28.11.03 Det er en fin dag...
...for publisering av ikke mindre enn fire - 4 - innlegg til spalten i dag!!!
Først ut i dag er redaksjonens faste bidragsyter og stuntpoet Odd V. Larsen, også kjent som redaktør av spalten "absolute reddik" I gårsdagens innlegg kom redaksjonen i skade for å informere medlemmene om debatten som kom etter at Odds innlegg nesten ble refusert. Dette mener redaksjonen var helt betimelig, da medlemmene har krav på å vite hva som foregår i klubbens innerste kretser. Odd har lest oppsummeringen av denne debatten, og overbringer følgende kommentar fra sine "venner" p.r. e-post:
SJOKKERENDE MANGEL PÅ STØTTE!
Vi som står AR-redaktøren (absolute rubbish, red.anm.) nær, vil rette en harmdirrende kritikk mot redaksjonens manglende støtte til vedkommende. På tirsdag kveld kom mannen sent hjem etter nok en gang å ha blitt hensynsløst utnyttet av storkapitalen. Tilstanden kan, i følge familien, best beskrives som 'tilsjasket av forfriskninger og sterkt duftende av billige cigarillos.'
Han droppet dramatisk nok tannpussen, insisterte på å ta på seg pysjamasjakken bak-frem, smilte gjenkjennende da den ble kneppet i ryggen, og gikk å la seg på gjesteværelset mens han mumlet 'The horrors! The horrors!' og andre brokker som i følge litteraturkjennere skal stamme fra 'Heart of Darkness'.
Onsdag skulle han ikke bare gjøre en tapper innsats for norsk næringsliv, men også etterkomme brutale dead-lines fra redaksjonen. Det siste han trengte å høre var at det ble stilt spørsmålstegn fra ånds-amøber ved ukens innlegg!
'Har Pol-Pot flyttet til Kongsvinger? Skal de intellektuelle knebles og utslettes?' var hans kommentarer gjennom sammenbitte tenner. Nå har han nettopp forlatt bygningen, tappert smilende for å gå i nok et lutefisk-lag. Til helgen har familien bestilt et krise-team bestående av Astrolog, Sosionom, Kiropraktor og Anestesi-sykepleier. Og så får vi bare håpe det beste…..
- Redaksjonen merker seg spesielt begrepet "intellektuelle" som Odd nevner i innlegget. Vi regner med at han sikter til de store bidragyterne til verdenslitteraturen. Og kjære Odd,...uten å fornærme noen så kan vi vel konkludere med at det er et stykke dit enda for deg...Vedrørende sammensetningen av kriseteamet etterlyser vi dog en renovasjonsmedarbeider...
(redaksjonen beklager allerede nå at dette innlegget ble oversent webmaster uten å ha vært korrekturlest...)
Det andre innlegget kommer fra en webmaster med navn Peter Ness. Peter redigerer siden skybikers.com, og er vel den direkte årsaken til Oscars stygge "uhell" i helgen. Peter følger med han, og har sendt inn følgende kommentar til Odds innlegg under "Absolute rubbish" i går:
"Som eier av nettopp en CBR900RR skjønner jeg meget godt hva Odd mener. Det er noe forførende over disse syklene, og din gamle sykkel er en blek skygge av seg selv når du må kjøre hjem på den. Dessuten får min CBR 50 hester mer om våren enn den hadde om høsten, det virker i alle fall slik. Men det gjelder kanskje boxere også, de har vel en 20-25 hester om høsten?"

Mvh Skybiker #1

Vårt neste innlegg kommer fra allroader Ola i Odalen.
Ola følger også med, og uttrykker i mailen sterk frustrasjon over at webmaster hadde glemt å sørge for at linken til påmeldingen til julebordet virker. Redaksjonen har innkalt webmaster på teppet, og han har lovet bot og bedring.
Ola sier:
"Etter en nøye og vitenskapelig gjennomgang av turen til fallskjerm-mc-julebordet, er det kommet frem til at det Oscar led av ikke var fyllesyke. (det er flere tiår siden den mannen drakk på en slik måte at han kan bli fyllesyk)
Det dette derimot var et eksempel av var den ikke ukjente gyro-demens, dette gir jo forsåvidt de samme symtomene som ved fyllesyke, nemlig forgiftningsymtomer. Hypofysen, som er kroppens gyro mottar så mange sterke, og uforstålige signaler at den går inn i closed loop og sender ut en strøm av toxic vaste signaler til alle kroppens organer.
Det Oscar gjorde feil var at han, uten å gi kroppen mulighet til aklimatisering, gikk rett ifra GS med tverrstllt (feilstillt) motor, som har gyrokrefter som truer med å sende ekvipasjet rett til skogs konstant, og rett over på en Japse som, selv om det er en twin, ivertfall har motoren plassert riktig vei i rammen, og i en meget korrekt V form.
Det er nok noe drøy kost for kroppens finmekanikk, selv om Oscar ikke ofte blir beskyldt for å være innehaver av dette."
Kjør encylindret, å unngå å gi kroppen slike sjokktraumer, det kan umulig være sunt verken for kropp eller eventuell sjel.
brgds, Ola
Men redaksjonen stanser ikke med dette.
Fra TTT hold v / Asgeir,, som nå også gjør sitt inntog på den poetiske arena, har vi fått dette bidraget til verdenslitteraturen:
Søndag kveld:
Oppsummering:
Jallarasshøl!
Sitter på trykkeriet:
Ikke en eneste Donald-pocket i mils omkrets:
Det er DA poeten kan dukke opp i gud og hvermann!!!"
Gunnar Mo
Satt på do
Leverte ett lass
Rett i dass
Oppga sin Ånd
Med papir i hånd
Papiret brast
Alle fem fingre satt fast!
Moral:
Gå aldri på dass uten noe å lese på!!
Kjøp ALDRI det billigste dasspapiret!!
Eii saa peiitä
(Den som oversetter punkt 3. til norsk har brutt punkt nr.1)

