30.09.03 Multistrada multikaputt...
Vårt ivrige medlem Sigmund fra Stavanger, har som kjent hatt litt trøbbel med instrumentpanelet og startsperra på sin Multistrada. Dette har bl.annet ført til kryptiske tegn på dispayet og en ufrivillig stans på kaia på vei til jobb.
Som den trauste Jærbu han er, lot ikke Sigmund seg vippe av pinnen for det. Det ble lovet bot og bedring fra forhandler, og sykkelen ble overlevert til et eller annet oppskrytt MCverksted på Jæren.
Sigmund hentet sykkelen igjen i god tro, og betalte en formue for å få den ut av verkstedet. Alt skulle da tilsynelatende være tipp topp, selv om verkstedet skiftet kjede og drev som Sigmund ga beskjed om at han skulle gjøre selv i vinter.
Det som til slutt fikk begeret til å renne over for jærbuen var følgende: Da Sigmund henten sykkelen gikk den bare noen få kilometer før det var "masse raklelyder i motoren." Sigmund kjøret sporenstreks tilbake til butikken og ga den første og beste ansatte han traff på det glatte lag. Sigmund sier til redaksjonen på telefon at han ble så forbannet på de udugelige fyrene på verkstedet at han til slutt måtte gå ut av butikken og ta toget hjem "før eg gjor nåe eg angra på" som han selv uttrykker det.
Episoden medførte at selveste eieren av butikken, som forøvrig var hjemme hos seg selv og hadde ferie, ringte og beklaget hendelsen, samt lovet at han personlig skulle sørge for å rydde opp i rotet.
Hvordan det nå går med motoren til Sigmund vet ingen. Det vi vet er at Sigmund er på jobb og at Multistrada'n står på verksted.
Men, det er lys i tunellen Sigmund. Det går rykter om at BMW kommer med en ny R 1200 GS til våren! LØP OG KJØP!!!
29.09.03 Tranformering i en høsttid...
I en høsttid forandres mye. Gresset (det som er igjen etter noen runder med TKC 80) visner. Løvet blir gult, og temperaturen synker. Den årlige elgjakten, eller "ÆLJAKTA" som det heter i grensetraktene, står for døren.
Dette er alvorlige saker som lure menn driver med, ikke noe overlates til tilfeldighetene. Dersom det skal være kvinner med, får de vennligst stille seg litt til siden og gjøre som de får beskjed om.
I den forbindelse skal det vel i ærlighetens navn bemerkes at æljen på Finnskogen trolig tok bena fatt etter "Grusom 2003" på lørdag, men det er en annen historie.
I allroad-mc tar vi også dette med æljakta på alvor. Noen medlemmer går sågar så langt at de forsøker å kle seg ut som ælj for å overraske en morgentrøtt jeger der han sitter lett fyllesjuk på stubben og venter på at storoksen skal komme luskende...
HVA SKJULER SEG I ÆLJEN I ÅR?
28.09.03 Gikk du glipp av noe GRUSOMT i helgen?
Ja, det gjorde du dersom du ikke var på Magnormoen 27. september kl. 09:30 og fikk utlevert roadbook for årets GRUSOM 2003 roadbookrally. Vidar Gullerud fra Skarnes + noen til er primus motor, og årets løype bød på varierte grusstrekninger, litt velfortjent asfalt innimellom og noen utfordrende strektninger over smale trebruer og vassing over steinete bekker. Akkurat passt til at en kan stå på litt, og ikke slik at noen må snu. God løypelegging folkens!
Takk skal du ha for at du steller i stand noe slikt Vidar. Jeg gleder meg allerede til neste år.
Hilsen redaksjonen i allroad-mc v / Oscar
BASECAMP PÅ MOROKULIEN FØR START
EN VELFORTJENT HVIL ETTER ENDT DYST
27.09.03 I dag er det GRUSOM.
Start kl. 10:00 fra Morokulien på grensen mellom Sverige og Norge innenfor Kongsvinger. Bilder og litt mer kommer i morgen.
25.09.03 Bading av 1100 GS
Vidar "grusern" Gullerud er ikke kjent som en pingle. Han har i år konvertert fra japse til BMW R 1100 GS.
Vidar håndterer GS'n bedre enn de fleste, og er ikke redd for å ta sykkelen med til steder der utfordringene står i kø, og hvor andre ikke engang ville drømt om å plage gummistøvlene. I den, til redaksjonen, tilsendte videoen vasser Vidar over et passe dypt "gørrhøl" et eller annet ukjent sted. Ryktene som har nådd redaksjonen forteller dog at Vidar nå har solgt GS'n tilbake til tidligere eier, og er i ferd med å realisere et R 80 GS enduroprosjekt i den noe tyngre klassen...

