31.01.04 Odalsenduron er vel i havn...
Konkurransen i Nord-Odal, som for øvrig var årest første løp i endurocupen i Norge i år, ble problemfritt gjennomført av arrangørklubben Nord-Odal MCK i dag, og redaksjonen i allroad-mc gratulerer med gjennomføringen. Forholdene var meget bra, noen kuldegrader, passe mye snø og overskyet oppholdsvær. 228 påmeldte sier sitt.
Fra allroad-mc stillte Oscar (improvisert speaker), Odd-Einar og Odd V. Larsen (løypemannskap) og Trond Holter. (film) Samt et kommende medlem, Karl Amund Arneberg. (altmuligmann) I tillegg er Ola med i arrangørklubben, og Roy S. var tilskuer. Det var også Are E., vårt mekaniske geni fra Vestfold.
Les mer og se resultatene i de forskjellige klassene HER! Vi sees igjen til neste år!

31.01.04 Ikke bare er det Odalsenduro'n i dag...redaksjonen har ekstraservice også...
Denne e-posten kom inn til redaksjonen i slutten av uken...og den oppsummerer vel også aktivitetene i de odalske skoger i helgen på en god måte...
"For når man er en Bjørn med Bare Liten Forstand, og man Tenker på Ting, så er det ofte at Tingen kjennes mye lurere ut når den er inni deg enn når den kommer ut og andre kan se på den." Ole Brumm. ............. Nå ser du hva vi sliter med i næringslivet................

mvh.
______________________________________________________
Odd Larsen
Antares Gruppen AS
Henrik Ibsensgt. 5/Postboks 6765, St. Olavsplass, N-0130 Oslo, Norway
Dir.phone: +47 - 23 29 05 56, Mobile: +47 - 913 94 865
Fax : +47 - 23 29 05 51, http://www.antares.no

30.01.04 I morgen er det ODALSENDURO'N. Norges største motorsykkelløp!
Kjør til Skarnes i Sør-Odal. Kjør RV 2 videre mot Kongsvinger. Ta av RV 209 til venstre omkring 100 meter etter Slobrua Gjestegård. Kjør gjennomAustvatn. Start / mål ligger godt synlig på høyre side ved klubbhuset til Nord-Odal MCK noen hundre meter etter at du har passert Austvatn. Les mer her
BE THERE!!!
29.01.03 Endelig kom AR redaktøren med sitt innlegg...
Etter en skrivetørke, foranlediget av en ikke så tørr kveld på Theatercafeen er AR redaktøren atter klar til dyst. Ukens innlegg handler om trygghet. Vi har alle forskjellig oppfatning av dette begrepet, noe innlegget med all tydelighet viser. Værsågod Odd, scenen er din:
|
Litt filosofi i vintermørket?
'Absolute Rubbish' redaktøren har lenge irritert seg over det han kaller 'Kants vrøvl-filosofi og den generelle sinnelagsetikken'. Det skal visstnok danne bakgrunnen for ukens innlegg…….
"Ikke skal vi daue av hjerteinfarkt, ikke skal vi daue av kreft og ikke skal vi kjøre oss i hjel i trafikken. Hva faen har'm tenkt at jeg skal daue av?", AR-redaktøren freser når vi ringer for å utbe oss en forklaring på ukens innlegg i 'Absolute Rubbish' spalten. Vi har tydeligvis truffet ham i det grinete hjørnet.
"Eeh…tja, det er vel ikke så dumt å tenke på egen sikkerhet?", prøver vi oss forsiktig, men blir avbrutt: "Sikkerhet? Jeg skal gi deg sikkerhet - det eneste som er sikkert er at jeg skal dø en dag, og at jeg skal betale skatt mens jeg venter". AR-redaktøren brøler i telefonen. "Hva har Mullah Høybråten og de andre Trygghetsfascistene tenkt? Er det Politisk Korrekt om jeg ligger som 100-åring på et pleiehjem med en slange inn i kjeften og en annen slange ut i andre enden? Uten å ha tatt en eneste sjanse i hele mitt liv - hva??"
Trygghetsfascist? Hva mener han med det? Vi mumler noe om at batteriet er tomt på mobiltelefonen, lager noen skurre-lyder og legger på.
Om du har lyst til å finne ut noe om Trygghetsfascister så kan du trykke her.
28.01.04 Det er ikke ofte det skjer...
Nei, vi snakker ikke om jomfrufødsler eller tronarvinger som kommer til verden, men at redaksjonen innrømmer feil de har begått...
