenger beskyttelse...
Nei, vi snakker ikke om konklusjonen etter audition i forkant av filmingen av "Sex lives of the allroad men" (se innlegg av 25.02.04 i arkivet, red.anm.), men om våre barn. I dagens innlegg skal vi (atter) presentere en liten verdensnyhet i tohjulsbransjen.
Før vi gjør det fastslår redaksjonen at februar 2004 er en saga blott, januarinnleggene i spalten er overført til arkivet, og på flere steder i kongeriket nærmer våren seg med stormskritt. Hos Sigmund, Terje og Frode på Jæren er det trolig ganske mye mer vår enn hos Oscar og Roy på Finnskogen. Sigmund har for øvrig jukset litt i år, da han tilbrakte hele januar i Thailand. Deler av oppholdet "på hjul" som han selv sier. (Nei, vi er fremdeles ikke misunnelige. hmf!!!)
Men, det var ikke tvilsomme mcturer i Thailand eller vinterens grep som var tema i dag, men en helt ny BMW. Allroads utrettelige paparazzifotografer har gjort det igjen!!! Nei, vi snakker heller ikke om å havne på fylla sammen med redaktørstanden eller svi av årsbudsjetter på en helg, men om å ta spionbilder av BMW produkter. Vi har jo BMW's fremskyndede lansering av R 1200 GS friskt i minnet fra i vinter. Denne gangen har fotografene, med god hjelp av tvilsomme "konsulenter" i IKT bransjen, hacket seg inn på pressesidene hos BMW i Sverige
Der har de klart å lirke ut informasjon om en helt ny modell. Modellen, som for øvrig er oppgitt til å være laget i "høykvalitativ, børstet aluminium" og er "som for alle kjøretøyer fra BMW er sikkerheten prioritert" ,en sykkel du kan vokse med iflg. reklamen.
Sykkelen tilpasser seg deg, ikke omvent. (jmfr. ar-innlegg uke 49/2003 red.anm.) Her har du en sykkel der sylinderdebatten er fraværende. Den eneste innvendingen redaksjonen kan komme på i farten er at gjennomsnittlig førervekt i allroad-mc kan bli redusert, noe som sannsynligvis ikke skader noe som som helst. Les omtalen!
ENKELT VEDLIKEHOLD
LAVESTE EGENVEKT I KLASSEN
GLADE ALLROADERE PÅ TUR...