27.02.04 Kom sommer...
Februar, kanskje den tyngste vinermåneden går mot slutten. Neste gang redaksjonen publiserer et innlegg er det første mars.
Neste uke vil trolig bli litt amputert når det gjelder innlegg i denne spalten. Årsaken til dette er at webredaktøren har et "presserende erend på Hamar noen dager" som han selv uttrykker det. Hva dette består i har ikke redaksjonen brakt helt på det rene, men ord som "Tinghuset", "jobb" og "advokat" har blitt nevnt.
I Spydeberg, nermere bestemt stasjonsgata (fins det andre gater i Spydeberg, red.anm?) er det en viss aktivitet i garagen til Rune. Rune kjører en litt spesiell allroadsykkel, en Yamaha Fazer 1000.
Rune skriver i en mail til redaksjonen:
"Jeg er klar for sesongen snart. Bakhjulet trenger nye lager - kosemekking. Raceren er også skrudd sammen etter å ha fått diverse nye deler gjennom vinteren. Innbetaling for billetter til motoGP på Assen i juni kom i dag. Jeg gleder meg nesten ingenting til å se Assen igjen, og denne gang med firetaktere som utvikler 250 hk og 130 decibel... Kom sommer..."
For de som måtte lure på det har Rune en "track toy" i tillegg til Fazer'n.
God helg folkens, neste gang vi leses (?) er det 1. mars...
FAZER 1000
FAZER + TRACK TOY
26.02.04 'Red sails in the sunset…'
Red? Hvilken red? AR-red, selvfølgelig. En lengre konflikt i redaksjonen om hvorvidt freelance-spaltister har rett til vinterferie, toppet seg forleden da AR-red klasket engasjementkontrakt, abeidsmiljølov og en uttalelse fra advokatfirmaet Hauk, Hauk, Hauk & Due i pulten. Vi kunne ikke gjøre annet enn å la ham fare…så 'Red sails in the sunset…….
Mens mannen er borte skal vi gjøre en gjennomgang av hans opsjonsavtaler og legge hele konflikten fram for Generalforsamlingen. Hvor om allting er - det blir altså ingen 'Absolute Rubbish' artikkel denne uken, men AR-red har sverget på at han kommer tilbake med en fyldig reportasje fra det han kaller 'Den-Store-HSB-Poeng-Samle-Reisen'. Et verdig formål i det minste.
Men...vi skal allikevel servere ne skikkelig godbit for våre lesere. Mens AR redaktøren er borte har vi lånt hans samling av bladet "Motorsyklisten" fra 1965 og 66. Dette bladet, beskrevet som "Det norske tidsskrift for Teknikk - Orientering - Sport" hadde den ikke helt ukjente Maaten Mager som redaktør i 65. Andre medlemmer av redaksjonen var Olav Aasen, Svein Bue, Peter Fraser, Jürgen Goebel og Ulrich Schwab. Bladets postadresse var Cort Adlersgt. 27 i Oslo. Prisen i 65 var kr. 2.- i løssalg, og abbonement kostet kr. 20.- for et år og kr. 10.- for et halvår. Blant utallige reklamer for Jawa, Honda Bentley og Suzuki 80 sakser vi følgende overskrifter:
"Skrap eller gull? På jakt etter en brukt maskin"(guide til bruktkjøp), "Med 'Flash' til Afrika. Nyt verden mens du anda er ung!" (reiseskildring fra tur med BSA A10 'Golden Flash' t/r Oslo-Marokko), "II Troll Rally 1966" (Treffreportasje), "Flere hester, større sikkerhet" ('større maskin=18 hk, 'kraftige, moderne motorsykler' = 40 hk og oppover), og til slutt den alltid like aktuelle: "There's a hole in the bucket" (beskriver hvordan du holdet tommelen over hullet i tanken til du kommer hjem, noe som anses som 'pinlig.'" Kan også overføres til lommebokas funksjon...
I tillegg beskrives en dramatisk NM-kvalifisering moto-cross på Kongsvinger. Organisering, sikkerhet og gjennomføring slaktes i sin helhet. Hva sies om at deler av banen ikke var sperret av og at deltakerne møtte vanlig trafikk I MOTSATT RETNING under løpet!!! At dette er naturlig del av vår daglige utførelse av vår performancekunst er en annen sak...
Men, rosinen i pølsa i dag er ikke hasardiøs kjøring på Kongsvinger, men en Triumphtest.
Som forsiden over viser så testes Triumph Trophy 650 ccm i nr. 12/1966. Dette var trolig før Triumph satset på tripler, noe som kjent førte til fabrikkens raske undergang. Noen lærer aldri av sine feil...
Men, vi presenterer her hele artikkelen i sin originale form via scannet materiale. Siden er litt tung å laste, men redaksjonen har lagt mer vekt på kvaliteten på bildene enn at siden er lett å laste denne gangen. Les hele artikkelen HER!
25.02.04 Verdens verste film!!!
Nei, vi snakker ikke om de pinlige videoklippene fra fjorårets julebord i allroad-mc, (som nå er levert til IBAS for godkjent NATO sletting, red.anm.), men filmen "Sex lives of the potato men" av Johnny Vegas. Filmen har fått totalslakt av en samlet verdenspresse. Dette siste vekker jo en berettinget interesse i redaksjonen. Filmen om sexlivet til potetmennene, handler om de fire kompiser som leverer poteter rundt Birmingham. Gutta prøver hele tida å sjekke nye damer, og samtidig holde sine illsinte tidligere erobringer unna. Blant superlativene kritikerne har brukt om filmen merker redaksjonen seg spesielt følgende:

HEY HEY HEY...
"Dette er en av de to kvalmeste filmene jeg noen gang har sett. Dette er et mesterverk innen upassende filmskapelse."(James Christopher, The Times), "Hjernen min steiler over at denne filmen i det hele tatt er laget" (Johnny Vaughan, The Sun), "Filmen er gledesløs, verdiløs, tannløs og ubrukelig" (Will Self, Evening Standard), "Den er 83 minutter lang. Det er rundt 90 minutter for langt" (Richard Bacon, The People), "Det er en vulgær film for idioter" (Nigel Andrews, Financial times).
Det opplyses videre at filmen "inneholder alt annet enn politiske korrekte ytringer" og at den har fått 11,8 millioner (!!!)i offentlig støtte. Redaksjonen er umåtelig imponert og kan, uten selv å ha sett filmen, anbefale den på det sterkeste!!! Skal du se EN film på kino i år MÅ det bli denne!!! Uten tvil.
"Dette er en film for en svært spesiell demografisk gruppe - unge menn som ikke bryr seg så mye om hva filmkritikerne mener" uttaler det britiske filmrådet om filmen. Ikke helt ulikt innstillingen til medlemmene i allroad-mc når det settes kritisk søkelys på performancekunsten vår!
Hei Johnny, kan du lage dogmefilmen: "Sex lives of the allroad men" Vi skaffer aktører, du fikser finansiering. Siden filming av dette bør være unnagjort på maksimalt en 5 - 10 minutter, er overskuddet allerede sikret og skal gå til allroadaktiviteter i år. Ta kontakt Johnny, hører du, ta kontakt!!!
24.02.04 Das Kapital!!!
AR-redaktøren finner på mye rart. Han ble helt plutselig via allroadsidene pinlig oppmerksom på at sesongen nermet seg med stormskritt. Hans vinterlige utskeielser på Theatercafeen og andre brune cafeer i hovedstaden har medført et fravær i heimen som vel kun kan sammenlignes med eierne i Finace Credit. Men de satt dog bak lås og slå.
Det som skjedde var at redaktøren ble smertelig klar over at her måtte noe gjøres. Raskt! Etter å ha lagt ut noen hint i gjesteboka dro redaktøren i gang det omfattende prosjektet "Redd 2004 sesongen."
Alt har sin pris. Først kvitter Odd seg med noen gjøremål, noe som medfører at det ikke kommer noe "Absolute Rubbish" innlegg denne uken. Dette slo ikke ned som en bombe i redaksjone, tvert i mot. Vi har dog fått tilsendt noe annet svada fra mannen. Dette skal vi publisere på torsdag i tillegg til en liten Triumhpbombe.
Men, sesongen for Odd ser allikevel ut til å være reddet...Odd sa i gjesteboka at han skulle iverksette "en forrykende veltenkt plan som skaffer meg masse bonuspoeng i en fei...".
I dag, kl. 12:29: 30 presis tikker følgende sms inn til redaksjonen:
"Grüss Gott. Wir haben Gespist und Gedrukket in Insbruck. Vielen Bonuspoeng für Motorradfahren und andres Schweinerei"
Redaksjonen ber leserne spesielt iaktta den korrekte fritysken Odd her leverer. En imponerende avliring i rett øyeblikk. Redaksjonen svarte umiddelbart: "Gott sei dank. Zommer 2004 wird en grosse Motorradfest sein!"
Oppsummert har Odd tatt med kjærringa (og muligens et ukjent antall barn red.anm) på skiferie i Østerrike, Sveits, Italia eller Frankrike eller hvor pokken nå "innsbrokk" ligger. Samme kan det være. Slik er det for kapitalistene i IKT bransjen. Bare pøs på med penger og bonuspoengene hagler på. Men, nå må jeg hjem og vaske opp og skure gulvene. Det gir noen fattige poeng som kan komme godt med til sommeren! Odd sier helt til slutt at han har vært på over 2000 meter. Ja Odd, det er vel høyere enn du kommer med MC :-)
Til slutt noen kloke ord fra Marx: (står seg godt enda spør du oss...)
"The worker becomes all the poorer the more wealth he produces, the more his production increases in power and range. The worker becomes an ever cheaper commodity the more commodities he creates. With the increasing value of the world of things proceeds in direct proportion to the devaluation of the world of men. Labour produces not only commodities; it produces itself and the worker as a commodity -- and does so in the proportion in which it produces commodities generally." (Marx, Economic and Philosophic Manuscripts, 1844)
23.02.04 Knusern & Grusern...
- Redaksjonen slutter aldri å undre seg over alle merkelige mennesker som utøver performancekunst med store endurosykler. Og det som er enda merkeligere er at noen av disse faktisk vil være medlem i allroad-mc.
Frode Gjedrem het en fyr som utøver sin mentalhygeniske performancekunst på en BMW R 1100 GS. Sykkelen fikk litt medfart under MC-avisas offroadsafari i september 2003, men Frode er ikke tapt bak ei vogn. Ryktene sier Re-Vamp deler m.m. Frode skriver i mailen til redaksjonen:
"Hallllo!
Skulle vært stas å være i allroad-mc.........
Spørmålene var enkle!!!
1b, 2a, 3b, 4d, 5d, 6d, 7d, 8d, 9d.... (hmmm, pussig... mange d'er!!) Sykkelen er BMW R1100GS
Føreren er 194cm over bakken i oppreist stilling. Han har 130 kg netto som bidrar til å holde beina på jorda!! Kiloene brukes også til å korrigere kursen på GS'en når det trengs."
"Dette lyder som musikk i mine ører" sier Oscar, og understreker alvoret med å si at dersom han ikke hadde hatt sin velproposjonerte pondus hadde det "gått rett til skogs mang en gang." Ingen del av den norske naturen forblir uberørt av et møte men "den dieseldrevne miljøkatastrofen" fra Finnskogen!
Uansett så ser vi av svarene at Frode har en hang til å være ærlig, og mange d-svar er ingen bakdel. Redaksjonen har besluttet at Frode må holde seg under streken til han har deltatt på et av klubbens arrangementer, noe som trolig blir så fort snøen går...Velkommen skal du være.
FØR...
ETTER...
PÅ TOPPEN
FOR LIVETS GLADE GUTTER...
20.02.04 Noe litt mer hygelig...
Det er ikke alt som er like dystert som fremtidsutsiktene til AR-redaktøren. Rune og Elin gjorde, om ikke akkurat en forbrytelse, så i alle fall en innsats for menneskeheten for rundt regnet 9 måneder siden.
Dette ble til en liten gutt, Selmer som ble født en smule for tidlig. Men, Semer er halvt nordlening og halvt hallingdøl, så han lar seg ikke skremme uten videre. Redaksjoen fikk noen fine bilder av Selmer på mail i dag. Bildene er tatt for et par dager siden.
SOM FAR, SÅ SØNN...
HALOEN....
HVA SKJER A'?
MAT SKAREM' HA...
Redaksjonen ønsker med dette en god helg.
19.02.04 Før var jeg i tvil, men nå er jeg ikke så sikker lenger...
Før har den alltid tatt vare på oss. Velferdsstaten altså. Den forutsatte at vi var i stand til å ivareta oss selv så godt vi kunne. Når det glapp litt for oss støttet den opp og hjelp oss videre på vaklevorne ben. Utgangspunktet var at vi selv var i stand til å se vårt eget beste, og at vi hadde en fri vilje som kun vi selv styrte. Og hvis vi ikke så vårt eget beste, ja vel så fikk vi selv velge da. I alle fall dersom vi ikke var til overveldene og direkte sjenanse for omgivelsene.
Men hva skjer i kongeriket Norge når vi ikke har en ytre fiende lenger, nok penger, lysende fremtidsutsikter og de fleste mål som ble satt i en sosialdemokratisk lykkerus høsten 1945 er nådd?
I ukens AR-innlegg setter redaktør Odd Larsen fokus på begrepet "determinisme." Merk deg dette ordet folkens. Det fastslår at alt kan forklares via en årsak - virkning sammenheng. Det antas også at kontroll / forbud satt inn mot en definert årsak - virkning sammenheng fjerner problemet. Begrepet tar desverre ikke nødvendig hensyn til den menneskelige, frie viljen. La oss komme med et eksempel:
Dersom vi viser motorsport med mc på TV vil alle med slikt motorsykler kjøre som f*** så fort de får anledning. Motsatt vil all råkjøring med mc forsvinne hvis nevnte sendinger ble forbudt.
At noen kan komme på å koble ut disse inretningene passer ikke inn i dette verdensbildet. Ei heller at mennesker kanskje forstår sitt eget beste og kjører i 100 innimellom. Eller enda saktere. Eller tar bussen. Du kan også lete på nettet etter S-R psykologi som sier noe om det samme. Et stimuli utløser en reaksjon. Kontroll løser problemene! Uten tanke for, ja nettopp tankene, viljen vår!
Lurer du på hvordan fremtiden ser ut dersom "dogooders"'ene får bestemme? Les om det HER!
18.02.04 Et avansert system part II...
Gårsdagens innlegg om bonuspoeng før sesongstart fanget flere lesernes interesse. Bl.annet informerer AR-redaktør Odd Larsen at han snart skal iverksette "en forrykende veltenkt plan som skaffer meg masse bonuspoeng i en fei...". Redaksjonen venter i åndeløs spenning...