I gårsdagens innlegg kom vi i skade for å skrive at enduroløypa i Nord- Odal er en mil lenger enn "Novemberkåsan." Dette utløste følgende mail fra arrangøren av Odalsenduro'n:
Rettelse.
Den alltid så munn(tastatur)rappe Hr. webmaster Oscar Egeberg kan muligens ha misforstått når han sier at vår løpstrasé er en mil lenger enn novemberkåsan. Hvor lang novemberkåsan er - det vet jeg ikke, men det jeg mener å ha fortalt Hr. webmaster Oscar Egeberg er at vår trasé er en mil lenger enn enduroløpet Gotland Grand National. Verdens største motorsykkelløp målt i antall startende.
Novemberkåsan derimot - blir regnet som det vanskeligste og mest selvutslettende du delta på som motorsyklist.
For NOMCK og Odalsenduro'n
"Kiss"
- Redaksjonen beklager denne tragiske fadesen. Etter at mailen kom inn sammenkalte redaksjonens leder sine medarbeidere til et oppvaskmøte der han gjennomgikk hvordan en skal forholde seg til reglementene som gjelder på arbeidsplassen. Det ble besluttet at en kan ringe Victor Normann hvis det er noe en lurer på i den forbindelse. Eller avholde pressekonferanse for å opplyse at en ikke skal slutte. Eller rett og slett bare late som ingenting. Hvilket vi gjør nå. Og vedlegger noen bilder av mennesker som later som ingenting...
ODD EINAR
LATER SOM INGENTING
OLA
LATER SOM INGENTING
KISS
LATER SOM INGENTING
OSCAR
LATER SOM INGENTING
GEIR
LATER SOM INGENTING
For de som måtte lure på det: Bilder av Oscar er tatt under en ferie i Agadir i Marokko i hans "bikerperiode" midt på 80-tallet. Det som kjennetegner denne perioden er at han ikke kjørte sykkel. En ekte biker altså.
Og i morgen er det (forhåpentligvis) absolute rubbish...
27.01.04 "I morgen er det absolute Rubbish..."
Slik lyder skryteinnlegget fra redaktøren forrige uke. På torsdag. Samme dag som spaltens ukentlige innlegg skulle vært publisert. Og som dette ikke var nok gir den herværende redaktør selvfølgelig ingen forklaring på dette.
Heldigvis er det slik at redaksjonens mer oppegående journalister med bred, internasjonal erfaring har kommet til bunns i dette. Redaktøren påberoper seg å ha blandet dagene forrige uke (også), og derfor trodde det var onsdag på torsdag...gud vet hva han trodde det var på ukens resterende dager!
Årsaken til at forrige uke ikke inneholdt noen "absolute rubbish" er at innlegget ikke har nådd redaksjonen innen fristens utløp. En rask samtale med AR-redaktør og stuntpoet Odd avslører en mengde interessante og oppsiktsvekkende unnskyldninger. Odd forsøker seg først med næringlivet, prosjekter, sinte kunder og annet vås. Da dette ikke gjør spesielt inntrykk på redaksjonen velger Odd plan B, HSB problemer. Dette gir fullstendig motsatt effekt, "er De ikke mann da hr. Redaktør?" Redaktøren velger deretter å legge seg fullstendig flat og innrømmer hulkende at han har måttet vaske opp. På Theatercafeen. Igjen. Kredittkortene er atter sperret og hovmesterens stilling i bedriften er vurdert. Odd regner med å bli ferdig med å vaske opp for utskeielsene til neste onsdag, da deadline for innlegget er kl. 21:03. Merk dem dette tidspunktet hr. redaktør!!!
Vel, vel, mens AR-redaktøren lider av skrivevegring så lider skinndressen hans av "skapkrymping." Et fenomen de fleste av oss kjenner til. Det som er spesielt med Odds skinndress er at han leverte den via Oscar til Jofama på Kongsvinger for å "få skiftet for" som han selv kalte det. Dette påkalte selvfølgelig en viss nysgjerrighet på redaksjonen, da foret så helt fint ut. På Jofama i Kongsvinger stilte de seg noe underende til disse nye opplysningene, og kunne fortelle at de hadde satt av en middels oksehud (+ muligens deler av en kalv) til "bredding" av redaktørens skinndress etter vinterens skapkrymping. Hmmm.....
Men, friskt mot. Vår perifere venn Såheim, også kalt "Kiss" i Nordre Odalen skriver følgende:
"Vi takker og bukker for den godt synlige linken til Odalsenduro'n på Allroads hjemmeside heading.
