31.10.01 Toget har gått.
- Redaksjonen går nå i tenkeboksen til mandag da kanditatene og begrunnelsene til "Årets allroader 2003", samt "Årets nykommer" presenteres. Følg med.
30.10.03 Nytt medlem i allroad-mc
- Redaksjonen kan i dag presentere et nytt medlem i allroad-mc. Vårt siste skudd på stammen heter Eirik Bakken og er fra Hamar. Eirik kjører, ja nettopp, en BMW multisylinder mc, nærmere bestemt en R 1150 GS Adventure 2002 modell. Eirik har deltatt på "telemarkskjøyring" i år med sin Elin bakpå, og direktekvalifiserer således til medlemskap dersom han passerer nåløyet: Den obligatoriske allroadtesten!
Redaksjonen presenterer her Eiriks svar fra allroadtesten:
Hallo Oscar!

Blir vel neppe helten når jeg leverer disse svarene på TESTEN, men som noen sier "ærlighet varer lengst".
1b, 2a, 3b, 4a, 5a, 6b, 7b, 8b, 9b.

Sykkel: BMW R1150 GS adventure
Førervekt: 88 kg, er på vei nedover pga. utallige fotballkamper og sykkelturer
( jada, type tråkke)

EIRIK OG ELIN I ÅL
Eirik påpeker betimelig og åpent at "ærlighet varer langst." Derfor merker redaksjonen seg at Eiriks svar på testen bærer preg av forsiktighet og ansvarlighet. Dog påpeker redaksjonen følgende: På spm. 1 svarer Erik b, puppealternativet. Meget bra! På spm 2 tar kandidaten det helt ut og viser at han ikke finner seg i hva som helst, alternativ a. (selv om det skulle være sant.) 3b, ikke noe å si på det, hold humøret oppe i nederlagets stund. Kandidaten viser her god sportsånd! 4a; Dette er et alternativ som spesielt Oscar liker, da hans forhold til Ford Mondeo har blitt gjenstand for betydelig granskning her i spalten. Fint at Oscar har noen å snakke med når han blir passert av Mondeoer i fleng. 5a; suverent! 6,7,8 og 9; alternativ b. Detter er trolig det som lønner seg i lengden. Samme hva de mer "macho" elementene i klubben vil si om denslags. - Redkasjonen anbefaler en diett på MC Donalds og i noen lokale kebabsjapper + noen konditorier i vinter for at han skal henge med helt i toppen vektmessig. Redaksjonen stiller seg også noe skeptisk til Eiriks "utallige fotballkamper" som han utsetter helsa si for. På tross av dette:
Velkommen i klubben Eirik. Håper vi får se mye til deg til neste år.
29.10.03 Aktiviteter i vintermørket...
- Redaksjonen har foretatt en grundig opprydding på aktivitetssidene, og overført årets gjennomførte aktiviteter til arkivet. Du kan selv gå dit og se hva som skjer i den nære fremtid.
Det vil bli lagt ut aktivitetskalender for neste år når datoer er fastsatt. Redaksjonen har noen forlsag til endringer etter endt sesong. Disse vil bli presetert her på "siste nytt" og forhåpentligvis grundig kommentert før endringer gjennomføres. Noen endringer gjør redaksjonen alene etter eget forgodt befinnende. (er det ikke deilig!)
- Ut over dette går arbeidet med nomineringene til prisene sin gang. Følg med fremover...kandidatene vil bli presentert mandag 3. november. SISTE FRIST for nominering er fredag denne uken. Har du noen gode forslag? Send de inn til redaksjonen HER!
( Nei, George W. Bush kan ikke bli "Årets Allroader 2003" selv om han har bidratt til allroadkjøring i Irak!) Sånn er det med den saken!!!
EKSEMPEL PÅ UBRUKELIG ALLROADER...
28.10.03 Noe som passer for meg (i vinter) vinterlagringspose + litt agurknytt.
- MC avisa beskriver en pose for vinterlagring av motorsykler. Mer om posen kan du lese HER. Posen, som ifølge reklamen sørger for at sykkelen din ikke ruster og er like blank om våren som om høsten, har en grei pris. Men...det har ei sprayflaske med WD 40 også!
- Odd Einar har solgt XT 350'n, og er nå Transalp pilot på heltid. Klar for å henge på i første ledd, noe han jo forsjåvidt gjorde med XT'n i år også!!!
- Oscar har demontert "monsterkua" og er klar til å sende tanken til lakkering sammen det nydelige, gule lokket på topboksen sin. En Wunderllichbestilling sammen med Roy og Odd ligger også snublende nær. Monsteku?
- Redaksjonen jobber videre med en fast spalte fra de tusen garager rundt om i klubben og hva som foregår der "når nettene blir lange og kulda setter inn." Spesielt vil vi følge med Olas garage, der foregår det ofte ombygginger og reparasjoner.
- Fra Nord-Odal og "skapallroader" Sondre kommer en betimelig presisering inn på mail til redaksjonen: Det er ikke to i bandet som kjører BMW som redaksjonen så kjekt publiserte på søndag, det er TRE!!!
- De som ønsker cd med bilder fra årets sesong kan sende en mail til Oscar, så ordner han det.
- Terje (fra Sandnes) har "ønskes kjøpt" annonse ute på nettet. Dersom noen vet om en bra Yamaha XTZ 660 så kan han kontaktes. Link til tlf.nr. nederst på medlemssidene.
Dersom du har noe som du ønsker publisert, send en mail til redaksjonen, og husk at tiden du kan nominere og stemme på "Årets allroader 2003" går ut på fredag.
26.10.03 SE BILDENE - LES HISTORIEN!!!

Selv om redaksjonen fikk pikante bilder av klubbens medlemmer på fest hos NOMCK i går, skal det ærlighetens navn sies at dette innlegget er skrever i noe som i beste fall kan kalles "kraftig bakrus."