Er ikke dette Absolute Rubbish så veit ikke jeg!!

Redaksjonen er ikke uenig i Asgeirs konklusjon, og fastslår at helgefreden igjen senker seg...
27.11.03 Redegjørelse fra redaksjonen
En kombinasjon av vintermørke, PMS (Parkert Motorsykkel Syndrom) og en hektisk julebordsesong med ubønnhørlige negative konsekvenser for mental og fysisk helbred, har tydeligvis blitt for mye for 'Absolute Rubbish'-spaltistens sarte kunstnersjel. Han er nå inne i en dyp depresjon og som et ledd i egenterapien, formoder vi ytterst velvillig, har han levert en artikkel som damper av erotikk!
Spørsmålet om denne artikkelen overhode skulle publiseres, delte raskt redaksjonen i to fraksjoner: De som hevdet presse- og ytringsfrihet, og de som kom trekkende med pressens 'Vær varsom' plakat. Stridigheten utvikles seg utover ettermiddagen til tumulter som savner sidestykke i norsk pressehistorie, og redaksjonens eldste måtte gripe inn med både faglig og fysisk tyngde før det gikk ut over inventaret.
Vi har, dog under sterk tvil, besluttet å publisere ukens 'Absolute Rubbish' artikkel. Redaksjonen ønsker å berolige våre faste lesere med at dette ikke betyr et radikalt brudd på den seriøse redaksjonelle linje. Dersom noen, mot formodning og på tross av redaksjonens implisitte og eksplisitte advarsel, skulle komme til å lese innlegget, vil vi understreke at artikkelen ubetinget har 18 års aldersgrense!
26.11.03 JULEBORD OG SEIERSSEREMONIEN

"Etter helgens slitsomme motorsykkeltur i ekstremfyllesjuke tror jeg jeg kjører på julebordet" sier Oscar i en kort kommentar til redaksjonen. Dette bringer oss rett over på dagens tema: JULEBORDET!!!

