31.05.03 Redaksjonen gratulerer BMW'n til Oscar.
I dag har GS'n til Oscar bursdag. Det er nøyaktig et år siden Oscar hentet den hos Søren Whalsøe i København. Da stod kilometertellenen på 3 - tre kilometer. I dag står det på 28225 kilometer. 10000 av de er kjørt i år!!! Noen bedre?
Bursdagsbarnet med to av vennene sine ved Fjørsjøen på Varaldskogen

31.05.03 Av alt man kan holde på med... del III
Hva gjør en stor offroadlubb når de går i beit for en guide? Jo, de kontakter en liten klubb, og vips er alt i orden. OTC-MC trengte en lokalkjent guide til sin grustur på Finnskogen på sitt årlige treff. Oscar og Roy fra allroad-mc guidet turen som var 22 mil lang på fine grusveier.
Start på OTC campen mellom Austmarka og Kongsvinger og endte opp ved vertshuset Tvellen i Sverige for å spise oppskrytt villsvin til kr. 170 NOK inkl. vann å drikke.Som om ikke dette var nok var det Frode fra allroad-mc som var ansvarlig for dagens endurokjøring for OTC.
- Redaksjonen setter pris på samarbeidet med OTC, og håper at medlemmer fra allroad-mc blir å se på forskjellige arrangementer i OTC's regi. Husk: samhold gjør sterk, vi er en liten gruppe som liker å kjøre utenfor allfarvei.
Mellom Norge og Sverige....................

28.05.03 Av alt man kan holde på med... del II
"Nå sitter'n der" sier Oscar til redaksjonsmedlem Frode som repliserer: "Hva, har du sex?" "Nei, nei, jeg mener selvfølgelig ballasttankene ditt surrehue." Omtrent slik låt det da Oscar stolt ringte Frode og fortalte nyheten om at den bulkete tanken var montert.

- Deler av redaksjonen har tidligere i denne spalte stilt seg noe undrende til nytten av ballasttanker på motorsykler. Andre deler av redaksjonen lovpriser denne "gadgeten" og mener den er høyst nødvendig. Uansett så begynner nå sykkelen til Oscar å bli rimelig fargerik, akkurat som de blomsterengene den er ment å kjøre rundt i. Redaksjonen venter spent på Ola's reaksjon på dette fargerike fellesskapet som nå er i ferd med å blomstre opp i Brattberget.


Rå endurosykkel eller Singaporetaxi?

27.05.03 Av alt man kan holde på med...
En ivrig sjel ved navn Espen Sirnes, som for øvrig er stipendiat i Finans ved Universitetet i Tromsø, har funnet ut følgende:
Dersom vi innfører en mynt med verdien 22 kroner vil følgende skje: "hver norske borger i gjennomsnitt får 0,68 kilo mindre småmynter." Dette har den sindige Sirnes, som forsøker å ta doktorgrad om effesiens i finansmarkedet, funnet ut via et regneark med "en stor matrise som regner ut alle tenkelige handler og hva du vil få igjen av vekslepenger" ifølge Dagbladets websider i dag. Regnearket er for øvrig utarbeidet på Sirnes feltkontor i Venezia.
Prototype av "Halvlitersmynten"
- Redaksjonen takker Sirnes for sitt innlegg i denne debatten. I all for lang tid har myntimperialistene fått lov til å dominere verden med sitt lineære system der vi må ta til takke med både, femtiøringer, kronestykker, femkroner og jeg vet ikke hva! Nei, heia Sirnes. Min personlige favoritt skyter Oscar inn, er "halvlitersmynten" som gir en duggfrisk halvliter uansett hvor i Norge du måtte befinne deg.
Trolig har den unge, lovende Sirnes gått glipp av gleden ved å ha harahjerte etter langsladd på grusvei, og å banne når du må trekke 200 kilo moped opp av myra i full mc habitt."Lommepengene" går med til bensin uansett... Men, hver sin lyst!
Mer om dette utolig interessante tema finner du her: http://www.dagbladet.no/kunnskap/2003/05/26/369647.html