SE VIDAR BADE GS
(AVI format, 961 kB)
24.09.03 Bortkommet? Forvirret? Kjørt deg vill?
Prøv stuntpoet Odd's REVOLVERNAVIGERING!!!
Det har kommet meg for øre at noen har lurt på hvorfor jeg ville ha med en Smith & Wesson på MC-treff. Vel, det føles nesten pinlig å måtte forklare det. Dette er elementær basiskunnskap for enhver som har krysset Indre Østfold på to hjul. Nei, det har ingen ting med voldsromantikk å gjøre - revolveren er et navigasjonsinstrument! Har du hørt om revolver-navigering? Ikke?
OK. Det foregår slik:
Når du har kjørt deg fullstendig bort så stopper du (OBS! Dette punktet er meget viktig dersom du er ny i revolver-navigeringens edle kunst), tar fram skytejernet og smeller av et par skudd i lufta....... Så kan du spørre Lensmannen om veien. Han er helt sikkert lokalkjent.
Vi gutta som har litt peiling, bruker gjerne det vi kaller 'Aremark-patronen'. Det er typisk en .38 fylt med et par teskjeer saktebrennende krutt og korket med den tyngste kula du kan finne. (Har du ingen tomhylser så let i lo-filteret på vaskemaskinen. Der ligger det bestandig noen.). Dette gir et skikkelig Ooomp! som ikke kan forveksles med den gamle HV-mauseren til stedets tjuvjegere, og som høres helt ned i bygda, selv inn på bedehuset midt under kaffeslaberasen. Lensmannen er der på et blunk.
Mens du venter kan du øve på å si følgende:
'Jæ har akkurat stoppa jæ se, så jæ ernte sekker, men jæ trur kællen som skøyt sprang inn i skogen der. Ille trist at dem skail hålle på sånn, kan du si, skremmer æljen å greier... Å - åssen kommer jæ tel Aremark?'
Nå gjelder å passe på. Den psykotiske, mannevonde og hørselskadde harabikkja som han har sluppet ut fra baksetet på 240en, har begynt å lukte på bakhjulet ditt. Om et par sekunder løfter den på beinet og pisser. Stikk så fort Lensmannen begynner å peke............
Odd V. Larsen (stuntrevolvermann)
- Redaksjonen forstår nå bedre Odd's mange nervøse blikk over skulderen under "Internasjonal allroadtur" tidligere i høst.Mannen er redd for å bli gjenkjent av de lokale pønkerne. Om ikke annet forklarer jo dette de forholdvis mange hullene i veiskiltene i Indre Enfold. En rask håndsopprekking på redaksjonen avslører for øvrig at ingen der er spesielt forundret over at noen har med seg revolver på mc-treff.
"IF YOU DON'T KNOW WHERE YOU'RE GOING, ANY ROAD WILL TAKE YOU THERE" (Alice in Wonderland)
23.09.03 Tilbakemelding fra eieren av GS treffplassen
Redaksjonen har mottat telefon fra eieren av plassen der GS treffet ble arrangert 12 - 14 september. Mailen var i veldig positiv, og eieren var særdeles fornøyd med opprydding og at alt var minst like fint som når vi kom.
Redaksjoen kan ikke annet enn å sende dette videre til deltakerne.Grunnet dere har vi har treffplassen til neste år også.
22.09.03 Sommeren 2004.....
...... har var alles kjære Oscar E. planlagt å kjøre til Istanbul. Dette er naturligvis dileriske feberfantasier.
Neste sommer, nærmere bestemt 12. juli, er det 'Stella Alpina' og Bardonechhia som gjelder for oss ekte allroadere. Gjennom oppmuntring, samtaleterapi, adferdskorrigeringer, sanksjoner og - om nødvendig - grove trusler, skal vi nok få det stakkars vilfarne mennesket på andre tanker.
Vi starter prosessen i den milde enden med et Limerick, kreert for anledningen:
En beskjeden sosionom fra Austmarka,
tror fortsatt at han skal til Tyrkia.
Men Allah er stor,
sa sann mine ord:
Han ender nok opp i Bardonechhia!
Odd L. (Stuntpoet)
|
- Redaksjonen våknet opp til en skikkelig blåmandag med innkommen post fra vår "stuntpoet" i Akershus: Odd Larsen. Ikke bare har han ført allroadmedlemmer og andre uskyldige sjeler på pilgrimsvandring til bedehus og "Marjas Bønealtare" i Nøssemark, mannen har jo kontakter i den islamske verden også. Vi i redaksjonen har riktig nok stor takhøyde og tro på et fargerikt fellesskap, men vi tror allikevel at Hr. Larsen og hans allierte i de to store verdensreligionene her virkelig er i ferd med å gå skoa av seg.
Oscar og Sigmund har planlagt en tur til Istanbul i lengre tid, og det blir nok slik trur eg.
En liten limerickkonkurranse derimot er ikke å forakte. Allroadmedlemmer og andre oppfordres til å sende inn det ene innlegget etter det andre for publisering her på siden. Redaksjonen vil så plukke ut det de mener er det beste (hvilket ikke nødvendigvis sammenfaller med hva alle andre mener er det beste) og rikelig premiere dette innlegget. Her er en liten "nødlimerick" fra redaksjonen

En ubeskjeden ITmann fra Ski,
visste ikke helt hva han skulle si.
For "Solan" fikk stopp
rett før en topp
det ligger litt prestisje i.