Overrekkelsen av trofeene i de respektiive klassene vil foregå her, og trofeet i den gjeveste klassen, "Årets allroader 2003" vil bli overlevert til den stolte vinner, Sigmund Haaland fra Jæren.
Julebord sier du kanskje, hva i h***te??? Hvis du hadde fulgt med i spalten "aktiviteter" ville du ha sett at det er den femte desember. Stedet? Justisen i Oslo sentrum.
OK, la oss oppsummere:
Julebord for allroad-mc: Fredag 5. desember kl. 19:00 på Justisen i Møllergata 15 i Oslo. Oppmøte i baren.
Overrekkelser av årets trofeer vil finne sted ved juryformannen. Påmelding snarest HER!
Det vil bli satt opp buss fra Kongsvinger via Odalen til Oslo og tilbake. Kontakt Oscar for mer informasjon. 90157360
Og som dette ikke var nok...i morgen er det nytt innlegg i "absolute rubbish." Følg med...
24 / 25.11.03 Pain is temporary...glory is forever!!!
"Jeg fikk tilbud om å sette igjen sykkelen og bli kjørt til Asker stasjon, bli kjørt hjem med sykkelen i bilen av klubbens medlemmer, låne bilen hjem og levere den senere, samt sette igjen sykkelen og hente den til våren" sier Oscar
"Men, det kommer en tid når gutter blir menn, når klinten skilles fra hveten, og når en står foran valg der en bare VET at en må velge noen timers smertehelvete for å sette ting på plass"
Hva snakker vi om? På ski over Grønland? Alene gjennom Sibir i februar? Til sydpolen i ballettsko? Nei, vi snakker om Oscars sesongavslutning i helgen. En avslutning så preget av fyllesjuke at redaksjonen ikke har fått kontakt med mannen før nå.
Oscar lover å komme med en detaljert historie med bilder når han "orker å nærme seg et tastatur igjen" som han selv uttrykker det. I mellomtiden får vi nøye oss med noen bilder fra festen...
OPTIMISTISK AVREISE
MC PARKERINGA I OSLO
WATERHOLE
DAMENE...
PAIN IS...
21.11.03 En ny helg truer...
"Helgefreden" senker seg i kjempers fødeland. I alla fall for noen. Midt i juleborsdesongen kan vel "freden" være så mangt.
Redaksjonens mål om å presentere to nye medlemmer denne uke ble ikke oppnådd. Vi presenterer derfor en av disse neste uke. Den som venter på noe godt osv.
Det er ikke bare fra Andebu vi får inn meldinger om mc aktivitet. Fra årets vinner på Jæren meldes det om at det kjøres titt og ofte, og Sigmund sier han skal til verkstedet på lørdag å få byttet noen oljeslanger som lekker litt. Pass på sier nå vi med den kjennskapen vi har til dette verkstedet.
I helgen blir der rolig uten noen spesiell aktivitet i spalten. Muligens på søndag, da Oscar sier han skal kjøre mc på en liten tilstelning i Asker i helgen...hmmmmm sier nå vi!
I mellomtiden kan dere kose dere med paparazzifotografen Runes avsløring av speedometeret på 2004 modellen av Triomph Tiggrr. Se spionbildet HER!
20.11.03 "Absolute Rubbish" er i gang.
Spalteredaktør Odd har send inn sitt første innlegg til spalten. Som for alle store kunstnere er Odd passe distre, og leverte selvfølgelig ikke det første innlegget til avtalt deadline. Dette medførte at redaksjonen la ut et tidligere, upublisert innlegg. Når så den ærede kunstner kom ut av VinaMat tåka og oppdaget dette ble han en handlingens mann. Rett på arbeidsgiverbetalt mobiltelefon til redaktøren som måte opp av godtstolen og bort fra pornon'n...unnskyld, opplysningsprogrammene på parabolen og jobbe overtid for rubbishredaktøren. Slik er det i en kunstnerverden. Utakk er verdens lønn.
Siden finner du fra linken øverst eller HER! Send gjerne inn DITT forlag til spalteredaktøren.
19.11.03 Blå / gult i garagen???
Nei, vi snakker ikke om blomstene som TTT gruppa har i vasene sine, men om ryktene som går om Are i Vestfoldavdelingen av allroad-mc.
Siden Are er en traust, realistisk herremann, er han ikke mye online. Tvert i mot er han en motvekt til teknologifrikene. Men på et område står ikke Are tilbake for noen: På mcfronten. Redaksjonen har mottat en kryptisk telefonsamtale fra mannen i Andebu der han at han har "mer italiensk snadder" i garasjen. Are vil ikke opplyse hva, men sier at han og noen kompiser har fått tillatelse av grunneieren til å kjøre på et vann når isen legger seg til vinteren...
Are har også sendt følgende sms'r til redaksjonen:
1. 17.11.03 kl. 19:19 "På tur i går; det er ingen forutsetning for en vellykket tur at vegen / reiseruta er omtalt i NAF veibok."
HVA SKJULER SEG I GARAGEN...
Etter at Are ble truet med luskende paparazzifotografer, kom følgende melding:
2. 17.11.03 kl. 23:59 "Tør du ikke, eller får du ikke lov av dragen å komme sjøl? Papparazzier er ikke helt til å stole på..."
Etter dette har redaksjonen brakt på det rene fra sikre kilder i Vestfold at "tingen" som står i garagen i Andebu er gul og blå. Are har selv innrømmet at den er italiensk...
Følg med på avsløringene...redaksjonen har jevnlig kontakt med informanter i vestfold...
18.11.03 Ukens nyheter:
- Redaksjonen var noe delt i synet på om medlemmene trengte flere nyheter enn vinneren av årets gjeve trofeer nå. Men, som alltid vinner følelsene over fornuften. Her er noe av det vi har å by på:
- Har Are noe blått og gult i garagen? Hvorfor sender han sms til redaksjonen?
- To nye medlemmer på gang...
- Torsdag starter spalten "Absolute Rubbish" Odd er redaktør!
