30.06.03 Hytta på Savalen klar
- Redaksjonen har dobbeltsjekket med Oscars svigerfar, og hytta på Savalen er nå klar. "Grunnet den siste tidens hendelser og skriverier her i spalten", bemerker Oscar at det er et par små justeringer i planene for overnattingen.


Multisylinderhytte

"Ensylinderfundamentalistene skal få det som de vil" hojer Oscar til alle som gidder å høre i redaksjonen. "Jeg skal jammen sørge for at de skal få føle hvordan det er å bli innesperret i en boks" fortsetter han, og det er vel kun redaksjonshunden som gidder å lette på øynene for å finne ut hva i all verden dette er for slags bråk. Se "FIDO" etter Oscars uttalelser
Ensylinderhytte
Da roen atter har senket seg i redaksjonens lokaler våger man seg til å spørre hva Oscar mener med dette innspillet?
"Se på bildene jeg skal publisere og avgjør selv" sier Oscar, og henviser til en del bilder som er tatt under restaureringsarbeider av hytta i fjor sommer. Akkurat hva Oscar mener med dette er ikke godt å si, men bildene taler vel for seg selv...
Siste siste nytt!!! Ensyliderhytta har fått en oppgradering i løpet av uka. Den skal etter sigende være beiset, og har nå lik farge som den andre. Dersom dette ikke stemmer, står maligspannene til venstre innenfor døren, og det forventes at beboerne beiser hytta som takk for lånet. Vi med to eller flere sylindre kan jo bare ta bilder av dette gjennom vinduet på vår hytte.

27.06.03 Gadgets - Gadgets - Gadgets
Vi har her i spalten tidligere sett mer eller mindre vellykkede eksempler i et forsøk på å imponere med diverse gadgets fra medlemmene. Alt fra sosionomklær via spader til store tanker har vært prøvd.
- Redaksjonen fikk i går besøk på kontoret av vårt ferierende medlem Ola, og han lar seg som kjent ikke lett imponere av slikt. Under mottoet "less is more" gjør han trafikken i Norge, Eurpoa og deler av det Nordamerikanske kontinentet utrygg i perioder.
Dog er redaksjonen allikevel imponert over en del av Ola's gadgets og klistremerker. Redaksjonsmedlemmene tenker nostalgisk på det gjeveste av alle merker i oppveksten: STP merket!!! Det hang høyest av alle, ingen visste riktig hva det var og det var nesten umulig å få tak i. Men hadde du DET på ryggsekken var du kul på Kongsvinger Sentralskole i perioden 1967 til 1972. (minst)
Cool...
Her er Ola's til nå kuleste gadget. Det speedometeret på DUKE'n skulle sittet har Ola nå en vesentlig viktigere tingest.
Even cooler...
Redaksjonen viser her frem en del av Ola's klistremerker i dag. Redaksjonen tror å erindre at Ola hadde STP merke på slutten av 60 - tallet også.
Hate to crash...really!!!
Faster than the speed of sound...
Don't try this at home...

26.06.03 Hvordan bli kvitt innpåslitne fundentamentalister?
Vårt aktive og ressursmeldem Ivar fra Arendal har fulgt nøye med i spalten den siste tiden. Spesiellt har innlegget om hjelp fra høyere makter fenget Ivar. Dog ser det ut til at Ivar har blitt litt overveldet av all hjelp fra de høye herrer, og i den forbindelse har vårt kreative medlem konstruert et lite"apparat" som skal grovsortere hjelpen litt.
Hva skjuler seg bak denne linken...
"Et lite tips til hvordan bli kvitt plagsomme selgere,jehovas vitner osv.Kan også brukes til å sette en støkk i livet på påtatte moralister og andre lettskremte." sier Ivar i mailen han sender redaksjonen, og vedlegger et pikant bilde av innretningen.
- Redaksjonen har stor forståelse for at man innimellom må beskytte seg mot "dogooders" som ikke har filla peiling på hva de utsetter folk for, og som ikke tror at folk faktisk innimellom vet sitt eget beste. Vi som kjører mc er i stor grad avhengig av å forsvare oss mot denne typen inngrep i vår verden fra disse tvilsomme individer. Hadde vi ikke hatt NMCU og dennes søsterorganisasjoner og lobbyister ute i Europa som aktivt motvirker og blokkerer idiotforslagene så gud hvet hva slags innretninger vi hadde slitt med. oppblåsbare puter i hue og ræva...automatiske bokser som kontrollerer syklene våre og ikke minst en GPS med bibelsitat som popper opp når vi leter etter brune puber i grisgrendte strøk!!!
Stå på Ivar. Start med pietistebevegelsen og Jehovas Vitner på Sørlandet. Fortsett med mcmotstanderne i EU og alle som vil ha oss bort fra veiene.

