31.08.03 Sverdet i steinen - "Westbound 2003" gjennomført.
Grunnet noe kort varsel (omtrent en 8 - 10 timer) ble "Westbound 2003" kun med tre stykker, Oscar, Roy og Sigmund. Turen ble på omkring140 mil, og startet på fredag kveld med kjøring fra Kongsvinger til Andebu i Vestfold der Are bor. Overnatting m/skrøner hos Are. Takk for det. Are kunne desverre ikke være med, da Elefanten var til lett overhaling etter Islandsturen i sommer.
På lørdag gikk veien via Lardal til Skien over Siljan. Derfra til Ulefoss og Lunde og videre via Kviteseid til Vråliosen. Vi fant noen fine grusveier på veien. Det må til for en ekte allroader. Over Skafså til Setesdal og til Lysebotn. Der møtte vi Sigmund som hadde fått nye, røde, fine sidevesker på Mulitstada'n.
Vi kjørte til Stavanger via Sirdal og Gloppura. På veien stoppet vi på Madla og tok bilder av noen relativt imponerende vikingesverd som noen har funnet det for godt å plante solid ned i ura.
Overnatting m / skrøner hos Sigmund. På søndag kjørte vi noen sideveier og havnet i Evje via Tonstad. Derfra over heis til Åmli og mot Sunde bru. Vi kørte så E-18 (angrer - angrer - angrer!!! MARERITT!!!) til Horten og tok ferga til Moss. Via Spydeberg, Solbergfoss, Trøgstad, Bjørkelangen og Skotterud hjem. Fant jammen en grusvei på tur tilbake og gitt.
GOD START I VESTFOLD
GRUSVEI MÅ TIL PÅ TUR
TELEMARK I VÅRE HJERTER
SVERDET I STEINEN
HOME, SWEET HOME
29.08.03 kl. 16:55 "Westbound 2003" er NÅ!!!
Send sms til Oscar eller Roy for å høre hvor vi er på vei til Stavanger. Oppmøte på Kongsvinger kl. 19:00. Oslo 20:00.
Overnatting hos Are i Vestfold til i morgen. Til Stavanger via Siljan, Skien, Bø og Dalen / Suleskard i morgen. Tilbake via indre veier i Agder og Telemark søndag. Omkring 100 mil ++. Gode allroadveier. Be there!!!
29.08.03 Litt fra statistikkavdelingen
Ikke ille!
28.08.03 Øyhopping med allroad-mc

Nei, vi snakker ikke om backpackere på de greske øyer, men medlemmene i allroad-mc. Tidligere har vi nevnt Are på Island og Sigmund i Scotland, på Irland og i Wales og England

Denne gangen er det Ola som sender en sms til redaksjonen der han beskriver sin tur til Scotland (!), Hebridene (!!) og Orkenøyene(!!!). Vi gjengir her sms'n i sin helhet:
"GRRRRRREATTTT!!!!!!"
Sånn er det med den saken. Vi er IKKE misunnelige, nei da...
27.08.03 Lyspunkter i en syk verden
Som vi har lest av diverse innlegg i denne spalten de siste dagene er det en syk verden vi lever i. Det er derfor enda mer gledelig at det allikevel er noen lyspunkter i verden.
Ei dame som heter Gerd Harthus fra et sykt sted, nærmere bestemt den nordtyske byen Syke i nærheten av Bremen (7 - 8 mil sør for Hamburg) har av egen vilje og initiativ, sendt redaksjonen en link til noe som heter "Jazz Folk Klassik in Syke e.V"