27.05.03 Nye medlemmer i allroad-mc
Roy Stebråten, hovedårsaken til "Deutsch Ausflug 2003" har i dag fått skilt på sin -95 BMW R 1100GS med bare 4780 kilometer på telleren. Sykkelen gikk glatt gjennom byråkratiet uten anmerkninger. Se for øvrig under "Medlemmer."
Rune Sundt fra Spydeberg kjører Yamaha Fazer 1000 og ber om å få bli med. Siden Rune ikke har levert en godkjent allroadtest, og fordi han, som han selv sier, "Den grusen jeg kjører på, måtte være den som finnes uønsket på asfalten tidlig i sessongen" vil Rune få status under steken inntill videre. Rune har deltatt på endurokurs på Kanariøyene i 2002, noe de fleste medlemmer i klubben ikke kan skryte av. Rune kjøre allikevel mye på svingerte veier hele tiden, der han nå bor i "indre enfold" Opprinnelig kommer Rune fra Nesbyen, og er en arbeidskamerat av Oscar fra Fossumkollektivet.

27.05.03 Stol aldri på en med spade på sykkelen??!
"Jeg har fulgt med sånn litt på avstand i føljetongen om den nye tanken til Oscar" sier Ivar i en mail fra Arendal. Ivar fastslår videre i mailen at: "Skikkelige MC'er bør ha 30 l. tank...minst!" Ivar mener videre at : "Det er nok misunnelse dette med ballast."
"Jeg vil råde Oscar til å gjemme tanken sin god neste gang det kommer en tvilsom person på besøk med spade, da hensikten trolig er å begrave tanken for godt!" avslutter Ivar sin hyggelige mail.
"Tusen takk for rådet" sier Oscar, og fortsetter: "men det er ikke noe problem. Frode har nemlig ikke kondis til å grave et slikt hull som skal til for å få tanken på en schnellpanzer nedi."
- Redaksjonen sier seg delvis enig i at en skikkelig mc må ha tank på minst 30 liter eller mer. Rettere sagt spriker redaksonen i alle retninger. Oscar støtter uforbeholdent Ivar, Ola, med sin mintgrønne "lettvekter" sier at en 10- 12 liter er nok dersom en har et nogenlude bensinforbruk. Frode driver og graver i hagen og kunne derfor dessverre ikke svare!

26.05.03. Gadgets? Gadget?
Men vi andre setter på flaskeholder, sykkelspeedometere og ballasttanker, går Frode sine egne veier i å sette på utstyr på sin Africa Twin. "Alltid beredt" sier Frode er hans motto, der han tropper opp hos Oscar i dag med en spade montert på sykkelen. Spaden, som er av merket "Norge" er, etter det ryktene forteller, innkjøpt av Frodes hardt prøvede far, som etter sigende ga 39.50 kroner for spaden en gang på 70-tallet. Spaden har gjort jobben utallige år i kjøkkenhangen i Blomsterveien, for øvrig uten Frodes aktive deltakelse. Redaksjonen venter nå spent på Frodes forklaring på denne plutselige interssen for å vende jord?
En glad gutt og spaden hans!

25.05.03 Balasttanker på BMW???
"Plutselig stod Ola der og forlangte smuglefølge fra til og fra Sverige" sier Oscar i en rask kommentar til redaksjonen. Da han var syk, ville han heller vise Ola sin nyinnkjøpte Adventuretank fra If... forsiktring. "Fikk den for 1200.- inkl. frakt fra Kristiansand" fortsetter Oscar ivrig. "30 liter, tre små bulker. Blir kjempetøft, ikke sant?"
Den lett sidige Ola er fremdeles ikke spesielt imponert, og lurer på om BMW nå leverer syklene sine med ballasttanker nå.
- Redaksjonen er av den oppfatning at dersom BMW utstyrer sine GS modeller med ballasttaknker så er det for at de skal FLYTE i myra. Dette er noe Ola bør stte pris på, da det er han som eventuelt må dytte under Rondane Jamboree i juli!!!

24.05.03 ""
Denne frekke uttalelsen kommer selvfølgelig fra Ola som er en snartur hos Oscar på vei til Sverige for å kjøpe seg et par alpinestar støvler som Kolbjørnsen & co ikke klarte å skaffe ham i Norge.
"Jeg stiller på Rondane Jamboree med HELT NYE Pirelle dekk som har gått 3 mil" fortsetter han, og gliser fra øre til øre.
Oj, så redde vi ble er nå vår kommentar...men vet at å følge Ola på Duke'n på grusvei kan være "krevende."