25.06.03 Ingen stor boksav ved kun en zylider...
"Jeg er helt uenig i Natalie's korrigering av min staving av zylinder her i spalten" sier en lett frotørnet Ivar fra Arendal i en e-post. Ivar mener retten til å brukle stor forbokstav er forbeholdt multizylidermotorradfahrzeuge, noe redaksjonen er splittet i synet på. Uansett oppfatning er det ens egen tolking av fritysken som gjelder, og siden dette språket i all hovedsak er et talespråk (eller talsprache som det heter på fritysk etter opprinnelsen i Moseldalen når Oscar jobbet der helt alene) er det jo ingen som merker forskjellen allikevel. Oscar har som kjent hugget vindfall i Tyskland med vekslende hell, og påberoper seg lang erfaring i kunsten å snakke fritysk. Oscar mere forøvrig at dess mer øl en heller i seg, jo mer flyende går språket.
Oscars farkost i Mosel

24.06.03 Ikke alle er så heldige å ha en allroadsykkel...
Terje Størkelsen heter en fyr som redaksjonen fikk mail fra i dag. Litt vemodig skriver Terje følgende i mailen sin:
"Dette virker såpass kjekt at man begynner så smått å angre på salget av GS'en............ Bra BMW har senket prisene...."

Det er med glede at redaksjonen tar i mot komplimentet om at sidene og det vi driver med oppfattes som kjekt. I tillegg vil redaksjonen, som i den senere tid er forsterket med personer som har papirer på at de har empatiske evner, få si at vi forstår Terjes tragiske situasjon. Det må være bortimot uutholdelig å tenke på at når andre suser rundt på svingete asfalt- og grusveier med både det ene og det andre i bagasjen må en selv klippe plenen, vaske verandaen og ikke minst høre på alle motorsyklene som suser forbi utenfor.


Ein slik ein god sykkel...
At Terje angrer på at han solgte GS'n sin, noe som på ingen måte er vanskelig å forstå. Han opplyser videre at han er glad at BMW har senket prisene i år, og mange vil nok være enig med ham i det.
- Redaksjonen har følgende tips til Terje: Ta kontakt med vårt medlem Ivar i Arendal. Det fins en pent brukt BMW R 1150 GS Adventure på Sørlandet til salgs. Det er ikke sykkelen til Ivar, men den sykkelen Oscar kjøpte tanken sin fra. Den har vært utsatt for en liten velt, men er nå trolig på veien igjen og klar for nye eventyr. E-postadressen til Ivar fins på medlemssidene.

23.06.03 Allroad-mc får hjelp av høyere makter.
I forbindelse med en lettere opprydding i redaksjonene pc'er, hvor det forøvrig kom frem at enkelte redaksjonsmedlemmer forsøker å verve medlemmer via norske kontaktannonser på nettet, kom redaksjonen over en mengde, glemte linker.
Siden moralen og den etiske standarden i klubben er forholdsvis høy, er det ingen grunn til å være verken pietisktisk eller streng. Dog kan litt ekstra "churching up" være på sin plass innimellom for å holde standarden. Om ikke lenge skal redaksjonen og en del andre medlemmer ut på en rundtur i Norges sørøstlige deler, og det er ikke til å tro hva slags farer som lurer etter veien. Vi tenker ikke først og fremst på onkel politi i bushen med siste skrik i laser og rader, men tvilsomme fristelser i form av det annet kjønn. (vanligvis)
Her får du tilgivelse...
Men, fortvil ikke. Dersom det skulle gå helt over styr for medlemmene, har redaksjonen en løsning for deg. Vi lever jo i en digital verden, og mye av det vi gjør foretas faktisk i "cyberspace." Dette har også Gud og Jesus tatt konsekvensen av, og selv om de nå er blitt relativt gamle, er de helt på høyden på sin nettside.
"Min personlige favoritt er Instant Forgiver" sier Oscar. "Bare å klikke seg frem og la det stå til" fortsetter han. Redaksjonen mener dette forklarer de skyhøye telefonregningene den siste tiden, det er jo mc sesong. Mannen kjører jo som en gal og pådrar seg derfor mye som må tilgis. Han også pådratt seg en fartbot i år på kr. 2500.- Denne ser det dog ikke ut til at tilgis umiddelbart ifølge den relativt skarpe tonen i brevene som detter inn på redaksjonen fra diverse offentlige etater som forgjeves forsøker å få kontakt med skyldneren.

20.06.03 Hva man kan bruke brukte mc deler til
Enkelte mceiere i klubben får mer deler til overs enn andre. Dette kan komme av forskjellige ting. En del bytter ut delene med nye eller brukte, bedre deler. Eksempel på dette er tanken til Oscar. Andre trenger nye deler etter møter med moder jord. Eksempel på dette er blinklysene på XT'n til Odd Einar. Andre igjen møter firehjulstrekkere i sving, liggende på siden i frisk fart. Ola har omfattende erfaring på dette området.
Vinholder fra motorblokk
Uansett årsaken til at delene må byttes ut, så er det en kjensgjerning at det blir en del, delvis tvilsomme deler til overs i kroken på kjøkkenet. Det ryktes for øvrig at et medlem i allroad-mc har en hel motorsykkel til overs...
- Redaksjonen har hatt eget team som har sett på dette. Resultatet kan du se hvis du klikker på bildet over. Medlemmene oppfordres til å komme med innovative forslag til delens betydning for bedre trivsel i hverdagen.