Et lyspunkt i en syk verden?
Slik dette fortoner seg for redaksjonen (uten å ha konsultert vår frityske spesialist) ser det ut til å være en eller annen form for jazz, folk og bluesfestival med noe islett av øl og motorsykler.
I redaksjonens ører høres dette greit ut. Man kan altså være på et sykt sted uten å være syk.
Flott ikke sant? Tvert om er det for våre såkalte "venner" i TØI. Seriøst syke mennesker på jobb uten et skikkelig behandlingstilbud på et forholdsvis usykt sted. Synd på dem. Hvor er selvmordsbomberne når du trenger dem spør nå vi!
26.08.03 Forskning i tåkeheimen!
Du skal høre mye før ørreten detter av, som vi gamle fiskere sier. Jeg har trodd at jeg hadde sett - og ikke minst gjort - alt mulig av dumheter, men verdens dårskap slutter ikke å overraske meg. For oss som er opptatt av trafikk og trafikksikkerhet, er TØI (Transport Økonomisk Institutt) en kilde til opplysning.
Derfor var det med stor interesse at jeg leste en nylig publisert forskningsrapport om trafikksikkerhetstiltak, spesielt avsnittet om MC. Må innrømme at jeg satte GammelDansken i vrangstrupen...... Det var tre tiltak som var vurdert:
|
Jeg skal la det første punktet være denne gang, men hva i all verden mente de med de to neste? Joda, de kunne vise til statistikk som viser at forlengelse av gaffel ville redusere antall drepte med 2 personer i året. Hva f...? En ledetråd får vi ved punkt 2 - MCer med 'frontrute' var mindre innblandet i trafikkulykker.
Aha, bakgrunnen må være at Choppere er mindre ulykkesbelastet, og likeledes touringsykler. OK, OK, men 'forskerne' foreslår altså på ramme alvor å utstyre alle motorsykler med 25cm forlenget gaffel og touringkåpe. Hallo? Er du med?

Les mer om ørret her
Til neste Allroad-treff venter jeg at Rune har utstyrt Fazeren med Chopper-gaffel og vindskjerm - i trafikksikkerhetens navn! Ærlig talt, jeg foreslår at redaksjonskomiteen sporenstreks sender en sosionom eller to til TØI for å sjekke hue på disse forskerne. Eventuelt finne ut hva det er de røyker. Ta med ei klype til meg også - det er nok rimelig sterke saker!!!
Hilsen Grinete Gammel Gubbe (Odd)
Desverre er dette som Odd skriver her helt sant!!!
Redaksjonen vurderer å iføre seg verneutstyr og foreta en ekskursjon til denne syndens pøl. Odd er en naturlig deltaker, i det han tidligere har vist at han kan gjennomføre et kall, og at han har kontakter i bedehusmiljøene i de østlige grensetrakter i kjempers fødeland.
Men, som det stod i krigsbøkene til Sven Hazel vi leste med stor iver i vår ungdom: "To håndgranater og en ladd maskinpistol er bedre enn to bibler og en feltprest." Dette gjelder nok også under besøk på TØI! Ser ut til at toget har gått for sosionomhjelp der i gården!!!
25.08.03 Ikke alle er like fornøyd med Odd (eller Prosac Nation)
Når jeg kom hjem søndag ettermiddag etter å ha skvulpet rundt i Oslofjorden et par dager, og får se at Odd har funnet det oportunt å arrangere sin "Østfold - Europa guided tour" nettopp denne søndagen - forbanner jeg kummerlige seilbåter og sjøbein.
Jeg må si at det som jeg betraktet som en totalt fornøyelig og fin helg, har Odd redusert til nok en aften med meg og Prosac foran TV`n. Det finnes da vel i helvete andre helger å arrangere slike turer på Odd!
Om Prosac og NRK ikke klarer å bringe meg gjennom kvelden, kommer jeg nok til å studere denne siden med utallige mc-linker litt nærmere. www.dropbears.com/bikelinks/dir.htm
PS: Er det fastsatt noen dato for "Westbound?"

Rune

Redaksjonens kommentar:
Kjære Rune. Du kjører en Yamaha Fazer 1000. Dette er en fin "motorsykkel" for damer. I går var vi gutta på tur til steder din damesykkel ikke kommer frem. Men, du får kose deg med bildene mens du knasker Prosac og venter på å få deg TDM, eller noe annet som kan kjøre på grusveier og stier. Men, synd du ikke var med, morsomt å høre på klaginga når du får "støv på kjedet."
Nei, det er ikke fastsatt noen dato for "Westbound." Vi ser an værmeldinga og drar en eller annen helg etter GS treffet 12 - 14 september.
24.08.03 Terningkast 6!!! (eller en deilig tur med Odd)
Vårt medlem fra Ski, Odd Larsen gjennomførte en allroadtur det står respekt av i dag. Ikke visste jeg at det var så mange fine grus og asfaltveier i Indre Østfold.
Oppover og ned over, bratte svinger, tøffe bakketopper, gårdstun med alle ingredienser, smale, svingete asfaltveier med hull, sprekker og groper. Mye grisekjøring og mange fine tilbud.Helt topp altså!!!
Odd har tidligere sagt at han har fått et slags kall, (se innlegg av 21.08.03) der misjonen er å få GSer ut på grus. Redaksjonen støtter helhjertet opp om dette, men vil få uttrykke sin skepsis til at Odd benytter International Allroadtur til bedehustreff i Sverige.