IKT konsulent I
Ikke helt uventet kommer de mer realistiske forslag til løsninger fra forslagstiller selv, Vegard Myrli. Selv etter å ha blitt utskjelt på det grovenste i gjesteboka beholder Vegard humøret og optimismen foran sesongen.

IKT konsulent II
Vegard skriver følgende i en mail til redaksjonen:
Mårn dø....
Det var moro at du ville gjengi mine (det var nå egentlig du som tok det opp) tanker ang (u)nødvendige gjøremål i heimen. Det som slår meg nå er noe en kamerat av faren min sa til meg for mange år sia; ikke rot deg borti damer Vegard, tenk så fine biler og motorsykler du kan kjøpe om du er ungkar! Tenk at jeg ikke hørte mer på han for nå står jeg til "kness" og må rydde ut av oppvaskmaskinen hver 14 dag og legge ved i ommen opptil flere ganger hver kveld.
Jeg kan til og med huske en gang at jeg spurte om hun ville ha kaffe da jeg allikevel måtte på kjøkkenet. Men er detta nok..... Nei da det er å bruke kjeft og bæra seg over at jeg aldri gjør noe????
Slik er som regel bare å drite i og bytte kanal til Eurosport og sku opp lyden og la kjeftamentet holde på. MEN så kom en invitasjon fra Oscar om tur til BMW treff i Sverige i mai, og jeg begynnte å se for meg våren (fortsatt mens kjeftamentet forstyrra et eller annet med motorlyd på Eurosport). DA reiste jeg meg til heimeværnets store forskrekkelse ga henne en klem og begynnte å rydde på kjøkkenet. Overraskelsen hadde ikke vært større om glomma sto i brann og festingen sklei ned i øvrebyen. Men jeg ryddet ferdig og serverte fruen en kopp beroligende te byttet kanal til TVNorge og sa; slapp av litt du blomst. OG VIPS så var det bare å nevne litt seinere på kvelden at Oscar lurte på om jeg ville være med på BMW treff men jeg veit ikke ........ "Å jo for all del reis og kos deg med gutta, jeg veit jo hvor mye det betyr for deg" STÆMMER svara jeg!
Nå er det bare å pønske ut neste bonuspoeng trekk for det blir vel tur til Rondane eller no iår også....
- Redaksjonen håper inderlig at Vegar deltar på så mange av allroad-mc's arrangementer så mulig i år. Slik som med alle andre. For øvrig gratulerer vi Vegard med NM-gull i rally et eller annet som kartleser.
Fra Vestfold har våre dyktige paparazzifotografer fått klarlagt hva slags maskineri som står i garagen til Are. Det er en Husquarna 570!!! Riktig nok er det tradisjonsrike HVA fra Sverige blitt italiensk på sine gamle dager, men hva betyr vel det? Gratulerer Are, en Cagiva 940 Elefant og en HVA 570? Tja, greit nok...
STOR, RØD, ITALIENSK OG MED V-MOTOR?
Her ser du jubileumsmodellem av Ares nyest ervervelse, en Husqvarna TE 570.
Du kan klikke på de forskjellige delene og sykkelen for å se på detaljene...ren porno!!!
Neida, vi er ikke det minste misunnelige...Og i morgen er det absolute rubbish...
17.02.04 Et avansert system...
Nei, vi snakker ikke om den nye vedmotoren til Triumph, men om det som må til for å få lokket HSBL til å godta sommerens aktiviteter.
Siden sommeren er veeeldig kort, og alle aktivitetene stort sett skal utføres i den beste tiden for familieaktiviteter, må dette planlegges grundig. Vårt GS kjørende medlem Vegard Myrli fra Kongsvinger har tidligere i denne spalten (se innlegg av 12.03.03 red. anm) grundig redegjort for forskjellene på mcpenger og husholdningspenger. Dersom du ikke har lest det innlegget bør du gjøre det her før du leser videre.
Denne gangen er det bonuspoeng som gjelder for Vegard. "Sesongen kommer raskere enn du aner" sier Vegard over telefonen til redaksjonen, og forteller videre at han er i god gang med å samle bonuspoeng til årets sesong.
"Luke i hagan gir bra uttelling" forteller Vegar mens han gliser bredt. "Det samme gjør vedbæring og vask av tak og vegger i huset." "Oppvasken er også OK, men pass deg for å gjøre det for ofte, da tror heimevernet at det er noe du gjør daglig" fortsetter han verdensvant. "Vask av toalett og bad gjør underverker, da kan du kjøre nesten en hel måned" fortsetter han ivrig og skal akkurat til å legge ut om detaljene da redaktøren heldigvis får stoppen ham.
"MAKE MY DISHES!"
Redaksjonen ser for seg et umåtelig slit for å få til noen fattige kilometer i løpet av sommeren og spør Vegard om det ikke går an å betale seg ut av dette? "Joda" svarer Vegard, "det er bare det at avgtiften stiger raskt, og at det til slutt blir helt umulig å ha penger til alt." "Nei, jeg foretrekker bonuspoeng" sier Vegard avslutningsvis og forsvinner i retning badet med støvsuger, mopp og diverse kjemikalier av ukjent merke.
Uansett anbefaler redaksjonen "føre var" prinsippet som Vegard her så tydelig demonstrere. Dersom du skal ha noe glede av sesongen, start nå. Vask opp, støvsug, rydd rommet ditt (hvis du ikke har eget rom, skaff deg det red.anm.) og gi kjærringa en blomsterkvast i ny og ne. Så blir kilometerne mange og sesongen lang.
Til slutt vil vi ta med et lite blide som ganske tydelig understreker hva vi mener. Dersom du skulle dra kjensel på mannen på bildet så vil redaksjonen på det sterkeste understreke at en hver relasjon til virkeligheten er totalt utilsiktet..
OPPVASKEN, MANNENS SISTE SKANSE?