19.06.03 Achtung Achtung!!! Feriepengene er kommet - pass på!
Dersom du ikke har for mye baksmell på skatten, fartsbøter du må betale, bidragsgjeld eller andre finurlige påleggstrekke grunnet ungdommelige synder, vil de fleste av oss nå ha fått en pen slump med feriepenger inn på konto.
"Det er i den forbindelse viktig å passe på" sier vårt medlem Roy fra Finnskogen (2 sylindre, 24 liter) "Jeg mener bestemt at minst 60 % av beløpet bør gå rett inn på mc kontoen" fortsetter den sindige finnskoging. "Dersom det er en kvinne i huset, bør en del midler avsettes på fond til salget starter på høsten."
- Redaksjonen sier seg enig i at store deler av feriepengene bør gå til mcferie. Det er litt uenighet i redaksjonen hvorvidt 60 % er nok, og vi lander på at det er noe snaut. 75 / 25 mener redaksjonen er en passelig fordelingsnøkkel mc / husholdning. Redaksjonen bemerker i samme ærend at dette forutsetter at alt av utstyr, hjelmer, hansker, m.m. er i orden. Det er nemlig et helt annet budsjett.
For øvrig viser redaksjonen til meningsutveksling omkring temaet i denne spalten tidligere. Vegars innlegg av 07.03.03 og hans egen oppfølger av 12.03.03. anbefales. Dersom du følger linken "arkiv" øverst på denne siden vil du finne oversikt over tidligere innlegg i spalten.

18.06.03 Redaksjonens vanskelige valg.
Allroad-mc's hovedarrangement i år, "Rondane Jamboree 2003" begynner så smått å nærme seg, og plassene fylles opp. Det er derfor med tungt hjerte at redaksjonen nå, grunnet stor pågang, har måttet si nei til flere interesserte.
Ikke bare har de påmeldte sykler som ikke er lite forenelig med allroad-mc's grunnsyn og filosofi. Det er heller ikke flere ledige sengeplasser i hytta på Savalen til alle disse deltakerne. Redaksjonen ser for seg at det blir trangt om plassen, og da må noen bare ut. Sånn er det bare.
For at disse stakkars menneskene ikke skal føle seg helt utenfor, velger vi å publisere bilder av deltakerne med syklene sine.
- Sorry folkens, men med litt andre sykler og med flere senger på hytta kan dere forsøke igjen neste år. Oscar sier han skal invitere de uheldige til et "privat arrangement" senere uten at han er villig til å utdype dette nærmere for redaksjonen.

17.06.03 Litt fritysk fra Sørlandet
"Hei websosionom-master! Bare et lite apropos til debatten om en eller to sylindre,store eller små tanker osv.fritt etter en tysk poet og hukommelsen min"
Slik lyder e-posten redaksjonen i dag fikk tilsendt fra vår mann på Sørlandet, Ivar Evensen. Ivar har med interesse fulgt debatten om stort og smått i klubben sier han, og viser her uante, poetiske sider av seg selv. Det tilsendte, lyriske bidrag publiseres i sin helhet uten sensur, og medlemmene (og andre) oppfordres til å komme med relevante, frityske oversettelser på dette høykulturelle bidraget fra vår sørlige kyststripe.
Nicht so traurig fra Sørlandet
(ja, Ivar, redaksjonen misunner deg bostedet nå, i februar derimot...)
Her er altså innlegget:
"Ich weiss nicht was zoll es bedeuten, dass Ich so traurig bin...Ich habe nur ein zylinder und viel zu wenig benzin"
- Redaksjonen skal ikke forsøke seg på noen oversettelse, men overlater det til leserne. Fra vår konsulent i fritysk, sveitsiske Natalie, påpekes det dog at substantiv på tysk (f.eks. Zylinder) skrives med stor forbokstav.
I samme forbindelse kommer redaksjonsmedlem Oscar på en liten historie fra virkeligheten, signert den alltid munnrappe og smilende Kiss fra Nord - Odal.
Episoden skulle etter sigende ha foregått på en barneskole i forannevnte, grisgrendte bygd. Klassen skulle lese om poeten Goethe. Lille X leste første setning som lyder: "Goethe er en stor poet" og han leste den rett frem. Dette medførte at den strenge frøken , med hårknute i nakken og spisse briller stanset poden og avverget således flere feil. "Nei, dette er ikke riktig" sa damen morskt. "oe uttales ø, forsøk på nytt." Den håpefulle, som nå forstod det hele, leste på nytt: "Gøte var en stor pøt!"

16.06.03 Datamaskiner del I
Årsaken til overskriften er at dette handler om nettopp datamaskiner, nærmere bestemt PC, IBM's berømte standard og hovedgrunnen til at Bill Gates er vedens rikeste mann.
Den alltid like ivrige Kiss fra NOMCK (En klubb som for øvrig IKKE er mainstream og som redaksjonen kjenner som en likandes, real klubb på alle måter) ser ut til å ha oppdaget gledene og sorgene ved overnevnte, tekniske inretning.
Linken Kiss mener virker...
- Redaksjonen ber om forståelse for at redaksjonemedlem Oscar kanskje innimellom er litt distre og fjern. Men at han tar feil av startknappen på BMW'n og Windows tror vi vel kanskje er å overdrive.
For øvrig verserer følgende vits på redaksjonen:
Tre ingeniører er ute å kjører bil. En kjemiingeniør, en elektroingeniør og en Microsoftingeniør. Plutselig stopper bilen, tilsynelatende helt uten grunn.
"Det må være noe med bensinen. Helt sikkert" sier kjemiingeniøren, og påpeker at han trenger å frakte bilen til et verksted, tappe av bensinen og sende den til analyse.
"Aldri i verden" sier elektroingeniøren. det er noe feil med det elektriske anlegget. "Jeg er einig i at bilen må fraktet til et verksted med avansert, elektrisk måleutstyr før vi kan finne feilen."
Microsoftingeniøren sier ingenting, og de andre spør hva han mener om saken.
"No problem" sier MS ingeniøren (dataspråk er engelsk) "Lets just close all the windows, get out of the car, get back in, reopen all the windows, then it'll work."
- Redaksjonen tar i mot dårlige vitser til spalten med takk.