Nå når lista er lagt gjenstår bare å presentere noen bilder Odd la ved mailen for å illustrere og understreke tyngden og alvoret i innlegget
Redaksjonen falt for to bilder i det tilsendte materialet. På det venstre bildet står Odds støttekontakt og allroadmedlem Yngvar og skuer litt filosofisk opp over mot fjellet han først besteg med Suzuki vannbuss i 73, og senere med sin CapoNord. Legg spesielt merke til det detaljerte bildet av villkua på fareskiltetskiltet i bakgunnen som har påmalt blink på siden. Særdeles praktisk praktisk når kveldsbiffen skal sikres i Alpene. (men hvor ble det av snubnosen Odd?)
YNGVAR LURER PÅ HVOR SNUBNOSEN ER
SEVERIN SUVEREN
På det andre bildet bedriver Odd "taktisk tilbaketrekking" fra samme fjell uten å ha lykkes i å nå toppen. Ifølge fjellvettreglene er det ingen skam å snu...men redaksjonen er allikevel av den oppfatning at å snu like før toppen i et slikt prosjekt er på høyde med å lese bruksanvisningen før en setter sammen IKEA møbler eller noe annet fint.
21.09.03 En rask helgetur for Oscar...
"Siden det er på moten å legge ut om helgeturene sine vil jeg ikke være noe dårligere" sier Oscar og kommer med følgende rute han kjørte i helgen
Kongsvinger - Llillehammer på fredag. Forbigås i stillhet. Overnatting der til lørdag. Vestsideven oppover Gudbrandsdalen til Tretten. Mange fine svinger og friske gruspartier. Veien har en tendens til å bråsvinge over elva mot E6, pass på så du holder deg på rett side.
Oppover på fjellet fra Tretten og Peer Gyntveien til Gålå. Masse fine grusveier og en utrolig utsikt mange steder. Anbefales. Derfra vestover Jotunheimenveien til Valdresflya. Her tok Oscar en avstikker på baksiden av en liten sjø, og fant en kjempefin traktorvei han kunne kjøre et par kilometer.
Etter å ha kjørt baksideveiene fra Beitostølen til Fagernes bar det opp på Filefjell og til Tyinkrysset. Derfra ca 2 mil med fin grusvei inn til Eidsbugarden hvor det var noen festligheter.
FØRST LITT ASFALTVEI
SÅ LITT GRUSVEI
OG SÅ LITT TRAKTORVEI
OG SÅ LITT FJELL
"Totalt ble turen på sånn rundt 80 - 90 mil" forteller Oscar videre. Han kan også opplyse at det var sesongens siste måltid som ble servert på DNT hytta Fondsbu, og at lørdagens treretter bestod av purreløksuppe til forrett, hvalbiff med stekte grønnsaker og sopp + poteter med saus som hovedrett, samt at desserten var stedets hjemmelagde iskrem med tilhørende hjemmelaget eplekake. Etterpå var det bare å springe til tappekranene og bælme på...
Søndag startet med høljeregn og tåke ned på bakken. Den påtenkte ruta over Panoramaveien på sørsiden av Valdres ble glatt støket av menyen, og der ble Fagernes - Leira - Dokka - Gjøvik - Skreia - Minnesund og over Nord - Odal hjem.
19.09.03 Redaksjonen tar pause til mandag
- Redaksjonen tar pause til mandag p.g.a noe grisekjørening på fjellet et sted. Send inn innlegg og hold stram vajer!
19.09.03 Det er Rusbrusen som har skylda!
International GS-treff skulle være høstens store begivenhet. Jeg hadde gledet meg lenge, og forberedt meg grundig. Solan hadde fått nye TKC80 såler, AeroFlow skjermen var tatt av og apparatet var i full 'gravel setup'.
Helsport teltet fra -73 var funnet fram, og tømt for muselort, tomme ølbokser, sigarettsneiper - og augustnummeret 1979 av 'Sirene' (menighetsbladet for Kvinna Kampa Gruppa). Jeg hadde til og med kjøpt nytt hi-tech, selvoppblåsbart liggeunderlag. Det hadde jeg liggende utrullet på stuegulvet en ukes tid, sammen med stormkjøkken, skred-snor, nødbluss, drivanker, ekstra skitupp, myggnetting og en Smith & Wesson 'snubnose'.
Kort sagt det mest nødvendige for seriøs touring. (Det er utrolig hvordan familie, gjester og annet folk som kommer rekende innom, klarer å snuble i litt camping-utstyr. Har ikke funnet igjen Smith'en forresten. Sikkert noen som har sparket den inn under sofaen. Hvis ikke unga har tatt'n.). Altså var jeg vel forberedt og klar.
Da slår Gravferd Takras Haugland til med en siste krampetrekning før valget: Nei til salg av Rusbrus i dagligvareforretninger. (Det uttales Rrrruusbrrruus, har jeg skjønt). Jeg hadde nettopp fortalt HSB (Hun Som Bestemmer) at det eneste jeg manglet før avreise var litt 'dagligvarer'. Det er utrolig hvilken makt media har - jeg kunne se mistenksomheten spre seg. Dagligvarer du liksom. Hah! Forført av Gravferd, trodde virkelig HSB at vi, voksne mannfolk og seriøse motorsyklister, skulle innta alkohol på GS-treffet! Det ble ikke bedre av at støttekontakten min, n'Yngvar, ikke kunne være med. Foten ble satt kraftig ned. Her skulle det ikke reise noen Gubbe på MC-treff. Neida, jeg fikk pent ta med mor på en tur til Sota Seter i breheimen.
Så var på med touring-skjerm og baksete igjen da, og lørdag slengte vi oss på GSen. Vi tok vel ikke akkurat korteste rute, men la løypa om Bjoneroa, Hedalen, Hemsedal, Filefjell, Øvre Årdal og Turtagrø, før vi spant innom Lom og tok veien i retning Stryn. Fra Dømfoss og inn til Sota Seter er det 27km på fin vei og herlig grus. Totalt ca 58 mil. Jeg hadde vært flink gutt, og HSB innvilget øl og akkevitt på tunet. Dagen etter tok vi en snarvei - om Valdresflya, Golsfjellet, Haglebu og Sigdal, bare 52 mil. Siden Solan ikke har fått gått mer enn 40.000 km siden i fjor vår så var det godt å få dratt på 1.100 til...........
Og moralen? Rusbrus er en vederstyggelighet, og skal du på tur så gjør det så diskret som mulig...................
mvh.
______________________________________________________
Odd Larsen
Antares Gruppen AS
Henrik Ibsensgt. 5/Postboks 6765, St. Olavsplass, N-0130 Oslo, Norway
Dir.phone: +47 - 23 29 05 56, Mobile: +47 - 913 94 865
Fax : +47 - 23 29 05 51, http://www.antares.no