16.02.04 AKTIVITETER - AKTIVITETER - AKTIVITETER

Sommerens aktivitetskalender er klar. Alle datoer er fastsatt. (Det KAN bli flytting av Westbound, red.anm.)
Kort oppsummert fordeler aktivitetene i 2004 seg slik:
Dato Type Beskrivelse
9. mai. Int. allroadtur Rolig tur for alle typer førere og sykler.
4 - 6. juni. Conserttour. Til kaifest og D.D.E i Namsos.
9 - 11 juli. Gravel Party Grus, grus og atter grus. Krevende, men for alle.
13 - 14. august Westbound Telemarkskjøyring! Overnatting hos Sigmund.
9 - 12. september GS treff For alle typer BMW GS.
Gå inn på aktivitetssiden og les mer om dette. Det er undersider for hver aktivitet med utfyllende opplysninger. I år vil det være slik at overnattingsstedene er fastsatt på forhånd. Fordelen med dette er at vi kan starte litt fra hver vår kant og møtes på kvelden. Ikke alle har anledning til å ta fri fra jobben eller hjemme, og det er ment at denne organiseringen skal bidra til at enda fler kan være med.
På de aktivitetene som krever overnatting vil redaksjonen foreslå overnattingssted. Du er selv ansvarlig for å bestille hytte o.l. Detaljert informasjon om dette vil du finne på sidene til hver aktivitet. Dersom du har spørsmål kan de rettes til Oscar.
Sett av tid til sommerens aktiviteter i DIN kalender NÅ!!!
Og for deg som ikke var på messa på Lillestrøm i helga kan du se noen bilder derfra HER!
13.02.04 "Folk er gærne..."
Nei, vi snakker ikke om alle som presser på og av en eller annen ukjent grunn gjerne vil være med i allroad-mc, men om Frodes spontane uttrykk da han passerte Kongsvinger Gjestegård sånn omtrent midt i forrige uke eller noe.
Blant aktivitetene på dette etablissementet den dagen (altså omtrent midt på vinteren red.anm.) stod mc kjøring på programmet. Det var heller ikke en lokal helt på gammel Victoria med tut på Basse Hveemhjelmen som var ute, men en hel haug med motorsyklister fra EU!
Blant de tilsendte bildene merker redaksjonen seg en MZ totakter og en BMW R 1150 GS Adventure, samt noe japsegreier. De har etter sigende vært på treff i Østerdalen et eller annet sted, og tidligere formann i BMW klubben Norge, Anders Dihle kan fortelle at noen av deltakerne overnattet hjemme hos ham etter å ha vært på (hold dere fast!!!) TELTTUR på motorsykkel i Nord-Finland for en uke siden!!! Heldigvis har regjeringen gitt signaler om at den nok en gang vil styrke psykiatrien. Her bør det ikke stå på penger er nå vår mening!!!
I helga er det scootermesse på Lillestrøm. Dersom du tror du skal få se den nye BMW R 1200 GS der, så kan vi skuffe dere. Den lanseres 13. mars worldwide. Og det er en hel måned til... Kos dere med disse bildene så lenge. Ha en god helg!
ADVENTURE MAN
SIDEVOGN
KRAFTIG FORGAFFEL!
BRET BRET!
BURKSLAVEN?
12.02.04 "If I have to explain you wouldn't understand..."
Noen ganger forstår de oss bare ikke. Uansett hvor hardt vi prøver. Hvem da? Jo, omgivelsene, oftest representert ved koner, samboere eller kjærester. Vi kommuniserer rett og slett på forskjellige nivåer.
Dagens "Absolute Rubbish" er et eksempel på dette. La dama lese innlegget, og hun vil le. Ikke slik som du gliser og humrer av innlegget. Nei, på ingen måte. Hun vil le plikskyldigst og mumle ord som tullete, barnslig, unødvendig og borkastet. Men det er ikke det. I alle fall ikke for oss som forstår verden...Les innlegget HER!
11.02.04 EN VERDENSNYHET!!! Tresylindret V-motor...
Mange har latt seg imponere av de dyktige medarbeiderne i allroad-mc's redaksjon. Ikke bare fremskyndet vi kraftig lanseringen av BMW's 1200 GS ved utstrakt bruk av paparazzifotografer, vi har også avslørt sprukne nyttårsforsetter blant medlemmene, og tvilsomme turer på brune kafeer.
Men, dette er "absolute ingenting" sammenlignet med den bomben redaksjonen i dag kan presentere!!! Vi har æren av, som første medium i melkeveien å presentere det første spionbildet av Triumphs nye Tigermodell!!!
Triumph har jo, som de fleste er kjent med, mildt sagt slitt litt med suksessen til sin motorkonstruksjon med tre sylindre. Bruk av denne pussige konstruksjonen, i konkurranse med japser og BMW's gode boxerkonstruksjon på 60 - og 70-tallet, førte jo som kjent til fabrikkens undergang. Men, Triumph går på med nye penger, nye medarbeidere og...eee...en utdatert konstruksjon?

TØRR NOK?
I sitt paniske forsøk på å forbedre denne motoren går fabrikken ikke av veien for å teste ut nye, og hittil ukjente materialer og konstruksjoner, til bruk i motorsykkelmotorer. Allroad-mc kan i dag avsløre fabrikkens strategi for de kommende årene: Tresylindret V-motor!
Denne helt nye konstruksjonen skulle vært strengt hemmelig, men det har lykkes oss og få et bilde av prototypen. Som det fremgår av det oppsiktsvekkende bildet er motoren av ved, med sylindre i tre! Med andre ord: En tresylindret vedmotor. Redaksjonen ønsker Tiggrn lykke til med sin nykomling, og ser frem til St.hansbålet i år.
Og i morgen er det Absolute Rubbish...

10.02.03 Litt smått og godt...

Når dønningene hadde lagt seg etter en spontan puppediskusjon i redaksjonen i går, ble det bestemt at dagens innlegg skal inneholde litt forskjellig informajson. Nei, vi snakker ikke om at redaksjonen har lagt seg på en ny, informativ linje, men rett og slett diverse gossip som redaktøren tilfeldigvis har gjenfunnet på sitt overfylte skrivebord...
Vår første informasjon gjelder vårt medlem på Vestlandet, Sigmund. Sigmund kan rapportere at han skriver som besatt på en garagerapport som skal publiseres i spalten "en gang i løpet av året" som han selv uttrykker det. På vei hjem fra Thailand rotet Sigmund bort mobiltelefonen sin på Kastrup, (bombe!, red.anm.) og ny telefon, denne gangen med kamera er innkjøpt. Blant de utrolig interessante motivene på de innsendte bildene tatt med dette nye kameraet, merker vi oss Sigmunds søppelkasse, TV-kanna hans, samt et bilde av en tom cognacflaske.