15.06.03 Litt "hot gossip" fra redaksjonen...
I den senere tid har redaksjonen bladd seg gjennom utallige kart, turistbrosjyrer, surfet på internett osv. for å finne de aller beste veiene og opplevelsene for medlemmene under "Rondane Jamboree 2003".
Enkelte redaksjonemedlemmer har jo noe tørrere humor enn andre, og vi gjengir her en tegnet utgave at en samtale som foregikk i redaksjonen forrige uke en gang............................Trykk her for å se

14.06.03 Reaksjonene lar ikke vente på seg!
Reaksjonene på innlegget fra i går om Oscars vellykkede eksamen lar ikke vente på seg. Alt fra et lite "Gratulerer" til "Hva så?" strømmer inn til redaksjonen , som nå må arbeide overtid for å få publisert alt sammen.
Vi vil her gjengi et lite utvalg av det innsendte materialet:
Roy S: "Bestått? Gratulerer! Egenskaper som kan være gode å ha på Rondane når mc-eiere med usosiale sykler får problemer..."
Ola: "So what! "
Are: (som fikk tilbud på sms om å bearbeide traumene som Oscar mener kommer av at han ikke har totrinns varmehåndtak på sykkelen sin, og derfor trenger omfattende, terapeutisk hjelp): "Hvem som har et problem kan vel være et spørsmål om definisjon. De som er for feite for ensylindermc, så giktiske at de må ha varmehåndtak eller de andre."
Espen Ø: (broren til Ola) "For noen er du det."
Odd Einar: "Skal du feire nå da?"
Uansett reaksjon så ser redaksjonen frem til å se Oscar på mandag med brune fotformsandaler, lilla, løsthengende klær, PLO skjerf og rød button med "Che Guerra" og "Peacemerke" på brystet. Hva blir det neste spør nå vi? Kanskje fyren tar'n helt ut med noen John Lennon lignende, runde solbriller også!

13.06.03 Oscar stod på eksamen!
"Jeg stod, jeg klarte det, jeg er sosionom!!!" Denne kraftsalven hyler Oscar inn i røret til redaksjonen etter å ha bestått avsluttende, muntlig sosionomeksamen ved Høgskolen i Oslo på torsdag.
"Nå er det bare å skaffe seg diverse sosionomrekvisita" fortsetter samme mann ivrig, og nevner opp det han mener er viktig: sandaler, PLO skjerf, noen lilla og brune klær, samt noe billig rødvin. "Noen stearinlys hadde heller ikke vært feil" avslutter Oscar denne utdypingen.
Typisk sosionom?
- Nå er det ingen i redaksjonen som tror på julenissen, og det må betydeligere grøvre skyts til for at redaksjonen skal la seg imponere av "sosionomgadgets." Redaksjonen vil imidlertid gratulere Oscar, og minner om at mandag er det full jobb, deadlines som skal holdes og de følsomme sidene av denne mannen får vente til artiklene er levert!
Takk til Kiss i NOMCK for det flotte bildet av Oscar fra 80- tallet.

12.06.03 Veivalg fredag og lørdag på "Rondane Jamboree 2003"

Forslag til veivalg fredag
Den observante leser vil se at dette innlegger er fremdatert en dag. Dette skyldes at redaksjonsmedlem Oscar har eksamen ved HiO torsdag, og har således fått velferdspermisjon fra sitt verv som redaksjonsmedlem.

Forslag til veivalg lørdag.
Oscar rakk allikevel å gjøre ferdig kart med forslag til veivalg på turen. På lørdag kveld får vi se hva vi gjør, det er litt væravhengig.

11.06.03 NO MORE MR. NICE GUY!!!
Jeg klarte det. Kun en feil sier Odd- Einar i en telefon til redaksjonen i dag. Oppkjøringen gikk eksemplarisk, kun en feil. Odda så litt sent til ene siden inn i et kryss, ellers helt strøkent!!!
Så glad kan man bli!!!
- Redaksjonen gratulerer Odd Einar med førerkortet. Hagaroundstatusen er nå over, og 4 juli setter vi kursen mot Rondane sammen.
Hangaroundteksten på medlemssidene er også fjernet Odd Einar :-) Hilsen Oscar

11.06.03 Æres den som æres bør - Begrepet "Fun-Touring."
"Uttrykket fun-touring er trolig lånt fra Nord Odal MC Klubb's profilering fra en del år tilbake, uten at vi mener å ha noen opphavsrett på det av den grunn." sier tidligere nevnte Såheim i et innlegg i gjesteboka
Kiss tillegger at begrepet, brukt i regi av NOMCK, ikke inkluderer grusveier. Han opplyser videre at behagelige temperqaturer og nok tilgang på god mat og drikke er ingrediensene i hans oppskrift. Gjerne med middelhavet som nabo. Som om dette ikke var nok opplyser Kiss at det faktisk er mulig å delta på dette og oppleve det han beskriver som:" en lang dags kjøring på noen av de skjønneste veier i verden." Kiss oppfordrer oss allroadere til å komme oss bort og vekk fra grus, skog og fjell og å finne verden på asfalterte veier.
Tidlig fun-touring i NOMCK?
Han opplyser at bikercampen Camping Beauregard, Quartier Saint Margarite. La Garde (Rett øst for Toulon) vil være ful lav odølinger fra ca 12. 13. Juli i år. Kiss avslutter innlegget med følgende sitat: "Be there or be a "bigdetulling!!"