I går kveld
(forrige onsdag red.anm) passerte vi 223 påmeldte. Nå er det norges desisert støste enduroløp - både i antall påmeldte og lengde på løpstrasé. Dette blir gøy - og det er bra - for det har vært et slit lenge!"
- Redaksjonen kommer tilbake med en lenger reportasje etter løpet neste lørdag. Paparazzifotografer vil være på plass. Som en liten kuruositet kan det nevnes at enduroløypa i Nord-Odal er 1 mil (!!!) lenger en "Novemberkåsan" på Gotland i Sverige. Se kart
En fyr ved navn Rune Meier på Gran eller Jaren eller Roa eller hvor det nå var, sender en link til et bilde han har sakset fra tabloidpressen om "gale tyskere" på vei til årets motorsykkelevent på Savlalen, helt øverst i Østerdalen. Tøft! Rune Kjører for øvrig en ganske ny BMW R 1150 Rockster. Trolig ikke på vinterføre.
26.01.04 - O D A L S E N D U R O N 31. januar 2004 - altså på lørdag denne uken!
Nord-Odal MC klubb (NOMCK) arrangerer et enduroløp for motorsykler i slutten av januar som de kaller Odalsenduro'n. Dette må ikke på noen måte forveksles med de endeløse strabasene en ofte har på veien hjem fra fest i samme kommune, en viktig presisering!!!
Dette enduroløpet finner du mer informasjon om på denne siden, samt muligens på websiden til NOMCK.
- Redaksjonen vil være på plass med en rekke medarbeidere, herunder paparazzifotografer og innleide skribenter. Noen vil muligens delta på "festlighetene" (les: grøftefylla, red.anm.) som foregår på klubbhuset utover kvelden etter løpet. Redaksjonen anbefaler både løpet og festen, og det vil trolig være mulig å få oppleve duoen "Asgeir & Kiss" live!!!
Trolig verd turen alene...i mellomtiden presenterer redaksjonen noen bilder fra tidligere arrangementer...
Dyktige medarbeidere
Enkel servering
Moderne utstyr
Publikumsvennlig
Profesjonell løypelegging
23.01.04 Nytt medlem i allroad-mc
Egentlig skulle innlagget i dag handlet om AR-redaktørens manglende innlegg, savalentreff fult av tyskere og annet hot gossip. Men det gjør det ikke. I dag kjære allroaderer er det en glede for redaksjonen å presentere vårt nyeste, fullverdige medlem: Trond Holter.
Trond, som opprinnelig kommer fra Kongsvinger har kjørt mc i mange år. Han inntreden på allroadarenaen var på en BMW R 1150 GS i mandarinfarge. Før det hadde Trond en er BMW R 1100 RS som han var fornøyd med. Etter 70.000km på GS'n fikk Trond tilbakefall i fjor vår og kjøpte en helt ny R 1150 RS. Det angret han på. Nå er han tilbake i salen på en ny BMW R 1200 GS etter å ha skrevet kontrakt i dag. (Norges første?) Trond har i gjesteboka annonsert at han vil delta på arrangementer i år.
Redaktoren har besluttet å gi Trond direktemedlemskap i klubben, og han fyker rett inn pålista men hjemmesideplass, e-postadresse og "access to all areas." Velkommen Trond!!! For sikkerhets skyld legger vi ut Tronds svar på allroadtesten: 1a,2a,3c,4d,5a,6a,7b,8b,9d. Vekta til trond er "lett bantam" så den forbigås i stillhet!
Dersom noen har sett AR-redaktøren, be ham vennligst å kontakte redaksjonen snarest!!!
22.01.04 Noen leserreaksjoner og et nytt, sensasjonelt bilde...
Leste til min forskrekkelse følgende på 'siste nytt': "Sidene er så bra at jeg må nesten ut i garasjen å lese litt høy for GS'n i blant".
Nå vet jeg ikke om det betyr at vedkommende er NESTEN ute i garasjen før han begynner å lese, gjør det NESTEN hver dag eller NESTEN leser høyt, men samma faen det - mannen må jo være sjuk! Det fremkommer implisitt at han IKKE leser høyt for GSen hver dag! Uhørt. GSen SKAL det leses høyt for hver dag. Uten unntak
Det står i brukermanualen (eeh....tror jeg). Stakkars GS, om ikke dette sporenstreks blir endret på, vil den komme til et avlastningshjem. Eller noe sånt. Odd L.