Vi nøyer oss med å trykke to bildene denne gangen. Bildet overer trolig fra Sigmunds arbeidsplass i Asker, og enkelte redaksjonsmedlemmer synes å dra kjensel på dette "hotellet" fra en fylle...eeeee....studietur til Oslo for noen år siden... Bildet til venstre vekker også en viss interesse i redaksjonen. Blant forslagene som dukket opp var "Westbound 2003?", "Hjemme hos" reportasje hos et av medlemmene, eller rett og slett et spionbilde fra bak redaktørens skrivebord???

Vår andre informasjon kommer fra altmuligmann og gruskjøyrar Vidar Gullerud på Skarnes. Vidar opplyser på mailinglisten til OTC at han har laget en ny serie med roadbookholdere, og at prisen er som før, 950.- inkl. frakt så vidt vi kan se. Redaksjonsmedlem Oscar har en slik holder, og opplyser til de mer beskjedne redaksjonsmedlemmene et den er "helt på høyde med de beste i utlandet." Vidar treffer du på telefon 90159328.

Vår tredje informasjon i dag gjelder vårt nyeste medlem, Trond Holter fra Kongsvinger, nå mer "wannabeurban" og bosatt på Greverud utenfor Oslo. Vel, i alle fall nesten. Trond opplyser pr. e-post:

Min kjære Greverudkollen er solgt........
I kveld ble Greverudkollen 4 er solgt,(05.02.04 red.anm.)og en 20 års epoke er over. 2 damer har jeg bodd seriøst sammen med her, noen flere han bare vært innom på "besøk". Det har seg sånn at Anne og jeg har i lengre tid tittet etter et sted hvor vi kunne bli ordentlige kjærester på, det har gått litt i rykk og napp av forskjellige årsaker. Når vi så at veien endelig begynte å bli klar gasset vi på og fant et flott hus på Langhus. Det ser også ut til at det vil bli minimale overlappings problemer, rett ut fra gammelt til rett inn i nytt. Det at dagene blir lengre og lysere, og at jeg vet det står en ny R1200GS og venter på å sadlet opp, sammen med hus kjøpet sammen med Anne gjør at livet leker om dagen..Hade bra Trond
- Redaksjonen var i kontakt med Trond i går, og han kunne opplyse at selgeren på Motozentrum som hadde vært i Sør-Afrika og kjørt 1200 GS i noen dager ikke kunne snakke, da munnen hans hang fast i et glis fra øre til øre.
En tilstand Trond trolig går over i når han får sin 1200 GS. Men, fortvil ikke, den går over omtrent i begynnelsen av november når kapitalismens ypperstprester setter inn støtet i årets realityserie: "Julehandlingen!" Nyt kjærestetiden dit Trond, da blir forholdet satt på en hard prøve... Trond har for øvrig flyttet til Langhus. Bondetampen!
Vår fjerde og siste informasjon i dag (PUH!) gjelder et tips som kan gjøre sesongstart litt tryggere. Nei, vi snakker ikke om dyre og tvilsomme avrustningskurs, nye dekk eller forholdsregler for å unngå prikker på førerkortet, men en informativ side på nettet der det gis nyttige tips om hvordan du bedre kan tilpasse deg dagens stressede trafikkbilde. Les om dette HER!
Ha en god dag folkens!
09.02.04 Mandag morra...eee...blues...
Fra vårt GS kjørende medlem på Sørlandet har vi fått tilsendt en utmerket garagerapport. Siden redaksjonen svidde av bortimot hele freelancebudsjettet for 2004 på paparazzivirksomhet i januar, har Ivar måttet skrive mesteparten av innlegget selv. Redaksjonen er noe splittet i synet på om dette fører til en heving eller en senking av kvaliteten. Ivar tar opp flere interessante temaer i sitt innlegg: Oscars fortid som hippi i Marokko, terrorisme, et nytt begrep; HSBL, en økonomisk betraktning, et betimelig teknisk spørsmål, og sist, men ikke minst, litt om motorsykler! Og Ivar, redaksjonen er svært enig, vi håper også Bush holder seg hjemme og ikke blander seg inn. I noe som helst. Da ville nok verden vært et bedre sted å utøve vår performancekunst i. Ivar skriver:
Garasjerapport fra Boxerfreak location South Coast.

IVAR
Dette bildet av Webmaster fra hans bikerperiode bør holdes strengt internt eller i hvert fall utenfor synsvidden til Brynjar Meling. Trodde et øyeblikk at Mulla KREKAR HADDE LURT SEG INN på sidene. Håper Bush holder seg hjemme og ikke blander seg inn.
Nok om det.Det skal jo være en garasjerapport dette så da gir man seg ikke ut på politiske betraktninger. I garasjen min har det vært noe stille en stund (influensa)men litt skjer det jo.Garasjen er i år erklært HSBL-fri sone.(hun som bestemmer litt-)og endelig begynner verktøyet å komme på plass.Kjekt å ha selv om behovet for verktøy er sjeldent når produktet er av høy klasse.(ikke meg men GS`'en)
Det har ikke vært stort å endre bortsett fra lysutstyret.Har montert 4 ekstra lyskastere og lyser opp mine omgivelser så intet lar seg skjule. Ellers har vi nesten ikke hatt snø,men i dag (innlegget er av 28.01.04 red.anm.) kom det 7-8 cm.Den nye BMW-laderen jeg kjøpte er suveren,men vær litt OBS på prisen. Noen telefoner og 300 - 400 kroner er spart fra en forhandler til en annen. Jeg har ikke mindre enn 3 sykler i hulen i vinter.
To venner har plassert sine venner hos meg på fór. Den ene har faktisk 4 sylindre. Du snakker om å overdrive. Jeg må stadig ned og telle sylindrene på GS'en. Disse to struttende som står rett ut. Flott hva? Har aldri skjønt de som kaller det for hengepupper. Hva sammenligner de med da tro?
Har fulgt litt med på sidene om hvilken motorkonstruksjon som er best. De med to sylindre eller de med tresylindre. Det har gått meg hus forbi at det er laget motorsykler med tresylindre. Hva slags tresort er mest benyttet? Furu eller gran? Kvistfri kanskje. Ja hver sin lyst. Selv synes jeg metall funker best. Ellers har jeg fått med meg at vestsiden av Glomma skal være ulvefri sone, men alle disse tigrene da! Jeg er glad saueeierne bakker oss opp her.
Ellers ser jeg at forfatter av abs.rubbish har tatt vikariat som oppvasker på ærverdige Theatercafeen. (eller er det permanent?) Det må sies å være litt utenfor vanlige allroad elskeres normalplan, går ut fra han kompenserer med en rask avstikker i Slottsparken i pausen. Nei dette får være nok rubbish for nå,men i all anstendighets navn får jeg nevne at innlegget er noe preget av en utmerket blanding av Bache Gabrielsen og blyfri, og at jeg ganske snart ereklærer vinteren for offisielt over og gleder meg til å treffe alle igjen!
PS:Hatmail sendes vanlig tjenestevei - til Oscar
med vennlig hilsen Ivar.
De andre dyra er 1 stk TDM 900 2002 mod. + 1 stk Fazer 600 av samme årgang.
GARASJEN, MANNENS SISTE SKANSE?
MASKINPARKEN
DEN OBLIGATORISKE BENKEN
06.02.04 Rett mann på rett plass!!!
Dagens innlegg er ene og alene skrevet av vår perifere beundrer i Nord-Odal MCK, Ole Kristian Såheim, bedre kjent som "Kiss." Innlegget er så bra at til og med redaksjonemedlem Oscar ble musestille i et kort øyeblikk av spontan ydmykhet. Hard act to follow Kiss...Redaksjonen er tilbake på mandag. Ha en god helg.
Endelig rett mann på rett plass – og for øvrig en takk til Allroad’s innsats
Ja ……… hmmm …….. det ble så stille ………. ? På mange måter faktisk?
Odalsenduro'n 2004 er over. Den er slutt. Borte. De siste skyene med totaktsrøyk har blåst bort mellom grantrærne og over myrene. Den bastante lyden av høytytende ensylindrede motorsykkelmotorer har for lengst dødd ut.
Slitet med snøbrøyting og våkenettene for å sjekke snømengden som faller ned, står for meg som noe uvirkelig som jeg kanskje kan ha lest om - eller jeg kan ha opplevd det…? Jo, jeg har nok opplevd det. I aller høyeste grad så har jeg opplevd det. Irritasjonen over at du bestandig er en av de så altfor få som blir trekkende lasset sitter der ennå, men ikke på den "bråsinte" og lettantennelige måten som den var. Kanskje irritasjonen har gått over i en mer langtrukken fase som kan virke destruktivt på videre engasjement for et slikt arrangement.