- Redaksjonen har gjennomgått de pikante bildene, og må si at paparazziene har gjort jobben sin. Ikke bare har de dokumentert at det ser ut til å være foreløpig våpenhvile mellom Boxerleiren og TTT - gruppa, de fastslår med all tydelighet at det er synd på de som valgte å bli hjemme i går...
FOR LIVETS GLADE GUTTER..
TRE (!!!)I BANDET KJØRER BOXER...
PARTY - PARTY - PARTY
TRIPLE TERROR???
25.10.03 EKSTRA - EKSTRA - EKSTRA
- Redaksjonens forskudd til paparazzier og tvilsomme journalister har kastet av seg. Ikke bare kan redaksjonen videreformidle at deler av den ellers så macho TTT gruppa lurer på om vinkartet hos NOMCK er stort nok, og om det fins tilstrekkelig faglig tyngde bak disken til å kunne vurdere vinens bouchet, det ryktes sågar at det har vært en "generalprøve" på festen i går. Vi får håpe det ikke medfører for mye bakrus til i dag.
Det ryktes også at TTT gruppa vil se på serviettringer og gardiner som matcher syklenes farge. Nå mangler det bare at gutta drikker øl av en "homovase!!!"
25.10.03 Redaksjonens siste sukk...
I dag (lørdag) er det pary i i Nord- Odal. Tigergutt ankommer Brattberget 19:30 presis for å starte forberedelsene sammen med mora si. Sjåføren (Odd- Einar) er klar, han ankommer 20:00.
Da er det litt Grandiosaspising, og så bærer det til Nord-Odal med avreise fra Brattberget 21:01 presis.
SNIKK SNAKK?
Bare for at ingen skal kjenne seg utafor, har redaksjonen betalt et klekkelig forskudd til diverse paparazzifotografer for å ta avslørende bilder av klubbmedlemmene på festen. Følg med, følg med..
Og til de forholdsvis frekke innleggene i gjesteboka der et herværende redaksjonemedlem får på pukkelen for å opplyse verden med snakkingen sin er det bare en ting å si:
24.10.03 PARTY - PARTY - PARTY PART II
"Som om lønningspilsen på sosialavdelingen forrige fredag ikke var nok" sier Oscar til redaksjonen tidlig i morges. Det han sikter til er selvfølgelig NOMCK's høstfest i Nordre Odalen i morgen, lørdag den 25 oktober.
"Men, legger han til, det går rykter om at TTT medlem Geir skal ha med seg mora si. Og derfor satte jeg noen paparazzier og tvilsomme journalister på saken."
Hmmm...
- Redaksjonen er forbløffet over hvilke bilder overnevnte fotografer klarer å ta. "Dette er bedre enn spionbildene av Valgjerd på handletur i Sverige" sier Oscar videre, og tillegger at de sensasjonelle bildene av Geir på tur med mora si ikke er egnet for sarte sjeler, og vel egentlig burte hatt 18-årsgrense.
Pressens "vær varsom" plakat er ukjent for denne journalisten, og av hensynet til allmennhetens krav på å få informasjon velger allikevel redaksjonen å trykke bildet.
23.10.03 Innlegg fra en glad gutt...
Det er ikke bare medlemmene i allroad-mc som følger med hva som skjer på disse sidene. Redaksjonen får til stadighet mailer fra inn og utland men kommentarer, ris og ros, samt noen spissformulerte innlegg.
En av de som følger godt med, som for øvrig er webmaster for den utmerkede siden Skybikers, er Peter Næss. For de som lurer på hva det er for noe, så kan redaksjonen opplyse at det er en lettere seriøs klubb for fallskjermhoppere som kjører mc. Ikke nødvendigvis samtidig.
Oscar er med i denne forsamling, da han oppover på 80-tallet og i begynnelsen på 90-tallet ( i forrige årtusen altså, red anm.) hoppet fallskjerm og hadde D-sertifikat og "Demolisens." Oscar, hvis hoppeaktivitet førte ham til Sverige, Tyskland,Spania og USA, kjører innimellom sammen med denne forsamling. I år var også allroader Roy med. Turen gikk fra Kongsvinger til Oslo. Der møtte vi Peter + noen til. Etter det kjørte vi over Sollihøgda og gamleveien tilbake til Lier og Drammen. Derfra til Sande via Svelvik, og over Hanakleiva til Eidsfoss.

UNDRENDE
Etter en del is og brus der kjørte vi gamleveien opp til Skotselv og via Blaafargeverket opp Sigdal til Haglebu. I Hokksund mistet vi Roy, han ble gjenfunnet i Hønefoss av Oscar senere på dagen. Hjem kjørte vi sideveier i god allroadånd. Mange mil, fin tur.
Men...det var ikke poenget her. Poenget var at den gode Hr. Næss ofte undrer seg over livet. I dette tilfelle har den ivrige Næss regnet ut, trolig fra bildene i gårsdagens innlegg, at det under forberedelsene til jurymøte ble medbrakt noe sånt som 71,3 liter øl. I tillegg har Næss regnet ut at det ble medtatt hele 40 liter vann, noe skybikeren stiller seg noe undrende til. Peter reiser også spørsmålet om det virkelig er vann i kannene...
- Redaksjonen finner denne problemstillingen, som Peter så flott klargjør og presiserer, som svært betimelig og relevant. Alle regningene etter redaksjonens utskremte medarbeiders bruk av redaksjonens kredittkort har trolig ikke kommet inn enda, og det skulle ikke forundre redaksjonen om deler av forberedelsene til "møtet" har foregått i kjelleren på noen av de tusen hjem med utstyr i form av plastdunker og tekniske innretninger med avanserte kjølesystemer. Uansett så skal saken tas opp på første redaksjonsmøte, noe som skjer så saskt som mulig etter at juryen er utskrevet fra sykehuset etter pumpingen.
22.10.03 Forbededelsene til jurymøte i november går sin gang...
- Redaksjonen fortsetter der de innleide konsulentene slapp (se innlegg av 11.10.03) og forbereder nomineringene til "Årets allroader 2003" og "Årets nykommer 2003".................................hemmelig link
I den forbindelse er den hemmelige juryen kontaktet, og dato for første (og eneste trolig siste, red.anm.) jurymøte er satt . Dog ser det ut til at forberedelsene har tatt en litt annen vending enn redaksjonen hadde tenkt fra begynnelsen. Redaksjonenes ansvarlige for dette området har latt seg "rive med" med redaksjonens kredittkort (som for lengst skulle ha vært inndratt) I helgen har de hatt "prøvemøte" på ukjent sted i den norske fjellheimen, noe som gir grunn til seriøs bekymring sier nå vi.
JURYMØTE I ALLROAD-MC???
21.10.03 Stygg sak...stygg sak...
Ja noe må det ihvertfall være. Tittet nostalgisk på bilder fra turen jeg trodde jeg var med på sist høst til Sigmund i Stavanger, men fant ut at jeg nok ikke var med. Her er nemlig teksten til bildene fra turen:
Allroad-mc: Tur til Stavanger september 2002. / P9210053 Oscar Fr. Egeberg - Odd Einar Egeberg - Frode Negard 16.02.2003