Oppmøte på Tyrigrava 09:59!

Pause i et veikryss i skogen.

Bedehus i Nøssemark?
23.08.03 HUSK INTERNATIONAL ALLROADTUR I MORGEN.
Start kl. 09:59 på Tyrigrava langs gamle mosseveien utenfor Oslo.
Arrangør: Odd Larsen, allroad-mc Be there!
23.08.03 Ny BMW link på linkesiden
Tips om fra formannen i BMW klubben Norge, Anders Dihle.
På denne siden vil du finne masse til din BMW, både GS og andre. Nye og brukte deler + ombygginger, spesialbygginger og annet "snacks."
Firmaet holder til i Berlin. http://www.boxerschmiede.de/
22.08.03 Nytt medlem i allroad-mc
Redaksjonen får stadig mailer fra mennesker som av en eller annen merkelig grunn finner det formålstjenelig å være medlem i allroad-mc. Ikke vet vi hvorfor, men slik er det nå bare. En fyr som heter Terje Johansen har funnet det for godt å delta i denne eksklusive (?) forsamling. Her er mailen Terje sendte til redaksjonen:
Hei og god dag
Glad for alt som er med på å øke interessen for allroadkjøring, og dermed lokke folk bort fra farlige plastraketter.
Mitt navn er Terje Johansen
Idétaker til- og formann i OTC. Kjører 650 GS og 1200 Gold Wing (for sikkerhets skyld;-) ).
Hadde tidligere en AT, og fått en kompis til å kjøpe AT (i dag) etter at han solgte sin 1800 GW;-))
Etter å ha fått samlet en respektabel medlemsmasse av gruskjørere, mellom 4-500 kan jeg vel kalles en grusentusiast selv om jeg også kjører GW. Bilen er også en god grusentusiasts kjøretøy. En Terracan 4WD, 150 HK CRDI.

Er ikke dette engentlig en god nok søknad, må jeg virkelig skrive mer?

Mvh
Terje Johansen
OTC #001, ATIC #234, DOD #2139, NMCU #ett eller annet.

- Redaksjonen er snar til å stille krav, og svarer som sant er at allroadtesten er er obligatorisk for alle nye medlemmer (og noen gamle).
Svarene til Terje kommer her:
1. b)
2. a)
3. c)
4. d)
5. a)
6. d)
7. c)
8. b)
9. b) (Det gjør jeg det så, mange ganger på Bukkerittet 2003, inkludert masse kuer og en del hester og gjeiter)