THE END!
Jeg vet ikke enda………
Har det vært moro? Var det virkelig moro?? Eller var det bare en illusjon alt sammen?
Jo. Det var moro. Mange problemer måtte løses - og ble løst. Blant annet så ser vi frem til å klippe sammen en film basert på de mange kameraer som var i sving denne dagen. En meget stor takk til Boxerpower#1 - Trond Holter, som stilte seg selv og sitt hjelmkamera til disposisjon for oss - og med tilsynelatende overhengende dødslengsel, begav seg ut blant de konkurrerende endurokjørere på en lånt Yamaha WR 400. Jeg vil også rette en stor takk til min egen klubbkamerat Tommy Fosshaug - som lånte ut sykkelen sin til dette langt fra trygghetsfacistiske individet.
Men mest av alt så viste Odalsenduro'n å bli en kjempesuksess. Alt gikk på skinner. Ja nesten alt da. Avtalen med en proff speaker fra Eurosport var tydeligvis mer verdt for oss enn for han. Hva gjorde vi da?? Tenkte!! Vi tenkte i den grad Nord Odølinger kan tenke - og det er faktisk ganske overraskende hvor høyt nivå det kan bli på tenkingen i Nord Odalen. Spesielt ved motorsykkelrelaterte sosiale oppvåkningsseanser utover en søndagsformiddag. Kunne vel skrevet mange bøker bøker om de ideéne og historiene som har dukket opp da - hvis jeg bare hadde husket dem. Hvor var jeg nå? Jo speaker!!
Hvem som kom på det vet jeg faktisk ikke da jeg var opptatt med diverse motoriserte gjøremål på 4 hjuling langs løypa. Jeg visste faktisk ikke at vi var i manko på speaker engang da jeg beveget meg fra vårt klubbhus - Skytterhuset, og oppover mot post 19 der jeg skulle kjøre deler av en klareringsrunde umiddelbart før løpet. På min ferd dit opp var jeg nødt til å passere post 24 (knipsvingen) som var bemannet av Hr. Allroad MC's redaksjonsmedlem Oscar Egeberg, hans nevø - den særdeles førstehjelpskyndige nevø Odd Einar, og Absolute Rubbish redaktøren. Denne mystiske personen med - slik jeg har forstått det av tidligere publiseringer fra redaksjonens side - sin tilsynelatende trang til å frekventere Oslo's brunere utesteder, som Theaterkafeén og lignende.
Nåvel, det hadde seg slik at under denne passeringsprosessen av post 24, kom Hr. Allroad MC's redaksjonsmedlem Oscar Egeberg løpende ut i veibanen og virket litt oppskaket og mumlet noe om at "det var jaggu meg litt kort varsel!!" og han utbasunerte - på en måte og med en hurtighet som bare Hr. Allroad MC's redaksjonsmedlem Oscar Egeberg kan utbasunere verbale uttrykk på, at en 4 hjuling (dog en Polaris 700) tilsynelatende ville være en altfor snau doning å frakte både han og undertegnede på en hurtig måte ut av skogen på.
Jeg så opp i snøfonna der de to andre Allroaderne satt - Absolutt Rubbish redaktøren - denne mystiske personen som allerede på dette tidspunktet var vilt speidende etter en eller annen "matælj" han kunne døyve sulten med til høstens kommende æljjakt, og den særdeles førstehjelpskyndige Odd Einar, ….skal vi se ….. der de de satt ja - og jeg lurte på hvem av dem som egentlig var kjørbare, for etter Hr. Allroad MC's redaksjonsmedlem Oscar Egeberg's adferd å dømme, så hadde de nok "allerede begynt".
Nok om det - jeg lot allroadernes mentale tilstand være som den var akkurat i det øyeblikket, og jeg fullførte min del av klareringsrunden, og besøkte bare kort depotområdet før jeg på nytt befant meg ute i løpstraséen som løypesoper etter junior 85ccm³ klassen.
Når jeg så atter etter en stund kom tilbake til start - mål - depotområdet (les. NOMCK's klubbhus Skytterhuset), så var luften og omgivelsene fylt av noe som jeg først definerte som støy. Det var støy. Men det var allikevel noe kjent med denne støyen. Etter hvert la jeg merke til at støyen hadde en meget informativ virkning på hele denne prosessen vi kaller Odalsenduro'n. Det gikk opp for meg at et stort verdensproblem faktisk på grunn av vårt arrangement hadde blitt løst!!
Oscar Egeberg! Dette vesenet med det tilsynelatende gode og smilende lynnet, men som til stadighet prater barnesjukdommer på mennesker i de høyeste aldersnivåer. Oscar Egeberg - denne mannen som på allroads gjestebok er blitt omtalt som mannen som kom på motorsykkel inn på en bensinstasjon. Tok av seg hjelmen og snakket som en foss i to timer før han satte på seg hjelmen og forsvant igjen. Oscar Egeberg - denne villmannen som havarerte forakselen på Hiluxen sin på Trandum i - var det i 1982? - men som snakket drevene på plass i kardangklokka igjen!