I morgen vil vi presentere allroad-mc's yngste medlem. Ja, Odd Einar, det er faktisk en som er yngre enn deg... Følg med, følg med...
16 / 17.11.03 AND THE WINNER IS...
Juryen har gjennomført sitt endelige møte fredag den 14. november 2003. Møtet ble holdt på hemmelig sted på Østlandet, og juryen bestod av et redaksjonsmedlem, samt to andre, hemmelige medlemmer.
Det ble lagt opp til en viss stil og eleganse som en motvekt til formøtet i forrige måned. (se innlegg av 22.10.03, red.anm.) Jurymedlemmene ble godkjent, og det ble først avholdt en imponerende middag for medlemmene. På menyen stod en italiensk, fireretter (!!!). Til forrett ble det servert salat med ost og nøtter. Det første hovedretten var risotto. Hovedrett nummer to var italiensk gryte med lam. Til dessert var det hjemmebakt kake. Til dette ble det servert en utmerket rødvin. Alternativt kunne man velge øl, mineralvann eller vann. Alt i alt ble dette en storslått kulinarisk opplevelse for jurymedlemmene.
Etter dette ble møtet litt forsinket, da medlemmene måtte slappe av litt i sofaen. Utsiktene til at skinndressen skal passe neste år er sterkt redusert, og enda har ikke julebordsesongen startet for fullt…
Når møtet endelig startet, ble det innledningsvis valgt juryformann og sekretær. Det gjeve trofeet ble inspisert og overlevert fra redaksjonens representant til juryens formann som også har ansvaret for å forestå overrekkelse av trofeet.
Deretter ble det besluttet å godkjenne de nominerte, dvs. se om de fylte de formelle kravene til å motta prisen. Det bemerkes fra juryen at det kun er i den gjeveste klassen, Årets allroader 2003" det stilles slike krav. Det bemerkes og at dette kan fravikes dersom kandidaten på andre måter kompenserer dette. I år fant juryen at kravet opprettholdes for alle kandidater. Du kan lese om kriteriene HER!
De som falt ut av listen var: Geir, Vidar og Gro. Årsaken til dette er at de ikke har deltatt på noen av klubbens arrangementer i år. Dette betyr at de har muligheten igjen neste år.
Etter denne grovsorteringen stod juryen igjen med følgende kandidater som fyller alle krav til prisen "Årets allroader 2003.": Sigmund, Are, Oscar, Odd Einar og Tonje. Særdeles gledelig mener det er juryen at den hadde en kvinne blant de fem finalekandidatene.
|
Etter en kort diskusjon ble det vedtatt at vi kåret "Årets nykommer 2003" først. Alle kandidatene var verdige, men det ble raskt klart for juryen at en kandidat pekte seg ut.
Prisen "Årets nykommer 2003" tildeles Odd Einar. Juryen gratulerer!!!
Kandidaten har ikke hatt verken mc eller førerkort på allroader før i år, og dette ble ordnet rett før et av klubbens arrangementer. (har kjørt 125 i to år, red.anm.)
ÅRETS NYKOMMER!!!
Kandidaten kjører som en gris eee…gud, og er helt på høyde med andre, mer blaserte allroadere. Kandidaten er hjelpsom, blid og hyggelig, og har byttet ut sykkelen til tung nå i høst for å fortsette å kjøre allroad. Juryen bemerker at kandidaten har kjørt en mellomklasse MC i år.
Sykkelen, en XT 350, har brukt olje som en Skoda fra -54, og røykteppet bak sykkelen har til tider vært ille. Allikevel har kandidaten holdt følge med de fleste, og sågar vært før mange i sporet. Han har deltatt på arrangementene uten respekt for eldre allroadere med mer pondus og kapitalens makt på sin side. Utgiftene til olje antas å ha vært formidable.
|
Etter dette ble det avholdt nok en liten pause, og en del kopper og glass kom på bordet. Redaksjonens deltaker i juryen er imponert, og selv om han har sett mye i sin tid, er det første gang han opplever at flasken det skal serveres fra måtte oppbevares i eksplosjonssikker container (!!!) mellom skjenkingene. Les mer om det tvilsomme, italienske brennevinet "Grappa" HER og HER!
|
Det ble raskt klart at juryen ville få en særdeles vanskelig oppgave med å kåre vinneren i den gjeveste klassen. Vinneren av "Årets nykommer" var også nominert i denne kategorien. Her ville det bli kamp om plassene!
|
Redaksjonen presenterte så sin kandidat, og juryen måtte ta stilling til hvilke to andre kandidater som skulle være med i finalen. Etter en hard, lang og til dels opphetet debatt med flere korreksjoner fra juryens formann, kom juryen frem til følgende tre finalekandidater til prisen "Årets allroader 2003.":
- Sigmund (redaksjonens kandidat)
- Oscar
- Tonje
|
Deretter startet arbeidet med utvelgelsen. Vurdering av innsats, hadde juryen noen skandaleopplysninger om kandidatene som måtte tas hensyn til, hadde noen sendt inn sjenerøse pengegaver, var det innkommet trusler osv. Da juryen ikke er helt uten politisk teft, ble det ganske raskt fastslått at å tildele Oscar prisen ville være sterkt kontroversielt. Juryen bemerker at han er særdeles godt kvalifisert, men at det allikevel vil være vanskelig å tildele prisen til mannen fra de dype grusveiskoger i år.
Etter dette stod kampen mellom Sigmund og Tonje. Et særdeles vanskelig valg, som uansett utfall helt sikkert vil føre til sterke diskusjoner i fedrelandet. Juryen diskuterte frem og tilbake, og etter omkring en time ble vinneren kåret:
Prisen "Årets allroader 2003" tildeles Sigmund Haaland fra Nærbø i Rogaland.
Juryen bemerker at kandidaten har gjort flere grep i år som gjør at han er en verdig vinner:

- Han har byttet ut customen med en allroader.
- Han har deltatt på alle klubbens arrangementer. (!!!)
- Han har huset klubbmedlemmer under "Westbound."
- Han har vært på mc ferie på allroadveier.
- Han har kjørt over 20.000 km på allroadveier i år.
- Han har et langsiktig allroadperspektiv.
- Blid, hyggelig som få, inkluderende og hjelpsom.
- Kandidaten kjørte 140 mil fra vestlandet for å delta på en 20 mil lang grustur på Finnskogen i september (!!!)


ÅRETS ALLROADER 2003
Denne listen kan gjøres enda lenger. Juryen velger allikevel å stoppe her. Kåringen er over og avgjørelsen endelig. Juryen gratulerer vinneren. Prisen skal overrekkes av juryens formann ved en høytidelig seremoni i begynnelsen av desember.
|
Da dette var gjort ble det fremsatt benkeforslag om nok en pris. Utspillet ble diskutert, og det ble vedtatt at det opprettes en pris som heter "Juryens ærespris." Til denne prisen nomineres det ikke. Det er opp til juryen å finne kandidater som presenteres på jurymøtet. Prisen deles ikke ut hver år, men kan deles ut dersom juryen enes om en verdig kandidat. Kriteriene er løselige, og det vil være opp til det enkelte jurymedlem å argumentere for sin kandidat. Det bemerkes dog at kandidaten skal ha vært en aktiv allroader inneværende år og skal ha bemerket seg utover det vanlige. Prisen tildeles fortrinnsvis personer som har gjort en helt spesiell innsats for allroadsaken
Juryens ærspris 2003 går til Gro Rabben.
Juryens kjennskap til Gro er omfattende. Juryen legger spesielt vekt på at Gro i en årrekke har deltatt på allroadarrangementer i mange klasser. Alt fra "gørrhøl" på Finnskogen til gode grusveier på Adventure er besøkt. Gro har i tillegg gjort en imponerende innsats som videofotograf, og således bidratt til at enda flere får øynene opp for dette vi brenner for.
JURYENS ÆRESPRIS
Når dette skrives har juryens formann kontaktet alle vinnerne. Det er såleds ingen fare for at de får vite dette gjennom dagspressens forside, noe som vi vet kan være svært belastende. Juryen vil få gratulere årets vinnere.
De som ikke nådde helt opp i år vil få sjansen neste år. Hederlig omtale får Tonje, vi håper å se mer av henne til sommeren igjen.
Redaksjonen gratulerer også de heldige vinnerne. Dersom du har lyst til å delta på overrekkelsesseremonien, følg med her i denne spalten.
14.11.03 D - dagen er i dag!!!
- I dag, fredag den 14. november avgjøres det: Hvem vinner den prestisjetunge tittelen "Årets allroader 2003?"
Juryen samles i kveld på hemmelig sted for å gjennomgå de nominerte, se på begrunnelsene, drikke øl og brennevin,samt kåre vinneren! Redaksjonen sender en representant til møtet og har allerede bestemt seg for hvem som er redaksjonens kandidat i år. Dette vil bli kunngjort på mandag sammen med hvem som er vinner i år. Samtidig også juryens begrunnelse bli publisert.
Samtidig vil juryen ta stilling til hvem som kan smykke seg med tittelen "Årets nykommer 2003."Deretter vil vinneren bli kontaktet og det vil bli holdt et eksklusivt intervju, og trofeet bli bli overrakt.
Spennede? Ja, det syns vi på redaksjonen også. Hvis du ikke husker hvordan trofeet ser ut kan du se det HER! Hvis dulurer på dette, kan redaksjonen fortelle at statueten er innkjøpt av Trofe as på Lillehammer, og er påmontert en gravert plate med inskripsjonen "Årets allroader 2003" De nominerte finner du HER!
Innlegget er sensurert, red.anm!!!
13.11.03 Entlich!!!...Das peinliche Aufdeckung!!!
- Deler av redaksjonens nærmest religiøse forhold til germanske motorsykler trenger ikke ytterligere redaksjonell kommentar i denne spalten.
Dog ser det ut til at TTT grupperingen (en ytteliggående, mer militant del av allroad-mc red. anm.) har tilegnet seg språkkunnskaper utover den bablingen de legger igjen i gjesteboken.
I innegg av 11. november ser det ut til at TTT gruppa endelig begynner å bli sine germaske aner bevisst, og derigjennom har erkjent det alle vi andre har visst lenge: Det er fritysk som gjelder!!! Dersom du lurer på mer om dette kan du se i arkivet, og ta en titt på innleggene av 16.03.03, 17.03.03 der dette selsomme språket er utførlig beskrevet. Velkommen etter TTT sier nå vi.
Redaksjonen har også mottatt et innlegg fra det blide sørland signert Ivar Evensen. (BMW R 1150 GS Adventure) Ivar, som tidligere har vist utmerkede anlegg for, og språkøre i, fritysk kommer idenne gangen med følgende innlegg:
"Donnerwetter und blitzen! Was in scwartze ist alle diese preken uber drei zylinder?? Was fur konstrukzjonen hat DREI zylinder.Kann das møglichen der englesische pazienten zein??"