- Redaksjonen påpeker at Odd har utvilsomt et poeng her. Dersom en skal holde sykkelen sin vedlike på et avansert nivå holder det ikke med sentimentalt fyllerør i ny og ne. Nei, seriøs, regelmessig høytlesning er det som gjelder. Redaksjonen har sågar rettet en forespørsel til HKH Mætra om hun ikke kan steppe inn...av en aller annen merkalig grunn forblir den ubesvart! Helt uforståelig. Dog påpekes det fre redaksjonelt hold at det er bedre med litt høytlesing for GS'n enn ingen.
Det er ikke bare Odd som reagerer på innleggene i spalten. Vidar på "Skærnes" har kommentert innlegget fra i går og er glad dreibenken hans endelig har fått et navn. Vidar, som står på diverse suspekte mailinglister, har også sent et superhemmelig spionbilde av den nye GS'n til redaksjonen. Se bildet HER!
Og i morgen er det ny "Absolute Rubbish."
21.01.04 Garagerapport fra "Skærnes"
Redaksjonen har i flere uker lovt sine trofaste lesere garasjerapporter fra fjern og nær. Da redaksjonen i dag hadde sitt daglige morgenmøte med kaffe og tiltugg dukket det pinlige spørsmålet opp: "Når skar vi pubblisere garrasjerapporter a'?"
Redaktøren, den ellers så sindige og rolige mann ble litt tatt på sengen her, da han er pinlig klar over at dette skulle vært publisert for lenge, lenge siden. Forsøk på bortforklaring mislyktes, og det ble fattet vedtak om at alle på redaksjonen (inkl. rekdatøren selv red.anm.) skulle skride til verket og til h****e få sakene ut på nettet. Her er den, årets første garagerapport. Fra odaln'
- Redaksjonen, som etter egen oppfatning bedriver samfunnsnyttig og kritisk journalistikk, har tidligere lovet utstrakt pressedekning av medlemmenes aktiviteter på "gutterommet" vinterstid. For innledningsvis å avklare en del begreper, betyr "gutterommet" i denne forbindelse et sted der en oppbevarer motorsykkelen sin og annet om vinteren, og der uvedkommende har begrenset adgang. Et eksempel på dette er innerst i garagen, et redskapsskjul, på verkstedet hos kompisen, i et hus bygget spesielt for formålet eller ganske enkelt stua. Det skal nevnes at når Sigmund kjøpte Harleyen sin var stua "gutterom" hele vinteren.
Vel, for ikke å komme for langt ut på viddene her (er det mulig red. anm.) skal vi pense tilbake til dagens tema, nemlig årets første garagerapport. Den kommer fra den lille kommunen Sør-Odal to mil utenfor Kongsvinger mot Oslo. Det kan sies mye om dette stedet, i dag skal vi konsentrere oss om garagen til Vidar Gullerud, eller "Grusern" blandt...eee...venner.
Vidar har i følge han selv "ærbe hør dag sea je gikk tur undomsskuurn", noe som bl.annet har resultert i kone, et ukjent antall barn, og en flott villa mer eller mindre midt i Skarnes. Med på kjøpet fulgte et gutterom i fullscala (!!!) med tre store rom. Et til kontor og diverse remedier, et midt på til delelager, diverse maskiner, en liten lakkboks m.m. Og i enden, et stort verksted med betonggulv, benker og stor takhøyde.
Vidar sees her ved den obligatoriske benken på gutterommet, ivrig letende etter et kjernebor for å perforere Oscars bunnplate på hans BMW R 1150 GS. Vidar har ellers mye rart i skuffer og skap. Det umulige er mulig, miraklene tar litt lenger tid...eller hvordan det nå var...? Uansett er Vidar et oppkomme av gode løsninger og muligheter og han har utstyr for glassblåsing av motorsykkeldeler.
Vidar konkurrerer glatt med firmaer som Wunderlich og Touratech, og dersom du trenger lyktebeskytter, roadbookholder eller annet kan du kontakte Vidar.
Innerst i garagen står Vidars siste prosjekt, en BMW R 80 G / S. Vidar blir ivrig når han forteller om planene, HPN tank, 1000cc sylindre, 1100GS baksving med 1150GS justerbar støtdemper, singelsal, m.m. Vidar har plukket sykkelen fra hverandre i småbiter, alt er glassblåst og lakket på nytt, lagre er skiftet og alt er gått over etter alle kunstens regler. Der det er svakheter har Vidar modifisert etter informasjon fra HPN eller eget hode.