En hvit løgn...?.........
Redaksjonens bedømming:
På spørsmål 1 svarer Terje d. Dette er helt i god allroadånd. Pass på at du ikke tryner. På spørsmål 2 er det alternativ a som gjelder. Dette stiller redaksjonen seg noe undrende til, da ingen har svart dette alternativet før. Nr. 3 er c, greit nok. På spm. 4 svarer kandidaten d, også helt greit. 5: alt. a, en hvit løgn har aldri skadet noen tror vi (flere av redaksjonens medlemmer mener at de er helt livsnødvendige for å opprettholde et godt psykososialt klima i "heimen.") Dog stiller redaksjonen seg noe undrende til dette, da det ihht. spm. 1 burdte vært alt. c her. Nr. 6: d, meget bra! 7: c, Her viser kandidaten igjen klasse. 8b, jepp, det kan noen ganger være nødvendig å bremse ned før en rundkjøring, dette gjelder spesielt de litt høye det ikke går an å kjøre rett over. 9, og siste: b, vel, vel, det er jo forsjåvidt greit å ha noen slike medlemmer også.
- Redaksjonen kan på bakgrunn av dette anbefale Terje medlemskap i klubben. Terje blir plassert ved sien av en annen Terje under streken til han har deltatt på et av klubbens arrangementer. (Hvis du blir med til Stavanger Terje (til Sigmund og Terje) så ordner vi to Terjer i samme slengen.
Gratulerer med medlemskapet. Vi håper at du vil bidra til mye moro og gøy.
21.08.03 Prisverdig initiativ fra en ekte allroader...
For 3. året på rad, arrangerer jeg International Allroad Tour - en reiseopplevelse av de sjeldne, på gode veier og med mest mulig grus. Turen går gjennom Østfold og en snartur innom Europa!
Dette er halvoffisielt i BMW-klubbens regi, men jeg er ikke så pirkete. Initiativet var opprinnelig myntet på GS-førere som bare unntaksvis våget seg ut på grus. Jeg så på det som en av mine misjoner her på jorden å få GSer ut på et underlag som passer....
OK. Da møter alle interesserte opp på Tyrigrava, søndag 24/8, avgang kl 0959 (det er ett minutt før 10, treiginger...).Den første turen er beskrevet i en artikkel på WEB-sida mi. Les den på sengen i kveld - og hold henda oppå dyna....
- Redaksjonen oppfordrer alle som kan til å delta på dette. Utenlandstur får dere også.Klar for en deilig opplevelse med Odd?
20.08.03 Magnus har havarert kassa si...
Vår svenske venn Magnus fra Eskilstuna (se innlegg av 08.06.03) har kunngjort via e-post at han desverre ikke kan delta på GS treff i år. Årsaken er såre enkel: Magnus har vært på hardkjøring på Island med sin BMW R 1100 GS og ødelagt girkassa.
Dette er ikke noe ukjent fenomen for GS 1100 kjørere. Løsningen fås kjøpt fra Touratech og er forsterkninger til å sette på innfestingen til girkassa slik at den belaster flere punkter.
Magnus opplyser følgende i e-posten til redaksjonen:
"Det hände 10 mil ute i en lavaöken så det tog tid att ta sig till civiliserade trakter igen. Fixerade lådan med ett par spännband, och åkte på 1:an & 2:ans växel."
- En samlet redaksjon har den dypeste medfølelse for Magnus der han stod i ørkenen med havarert gearkasse. (Ola har fri i dag) Men Magnus, fortvil ikke husk: "A bad day on the road still beats a good day at work!"
19.08.03 Gratulerer H - D
I USA er det meste stort. Og det kan selvsagt diskuteres om amerikanerne har spesielt stort hjerterom når de bomber land etter "flasketuten peker på" metoden.