Oscar Egeberg - mannen som aldri før hadde besøkt undertegnede i hans eget hjem, men som kom dagen etter bryllupet mitt da han "tifeldigvis" var på gjennomreise gjennom Eastwater denne dagen. Vi hørte det begynte å snakke godt allerede godt nede i veien, han snakket seg ut av hjelmen og motorsykkelklærne. Det var et eller annet om den nye tanken og at han beklaget fargen på toppboksen. Han snakket seg inn døra, gjennom gangen og ut på verandaen. Han klarte på en eller annen merkelig måte å få til et kort men velment takk på innpust da han fikk en kaffekopp.
Han snakket seg forbi slekt og venner som var på besøk denne dagen for å hjelpe undertegnede og hans nylig tilkommede kone med å spise opp kaker. Da min kone stakk til ham et kakestykke og en stol klarte han å få til et undrende løft på ene øyebrynet og han klarte faktisk å få plass til spørsmål om det var noe spesielt - bursdag eller noe, som hadde skjedd i anledning det store besøkstallet, kakene og det faktum at kaffen var klar allerede før han hadde klart å svinge opp fra riksveien?
Vi klarte på en mirakeløs måte å få presset inn en opplysning om at vi hadde giftet oss kvelden før mellom all snakkingen, og et kort "Åja" kom tilbake som svar, og ganske umiddelbart var diskusjonen tilbake på høyfjellsskvettlapper og Rihnshnorckel fra en eller annen bayersk hoffleverandør til disse gigant offroaderne.
Oscar Egeberg! Denne mannen var det nå som satt og produserte denne informative støyen ute på Skytterhuset. En eller annen hadde fått den idéen å hente mannen med en snakkekompetanse langt utover en professors kunnskapsområde, og gitt ham tilgang på en dataskjerm med alle nødvendige opplysninger om løpets gang - og en MIKROFON!!!!! Genialt! Verden har jo ventet på mirakler i årtusener. Her hadde det iallfall skjedd et.'
Faen å' god jobb du gjorde Oscar! Endelig var rett mann på rett plass!! Takk
For øvrig - nå etter mange måneder har jeg endelig klart å pløye meg gjennom Robert Pirzig's bok Zen buddhisme - og kunsten å vedlikeholde en motorsykkel. Jeg har hatt boken stående i sikkert etpar år - og det har tatt meg langt innpå et halvt år å lese den. Større makkverk av en bok skal man jaggu lete lenge etter.
Dette skulle visstnok - iflg. presseomtale jeg en eller annen gang lot meg påvirke av - være en fin bok om livskvalitet for motorsyklister. Den kjøreturen de gjennomfører kunne ha vært en halvgrei reiseskildring på 30 sider i et eller annet blad. Resten!? Retorikk og galskap!? Vrøvl og pisspreik! Har lest bare en ting som var tyngre. Det var Silmarillion av J.R. Tolkien. Hadde lest Ringenes Herre og Hobbiten, og jeg syns jeg måtte lese den også. Litt tung kanskje -men faktisk mer interessant enn Zen buddhisme - og kunsten å vedlikeholde en motorsykkel.
Nå må jeg legge meg - det er sent. Men jeg vil bare dele en liten opplevelse med dere. Tok meg etpar minutter fri fra AutoCAD og ProEngineer i dag. Tok med meg et eple og gikk ut på kontorbalkongen (der alle de andre røyker). Sola varmet faktisk riktig godt og vinden føltes overhode ikke kald mod huden.
Jeg tror det finnes håp jeg folkens??
"Kiss"
05.02.04 Tilbakemelding fra Hans Knapper + "Absolute Rubbish."
Hei på dykk !!!
Sitter på hjemmekontor i Nordre Odalen og er etter 4 dagers pendlerhelvete i snødrev til Fornebu svært lykkelig over at teknologien har gjort det mulig å gjøre en noenlunde fornuftig arbeidsinnsats fra "dalstrøka innafor". Har nettopp hatt besøk av "Gruser'n", dvs Vidar Steinhøgger fra Sydlige Odalen. I sin visdom gjorde han meg oppmerksom på WEB-sidene til allroad-mc og spesielt Absolute Rubbish. Den siste timen har følgelig vært særdeles lite produktiv, sett fra arbeidsgiversiden.....
Undertegnede har kjørt/skrudd 2-hjuling siden 8-års alderen (er nå 36) og kjenner meget godt igjen i noen av situasjonsbeskrivelsene/refleksjonenen på AR, spesielt artikkelen om Sigurd. Gleder meg til å følge AR videre !!!
Med vennlig hilsen