- Redaksjonen har, etter å ha lest dette pompøse innlegget til Odd flere ganger, gjort seg noen tanker om innleggets innhold på godt og vondt. Siden innlegget inneholder enorme mengder informasjon, velger redaksjonen å kommentere innholdet punktvis for å ikke miste oversikten.
1) Redaksjonen gratulerer Odd med valget om å ta av den mildt sagt grisestore vindskjemen han av en eller annen grunn hadde montert på sin GS. Sykkeles vektfordelning er nå tilbake til omtrent normal, og Odd får blåst sukaten ut av øya når han er ute å kjører.

2) Helsporteltet fra -73 og dets retrogadgets er forsjåvidt greit nok. Det påpekes fra redaksjonenes side at det er forbundet med en viss risiko å la barn leke med en Smith&Wesson "snubnose". La de heller få en Remington pumpehagle, den er mye lettere å finne igjen når barna roter den bort, dessuten er den mye enklere å lade for små barnehender enn en fiklete, 5 skudds S&W med hurtiglader.

3) Augustnummeret av "Sirene" fra 1979 er sjelden vare i et samfunn av "Se og Hør", "Det Nye" og Det første nummeret kom ut allerede i september 1973, altså samme år som Odds telt er fra. Pussig sammentreff. Fra forsiden på det overnevnte blad sakser redaksjonen kjapt følgende dybdeartikler: "Trenger vi en egen kvinnepolitikk" og "Den undertykte Liv Ullmann." Dette er klare klassikere for kjennere.

