FULLT!!!!!
Warning!
"Alpine Roads and Scenery, when mixed with the Stella Alpina Rally are known to cause Stellinitis. This disease creates an almost uncontrollable urge to return to the point of infection. There is no cure. The only relief known is regular visits to the infection site which can prove to be costly and create personal problems through the long term nature of this infection. YOU HAVE BEEN WARNED!"
Med disse ordene innledes en av websidene redaksjonen har funnet som gir en beskrivelse av dette fantastiske arrangementet som finner sted nordvestre hjørne av Italia andre helgen i juli hvert år. Sagnet forteller at initiativtakeren til treffet var på trollrally i -67, og da fikk inspirasjon til å lage et lignende treff i Italia i -69. Vi vet i dag at Mario som han heter, har lykkes med å lage et treff - vel, treff og treff, i alle fall en mcfest og en tur som ikke bare gir en fantastisk mc- og naturopplevelse, den gir deg og sykkelen din en utfordring litt over det du møter på E6.
Allikevel er veien opptil Colle del Sommeiler fullt mulig å kjøre, både med og uten passasjer. Odd og Yngvar, sistnevnte besteg for øvrig Sommeiler for første gang i 1973 på en Suzuki GT 750 "vannbuss", ( link1 link2 link3 ) er våre guider i området.
Les hva vår guide, Odd skriver om arrangementet:
Art und Ausbau
Stella Alpina - treffet
Å kalle Stella Alpina for et MC-treff, gir (meg i alle fall) feil assosiasjoner. Her er det ingen felles leirplass, ingen øltelt, ingen øl-staffetter, tautrekking eller annet tullball. Heller ikke flatfyll eller kaldrusing av motorer. Derimot er det 600-700 allroad-motorsyklister med ett felles mål: Å kjøre opp til toppen av Colle Sommeiller (eller så langt arrangøren tillater pga vær) på den andre søndagen i juli. Der får du kjøpt dalje og T-skjorte og kan reise hjem igjen. Veien fra Bardonecchia og opp til toppen er ca 28 km - på - eeh - interessant grus dekke. De fleste ankommer på fredag, og det er gode muligheter for å treffe andre allroadere i festlig lag.
http://www.stella-alpina.fsnet.co.uk/

http://it.encarta.msn.com/media_461516860/Stella_alpina.html

http://www.smugmug.com/gallery/165109

http://de.wikipedia.org/wiki/Stella_Alpina_(Motorradtreffen)

http://193.175.22.77/j.hau/mot/2003stella/

http://www.stella-alpina.com/OFFROAD.html

http://homepages.solis.co.uk/~rider/stellist.htm

http://www.dansmc.com/good_stories/stella_alpina_2000/stella_alpina_2000.htm

Bardonecchia - stedet
Bardonecchia er en liten italiensk alpeby som ligger helt på grensen til Frankrike, ca 90 km vest for Torino. Det skal være Olympiaby til vinteren. Byen har en rekke hyggelige restauranter, pizzeriaer og hoteller.
Colle de Sommeiller - målet
På en tysk web-site fant jeg denne beskrivelsen av Målet:
Art und Ausbau ehemaliges Versorgungssträßchen, stark verfallen
Belag grober Schotter
Schwierigkeitsgrad 4-5
geöffnet von/bis nach eigenem Ermessen! Schneefrei nur im Hochsommer!
Fahrbahnbreite 3-5 m
Kehren 47 (Schotter!)
Höhe 3050 m
Höhenunterschied 1738 m von Bardonecchia
Streckenlänge 30 km von Bardonecchia, 11 km grobe Bergstrecke
Steigungsmaxima 12 %
Sehenswürdigkeiten Pierre Menue (3506), Rognosa d'Etache (3373), Wasserfall "Cascata di Fond", Rifugio d'Ambin (3008)
Anfahrt von Norden durch den Fréjus-Straßentunnel, von Osten über Susa und Oulx nach Bardonecchia
For den som ikke er så stiv i tysk så kan jeg nevne et par detaljer:
" Beskaffenhet:: Sterkt forfallen
" Underlag: Grov grus
" Antall hårnålssvinger: 47 (på grus). For egen del kan jeg legge til at "veien" er totalt blottet for kantsteiner, autovern og annet rask. Kjører du utfor så er det langt ned…….
Odds "Solan II" på vei mot toppen?
Hotell Sommeiller - hovedkvarteret
Hotell Sommeiller er et en-stjerners(!) hotell. Det ledes med hård, men vennlig hånd av Fransceco. Struktur og orden er på - hva skal jeg si - normal Allroad-MC nivå? Tenk på "Faulty Towers" både med hensyn til sted og hotellvert så skjønner du hva jeg mener… Stedet er utrolig populært blant britiske allroadere.
Reisen dit og Allroad-MC
Vi begrenser oss til å sørge for hotellovernatting fra fredag til mandag. Hvordan man ønsker å komme seg til Bardonecchia, og hvor lenge man ønsker å være borte, legger vi oss ikke opp i, men vi kan komme med et par tips:
" Området er utrolig flott for MC-turer - både på grus og asfalt
" På en dagstur fra Bardonecchia kan du få med deg saker som Col de l'Iseran, Aosta-dalen, Store- og Lille St. Berhardspass
" Europas høyeste fjellpass (Col de Bonette) ligger en halv dags reise unna
" Sett av to uker - da får du med deg mye av det alpene har å by på!
" Vi planlegger å ha et "meeting point" i St. Anton på onsdag før treffet. Derifra kan den som vil kjøre sammen med oss. Vi planlegger en overnatting før Bardonecchia
OK, du har bestemt deg for å være med på denne fantastiske turen. Hva gjør du nå?
Jo, du innbetaler kr. 850.- p.r. person som skal være med på kontonummer: 9713.23.87331 Husk å oppgi navn og telefonnummer du kan nås på.

Beløpet dekker overnatting på ovenstående hotell fra fredag til mandag i dobbeltrom inkl. frokost. Vennligst oppgi hvem beløpet gjelder. De som betaler for bare en må påregne å bo sammen med en annen allroader fra klubben. Altså; innbetaling = påmelding. Frist for innbetaling er satt til 1. november. Du kan selvfølgelig melde deg på turen etter dette også, men da kan vi ikke garantere hotellplass til denne prisen, ei heller at det er ledig plass. Nærmer informasjon om reiseplanleggingen, felleskjøring nedover o.l. vil bli lagt ut her fortløpende!

Påmeldingsliste p.r. 22.09.05:
1. Odd Larsen (guide, Übergruppenfürer, straße)
2. Audhild Valli (HSB, Odd)
3. Yngvar Nøglegaard (Üntergruppenfürer - Geländestrateg I)
4. Oscar Egeberg (Geländestrateg II)
5. Trude Gustavsen - passasjer hos Oscar
6 Per Barstad
7. Sigmund Haaland
8. Tor Harald Hansen
9. Kari Sand (kliss ny 650 GS - Way to go!!!)
10. Sunniva Sand
11. Simen Sand
12. Knut Unneberg
13. Roy Stenbråten
14 Rune Langseth
15 Gro Rabben
16 Olav Rabben
17 Anders Dihle
  Det er fire til "i tenkeboksen" som har reserverte plasser. Eventuelle ledige plasser vil bli annonsert.
KEEP ON ALLROADING!!!