Det er ingen tvil: Begrepet "Fun-Touring" stammer trolig fra NOMCK. "Jeg kan bekrefte dette" sier Oscar, og legger ut om GSX 750 , "Nippal'n" ,huset på Berg og om falskjermhopping på Granerud med utelanding i myra. "Mye fun, lite touring" sier Oscar videre, noe redaksjonen mener får stå for hans egen regning


Evolution fun-touring i NOMCK?
- Redaksjonen setter pris på at vi alle kan tillate oss å være forskjellige og at vi liker forskjellige typer opplevelser. For en allroader er det ikke så farlig om der ikke er varmt, det er ikke så farlig om det regner litt, og middelhavet er definitivt ikke noe krav.
Dog vil redaksjonen bemerke at ingrediensene i Kiss' oppskrift IKKE er noe en umiddelbart skal tilsidesette eller avskrive. Man kan også faktisk stille seg undrende til om bestanden av "bigdetullinger" vil øke eller synke i gamlelandet når så mange odølinger er på Camping Beauregard!
- Redaksjonen vil oppfordre Kiss til å ta noen fine bilder av "noen av de skjønneste veier i verden" slik at vi allroadere kan få se hva vi går "glipp av." Ferger, autobane og togkupeer kan strykes før bildene leveres redaksjonen.

10.06.03 Less is more...eller hvordan kan en være bedre enn to?
"Ein Reich. Ein Volk. Ein Führer. Ein Zylinder!" Denne kraftige sms'n tikket inn til redaksjonen i dag. Det er Tom Gunnar fra "Sjetve" (Skiptvet) som sender dette til oss. Tom G har vært på en 140 mil lang tur på vestlandet sammen med sønnen sin på en BMW F 650, og denne sykkelen mangler som kjent en sylinder. Uttrykket fikk Tom da han helt tilfeldig dumpet over et treff i regi av Norsk Veteranmotorsykkelklubb et eller annet sted langs veien.
Eksempel på ensylindret motor
- Redaksjonen velger å være varsom med kraftuttrykkene, da dette er et ømtålig tema for mange sarte sjeler. Nei, vi snakker ikke om hva høygermanerne drev på med på midten av tredvetallet og utover, men å kjøre ensylindrede "motorsykler."
"Personlig syns jeg at sykkelen bør matche føreren" sier Oscar tørt, og alle som ser sykkelen til Oscar der den står parkert på utsiden av redaksjonsvinduet vil nok være enige i det!
- Redaksjonen utlyser herved en konkurranse om å oversette Toms uttrykk med utgangspunkt i "fritysk". (se innlegg av 16.03.03 under arkivet) Vinneren vil bli behørlig premiert. I tillegg vil vinneren bli intervjuet av våre pågående journalister og publisert her i spalten.

10.06.03 Påmeldingene til "Rondanae Jamboree 2003" strømmer på
Oscar og Frode (+ litt Odd Einar) var guider og hjelpere på noe som kunne minne om et OTC treff for litt siden. I den forbindelse dukket det opp to hyggelige mennesker på sine BMW GS modeller, 800, respektive 1000 kubikk gammelboksere.
Som ekte allroadere fant de to seg vel til rette på Finnskogen, og bakte sågar sitt eget brød (!!!) på morgenen. Hvorvidt deigen hadde stått til heving fra dagen før vites ikke. Entusiastene heter Tonje og Christian Warg og bor på Høvik utenfor Oslo. Christian forteller om turer på mc i Australia, New Zealand, Sør-Amerika, Alaska m.m. av opptil 8 måneders varighet.
Brødbaking på Finnskogen!
Både han og Tonje gjorde godt fra seg på grusturen på det OTC lignende treffet. Christian opplyser nå at "Tonje har fått helt dilla!" Hvorvidt dette skyldes, og er relatert til, mckjøring på grusvei vites ikke, men redaksjonen trekker den konklusjonen. Ekteparet forteller videre i mailen at de har vært på kombinert hytte/besøk/ og gruskjøringstur, noe som ikke høres helt feil ut i redaksjonens ører!!!
Som om ikke dette var nok spør paret freidig om de kan få lov til å delta på "Rondane Jamboree 2003", da de syns"det høres utrolig gøy ut."
Wargcamp
- Redaksjonen kan bare ønske Warg & Warg hjertelig velkommen som deltakere på vårt hovedarrangement denne sommeren.
Ikke bare er redaksjonen ydmyk i forhold til at slike hyggelige ressurspersoner ønsker å delta. Redaksjonen kjenner også vel sin besøkelsestid, og oppfordrer paret til å komme seg gjennom allroadtesten og å sende en søknad om medlemskap i vår uformelle klubb. Dersom dette er på plass før turen, er videre medlemskap for 2004 sikret.
Tonje og Christian

09.06.03 Skuta i åkeren? (eller: trenger Kiss briller?)
"Se her!" sier Oscar i en opphisset tone. "Følgende frekke sms tikket inn på Nokia'n min19:45:46 på lørdag!" Den lyder: "Skipsanker observert i veien" og avsender er Kiss fra NOMCK. Oscar mener at Kiss "må være forsiktigere med alkohol så tidlig på en lørdag, eller at han trenger nye briller!"