4) Vedrørende politikeren VSH (Vilt, Smertefult Helvete red. anm.)så må det i ærlighetens navn påekes at det er flott at det fins noen gjenlevende eksemplarer av moralens voktere. Altfor lenge har liberalistene fått rå, men nå er det Valgjerds tur. Det er bare det at hun gjorde et slikt eit dårleg val! Så ta det med ro, våre bønner høres fra Finnskogen også til neste år Odd. Da håper vi du er fysisk tilstede og stemmer i vårt felles kamprop: "BMW og øl, hei hei hei, Valgjerd kan bare gå og legge seg!!!" Dette forutsetter en mengde "dagligvarer" i kroppen for å fremføres med den innlevelse og "schwung" som er nødvendig for å bli hørt helt opp i de høyeste kretser. Ta med støttekontakten og kom!
5) Deres eminente helgetur ble trolig opplevd gjennom ca 28 m3 med plast, og forbigås i stillhet. Husk på å kjøpe noen postkort Odd, så du ser hvor du har vært. Din "plastikktur" i fjellheimen står i grell kontrast til den nærkontakt med naturen som enkelte deltakere på grusturen på GS treffet hadde. Hvorfor noen på død og liv skal legge sykkelen ned på bakken midt i køen av ivrige gruskljørere er for oss på redaksjonen helt uforståelig. Men, noen gjør det hvert år.
Hvordan Odd skal dra på diskret tur med en GS påmontert plast nok til å lage en middels speedbåt, samt med sitt pussige oppseende er for oss på redaksjonen noe uklart. Vi heller derfor til at stigmatisering og utstøtelsesmekanismer sveiser oss sammen som subkultur og gjør at vi kan finne på enda mer gøy.
SIRENE FRA 1973 - EN KLASSIKER
MENNESKER FRA EN SUBKLUTUR
ODDS BARNELEKER
18.09.03 Triple Terror rides again!!!
Fra vår perifere omgangskrets i "dalstråka innafor" kommer denne søte historien om en fin mc tur. Kiss vedlegger også to bilder. Redaksjonen har, ut fra hensynet til gjestebokens beste,valgt å publisere både tekst og bilder usensurert.
Hei Oscar.
Bønnemøtet deres på Finnskogen gikk bra i helga? Hadde tenkt å komme en tur - men jeg var invitert til en hytte/fylletur på ei hytte oppe ved Veggli i Numedal'n - og da ble det litt mer tur for meg enn en liten sveip innpå Finnskogen. Veien opp på fredagskvelden bar preg av å skulle bli kortest og raskest mulig 26 mil på 2 timer og 37 minutter - og da var den siste mila på grus!!! Ikke værst med speed triple og slitte asfalthjul (men grus gjør seg best rundt grunnmuren). Tror forresten jeg møtte din "kompis" med multistrada uti Ullensaker et sted?
Vegglifjell - Nord Odal på søndag klarte jeg å få til å bli 44 mil. Det var jo ganske knallvær å være høyfjellsturist i da? Må legge til at jeg kjørte bak en dyktig bakhjulskjører fra Ål og noen kilometer nedover Hallingdalen. En eller annen "maniac" på en grønn Kawa "R type sykkel" kjørte minst 3km på bakhjulet! Jeg kjørte bak - og han var aldri over 100 - 110km/t?!?! Sånn får ikke jeg til. Legger med etpar bilder fra Golsfjellet. Ikke den største utfordringen kanskje? Men det er turen som er målet..
Triple Terror!
SYKKELEN TIL KISS PÅ GOLSFJELLET. VAKKERT!
- Redaksjonen velger å overse den noe frekke kommentaren til Hr. Såheim om bønnemøtevirksomhet på Finnskogen. Som vi alle vet er dette et område som det tok lang tid å kristne, i den grad det i det hele tatt ble gjort
Men, fylletur i Numedal + litt grisekjøring på en fredagskveld, samt 44 mil på svingete drittveier på en søndag høres ikke feil ut for oss, heller ikke på en TTT. (Triumph Triple Terror red. anm.) Vi er dog ikke helt enige i at veien over Golsfjellet ikke kan være en stor utfordring. Se innlegg av 04.04.03 i arkivet for å lære mer om hvordan du gjør en litt kjedelig vei til en passe stor utfordring. Link til arkivet fra toppen av denne siden.
Redaksjonen er dog særdeles enig med Kiss i at veien er målet, eller "Der Weg ist das Ziel" som det heter på korrekt fritysk
17.09.03 Tilbakemelding fra våre venner svenskene
Hej Oskar, och som sagt var "tack för en fin träff". Jag åkte tillbaka till "hytta" min på Finnskogen i går och ordnade med lite ved som behövde tas om hand innan snön kommer. Den enda öl som blev kvar avnjöts i går kväll i bastun.
Hoppas att du njöt av den "Tuborg Sort Guld" som du hade kvar ! Sitter nu åter hemma i Karlstad och smälter intrycken från en fin MC-helg ! Ha det bra så syns vi nästa år !
MC-hälsningar från:
Hans Bengtsson
("SVENSK PRIMUSFYRER" och Adventure-förare)
- Redaksjonen takker så mye for tilbakemeldingen. Det var kjempehyggelig at det kom så mange av våre venner i øst til treffet, det bidro til å høyne kvaliteten på treffet. Vi håper at mange av dere kommer tilbake til neste år for mer "grusbus."
SVART ADVENTURE
GLADE SVENSKER PÅ TREFFET
ULRICH OG MAGNUS
"Når smaker en Tuborg best?" - "Alltid!" (Storm P.)
16.09.03 Spagetti Italiano problemo Multistrado
"Eg veit du vil le, men eg må bærre sei det" sier Sigmund på NSB sponset jobbtelefon fra Stavanger. "Hva nå" spør vi på redaksjonen, "Har du fått deg dame?" "Nei,nei, Multistradan er kaputt!!!"
Det viser seg at instrumentpanelet på Multistrada'n ikke er helt vantett, noe Sigmund fant ut under vasking av sykkelen i sommer. Etter dette har det kun vært kryptiske tegn på panelet. Multistrada'n gikk like fint, og forhandleren lovte å erstatte det med et nytt. Da Sigmund skulle på jobb i dag morges kom han kun til første ferga på Rennfast før spagettikokeren tok kvelden. Displayet, som inneholder elektronikk til nøkkel og startsperre kortsluttet helt, og startsperra slo inn. Hvordan Sigmund kom seg hjem vites ikke, men han blir nok trukket en dagslønn på jobben for sent oppmøte. Som den sindige Jærbu han er, har Sigmund aller høfligst tilbudt seg å låne en 998 mens DS'n er på verksted.