23.05.03 Oj, så redde vi ble...
"Uke pendler til Våler denne uka, det er 6 mil med rask grusvei om dagen, det vil vel være et greit grunnlag til Jamboreen."
Utsagnet kommer på mail til redaksjonen fra Ola. En rask håndsopprekning i redaksjonenviser at 1 av 1 tror Ola kjører bil. 1 av 1 tror Ola gjør dette for å skaffe seg et psykologisk overtak, og 1 av 1 er glad for slike friske innlegg til "siste nytt." Uten medlemmenes innspill, ingen side. (Eller redaksjonsmedlem Oscar får boltre seg som han vil...hva synd DU er verst?)

18.05.03 Innlegg fra det blide Sørland
"Hei Webmaster! Takker for å ha blitt akseptert i det gode selskap og sender litt info om meg selv. "
Slik lyder innledningen til i malien vårt nyeste medlem sender fra Arendal. Ivar forteller ivrig videre at han nå har en tørrvekt på omkring 75 kilo, noe han tror det er sannsynlig at reduserer gjennomsnittet "noen hakk" som han kaller det.
.Ivar opplyser videre at han har 56 års livserfaring, men sliter mentalt med å runde 36. I tillegg mener Ivar at en bør ha høyere IQ enn skonummer for å kjøre mc.
Ivar er leder for NMCU i Aust-Agder, nestleder i Senior MC i Aust-Agder og prosjektleder for MC 03, et prosjekt i NMCU's regi.
Som om dette ikke var imponerende nok opplyser Ivar videre at han er instruktør og driver førerutviklingskurs for MC. Hvordan han da klarer å kjøre de 20 - 25000 kilometerne i året han oppgir er en gåte.
Ivar vil gjerne være med på turen til Stavanger, og i alle fall være med på Telamarkkskjøyring!!! Han etterspør datoer for prosjektet.
Videre sier Ivar: Skal noen av dere denne veien så la høre fra dere så skal vi se om jeg kan bidra med noe.(kanskje gratis overnatting??)eller turtips.
- Redaksjonen lar seg imponere av Ivars merittliste, dog er Oscar noe skeptisk til sammenkoblingen sko / IQ, da han bruker "jævlig store sko" som han selv uttrykker det.
- Redaksjonen ønsker videre gjerne å benytte seg av Ivars tilbud om overnatting på det groveste dersom det regner.
Datoer for Telemarkkskjøyring og "Westbound 2003" er ikke klart enda, dette vil bli avklart i samarbeid med medlemmene etter Oscars eksamen 12 juni. Men turer blir det!

17.05.03 Selveste najonaldagen - nytt medlem.
- Redaksjonen i allroad mc har mottatt søknad om medlemskap fra det blide sørland, nærmere bestemt Arendal. Kandidaten heter Ivar Evensen og kjører en splitter ny BMW R 1150 GS Adventure. Les Redaksjonens svar til Ivar:
Kjære hr. Evensen.
Redaksjonskomiteen i Allroad-mc har gjennomgått din søknad om medlemskap i logen. Vi har vurdert mange sider ved kandidaten. Når det gjelder valg av kjøretøy scorer kandidaten høyt hos enkelte medlemmer (Oscar) og noe lavere hos andre. (Ola) Allikevel kan kandidaten her sies å være på trygg grunn, Adventure imponerer på mange måter.
Når det gjelder kravet om grusvei opplyser kandidaten at han " kjører på grus så fort det byr seg en anledning.Hadde nesten glemt hvor j.... gøy det er.."
Allroadtesten, som kandidaten først hadde litt problemer med, er nå gjennomført. Kandidaten mente av svaralternatid D passer på alle spørsmålene, noe redaksjonen slutter seg helhjertet til.
På bakgrunn av overstående, og på bakgrunn av en helhetsvurdering av kandidatens seriøse intrykk, anbefales det at kandidaten blir medlem i allroad-mc så snart han har deltatt på et av klubbens arrangementer. Vi oppfordrer kandidaten til å sende at bilde av seg selv og sykkelen sin, samt litt mer informasjon som kan legges ut på sidene. Webområde og e-postadresse blir opprettet så snart kandidaten har vært med på tur. Kanskje turen til Stavanger på sommeren / høsten er noe?
Du ønskes med dette hjertlig velkommen. Kontrollveiing foretas på et av klubbens arrangementer.
 