Båten Kiss trolig observerte lørdag

- Redaksjonen i dag, bestående av Oscar og forsterket med Odd Einar, finner, etter avanserte søk på Internett, et illustrasjonsbilde som viser raskeste transportmiddel mellom Nord - Odal og omverdenen til langt utpå 80 - tallet. Det må være flasbacks fra den tiden Kiss opplevde.


08.06.03 En ny union på gang? Vårt første svenske medlem?
"Hej ! Jag heter Magnus kommer från Eskilstuna i Sverige (100 km V Stockholm) Trevlig sida ni har, kul att hitta andra som har samma inställning som man själv till mcåkning. Själv åker jag BMW 1100 GS - 95 och kommer gärna på träffen 12 - 14 Sep - 03"
Magnus på "sommertur"
Slik lyder e-posten redaksjonen mottok i dag tidlig. "Suverent!" utbryter Oscar, og fortsetter: "vi allierer oss med svenskene, vi har jo allerede nederlendere og dansker med på laget" og sikter til Sander og Eva som var på GS treffet i fjor. "Da må vi jo greie å legge mer press på KTM laget i klubben" fortsetter Oscar i sin søken etter alliansepartnere for å forsvare sin mastodontGS .
- Redaksjonen, som er litt mer forsiktig i sine uttalelser enn Oscar, ønsker våre GS kjørende svensker velkommen på GS treff i september. Oppslutningen til treffet ser ut til å være stor, og det vil bli gjort noen pr-fremstøt når tiden nermer seg.
Magnus vedlegg to bilder av seg selv og sin GS, og har følgenede score på allroadtesten: 1d, 2c, 3c, 4d, 5d, 6d, 7c, 8b, 9d
Se veiene Magnus oppsøker!
- Redaksjonen oppfatter Magnus som en skikkelig allroader med glimtet i øyet og en person som ser muligheter og ikke begrensninger. Dette viser Magnus spesielt på spm. 7, der det viktigste SELVFØLGELIG er å få tlfnr. til bertene. På spm 8 viser Magnus klasse, her er sporvalg viktig, mens andre surrer rundt med kneskrap har Magnus allerede forlatt åstedet på vei etter nye, spennende allroadeventyr.
Magnus er fra Eskilstuna som er ca 100 kilometer vest for Stockholm. Vi forventer en løsning på etappen Eskilstuna - Kongsvinger fra Magnus. Oscar og Sigmund kjørte denne strekningen langs E 18 i fjor, og den fremstår som ren tortur.

07.06.03 Er DU en harry?
Resultatene fra harrytesten i innlegg p.r.1 juni begynner å stømme inn til redqaksjonen. Først ut er (som så ofte ellers) Ola fra Nord - Odal. Ola har fått 35 poeng på testen, noe som han selv karakteriserer som "skapharry."
Oscar, som tok testen på sparket under skriving av dette innlegget fikk 40 poeng. Selv kommenterer Oscar resultatat som "tvilsomt og nedslående", da han mener at han ikke helt passer inn i følgende uttalelse fra nettstedet: "Joda. Du er harry, men helst når du tror folk ikke ser deg. Av og til klarer du imidlertid ikke å styre deg."
- Redaksjonen mener det er flere forhold som det må tas hensyn til ved beregning av en persons harryfaktor. En del av dette er kanskje ikke er godt nok belyst i testen. Bl.annet vil bosted, alder, vekt m.m. har stor betydning. Redaksjonen bemerker at forholdene ligger godt til rette både på Austmarka og i Nord - Odal når det gjelder å oppnå en geografisk, høy harryfaktor. Vektmessig ligger Oscar på topp, der scorer Ola dårligere. Nettstedets konklusjon om at "av og til klarer du imidlertid ikke å styre deg" er universelt og gjelder således alle allroadmedlemmer!
Når redaksjonen så oppsummerer resultatene og veier dem mot noen flere variabler, kommer redaksjonen enstemmig til at harry er tøft. Redaksjonen er også av den oppfatning at lavkultur er bedre enn høykultur, spesiellt grunnet at lavkulturen er tilgjengelig for massene.
Som det stor bakpå en svensk bil Oscar passerte i fint driv i fjor:.......... "Våga vägra golfa!"