Vidars GS er basert på årelang erfaring fra grisekjøring på grusveier med andre typer sykler, og redaksjonen gleder seg til at sykkelen står ferdig, trolig en gang utpå vårparten. Bildet viser Vidars deler ferdig glassblåst. Som vi ser av bildene har Vidar også et løftebord, noe som er kjekt å ha når en skrur mc. Han har også laget seg en jigg til sykkelen basert på en gammel kontorstol samt "noe flattjern jeg hadde liggende."
På dette bilder sees Vidars dreibenk i i arbeid med å bore hull i Oscars nye fester til ekstralysene på GS'n hans. Dreibenken, som for øvrig er på størrelse med en middels dachs, er helt suveren til å lage små deler med. Til større ting henter Vidar inn kompetanse fra andre firmaer, bl.annet ryktes det om at han samarbeider med reklamefirmaer og andre lokale "smier." Dersom noen vet om en litt større dreibenk til salgs er Vidar interessert.
Vidar kan påta seg små og store oppdrag dersom noen er interessert. Du finner Vidars telefonnummer under linken "kontaktinformasjon" på medlemessidene. Vidar skal være med på så mange av allroad-mcs arrangementer i sommer, og er spesielt involvert i deler av "GravelParty" samt GS treffet i september.
20.01.04 Vi er over midten av januar...
Jammen er vi det!!! Og om en måned er vi over midten av februar, og om to...vel, dere forstår, det går i alle fall rett vei. Denne delen av året er kanskje litt tung å bære for allroaderen, men for de som ikke kjører om vinteren (hvilket er de aller fleste av oss) ser vi lys i tunnellen. Det er mc messe på Lillestrøm om en stund, BMW lanserer en ny og rå GS, strømprisene ser ut til å holde seg innen rimelighetens grenser, og "absolute rubbish" redaktøren har atter fått husarrest av HSB.
Det er mange som følger med på sidene til allroad-mc. Det som var ment å være en smal kompisklubb med en egen webside er i ferd med å nærme seg 11000 treff på siden. Gjesteboka lever sitt eget liv. Litt i strid med intensjonen, men veldig morsomt.
I fjor (innlegg 12.08.03 red.anm.)sendte en fyr som heter Arne Giæver inn et bilde av et veiskilt der vegvesenet opplyste at de planla en helt egen vei for de som G/S. Fint tiltak sier vi, undersøkelsene som redaksjonen lovte har ikke blitt godt nok fulgt opp, men Arne følger med. I sin hyggelige mail til redaksjonen sier Arne:
"Må innrømme å ha blitt hekta på www.allroad-mc.com - etter at jeg fant siden og sendte inn bildet fra Statens Vegvesen i fjor sommer "Er nå innom nesten hvedag. Sidene er så bra at jeg må nesten ut i garasjen å lese litt høy for GS'n i blant. Regner med at jeg at jeg tar spranget - og søker om medlemskap i løpet av våren."
- Redaksjonen takker for gledelig tilbakemelding. Som dette ikke er nok vedlegger den ivrige Arne en historie som han selv opplyser handler om: "at enkelte også klarer å finne spenning ved å kjøre polerte crusere i stille nabolag." Arne påpeker at historien er litt lang, og lurer på om den kan få spalteplass. Det kan den. Les den HER!
19.01.04 En god ting kan ikke sies for ofte...
LØP OG KJØP!!! Klikk på bildet for mer informasjon
16.01.04 Dementi & oppklaring!
Redaksjonen kom i går i skade for å antyde at 'Absolute Rubbsih redaktøren var ut på øl-drikk og svir. Det medfører IKKE riktighet, snarere tvert i mot. Mannen var ute på et høyst legitimt kundemøte, og returnerte til HSB tørrskodd og oppgående, rett etter fjøstid. Vi har naturligvis forståelse for næringslivets krav, og tillater i vårt storsinn at innlegget kommer i dag. Denne gang handler det om:
Nær døden opplevelse…….
"Vanligvis går det trill rundt for meg, men nå står det jammen helt stille", sier AR-redaktøren når vi, på sedvanlig måte, må ringe for å purre på ukens innlegg til Absolute Rubbish spalten. Vi tror ham så gjerne. Etter en lang periode med dekadent og overdreven livsførsel, har han vært inne til 'justering' hos HSB. Vel, justering og justering - det er mer snakk om fullstendig reprogrammering og omskolering, spør du oss. Vi kjenner ikke prosessen i detalj, men i følge ryktene skal det visstnok få Pol Pots omskoleringsleire til å virke som en helgetur for speidergutter i sammenligning. Nå har han innledet en livsførsel preget av askese og måtehold. Overdreven askese og måtehold, selvsagt.