IKKE HELT FORNØYD DUCATIEIER

Ikke noe dårlig forslag synes vi, ei heller ikke noe grådig, da displayet til Sigmund har vært i bestilling siden midt på sommeren uten at forhandleren har klart å levere. Det ser nok ut til at sesongen er over for Ducatin denne gangen. Kjenner vi Sigmund rett tar han de tapte mil igjen til våren.
A bad day on the road still beats a good day at work!!!
15.09.03 GS treffet vel i havn.
BMW GS treffet i regi av allroad-mc er vel i havn. Varmt, pent vær bidro til å gjøre arrangementet særdeles vellykket. Svenskene stillte mannsterke, og truer med å komme tilbake til neste år. De kom fra Dalarna, Stockholm, Wärmland og Malmø, + sikkert noen andre steder som vi ikke fikk med oss.
Fra Norge var det GS kjørere fra Østlandet + fra Førde og Ryfylke. Vårt Ducatikjørende medlem Sigmund kom ens erend fra Stavanger for å delta. Han fikk dispensasjon av redaksjonen med sin DS. (dual spark red.anm.)
Arrangementet sett under ett var meget vellykket, og tilbakemeldingene var gode. Redaksjonen tar med seg erfaringene fra i år videre til neste års arrangement. MC avisa var på besøk og tok bilder, vi håper noe kommer i avisa.
TREFFPLASSEN
SVENSK PRIMUSFYRER
PÅ TUR
KAFFE HOS ROY
MYE GRUSBUS
- Redaksjonen vil spesielt takke Sigmund og Roy for god hjelp på treffet.
12.09.03 kl. 18:33 GS TREFFNYTT # 1
"Vi blir invadert av svenskene!!! Fordelen er at de har med JÆVLIG mye øl" sier en fornøyd Oscar på telefonen fra GS treffet. "Det er en 10 - 12 svensker her allerede. Dette er værre enn 1905 eller når det var" fortsetter han.
- Redaksjonen er litt mer oppdatert enn Oscar, og kan opplyse at Sigmund har rapportert fra Dalen at han er på vei og at alt går bra. Det har kommet nordmenn fra Førde og fra Jørpeland. Vegard på 1100 GS er observert, og Roy har meldt sin ankomst. Mer nyheter og bilder kommer i morgen. Følg med folkens, følg med! Grusturen blir rundt 12 i morgen for de som vil være med.
...............
12.09.03 GS TREFF - GS TREFF - GS TREFF - GS TREFF GS TREFF - GS TREFF - GS TREFF
...............
Noen kommer til og noen faller fra. Slik er det i livet. I dag fikk redaksjonen følgende mail fra Danmark:
Hej Oscar

Jeg er meget, MEGET ked af at måtte melde at jeg ikke kan komme til GS træf.
Årsagen er at jeg er syg :-(
Hav et rigtigt godt træf og hils dem vi kender !
Med venlig GS hilsen