06.06.03 Gledelige nyheter for "Rondane Jamboree 2003"

R
O
N
D
A
N
E

2
0
0
3

Allroad-mc's hovedtur 2003 har blitt en formidabel suksess. På tross av at Are og vestfoldgjengen skal til Island i den perioden (nei da Are, vi i redaksjonen er IKKE misunnelige) er følgende nå påmeldt til Rondaneturen:
Oscar - primus motor, Odd Einar - jobber febrilsk med førerkort, Frode - fjern som alltid, Ola - med nye Pirelli dekk, blir lei å kjøre forbi, Sigmund - kommer ens erend fra vestlandet på Mulitstrada for å være med, Roy - som måtte til Tyskland for å finne sykkel til turen, og påmeldt i dag: Vegard Myrli på sin svarte BMW R 1100 GS. Vegard er på meldt på tross av byggeprosjekt hjemme og småproblemer med "heimevernet."
- Redaksjonen er overveldet og litt rørt over denne gode oppslutningen. "Alle som deltar vil jo automatisk fornye medlemskapet sitt for 2004" sier Oscar i en kort kommentar fra skrivebordet sitt og fortsetter: "dessuten er det jo flere potensielle bensinkunder blandt deltakerne, og jeg ser ikke bort fra et pent overskudd fra turen."
Mest imponert er redaksjonen over Odd Einar og Sigmund. Odd Einar har stått på for å rekke oppkjøring før turen. Sigmund kommer fra Vestlandet alene for å delta. imponerende fra begge!
Oppmøte blir som avtalt på Elgstua på Elverum på fredag 4. juli. Klokkeslett: Så tildlig som mulig, helst ikke senere enn 14:00. Medlemmene oppfordres til å ta seg fri, eller stikke av fra jobben på annen måte den dagen. Veivalg jobbes det aktivt med...
Gled dere folkens, dette blir en kjempetur. Oscar sier fra sitt hjørne at han "skal gjennomføre turen uansett vær- og føreforhold!"

05.06.03 Eksempel på den perfekte offroader...
"Siste nytt" spalten faller tydeligvis i smak, også utenfor allroad-mc's rekker. En gammel kjenning, Ole Kristian Såheim, også kalt "Kiss" av ukjent anledning, setter sitt preg på gjesteboka i klubben med friske innlegg.
Denne gangen har den produktive hr. Såheim ikke mindre enn to svære innlegg i overnente bok. Såhem skriver bl.annet:
Etter å ha lest under linken "siste nytt" - alt om denne gigantiske offroad-doningen av en BMW Oscar kjører rundt på så lurer jeg på hva den egentlig skal klassifiseres som? Med disse merkelige omtalte skvettlappen (det står vel MAUR, Centrum karrosseri eller OL.Engen på dem vil jeg tro?) Er det en tømmerbil? Men så står det jo også noe om noen ballast tanker? Si meg: Er det en ubåt kanskje?? Neida Oscar: Jeg skal ikke mobbe motorsykkelen din, Men jeg tror den ville gjort skikkelig god nytte for seg som skipsanker på Strömstad ferga eller noe.
Baugporten på danskeferga eller
Oscar på tur med hjemlen oppe?
"Heldigvis er det noen som forstår meg" sier Oscar i en mail til redaksjonen og tillegger: "men jeg er ikke helt sikker på hva Kiss mente med det med ferga?"
- Redaksjonen er noe usikker på Oscars maritime kunnskaper, men fyren påberoper seg 7 måneders utenriksfartstid som 3. maskinist i Marinen, og vimener for øvrig at det er like greit at han ikke finner ut hva Kiss mente. Videre er det ikke bare tankene på BMW som henspelier på sjøfart, BMW's hjelm kan også til tider se ut som baugporten på danskeferga.
Videre skriver den munnrappe odøling at han trolig har funnet den perfekte offroader: en salrygget dølahest. Kiss er så elskverdig at han sågar vedlegger et bilde av seg selv og overnevnte, drøvtyggende offroader.
- Redaksjonen stiller seg noe undrende til hvordan en skal forholde seg til bildet av Kiss på en "offwhite" hest. På den ene siden er jo dette muligens en rekreasjonsform, på den andre siden har vi hensynet til dyret. Vi legger oss på en human linje i redaksjonen, og vil på det sterkeste oppforddre Kiss til å la seg kontrollveie før han legger ut på neste tur med det stakkars dyret.
Det ser ut til at forbena til det stakkars dyret er i ferd med å knekkes innover, og styrbord baklår ser ut til å ha fått en knekk. Redaksjonen foreslår en lengre rekonvalens for det stakkars dyret, og oppfordrer "Zorro" til å bruke Triumphen eller noe annet av plast neste gang han har behov for å sitte overskrevs på noe.