Kanskje ikke så rart da, at den stakkars mannen har fått et 'flashback' tilbake til en tid med kjøre-greier produsert hos Birmingham Small Arms, oljesprut opp til knærne og Barbour-jakke med lommene struttende av verktøy. "En rystende opplevelse på mange måter", sier han, "men det ga også mulighet for innsikt. Har du kjørt en BSA fra Trondheim en fredags kveld på høsten for å rekke nachspiel hos en kompis i Oslo så skjønner du hvorfor Lucas blir kalt for 'The Inventor of Darkness'. "Fordelen var naturligvis at du ikke så æljen før du hadde passert. Blir mindre bremsing av sånt."
Siden BSAen var britisk og produsert ved en gammel våpensmie, ligger det en viss romantisk logikk i at den ble 'skutt ned' i et raid over Tyskland - en Nær Døden opplevelse som du kan lese om her.
15.01.03 EXTRA - EXTRA - EXTRA!!!
I dag skulle det vært lagt ut et nytt innlegg i "Absolute Rubbish." Det blir det ikke. Årsakene til dette er todelte:
1)Absoluterubbish redaktøren har blitt kastet ut av Theatercafeen og prøvde seg på Grand Cafe. Der kom han ikke inn og han er nå på vandring mellom de tvilsomme, bruneste cafeene på Oslo øst. Dersom noen ser ham, vennligst opplys fyren om at AKAN systemet står klar, og at det er reservert pålass på avvenningsklinikken "Fjellbekk". Det skal ikke stå på penger!!!
2) NYE BILDER OG INFORMASJON OM DEN NYE BMW R 1200 GS!!!
Den nye BMW R 1200 GS har vært presentert med det sparsomme materialet redaksjonen har hatt til disposisjon. Vi kan i dag legge ut nye bilder og en ny link til en side som utførlig presenterer den nye drømmesykkelen fra BMW i detalj. Siden er på tysk, men det er bare å lære seg fritysk så går alt så meget bedre. Les mer HER!
NYTT UTSEENDE
NY PARALEVER
NY GEARKASSE
NYTT DASHBORD
NY MOTOR
NYE VESKER
98HKv / 7000 rpm. - 115 Nm v / 5500 rpm - 225 kg fulltanket, kjøreklar
Say no more...
Takk til Morten Kyseth på BMW mailinglista for paparazzivirksomhet!
14.01.03 Ein Zylinder
Inspirert av de siste dagers innlegg i gjesteboka, blåser redaksjonen støv at et innlegg fra i fjor som aldri ble trykket. På flytende fritysk kåserer Ola om ensylindermotorens fortreffelighet. Redaksjonen er delt i synet på dette, men velger allikevel å trykke innlegget med begrunnelsen i allmenhetens rett til informasjon, samt av hensynet til ytringsfriheten
..Ein Reich. ..Ein Volk. ..Ein Führer. ..Ein Zylinder
Dette er et landbruksutrykk som ble brukt i Tyskland under depresjonen på 30 tallet. Begrepet ble oppfunnet av daværende propagandaminister Heinrich Doppelholzkopf for å få bøndene til å produsere store potetavlinger. En reik en volk(eller valk) en fure en sylinder
Det betyr at ikke noe jorde var for lite til å produsere poteter på, ikke noe motorredskap for liten for å få knollen i jorda. Utrykket "er som poteten, kan brukes til alt" kommer i fra denne epoken.
Tyske vitenskapsmenn trodde på denne tiden at poteten faktisk kunne brukes til alt, dette viste seg å være feil feil feil!!! Poteten er kun brukbar til en ting, nemlig å lage brennvin av.
Å bruke den som mat er sludder og pølsevev, se på gamle mennesker, de spiser mye poteter, og er trege og stokk dumme. Det var for å skjule dette mørke kapittelet i tysk historie at de oppfant BMW (bayerske makkwerke) Zwei Zylinder Boxer. For å få folk til å glemme utrykket, og det faktum at en ikke kan hyppe poteter med en Boxer motor.
rgds
Duke av Odal`n
UNGE HEINRICH DOPPELHOLZKOPF
ENSYLINDRET HYPPEREDSKAP
Heldigvis er det "absolute rubbish" med noe fornuftig i morgen...
13.01.03 .....D.D.E skal ha et "hvileår!" i 2004.