Sander & Eva
Danmark
Slik som redaksjonen kjenner Sander og Eva må det være ille når de melder avbud. Redaksjonen ønsker Sander god bedring.
Dog er det allerede ankommet en GS. Sigmund tar turen over fjellet fra Stavanger for å være med, riktig nok på Ducati. (hva skal vi gjøre med den mannen? Gi ham medalje?)
Ellers er det fler svensker på vei. Et par stykker fra Nord-Odal, + BMW klubbens formann Anders Dihle.
Grusturen på lørdag finpusses av redaksjoen. Det blir kommer journalist fra MC-avisa...været er meldt fint...Hva mer kan en ønske seg? Redaksjonen avslutter nå trolig for helgen, da vi skal ut sammen med en haug med mastodontMC og kjøre gris i helgen Ha det folkens. Kort oppsummering kommer søndag. Lokalkart til treffet HER
...............
GS TREFF - GS TREFF - GS TREFF - GS TREFF GS TREFF - GS TREFF - GS TREFF
...............
11.09.03 UK report # 6 fra Ola og KTM'n
6.dag kun en 40 mils nydelig sløyfe in the English mountain up north og tilbake til bright light big city Newcastle.
Ferga hjem m polsk danseorkester
- Redaksjonen er glad dette endelig er over (for denne gang!!!) Hva blir det neste? PC hjelp?
10.09.03 GS treffet nærmer seg
Vårt årlige BMW GS treff står for døren til helga. Redaksjonen har fått nødvendige nøkler til veibommer og hytter av grunneier.
I tillegg er det innlånt 16 manns militærtelt med ovn til fri avbenyttelse for treffets deltakere. Ved blir tilkjørt i løpet av torsdag.


FRA FJORÅRETS TREFF

Treffet har fått påmeldinger fra Nederland, Danmark, Sverige og fra flere steder i Norge. Den siste telefonen redaksjonen fikk var fra Jørpeland i Ryfylke, der deltakeren kommer på en R 80 GS. Redaksjonen har også forberedt lørdagens grustur med diverse testkjøring i guds frie natur.
Det blir mye moro og seriøs gruskjøring. Ta med godt humør og husk at du må ha med deg så og si alt. Vi har IKKE kiosk eller noe annet. Kongsvinger ligger ca 15 kilometer unna. Der er det døgnåpne bensinstasjoner.
Les mer om treffet HER
Se bildene fra fjorårets treff HER
08.09.03 Nytt medlem i allroad-mc
Vårt nyeste medlem heter Yngvar Nøglegaard og kommer fra Hobøl. Yngvar kjørte seg rett inn i allroad-mc ved at han nesten kjørte seg ut av veien foran Oscar under "International allroadtur" 24 august. Yngvar kjører en Aprillia CapoNord, en sykkel for feinschmeckere.
Yngvar, som for øvrig er rekruttert av Odd Larsen, deltok på "Telemarkskjøyring 2003"til Ål. Allievel er noe av det virkelig imponerende med Yngvar følgende:
I 1973 (nitten syttitre - altså for 30 år siden for dere som lider av altzheimer og andre sykdommer dere ikke husker) var Yngvar for første gang på Colle Del Sommeiler på en Suzuki GT 750 "vannbuss."
For mer om dette stedet, se innleggene i denne spalten av 27.05.03 og 08.06.03 og 09.04.03, samt websiden til Odd
- Redaksjonen ønsker vårt nyeste medlem velkommen i klubben. Måtte hell og lykke følge deg på din vei.
07.09.03 UK report # 5
5. dag. Back in jolly good England. And even more lovely backroading. Vi er på treff i dag med 8000 maniacs og mye forferdelige, mattsvarte sykler.
- Selv om redaksjonen fremdeles delvis er satt ut av spill grunnet umåtelig misunnelse over Olas allroading, kan det saktens stilles spørsmål om hva slags farge som er forferdelig på en sykkel. Vi sier ikke mer.
Siden Ola ikke har sendt oss noen bilder til publisering, får vi nøye oss med et bilde fra arrangementet ved Fjørsjøen på Finnskogen i helgen som Oscar og Roy deltok på.
06.09.03 UK report # 4 fra Ola.
Funtouring nedre del av Scotland. Mye svingete, single track road. Fine små bakketopper som er fine å hoppe på. Bright light and dark alleys in Glasgow.
- Redaksjonen er målløs. God helg!
05.09.03 Hebridene mine venner, Hebridene...
Vi har tidligere kommentert øyhoppingen som har foregått i allroad-mc denne sesongen. Vel, øyhoppingen pågår enda, og det renner inn med sms fra Ola på KTM Duke som nettopp nå kjører rundt på nevnte øy.
Her er meldingene:
02.09.03UK Report: 1. funtouring in the highlands of Scotland. Flotte, sveipende veier, fint vær, lite trafikk som hundrer fremfarten. Overnatter ved Loch Ness. Cheers.
04.09.03UK Report 2: Funtouring the westcoast of Scotland Jævla fine svingete veier, fint vær, lite trafikk som hindrer fremfarten. Tar ferga til Hebridene. Cheers.
04.09.03UK Report 3: Funtouring outher Hebrids på langs. Mye myrer, mye svingete single track road, mye motvind, men en seriøs allroader bør ha gjort Hebridene
Kjære Ola. Hvorfor gjør du dette mot oss. Vi skulle så gjerne ha vært der!!! Hulk!!!
04.09.03 Våre første EU medlemmer