- Ivar Evensen er med dette medlem i klubben, fullveridig medlem etter å ha deltatt på et av arrangementene. Redaksjonen lurer allikevel på førervekten...

16.05.03 Sykkelen til Oscar reparert og klar for action.
"Skadene etter velten, som var fikset midlertidig med strips og tape, er nå utbedret med originaldeler fra BMW i Oslo" sier Oscar i en kommentar til at sykkelen nå er klar for mer juling.
- Redaksjonen har ingen grunn til å betvile at sykkelen ikke nå er klar for mer juling. Redaksjonemedlem Ola, som forøvrig nettopp er hjemkommet fra oljemesse i Houston, stiller seg dog noe undrende til enkelte detaljer i innlegget publisert på disse sidene den 21. april.
Oscars verksted
" Første gear? Vijukjerr?" sier Ola. "Denne historien har betydelig utvilklingspotensiale" og tillegger at "det er like greit at Oscar har gått ut lavt, da blir det mer til de sene nattetimer på tur!"
- Redaksjonen påpeker viktigheten av gode historier under turene, og sier seg helt enig med Ola, at dersom fortelleren går ut for kraftig med førstegangsversjonen vil dette skape problemer for videre utviklingen av en god historie.

11.05.03 Nyttt medlem i allroad-mc!
"Jeg har ikke sendt noen formell søknad enda" sier Erik til Oscar etter at Higlanden var prøvekjørt og godkjent i Brattberget i dag. "Ikke noe problem, sykkelen i seg selv er nok. Det gjelder å få deg med her før noen andre får kloa i deg." fortsetter han.
- Redaksjonen ønsker Erik og hans Highland velkommen som medlemmer i klubben Sykkelen er den eneste av sitt slag i Norge enda, og vi gleder oss til mange fine turer sammen med Erik og sykkelen utover sommeren. Erik oppfordres til å melde seg på "Rondane Jamboree" 4 - 6 juli.

02.05.03 Hva er de redde for?
Det drypper stadig vekk inn resultater fra testen "Er du en allroader". (se innlegg av 29.04.03) Dog savnes viktig informasjon i mailene, nemlig den obligatoriske førervekten. Det presiseres at vekten skal oppgis nude, dvs. uten kjøreutstyr. (tørrvekt)
Eksempel på person som påberoper seg å veie 86 kilo?
- Redaksjonen har mottatt et testresultat fra en aktiv hangaround. Siden redaksjonen tidligere har presisert at den ikke har taushetsplikt, kan vi opplyse at det er snakk om hovedårsaken til "Deutche Ausflug 2003", Roy Stenbråten fra Austmarka.
Roy har samvittighetsfullt og ærlig besvart alle spørsmålene i testen etter beste evne. Dog vil redaksjonen påpeke det vi anser som en finte, eller sagt rett ut et forsøk på bløff; - førervekten.
Roy oppgir sin tørrvekt til 86 kilo, noe redaksjonen stiller seg særdeles undrende til. Bilde av Roy er oversendt statistikkavdelingen for vurdering av sannhetsgehalten. Dette holder trolig ikke Roy, ny vekt mottas med takk! Aller helst bør du stille i Brattberget for kontrollveiing.
"Ikke rart GS'n ikke gjorde 200 i Tyskland før påske" sier Oscar i en kommentar til redaksjonen. "Fyren bløffer jo , til meg sa han 79 kg. da jeg stillte inn fjæringa før turen."
"Hadde jeg visst dette skulle jeg i det minste ha fyllt 98 oktan for å få litt bedre drag i sykkelen" sier Oscar, som mener dette forklarer mye av tregheten i høyere hastigheter i på Autobahn.
- Redaksjonen tar Oscars skepsis alvorlig, men vil få tillegge at en lang vinter fort kan gjøre at førervekter øker, også på Oscar. Vi ser frem til resultatet av kontrollveiing av Oscar etter eksamen i juni.