RUNE KREVER SIN RETT!!!
Jeg vil i såfall få berette at det er avgjort den kaldeste motorsykkelturen jeg ikke har deltatt på. Det var videre hyggelig å ikke få besøkt Sigmund på Jæren, og avgjort ikke vakkert, harmonisk og samtidig vilt med turen vi ikke hadde sammen til Lysefjorden.
Jeg vil ikke få takke de andre jeg ikke hadde denne minnerike turen sammen med. Når jeg ser på bildene du ikke tok av meg Oscar, må jeg virkelig få si jeg angrer på at jeg ikke ble med.
PS. Likte chatten du har lagt inn på sidene kongen av Steilhang. Rune Sundt, Spydeberg
- Redaksjonen kan bare fastslå at Kongen av verdens navle Spydeberg har rett. Nok en gang. Redaksjonens Photoshopguru(?) har utelatt navnet til Rune på overnevnte tur. Vi kompenserer med å legge ut bildet av Rune, der han står og titter litt forsiktig utever veien sørover fra Gloppedalsura i Rogaland.
20.10.03 Nomineringsprosessen til årets trofeer går sin gang
- Redaksjonen minner om trofeene "Årets allroader" og "Årets nykommer" som deles ut midt i den travleste adventstiden. Det har kommet inn mange gode forslag til redaksjonen, og juryen forbereder jurymøte i november.
|
I dag kan vi presentere de foreløpige nomineringene og begrunnelsene. Av hensyn til kandidatene presenters de ikke ved navn.
Årets allroader: 8 nomineringer
Årets nykommer:2 nomineringer
|
Som det fremgår over er altså 8 kandidater nominert til "Årets allroader." Av disse er 7 medlemmer av allroad-mc og en nominering er av ekstern kandidat. To av nomineringene er kvinner. Av dette igjen så kvalifiserer 6 kandidater direkte, da de fyller alle formelle krav. To av de nominerte i denne kategorien fyller ikke kravene til deltakelse på et av klubbens arrangementer i år, og kan således ikke tildeles prisen dersom det er andre nominerte som fyller kravet.. Dette vil bli vurdert nærmere på jurymøte i november.
Til tittelen "Årets nykommer" er det nominert to kandidater. Begge fyller alle formelle krav og er sterke kandidater begge to. Her får juryen en hard og vanskelig jobb, noe som for øvrig også gjelder "Årets allroader."
Det er fremdeles mulig å nominere og stemme på dine kandidater som du mener fortjener en av tiltlene. Fristen for nominering går ut fredag 31. oktober. Den offisielle listen med de nominertes navn samt innsendte begrunnelser vil da bli presentert på sidene. Siden valg er hemmelig, vil det ikke fremgå hvem som har nominert og begrunnet, ei heller hvem som har stemt på hvem.
Juryens valg med utførlig begrunnelse vil bli presentert i slutten av november. Dersom du ikke har gjort det enda, send inn dine forslag HER
BLIR DENNE DIN I ÅR?
19.10.03 Litt søndagspludring fra Odd (anonym)
Hibernating
Jaja, det var det. Solan II har gått i dvale for vinteren. Etter 23.000 km gjennom 8 land i sommer så er vel vinterdvalen vel fortjent. Nå har jeg vasket, pusset, gnidd og polert, inkludert en 28 kvm stor AreoFlow vindskjerm (stor nok til a lage en speedbåt iflg,. Hr. Egeberg). En tube Autosol har gått med til å få alt blankt igjen. Om det har vært et slit? Neida, det er en fornøyelse å få lov til åpusle litt med det ypperste av moderne teknologi, beundre design og bli henført over germansk
ingeniørkunst.
Jeg har nevnt det før - på samme mate som hundeeiere velger dyr som står til deres personlighet, så velger MC-førere apparater som passer. Vi vet jo alle at en R1150GS er atletisk, velproposjonert, harmonisk og linjelekker. Kort sagt, et naturlig valg for enkelte av oss. Nå er den altså i dvale og garasjen er ryddet, kjøleskapet der nede er tømt for øl og snus og 2 pakker Remington haglepatroner i cal. 20 (I kjøleskapet? Hm.), og jeg har flyttet opp i stua igjen ("Hei, du holder deg godt, skatt! Ungene har jamen blitt store...... og er den sofaen ny?").
I stedet for å sitte og sture så har jeg lagt planer for vinteren. Først og fremst skal jeg lære meg Italiensk. Det kommer godt med når vi skal besøke Instituto di Testosterone e Vivere i Bardonecchia. Jeg har tenkt å drive det litt lenger enn da jeg skulle lære meg Spansk. Da kom jeg så langt at jeg kunne si "Hvem f*** har knabba den hoyre skistaven min?". Det hørtes imponerende ut, men lot noe tilbake å ønske som grunlag for en meningsfyllt dialog.
I tillegg skal jeg kaste meg over verdenslitteraturen. Nå skal jeg ta meg en øl ('en' i denne sammenheng er det ubestemte pronomen, og må ikke forveksles med tallordet 'en'), og starte med Dostojevskij og "Opptegnelser fra et kjellerdyp". Passe verk nå, spør du meg.........
PS. Om helgevakta hos Steep Hill Website Production er i godlune så kanskje dere far se et deilig blde av meg og HSB fra Rivieraen i sommer!
- Redaksjonen har ikke for vane å publisere to innlegg på samme dag, men vi gjør et unntak for denne søndagspludringen til Odd. Odd vedlegger overnevnte bilde av han og "reima" på Rivierade i sommer. Ikke rart Odd trenger multisylindermc sier nå vi.
Odd presiserer i mailen til redaksjonen at han ikke påstår at fruen er verken feit eller brei over r**a, men opplyser at dersom denne hekken hadde sittet på en båt hedde den trolig vært godkjent for en "femtihester."
Se bildet Odd sendte HER!
19.10.03 En kort tur ved sesongens slutt...
"Etter et kortvarig hukommelsestap begynner bitene å falle på plass" sier Oscar i en kommentar til redaksjonen. "Nå husker jeg det. Vi atvtalte en liten tur i går."
- Redaksjonen antar at hukommelsestapet har nær sammenheng med sosialavdelingens lønningspils. Det har fremkommet under samtaler med Oscar at han hadde avtalt allroadtur med noen kjente. Samtidig hadde han avtalt å hjelpe Odd Einar med noe pcgreier og bildene fra i går. Men, ikke så ille at det ikke er godt for noe eller hva det nå heter.
Ikke bare dukket vårt Highlandkjørende medlem Erik opp til turen, han hadde med seg en kompis på en nesten ny KTM 525 EXC.Odd Einar var kommet med sin nye Transalp, så da var det jo bare å fyre opp 1150 GS'n og turen var i gang.
Det skal i ærlighetens navn innrømmes at fyren vi traff i fint driv over Kuberget på Finnskogen for øvrig ikke var spesielt imponert over løypevalget i "æljjakta." Tvert i mot, maken til tuting og vinking skal man lete lenge etter. Da deltakerne på turen hadde såpass stor fart gjennom jaktlaget at å stanse innen rimelig tid ble ansett som særdeles vanskelig og risikofyllt, valgte vi å følge Vidar Gulleruds gode gamle råd:
"Går det ikke på full gass, prøv med mere gass." Og da gikk det helt fint syns nå vi...
SAMLING HOS WEBMASTER
EN PUST I BAKKEN
GUTTA PÅ TUR
18.10.03 Odd Einar forbereder neste års sesong
Odd Einar har imponert redaksjonen i allroad-mc med å kjøpe seg XT 350 og henge godt med på all slags underlag på de turene han har vært med på. (Rondane Jamboree og Hellbillinesturen red.anm.)
Nå har Odd Einat tatt skrittet fullt ut og kjøpt seg multisylindermc. Sykkelen er en Honda XL 600 V, bedre kjent som TransAlp.
Det er en tofarget, grønn 1992 modell med 41.000 kilometer på telleren. Sykkelen er importert fra Tyskland og kjøpt av en fyr på Lillehammer. Nå gjenstår bare 21-årsdagen den 24. februar før alt er helt lovlig...
På de følgende bildene ser vi Odd Einar under kjøreturen fra Lillehammer til Kongsvinger da han hentet sykkelen. Noen som har stemt på "Rookie of the year" enda?
TRANSALPEN
ODD EINAR HALVVEIS HJEM
ICEMAN
- Redaksjonen beklager for øvrig den sene oppdateringen i dag. Dette skyles i all hovedsak Oscars lønningspils med jobben i går, et sosialt tiltak som han selv uttaler ble gjennomført "grundig."
17.10.03 Oscars svar til klubben