Hej !
Vi är 2 grusglada Svenskar som gärna kommer till er träff 12-14 Sept
Tacksam för vägbeskrivning

Önskar också få våra testresultat bedömda


HVA SKJULER SEG BAK DENNE LINKEN?
Dennis 102 kg, 1150 gs
Thomas 82kg, 1150 gs
1- d
1 - b
2-c
2- c
3-d
3-d
4-d
4-c
5-c
5-c
6-c
6-d
7-b
7-d
8-b
8-b
9-b
9-b

Bifogar en trevlig bild. Jag till höger
mvh Thomas Sahlin

- Redaksjoen vil først og fremst si velkommen til våre første EU-medlemmer. Dette ser ut til å være en glad gjeng som koser seg på allroadveger i tråd med allroad-mc's filosofi.
Så til realitetene:
Begge kandidatene direktekvalifiserer seg til medlemsap via valg av sykkel. Dog trekker det litt ned for Thomas med kun 82 kilo. Dette ser han dog ut til å kompensere ved gode holdninger i bl.annet svar nr. 1, 2,5, 7 og 9. Her er det riktig gode valg av svaralternativer. Thomas scorer høyt på sin genuine interesse for damer i begge spørsmålene som inneholdt dette temaet.
Dennis kan tillate seg å være litt mer nonchalant i sine svar, da han har en mer korrekt førervekt inne. Dette forhindrer ikke den glade EU-borger å score høyt på bl.annet spm. 2, 4, (!!!), 5, 6. Svarene på spm. nr. 7, 8 og 9 drar litt ned, men Dennis: Du har mye å gå på!!!
Dog er ikke bildet av svenskene i snøen midt på sommeren som imponerer redaksjonen mest, Ei heller er det førervekten eller de flotte svarene. Det som VIRKELIG imponerte redaksjonen var mailen der Dennis og Thomas lurer på om allroadredaksjonen kjenner er rute med BARE GRUS fra Malmø til Kongsvinger!!! Vi bøyer oss målløse i støvet etter dere gutter...
03.09.03 Nytt medlem i allroad-mc
Vidar Gullerud heter en fyr som bor på Skarnes i Sør-Odal. (han kan være en ok fyr for det.) Vidar, eller VG, er også kjent under navnet "Grusern" og en av initiativtakerne til roadbookrallyet "Grusom" som går av stabelen senere i september.
Vidar er en fyr som elsker grusveier. Han er så glad i dette at han forsøker å kjøre så mange som mulig av dem på den korte tiden han har til rådighet. Dette betyr at farten må holdes på et maksimum hele tiden, da det er antall kilometer som gjelder. Før var det DR 600 BIG som gjaldt. Etter at den var oppbrukt har Vidar nå kjøpt seg en BMW R 1100 GS. Og den har han plassert i sitt utrolig fine verksted midt i "Skærnes."
Her er Vidars allroadtest:
1.c
2.d
3.b
4.d
5.d
6.a a a a a a a aaaaaaa!!!!
7.b
8.b
9.d.
Førervekt OVER 120kg.

"GRUSERN"

MC med 2 sylindre og minst 1000cc. Dævelskapen har lagt mitt liv i grus for flere år siden.
Motto: Livet begynner der asfalten slutter. Og ikke minst: Går det ikke med full gass, prøv med mer gass!

Vidar ”Gruser’n” Gullerud (sign.)

Vidar er en fyr som har sansen for de gode ting i liver, og han har sågar bestukket redaksjonen ettertrykkelig for å komme rettt inn på listen uten å være gjest først. Redaksjonen er imponert, og sånn passe korupte. Heia Vidar. Vi sees på GS treff og på "Grusom."
02.09.03 Pågangen av medlemmer er stor...
Som redaksjonen tidligere har undret seg over, så fins det fremdeles mennesker som vil være medlemmer av klubben. Redaksjonen sitter nå med hele fire søknader om medlemskap, hvorav to fra Sverige. Redaksjonen tar alle søknader alvorlig, og det jobbes å på spreng for å få alt klart. Våre venner fra Malmø har tatt mål av seg til å kjøre på grus fra Malmø til Kongsvinger, og det er imponerende!!!
Følg med utover i uken, vurderingen fra allroadtesten fra diverse, potensielle medlemmer følger i dagene som kommer.
01.09.03 Når nettene blir kalde og kulda setter inn...
Da skal allroad-mc arrangere GS-treff på Finnskogen. Treffplassen er inspisert i dag, og den er kjempefin som alltid. Det jobbes med å få tak i et stort fellestelt med ovn. Det er meldt om deltakelse fra Nederland, Sverige og Danmark så langt.