mit grossen verundring
Ivar. Location Arendal
- Reaksjonen har rotet litt i arkivet og jammen dukket det opp et bilde av den sjeldne "prinsdalstigeren." (lat.: "Panthera Tigris" red. anm.) Dette (u) dyret kjennetegnes ved overdreven tro på seg selv, forholdvis stor munn det stadig kommer usammenhengende ord ut av, samt et forholdsvis "hårete" utseende. Vi lot i tillegg vår IT avdeling sjekke ordet "Triumph" i vår elektroniske ordbok. Se resultatet HER!
12.11.03 PMS Syndrom - noe som rammer DEG?
En ikke helt ukjent GS kjører på Finnskogen ved nevn Roy Stenbråten har plutselig blitt rammet av PMS syndrom. "Det kom som lyn fra klar himmel" opplyser Roy til redaksjonen, og tillegger at han i sin frustrasjon fikk dette ut via en e-post til redaksjonen.
Roy mener videre i e-posten at han i sin iver kanskje kom til å skrive litt vel mye om temaet, men redaksjonens konsulent innenfor sosialt arbeid mener "det overhode ikke er noen fare", og uansett langt igjen til lengden på Oscars ytringer både verbalt og på trykk.
Her er innlegget fra Roy:
Hei
Har redaksjonen noe erfaring med PMS? Tror jeg har fått det...? Jeg har riktignok ikke vært hos lege, ennå, kun fått diagnosen av en kamerat. Har blitt oppmerksom på de vonde tastaturskuldrene. De har jeg ikke tenkt på siden i mai-måned. Har følt meg urolig, litt deprimert og lite tilfreds de siste ukene, men kan ikke helt forstå årsakene:
Det har vært store endringer på jobben og privat siste halvåret, men føler likevel at det har gått greit. Lite fritid kanskje, men det som har vært har hatt kvalitet. MC-sesongen har vært helt topp og jeg har kjørt 3 ganger lengre enn tidligere år. Har nå en MC som egner seg like godt på asfalt som på grus, og det har gitt 3 ganger mer veinett å velge mellom i nærmiljøet enn da jeg hadde softcustom.

Sommeren startet med en MC-tur som passasjer med Oscar til Tyskland i april og resultatet ble kjøp av en 95-modell R1100GS som hadde gått 380 mil. Det var knapt så smilet og øra fikk plass i hjelmen på returen. Noe annet var det når vi dro 70 mil fra Kiel ned til tyskeren med status som passasjer:

Har hatt passasjerskrekk siden jeg satt på en Jawa 350 uten skilter i -73. Det knyter seg i magen og jeg får mest lyst til å hoppe av. Har ikke turt å kjøre å kjøre karusell på 30 år engang, selv om fire barn har forlangt det. Da er det i utgangspunktet helt uaktuelt å sitte på med Oscar på Autobahn!!! Men hvis formålet er godt nok og alternativene er få, så er det utrolig hva man finner seg i! Og når alle i reisefølget, etter litt påvirkning (!) på ferga, var enige om at det skulle kjøres "pent" så satset jeg på at dette skulle gå bra uten inntak av beroligende midler. Som eneste ekvipasje med passasjer så var det naturlig at vi kjørte først. Det kan oppsummere slik:
Sistemann, i en rekke med 4 sykler, mistet kontakten innen vi hadde kommet ut av Kiel. Når Oskar kjører over krysset på gult, så skal sistemann være mer enn frekk for å henge på… På autobahn gikk det som når lederhesten blir passert; de andre i følget måtte selvfølgelig kjøre forbi og det ligger det ikke i Oscar sin natur å finne seg i! Han hadde heller ikke fått testet om sykkelen gjør over 200 km/h med passasjer, fullastede sidevesker og toppboks. Resultatet ble "full rulle" et kvarters tid inntil han gav opp på 197 km/t. Det var da tankene om å starte en protestgruppe for MC-passasjerer kom glidende, før de ble overskygget av tanker om eksploderte dekk og hva som stod i livsforsikringen med små skrift… Vel, det gikk bra, og når sykkelen var innkjøpt, så var passasjerepoken glemt. Det ble en fin tur gjennom Tyskland og til Frankrike på nyinnkjøpt bruktsykkel med "HD-skilt". Derfra stod syklene bak på en bergningsbil resten av turen…
Nei, selv om passasjer-opplevelsen kan ha satt sine spor så ble resten av sommeren med sykkel så fin at det kan neppe være årsaken til symptomene. Husker spesielt de friske grusturene på Finnskogen og en helgetur på suverene MC-veier gjennom vakre Telemark til Sigmund på Jæren. Satte stor pris på gjestfriheten hos Are og Sigmund på denne turen. GS-treff med trivelige svensker og Roadbook-turen med "Grusom" gav en grusom bra avslutning på sesongen. Det har vært et suverent halvår og jeg har fått mange nye MC-venner.
"Hva har du gjort de siste ukene etter at du parkerte sykkelen i stallen da", sier kameraten? Nei…, må tenke meg om, etter at kona flytta ut i juni, så har jeg jo måttet finne ut hvorfor all "automatikken" i huset har kuttet ut. Men årsaken har blitt funnet, selv om løsningene ikke er helt på plass. "Hva har du ellers gjort på fritida da?" Fritid..? Tja, det har blitt å lese gamle mc-blader på senga før man har havnet i drømmeland. Har endelig tid til å lese bladene fra i sommer, ikke bare bla gjennom.. Kanskje litt sent å lese om avrustningskurs på Våler-banen i mai og tips om vårklargjøring av sykkelen, men det kommer en ny vår. Kontrastyring er for så vidt interessant, tror jeg har brukt det i mange år allerede, men effekten uteblir når det skal testes på trimsykkelen foran tv'n.
Utrolig hva du finner i MC-avisa og tilbehørskatalogene når du får lest dem 4-5 ganger. Selv annonsene har jo et innhold. Har bestilt "litt" tilbehør fra Tyskland. Det får bli "fra MC-nissen til meg" under juletreet i år. Gleder meg som en unge allerede. Har bladd litt i det digitale bildearkivet fra i sommer. Sover godt om natten, selv om det av og til dukker opp noen påminnelser om "nesten" episoder. Den traumatiske opplevelsen som passasjer har merkelig nok ikke forstyrret nattesøvnen, men den sitter kanskje litt dypere og trenger en annen form for bearbeiding... Da husker jeg ansiktsuttrykket på sjåføren i Volvon'n jeg møtte på "min side" på en smal vei over Haukelifjell bedre. Kanskje bra at det ikke er pulsmåler på GS'en. Kan jo lure på om det er forsvarlig å kjøre MC med aleneansvar for barn, men ukentlig pendling med bil på E6 inn til Oslo gir nok en dårligere statistikk. Får ta med "nesten-episodene" som erfaring til neste sesong og kanskje kjøre ennå mer på grusveier med lite trafikk.
"Jeg vet hva det er!", sier kompisen høyt. "Ååh?" "Ja, du har "PMS"! "Nei, nå får du gi deg!" Det er greit at jeg har måttet ta over en del oppgaver i heimen etter at fruen flyttet, men det får da være grenser! "Jo da, jeg har PMS selv og det blir bare verre utover høsten og vinteren! Det topper seg før MC-messa på Lillestrøm i februar, men da går det inn i en ny og mer kriblende og positiv fase. Det eneste som kan lindre nå er en 350 offroader med pigg-dekk på blå resept! "
Går det helt rundt for deg nå, eller? Nei, jeg er sikker på at du har fått "Parkert Motorsykkel Syndrom!!!"
11.11.03 Ut av skapet med sterke meninger
- Fra den aldri så lille skapallroader Sondre i Nord - Odal har vi fått dette innlegget:
Ser at redaksjonen markerer Norges nybakte verdensmester på fire hjul, og i den forbindelse må jeg bare komentere noe jeg opplevde i løpet av helgen:
I flere år har jeg fulgt Eurosports rallysendinger på tv, og gledet meg over de svenske herrene Tromark og Waldegård (litt usikker på skrivemåte) som ekspertkommentatorer. Disse guttene sitter på "flere tonn" med erfaring etter egne opptredener på den internajonale rallyarena. Og hva gjør så Norge når de bestemmer seg for å ha norske kommentarer på Eurosport??
JO, DE ENGASJERER EN AVDANKET NORGESMESTER I ROADRACING OG EN **** KJØRELÆRER FRA KONGSVINGER!!! Sorry Rolf - Kåre og Jan, dette ble nedtur... Kan noen hjelpe meg med å justere tuneren min, slik at jeg ved neste løp kan få tilbake mine svenske venner?!!?
Det måtte bare ut, beklager at jeg belaster redakjonen med mine personlige helgeproblemer...
Hilsen fra Skapet.
Innlegget er sensurert, red.anm.
09 / 10.11.03 Redaksjonen gratulerer Petter Solberg med verdensmesterskapet i rally 2003!!!
|Nei Rune, dette gjør ikke Spydeberg til verdens navle!!!
08.11.03 Helgefreden senker seg...
- Redaksjonen tar nå en velfortjent pause til mandag. I neste uke kan vi by på "PMS syndrom, noe som rammer DEG?", " starten på en fast vinterspalte som heter "Absolute Rubbish" med egen redaktør, samt avslørende og pikante detaljer om Triumphs tyske opphav. Følg med, følg med.
I mellomtiden byr vi på et lite retrobilde fra påsken 1980. Det er Oscars Honda CB 500 Four. Trolig en 74 modell. Den ble omlakkert til Ford Granada lyseblå metallic. Den originale brune var utslitt.
Bildet er tatt mellom Haukeligrend og Hovden etter Oscars tur fra skogskolen han gikk på i Bygland i Setesdal til et eller annet kvinnfolk som gikk på Frekhaug Folkehøgskole langt ute i havgapet utenfor Bergen.
Oscar oppgir at de få han møtte over Haukelifjellet i all hovedsak kjørte med kjettinger, da deler av fjellovergangen var speilblank. Bildet er scannet fra et gammelt slides. Foto: Oscar.
07.11.03 Den begredelige sannheten. Triumph er tysk!!!
Fra vår opplyste, perifere bekjentskap "Kiss", som for øvrig er en svoren Triumph fan, har vi fått dette innlegget:
Her er litt historisk stoff om dannelsen av Triumph.
Det stemmer ikke at det var en tysker som er opphavet til triumph - det var TO tyskere.
Grunnleggeren Bettmann ble faktisk borgermester i Coventry.
Håper dere skjønner utenlandsk. Gidder ikke å oversette.

Industrial Legend Honoured In City

A German-born industrialist who founded one of Britain's most famous motoring marques is to be commemorated in Coventry.
Siegfried Bettmann, founder of the Triumph Company, will have a plaque unveiled in his memory on the site of his motor factory in Cathedral Square, Priory Street in the city centre on Thursday, 13 April. The works was blitzed in 1940, and the factory dispatch bays are now the site of Coventry Cathedral's Chapel of Industry. It is the only case of a cathedral being built on a former factory.