04.06.03 Når man er i det filosofiske hjørnet...
Enda en mail over samme tanketema kom inn til redaksjonen, denne gangen fra Sørlandet:
"Har man flere tanker på en gang (jfr.Oscar) gjelder det å holde tunga i rett munn.Mange små tanker har historisk ført til større ting, men det er uomtvistelig at det er de store tankene som skaper historie. Innholdet i tankene er viktig det og. Ser for meg mye råstoff til å surre med en kveldsstund sammen med andre surrete tenkere."
- Redaksjonen er enig i at Oscar ofte har flere tanker i hodet på en gang. Dog stiller deler av redaksjonen seg noe tvilende til om samme mann alltid klarer å holde tunga rett i munnen til en hver tid. Enkelte påstår sågar at det hadde vært bedre med en så stor tunge at den innimellom blokkerte for det som kom ut av munnen på den store mannen fra Finnskogen.
"Helt uhørt" sier Oscar i en kommentar. "Jeg som alltid tar hensyn til andrte og er en god lytter." Dette mener Oscar kommer av lengre studier ved Høgskolen i Oslo og "kommunikasjonsseminar" på Eidene ved Tønsberg en hel uke våren 2002.
Overnevnte seminar fikk Are til spontant bryte ut i latter og uttaler at "Oscar på kommunikasjonesseminar? tidene forandrer seg...hvem skulle trodd det om han under skogskoleoppholdet på Bygland vinteren 1979 - 80?"
- Redaksjonen vil få tillegge at litt hobbyfilosofi ikke er noe en skal kimse av! Hva er det som får voksne mennesker til å sitte på en vond sal og stresse seg gjennom farlige situasjoner en hel dag, en hel uke, og for noen: et helt liv? Det kan hovedsakelig ikke være rasjonelle tanker og andre, målbare, fornuftige størrelser!
Nei, det er trolig drømmer, opplevelser, en betraktningsteknikk, søken etter nye opplevelser og inntrykk...
Når dette er sagt vil redaksjonen få anbefale boken "Zen and the art of motorcycle maintenance" av Robert M. Piersig. Boka beskriver en far og sønns reise tvers over det amerikanskje kontinentet, og er en filosofisk roman om livskvalitet og undersøkelse av veridier.Boka er oversatt til norsk og kan lånes av Oscar for de som vil lese den.
For øvrig anbefales boka: "Øyebikkets tyranni" av Thomas Hylland-Eriksen, en samtidsbok om hvordan vi bruker tiden vår i vårt postmoderne samfunn. Kan også lånes av Oscar. Thomas Hyllan-Eriksen har hjemmeside her.
Robert M. Pirsig

03.06.03 Sannhetens time nærmer seg...
Følgende merkelige mail tikket inn til redaksjonskontoret sømdag 1. juni kl. 08:41
"Edon Mikkelsen har 2000L diesel tanker på Scania`n sin, så hvorfor denne opprømtheten overfor en 30L tank. Tyngere kjøretøyer bruker å ha store fueltanker." "Det er mulig min forståelsen for dette fenomenet vil bli større, hvis jeg selv står bensin tom langt uti huttiheia. En mulighet er jo å lease bensin plass hos noen av disse supertankerene." Mailen er underskrevet med "Ola"
- Redaksjonen var litt overrasket over denne plutselige vendingen i Ola's syn på tankene på BMW monsterku, men Ola legger jo noe av svaret i uttalelsen. Den lille grønne mannen fra Nord - Odal har forstått at turen "Rondane Jamboree 2003" vil foregå noe lenger ut på landsbygda enn det som er vanlig. Navn som Julussdalen, Løpsjøen, Slemdalen og Einungdalen er liksom litt tryggere med 30 liters tanker.Eksempel på kjøretøy med store nok tanker
Etter en kort konsultasjon med vårt nyeste medlem Roy, ( BMW R1100GS - 24 liter) har vi kommet frem til følgende konklusjon:
Nei, det er ikke mulig å lease eller leie plass i supertankene fra BMW. Det er dog mulig å kjøpe bensin fra mastodonttanken dersom en går tom i et av de forannevnte, grisgrendte strøkene.
Prisen på bensinen derimot er et ømtålig tema. Det vil være flere forhold som spiller inn ved prisfastsettelsen, her nevner vi noen: 1) Er vi over eller under tregrensa? 2) Hvor langt er det tilbake til siste, kjente bebyggelse? 3) Hvor langt er det til neste, kjente bebyggelse? 4) Hvor stor er sjansen for å få haik med en sjokkgrønn KTM Duke tank under armen?
Som leserne forstår er det ikke bare bare å selge bensin i grisgrendte strøk. I tillegg er det bestemet at det kun selges ienliterskvanta, og at prisen kan endres uten varsel. Kunden må også holde tara selv, og er ansvarlig for eventuelle bøter, fastlenkinger av Bellonamedlemmer eller lignende som følge av forurensning av naturen.

02.06.03 Sånn går det når en har passert middagshøyden...
"Lyst til å bli med på Westbound igjen, men setter pris på om tidspunktet for turen kan flyttes til tidligere enn desember. Turen i fjor gir neglesprett ennå." sier vårt Fazerkjørende medlem Rune i en mail fra Spydeberg.
- Deler av redaksjonen stiller seg uforstående til problemstillingen. Andre syns tydeligvis dette er dagligdags på de syklene de kjører og er enig med Rune. Enden på visa ble en mail som i går gikk ut til alle på lista. Sjekk e-posten deres folkens og kom med forslag til datoer.
Turen i år vil, som i fjor, gå fra fredag til søndag, med kjøring i Stavanger / Haugesund / Lysebotnområdet med Sigmund som kjentmann på noen av de kanskje beste mc veier i Norge. desverre misset vi litt o fjor, og endte opp på E-18 i regnvær tilbake. dette skal garantert ikke skje i år.
Sigmund, som kjører mye til / fra Østlandet, har lagen en kjemperute fra Stavanger til Drammen. Derfra kan vi jo gjøre som vi vil...

01.06.03 Er DU en harry?
Dette betimelige spørsmålet stilles av Din Sides journalister. De legger opp til en skikkelig test, der alle sider ved harrylivet blir belyst. Hvordan journalistene kan vite så mye om dette livet sier artikkelen ikke noe om...........
Ta testen her: http://www.dinside.no/php/art.php?id=89539 Send gjerne resultatet og kommentarer til denne spalten.
Eksempel på en harry person? Klikk på bildet og finn det ut!