Dog fins det personer og firmaer som ønsker konkurentene lykke til. Et av de er BMW som via store plakater gratulerer H-D med 100 års jubileet i fjor, eller i år, eller når det var. Gammeldags er det uansett. Gratulerer Harley - Davidson sier redaksjonen på allroad-mc også. Beklageligvis (eller kanskje heldigvis) er en slik kampanje er litt for dyrt for våre sponsorer.
18.08.03 Mer Sigmundnytt
"Eg ska ha meg frabedt å bli gløymt" sier Sigmund under besøket på redaksjonen der han stolt overleverte snøbildet vi la ut til allmenn beskuelse i går.
Det Sigmund sikter til er innlegget av 10.08.03, det der er ramset opp allroadmedlemmer som møtte opp på Kongsvinger lørdag 8 august for å delta på "Telemarkskjøyring 2003.". Alle untatt Sigmund er nevnt.
- Redaksjonen beklager denne fadesen. Sigmund kom ens erend (vel, i alle fall nesten) fra Stavanger for å være med, og det står det respekt av. Redaksjonen tillegger at det for øvrig ikke er lett å glemme Sigmund når en først har blitt kjent med ham. Sorry Sigmund.
17.08.03 Førstemann på snø!!!?
Vårt ducatikjørende medlem Sigmund fra Jæren trives både i sydens sol og i litt kaldere strøk. Sigmund har vært på rundtur på de britiske øyer + litt av kontinentet i år.
Dette stopper dog ikke den ivrige jærbu, som med sin 2 cm tykke skumgummisal vel må kunne sies å ha et helt spesielt forhold til tresmak. Uansett kjører Sigmund mye mc. Mye mer enn de fleste.
I år har han satt en ny standard i allroad-mc med å være den første som kjører på snø etter St.Hans, nærmere bestemt i august. Meget imponerende Sigmund. Noen bedre?
16.08.03 Grusomt morsomt?
På nettstedet www.grusom.no kan du finne informasjon om et roadbookrally som går av stabelen 27 september. Flere av allroad-mc's medlemmer er allerede påmeldt.
Jeg nevner i farten Tonje og Christian, samt Odd-Einar, Roy, Oscar og Frode. Flere oppfordres til å melde seg på. All informasjon finner du på et grusomt nettsted bak bildet.
14.08.03 Litt sympati for Treje (men ikke for multisylindermc)
Verden går da fremover. En GS mindre. Merkelig god luktesans på den bilen du, den har tatt godt for seg av bildelene på GS`n. Den overdimensjonerte tanken, den xtra cylinderen, kardangen.
Når en sykkel ser sånn ut, har enten vertskapet forlatt åstedet before impact, eller hatt griseflaks (jeg snakker av erfaring)
God bedring Terje. XT 600 er et bra utgangspunkt for å ha det litt løye.
Hilsen Ola (stuntansvarlig. allroad-mc)
Red.: Terje (og kona) satt på sykkelen til det smalt!! Terje oppfordres til å fortelle historien sin og spesielt detaljene om dekk- og sporvalg.
13.08.03 Om å ha gullhår og sånt...
Terje i Sandnes, vårt krykkehumpende medlem, har sendt oss noen bilder av sin tidligere BMW GS. Den ble truffet av en bil, og heldigvis for Terje og kona bakpå lever de den dag i dag. Kanskje en tankevekker for noen og enhver...
12.08.03 Endelig noe positivt fra Statens Vegvesen
Overnevnte etat har sannsynligvis fått mye dritt fra både allroadere og andre opp gjennom årene. Sannsynligvis meget velfortjent. Enten er veiene for dårlige, eller så er de for bra. Uansett er det noen som klager. Men nå ser det ut til at Statens Veguvesen har tenkt å gjøre noe seriøst med dette, til tider, frynsete ryktet.

