29.04.03 Testresultater snart klare!!
- "Det strømmer inn med testresultater." sier Oscar til redaksjonen en sur aprildag. Resultatene kommer altså ikke fra UP's lasermålingermålinger, men fra testen "Er du en allroader" som ble lansert på disse sidene tildigere.
Resultatene skal nå registreres elektronisk av redaksjonen etter LFT-metoden og, deretter oversendes statistikkavdelingen for grundig bearbeiding og analyse. Alle variabler blir tatt hensyn til, og vitenskapelige metoder (øl) blir benyttet. Alt dette ender ut i en rapport som blr lagt ut her på sidene.
Tidsperspektiv: etter Oscars eksamen i juni!

27.04.03 Frode skadet - er sesongen i fare???
"En liten hilsen på morras kvisten etter endt vellykket fest!" sier Frode i en mail tilredaksjonen og vedlegger et bilde av hodet hans som ble sydd på Kongsvinger Sjukehus i natt.
- Redaksjonen ønsker Frode lykke til og god bedring, heldig vis var det ingen vitale deler på kroppen som ble skadet under uhellet. Frode oppfodres til å komme med detaljert historie omkring dette.

21.04.03 Oscar skadet - er sesongen i fare???
"Jeg skal aldri kjøre pent mer" sier Oscar til redaksjonen, og fortsetter:"Hadde jeg hatt friskt driv på tredje hadde dette aldri skjedd!" "Jeg så litt ned fordi jeg kjørte sakte, og dremed var det gjort." " Sykkelen fikk litt for mye vekt foran, og fikk tak i en kant og styret tverret. Jeg forsvant trolig over styret, i alle fall våknet jeg ute i skogen i et vijukjærr!" Les mer!
- Redaksjonen har vondt for å tro at Oscar ikke kjørte som en gris, da han jo er seniormedlem i "Norwegische Schweinefahrergruppe."
I alle fall vil redaksjonen advare mot å ta det for pent på grusveiene, husk: blikket høyt og langt frem, passe pådrag og NO FEAR!!!

18.04.03 Er du en allroader?
For at du ikke skal føle at du faller utenfor eller at det skal være noen tvil om hva en allroader er har redaksjonen lagen en liten test du kan gjennomføre for å få kartlagt din status. Testen, som er basert på årevis av erfaring fra medlemmene, finner du link til på forsiden. For å sørge for en objektiv vrudering skal testresultatene sendes til redaksjonen for vurdering.
- Redaksjonen vil oppfordre alle søkende sjeler, også medlemmene i allroad-mc til å ta denne flotte testen. Spesielt vil redaksjonen oppfordre Oscar til å sende inn sine svar til vurdering, da det er knyttet noe usikkerhet til vekten på Oscar, og hvordan dette vil slå ut på testresultatet.

17.04.03 Har allroad-mc blitt sportsfanatikere???!!!
Are har innført et nytt begrep i klubben som heter "Telemarkskjøyring." Hva dette betyr kan du lese mer om på aktivitetssidene.
Er det dette de driver med?
- Redaksjonen vil på det sterkeste advare medlemmene om å involvere seg for sterkt i sport, da vi allerede har nok med å holde Sigmund borte fra internasjonale fotballkamper som han til stadighet drar på.
"Det er ikke måte på hva slags tvilsomme miljøer en kan komme borti i sport, doping og dritt. Nei, ikke noe slår en motorsykkeltur når en er skikkelig fyllesjuk" sier Oscar i en kommentar til redaksjonen.
- Redaksjonen tar det som en erfaren eksperts uttalelser, og levner derfor ingen tvil om at dette er noe Oscar har erfaring med. Dog vil redaksjonen bemerke at allroadkjøring krever sansenes fulle tilstedeværelse når en skal manøvrere over telehiv og mellom høner og budeier på trange gårdstun i høye hastigheter.

16.04.03 Multistrada prøvekjørt.
"Dei 20 mila i dag,va en heilt ny opplevelse.BrAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA" sier Sigmund i en mail til redaksjonen i dag, og tillegger på telefonen at han enn så lenge tar det rolig da han kjører inn.
- Redaksjonen gratulerer Sigmund med den nye sykkelen, og skal selv prøvekjøre et eksemplar hos Løvaas Motor i Holmestrand i morgen. For øvrig antar redaksjonen at Sigmun vil bli en farlig konkurrent over Skafsåheia når han har blitt bedre kjent med villdyret fra Italia. Når en har kjørt "Jøtul høykomp" (Ares betegnelse på Harley, red.anm.) i så mange år er det på tide med litt "sportive" opplevelser, noe en skulle anta at Multistrada'n vil gi.
En glad gutt og sykkelen hans.