Hr. Redaktør.
Undertegnede vil i dette innlegget opplyse, kommentere og tilbakevise en del innlegg på denne ellers så gode siden. Da det har vært en travel uke med mange baller i luften, ser jeg meg nødt til gi et kort tilbakeblikk, samt kommentere sakens problemstilling.
Historikk.
Sakens begynnelse synes å ha sitt utspring i et noe merkelig innlegg fra Roy av 10.10.03. Det opplyses i innlegget at undertegnede skulle være observert "forbikjørt" av en Mondeo diesel på RV 200 Masterudveien. Videre krever Roy (med hvilken rett spør nå jeg?) i innlegget, at redaksjonen tar stilling til hvorvidt det på en eller annen måte skal sanksjoneres mot undertegnede grunnet dette. Roy kommer også i innlegget med forholdsvis frekt forslag til sanksjon.
Innlegget følges umiddelbart opp med kommentar fra herværende redaksjon uten at undertegnede får anledningtil å kommentere dette. Det medfører således riktighet at undertegnede den dagen hadde det travelt for å rekke Motozentrum før stengetid. At GS'n er litt putrende i perioder synes urelevant for saken, og jeg stiller meg derfor noe undrende til årsaken til at redaksjonen tar inn dette med innlegget overhodet!
Det opplyses videre fra den samme redaksjonen at saken skal gjennomgås på redaksjonsmøte dagen etter. Da undertegnede ble konfrontert med dette ba jeg om mulighet til å innhente nødvendige opplysninger i saken før jeg kommenterte den videre. Dette ble innvilget samme dag. At redaksjonen i ettertid har pålagt undertegnede så stor arbeidsbyrde at det har vært umulig for meg å gjennomføre innlegget får stå for redaksjonens egen regning.
Deretter begynner snøballen å rulle: I gjesteboka starter sågar en parallell, uatorisert debatt omkring temaet. I denne sammenhengen presenteres det et bilde som visstnok skal forestille undertegnede i kjole og svart helhjelm på GS'n sin. I tillegg kommer utallige fjåsete kommentarinnlegg fra diverse tvilsomme personer som følger opp innleggene.
Jeg vil, i tillegg til denne problemstillingen, på det sterkeste oppfordre redaksjonen til å ta stilling til om det skal innføres restriksjoner i gjesteboken for å unngå den slags "morsomheter." Det tekkes paralleller til undertegnede og husmødre senere i spalten, og det legges ut bilder av private, konfidensielle dokumenter til allmenn beskuelse ala SE&HØR!
Så til saken:
Det medfører riktighet at undertegnede ble passert av en mørk blå Ford Mondeo Diesel stasjonevogn med tvilsom sjåfør på RV 200 Masterudveien gjeldende morgen. Dog vil jeg bemerke følgende som hører med til, og nyanserer bildet: Jeg satt og koste meg på en særdeles rolig morgentur den dagen. Jeg fulgte med på, og observerte de flotte høstfargene som omgir en i disse dagene, og nøt for øvrig naturen i fullt monn. (noe jeg for øvrig gjør nesten hver dag).
Min hastighet anslås til å ha vært rundt 30 - 35 kilometer i timen før passeringen skjedde. I tillegg skjedde passeringen på en rett, oversiktlig strekning med god tid til å ta fart for trege dieselbiler. Det hører med til historien at jeg i lang tid hadde observert at noe saktegående trafikk tok litt innpå meg bakfra, så jag sakket enda noe ned for å nyte naturen mer, og for og ikke være til hinder for trafikken. Jeg vil anslå at reduksjonen var på omtrent 10 kilometer i timen, noe som medførte nedgearing til første gir og at jeg lå i omtrent 25 km/t da Mondeon' (omsider) kom seg forbi.
At dette helt ufarlige, og særdeles frivillige opptrinnet blir fremstilt på den måten det gjør, viser kun redaksjonens manglende evne til å vurdere og til å bearbeide informasjon. I tillegg belyser det tabloidpressens sensasjonshunger og manglende evne og vilje til selvkritikk på en god måte.
Dersom redaksjonen hadde tatt seg tid og bry med å kontakte kilden og sjekke ut opplysningene, samt å kontakte undertegnede for kommenter før innlegget ble trykket hadde mange ubehageligheter være unngått. Slik det er nå ser det ut til at redaksjonen velger kortsiktig profitt og inntekter fremfor å bedrive seriøs journalistikk.
At redaksjonen i ettertid graver frem såkalte "pikante" opplysninger fra en anonym kilde om undertegnede gjør ikke saken bedre. Ja, jeg er medlem av Kongsvinger Husmorgymnastikk. Dette flotte tiltaket, som for øvrig ble startet på 60-tallet en gang, er en kjempefin måte å holde seg i form på. I motsetning til redaksjonen, som ukritisk bestiller pizza og øl fra et etablissement i nærheten, er undertegnede tvers gjennom sunn og frisk. For øvrig er utsikten til tider ganske bra.
Ikke nok med at jeg godt tåler en time eller to i aerobichallen bedre enn de fleste på min alder. Jeg gjør det både med stil, hurtighet, eleganse og presis synkronisering av armer, ben, midje og blikk. I tillleg gjennomføres aktiviteten sammen med noen av de kanskje sprekeste husmødre i landet! For øvrig er "husmorgymnastikk" en hobby som kan drives uavhengig av både årstider, vær og vind, samt både inne og ute. Undertegnede vil dog advare mot sjalu ektemenn, noe som for øvrig minner meg på en traumatisk episode fra…
Redaksjonens kommenterer og betraktninger:
- Her stopper redaksjonen videre publisering av innlegget. Dette grunnet de pikante detaljene og den forholdsvis sterke ordbruken videre i innlegget.
- Redaksjonen fastslår at Oscar, som for øvrig er seniormedlem i Norwegische Schweinefahrergruppe" har blitt passert av en Mondeo diesel på RV 200. Dette betraktes av redaksjonen som en tilståelse, og at farten var lav forsvarer ikke dette begredelige faktum.
Det som det nå skal tas stilling til er følgende: Hva slags botsøvelser skal Oscar utføre for at han ikke skal dette ut av listen?
Til dette trenger redaksjonen din hjelp. Kom med gode forslag til botsøvelse på mail til redaksjonen HER.
16.10.03 Dødsstøtet?
- Redaksjonen har med stor interesse fulgt debatten i gjesteboka de siste dagene. Som om det ikke var nok med mondeodiesel, cosworth og tiger på tur til fest i NOMCK, klarer jammen en paparazzifotograf å forevige et merkelig vesen på en noe spesiell BMW R 1150 GS. Kreaturen oppå monsterkua har unektelig husmoraktige trekk.
Dette fører oss direkte over på dagens innlegg. Husmødrenes betydning i Oscars liv. Nei, vi snakker ikke om mannens tvilsomme sexliv, men heller det hintet som "Odd" kom med i gjesteboka. Via omveier, lobbyisme, bestikkelser i Jens Ulltveit-Moe klassen, noen direkte trusler, samt iherdig gravende (eller var det graverende red.anm.) journalistikk har redaksjonen i dag klart å bringe på det rene følgende:
Oscar er ikke bare observert oppå ei monserku forkledd som husmor. Nei, mannen går vesentlig lenger. Han deltar aktivt på "Kongsvinger Husmorymnastikk" som bedriver fysisk fostring av Kongsvingers husmødre fire ganger i uka. Av hensyn til husmødrene som deltar (utenom Oscar) velger redaksjonen å holde stedet hemmelig.
SE BEVISET!
15.10.03 Very Superior Old Pale huh?
Fra det blide sørland og vårt medlem der Ivar, har vi fått følgende mail:
"Har lest om de ondsinnede påstandene om at Oscar skulle ha blitt frakjørt av en Ford diesel! Det skulle vel ikke ha vært en kamuflert Cosworth???"
"Skulle det likevel være sant, så kan man roe seg godt ned på en cognac av type VSOP som står for Veldig Svingete Og Pukkete (en utfordring å kjøre på).Et typisk All-Road Produkt."
mvh.Ivar
- Redaksjonen bemerker at Oscar har fått frist til fredag for å kommentere hendelsen for å unngå sanksjoner fra redaksjonen...det blir spennende å se hva han har å si til sitt forsvar...
Mens dere venter kan dere surfe på denne siden. .....