En kar som heter Arne Giæver har observant nok funnet ut at Vegvesenet virkelig legger seg i selen denne gangen, og selvfølgelig sendt redaksjonen i allroad-mc en e-post om dette. Vegvesenet bygger nå en vei helt eksklusiv for eiere av BMW GS-sykler.
Dessverre bare for de uten paralever, men det går kanskje an å snike seg med allikevel. Veien skal etter det ryktene sier være ferdig innen oktober 2003, og blir å finne på Bærumsveien i mellom Ringstabekk og Bekkestua i Bærum kommune. Giæver foreslår at Christian og Tonje umiddelbart tester ut veien for allroad-mc og kommer med utførlig referat.
- Redaksjonen takker for innlegget og vil oppforde Arne, som ser ut til å være seriøst allroad materiale, om å ta en kjapp allroadtest og søke om opptak i klubben. Det er slikt gutter gamle Norge vil ha. Trykk på bildet og se den eksklusive skiltingen!!!
11.08.03 Redaksjonen gratulerer en skapallroader.
Den evigunge (?) Kiss i Nord-Odal (se gjesteboka) har giftet seg inn i sin "instant family" og blitt en besteborger med kone, barn, hus og en eller annen bil.
Redaksjonen gratulerer, og håper dette ikke skaper for mye bry for allroadingen de kommende årene
10.08.03 Telemarksskjøyring 2003
Selv om denne utgaven av Telemarksskjøyting stort sett foregikk i Oppland og Buskerud var den meget vellykket.
Oscar, Frode, Odd-Einar og Rune møttes på Kongsvinger og kjørte småveier til Minnesund der demøtte Yngvar (med CapoNord) og Odd (R1150GS).
Derfra kjørte vi alle mot Feiring og tok veien over til Hurdal Torg. Så til Lygna og Brandbu. Østsiden av Randsfjorden til Jevnaker, og vestsiden opp til Bjoneroa. Der spiste vi og tanket og drakk litt kaffe, og så bar det over til Nes i Ådal.
Opp Hedalen og fjellveien (grus) til Nesbyen. Der punkterte Frode, men slange lot seg fremskaffe. Ferden gikk videre opp Rukkedalen og via Geilo til Ål. Der spilte Hellbillies og vi møtte Eirik og Elin med sin BMW R 1150GS Adventure. Samlingen av allroadere var komplett.Søndag kjørte Sigmund over Hardangervidda og via Odda til Stavanger. Rune tok veien ned Numedal via Kongsberg og hurum til Spydeberg.
Odd og Yngvar kjørte via Bromma og Haglebu ned Sigdal til Oslo. Frode, Odd-Einar og Kai kjørte Hallingdal via Oslo til Kongsvinger. Oscar slo følge med Elin og Eirik til Gol. Derfra kjørte de over Golsfjellet til Fagerned, og via Dokka og Snertingdal til Gjøvik. Der skilte de lag. E&E kjørte via Mjøsbrua til Hamar, Oscar kjørte via Skreia til Minnesund og kjørte deretter vil Eidsvoll, Gullverket og Nord-Odal til Kongsvinger. På veie rakk han innom Kiss på kaffe.
Rune er nå fullverdig medlem av klubben etter å ha pint seg over fjellet mellom Nes i Ådal og Nesbyen. Han klagde resten av dagen (og store deler av søndag) over grus på sykkelen og kjedet. Å, så lei oss vi ble...
- Redaksjonen vil gjerne at Eirik og Yngvar tar allroadtesten og sender en velbegrunnet søknad til redaksjonen om medlemskap i klubben.
07.08.03 En god historie redder dagen...
Hei Oscar
Leste i gjesteboken at det var en som etterlyste beskrivelse av fine MC-veier. Her kommer en liten historie om LFM-veier, som jeg kaller det, i Østfold. (LFM: Laget For Motorsykler, dvs. veier som tilsynelatende er anlagt kun for å underholde oss på to hjul...).
Historien ble publisert i MC-Avisa en gang på vårparten i fjor, og jeg hakke peiling på publiseringsrettigheter på nett. Har i alle fall ikke gjort noen eksklusiv avtale med MC-Avisa. Ses på lørdag!
Odd V. Larsen
- Redaksjonen takker for tilsendt materiale, og kan bare slutte seg til Odds kommentar om opphavsrettigheter. Vi hakke peiling vi heller!
Les historien her.
06.08.03 Nye linker under "firmaer"
To nye linker lagt ut i dag.
05.08.03 Langtidsvarsel for Østlandet og fjellet i sør Norge:
Sol, sol, sol og sol. Sjekk oppdatert værmelding her
04.08.03 En ekte allroader
Som en motpol til alt dette maset om allroad, og grusvei eller mangel på vei i det hele tatt, kan jeg fortelle at MorsMoped og jeg var på en flott tur på RV24-E4-E6 Odaln-Klæbu i helga. Det er ikke bare underlaget som bestemmer om det er en flott tur eller ikke, men vel så mye hva du kjører.
Rigid forks,fat rear tires and load pipes rules
Ola
02.08.03 Pussige sammentreff + litt til.
Det er ikke så oppsiktsvekkende at redaksjonsmedlemmer kjøper MC-avisa. Ei heller er det grunn til å løfte på øyenbrynene når den leses med iver og lyst på sengekanten eller ved middagsbordet.
Det som fikk redaksjoen til å trekke litt på smilebånder i går var heller ikke mcbransjens dystre salgstall som ligger godt under bunnåret 2002.
Nei, det er først på side 46 det begynner å bli litt fart i sakene. Blant mange ting på denne siden (bl.annet Pausens krønike) finner vi en spalte som heter "aktivitetskalender." Dersom du finleser for helgen 8 - 10 august, (det er den helga vi skal til Ål om du er litt presenil), vil du se at det er Årsmøte i Norsk Russisk Motorsykkel Forening i Ål folkepark!!!
Dersom du ser en og annen mc i veikanten den helgen må det ikke nødvendigvis være en H-D. Vel møtt på årsmøtet, håper alle medlemmene rekker frem til Hellbillies går på scenen.
01.08.03 Er DU en søkende sjel? (jøss det er blitt august!)
På nettet kan man ha mye moro. her er en liten oppskrift:
1. Gå inn på www.google.com
2. Skriv inn følgende søkeord helt nøyaktig: weapons of mass destruction (klipp og lim herfra)
3. Trykk på "Jeg søker lykken" knappen, les.