The plaque will be unveiled by retired engineer Gordon Maycock, who was born in Coventry. He is the author of a new study of Bettmann, which due out this summer. Also present will be the Provost of Coventry, the Very Reverend John Petty, and a 1919 Triumph motorcycle, made at the Priory Street works. Siegfried Bettmann, born into a Jewish family in Nuremburg, came to Coventry in 1889 and set up the Triumph Company as a cycle company. He later became mayor of the city and lived until 1951.

Peter Walters, spokesman for Coventry and Warwickshire Promotions, said:

"As the founder of the Triumph Company, Siegfried Bettmann made a tremendous contribution to Coventry. He also played a major role in the life of the city and was a significant benefactor too. "At a time when relations between Britain and Germany are somewhat strained over Rover and BMW, this is one motoring partnership that we are very keen to celebrate." The Siegfried Bettmann plaque is number eight in the list of Coventry Heritage Plaques. Among those commemorated so far are the poet Philip Larkin, jet engine pioneer Frank Whittle, industrialist John Siddeley and children's writer Angela Brazil.

1885: Siegfried Brittman started out producing Triumph bicycles in Coventry, England, in 1885.

1886: Triumph name replaces Bettmann, a word Bettmann feels is easily understood in most languages. He calls his company 'The Triumph Cycle Company.'

1887: Name registered as New Triumph Co. Ltd., but changed later to Triumph Cycle Co. Ltd. Shares underwritten by the Dunlop Tyre Company to the tune of 45,000 pounds. German engineer

Maurice (Mauritz) Johann Schulte, also from Nuremberg and a trained engineer, joins Bettmann as junior partner. He would soon convince Bettmann that Triumph should not sell other companies' products, but should make their own.

1902: First Triumph motorcycle is produced, designed by Schulte, using single-cylinder 2.25 (1.75?) bhp Belgian Minerva engine with automatic inlet valve and battery/coil ignition, fitted onto a bicycle frame (clipped to the downtube).

This year will be celebrated in 2002 by Triumph as its 100th anniversary. Schulte also experimented with both Fafnir and JAP engines.

1905: First all-Triumph machine produced, also the first all-British motorcycle, designed by Schulte and Works manager Charles Hathaway. Sells for 45 pounds. Uses 3bhp, 300cc (363cc?) side-valve engine. Cruising speed was 30-40 mph, with a top speed 40-50 mph. Production up to 250 per annum (five per week). Engine is the first to have ball bearings on main shaft.

Nå orker jeg ikke lete etter mer.

"Kiss"

- Redaksjonen er imponert, men sitter med mer materiale om denne forholdsvis pikante avsløringen om Triumphs TYSKE opphav. Følg med, følg med...
06.11.03 Saab Sonett har seks forgassere og er italiensk!
Noen som husker denne superintelligente uttalelsen? Fleksnes hos tannlegen, trolig midt på eller på slutten på 70 - tallet en gang tror redaksjonens eldre garde.
Men hvorfor blir dette tatt opp her i "siste nytt" spør du kanskje? Jo, har seg slik at det foregår en kjekk liten debatt i gjesteboka. Under titlene "Geir" og "Kiss" kommer det uttalelser på høyde med, eller kanskje enda mer på bærtur enn lagerdisponent Marves klassiker fra 70 - tallet. "Dublefustajsopphengsforkopplinger" blir bare barnemat i forhold til hva denne gjengen våser om.
Dersom dere i TTT leiren skulle lure på det, så er faktisk Triumph (som egentlig er tysk!!!) ute med en ny modell. Som om dette ikke var nok, har redaksjonens trofaste paparazzier fanget inn "Geir" på en ny prototype av TTT modellen for 2004.
Med BMW merke. Ikke så rart at Triumph finner tilbake til sine tyske røtter...for DET visste dere vel?
ER TRIUMPH TYSK???......
05.11.03 Litt statistikk men redaksjonen jobber med kåringene..
Som dere ser er det fremdeles god trafikk på sidene. Telleren har passert 7000 (!!!) treff siden den ble lagt til. Og det var ikke når sidene var nye. Bildet over er fra webhotellets statistikk. Og den taler for seg selv...
04.11.03 Feil kan rettes opp...
Følgende korreks av innholdet på siden etter nomineringene i går har tikket inn til redaksjonen:
"Jeg vil bare at du skal rette på alderen min på nominasjonen. Sist jeg så etter kom jeg til i året 1983, måned februar, dag 24. Jeg er ganske sikker på at det er 2003 i år, det vil si at jeg er 20 år og ikke 19 slik du har skrivi."
Hilsen Oddis
- Redaksjonen kan bare beklage dette, og meddele at du herved er "oppgradert."
03.11.03 Og de nominerte er:
- Redaksjonen kan i dag presentere de nominerte til prisene "Årets allroader 2003" og "Årets nykommer 2003." Med nomineringene følger en mer eller mindre fornuftig begrunnelse fra de som nominerer. Siden dette er prestisjetunge og gjeve priser, velger redaksjonen å lage en egen side der dette presenteres.
Siden finner du HER!
Lurte du på hvor de andre innleggene ble av? De fins nå under arkiv, link øverst og nederst på siden.
Tilbake
Jeg har ingen bilder rundt kanten