På nettsidene til D.D.E står å lese at 2004 blir et hvileår for bandet. Første halvår blir det uansett ikke noe, og det blir ingen ny plate. Om resultatet av dette blir at det ikke blir noen turne til Sælbu er litt uklart "på det nuværende tidspunkt" som det heter på politikerspråket.
Uansett følger redaksjonen godt med, dersom noen har forslag til gode alternativer kan disse sendes redaksjonen på mail Redaksjonen vil komme med forslag til alternativer så snart en vet noe mer, det er uansett viktig å sette en dato tidlig slik at en kan få med flest mulig... Hva D.D.E sier om dette selv kan du lese HER!
12.01.03 Our thai connection...
Fra andre siden av kloden, nærmere bestemt Thailand har redaksjonen motatt en kort telefonsamtale fra en lett brisen Sigmund. Sigmund, som for øvrig var iført shorts, sandaler, samt et ukjent antall drinker og halvlitere, kan fortelle om tredve varmegrader, billig mat og øl, samt endeløse sandstrender. Sigmund forteller videre på den skurrete linja (eller var det stemmen som var litt uklar red.anm.) at han akkurat har vært hos barbereren.
Der har han fått hodemassasje, stusset skjegget og pyntet på barten, samt klippet håret for den latterlige sum av kr.30.- n.kr. Som om dette ikke var nok forteller Sigmund at de har kjøpt noe på to hjul, men da var stemmen bllitt så grøtet at det hele ble litt uklart for redaksjonen. Sigmund lovet en e-post med mer pikante detaljer fra turen. Vi venter i spenning...
09.01.04 Helgefreden senker seg...?
Redaksjonen går i dvale, Theatercafeen fylles opp med slitne redaktører og andre marginaliserte grupper i samfunnet, det klages på TV programmene og konene sliter med voldelige ektemenn...
Men, det fins lyspunkter...det skrus mc i optil flere garager, en rapport om dette kommer neste uke. BMW kommer trolig med en ny GS, og vi kan i dag presentere enda et spionbilde av motorsykkelen som så mange ønsker seg og er misunnelige på... Redaksjonen er tilbake på mandag. God helg.
08.01.04 Årets første, men trolig ikke siste ABSOLUTE RUBBISH!
Har det surret seg for Absolute-Rubbish redaktøren?
Etter å ha vasket opp på Theatercafeen for å betale regningen etter intervjuet med Gro Rabben, har AR-redaktøren tilbrakt noen dager med familien. Da vi på Redaksjonen, lett bekymret, snakket med HSB (Hun Som Bestemmer), påsto hun rimelig strengt at vedkommende var "inne til justering og ikke tilgjengelig på telefonen", hva nå det måtte bety. Vi følger utviklingen nøye, og overveier å sende en sosionom på hjemmebesøk.
Vi har en mistanke om at vi (nok en gang) må innkalle til personalmøte, etter at vi i dag mottok ukens innlegg - det handler om Humler og Hoggorm!!! Da vi endelig fikk fatt i AR-redaktøren (han var på 'Justisen' - for å sjekke forholdene til årets julebord, påsto han. "Det gjelder å være tidlig ute", kunne vi høre mellom øl-slurkene), insisterte han på at det Humler og Hoggorm hadde noe med motorsykler å gjøre.
Ikke vet vi - du kan finne ut av det selv ved å trykke HER!
07.01.04 Tre er en for mye...
Nei, vi snakker ikke om antall brett med G&T visse redaktører i allroad-mc tyller i seg på Theatercafeen, men om antall sylindre på en motorsykkel. På mailinglista til OTC kom det i dag en link til noe som skulle være BMWs ofisielle presentasjon av den nye BMW R 1200 GS.
Ingen i redaksjonen fikk linken til å virke, så vi sendte våre egne paparazzifotografer ut for å ta bilder. Disse kom til redaksjonen sent i dag via satelitt, og vi presenterer her et utvalg...
Innsenderen til lista vedla tekniske data på sykkelen. Hva sies om 98HK v/ 7000 rpm, 115 NM v / 5500 rpm, (!!!) og en tørrvekt på 199 kilo? Dette kan du lese mer om HER!
Ingen over, ingen ved siden...
06.01.04 Ingen dårlig start på det nye året # 2

Vårt ducatikjørende medlem Sigmund ble, av de snarsidige, nyhethungrige og skarpe journalistene i allroad-mc observert på puben "Sidesporet" den andre januar, litt utpå etter middagen. Sigmund, som forøvrig ventet på sin reisekamerat Ole Erik, tyllet i seg øl som en dreven bryggesjauer. Dessverre varalle paparazzifotografene opptatt med å fotografere i diverse garager rungt om kring, så det finnes ikke bilder av denne seansen. Senere på kvelden, langt utenfor kontortid, og på sin private mobiltelefon, får Oscar telefon fra München. (redaksjonens telefoner er intill videre sperret grunnet absolute rubbish redaktørens utsvenede liv, red. anm.)