Hans Ø Knapper
Knappergarden
Nordre Odalen Amt
hans.knapper@telenor.com

Det er alltid hyggelig med tilbakemelding fra våre lesere. Faren med et er at redaksjonen blir litt høy på pæra, men der får stå sin prøve.
AR-redaktøren har ennå ikke fått blodtrykket ned på normalt nivå etter forrige ukes innlegg om Trygghetsfascisme. Det er lovet en oppfølging så snart det er medisinsk forsvarlig. I mellomtiden får vi dette i fanget:
Fins det ikke grenser…….
…for hva man kan tillate seg?
Jeg sikter til 'Siste Nytt' oppslaget på mandag. Her har redaksjonen tillatt seg å skrive en rørende historie om hvordan undertegnede (AR-red.) og Odd-Einar har mesket seg med nei-mat og hatt det trivelig i Nord-Odalens dype skoger. Som et slags 'bevis' har man vedlagt et foto som skal forstille meg. Den er det vel ingen som går på? Bildet er tydelig manipulert, og er et amatørmessig forsøk på å fremstille denne helseknekkende opplevelsen som en landlig idyll. Det er nok erstatningssøksmål man er engstelig for, kan jeg tenke meg.
Sannheten er noe ganske annet. Jeg ble etterlatt i ei snøfonn kl 07:11 på morgenen, og ikke hentet før 12 timer senere. Da kunne jeg hverken gå eller snakke ("Ikke ulikt tilstanden etter julebordet", sier HSB, men denne gangen er det kulden som har skylda). To håndfaste karer fikk brettet meg nok sammen til at jeg fikk plass i baksetet på SAABen til Trond, og da jeg ble avhendet hos HSB ved midnattstider, var jeg akkurat begynt å tine. I hvert fall begynt å lukte.
Aldri så godt at det ikke er galt for noe annet, som det heter: Jeg fikk rikelig tid til å tenke oppe i snøhaugen. Om det var spesielt smart, vet jeg ikke, men du kan lese om det her.
04.02.04. ADVARSEL FRA TIGGRESTADEN!!!
Vårt trehodede troll og sarte sjel på Triumph, Geir Løkke har reagert på AR-innlegget om "Trygghetsfacister" forrige uke. Geir skriver følgende i en kommentar til redaksjonen forrige torsdag:
Et varsko fra Tigerstaden ang. AR-innlegget i dag
Ja, jeg faller nok fort under kategorien "mennesker som later som ingenting..”. Faktisk skal jeg innrømme at jeg som regel bare ”gliser, ler og tror alt skal være sånn…”. Men nå må jeg ta <s>Playboy</s> bladet fra munnen, for nå er jeg redd!!! AR-innlegget i dag er et godt innlegg, selv om kanskje noen detaljer kan være diskutable. En av disse detaljene er faktisk MEGET bekymringsfull! Det å inneha et skytevåpen blir her framstilt som en RISIKOSPORT !!!.
GEIR I ET UKLART ØYEBLIKK...
Jeg er for så vidt ikke særlig redd for våpen i seg selv (med unntak av ustabile atomvåpen), men jeg har i alle år trodd at våpen som regel blei behandlet på en respektfull måte av den gemene hop. Men behandlingen av disse, i visse miljøer, er visst av en helt annen karakter! GI DEN MANNEN EN HUSRANSAKELSE!!!!
Geir
- Redaksjonen støtter helhjertet opp Geirs forslag om en husransakelse hos AR-redaktøren i hans ringe enebolig utenfor Oslo. Hvem husker ikke innleggene av 19.09.03 der sikkerheten i rubbishredaktørens hjem grundig gjennomgåes. Mer om dette og andre mennesker fra diverse subkulturer finner du HER!
Og i morgen er det (trolig) "Absolute Rubbish"
03.02.04 Our Thai connection, part II
"Jækla kalt, reiser til Thailand igjen!" Dette er en ordrett gjengivelse av Sigmunds første ord på norsk jord etter hjemkomsten fra Thailand der han har oppholdt seg i hele januar. Sigmund, en jeger av natur, vedlegger et par avslørende bilder som viser nedlagt bytte. Stilen er det ikke noe å si på, den er en konge verdig. Dersom du tror at dette har noe med thaid***r å gjøre, shame on you! Vi er da en dannet forsamling. (slutt å le der borte i kroken!!!, red. anm) Nei, Sigmund og noen andre nordmenn har vært på fisketur, trolig i en sjø, på havet eller noe sånt. Like innbringene hver gang.
DEN STOLTE FISKER OG HANS GRUSOMME BYTTE...
OK, innrømmer Sigmund i snøstorm på Jæren over telefon til redaksjonen, "byttet var ikke så stort, men det var jævlig godt." Redaksjonen skynder seg å føre samtalen over på noe annet, da dette åpenbart ikke er noe for sarte sjeler. Sigmund kan fortelle om mange nordmenn som har innsett at dette landet er for spesielt interesserte, og han forteller ivrig om scooterturer i en vanvittig trafikkultur, om ei dame på 40 kilo som drakk ham under bordet på tequila, samt andre skrytehistorier som ikke egner seg på trykk.
DETTE ER LIVET...
Sigmund opplyser han allerede har begynt å planlegge sesongen 2004, og vurderer sterkt å komme på GS treff på Finsskogen i år igjen. Sigmund tok en liten "svipptur" i fjor på 75 mil en vei for å kjøre 25 mil på grusvei på Finnskogen. Hard act to follow Sigmund, du er en ekte "biker." I den grad det fins og noen vil være det.
02.02.04 På slanker'n?
Derfor er spalten nå (nesten) tom. På slankern på en måte. Innleggene fra januar er ført over i arkivet, og vi starter på ny frisk. Med februarinnleggene. Om en måned er det forøvrig 1. mars. Og etter det kommer april...med (mange steder) mcføre, i alle fall på hovedveiene. Dagene er allerede merkbart lysere, og sola titter frem utenfor redaksjonen når dette skrives. Jippi!!!
Dersom vi oppsummerer januar, så er det mange positive ting å se tilbake på. BMW lanserte en ny R 1200 GS på messa i Stockholm, trolig etter sterkt press fra paparazzifotografene og de gravende journalistene fra allroad-mc. Klubben vår fikk et nytt medlem, det ble publisert en garagerapport fra Skarnes, og et perifert bekjentskap giftet seg i Columbia. AR-spalten nådde nye høyder, og sist, men ikke minst, arrangerte NOMCK Odalsenduro'n for tredje gang. I år hadde løpet 228 påmeldte deltakere, og var for øvrig 1. runde i norgescupen i enduro i år.
FINNSKOGEN SØNDAG 01.02.04
Så får vi se om aktivitetsnivået holder seg i februar. Redaksjonen minner spesielt om mc-messa på Lillestrøm helgen 13 - 15., der det er sannsynlig at den nye GS'n vil være på plass. Denne uken er det enda et nytt medlem som skal presenteres. Det skal publiseres en garagerapport fra sydlige strøk, og det skal ikke minst være et innlegg fra vår kjære AR-redaktør Odd i spalten "Absolute Rubbish."
Når vi nu er inne på den emeinente AR-redaktør, fører det oss rett over på kjernen i dagens innlegg, og svaret på overskriften: "På slanker'n." - Oscar sendte melding til både Odd Einar og Odd V. (Absolute Rubbish redaktør, red anm.) i god tid før Odalsenduro'n på lørdag. Innholdet var greit; "ta med MYE mat til skogs". Odd Einar svarte "OK" og Odd V. svarte: "Er på slanker'n. Vi får se..." Alle voksne menn vet at dette er tull. Også Odd.
Men, noen nyttårsforsetter skal vi alle ha. Redaksjonens tolker dette dithen at Odd har BMW's nye R 1200 GS som sitt forbilde. Den er nemlig slanket 30 kilo. Nå er det bare det at Odd Einar hadde med en hel ryggsekk med mat og diverse utstyr til posten i skogen. Deriblant ostpølser, grillpølser, baguetter og kylling, samt ei stkepanne. Odd's nyttårsforsett sprakk midt i Odd Einars andre ostepølse med bålvarmet brød, og Odd Einar forteller om et etegilde uten like på posten. So much for nyttårsforsettene.
ET MANNFOLK PÅ SLANKER'N?
I tillegg har en fyr som heter Svein Tore Kabbe i Larvik sendt oss en link til en finsk side med japanske klassikere. Webredaktør Oscar ble i fistel da det viste seg at det lå et bilde der av en 1973 modell Honda CB 500 Four, akkurat maken til hans første, store mc. I kledelig syttitallsbrunt. Fire potter, trommel bak, skiva foran uten hull, måtte "tørkes" i regnvær før den virket...
Larvikstreff i regnvær og grøftefyll, Rørostreffet, om mulig enda værre...det var tider...(godt de er over, red.anm) Hvor var trygghetsfacistene når du trengte dem spør nå vi???!!!
Det er mange av oss som har begynt på japanske sykler på 70 - tallet, og du finne mange av de klassiske modellene HER!