En italiener på Jæren

15.04.03 Deutche Ausflug gjennomført!!!
Oppmøte på Hjortnes gikk fint for alle. Are sa at det var kolonnekjøring innover mot Oslo pga. snøvær, noe det var fra Kongsvinger også iflg. Oscar. Gunnar kom på sin helt nye BMW R 1150 GS, og turen var i gang.
Første stopp var baren forut på Harald, (hører du det Are, det er den spisse enden på Kielferga som er foran) Der drev vi på en stund til Arve og Gunnar gikk og la seg ved 6-tiden. Oscar holdt ut til 7, da sovnet han i stolen. Mye frisk luft på turen innover til Oslo antas å være hovedårsaken til dette for alle tre. Til middag var det Are, Roy og Arve.
Dagen etter mistet vi Gunnar på vei ut fra Kiel, han hadde ikke strøm på telefonen sin og ble først funnet igjen kl. 02:00 på søndag av Arve og Are "et sted omtrent midt i Tyskland." Det skal tillegges at Gunnar er den eneste med GPS, og den eneste som kjørte seg bort.
Sånn ser GPS'n til BMW ut.
Roy fikk kjøpt seg sin 1100 GS som avtalt med Hubert, og Oscar og Roy tok en tur via Frankrike og Luxemburg før de satte nesa tilbake mot Kiel og ferga hjem. Are, Arve og Gunnar kjørte via Danmark og tok ferga til Kristiansand til Norge. Deretter litt seriøs kjøring via Telemarkske veier til Andebu.
Veien gikk fra Kiel til Hockenheim og derfra til Kaiserslautern. Videre til Bar-le-Duc i Frankrike, og så via Luxemburg og kjedelige autobaner til Kiel.
- Redaksjonen gratulerer Oscar og Are med oppfyllte krav til videre medlemskap i 2003, nemlig å delta på et av klubbens arrangementer. Nå gjenstår bare litt seriøs grisekjøring på grusvei, sa er fullverdig medlemskap i boks. Redaksjonen stiller seg for øvrig totalt uforstående til påstandene om friskluftsjokk, da det oftest er helt andre grunner til at gutta forsvinner fra baren på ferger eller andre steder. Ordet "Jägermeister" er et stikkord... - Det er også kommet redaksjonen for øret at den eneste som hadde GPS var Gunnar, og den eneste som ikke fant Hockenheim var...ja nettopp Gunnar. Det ryktes også at Oscar har budt kr. 1500.- for GPS'n, noe Are har overgått med å tilby seg å skyte den for kr. 1000.- Redaksjonen vil uansett gratulere Roy med sin nye R 1100 GS fra -95 med kun 400 mil på telleren, og håper å se ham på kubbens arrangementer så raskt som mulig
 

Glade gutter på tur.

Roy prøvekjører GS.

Roy på grensen til Frankrike ved Saarbrücken

Oscar leser kart og finner frem uten GPS.

Ikke akkurat det mest utfordrende veinettet...

Hubert og Roy i Hockenheim.

10.04.03 Zwei bier bitte, schnell!!!
I morgen går "Deutche Ausflug" av stabelen. Oppmøte kl. 12:00 på Hjortneskaia folkens.
Og akkurat nå snør det på Finnskogen hos Oscar...så da ligger jo alt til rette for en skikkelig fin tur.
Schåll!!!

08.04.03 Odd Einar kjøper XT 350
Hangaroundet Odd Einar viser seg statusen verdig og følger opp med å kjøpe seg en brukt Yamaha XT 350. Odd Einar hadde en skikkelig nedtur her i vinter da han fant ut at han måtte være 21 og ikke 20 år for å kjøre stor MC. Løsningen ble overnevnte sykkel. "Trenger nytt fordekk, nytt saltrekk + litt smålakkeringer her og der" sier allroad-mc's autoriserte mekaniker Frode til redaksjonen. Frode mener at Odd Einar har gjort et godt kjøp som kan realiseres med gevinst til høsten eller åren for innkjøp av større utstyr.
- Redaksjonen gratulerer Odd Einar med den nyinnkjøpte doningen. Det har vært rådslaging i redaksjonen om statusen skal endres fra "hangaround" til fullverdig medlem. Redaksjonen har bestemt at Odd Einar fremdeles skal ha status som "hangaround" grunnet at han ikke har førerkort på den nye sykkelen. Vi ønsker Odd Einar mange fine mil med sykkelen.