Og hvem andre enn Ole Erik kan rapportere om at Sigmund er dritings og at begge er på vei til Thailand der de skal være i hele januar?

Sigmund, som bare så vidt kom med flyet da han ikke fant passet sitt, har kontaktet en lokal mcklubb og planlegger sesongstart med et par uker i salen i disse dager... Siste sms tikket inn til redaksjonen 3. januar kl. 11:33 og lyder: "Sjårtsen æ på."
Nei da, vi er IKKE misunnelige...sesongstart under palmene første uka i januar? Hard act to follow...
05.01.04 Ingen dårlig start på det nye året...
Tidligere allroader (nå RS)og GS kjører Trond Holter har sendt en e-post til redaksjonen. Mellom opplysningene om kummer uten lokk, dårlige forstillinger, halvlitere til 2-3 kroner og slagsmål med mafiaen, fikk Trond tid til en liten tur på en leid, lokal scooter.Legg spesielt merke til hvordan en polstrer fronten på både mennesker og sykler for at enventuelle sammenstøt skal bli mykere. Det typiske hodeplagget ved kjøring i Colombia er et tynt, vevd stoff som det er viktig at settes på hodet på en korrekt måte hvis det skal virke.
Men Trond, du får konkurranse av Sigmund om å starte sesongen tidlig...følg med... følg med...
Her er for øvrig et bilde av Haakon og hans colobianske skjønnhet i det de går inn "Grease Lightning", trolig for å kjøre til ukjent sted og tilbringe bryllupsnatten der... Haakon, som for øvrig kjører en 99 mod. BMW R 1100 GS bor i København, og lånte velvilligst ut sin leilighet til villfarne allroadere på tur opp fra Tyskland i fjor vår. Takk til deg Håkon, når ser vi deg på et av allroads arrangementer?
01. 01. 2004 Godt nytt år alle allroadere, skapallroadere og alle dere andre!
- Redaksjonen er utkalt på overtid for å skrive årets første innlegg. For de uinvidde kan det røpes at redaksjonen har jobbet på spreng i kullissene i romjula, og resultatet er at allroad-mc allerede på årets første da kan presentere datoene for arrangementene i 2004.
Det blir en international allroadtur i mai, også kalt "vårens minst vakre eventyr." Denne turen er for litt mer bedagelige allroadere, og vil gå på grus og asfalt gjennom Akershus, Østfold og en tur innom EU landet Sverige. Dette er en tur som anbefales for alle typer sykler og alle erfaringsnivåer. To på er ikke noe problem. Turen vil gå stille og rolig for seg påstås det fra ansvarlig Odd V. Larsen. Han er forøvrig "gammel" rallykjører, og redaktør av spalten "Absolute Rubbish."
Andre helga i juli braker det løs med en seriøs grustur til Jotunheimen. Det er lagt opp til en tur der du trenger plate under motoren, og vi skal kjøre på steder der "hvit manns hånd aldri har satt sin fot" ifølge Oscar. Turen kan gjennomføres av alle, men det anbefales ikke to på elles tunge sidevesker. Det blir mye kjøring fra tidlig morgen til sen kveld på denne turen. Husk niste og vann!
I august er det svinger i Telemark og agderfylkene som står på agendaen. Are er kjentmann i Telemark, og lover sideveier og friske partier. På Jæren og i Ryfylkeheiene er det Sigmund som guider, og vi skal overnatte på Jæren hos ham.
I september er det BMW GS treff som gjennomføres. Det er meldt ankomst fra Sverige, Danmark og Nederland så langt.
Det skal også gjennomføres en tur til Sælbu i Trøndelag for å høre på D.D.E i sitt rette element. Turen til Ål i fjor var vellykket, og vi kjører sideveier og grus oppover Østerdalen og Rendalen til Sælbu. Det fins privat hytte å låne.
Mer informasjon om turene vil bli lagt ut under aktiviteter fortløpende. Følg med og rydd pass i avtaleboka allerede nÅ!!!
Ellers vil redaksjonen presentere garasjerapporter utover vinteren, det vil bli presentert noen nye medlemmer, og ikke minst hot gossip og sladder om medlemmene og andre. Starten på dette er mandag 5 januar.