Tigerangrep?
..Eller en liten link fra Jæren HER!
- Redaksjonen anbefaler forøvrig den lille dialogen som foregår mellom Geir, Kiss og Oscar i gjesteboka...
14.10.03 PARTY - PARTY - PARTY
Et hjem for oss, et hjem for deg? Dette spørsmålet kan man saktens stille seg når man er på besøk hos Nord-Odal MCK.
Denne helt greie foreninga inviterer til høstfest den 25 oktober. Det er underholdning av forskjellig slag, blant annet dansemusikk ved Nordre Odalen Creedence lag.
For dere uinnvidde som ikke har vært på fest hos NOMCK, se å kom dere dit snarest. Hyggelige folk, greie priser i baren og høy partystemning. Redaksjonen anbefaler denne festen på det sterkeste.
Les mer om festen her: (pdf format, 171kB)
13.10.03 En tigers brøl...
Jeg vil på det sterkeste ta avstand til redaksjonens depresive og enerådende fordømming av seseongen! Sesongen er ikke over før jeg har sklidd og tryna på isen!!! Det er banalt og infantilt å bevise sesongens endelikt ved å vise fram bilder med snø på fra Tromsø. Det blir som å si at det er vinter i Roma, fordi det er snø i Oslo!!!
Bilder fra en fjellovergang i VÅRES beviser da heller ingen ting!!! Redaksjonen går enda lenger når den viser et ARKIVBILDE som Oscar vissnok har skaffet til veie!!! Fra når, spør jeg! Vinteren 1986? Seinvinter 1998? Eller er det fra Julen 2002????!!!!!!!! Det er ikke ARKIVBILDER det skal stå på!!! Jeg har også ARKIVBILDER! Jeg vil med dette ARKIVBILDE bevise at seseongen på langt nær er slutt!!!!!!!!!
(Hadde tenkt å skrive mer, men slapp opp for utropstegn (utropstegn))
...grrr..........(utropstegn)
Det tok (heldigvis) ikke lang tid før redaksjonen mottok reaksjoner på det lett depressive innspillet de hadde med rykter om snø i deler av fedrelandet i går.
Både Rune i Spydeberg og Geir rett utenfor Oslo hadde meninger om dette. Redaksjonen velger å publisere innlegget til Geir først. Dette både fordi han var innom redaksjonen på kaffe i går,og fordi han har en litt annen vinklig på innlegget enn forannevnte hr. Sundt fra Nesbyen. (nå Spydeberg, verdens navle red.anm.) Geir (og hans forholdsvis unge "mor") var på søndagstur på Finnskogen på tigern, og la opp til et stopp hos Steep Hill Website Production Studios, eller Brattberget som det heter lokalt.
Geir vedlegger et utrolig fint bilde av en tiger. Utfra reserach redalsjonen har gjort trives tigere best i varmere støk som India og andre asistiske land. Dette forklarer trolig den inbitte motstanden mot snø ohg vinter, noe det for øvrig er lett å være enig i!
Ut over dette reiser Geir flere interessante spørsmål. Minst et av disse er rettet til Oscar, som trolig har mer enn nok å svare for allerede! Spørsmålet om når arikvbildet er tatt er videreformidlet til mannen fra de dype skoger. Redaksjonen mottok umiddelbrt etter e-post hvor Oscar ber om utsettelse på svarfristen fra tirsdag til fredag, noe som ble innvilget.
Mens vi venter på Oscars innlegg og forklaringer kommer flere bilder.......................................hemmelig link
FRA OSCARS TUR PÅ LØRDAG
GEIRS ARKIVBILDE AV TIGER
FRA OSCARS SESONGSTART 22. FERUAR
12.10.03 Snøen laver ned...
- Redaksjonen må dessverre bite i det sure eplet og innse at seseongen nærmer seg slutten i kjempers fødeland. Det er sikker snø på toppene både her og der. Tidligst ute på snø var Sigmund, men redaksjonene kan i dag presentere bilder at andre som også har fått smake på snøen.
SIGMUND VAR NOK FØRST PÅ SNØ I ÅR
FRA TROMSØ 20. SEPTEMBER
IVAR PÅ SULESKARDVEIEN I VÅR
ARKIVBILDE FRA OSCAR
AV OG MED CARL STEINAR JENSSEN
11.10.03 Absolute rubbish vol. 1
- Redaksjonen, som forøvrig har gitt Oscar frist til tirsdag med å komme med en fornuftig forklaring på hans nedverdigende oppførsel v.s. en Ford Mondeo diesel, har fått nok en nominasjon til utmerkelsen "Årets allroader 2003."
Også denne gangen kommer nomineringen fra et allroad-mc medlem. Denne positive utviklingen i klubben, der fler og fler deltar, har ført til at redaksjonen har måttet leie inn ekstern konsulenthjelp for å komme gjennom arbeidet med å sortere, katalogisere og beabeide alt materialet som har strømmet inn. Allikevel ser redaksjonen at det er rom for at fler nominerer.
REDAKSJONENS INNLEIDE KONSULENTER I ARBEID I DAG
Så til selve innlegget i serien "Absolute rubbish"
Drikk øl - hold deg slank, og redaksjonens dliemma (innlegg av 03.10.03 red.anm.)
Man kan sikkert legge på seg både av junk-food og øl, men når menn får mage - eller mer korrekt - samler bukfett - så skyldes det veldig ofte manglende produksjon av testosteron. Skolemedisinen har lenge trodd at dette er en irreversibel prosess, og at manglende testosteron-produksjon kun kan avhjelpes ved medisinering.
Nye, oppsiktsvekkende forskningsresultater, viser at dette ikke er riktig. Ved Instituto di Testorona e Vivere - som forøvrig ligger i Bardonecchia - har man påvist at manglende testosteronproduksjon skyldes en prolaps i acopafysen (den lille, i venstre hjernehalvdel). Acopafysen kan, viser det seg, stimuleres slik at produksjon av testosteron kommer opp på riktig nivå igjen.
Oppsiktsvekkende nok (og gledelig for oss), ser det ut til at de viktigste stimuli er Sex og Motorsykkelkjøring. (...eeh, nei ikke nødvendigvis samtidig). En liten hake ved det hele: Hittil er effekten bare påvist i de Italienske alper. Dette skyldes muligens duften fra modningen av Piemonte druene som bare finnes her.
Good news for oss - som tilfeldigvis skal nettopp til Bardonecchia. Bad news for villfarne sjeler - som har hang til øl & junkfood - og skal til Istanbul....
Odd L.