07.04.03 Ønsker du å opprettholde din status?
- Redaksjonen minner om kravet til deltakelse i klubbens aktiviteter for å opprettholde status som fullverdig medlem. Det kan bli aktuelt å forandre statusen til andre i klubben til høsten, vi får se hvordan det går med deltakelsen på arrangementene i sommer. Husk: dersom du ikke deltar på noen av klubbens arrangementet i løpet av sesongen synker statusen til "hangaround
De som hitill er sikret det er Oscar og Are, i det de deltar på "Deutche Ausflug 2003." Ola og Odd Einar har meldt seg på "Rondane Jamboree", og ligger således godt an.
- Redaksjonen bemerker at det er endre muligheter også. En eller anne form for heroisk innsats for allroadsaken kan også kvalifisere. Sigmund er et eksempel på direktemedlemskap utløst på denne måten.

05.04.03 Hvordan sette opp e-postklient?
Under "Medlemmer" og "kontaktinformasjon" vil du finne en link til en side som viser hvordan du setter opp e-postklient til å laste ned mailen din fra allroad-mc.Webmaster retter en stor takk til Natlaie, frityskkonsulenten, for gramatikkhjelp under utforming av e-postklientsiden.
- Redaksjonen vil få tillegge at support ytes fra webmaster, men han har truet med å utnytte dette på det groveste under fun-touring i klubbens regi.

05.04.03 Gott sei dank!!!
- Redaksjonen vil gå enda lenger enn Oscar og ikke bare takke Natalie for høygermanske språktjenester, men også forsøker å få konsulenten med på et av turens arrangementer. Natalie sier på telefonen at hun ikke uvillig til dette, men gemalen kontrollerer Duke'n i stor grad, og vil hun vente til hun har kjørt litt mer i år.
- Redaksjonen oppfordrer Ola til å "knuffen" sin hustru i forhold til dette, slik at klubbens "machopreg" blir dempet litt. Vi ser for oss en gjeng med snille Schweinefahrere som overholder vikeplikten, slipper frem pensjonister i fotgjengerfelt og tusler av gårde i fartsgrensene.
"Kanskje dette vil medføre at schweinefahrer Ola får mer tid sammen med sine barn" sier Oscar i en kommentar, og tillegger at han skal gjøre sitt for at Natalie blir med på en av klubbens turer. Oscar mener for øvrig, og presiserer at uttalelsen ikke har noe med eventuell tilførsel av språkkonsulenter på fun-touring å gjøre, at det er alt for lite sexpress i klubben, noe redaksjonen kommentere med et "gott sei dank" på flytende fritysk.

04.04.03 Når veiene blir kjedelige - eller hvordan øke kjøregleden med enkle midler
"Den veien er alt for rett og kjedelig" sier Roy S. om den planlagte turen til Orsa i Sverige førstkommende søndag, og fortsetter "jeg er egentlig glad jeg ikke har sykkel nå" forstetter han. (Roy er hovedårsaken til "Deutche Ausflug 2003 red.anm.)
- Redaksjonen erkjenner at veien mellom Kongsvinger og Orsa på mange måter kanskje er litt marginal til allroad-mc vei å være. Dog vil vi peke på et enkelt triks som reduserer veibredden og som øker kurvegravitasjonen. Vi snakker selvfølgelig om farten. Dersom du cruiser bortover favorittveien og syns den er litt kjedelig og trå i dag, forsøk å øke hastigheten med en 20 - 30 km / t. Dersom dette ikke er nok, øk med 10 og 10 km / t til veien er passe smal og svingene er skape nok. Enklere kan det ikke gjøres.

Ting man kan gjøre på rett vei
Som Oscar sa til BMW formann Anders Dihle da han forklarte at den gamle PD'n hans hadde tendens til wobbel i 120 km / t på Autobahn: "Hva så? Kjør i 130!!!"