- Redaksjonen mottar slike innlegg med stor takk. Ikke bare fodri de fyller opp spalten her, men fordi det er utrolig hvor mye nyttig en kan få ut av slik forsking. Vi venter spent på neste stunt fra Odd...

10.10.03 Nomineringene strømmer inn til redaksjonen!!!
Det ser ut til at den gjeve prisen "Årets allroader" fenger mange. I løpet av ettermiddagen har redaksjonen fått inn ikke mindre enn -7 - sju nomineringer. Alle innsendingene er fra medlemmene i allroad-mc, og nomineringene er jevnt fordelt. Det ser ikke ut til at medlemmene benytter seg av den gyldne anledning til å nominere og å stemme på seg selv. Sporty og, ikke minst, helt uventet.
Dette betyr nå at redaksjonen står med masser av gode forslag som må systematiseres. I tillegg må begrunnelsene gjennomgås. Du kan fremdeles nominere kandidater ut oktober. Redaksjonen avslutter da sitt arbeid med nominerinsgsprosessen, og vil stå igjen med tre kandidater som juryen skal ta stilling til. En av kandidatene vil være redaksjonens egen.
I tillegg til denne prisen, har det kommet forslag om en tilleggspris. Det er foreslått en pris som heter "Årets nykommer", eller "Rookie of the year" om du vil (nynorsk, red.anm.) Redaksjonen tar forslaget opp til vurdering. Dersom du har forslag til denne prisen, kom med de! Redaksjonen har bestemt at begge priser kan ikke vinnes av samme person på samme år.
|
Fra det ene til det andre: Vårt medlem Roy Stenbråten dypt inne på Finnskogen kommer med følgende pikante historie på e-post i dag:
Oscar skal i dag være observert forbikjørt av en Mondeo diesel på sin mest kjørte vei!!! (RV 200, Masterudveien, red.anm.) Roy ber umiddelbart redaksjonen vurdere om Oscar må fjernes som direktemedlem inntil han har avgitt en nærmere forklaring!
- Redaksjonen er mildt talt sjokkert over disse utrolige opplysningene. Dette forklarer kanskje hvorfor Oscar i dag forsvant ut døra i turbofart før arbeidstidens slutt for "å dra til Motozentrum for å kjøpe støvler og hansker." I tillegg er GS'n hans observert putrende som en middels trebåtdiesel på vei til Risør? Hva skjer i "dalstråka innafor?" Det skal avkreves umiddelbar forklaring i morgen tidlig når redaksjonen igjen trer sammen i redaksjonmøte kl. 09:00 presis! Følg med på hva Oscar har å si til sitt forsvar! Noen som har noen tanker om dette?
09.10.03 Kåringen av årets allroader er i gang.
- Fra redaksjonens ansvarlige (?) medarbeider som jobber spesifikt med kåringen av Årest allroader 2003 har vi fått følgende melding:
"Kåringen går veldig greit. Hittil har vi fått inn 0 - null forslag fra medlemmer i allroad-mc. Fra ikkemedlemmer har vi fått inn 1 - et - forslag. Redaksjonen har kåret sin kandidat som vil bli meddelt juryen på første jurymøte."
- Redaksjonen kan opplyse at de tre som er forespurt om å delta i den hemmelige juryen har sagt ja. De er valgt på bakgrunn av faglig tyngde, fysiske tyngde, samt redaksjonens oppfatning av at de er personlig egnet til oppdraget. Det vil stemmes over innsendte kandidater når listen er klar og debattert i juryen.
REDAKSJONSMEDLEM UNDER TRENING TIL JURYMØTE
Redaksjonen er dog litt skeptisk til jurymøtene. Det er bestemt at møtet skal foregå på hemmelig sted, og det legges opp til overnatting. Ryktene går om at det skal kjøpes inn "dagligvarer" til første møte. Redaksjonen uttrykker sin bekymring for dette, da det i tidligere innlegg av 19.09.03 er belyst hva "dagligvarer" betyr i denne sammenheng.
Uansett utfall så trenger juryen flere forslag. Fortrinnsvis fra medlemmer av allroad-mc. Så dere som ikke har gjort det enda; kast dere på e-posten HER, eller ta en telefon til et webmaster NÅ! (90157360) Lurer du på noe får du svar HER!
Mens dere koser dere med å finne en verdig vinner, legger redaksjonen ut et liten limerick...

En kreativ jury i klubben
satte seg sammen på puben
Mens de kåret en vinner
og snakket om kvinner,
ble minst en ble observert subben.

Det hjører med til historien at redaksjonen var noe splittet i synet på om dette var det kunstneriske lavmål hittil, eller om det var stor kunst som kan oppfattes og tolkes forskjellig, og derigjennom blir stående som en milepel i limerichistorien.
08.10.03 Runes harmdirrende innlegg...å. så redde vi ble...
Nå skal du høre følgende ditt skjeggete brattberg-troll av en enmannsredaksjon.
Min Yamaha Fazer er IKKE 1999 modell som webmaster i sin enfoldighet har lagt inn under mitt medlemsskap i allroad. Fazer 1000 fantes ikke i 1999 - noe som enhver bosatt utenfor den tredje verden kjenner til.
Jeg innehar i tillegg en Norton 16 H (WD) 1942 modell restaurert til sivil utgave, samt en Honda CBR 600 FW 1998 modell "track-toy."
Rent bortsett fra det, jeg bor i Spydeberg og skal nok hoste opp et måltid til en skrubbsulten mc-besøkende fra de dype skoger i bratte lier.
Blackmail-hilsen:
Rune Sundt
Stasjonsgata 32
1820 Spydeberg
Mob. +47 90290304
runesundt@tiscali.no

- Redaksjonen driver ikke med sensur, og trykker dette forholdsvis harmdirrende innlegget med et lite smil om leppene. (slutt å le der borte i hjørnet, ser dere ikke at jeg forsøker å hold deadline)
- Fadesen er nå rettet opp Rune. Spydeberg er verdens navle og webmaster er satt på plass!
Og til dere andre: Husk å sende inn forslag til og stemmer på Årets allroader HER!
07.10.03 Nytt medlem i allroad-mc!
- Redaksjonen mottok den 13. september en søknad om medlemskap i klubben. Søknaden kom fra Geir Løkke som bor i Prinsdal rett utenfor Oslo. Geir har begynt i rett ende, og har tatt allroadtesten, oppgitt førervekt og sendt en del interessante bilder av seg selv og sykkelen til redaksjonen.
Geir, som for øvrig kjører Triumph Tiger, sier han oftest har "hu mor" bakpå. Etter redaksjonens observasjoner på "Grusom 2003" må vi få gratulere Geir med usedvanlig ung og pen mor.
Her er Geirs svar på allroadtesten:
1b
2d
3c
4c
5a
6d (..men ville vel ha sagt: "Hvilken sving?...")
7c
8b (...eller kjøre rett over, gjennom staudene, og nyti naturen i 2,5 sekunder)
9c (..men her tror jeg at jeg hadde kasta sykkelen ut av vegen og spinni meg gjennom myra, på leit etter en sti)
|
Geir Løkke
99 kg usløyd
1998 Triumph Tiger 900
- Redaksjonens kommentar:
På spm. 1 svarer kandidaten b. Et helt naturlig valg. Godkjent. 2) d. Også raskeste vei ut av klemma. Redaksjonen påpeker dog at det medfører nye problemer, men det gjør også softchoppere i enduroløypa rent generelt. 3) c. Nemlig. Endelig en som valgte dette alternativet. Redaksjonens favoritt. 4) c. Dette alternativet er kun aktuelt på den tidligere nevnte chopper. Bra svar. 5)a. Selvfølgelig valg. Problemer på mc? Redaksjonen stiller seg allikevel litt undrende her. Iflg. spm1 er Geir innimellom (som så mange av oss andre red.anm.) opptatt av kvinnens anatomi og dens bruksområder. Dette gjenspeiles ikke i her. Dette var et lite lurespørsmål. 6) d. Geir sier han ville spurt om "hvilken sving" dette var. Godt taklet. 7) c. Her tar det seg opp etter nedturen på spm. 5. Bra svart Geir. Du holder stilen. 8) b. Her velger Geir en litt annerledes variant. På eget initiativ mener Geir at "riktig sporvalg" er rett over. Da kan han nemlig kjøre gjennom staudene og nyte naturen samtidig. Geir: stauder i offentlige grøntanlegg er p.r. definisjon ikke natur. Men moro er det. Godkjent svar. 9) Taler for seg selv. Klasse!!
Geir, du er en klar allroader. Medlemskap innvilges hermed. Etter å observert din innsats under roadbookrally på Finnskogen, har redaksjonen bestemt at du glir rett inn på lista. Dette betyr egen e-post, eget webområde og alle rettigheter. Redaksjonen stiller seg noe skeptisk til den oppgitte vekt, men dette kan kontrolleres ved en senere anledning.
Velkommen skal du være.
06.10.03 Går DU i mål som vinner i år...?
- Redaksjonen i allroad-mc har opprettet en utmerkelse som skal deles ut hvert år dersom juryen finner verdige kandidater Utmerkelsen heter "Årets allroader."
|
Kriteriene er følgende:
Utmerkelsen " Årets Allroader" går primært til medlemmer av allroad-mc. Vinneren må ha vist genuin interesse for allroadsaken via tanker, handlinger, ord og gjerninger. I tillegg må vinneren har bidratt til å videreføre allroad-mc's filosofi på en måte det står respekt av.
Kandidaten må ha deltatt på minst et av kubbens arrangementer det året han / hun tildeles prisen. I tillegg må kandidaten ha bidratt til trivsel og velvære uten egeninteresse langt ut over det som kan forventes. Alle kan sende inn forslag til kandidater, men det er kun medlemmer av allroad-mc som kan stemme. Medlemmene har en stemme hver. Prisen kan ikke vinnes mer enn en gang av samme peson.

Valget er hemmelig, det samme er juryen. Send inn ditt forslag til redaksjonen allerede nå. Adressen til webmaster står øverst på siden, og du kan kun foreslå en kandidat. Det vil bli valgt ut tre kandidater til prisen hvert år. Redaksjonen kan foreslå en egen kandidat som automatisk vil bli med på listen over de tre finalekandidatene som oversendes juryen. Det må følge begrunnelse med nomineringen. Den hemmelige juryen vil, sammen med deler av redaksjonen, foreta kåring av vinneren basert på innkomne forslag, redaksjonens eget forslag og medlemmenes stemmer. Kåringen av "årets allroader" vil foregå midt i november. Juryens avgjørelse er endelig.


Er DU en vinner?
Redaksjonen bemerker:
- Det er lov å foreslå, og stemme på seg selv. Juryen er ikke upåvirkelig, og alle forslag vil bli tatt seriøst. Store mengder egenskryt godtas, nedverdigelse av andre ikke. Det er ikke lov å true til seg prisen. (dette punktet kom til etter at redaksjonen ble kjent med at Odd hadde funnet igjen "snubnosen" red.anm.)
Vinneren vil bli behørlig premiert, samt presentert i et eksklusivt intervju her på allroadsidene. I tillegg kommer den ære og berømmelse denne prestisjetunge tittelen medfører i miljøet. Er du verdig? Kjenner du noen som er det? Send inn dine forslag med begrunnelse NÅ!!!
Mens vi venter presenterer redaksjonen noen av de kandidatene som ikke nådde helt opp i år...(heller)
UT PÅ TUR, ALDRI SUR!
HVA TENKER DENNE KAREN PÅ?
ANTALL BØTER TELLER IKKE HER
05.10.03 Smith'en er funnet!
Slapp av, Smith'en er funnet og trygt forvart i våpenskapet. Jeg kunne forsåvidt bare ha sagt hvor den var, men vil i steden innvitere til en gjettekonkurranse. Her kommer tre troverdige alternativ:
1) Unga hadde tatt'n. Fant den igjen i skoleranselen til nabogutten. Han hadde byttet den til seg for en six-pack med øl og et 2 år gammelt (velbrukt) nummer av 'Lek'. Frekk faen, jeg måtte ut med en six-pack OG en 10-pakning med Prince Mild for å få den tilbake. Nummeret av 'Lek' ble funnet og beslaglagt under en razzia på gutteværelset, og er nå lagt i naboens postkasse.
2) Det var HSB (Hun Som Bestemmer) som hadde vert på ferde. Hun hadde fått det for seg at hun skulle rydde den delen av spisebordet jeg bruker som verksted, og slengt den opp i verktøykassa mi. sammen med ei rørtang, ei flaske avkokt bokfinkolje og et sett med doble fustasjeopphengsforkoblinger (I PVC. Fikk ikke tak i polyetylen varianten. Er det noen som har sa si i fra).
3) Jeg hadde surra'n bort sjøl. Fant den igjen i stormkjøkkenet, oppe i kaffekjelen. Blir sikkert like bra bare jeg får ut gruten. Jeg hadde slengt den dit da HSB skulle ha møte i Kvinna Kampa Gruppa. Kronisk premenstruelle kvinner med fjordingsveis, stålbriller og lilla sjal, mixer dårlig med S&W, spesielt om jeg uforvarende skulle reke innom.

YESSS!!!
Aldri så galt at det ikke er godt for noe. I leteprosessen fant jeg en Colotti tettsteget dog-shift drevsats til Fiat Abarth, et tilhengerfeste til Volvo 740, et par forformsko og et lilla Sigrunn Berg sjal anno -78 (har lagt de to siste i en eske merket 'Oscar - Julepresang') + augustnummeret 1964 av Motorsyklisten (løssalg kr. 2,-)!!! God uttelling syns jeg!
- I dette, mildt sagt opsiktsvekkende innlegget, til Hr. Larsen fra Ski kommer vi i skade for å få med oss at Odd er ihendehaver av det klassiske motorsykkelbladet "Motorsyklisten" fra 1964. Siden deler av redaksjonen enda er forholdsvis ung, påpeker vi at det var mest "MC-nytt" det gikk i. Og "Tempo" med bilmerker "Valiant", Mark Breton, Steve og alle de andre heltene våre fra 60- og syttitallet. Oscar dro sågar enkom fra Kongsvinger til Drammen travbane for å se NM i speedway i 78 på en gul Honda 100.
Redaksjonen oppfordrer Odd på det sterkeste til å scanne en del av dette klassiske bladet for nærmere omtale på sidene.
Og, huske gjettekonkurransen til Odd - hva skjedde egenentlig denne lørdagen...???
04.10.03 Oppfinnsomme sjeler...
Oppfinnsomheten har ingen grenser. Dette uomtvistelige faktum åpenbarer seg raskt når redaksjonen ringer rundt for å høre om noen skal være med på en ørliten 15 - 20 mils kveldstur på rullegrus, eller en snartur vestlandet rundt i helga.
Fraser som "tja, jeg skulle nå hatt inn noe ved", "nei, jeg skulle hatt klippet plenen i helga", "huset trenger et malingstrøk" og klassikeren " Å, nei, jeg har lovet å være med dama på IKEA på lørdag" florerer når forslag om litt helgemoro på to hjul fremsettes.

DRAR DU KJENSEL PÅ DETTE?
Dog vil redaksjonen påstå at medlemmene i allroad-mc (og sikkert en hel haug andre) ikke er i nærheten av oppfinnsomheten gjengen som for tiden soner litt samfunnsstraff ved Illseng arbeidskoloni oppviser. (Et sted enkelte redaksjonsmedlemmer for øvrig kjenner svært godt etter en beklagelig fadese tidlig på 80-tallet red.anm.) Der har de nemlig klart det kunststykket og plukke solbær i hagen til selveste inspektørboligen og deretter satt vin og blitt dritings inne på området!!!
Vi bøyer oss i støvet av nesegruis beundring for denne mildt sagt imponerende kreativiteten. Det hørter med til historien at synderne ble oppdaget og måtte fortsette soningen på lukket avdeling.
Den sosialt anlagte delen av redaksjonen, som forøvrig påberoper seg høgskolekompetanse på området, påpeker betimelig at det ikke er bevist noen sammenheng mellom streng straff og reduksjon i antall forbrytelser, tvert i mot. Konklusjoen må derfor bli: HØRER DERE DET JENTER: DET HJELPER IKKE Å ILEGGE TVANSGSOPPVASK I EN MÅNED! VI KJØRER UANSETT!!!
03.10.03 EKSTRA - EKSTRA - EKSTRA
Mer informasjon om "Grusom 2003. Se sensasjonelt bilde av redaksjonemedlem!!!
Les alt HER!
03.10.03 Drikk øl - hold deg slank!!!
Det er forskeren Martin Bobak ved avdeling for epidemier og folkehelse ved University College i London som har kommet fram til det overraskende resultatet. "Det er nærmest opplest og vedtatt at øldrikkere i gjennomsnitt er tjukkere enn avholdsfolk eller de som bare drikker vin og sprit," sier Bobak videre i intervjuet på Dagbladets websider 30. september.
Den kjære Bobak, som for øvrig har undersøkt dette i Pilsens hjemland Tsjekkia, har kommet frem til følgende opsiktsvekkende konklusjon: Det finnes ingen sammenheng mellom øl og fedme hos menn!!!
Og til kvinnene: De som drikker øl, er i gjennomsnitt litt slankere enn de som ikke gjør det.
Undersøkelsen kommer ikke overraskende på britiske ølforkjempere. En av dem, Jonathan Mail, sier:
"Det er ikke ølet folk drikker som forårsaker fedme. Det er all den søppelmaten folk stapper i seg, som er det virkelige problemet."
Mail fortsetter: "For det finnes en mengde medisinske beviser som sier at en halvliter eller to om dagen kan være sunt. Derfor er det ingen grunn til å bekymre seg over øl-drikking i moderate former. "
- Redaksjonen er mildt sagt ambivalent i forhold til disse opplysningene. På den ene siden ligger forholdet til øl, som nå vel kan sies å ha fått fart i seilene, på den andre siden har jo deler av redaksjonen også et stabilt og vanedannende forhold til søppelmat, eller "junkfood" som det heter på nynorsk.
Noen der ute som har noen gode forslag til dette dillemmaet?
02.10.03 Bilder fra "GRUSOM 2003"
- Redaksjonen velger i dag, blant mange gode innlegg, og prioritere bildelinker fra overnevnte arrangement.
ARNES FOTOALBUM
GRUSOMT FOTOALBUM
MAGNES FOTOALBUM
01.10.03 Lurer du på hvor innleggene ble av?
Sjekk arkivet vårt. Alt blir hver måned fra nå av overført dit. Dette betyr raskere lasting av siden og at det blir mer oversiktlig her i "siste nytt." Redaksjonen vil uten blygsel legge linker til tidligere innlegg dersom de kan belyse en sak fra flere sider.
Som et liten kuriositet i den forbindelse gjengir redaksjonen her et sitat fra et allroadmedlem som fremkom under "Grusom 2003." For at ingen skal kjenne seg ille berørt, velger redaksjonen å kalle ham "Odd" videre i innlegget.
"Odd" stod, lett svaiende forøvrig etter fredagens utskeielser, og så på et av deltakerne som hadde en KTM. Letter forundret, med dype furer mellom øynene og etter å ha lyttet nøye flere ganger for å være sikker på at han ikke tok feil, sier så den lettere frustrerte "Odd" til sidemannen: "Kan ikke noen fortelle eieren av den sykkelen at den bare går på en sylinder?"
Redaksjonen beskuet dette pussige opptrinnet fra sidelinjen. Vi er av den oppfatningen at "Odd" , som forøvrig kjører mc med flere sylindre, her setter ord på ting som vi, og mange andre med oss, har gått og tenkt på lenge uten å klare å uttrykke oss på en verdig måte. Dette gjør dog "Odd" utrolig disktret, men samtidig med det feinschmeckertrøkk som skal til uten å direkte nedverdige eieren av "motorsykkelen." Adressen er dog klar, en skikkelig mc høres ikke ut som den skal på trebåtfestivalen i Risør. Sånn er det med den saken.
GAAAMLE PRAMMEN...
TILBAKE
JEG HAR INGEN BILDER RUNDT KANTEN